Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 422 322
  • 11 694

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Oisko se aika taas pistää vähän kieli poskella uudistusehdotuksia Liigalle ja ylikansalliselle sarjalle Euroopassa? Jokerit puolella kaipailtaisiin muita suomalaisia joukkueita KHL:ään ja vaikken tiedä, voiko sellaista kuviota millään tavalla saada Suomen oloissa kannattavaksi, niin lähetetään tässä mallissa hyvin talouttaan jatkuvasti kasvattava Oulun Kärpät KHL:ään, Suomen toiseksi joukkueeksi sinne. Heillähän on aidosti kannattajia ympäri maata ja siinä missä Jokerit on vain puolen kaupungin joukkue, niin voisiko Kärpät kasvaa aidosti lähes koko Suomen joukkueeksi?

No mutta itse asiaan. Eli tässä vaiheessa Liigaan jäisi 14 joukkuetta. Oletetaan, ettei ruotsalaiset, eivätkä sveitsiläiset halua lähteä tähän mukaan, joten katseet suunnataan Saksaan, Tshekkeihin ja Itävallan ylikansallisen sarjan suuntaan. Saksassa ja Tshekeissä molemmissa olisi niin ikään 14 joukkueen kilpailut. Ebelissä pelaa 11 joukkuetta, mutta sieltä tshekkiläinen joukkue lähetettäisiin takaisin kotiin, koska Tshekit olisivat mukana omalla sarjallaan. Sitten neljä joukkuetta otettaisiin Slovakiasta. Eli vaikka Slovan Bratislava, Banska Bystrica, Kosice ja Zvolen. Konferenssijako tehtäisiin sitten vaikka siten, että Suomi ja Saksa ovat samassa konferenssissa ja Tshekki ja EBEL muodostaisivat toisen konferenssin.

Tässä meillä olisi neljä 14 joukkueen kokonaisuutta (jaettuna Pohjois-Amerikkkaa apinoiden kahteen konferenssiin). Nämä jaettaisiin vielä kullakin alueella kahteen eri tasoon, mallilla 6+8. Ylimmän tason lohkon joukkueet pelaisivat vähintään kerran kaikkia muidenkin maiden ylemmän tason joukkueita vastaan ja tämän lisäksi myös kaikkia oman maansa alempaa tason lohkon joukkueita vastaan. Alemmalla tasolla sitten pelataan luonnolliset myös vähintään yhdet pelit saman liigan ylemmän tason joukkueita vastaan ja yksinkertainen kierros saman konferenssin ulkomaisen alemman tason lohkon joukkueita vastaan.

Miten tämä sitten käytännössä menisi vaikka suomalaisjoukkueiden osalta? Eli jos otetaan vaikka sarjataulukko tältä päivältä, niin ylemmällä tasolla pelaisi tässä tilanteessa Tappara, Lukko, KooKoo, Jyp, Jukurit ja Ässät. Nämä joukkueet pelaisi kertaalleen kaikkia ylemmän tason lohkojen joukkueita vastaan. Kun luonnollisesti oma lohko lasketaan kanssa, pelejä tulisi (1x23). Tämän lisäksi omaa ja yhtä ulkomaan ylemmän tason lohkoa vastaan pelataan vielä toinen kierros (saman konferenssin sisällä) kaikkia vastaan (1x11). Sitten vielä Suomen alemman lohkon joukkueet kohdattaisiin kahdesti (2x8) ja tämän lisäksi vielä kaksi kertaa kaikkia oman lohkon joukkueita vastaan (2x5). Eli (1x23)+(1x11)+(2x8)+(2x5) -> tekisi pyöreät 60 ottelua. Vaikka pelejä tulisi tämä määrä, niin ulkomailla pelattavia pelejä tulisi jokaiselle joukkueelle vain 12. Voisiko tällainen olla mitenkään tehtävissä vuosittain?

Suomessa alemmalla tasolla (tämän päiväisen sarjataulukon mukaan) pelaisi sitten Pelicans, HPK, Kalpa, Saipa, HIFK, Ilves, Sport ja TPS. Nämä joukkueet pelaisivat kahdesti jokaista Suomen ylemmän lohkon joukkuetta vastaan (2x6), Sen lisäksi saman konferenssin ulkomaisen alemman lohkon joukkueet kohdattaisiin kertaalleen (1x8) ja sitten oman lohkon joukkueet viidesti, plus yksi ottelu "paikallisparia" vastaan (5x7+1). Eli (1x8)+(2x6)+(5x7)+1 -> tekisi runkosarjaan 56 peliä. Alemman lohkon joukkueille tulisi ulkomaan pelejä vain neljä runkosarjaan. Kait tämä on mahdollista, jos jo nykyään CHL:n puitteissa jengit pystyy matkustamaan pelkästään lohkovaiheessa kolme kertaa ulkomaille.

