Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Hieno päätös ruotsalaisilta! Ovat selvästi nähneet, ettei Suomen malli johda mihinkään hyvään. Pitävät sarjansa sen verran pienenä, että elinkelpoisia seuroja riittää toisellekin sarjatasolle. Suorat nousut ja putoamiset takaavat riittävän kierron sarjatasojen välille. Jos olet kilpaillun toisen sarjatason paras, ansaitset paikan seuraavaksi vuodeksi ylimmälle tasolle. Tykkään, ja siksi sen olen aina laittanut ehdotuksiini. Olen melko kade ruotsalaisille.

  Suomessa pelaaja voi olla aivan liian hyvä Mestikseen, mutta liian epävarma kortti Liigan kärkijoukkueen kokoonpanoon tai ainakin hyökkääviin ketjuihin. Siksi Tanus päätyi väliaskeleena Liigan häntäpään joukkueeseen koko kauden lainalle. Toimii kai se pelaajapolku niinkin, mutta aika hassua se on.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Suomen ongelma taitaa olla Liigan omistusmuoto, kun Liigan omistaa joukkueet, joten hieman vaikea tuota järjestelmää on muuttaa. Uskoisin, että Ruotsissa on aivan erilaiset järjestelmät. Toki en osaa varmuudella sano mitään, sillä en ole tutustunut Ruotsin jääkiekkoliittoon enkä SHL:n ja Allsvenskanin toimijoihin.
   
 3. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  No nyt sitten jää sekin kiima niistä karsinnoista SHL:ssä saavuttamatta. Niiden karsintojen peräänhän se porukka on ulissut jo vaikka kuinka ja kauan. Ilmeisesti SHL:ssä todettiin kuitenkin ettei se karsintakiima olekkaan kannattava juttu. Jännää.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo toisaalta vaikka omistusmuoto olisi mikä tahansa niin onhan tuossa tehty kaikenlaisia päätöksiä pohjalle jo aikaisempina vuosina joten järjestelmää olisi todella vaikea muuttaa vaikka mitä siellä taustalla jatkossa tekee. Oma näkemys on että Jokerit tai Espoo voisi olla yksi vaihtoehto joka muuttaisi jatkossa asioita ja saattaisi olla se nostattaja mestiksessä, mutta veikkaan että nykyisillä päätöksillä kun Espoo saa rivit kuntoon tai jokerit palaa Suomeen niin joku tekee kabinettipäätöksen ja liiga on 16 joukkueen sarja ja siinä menee sekin mahdollisuus muuttaa järjestelmiä johonkin, vedetään hengityskone pois.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 5. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Juu, nyt voittaja pääsee suoraan nousemaan ja SHL 13 Ja 14 pelaamaan putoamisesta. Onko tuo sitten sellainen, mikä kelpaisi myös liiga porukalle?
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuossa ruotsin mallissa on varmaan haettu sitä että jatkossa siinä kakkostason finaalissa on huikea panos ja toisaalta taas veristä kamppailua putoamisesta kävisi noiden jumbojen kanssa. Saa nähdä ei tuo malli kuulosta minusta kovin huonoltakaan, parempi noin kun vaikka jossain jalkapallossa jossa taitaa suoraan Suomessa pudota viimeinen ja eka nousta ykkösestä.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 7. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Et ole sattunut huomaamaan että näiden kolmen uusimman liigatulokkaan kannattajista 90% on nykysin liigakarsintoja vastaan? Outoa jos et ole, nimittäin karsintojen puolesta ollaan puhuttu vain koska tämän SHL:n uuden järjestelmän ei ole voitu uskoa koskaan Suomeen tulevan ja näin teoreettisen karsintajärjestelmän perään on haikailtu vain koska on ennenkin ollut karsinnat.

