Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Jos häntäpään läpsyttely on pelkona niin karsinnat tulille. Siitähän tässä nykyisessäkin ongelmassa on kyse. Uhka pudota sen soisi olla, eikä mitään "kaikki pelaa" pudotuspelejä.
   
 2. Dalhan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Washington Capitals
  Omasta mielestä paras sarjajärjestelmä olisi nykyisellä 15 joukkueen Liigalla, 2 koti ja 2 vieras ottelua kaikkia vastaan eli 56 ottelua sekä olisi viisi 3 joukkueen lohkoa jossa pelattaisiin 2 koti ja 2 vieras ottelua saman lohkon joukkueita vastaan eli yhteensä 60 ottelua. 8 joukkuetta menisi pudotuspeleihin ja otteluparit muodostuu normaalilla kaaviolla (1-8 2-7 3-6 4-5) ja kaikki välierät finaalit yms paras seitsemästä.

  Pudotuskarsinnat menisi sillä tavalla että runkosarjan 12 sijoittunut pelaisi 15 sijoittunutta vastaan sekä 13 sijoittunut 14 sijoittunutta vastaan paras viidestä sarjan, joukkue joka on sijoittunut runkosarjassa paremmin saa kotiedun sarjaan. Sarjojen 12-15 13-14 häviäjistä huonommin runkosarjassa sijoittunut pelaa Mestiksen mestaria vastaan (kotietu Mestiksen mestarilla) ja paremmin sijoittunut Mestiksen hopeamitalistia vastaan (kotietu Liiga joukkueella) paras viidestä sarjan jonka panoksena on sarjapaikka ylimmällä sarjatasolla.
   
  teba tykkää tästä.
 3. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Neljä motivaation menettänyttä jengiä läpsyttelee tyhjissä halleissa paikasta kesälomalle. Varmasti nostaa liigan tasoa ja vetovoimaa pelaajien keskuudessa.

  Tuota playout systeemiä kokeiltiin yhden kauden ajan, ja todettiin huonoksi. Tällä saralla mikään ei ole muuttunut, joten ei jatkoon.

  Jos nyt leikitään, että Suomessa olisi kaksi kovatasoista sarjaa, että karsinnat voisi ottaa käyttöön, niin kyllä sen karsijan pitää olla se joukkue, mikä on runkosarjan jälkeen viimeisenä. Tosin, turhaa tästä on puhua. Liiga on suljettu, ja Mestiksessä keskitytään haukkumaan sitä omaa sarjaansa mehukannuineen ja näivettymisineen. Niin kauan kun Mestiksessä touhu on tällaista, niin karsintoja on turha odotella.

  Vielä, ei ole liigan asia saada mestistä kuntoon. Se on mestiksen asia.
   
 4. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Totuus vain on, ettei liigan avaaminen nykyisellään johtaisi oikein mihinkään. Karsintoja ja avaamista puolustelevat hiljenevät yleensä välittömästi, kun aletaan puhua realistisista skenaarioista ja kysellään, että miten tämä hyödyttäisi ketään.

  Mestiksen ja Liigan välinen kuilu on niin suuri, että käytännössä poikkeuksetta putoava liigajoukkue ajautuisi konkurssiin hyvin nopeasti.

  Entä sitten se nouseva joukkue? Mestiksestä löytyy korkeintaankin 1-2 organisaatiota, jotka edes teoriassa voisivat jollain tasolla kyetä kasaamaan tarvittavat resurssit voidakseen pelata Liigassa, mutta halukkuutta ei välttämättä löydy sitäkään vähää ja vaikka löytyisikin, niin todella tiukilla olisi. Kuinka monelta Mestis-joukkueelta löytyy liigakelpoinen halli? Entä jos joku Mestis joukkue lähtee väkisin mukaan Liigaan, mutta taloudellisesti kausi menee penkin alle ja kentälläkään ei pärjätä kun ei ole varaa pelaajiin? Sitten edessä on yhden kauden jälkeen taas karsinnat ja vaarana putoaminen, joka johtaisi tämän seuran konkurssiin lähes takuuvarmasti.

  Toistan itseäni, mutta yksinkertaista ratkaisua ei ole olemassakaan. Liigan avaaminen jollain tasolla vaatisi käytännössä vuosikausien tiivistä yhteistyötä monen isomman tahon kesken ja ennenkaikkea kaikkien palavaa halua tehdä jotain. Minun on hyvin vaikea nähdä, että tähän päästäisiin vielä todella pitkään aikaan.
   
  heavylutaa18, bay22 & teba tykkäävät tästä.
 5. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Näillä mennään, sanoi Virmanen silloin joskus. Tehtyjä virheitä on paha lähteä enää tässä vaiheessa korjaamaan, kun Mestis on päässyt näivettymään ja liigakelpoiset organisaatiot on sieltä jo nostettu ylös. Mielelläni näkisin karsintojen paluun ja Liigan joukkuemäärän laskemisenkin, mutta siihen vaadittaisiin sen verran pitkällisiä ja radikaaleja toimia, etten usko niin käyvän.
   
