Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kiekko-Espoon mestis nousu olisi hyvä mestikselle. Arvostettu legendaarinen kiekkobrändi, ja pääkaupunkiseudun joukkueena tv näkyvyys nousisi.
   
 2. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nuo O4 ja Kärpät lähtisivät varmaan riemusta kiljuen pelaamaan B-sarjaa RoKia, Espoon viritelmää vol. X, ym. vastaan. Toisaalta ainakin alkuun saataisiin tiukka kisa, kumman sarjatason yleisökeskiarvo olisi parempi. Veikkaisin, että B-sarja voisi hyvinkin voittaa, erityisesti jos United Kiekko-Espoo Bluesin kotiluola olisi Espoo Metro Areena, ja SaPKon paikalle otettaisiin Hermes.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jos sarja olisi alaspäin suljettu, niin kaikilla osallistujilla olisi motiivi saada myös toisesta tasosta kiinnostava ja mikä sille olisi parempi, kuin tällainen kick startti. Jos järjestelmä olisi vielä sellainen, että vuosittain maksimissaan kaksi voi nousta, niin tuossahan parhaimmassakin tapauksessa menisi ainakin kolme vuotta, ennenkuin kaikki sijoitetut joukkueet pääsisivät takaisin ylös.
   
 4. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin, no ajatuksenahan tuossa tietenkin olisi, että mestisjoukkueiden taso tulisi nousemaan, kun he saisivat lisää rahaa mm. kasvavista TV-oikeuksista. Onhan Sportin, Kookoon ja Jukurienkin taso noussut sitten mestis vuosista. Ja kenties laadukkaita rivipelaajiakin voisi olla enempi tarjolla myös mestis tasolle.

  Ja onhan tuo tietenkin osittaista hyväntekeväisyyttä näiltä yksittäisiltä isoilta seuroilta. Mutta jos löytyy tahtotila ajatella suomikiekkoilun etua, niin ei tämä nyt niin mahdoton ajatus ole...kait. Mutta siis tosiaan, mielestäni molempien sarjojen TV oikeudet pitäisi laittaa yhteen pottiin ja alemmalle sarjatasolle jaettaisiin enemmän rahaa, kuin mihin heidän katsojamäärät edellyttävät. Lisäksi kenties sarjanousijoille voisi tarjota ihan kunnollisen palkintopotin nousun kunniaksi.
  Lainaus:
  Tämä viesti nyt on varmasti hassuttelua... mutta eihän tuossa olisi mitään järkeä. Ihan tarpeeksi mielenkiintoinen tuosta alemmasta tasosta tulisi, kun sinne tiputtaisi vaikka 5 viime kaudella huonoiten sijoittunutta joukkuetta. Ässät, Jukurit, Kookoo, Sport, KalPa... Ja sitten seuraavana vuonna ylemmästä korista tippuisi jo 1 tai 2 kovempaa joukkuetta.
   
 5. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hiukan myöhään tähän vastaus vielä. Taisin kyllä vetää hieman oikoen tämän. Taisi muutamassa tapauksessa kommentit Mikkelin suunnasta koskea liigajoukkoiden pienentämistä . Oltiin huolissaan työpaikoista ja satsauksista mitä on tehty. Ja mitä tästä voisi seurata. Tästä siis oioin ehkä. Muistan kyllä Mikkelissä ja muissakin vanhoissa Mestis kaupungeissa karsintojen puolestapuhujia olevan.
   
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Minä en jaksa uskoa että asiat meni millään tavalla vituiksi yhtään missään vaiheessa. Tuli vaan muuttunut maailma vastaan ja pelaajat ei olleetkaan enää töissä UPM:llä tai Rautaruukilla edes nimellisesti vaan niistä tuli ammattilaisia. Firmat muuttuivat kvartaalipaskeen pyörittäjiksi, lakkasi omat koulut ja työntekijöiden asuntolat, pikkuhiljaa kadonnut kaikki muukin sellainen mikä ennen piti montaa paikkaa elossa.