  Toivottavasti nyt saatiin naapurimallin tuella lopullinen piste puheille karsintojen palauttamisesta. PK-kaupungeille Mestis on se ainoa oikea ylin sarjataso.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 8. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Äläpä muuta virka, ainoa asia mitä ihailen Ruotsissa ja ruotsalaisissa! Se sattuu olemaan lempilajini. Olisivat parempia vaikka kalastamisessa, ei sattuisi sydämeen.
  Irwin Goodman - Kyllä vituttaa menenpäs kuuntelemaan, sillä nyt vituttaa.
   
 9. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ruotsissa yksittäinen SHL-seura saa lähes 20-kertaisen summan(SEK45M/2.3M) TV-rahaa suhteessa yksittäiseen H-Allsvenskan seuraan. Jos päämääränä on taata liikkuvuus sarjojen välillä, niin tuollainen taloudellinen lähtökohta huomioiden on aika vaikea nähdä SHL- ja HA -seurojen keskinäistä karsintasarjaa millään tavalla tarkoituksenmukaiseksi tavaksi ratkaista putoaminen ja nouseminen sarjojen välillä.
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Ja nyt sitten jotain faktaa pöytään. Itse en usko, että yhdelläkään Sport, Jukurit tai KooKoo faneilla olisi mitään Liiga-karsintoja vastaan. Mistä olet keksinyt moisen väitteen?
   
  5hole, Kaatosade, teba ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Jep, älytön väite. Sportin kannattajistahan suurin osa boikotoi tapaa jolla Sport nousi liigaan.
   
  5hole tykkää tästä.
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Jep. Ja toisekseen tuskin niistä karsinnoista varsinkaan nykyään on mitään haittaa, koska Mestis näivettyi kabinettinostojen takia. Nyt Mestiksessä ei yhdelläkään joukkueella olisi ollut paukkuja haastaa edes tämän loppukauden Ässiä tai näin ainakin uskon. Karsinnat toisi ainakin jonkin verran kilpailua Liigan häntäpäähän keväälle ja siten myös katsojia. Myös karsinnat kiinnostaa ja ne toisi Mestiksen mestarille ja Liigan jumbolle pelimerkkejä tulevaan. Aivan älytön väite, että Liigan Mestis-joukkueiden fanit olisivat nykyään karsintoja vastaan. Jokunen Ässä-fani varmasti kauden aikana oli sitä mieltä, mutta voi olla että muistan väärin.
   
  5hole ja teba tykkäävät tästä.
 13. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Näinkö? Selaappa Sportin FB:tä aikajanavalinnasta 2014 helmikuulle ja et löydä kommenteista edes 1/100 jotka olisi valintaa vastaan. Missä tämä useiden tuhansien joukko on?

  Sama juttu Hermeksen mestisnousun.
   
 14. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Eipä tuo fb seinän vakoilu totuutta paljasta, Sportin pelissä pidettiin tuon tultua ilmi muistaakseni yhden erän mittainen hiljaisuus boikotiksi. Ainakin suurin osa HC faneista, red army, ultras jne vastusti tätä tapaa nousta. En laske tuulipukufaneja tuohon väitteeseeni. :)
  E: tässäpä tämä kannanotto faneilta

  "Sportin kannattajien unelmana on 38 vuoden ajan ollut liiganousu. Emme kuitenkaan ikinä toivoneet, että se tapahtuisi tällä tavalla. Olemme aina olleet eturintamassa taistelemassa avoimen liigan ja urheilullisten arvojen puolesta.

  Emme kuitenkaan syytä seurajohtoamme siitä, että he ovat tarttuneet tällaiseen mahdollisuuteen, kun se on avautunut. Ymmärrämme, että jos he olisivat kieltäytyneet tästä mahdollisuudesta, niin ovet liigan olisivat voineet olla ikuisesti kiinni meidän osaltamme.

  Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että tämän päivän päätös on yksi Suomen urheiluhistorian suurimmista skandaaleista ja Vaasan Sport on sen keskiössä! Sport tulee kuulemaan pitkään kritiikkiä "kabinetti-Sportista", ja ihan aiheesta.