Koska alemmalla tasolla pelattaisiin neljä runkosarja peliä vähemmän, kuin ylempänä, voidaan alemmissa lohkoissa aloittaa pudotuspelien ensimmäinen kierros. Siellä siis alemman lohkon ensimmäinen kohtaa neljännen ja toka kolmannen. Paras viidestä pelit ja kaksi parasta menee kansallisiin pudotuspeleihin kuuden ylemmän lohkon joukkueen kanssa. Kansallisia pudotuspelejä olisi sitten vielä kolme kierrosta (toinen, kolmas ja neljäs) ja sen lisäksi toisella kierroksella hävinneet neljä pelaisivat vielä yhdet sarjat siitä, ketkä kaksi aloittaa seuraavan kauden ylhäällä ja ketkä kaksi alhaalla. Eli kansallisiin mestaruuksiin asti pelattaisiin ja vasta tämän jälkeen sitten tulisi Euroopan mestaruuden välierät ja finaali. Vaikka tähän olisi matkustuskuluja säästääkseen rakennettu konferenssit runkosarjaa varten, niin ensimmäisessä välierä parissa voisi kohdata eniten runkosarjassa pisteitä kerännyt joukkue ja neljänneksi paras. Toisessa parissa sitten toiseksi ja kolmanneksi eniten pisteitä ottaneet. Koska mm-kisat painaisivat päälle, niin nämä pudotuspelit pitäisi varmaan pelata kaikkien kierroksien osalta paras viidestä mallilla.

Ulkomaan matkoja tulisi kausittain runkosarjassa siis ylemmän tason joukkueille 12 per joukkue ja alemman tason joukkueille 4 per joukkue. Isoin osa peleistä pelattaisiin kuitenkin kansallisesti ja koska pudotuspelitkin pelattaisiin ensin kansallisesti, kansallisiin mestaruuksiin asti, niin näkisin että tämä voisi toimia, vaikka maiden välillä olisi palkkaerojakin. Toki niitä pyrittäisiin sitten jossain määrin yhteisillä tv ja muilla sopimuksilla tasata. Ja vaikka tässä mallissa jokaisessa osallistuvassa liigassa olisi ikäänkuin kaksi tasoa, niin kaikilla joukkueilla olisi kausittain mahdollisuus nousta aina Euroopan mestaruuteen asti.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Tälle edellä olevalle ehdotukselle iso peukku. Liiga, saa toteuttaa.
 

Yeap

Jäsen
Jopa aluksi niin että alotettaisiin kokeilu Liigassa ja muutettaisiin 1/3 kauden jälkeen sarja ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Alemmasta jatkosarjasta esim 2 parasta pääsisi mukaan playoffseihin. Alemman jatkosarjan päätteeksi voisi järjestää miniplayoffsit (sääliplayoffsit) paras kolmesta järjestelmällä johon mielenkiintoa toisi lisää jos sarjaan pääsisi mukaan Mestiksen kaksi parasta. Siten jopa Mestiksen joukkue teoriassa (lue: teoriassa) voisi voittaa Liigan mestaruuden. Myöskin Liigan häntäpään joukkueet eivät kesken kauden alkaisi tyhjentämään joukkueita vaan jännitys säilyisi loppuun saakka. Toki ilman Mestisjoukkueitakin voi tämän järjestää, mutta miniplayoffseihin voisi kuitenkin osallistua myös liigassa viimeiseksi tullut joukkue.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ulkomaan matkoja tulisi kausittain runkosarjassa siis ylemmän tason joukkueille 12 per joukkue ja alemman tason joukkueille 4 per joukkue. Isoin osa peleistä pelattaisiin kuitenkin kansallisesti ja koska pudotuspelitkin pelattaisiin ensin kansallisesti, kansallisiin mestaruuksiin asti, niin näkisin että tämä voisi toimia, vaikka maiden välillä olisi palkkaerojakin. Toki niitä pyrittäisiin sitten jossain määrin yhteisillä tv ja muilla sopimuksilla tasata.
Tässä mallissa voisi vieläpä rakentaa sarjaohjelman niin, että nuo 12 ottelua jakaantuisivat 2-4 vieraskiertueeseen, jolloin kalliita lentomatkoja tulisi vähemmän. Suomalaisten näkökulmasta yksi reissu Saksan pohjois-länsiosiin ja pari kiertuetta akselilla Tshekki-Itävalta-etelä-Saksa, niin bussilla voisi siirtyä paikkakuntien välillä. Yhteisillä sponsorirahoilla voitaisiin tasata matkakuluja.