  Samaan aikaan tuli vastaan se karu todellisuus, että joku Forssan kokonen persläpi (sori vaan vorssa ihan hieno paikka se on) jossain ei voi ikinä pyörittää sellaista bisnestä, että se voi maksaa ammattilaisille palkkaa siitä pelaamisesta. Sama totuus se on tälläkin hetkellä Mestiksessä. Ei siellä ole, millään vippaskonsteilla, yli puolella joukkueista ja niiden talousalueista mitään mahdollisuuksia pyörittää ammattibisnestä. Sellaista määrää ei yhtäkkiä löydy jotain rikkaita rahoittajia, yleisöä, sponsoreita ja uusia RTK:ita että Mestiksestä olisi ikinä voinut tulla ammattilaisarja ihan se ja sama ketä siellä pelaisi.

  Ne tuhat tai alle katsojaa ei vaan muutu kolmeen tuhanteen Liigaan, se on fakta. Pienet talousalueet eivät myöskään voi löytää sitä määrää sponsoreita mitä isommat. Siinä on sellasia vuoria kiivettäväksi, että niitä ei millään TV rahoilla kiivetä. Jo nyt on selvää että Mikkeli on talousalueena aivan siinä kintaalla, että riittääkö vai ei. Rauma samaten, mutta niillä olikin työmiehiä siellä ja laittoivat rukkaset kouraan ja elivät mukana muuttuvassa maailmassa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019 klo 23.07
 7. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  NHL tyylinen sarjajärjestelmä vaan Liigaankin. Aluksi esim 20 joukkueen kahden konferenssin systeemi. 10 joukkuetta per konferenssi 5 per divisioona ja 16 joukkueen playoffit. Pelimäärät voisivat mennä toista konferenssia vastaan 2×10=20peliä, omaa konferessia 4×9=36peliä, lisäksi omaa divisioonaa 2×4=8peliä näin saataisiin 64 pelin sarja. Suljetun sarjajärjestelmän kannattajien märkä päiväuni. Joukkue määrä kasvaa, pelimäärä kasvaa, ammattipelaajien määrä kasvaa, pelipaikkojen määrä kasvaa, sponsori ja tv rahat kasvaa. Nyt kun Suomi on saanut U20 maajoukkueeseen potkua siten että nuoret ovat ehtineen pelaamaan pelejä jo liigassa (osa jo isoissa rooleissakin) niin tässä mallissa myös U18 pelaajatkin voisivat saada vastuuta miesten peleissä ja olisivat hurjassa iskussa omissa kisoissaan. Jos ja kun Liigaan päästäisin sitten jokusen vuoden päästä laajentamaan lisää 22-24 joukkueeseen niin myös naisten maajoukkueen pelaajat voisivat mahtua mukaan Liigaan.

  Näin saataisiin Suomeen se 20+ ammattilais organisaatiota, koska se ei taida olla kovinkaan realistista kahden sarjaportaan mallilla. Samalla päästäisiin monille niin ongelmallisesta Mestiksestä eroon. Tarvitsisikohan edes tuollaisen superliigan alle enää edes toista valtakunnallista aikuisten sarjaa? II-divisioonat ja juniori sarjat tuottaisivat pelaajia sen mitä tarvitsee ja loput pelaajat haettaisiin ulkomailta.

  Ps. Varmistetaan nyt että kaikki älyävät että viesti on kirjoitettu sarkastiseen sävyyn kieli poskessa :D
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 8. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Lainaus:
  No eipä tuo nyt ainakaan tämän kärppäkannattajan näkökulmasta olisi yhtään vähemmän mielenkiintoista kuin nykyinen pelailu kaudesta toiseen samoja joukkueita vastaan. Rovaniemi ja Espoo eivät millään tavalla kalpene vaikkapa Raumaan tai Mikkeliin verratessa, jos mietitään vaikkapa lähtökohtaisia edellytyksiä bisneksen pyörittämiselle. Sanoisin, että vaihtelun nimissä ja varsinkin kahden sarjan kokonaisuus huomioiden tuo olisi paljon mielenkiintoisempi järjestelmä kuin nykyinen, vaikka oma joukkue ei ainakaan aluksi pääsisi pelaamaan mestaruudesta. Nousutavoite A-tasolle tarjoaisi vähintään samanarvoisen jännityspanoksen.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 9. juba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ässät
  Miten olisi jos pelattaisiin kaksi sarjaacvuoden aikana? ensin yksinkertainen sarja 14 joukkueella ja perään playoffsit 8 kaikki sarjat paras seitsemästä tyyliin. sitten parin viikon tauko ja toinen sarja käytäisiin 14 joukkueen kolminkertaisena sarjana jonka perään taas 8 joukkueen playoffsit.
   