  Kaiken tämän keskellä, takinkääntäjien määrän lisääntyessä, Sportin organisoituneet kannattajat ovat kuitenkin pitäneet kantansa ja ottaneet kantaa urheilullisten arvojen puolesta, vaikka oma seura on jo pitkään ollut lähes varma kabinettinousija. Molemmat kannattajaryhmät julkaisivat ainoina kannattajaryhminä Mestiksessä kantansa paljon ennen, kuin liiganousijasta päätettiin.

  Pysymme kannassamme! Huomenna järjestämme mielenilmauksen Sport-JYP-Akatemia ottelussa, jossa fanipääty pidetään tyhjänä ensimmäisen erän ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. Sen jälkeen kannatamme tuttuun tyyliin omaa joukkuettamme.

  Haluamme painottaa, että emme protestoi omaa seurajohtoamme vastaan, vaan Suomen jääkiekkoilun osoittamaa halveksuntaa urheilullisia arvoja kohtaan. Toivomme, että kaikki muutkin Sportin kannattajat osallistuvat tähän mielenilmaukseen, jossa puolustamme niitä arvoja, jonka puolesta olemme aina taistelleet. "

  Modernia jääkiekkoa vastaan - Avoimen liigan puolesta

  Ultras 06 & Red Army
   
  5hole tykkää tästä.
 15. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En lainaa ketään nyt. Lyhyen katsannon perusteella Oulusta löytyy tukea avoimuudelle tai siihen suuntaan ainakin joltain. Vastaavasti olen hieman aistivani pientä vastustusta Mikkelin suunnalta. Muutoin asiaan ei minulla ole oikein enää sanottavaa tässä ketjussa. Hyvää kesää vaan kaikille nyt.
   
 16. Kaatosade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Leijonat, Mikkelin Palloilijat
  Lainaus:
  Missäköhän tätä vastustusta olisi havaittavissa? Näin itse Mikkeliläisenä liigakannattajana ja useita kaltaisiani vähintäänkin tuttavallisella tasolla tuntevana on sanottava, että en kyllä tiedä ketään, joka näitä karsintoja vastustaisi.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  On eri asia olla valintaa vastaan, kuin että vastustaisi Liigan avoimuutta. Se, että Liiga päätti Jokerien lähdettyä nostaa terveet Mestis-joukkueet Liigaan on eri asia, kuin että fanit olisivat koko ajatusta vastaan. Lisäksi ainoastaan Sport nousi ns kabinetissa. KooKoo ja Jukurit nousi pelaamalla. Onko se nyt niin vaikea ymmärtää? Olisko Mestis-jengien fanien pitänyt olla Liigan laajentumista vastaan siis?
   
 18. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Koska oikeiden liigakarsintojen palauttaminen vaatisi joko 10 tai 12 joukkueen Liigan, niin itse en usko tai muista nähneeni että kovin moni mainittujen seurojen kannattajista olisi ollut innoissaan karsinnoista viime vuosina. Miksi edes olisivat??

  Red Armyn ulostulo oli vain oman pesän lakaisemista sen suhteen ettei kannattajatoiminta kärsisi kabinettimaisen nousun takia. Tämähän nyt oli tarvittavaa heiltä ja sinällään ihan oikein.

  Liigakarsinnat? Älkää nyt viittikö, raha puhuu nyt ja tulevaisuudessa.
   
 19. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Miksi oikeat karsinnat vaatisi 10-12 joukkueen Liigan? Nuo sinun perustelut eivät perustu faktoihin vaan mielipiteeseen.