Hauska idea ehdottomasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itseä ei kyllä tuommoinen innostaisi yhtään ja varmaan jäisi seuraaminen kokonaan sivuun sitten. Jonkun Kärppien menettäminen KHL:ään olisi myös ihan puhdasta järjenköyhyyttä, Jokerit ajautuivat sinne velkojensa takia ja siellä nyt pysykööt (takaisin toki ottaisin Jokerit milloin tahansa). Jos mietitään ylikansallista sarjaa niin ainut minne suuntaan Liigan johdossa katsoisin on länsi eli Ruotsi. SHL ja Liiga voisivat yhdistyä (nimeksi joku Scandinavia Hockey League, SHL lyhenne heh), siinä olisi mielenkiintoa, riittävästi tasoa eikä matkat olisi mitään järjettömän pitkiä edes. Hyviä rivalryja voisi muodostua, Tukholma vastaan Helsinki, Luulaja vastaan Oulu jne. Molemmista maista se 12 joukkuetta mukaan, kahdeksan playoffeihin ja itäisen konferenssin voittajalle (eli Suomen puoleiselle konferenssille) Kanadan Malja ja puolestaan läntisen konferenssin voittajalle (eli Ruotsi) palkinto mikä heillä nyt siellä on. Uusi iso pytty jakoon sitten sille joka voittaa lopullisen finaalin. NHL:n tyyliin siis tämä. Karsinnat voisivat olla molemmissa maissa käynnissä samalla. Itäisen konferenssin joukkueet kohtaisivat läntisen konferenssin joukkueet kerran vieraissa ja kerran kotonaan. Matkat voisi järjestää niin, että yhdellä reissulla olisi aina kolme vieraspeliä, näin ei tarvitsisi reissata kuin neljästi Ruotsiin/Suomeen vaikka viikon reissuja (pelit ti, to ja la).
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielenkiintoinen ehdotus, ja eipä siinä, nämähän on täysin älyvapaita ehdotelmia, ja saakin ollakkin.
Mut kyllä omaan makuun Suomen ja Ruotsin yhteinen taival on niin 1700-lukua, ja sinne se kuuluukin. Vaikea kuvitella, että tässä innostuisi jotain Örebrota vastaan sarjapelejä pelaamaan, eikös tästä ole osoituksena CHL-n alhaiset yleisömäärät?

Maantieteellisesti Suomi ei kuulu Skandinaviaan, ja, jos jääkiekon saralla kuuluisi, pitäisi mukana olla Norja, sieltä tosin tuskin montaa joukkuetta kävisi 1 tai edes kakkossarjassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaikea kuvitella, että tässä innostuisi jotain Örebrota vastaan sarjapelejä pelaamaan, eikös tästä ole osoituksena CHL-n alhaiset yleisömäärät?

Boldaus oma, mutta ei tuo CHL kyllä mitään osoita. CHL on kansallisen sarjan lisänä, mutta jos siihen omaan sarjaan mitä pääasiassa tahkotaan kuuluisi Ruotsi/Suomi niin uskoisin sen kiinnostavan eri tavalla. Ja kyllähän Kärpät mm. veti komiasti halliin porukkaan kun siellä vieraili Skellefteå ja peli oli todella laadukas ja mielenkiintoinen.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
Boldaus oma, mutta ei tuo CHL kyllä mitään osoita. CHL on kansallisen sarjan lisänä, mutta jos siihen omaan sarjaan mitä pääasiassa tahkotaan kuuluisi Ruotsi/Suomi niin uskoisin sen kiinnostavan eri tavalla. Ja kyllähän Kärpät mm. veti komiasti halliin porukkaan kun siellä vieraili Skellefteå ja peli oli todella laadukas ja mielenkiintoinen.
Ruotsalaisseurathan on CHLn kannalta murheenkryyni, kun joukkueet kyllä menestyy mutta ruotsalaiset eivät halua seurata kuin kotoista sarjaa. Muuallahan yleisömäärissä CHLssä on positiivista kehitystä, kuten esim Suomessa. Keskieuroopassahan pitkään ollut ihan hyviäkin yleisömääriä CHLssä ja siellä kun on paikan päällä käynyt niin CHL on iso juttu ja se myös kaupungeissa näkyy. Aikanaan jalkapallon champparillä oli vaikeuksia ottaa asemaa mutta kuten tiedätään kärsivällisyys on palkittu ja saman uskon käyvän jääkiekon CHL'n kanssa kunhan kärsivällisyyttä riittää.