 10. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ja pelit pelataan luonnonjääkaukalossa?
  Tuo 14 peliä ja muutama playoff peli on kyllä liian vähän, vai tarkoititko että samat joukkueet pelaavat myös sen toisen sarjan?
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kyllä siinä niin taitaa lukea. Eli tarkoittanee ilmeisesti mallia, jossa Suomessa pelattaisiin vuosittain ikäänkuin kaksi "kautta". Mahdollisesti syys ja kevät kausi? Jalkapallopuolellahan sellaista tavataan tehdä esim. joissain latinalaisen amerikan maissa. Käsittääkseni muunmuassa Meksikossa pelaavat syys ja kevät kaudet ja sitten päätteeksi molempien kausien voittajat kohtaavat jonkinlaisessa finaalissa.

  Tai hetkinen, tossahan siis ensimmäinen osuus olisi paljon lyhyempi, kuin toi toinen osa. Eli haetaisiinko siinä ikäänkuin sitä, että tuon "esi" kauden voisi voittaa joku yllättäjä joukkue ja huonosti kauden aloittavat olisivat ekoista pudotuspeleistä ulkona jo aika nopeassa vaiheessa? Ja tuolla tavalla ne ekat pudotuspelit voisivat osua ehkä sitten just siihen loskaiseen loka marraskuuhun? Eli saattaisiin siihenkin ajankohtaan vähän lisää jännitystä.
   
  juba ja Porilaine miäs tykkäävät tästä.
 12. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Siis selvästi paras olisi 16 joukkuetta (TuTo liigaan vaikka sitten kabinettipäätöksellä, Kummolan & saunapossen jyrähdyksellä tai vaikkapa itsensä @Musta Nuoli mandaatilla), 4x sarja kaikki pelaa kaikkia vastaan 2x kotona ja 2x vieraissa= 60 peliä. 8 pleijareihin, kaikki sarjat paras seitsemästä. Säälipleijarit ja pronssihäröilyt sinne minne ne kuuluukin eli minne ei aurinko paista. Jumbo voisi pelata divarin (juu en vittu aio koskaan käyttää tota vammaista mestis-termiä. Ja taas käytin...) voittajan kanssa nousu/putoamiskarsinnan. Tämä tosin vähän niin ja näin kun eihän siellä divarijengeillä kovinkaan usein taida olla resursseja liigatasolle. Mutta ainakin tuallai kun noi muut kohdat.
   
 13. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kyllä minäkin vahvasti sitä mieltä olen, että tämä on todennäköisin vaihtoehto. Jukurien myötä Liigan piti laajentua 16 joukkueeseen, mutta Blues jäi sitten myöhemmin laajentumispäätöksen jälkeen pois. Kyllä se 16 joukkuetta varmaan edelleen on tavoitteena, niin saataisiin tosiaan suora nelinkertainen sarja ilman mitään helkkarin teennäisiä lisäpelejä. Lisäksi saataisi kaikki joukkueet pelaamaan tarvittaessa samana päivänä (täysi kierros).

  Veikkaan että tämä laajentuminen tulee olemaan lähempänä kuin joukkuemäärän karsiminen (pl. mahd. konkurssit), joka täällä palstalla tuntuu saavan paljon kannatusta, mutta on Liigan bisnekselle ongelmallinen.
   
  Punamusta ja Johnny B. Goode tykkäävät tästä.
 14. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Saadaan neljäskin joukkue tahkomaan mestiksen mestaruudesta liigaan?
  Ihan mielenkiintoinen suunnitelma silti olisi. Jos liiga sen nyt tavoitteeksi on ottanut, kaipa se on täytettävä.
  Vaikka itse kuulun oppositioon tälläisessä "suomen änärin" rakentamisessa. Miten Suomessa riittää materiaali moiselle joukkuemäärälle? Entä divioosataso? (on muuten oikeasti kivempi nimi kuin "mestis")
   