  Harmi tosissaan, että vahinko on jo päässyt tapahtumaan. Liigan ja kiekkoliiton tulisi ehdottomasti ohjata enemmän varoja Mestikseen, jotta se pysyisi elinvoimaisena, mutta joukkueiden suora pudottaminen Liigasta sinne ei ole mielestäni ratkaisu ongelmaan. Tällä hetkellä ongelma on jo pelkästään Liigaosakkeen arvo. Ei karsinnan voittaneelle joukkueella voi olla varoja "takataskussa" lunastaa osaketta tippuvalta joukkueelta ja kasata vielä uskottava Liiga-joukkue yhdessä kesässä tai en ainakaan usko.

  Jos halutaan verrata SHL:ää ja Allsvenskaninia niin miten siellä voi toimia 14-14 sarjat? No toki siellä rahoja ohjataan täysin eri tavalla molempiin sarjoihin, kuin Suomessa eikä "Liiga-osake" ole varmaankaan aivan yhtä hintava, jos sitä on ollenkaan? Myös yleisöpohjat ovat aivan erilaisia. Jotain Liigassa pitäisi tehdä ja mielestäni lippujen hintoja tulisi pudottaa varsinkin paikkakunnilla, joissa hallin täyttöaste ei ole kovin korkea tai sitten jakaa esim kouluihin ilmaislippuja vaikka vain arkipeleihin ja kauden alkupuoliskoon.
   
 20. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Varmasti siksi, että mestiksessä olisi enemmän varteen otettavia haastajia kuin tuto. Ja siksi ettei sarja retkahda, ja karsija on selvillä lokakuun jälkeen (Viime kaudella kävi näin)
  Ruotsin sarja on isompi koska puolet enemmän väkeä ja viisaampaa rahankäyttöä.

  Se on myöhäistä itkeä kun maito on kaatunut. Täällä on johtajat suomen oligarkki Hjalliksen johdolla vuonna 2000 oli päättänyt että pistetään rahoiksi, 9 vuottammyöhemmin urheiluihmiset avoivat sarjat. Huomattiin että ohhoh, mestis uhkaa apajiamme, karsintoja ei kuitenkaan "voitu" heti poistaa, niinpä järjestettiin kulissikarsinnat, mestis joukkueen nousu melkeinpä mahdottomuus. 2013 piti perinteikäs Ilves pelastaa. Tuona aikana myös mestarit vaihtuivat, tuli sääliplayoffseissa Blues ja Lukko jotka raivasivat tiensä mitaleille, tuli Ässät sijalta 12 mestaruuteen.
  Varmasti ilo tienata helvetisti rahaa, ja kuolla sydänkohtaukseen ennen 60-vuotta, mutta jättävät jälkeensä tuhotun jääkiekon.
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En tiedä miksi Ruotsissa pystytään maksamaan näin paljon parempia palkkoja kuin Liigassa, mutta mielestäni täällä tuo 14-14 ei toimisi... ainakaan siinä määrin, että saataisiin kaksi oikeasti kiinnostavaa sarjaa. Itse siis en kokisi avoimen sarjan merkittävämpien hyötyjen olevan tyyliin "urheilullisuuden vuoksi", vaan sarjat pitäisi avata siksi, että saataisiin paisutettua tätä suomalaisen jääkekkoilun liikevaihtoa. Ja sehän tietenkin suoraan tarkottaisi lisää lätkäammattilaisten työpaikkoja, lisää faneja / asiakkaita ja lisää harjoitteluresursseja lapsille.

  Jos nyt vain avattaisiin portti Liigan ja Mestiksen välillä, se ei tekisi mestiksestä lähes lainkaan kiinnostavampaa ison yleisön silmissä, eikä se nostaisi mestiksen tasoa muutenkaan. Jos Liiga typistettäisiin 14 joukkueeseen, niin nostaisihan se hitusen mestiksen tasoa, mutta ei kuitenkaan merkittävästi ja sitten meillä olisi vain 14 joukkuetta Liigassa, niin pienenisikö Liigan taso / arvo?