Mutta jos tähän asiaan takaisin, niin en itsekään usko että ruotsalaisia kiinnostaa pelata suomalaisia tai ketään muutakaan vastaan sarjassa kun ei ole kiinnostanut tähänkään asti. Ruotsissa on vahvan kansallisen sarjan kulttuuri ja muuta he eivät kaipaa. Vahva CHL mahdollisesti Ruotsissa voidaan jossain vaiheessa ottaa rinnalle, mutta sarjamuotoisen ylikansallisten sarjan en usko koskaan Ruotsissa sytyttävän tai kiinnostavan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Boldaus oma, mutta ei tuo CHL kyllä mitään osoita. CHL on kansallisen sarjan lisänä, mutta jos siihen omaan sarjaan mitä pääasiassa tahkotaan kuuluisi Ruotsi/Suomi niin uskoisin sen kiinnostavan eri tavalla. Ja kyllähän Kärpät mm. veti komiasti halliin porukkaan kun siellä vieraili Skellefteå ja peli oli todella laadukas ja mielenkiintoinen.
Minäkin uskon, että Suomen ja Ruotsin yhteistyö kiinnostaisi. Jos Liigan suuret irtautuisivat yhtä aikaa muodostaen ylikansallisen sarjan suurten ruotsalaisten seurojen kanssa, olisi sarjan suosio taattu. Kyllä minulla on vallitsevissa oloissa tällainen muutoskaipuu nostanut päätään.

Suomen lohkossa pelaisivat vaikkapa HIFK, TPS, Tappara, Ilves, JYP ja Kärpät. Ruotsin puolella sitten kuusi heidän suurseuraansa. Suomen lohko pelaisi keskenään kahdeksankertaisen sarjan plus nelinkertaisen sarjan ruotsalaisten kanssa. Otteluita tulisi runkosarjaan 60. Oulussa vierailisi jokainen suomalainen joukkue neljä kertaa ja ruotsalainen kaksi kertaa.

Suomen lohkosta pääsisi neljä parasta lohkovälieriin, Ruotsin puolelta samoin. Välierien voittajat pelasivat sitten maakohtaisen finaalin. Niiden voittajat kohtaisivat lopulta ylikansallisessa finaalissa. Haaveilua vaan.
 

Apheu

Jäsen
Nimenomaan Ruotsin kanssa perustettu ylikansallinen sarja olisi se helpoin ja järkevin veto - jos sarjasta ei tehtäisi liian suurta, myös kansallisen sarjan suosio pysyisi hyvänä. Lisäksi esimerkiksi ylikansallisen sarjan kaksi huonointa per maa kauden päätteeksi tippuisi ihan suosiolla kansallisiin sarjoihin, ja vastaavasti kansallisen sarjan finalistit ylös ylikansalliseen. Vaihtuvuus olisi suurta, ja molemmat sarjat (tai oikeastaan SHL, Liiga ja tämä ylikansallinen) eläisivät ikään kuin jatkuvassa symbioosissa keskenään.

Tässä mielestäni olisi kuitenkin tärkeää, että esimerkiksi playoffseissa ei tulisi konferenssijakoja, vaan voisit saada vastaasi toisen maan joukkueen ihan yhtä hyvin, kuin omasi - tulisi hyviä rivarlyja. Ruotsin jengit meinaan pelkästään runkosarjapeleillä voisivat jäädä etäisiksi, kun taas playoffväännöissä syntyisi ihan uutta rivarlya varmasti.