 15. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Jos Liiga 16 joukkueeseen laajenee, niin voisin kuvitella, että 12 joukkueen pudotuspelit olisivat todennäköisemmät, kuin kahdeksan joukkueen. Eli 12 joukkuetta pelaisi Suomen mestaruudesta ja jäljelle jäävät neljä voisi sitten pelata huumorimielessä vaikka Liigan "mestis" mestaruudesta. Tosin vaikka 16 joukkueeseen mentäisiin, niin millä ikinä tavalla pudotuspelit Liigassa pelattaisiin, niin liputtaisin edelleen Suomen Cuppia pelattavaksi siinä rinnalla (kuitenkin siten, että Cup kilpailu ratkeaisi ennen Liigan neljättä finaalipeliä). Siinä voisi olla kevyellä rakenteella malli, jossa suljettujen sarjojen rinnalle voisi tuoda täysin avoimen kilpailun (divari jengeistä aina Liiga jengeihin asti) ja tuohon voisi mielestäni ottaa KHL Jokeritkin mukaan niinä keväinä, kun heillä loppuu pelit aikaseen.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tässä yhtälössä hankalaksi muodostuu se että miten pudotuspeliparit muodostuisi. Matematiikka ei taida mahdollistaa sitä että 12 joukkuetta pelaa pudotuspelejä suoraan keskenään, eikä myöskään sellainen yhtälö toimi tässä että kuusi parasta menee suoraan puolivälieriin ja loput kuusi pelaa ns. säälipleijarit. Toki mahdollista on se että kuusi menee suoraan puolivälieriin ja kuusi pelaa sitten jonkun minisarjan jonka perusteella kaksi parasta jatkaa puolivälieriin.

  Tai vielä hauskempi skenaario, kuusi suoraan puolivälieriin, sijat 7-8 varmuudella ns. ensimmäisellä kierrokselle ja sitten sijat 9-12 pelaavat säälipleijarit joiden voittajat kohtaavat ensin sijoilla 7-8 olevat joukkueet ja näistä jatketaan puolivälieriin.

  Jos Liigassa 16 joukkuetta nähdään niin eiköhän tuo pudotuspelisysteemi pysy silti aikalailla nykyisellään. Toki paras olisi se kahdeksan parasta suoraan ilman mitään säälipleijareita.
   
  Johnny B. Goode ja Porilaine miäs tykkäävät tästä.
 17. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tai kuten änärissä, kaikki 16 joukkuetta jatkoon :). Saadaan kaikille tasapuolinen järjestelmä, sekä runkosarjassa kaikilla on kivaa...
  Jos SM-liiga nyt keksii laajentua niin suureksi, en usko, että pudotuspelisysteemi hirveästi uudistuu. 12 joukkueen säälien säälien playoffit olisi jo komiikkaa.

  Suomen Cupin kehitys voisi olla ihan jees, taas yksi kylkiäinen liigalle, mutta ehkä nyt onnistunut sellainen? narreja sinne ei silti kaivattaisi.

  Välisarjat saataisiin toki pois, mutta silti oikeesti haloo! 16 joukkuetta, Suomen maassa?
  Annan tämän videon puhua puolestani :
  SM-liiga - jääkiekon tappaja (linkki johtaa youtubeen)
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Minkä takia siitä 12 joukkueen pudotuspeleistä pitäisi tehdä noin hankalat? Mukailemalla nykysysteemiä (eli sääliplayoffeja) voidaan mennä siten, että runkosarjan neljä parasta menee suoraan toiselle kierrokselle ja luonnollisesti myös kotiedulla ja nykyinen ensimmäinen kierros, eli säälit pelattaisiin runkosarjan 5. - 12. välillä. Tosin tossa vaiheessa paras kolmesta on ehkä liian tyly, joten ehkä säälit voitaisiin siinä tilanteessa pelata paras viidestä.

  Ja tähän rinnalle kun otettaisiin vielä se ehdottamani kaltainen Suomen Cup, niin kaikilla Liiga joukkueilla jatkuisi kausi runkosarjan jälkeen. Ehdotelmassanihan siis 12 Liiga joukkuetta menee Liigan pudotuspeleihin, joissa ekalla kierroksella kohtaisivat joukkueet runkosarjan sijoilta 5. - 12. Tuo kierros pelattaisiin paras viidestä järjestelmällä.