  Mutta! Jos me tehtäiskin niin, että Liigassa olisikin 12 tai kenties vielä parempaa, 10 joukkuetta, niin mestikseen jäisi jo hemmetisti hyviä ns. kovia joukkueita. Mielestäni tuo nostaisi mestiksen tasoa aika lähelle nykyistä Liigaa näin fanien silmissä.... Vaikkei toki tasollisesti ihan siihen pääsisikään. Mestiksessä voisi sitten pelata 10, 12 tai vaikka 16 joukkuetta, en tiedä mikä olisi parasta...

  Lopputulemana meillä olisi todennäköisesti kaksi sarjaa, joissa pelaisi yhteensä vaikkapa nyt 22 joukkuetta. Mestiksen voittaja voitaisiin nostaa suoraan Liigaan ja toinenkin joukkue voitaisiin nostaa "väkisin" tai sitten antaa mahdollisuus karsia. Mielestäni olisi hyväksi, että tuohon saataisiin aika paljon hissiliikettä Mestiksen ja Liigan välillä.

  Veikkaan, että esim. Porissa yleisömäärät eivät juurikaan edes tippuisi vaikka täällä tiputtaisiin Mestikseen, eikä tiputusta varmaankaan juurikaan näkyisi televisiolähetyksissäkään. Mestis olisi entistä parempi paikka ajaa sisään joukkueen nuoria 17-24 vuotiaita pelimiehiä ja päästäisiin Porissakin nauttimaan välillä ennakkosuosikin asemasta. Eipä siinä Mestiksessäkään mitään erityistä voittoputkea tarvitse, että jo olisi Porissa taas katsomo täynnä punaisia irokeeseja.
   
  karotenoidi ja Porilaine miäs tykkäävät tästä.
 22. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Sörsseli ja @Porilaine miäs

  Kyllä Allsvenskanissa on joukkueita, joiden kaupungit ovat hyvin pieniä. Ei noilla yleisöpohjilla mitä Suomessa on niin Liigassa, kuin Mestiksessä pysty millään pitämään molempi sarjoja elinvoimaisina tai sitten sen jaon pitäisi olla tyyliin 8-8. Tuolla jaolla tulee vain liikaa pelejä samoja joukkueita vastaan enkä usko, että Liiga olisi sen tasaisempi, vaikka sieltä 6 joukkuetta tippuisikin. Lisäksi monelle joukkueelle putoaminen sarjatasoa alaspäin olisi kuolinisku niskaan. Näin se vain on. Asiat meni vituiksi jo kauan sitten eikä sitä oikein enää pysty hallitusti korjaamaan. Siksi ainoaa oikea liike olisi ohjata rahaa Mestikseen jollain keinoilla ja saada ihmiset hallille.
   
 23. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Käytännössä tuosta ei ole juuri havaintoja viimeisimmän karsinta-ajan osalta. Ilves oli karsintakausillaan selvä jumbo liian aikaisin, jotta olisi syntynyt jännitystä. Playoutit olivat taas tunnetusti ihan katastrofi katsojamäärien osalta. Keväällä 2011 TPS taisi kauden viimeiseen peliinsä (jossa väistivät karsinnat) myydä roimasti lippuja, mutta muuten erityistä innostusta ei muistaakseni ollut sinäkään keväänä.
  Lainaus:
  Toisinaan ihan hyviäkin katsojamääriä, mutta käsittääkseni liigajumbolle lisätulot olivat aika laiha lohtu siihen nähden, minkä haitan potentiaalinen sarjapaikan menetys aiheutti seuraavan kauden joukkueen rakennuksessa. Edes Mestis-joukkueet muuten eivät suinkaan myyneet joka peliä täyteen. Joensuussa taisi pahimmillaan olla halli vain hiukan yli puolillaan. Eikä sen puoleen, eipä kyseinen sarja Tampereellakaan loppua kohti niin kiinnostanut, kun viidennen pelin katsojamäärä jäi selvästi alle puolen hallin. Mutta totta kyllä, Mestiksen mestareille parin pelin lisätulot olivat varmasti sinänsä ihan tervetulleet.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 24. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Allsvenskanin ja Mestiksen vertailussa täytyy mielestäni aina ottaa huomioon näiden kahden sarjan aivan järkyttävä tasoero. Siinä missä todennäköisesti kärkipään Allsvenskan joukkue pystyisi haastamaan joukkueita Liigasta, niin nykyisillä Mestis joukkueilla ei ole palaakaan edes katastrofi kauden Ässiin.