Tällainen sarja toisi kyllä ihan uuden suhteen Suomen ja Ruotsin välille - en itse näe tässä oikeastaan mitään erityisiä uhkakuvia. Ruotsissa ei varmaan luoteta siihen, että Suomen joukkueet olisivat tarpeeksi vetonauloja; ei itseäni haittaisi, jos esimerkiksi Sveitsistä tulisi Bern ja Saksasta Mannheim mukaan, mutta sitten homma menee taas kimurantimmaksi kokonaisuudeltaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saisi ainakin olla enemmän jotain turnauksia, mestareiden kohtaamista tai harjoitusotteluita noita ruotsalaisia tai ketä siihen lopulta sitten tulisi. Aika vähän on mitään siteitä noita jengejä kohtaan ja tuskin heti tulisi. Voisi ainakin vähän tunnustella mielenkiintoa etukäteen. CHL toki muutama kohtaaminen seurojen kohdalla mutta siihen se sitten jää.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
En juttua pääse lukemaan, mutta jos teksti on ollut kuvailemaasi, niin ei ihme että ihmiset ei hallille löydä.

Ajatteles jos juttu olisikin ollut siitä, miten joukkueet vesi kielellä odottaa seuravaa huippujännittävää ottelua, ja miten hienossa tunnelmassa on kiva pelata. Ketterän viime kauden pudotuspelitpelattiin täpötäydessä hallissa ja meininki oli infernaalinen.

Varmaan jonkun lukijan mielenkiinto saattisi herätä, ja hän sattaisi niitä pelejä lähteä katsomaan. Taatusti toimisi paremmin kuin tuo jatkuva ruikutus suljetusta liigasta.
Ai niin että valehdellaan asiat hyväksi kuin ennen vanhaan Neuvostoliitossa? Harvassa asiassa tuon roskamedian kanssa voi nykyään samaa mieltä olla, mutta tuo kirjoitus oli kyllä niin hyvä ja paikkansapitävä että soisi useammankin Liigan sikariportaan jäsenen sen lukevan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea kuvitella, että tässä innostuisi jotain Örebrota vastaan sarjapelejä pelaamaan, eikös tästä ole osoituksena CHL-n alhaiset yleisömäärät?
Niin no, jos CHL olisi ainut sarja, mitä pelattaisiin, niin yleisömäärät ja kiinnostus olisi varmasti erilaista. Niin se on mennyt meilläkin. Yleisömäärät eivät ole laskeneet yhtään Liiga-ajoista, vaikka pelataankin ties mitä Vladivostokin ihmeitä vastaan. Nyt CHL on ikäänkuin sivutuote, joka ei tuulipukuja kiinnosta oman sarjan keskellä. Jos palkintorahat kasvavat huomattavasti, uskon että myös CHL alkaa kasvattamaan mielenkiintoaan tuulipukujenkin keskellä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kyllähän minäkin toki kaikkein luonnollisimpana kumppanina näkisin Ruotsin, mutta olen jäänyt siihen käsitykseen, ettei Ruotsin suunnalta oltaisi järin innostuneita yhteistyöstä, varsinkaan sellaisesta, jossa Suomesta tulisi mukaan tyyliin kymmenkunta joukkuetta. Vähän samanlainen käsitys olisi jäänyt sveitsiläisistä, joten sen takia rakentelin kokoelman sitten Saksan, Tshekin ja Itävallan ylikansallisen sarjan ympärille.

Meinaa jos ei saada yhteistyötä ruotsalaisten kanssa, niin jäädään aika pahasti pussiin, tänne pohjois-Euroopan perukoille ja sen takia suomalaisten pitäisi mielestäni olla aktiivisia tässä tilanteessa. Ei kukaan meitä lähde Eurooppaan pyytämään (varsinkaan jos ruotsalaiset tuossa välissä haluavat pysyä omissa oloissaan). eli aktiivisuutta peräänkuuluttaisin Suomen suunnasta.

Usein myös tulee sitten napinaa siitä, että osa joukkueista jää jälkeen, joten nyt rakensin tähän myös mallin, jossa ikäänkuin kaikki pääsisi mukaan, mutta heikommin suorittava osa joukkueista altistuisi ulkomaan rasituksiin hyvin rajoitetussa määrin. Eli vähän niinkuin kaksi tasoa tässä kokonaisuudessa, mutta samalla kaikilla osallistujilla on mahdollisuus kausittain mennä päätyyn asti.