  Samaan aikaan käynnistyisi myös Suomen Cup viimeinen vaihe, johon osallistuisi niin ikään kahdeksan joukkuetta. Kolme viimeistä Liigasta, neljä runkosarjan parasta Mestiksestä ja Suomen Cupin aikaisemman vaiheen voittaja. Kun pareja olisi neljä, mutta vain kolme Liigajoukkuetta, kohtaisi yhdessä parissa myös Mestiksen runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Tämähän voisi Suomen Cupin otteluparin ohella olla samalla ikäänkuin Mestiksen finaalisarja. Näistä neljältä parista sitten voittajat jatkaisivat eteenpäin ja voisivat seuraavalla kierroksella kohdata Liigan ekalla (sääliplayoffeissa) pudonneet neljä joukkuetta. Taas neljä paria ja paras viidestä. Siitä sitten Suomen Cupin välieriin ja finaaleihin. Kaikki sarjat paras viidestä ja siten, että Suomen Cupin viides (viimeinen) finaali pelattaisiin ennen Liigan neljättä finaalipeliä. Eli että tää Suomen Cup ratkeaisi aina ennen Liiga mestaruutta.

  Jos Jokerit otettaisiin joku vuosi tällaiseen mukaan (eli heillä olisi kausi päättynyt ennenaikasesti), niin se sijoitettaisiin kuitenkin viimeiseksi pareissa. Tämä siksi, että saataisiin edelleen se Mestis "finaalisarja" pelattua Mestiken runkosarjan ykkösen ja kakkosen välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 13.29
 19. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Surkea idea. Parhaat jengit odottelee viikkotolkulla tosipelien alkamista? Tuo paras kolmestakin on jo siinä ja siinä, onko liian pitkä hengausaika suoraan jatkoon menijöillä. Lisäksi tuo vetäisi pudotuspelien pistepörssitkin aika hämmentäviksi, kun kärkijengien pelaajilla on 3-5 peliä vähemmän pelattuna, kun oikeat playoffit alkavat.
   
  HaZekki, Porilaine miäs & Roger Moore tykkäävät tästä.
 20. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ja jos ehdottamaani Suomen Cuppia on vaikea hahmottaa höpötyksiltäni, niin voisin vielä havainnollistaa, miten homma olisi toiminut viime kauden osalta. Ensin Liigan pudotuspelien osalta ja sitten siihen rinnalle, miten Suomen Cupia olisi ehdotuksellani pelattu.

  Eli Liigan "sääliplayoffeihin", toisinsanoen ensimmäiselle kierrokselle olisi päätyneet vastakkain joukkueet Liigan runkosarjan sijoilta 5. - 12. Parit olisivat olleet siis seuraavat.

  Liiga Playoffien ensimmäinen kierros (paras viidestä):
  (5) HPK - (12) Kalpa
  (6) HIFK - (11) Sport
  (7) Lukko - (10) Jyp
  (8) Ilves - (9) Saipa

  Eli nämä pelit olisi pelattu paras viidestä ja jos selvyyden vuoksi ajatellaan, että kaikki kotiedun omaavat olisivat menneet jatkoon, niin pudotuspeliparit toiselle kierrokselle olisi olleet samat, kuin viime vuonna oikeastikin oli ja siten siitä eteenpäin voidaan ajatella asioiden edenneen, kuin ne oikeastikin etenivät.

  Liiga playoffien toinen kierros (paras seitsemästä):
  (1) Kärpät - (8) Ilves 4-0
  (2) Tappara - (7) Lukko 4-0
  (3) Pelicans - (6) HIFK 2-4
  (4) TPS - (5) HPK

  Liiga playoffien kolmas kierros, eli välierät (paras seitsemästä):
  (1) Kärpät - (6) HIFK 4-2
  (2) Tappara - (5) HPK 2-4

  Liiga playoffien neljäs kierros, eli finaalit (paras seitsemästä):
  (1) Kärpät - (5) HPK 3-4

  Suomen Cupin viimeinen vaihe sitten tulisi tähän rinnalle ja siellä viimeisen vaiheen ekalle kierrokselle tulisi seuraavat parit. Nämä pelattaisiin paras viidestä ja samaan aikaan, kuin Liigan playoffien ensimmäinen kierros, eli ns. sääliplayoffit. Otettu myös Jokerit mukaan, vaikken tarkalleen muista, että loppuiko heillä kausi KHL:ssä, ennen Liigan pudotuspelien alkua (eli että olisivatko he ylipäätään kerinneet mukaan). Jokerit myös sijoitetaan kaavioon aina viimeiseksi, että saadaan myös ikäänkuin Mestis "finaali" tälle ekalle kierrokselle (Mestiksen runkosarjan ykkönen ja kakkonen vastakkain). Tulokset vedetty arvalla

  (13) Kookoo - (v) Jokerit 1-3
  (14) Jukurit - (m4) SapKo 3-0
  (15) Ässät - (m3 + SCV*) Ketterä 3-1
  (m1) Hermes - (m2) Leki 2-3

  * SCV = Suomen cupin aikaisemman vaiheen voittaja

  Suomen Cupin viimeisen vaiheen toiselle kierrokselle tulee mukaan myös Liigan sääleistä tippuneet joukkueet ja parit olisivat siis seuraavat. Taas paras viidestä. Eli näiden pitäisi loppua jo ennen Liiga pudotuspelien toinen kierros loppuu. Arvalla taas vedetty.