  Ränse, Porilaine miäs & Nelfor tykkäävät tästä.
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Muuten oiva kirjoitus, mutta Mestis ei ole näivettynyt eikä Liigan taso ole laskenut, eikä sen yleisömäärät laskeneet. (kahta viimeistä en väitä sinun sanoneen, on vaan tämä perinteinen kova kolmikko tässä ketjussa) Tokikin hieman riippuen katsantokannasta, mutta kuitenkin. Ja ei se yks TuTo jos ei vedä Hermestä vastaan samalla tavalla kuin Kärppiä vastaan veti ei tarkoita näivettymistä. Mestiksessä ei vain ole sen kokoisia kaupunkeja joista voisi realistisesti saada tuhansien yleisöjä, päälle sitten vielä oman tuotteen haukkuminen ja vähättely, sekä sen odottelu, että muut tekee työt heidän puolestaan ja kantaa rahatkin pöytään ilmaiseksi on syönyt osalta joukkueista katsojia. Samaan aikaan Mestikseen on tullut uusia seuroja jotka vetää hyvin yleisöä ja jotka haluavat olla alueellaan vaikuttava seura ja ovat nousseet hetkessä ihan kärkikastiin sarjassa, koska ne työrukkaset on käsissä ja eivät ole tyytyneet itkemään omaa kurjuuttaan.
   
  HOOLIGAN_ ja Nelfor tykkäävät tästä.
 7. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Juu, ei ole. Kaudella 1997-98 SM-liigan yleisökeskiarvo oli 5298 katsojaa ja 5/12 joukkuetta veti keskimäärin yli 6000 katsojaa ottelua kohti. Viime kaudella 2/15 joukkuetta veti yleisöä kauden 97-98 keskiarvoa enemmän ja viimeisten viiden kauden aikana HIFK on ainoa joukkue, joka on kyennyt yli 6000 katsojan yleisökeskiarvoihin.

  90-luvun lopulla myös SM-liigan sarjajärjestelmä oli hyvä, mutta kiitos tehtyjen virheiden, nykytilanteesta on tosiaan vaikea palata enää siihen.

  Tosin myös 15 joukkueen sarjassa aika optimi olisi jos kahdeksan joukkuetta jatkaisi pudotuspeleihin. Tuo tarkoittaisi, että runkosarjassa ei saisi hävitä juurikaan enempää kuin voittaa, joka urheilullisena haasteena toimisi järkevänä minimivaatimuksena pudotuspeleihin pääsemiseksi. Mitä järkeä on tahkota kymmeniä kierroksia ensin runkosarjaa jos voit edelleen tavoitella mestaruutta, vaikka olet hävinnyt enemmän kuin voittanut? Yhtä järjetön systeemi olisi jos pudotuspeleihin pääsisi kuusi joukkuetta ja parit muodostettaisiin sijoille 1-6, 2-5 ja 3-4 sijoittuneiden kesken. Parien voittajat jatkaisivat seuraavalle kierrokselle ja neljäs jatkava joukkue haettaisiin keräilyeristä, joissa hävinneistä joukkueista runkosarjassa kaksi parhaiten sijoittunutta pelaisivat keskenään sarjan, jonka voittaja myös saisi jatkopaikan.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 8. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Onko televisiointi virhe? Aika typerää verrata pelkästään paikan päällä olevia silmäpareja 20 vuoden takaisiin, kun pelien näkyvyys on ihan eri tasolla.
   
  Nelfor, Hamu & BlackWolf tykkäävät tästä.
 9. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Moniko silmäpari tuijotti tuolloin otteluita television tai muun kuvatoistimen välityksellä?
   
  Useful Idiot, Nelfor, Hamu ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Kuten yllä on jo kahdesti mainittu, niin monikos sinun esimerkissä tuijotti pelejä TV:n kautta? (jokainen peli!) Telia on ilmoittanut, että noin 90 000 maksavaa asiakasta (mun mutu en jaksa nyt tarkistaa, vai lieneekö palstan valistunut arvio) Jossain vaiheessa taisi Ruutu ilmoittaa jossain 200 000 paikkeilla olleen luvun. Ja nämä ei mitään yksittäisen ottelun katsojia vaan jakautuneina joukkueille. 90 000/15 = 6000 per joukkue lisää katsojia ja koska joka pelissä 2 joukkuetta niin vastaisi 12 000 katsojaa per peli, tv:n kautta kun vierasjoukkueen kannattajatkin pääsee "paikalle". Tämä on toki äärimmäisen optimistinen esimerkki, mutta pistää hieman väittämääsi mittasuhteisiin.