Ja voihan se olla, että esim. Tshekeissäki tai Saksassa katsellaan, että kaikesta huolimatta Suomi on liian pitkällä ja että vaikka yhteistyötä tekisivät muiden kanssa, niin Suomen ajateltaisiin olevan liian pitkällä, matkustuskuluja ajatellen. Silloinkin sitten vaan uutta matoa koukkuun ja vähän samanlaisella mallilla tutkittaisiin, olisiko esim Norja, Tanska ja Iso-Britannia millään tavalla toimiva kolmikko tällaiseen kilpailuun.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisi kyllä sen verran iso muutos että kiitos ei. Ainakin oman joukkueen menoa tuollaiseen globalismiliigaan en purematta nielisi. vielä tommonen parin pelin CHL jotenkin menee, ja siinä sitä niille joita kiinostaa. Mutta että ihan omaan sarjaan jotain ulkomaan jengejä?
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskomattoman monimutkaisia ehdotuksia täällä, mutta saahan sitä kaikenlaista mietiskellä. Hyvä että on ideoita. Itse olen jo monta vuotta haaveillut sellaisesta jaosta, että Liigassa olisi 12 joukkuetta, ja Mestiksessä 10. Kahdeksan parasta Liigasta pleijareihin, ja karsinnat sitten pelattaisiin tavalla tai toisella. Näin me saataisiin kaksi hyvää sarjaa, Mestiksessäkin olisi useimmat joukkueet potentiaalisia liigajoukkueita, ja taas sitten Liigan puolella panoksettomien pelien määrä jäisi minimiin.

Esim. tämän hetken sijoitusten mukaan joukkueet jakaantuisivat näiden kahden sarjan kesken seuraavasti.

Liiga: Tappara, Kärpät, Lukko, JYP, HPK, KooKoo, Pelicans, Jukurit, SaiPa, HIFK, Ässät, Ilves
Mestis: KalPa, TPS, Sport, KeuPa, TUTO, Ketterä, KOOVEE, Hokki, SapKo, IPK

En tiedä, olisiko tuo ainakaan huonompi kuin nykyjärjestelmä, jossa Liigan kärjen ja pohjan välillä on aikamoinen tasoero, ja sitten taas Mestiksen tiimeistä moni kamppailee henkitoreissaan.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
Uskomattoman monimutkaisia ehdotuksia täällä, mutta saahan sitä kaikenlaista mietiskellä. Hyvä että on ideoita. Itse olen jo monta vuotta haaveillut sellaisesta jaosta, että Liigassa olisi 12 joukkuetta, ja Mestiksessä 10. Kahdeksan parasta Liigasta pleijareihin, ja karsinnat sitten pelattaisiin tavalla tai toisella. Näin me saataisiin kaksi hyvää sarjaa, Mestiksessäkin olisi useimmat joukkueet potentiaalisia liigajoukkueita, ja taas sitten Liigan puolella panoksettomien pelien määrä jäisi minimiin.

Esim. tämän hetken sijoitusten mukaan joukkueet jakaantuisivat näiden kahden sarjan kesken seuraavasti.

Liiga: Tappara, Kärpät, Lukko, JYP, HPK, KooKoo, Pelicans, Jukurit, SaiPa, HIFK, Ässät, Ilves
Mestis: KalPa, TPS, Sport, KeuPa, TUTO, Ketterä, KOOVEE, Hokki, SapKo, IPK

En tiedä, olisiko tuo ainakaan huonompi kuin nykyjärjestelmä, jossa Liigan kärjen ja pohjan välillä on aikamoinen tasoero, ja sitten taas Mestiksen tiimeistä moni kamppailee henkitoreissaan.
Tämmöinen voisi toimia sillä oletuksella, että liiga + Mestis saman tv-sopparin ja tulonjaon alla yms. Muuten tuolla järjestelmällä vaan tapettaisiin monet seurat.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskomattoman monimutkaisia ehdotuksia täällä, mutta saahan sitä kaikenlaista mietiskellä. Hyvä että on ideoita. Itse olen jo monta vuotta haaveillut sellaisesta jaosta, että Liigassa olisi 12 joukkuetta, ja Mestiksessä 10. Kahdeksan parasta Liigasta pleijareihin, ja karsinnat sitten pelattaisiin tavalla tai toisella. Näin me saataisiin kaksi hyvää sarjaa, Mestiksessäkin olisi useimmat joukkueet potentiaalisia liigajoukkueita, ja taas sitten Liigan puolella panoksettomien pelien määrä jäisi minimiin.

Esim. tämän hetken sijoitusten mukaan joukkueet jakaantuisivat näiden kahden sarjan kesken seuraavasti.