  (9) Saipa - (v) Jokerit 1-3
  (10) Jyp - (m2) Leki 3-0
  (11) Sport - (15) Ässät 2-3
  (12 Kalpa - (14 Jukurit 3-1

  Suomen Cupin viimeisen vaiheen kolmas kierros, eli ikäänkuin välierät. Paras viidestä. Eli käynnistyy jo hyvissä ajoin, ennen Liigan välieriä. Paras viidestä. Arpa.

  (10) Jyp - (v) Jokerit 2-3
  (12) Kalpa - (15) Ässät 3-1

  Suomen Cupin viimeisen vaiheen finaali. Paras viidestä. Käyntiin jo Liigan välierien loppuvaiheen aikoihin ja viides peli aikataulussa ennen Liigan neljättä finaalia. Arpa.

  (12) Kalpa - (v) Jokerit 1-3
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No jo nyt ne kärkijoukkueet odottavat sen paras kolmesta sarjan, joten lisäodoteltavaa tulisi maksimissaankin vain kahden pelin verran. Eli ei se nyt siihen voi kaatua ja vaikka tuntuma voi olla vähän hakusessa, niin on siinä myös sekin, että se toinen jengi on pelannu ne 3-5 peliä enemmän ja aika useinhan se väsymys alkaa näkymään noissa sarjoissa. Eli kyllä oikein valmistautuessaan se lepäävä joukkue pitäisi saada vain lisäetua tilanteesta. Mitä tulee pistepörsseihin, niin mielestäni mitätön haitta. Meinaa mestaruudestahan siellä pelataan, ei yksittäisten pelaajien pistepörssivoitoista..
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Joo ei tosiaan mitään pidempiä sääliplayoffeja tai enempää joukkueita noihin kekkereihin. Nykyinen malli on hyvä, että kuusi joukkuetta suoraan playoffeihin ja neljä joukkuetta sääleihin, paras kolmesta on ihan maksimi. Mitä tulee tähän Suomen Cupiin niin se on ihan hauska turnaus taustalla/sivulla ja jos sen saisi jotenkin aikataulullisesti järkevästi pyörimään niin mielestäni Liigan sijoille 11-15 jääneet joukkueet voisivat tuohon kilpailuun runkosarjan jälkeen osallistua jos se osuu aikataulujen kanssa jotenkin vain järkevästi kohdilleen, toisi Cupille hyvää kun sinne saataisiin Liiga-joukkueita mukaan ja puolestaan näille Liiga-joukkueille hyvän mahdollisuuden päättää kautensa positiivisissa merkeissä. Tätä ennen Mestis-joukkueet ja Divari-joukkueet ovat karsineet toisiaan jo pois eli Suomen Cup olisi pyörinyt jo hyvän aikaa taustalla. Idea tässä on sama kuin jalkapallon puolella Mestarien-Liigassa ja Eurooppa-Liigassa, Mestarien-Liigassa lohkonsa kolmoseksi jääneet tippuvat Eurooppa-Liigaan vaikka tuollakin on jo pelejä pelattuna.

  Joukkuemäärän nostamiselle ehdoton ei, joukkueita on jo nyt Liigassa liikaa, sopiva määrä olisi 12. En usko, että joukkueita saataisiin Liigasta pois enää, se on utopiaa, mutta toiveena se olisi, mutta kyllä näinkin jotenkin pärjätään.
   