  Lisäksi näistä maksetaan seuroille ihan vino pino rahaa per kausi, että nämä ihmiset saa katsella niitä pelejä. Ettei nyt olisi hieman unohtunut, että maailma on vähäisen muuttunut noista ajoista ja Liiga on muuttunut sen mukana?
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2019 klo 18.30
  Ishmael, Nelfor & Hamu tykkäävät tästä.
 11. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Fantasiatoive:

  12 joukkuetta (pitää sisällään Jokerit), Red Bull tai joku kuivaks ja jokaiselle joukkueelle pari miltsiä lisää budjettiin ja Liiga avoimeksi. Palkkalattia 3 miljoonaa. Mestis myös Telialle (lisää tilaajia, lisää rahaa Mestikselle)

  Liigassa:

  Jokerit
  IFK
  Kärpät
  Ässät
  Tappara
  Ilves
  Jyp
  Pelicans
  Kalpa
  HPK
  Saipa
  TPS

  8 parasta pudotuspeleihin ilman mitään säälipleijareita. Kaksi viimeistä pelaa Mestiksen kahden parhaan kanssa sarjan. Jos Mestisjoukkue nousisi pelillisin puolin, sen jälkeen katsotaan riittääkö liidut. Liigajoukkueen pudotessa voisi konkurssi koittaa, mutta semmosta se elämä saattaa olla, jos hoidat asiat perseelleen. Uuteen nousuun vaan.

  Mestiksessä:

  Sport
  Kookoo
  Jukurit
  Jokipojat
  K-Vantaa
  Kiekko-Espoo
  Roki
  Tuto

  8 joukkueen sarja, joista kaikilla olisi teoriittinen mahdollisuus pelata Liigaa mahdollisen nousun tapahtuessa. Mestis suljetuksi. Vain talousalueen puolesta Liigakelpoiset joukkueet voisivat nousta Mestikseen. Nyt kaikki sanoo, että eihän noilla nyttenkään ole rahaa nousta, mutta tilanne voisi olla toinen ja rahaa voisi alkaa löytymään kaupunkien urheiluväeltä, jos nousu olisi jo hoidettu pelillisesti.

  Lainaus:
  Eipä tuo televisioinnin yleistyminen ole meillä päin ainakaan vaikuttanut yleisömääriin negatiivisessa mielessä, siis myös Liiga-aikoina. Samaa edes takas sahaamista ollut aina.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2019 klo 20.21
 12. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  @Sämppäri
  Onko Raumalla kustu pahastikin sun muroihisi? Lukko ei mahdu edes Mestikseen?
   
  Janatuine ja Sämppäri tykkäävät tästä.
 13. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Siirtyykö Lukko koheloon vai lakkautetaanko koko seura ja muutetaan halli pitsin nypläys paikaksi?
   
 14. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Ei jumalauta. Nyt sattu pieni lapsus. Lukko ehdottomasti Liigaan ja Liigasta joku Mestikseen ja Mestiksestä pienin Suomi-Sarjaan.

  Tämä siis täysin fantasiatoive, joka ei ole enää nykyisin mahdollista, mutta olisi joskus voinut olla.
   
  Via Dolorosa tykkää tästä.
 15. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Sitä suuremmalla syyllä. Miettikää miten ois Mestiskin hyvännäköinen:

  Kookoo
  Jukurit
  "Kalpa"
  Sport
  Jokipojat
  K-Vantaa
  Kiekko-Espoo
  Roki

  Voi jeesuksen kivekset, kunpa joskus oltaisiin ajettu Liigaa ja Mestistä tähän suuntaan. Eli Ruotsin malliin. Kusisin hunajaa edestä ja takaa.
   
 16. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Sun ehdotukseksi oli kivan kuuloinen, harmi kun se ei ole mahdollista, tykkäisin. Mestis näyttäisi oikeasti ihan helvetin laadukkaalta. Mutta hei, ota nyt jumalauta toi K-Vantaa tuolta helvettiin, tilalle sitten se TUTO. Vaikka eipä tuolla merkitystä ole tällasissa sommitelmissa.

  Tuo tietenkin näkyisi myös muissa sarjoissa, kun Suomi-sarjaan olisi heittää sitten Ketterä, IPK, Hermes, SaPKo, Laser HT, Peliitat, Koovee, Pyry, K-Vantaa ja ties ketä. Tosin tuosta en oikein pidä sun ajattelumallissasi, että Mestis olisi kiinni vuorostaan. Jokainen sarja auki vaan, vitut talousalueesta. Jos ei riitä ylöspäin, niin ei riitä, mutta mahdollisuus tulisi olla teoriassa vaikka Sodankylän kiekolla.
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Siinähän se on että käytännössä sen jälkeen kun nuo kolme joukkuetta nostettiin liigaan ei olla tehty sarjatasojen eteen paljon mitään, mestis kyllä saa joka kausi pienet suolarahat ja siinä se melkein sitten on. Summan todennäköisesti pitäisi hieman isompi olla että sillä saisi oikeita asioita tehtyä ja yhteistyön muutenkin tiivimpi.

  Uskoisin kuitenkin että kaikkeen isoin ratkaisu on se josta kaikki vähän niikuin alkoi eli Jokereiden lähtemisestä sarjasta + Bluesin konkurssi. Nuo kaksi seuraa voisi olla se jolla homman saa sarjatasojen välillä käyntiin. Olettaen että ei nostettaisi heti Kabinetillä 16 joukkuetta kun espoo pääsee mestikseen tai Jokerit palaa KHL:ssä. Näitä odotellessa pitäisi tehdä edes se mitä pystyisi.
   
 18. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Fantasioin myös. Mutta moniko mestisseuroista, ylettäisi tuohon 3 miljoonaan? Eikös samalla palattaisi ysärimäiseen mestaruuksien ostamiseen?
  Minä voisin kannattaa jopa palkkakattoa. Ja vaikka jotain junnukiintiöitä kokoonpanoihin. Ja jotta divari olisi laadukas, pitää täydet farmiseurat heivata, tuossa mallissahan on vielä K-Vantaa mukana, joka on täysin Jokerien tossun alla, katsokaa vaikka paitoja.
   
 19. sakkr Jäsen

  Entäpä jos siirryttäisiin Liigan supistamisesta sen laajentamiseen?
  1. Kärpät
  2. JYP
  3. KalPa
  4. Jokipojat
  5. Jukurit
  6. Sport
  7. Ässät
  8. Lukko
  9. TPS
  10. TuTo
  11. Ilves
  12. Tappara
  13. HPK
  14. Pelicans
  15. SaiPa
  16. KooKoo
  17. Jokerit
  18. HIFK
  19. Kiekko-Espoo
  20. Kiekko-Vantaa
  Aluksi 2x19 sarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kymmenen joukkueen lohkoihin. Ensimmäisen lohkon kolme viimeistä ja toisen lohkon ensimmäinen pelaavat sääleissä paikasta pudotuspeleihin.

  Tässä skenaariossa Liigaan nousisi viisi joukkuetta. Uskoisin ainakin Jokereilla ja Kiekko-Espoolla olevan realistiset mahdollisuudet olla Liigan kärkiseuroja, mahdollisesti myös KiValla kunhan pääsevät eroon farmisysteemistään. Jokipoikien talousalue on isompi kuin vaikkapa Jukureiden, SaiPan tai Sportin, joten en olisi huolissaan siitä. Lisäksi TuTon nostaminen toisi uuden paikalliskamppailun, ja mahdollinen uusi areena Turun keskustassa antaisi uusia ulottuvuuksia bisnekselle. Kyllä Tampereellakin riittää tilaa kahdelle Liigajoukkueelle, joten miksi ei myös Turussa.
   
 20. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tuollainen A ja B liiga mallinen sarjajärjestelmä lienee kaikkein näistä täällä ehdotetuista todennäköisin, kun nyt "kaikilla on kivaa" periaatteella joudutaan menemään.
  Minusta tosin voisi riittää jo 16 joukkuetta jaettuna kahteen. Kutakuinkin niin, että jokainen joukkue kohtaa kaksi kertaa (30 ottelua joukkuetta kohden) ja sitten jako niin, että kahdeksan, tai kuusi yläsarjaan. Loput alasarjaan, jossa olisi sitten vähintään kaksi taivaspaikkaa pleijjareihin. Mutta alasarjasta pitää pystyä myös putoamaan ja sinne nousemaan.
   
 21. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Koko himmeli on just eikä melkein mehukannusta pelailua, jos valtakunnan kovimmat joukkueet eivät ole mukana. Tuo malli oli niin kovaa säätämistä kannusta, jolla ei ole mitään arvoa, ettei ole edes ajatuksen tasolla järkevää viedä yhtään pitemmälle.
   
 22. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Miten nykyajan mestaruuksien osto eroaa ysarin mestaruuksien ostosta? Samalla lailla raha ja organisaatiot jotka osaavat kayttaa sita fiksusti eroavat porukasta edelleen.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.