Liiga: Tappara, Kärpät, Lukko, JYP, HPK, KooKoo, Pelicans, Jukurit, SaiPa, HIFK, Ässät, Ilves
Mestis: KalPa, TPS, Sport, KeuPa, TUTO, Ketterä, KOOVEE, Hokki, SapKo, IPK

En tiedä, olisiko tuo ainakaan huonompi kuin nykyjärjestelmä, jossa Liigan kärjen ja pohjan välillä on aikamoinen tasoero, ja sitten taas Mestiksen tiimeistä moni kamppailee henkitoreissaan.
Jotakuinkin näin 22 seuraa ja iso osa jollain tavalla liigakelpoisia, ainakin käymään. Liigaan vaikka palkkakatto niin pysyy divari mukana tai jotain. Siis tämän tv rahan tasauksen lisäksi.

Saatas Turun paikallispelit. Espookin ois kiva lisä vaikka jonkin Hokin paikalle. Divarissa nelinkertainen sarja, plus pari lohkojakoa, jotta pelimäärä ois isompi. Karsinnat vaikka sitten niin että runkosarjan neljä pelaa divarin Playoffit, ja voittaja karsimaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämmöinen voisi toimia sillä oletuksella, että liiga + Mestis saman tv-sopparin ja tulonjaon alla yms. Muuten tuolla järjestelmällä vaan tapettaisiin monet seurat.
Raha kyllä nousisi varmasti ongelmaksi monen seuran kohdalla. Mutta varmasti siihen jotain keksittäisiin jos halua olisi. Ei se ole lainkaan ongelmaton tämä nykyinenkään systeemi.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotakuinkin näin 22 seuraa ja iso osa jollain tavalla liigakelpoisia, ainakin käymään. Liigaan vaikka palkkakatto niin pysyy divari mukana tai jotain. Siis tämän tv rahan tasauksen lisäksi.

Saatas Turun paikallispelit. Espookin ois kiva lisä vaikka jonkin Hokin paikalle. Divarissa nelinkertainen sarja, plus pari lohkojakoa, jotta pelimäärä ois isompi. Karsinnat vaikka sitten niin että runkosarjan neljä pelaa divarin Playoffit, ja voittaja karsimaan.
Jotain tämmöistä joo. Ja kyllä olisi hienoa, jos vaikka Liigassa ainoat "turhat" sijoitukset olisivat 9 ja 10. Muuten jokaisella sijoituksella olisi jokin merkitys, saako kotiedun tai pääseekö playoffeihin tai joutuuko joku karsimaan jne.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Uskomattoman monimutkaisia ehdotuksia täällä, mutta saahan sitä kaikenlaista mietiskellä. Hyvä että on ideoita. Itse olen jo monta vuotta haaveillut sellaisesta jaosta, että Liigassa olisi 12 joukkuetta, ja Mestiksessä 10. Kahdeksan parasta Liigasta pleijareihin, ja karsinnat sitten pelattaisiin tavalla tai toisella. Näin me saataisiin kaksi hyvää sarjaa, Mestiksessäkin olisi useimmat joukkueet potentiaalisia liigajoukkueita, ja taas sitten Liigan puolella panoksettomien pelien määrä jäisi minimiin.

Esim. tämän hetken sijoitusten mukaan joukkueet jakaantuisivat näiden kahden sarjan kesken seuraavasti.

Liiga: Tappara, Kärpät, Lukko, JYP, HPK, KooKoo, Pelicans, Jukurit, SaiPa, HIFK, Ässät, Ilves
Mestis: KalPa, TPS, Sport, KeuPa, TUTO, Ketterä, KOOVEE, Hokki, SapKo, IPK