 23. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Siis ei todellakaan mitään säälipleijareita. 60 peliä on aivan riiittävästi pelejä ratkaisemaan runkosarjan ja 50% jatkoon, 50% lomille on mielestäni täydellinen suhde. Mun mielestäni siinä että runkosarjaa tahkotaan 60 ottelua, ja 16 joukkueen sarjassa joltain 10+ sijalta olisi mahdollisuus nousta mestariksi ei yksinkertaisesti ole järjen hiventäkään.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Liian moni jos joutuu kesälomille siinä vaan helposti se loppurunkosarja on ilman panosta ja puolella kausi on täysi pannukakku. Itse pitäisin kyllä nykyisen määrän eli 10 pääsee pudotuspeleihin mutta joukkuemäärä voisi olla vaikka yhden vähemmänkin ja sitten vielä sille 4 viimeiselle keksiä jotain karsintatouhuja, aloittaa vaikka sillä jumbon ja mestiksen kärjen taistelulla ja kenties jatkossa useampi vielä jatkaisi tuohon karsintasarjaan jumboista.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Itse koitan liputtaa Suomen Cupin puolesta sen takia, että siinä voisi olla mahdollisuus päästä tilanteeseen, jossa suljettujen sarjojen rinnalle saataisiin kilpailu, johon voisi osallistua Liiga, Mestis ja muita joukkueita. Meinaa jos "mehukannusta" pelaaminen ei sitten innosta suuria massoja, eikä tasonmittauspelitkään saaneet kuluttajia liikkeelle (meinaa vaikea uskoa, että oikeisiin karsintoihin mentäisiin), niin se katse pitäisi saada suunnattua uusiksi johonkin muualle. Eli voisiko Suomen Cup olla sellainen kääntämätön kortti tällaiseen rakoon? Tämän hyvä puoli olisi myös se, että siihen osallistuvat Mestis ja mahdolliset Suomi-sarja tai divarijengit voisivat hyvin lyhyellä panostuksella saada hienon lopetuksen kaudelleen.

  Ja jos se nyt sitten haluttaisiin mahdollisimman helposti järjestää, niin silloinhan se rakennettaisiin nykyjärjestelmä päälle. Eli olisiko siinä tapauksessa helpoin, että Liigasta 10 parasta menee playoffeihin, niinkuin nykyäänkin ja kolme huonoita jatkaisi kauttaan Suomen Cupissa. Eli Liigan runkosarjan 11. ja 12. päättäisi kauden runkosarjaan. Liigasta siis kolme joukkuetta ja Mestiksestä 4-5 joukkuetta, riippuen siitä, voittaako Mestis seura Suomen Cupin alkuvaiheen vai Suomi-sarjan tai Divareiden joukkue. Tällä jaolla saataisiin edelleen ekalle kierrokselle vastakkain Mestiksen runkosarjan paras ja toiseksi paras. Eli ikäänkuin Mestiksen finaali ja vähintään yhdelle Mestis jengille pelejä vähintään kahden kierroksen edestä, tässä kilpailussa.

  Toisaalta jos sitten halutaan kaikille Liigajoukkueille kauden jälkeisiä pelejä ja myös sääleissä tippuneet mukaan, niin Suomen Cupin viimeisen vaiheen ekalle kierrokselle Liigan viisi heikointa, Mestiksen 6-7 parasta (riippuen taas, onko Suomen Cupin aikasemman vaiheen voittaja Mestis tai muu seura). Tällä tavalla saataisiin kuusi paria ja koska vain viisi Liiga joukkuetta, niin olisi taas se Mestis finaali myös yhtenä parina. Koska pareja olisi kuusi, niin seuraavalle kierrokselle pääsisi luonnollisesti kuusi joukkuetta ja jos tokalle kierrokselle otettaisiin Liigan sääliplayoffeissa pudonneet mukaan, niin siinä olisi kahdeksan joukkuetta, josta saataisiin neljä paria ja kaavio sitä myöden valmiiksi loppua kohden.

  Toisaalta jos tällä sitten haluttaisiin vähän enemmän pelejä Mestis ja mahdollisille muille seuroille, niin pitäisikö Suomen Cupin loppuvaihe rakentaa siten, että kolme Liiga joukkuetta ja 4-5 Mestis seuraa (riippuen taas onko Suomen Cupin aikaisemman vaiheen voittama Mestis vai muu seura). Eli kahdeksan joukkuetta ja nämä jakautuisi kahteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkojen sisällä pelattaisiin kaikkia vastaan kotona ja vieraissa, eli kuusi peliä jokaiselle ja molemmista lohkoista kaksi parasta välieriin ja siitä sitten kaksi finaaliin. Jos Liiga joukkueita olisi vain kolme, niin vähintään yksi Mestis tai muu seura pääsisi pelaamaan lohkopelejen jälkeenkin pudotuspelivaihetta.