  Ykkösprioriteetti olisi tehdä Mestiksestä väkisin huomattavasti laadukkaampi sarja, mutta ymmärrän tämän vaikeuden, kun raha ei siinä sarjassa liiku siihen malliin, että siitä haastaja sarjaa saataisi tehtyä.

  Liigaosakkeet ja niiden hinta hankaloittavat huomattavasti kaikkea urheiluromantiikon fantasioita, missä realistisesti voisi tippua/nousta ilman taloudellisesta katastrofia.

  Karsinnat pitäisi ehdottomasti palauttaa ja taso lyödä niin ylös, että se on pelaamisella mahdollista Mestis joukkueella. Kuitenkin tähän kaikkeen liittyy niin paljon mutta mutta tekijöitä, että minun on vaikea lyödä faktaa pöytään, kun en ole asiaan perehtynyt.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ruotsissa on enemmän asukkaita, joilla on vielä käytettävissään enemmän rahaa, kuin suomalaisilla vastaavilla. Ja vaikka jääkiekko ei ole suosituin laji Ruotsissa, niin siellä ollaan enemmän ehkä urheiluhulluja, missä suomalaiset sitten enemmän menestyshulluja. Eli ruotsalaiset eivät kaikkoa hallista, vaikka joukkueella menisi huonosti. Lisäksi Ruotsissa vedonlyönti on vapaampaa, kuin täällä ja sillä oli käsittääkseni myös vaikutuksensa tähän heidän uusimpaan diiliinsä, johon myös tv-korvaus kuuluu. Eli käytettävissä olevan rahan määrä on paljon suurempi, kuin meillä.

  Huomioon kannattaa kuitenkin ottaa tässä uudistuksessa nimenomaan se, että karsinnat poistuivat. Kun tulevaisuudessa tv-rahan ero on 20-kertainen SHL:n ja Allsvenskanin välillä, niin pitäisi kait olla täysin selvää, että pitkällä juoksulla tulee johtamaan siihen, ettei Allsvenskanista enää pystyttäisi haastamaan SHL joukkueita. Nykymallilla siis varmistetaan, olosuhteista riippumatta, että sitä kiertokulkua sarjojen välillä tulee.

  Mitä sitten tulee kahteen kiinnostavaan tasoon Suomessa, niin jos Suomessa mentäisiin vaikka alaspäin suljettuun 10 + 10 malliin, jossa olisi myös ristiinpelaamisia ja teoreettinen mahdollisuus voittaa myös alhaalta, niin voisihan silloin "kahden kiinnostavan tason" nimissä sijoittaa ensimmäisellä kaudella alas joukkueita mahdollisesti vetovoimaisimmasta päästä. Ja jos mahdolliset nousut rajoitettaisiin kahteen per kausi ja alas sijoitettaisiin vaikka kuusi vetovoimasta Liiga joukkuetta, niin vähintään kolme kautta alempi taso saisi vetoapua. Täsot voisivat olla lähtöasetelmassaan vaikka seuraavat.

  A taso
  Ässät
  HPK
  JYP
  Kalpa
  Lukko
  Pelicans
  Saipa
  Kookoo
  Sport
  Jukurit

  B taso
  HIFK
  Ilves
  Tappara
  TPS
  Kärpät
  TuTo
  Jokipojat
  Sapko
  Roki
  Espoo jotain