En tiedä, olisiko tuo ainakaan huonompi kuin nykyjärjestelmä, jossa Liigan kärjen ja pohjan välillä on aikamoinen tasoero, ja sitten taas Mestiksen tiimeistä moni kamppailee henkitoreissaan.
Tuolla tavalla tasoeron saisi kavennettua siinä tapauksessa jos Liigassa olisi seuroja jotka vuodesta toiseen olisivat samat nimet noilla jumbosijoilla. Liigassa kuitenkin joukkueiden taso vaihtelee kausittain erittäin paljon. Nytkin jos tuo uusi järjestelmä olisi otettu viime kauden jälkeen käyttöön ja kolme viimeistä tiputettu täksi kaudeksi, olisivat Sport ja TPS edelleen mukana, eikä tasoero kärjen ja viimeisten välillä olisi yhtään pienempi.
Jos oikeasti halutaan tasoeroja pois ja parhaat pelaamaan vastakkain, niin silloin siinä olisi kai paras keino se että pelataan ensin syksyllä vaikka 20 joukkueen sarjaa ja sitten joulun jälkeen jatkettaisiin kymmenjoukkueisissa ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Liigan ja mestiksen välinen tasoeron väkisin tasoittaminen tarkoittaisi sitten sitä, että kaikki on nykyisiltä liigaseuroilta pois. Sitä tv-rahaa tuskin tulee yhtään enempää vaikka mukaan otettaisiin Parkanon Kiekko ja Kankaanpään Jääkarhut "kakkostasolle" syömään kuormasta.

Ostakaa nyt sitä ruutu-pakettia ja lähettäkää kaikki Nelonen Medialle vai mikä sanoma onkaan, että otin paketin sitten kiekkosarjojen enkä temppareiden takia. Vaikka se valhe olisikin, niin voisi toivoa, että seuraavalla kierroksella Mestiksen tv-sopparin arvo olisi entistäkin suurempi eikä tarvitsisi liigaseurojen tv-rahoilla alkaa Mestiksen tasoa nostamaan.

Ei sillä ettenlö itsekin näkisi hienona asiana liigakarsinnat; nousut ja putoamiset ja laadukkaat sarjat, mutta tässä maassa se ei taida olla realismia.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Liigan ja mestiksen välinen tasoeron väkisin tasoittaminen tarkoittaisi sitten sitä, että kaikki on nykyisiltä liigaseuroilta pois. Sitä tv-rahaa tuskin tulee yhtään enempää vaikka mukaan otettaisiin Parkanon Kiekko ja Kankaanpään Jääkarhut "kakkostasolle" syömään kuormasta.

Ostakaa nyt sitä ruutu-pakettia ja lähettäkää kaikki Nelonen Medialle vai mikä sanoma onkaan, että otin paketin sitten kiekkosarjojen enkä temppareiden takia. Vaikka se valhe olisikin, niin voisi toivoa, että seuraavalla kierroksella Mestiksen tv-sopparin arvo olisi entistäkin suurempi eikä tarvitsisi liigaseurojen tv-rahoilla alkaa Mestiksen tasoa nostamaan.

Ei sillä ettenlö itsekin näkisi hienona asiana liigakarsinnat; nousut ja putoamiset ja laadukkaat sarjat, mutta tässä maassa se ei taida olla realismia.

Onko tuosta Mestiksen sopparin arvosta jotain tietoa? Se ei kovin paljon voi olla, koska Ruutu tarjoaa samalla rahalla pirun paljon urheilusisältöä. Rahallista panosta on jakamassa muun muassa NBA, joka ei voi olla kovin halpa vaikka ostettaisiin vain osa peleistä ja muuta sisältöä ei tuoteta aiheeseen. Lisäksi pääsarjoja näkyy useampikin suomesta ja fanikameratuotantoa vaikka miten paljon.

Jos Liiga olisi samaa pakettia kuin Mestis, niin paljonko sillä voitaisi rahastaa esim nykyisellä Telian mallilla lisää? Itse en ainakaan kovin paljon tuota paria kymppiä enempää viitsisi maksaa siitä, että pienemmille seuroille saataisiin vähän lisää rahaa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Onko tuosta Mestiksen sopparin arvosta jotain tietoa?
En tiedä, mutta samaa veikkaan eli Mestis-seuroille ei taida tuosta paljoa irrota.

Jos Liiga olisi samaa pakettia kuin Mestis, niin paljonko sillä voitaisi rahastaa esim nykyisellä Telian mallilla lisää? Itse en ainakaan kovin paljon tuota paria kymppiä enempää viitsisi maksaa siitä, että pienemmille seuroille saataisiin vähän lisää rahaa.
Niinpä. Jos jo nykyinen liigan tv-sopimus on liigaseuroille ns. lottovoitto, niin kovin paljoa enempää ei liene luvassa. Eli sama kasa euroja jaettaisiin vain useamman seuran kesken. Sitä voi miettiä keistä pelaajista olisi valmis omassa suosikkiseurassa luopumaan, että saataisiin Mestiksen tasoa hilattua ylöspäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös