Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Lainaus:
  Oho, mielenkiintoista luettavaa. Pistätkö muutamia linkkejä näistä vielä tai mistä näistä löytyy tarkempaa tietoa. Itse en pikahakemisella löytänyt sarjan sulkemisesta tuollaista uutista. Tällä hetkellä kaksi joukkuetta Allsvenskanista pääsee karsimaan yhden sijaan. Itse en näe tuon tukevan sulkemista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2018 klo 12.05
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jatkoajan oma uutinen aiheesta, otsikolla SHL:n visio on olla maailman kahden parhaan liigan joukossa - Allsvenskan-seurat turhautuneina. Siellä on tosiaan viime talvena kuusi Allsvenskan joukkuetta jopa uhkaillut, että irrottautuvat Ruotsin kiekkojärjestelmästä ja koittaisivat rakentaa oman uuden sarjan, muiden pohjoismaisten seurojen kanssa, jos tulevaan tilanteeseen ei saada mitään myönnytyksiä Allsvenskanin suuntaan.

  Nyt siellä sitten eri tahot ovat esittäneet erilaisia malleja, miten sarjajärjestelmät pitäisi uudistaa ja käsittääkseni sielläkin mahdolliset muutokset tehdään aikaisintaan kaudelle 2021-22. Eikös tuo ollut se sama ajankohta, kuin Suomessakin tulisi aikaisintaan muutoksia, jonkun täällä aikaisemmin linkatun jutun mukaan? Jännä yhteensattuma.

  Sitä en ainakaan itse saanut ruotsalaisista uutisista selville, että jos nuo kuusi kapinaseuraa meinaa uuden sarjan muodostaa, niin olisiko se vain tanskalaisten ja norjalaisten kanssa vai oliko tarkoitus lätäkön yli tulla myös Suomeen ja jos näin, niin oliko tarkoitus houkutella Liiga seuroja mukaan vai Mestis seuroja.
   
 3. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Joo kyllähän Ruotsissa on reilusti paremmat lähtökohdat lähteä sarjauudistuksia tekemään, kun kilpailukykyisiä organiasaatioita riittää toisin kuin Suomessa.

  Itse mietin nykytilannetta olisiko mahdollista siirtää Liigan ja Mestiksen välinen pelaajaralli enemmän Liigan ja junioreiden väliseksi? Jos Liiga seurat saisivat esimerkiksi käyttää a-junioreissä kolmea yli-ikäistä pelaajaa max 24v ja sen jälkeen saisi lainata kahta pelaajaa Mestikseen. Yksittäinen Mestis seura taas saisi pitää ottelukokoonpanossa vain 2 lainapelaajaa kerrallaan. Tämä säästäisi Liiga seuroja lähettelemästä pelaajia ympäriinsä kun tärkeimmät rotaatio pelaajat saisi pistää junioreihin ja siellä pystyttäisiin suoraan kehittämään pelaajaa organisaation haluamaan suuntaan ja pelitapaan. Tästä ajan ja vaivan säästämisestä Liiga seurat voisivat maksaa hiukan liitolle joka jakaisi rahat Mestikseen. Näin saataisiin Mestikseen enemmän omaa identiteettiä, kun lainaralli rajoittuisi kahteen paikkaan. Tämän lisäksi Liiga voisi maksaa Mestis seuroille jonkun pienen korvauksen sieltä siirtyvästä pelaajasta tapahtui tämä kesken kauden tai kesätauolla. Näin saataisiin arvostusta Mestiksen kehitystyölle ja hiukan jaettu myös resursseja sinne päin.
   
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Paperilla hyvä idea, mutta käytännössä jonkun 24-vuotiaan pelaajan heittäminen A-junnuihin kehittäisi vielä vähemmän kuin joku mahdollinen Mestis-komennus. Pelitapa voisi joo olla sama, mutta olisihan tuossa ihan järjetön fyysinen etulyöntiasema jos aikuinen mies heitettäisiin junnusarjaan pelaamaan.
   
 5. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Lainaus:
  Totta tämä kävi itsellänikin mielessä. Jännä olisi nähdä miten peli muuttuisi kun joka jengissä olisivat nämä kolme vahvistustusta. En tiedä kuinka realistinen tämä vaihtoehto olisi, mutta jotain pitäisi keksiä jos/kun Liiga pidetään suljettuna.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ei mitään linkkiä asiasta, joten en täysin varmaksi asiaksi voi väittää, mutta olen jäänyt siihen käsitykseen, että Ruotsissa pelituntumaa hakevia pelaajia voisi peluuttaa ylimmässä junnusarjassa.
   
 7. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Minullakin on tuo käsitys, muistan kun joku entinen Kärppien pelaaja pelasi Ruotsin A-junnuja vastaavssa sarjassa pelin joskus kolmekymppisenä. Olisiko ollut Kimmo Lotvonen tai vastaava. En tiedä onko tuo sääntö edelleen voimassa.
   
 8. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Niin, suomessahan pelataan tosi kovatasoista jalkapalloa, lentopalloa ja koripalloa? Kyllä se aika nappikauppaa on Liigaan verrattuna. Kuten todettu, kyllä jääkiekkokin varmasti toimisi samalla mallilla kuin muut sarjat, mutta se tarkoittaisi sitä, että pääsarjamme taso ei suinkaan kovenisi vaan päinvastoin. Perusteluja olen esittänyt jo aiemmissa viesteissä.

  Lainaus:
  Taitaa toimia vain mielikuvissa. Keskustelussa onkin jo aiemmin käyty esim. käyttäjä @Tarinankertoja toimesta Ruotsin tilannetta. Sveitsin NLA/NLB -kuviosta en ole niin hyvin perillä, että osaisin siihen ottaa kantaa. Ehkä rahaa on enemmän tai laajemmin käytössä siellä, kuin täällä kuitenkin aika vähälukuisessa ja harvaan asutussa maassa.

  Sanotaan nyt vielä, että kyllä minäkin mielelläni näkisin avoimet sarjat, mutta tällä hetkellä en koe että se olisi mahdollista. Sen sijaan miettisin ennemmin sitä, miten nykymestistä saisi kehitettyä niin paljon, että tulevaisuudessa voitaisiin realistisesti puhua nousuista ja myös putoamisista siten, ettei se tarkoittaisi organisaation älytöntä downgreidaamista.
   
 9. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tosiasiahan on se, että vuosituhannen vaihtuessa Suomen ja Ruotsin pääsarjaseurojen liikevaihdot ja palkanmaksukyky olivat suunnilleen samaa tasoa. Tämähän näkyi myös siten, että raipehelmiset ja monet muut Ruotsissa pelanneet olivat palanneet Suomeen, koska täällä maksettiin kilpailukykyistä palkkaa. Ja ainakin Jokerit, TPS ja HIFK kykenivät sainaamaan 1990-luvun lopulla Ruotsin maajoukkuepelaajia. Sitten Suomessa kiekkopäättäjät suuressa viisaudessaan sulkivat pääsarjan, Ruotsissa eivät. Jokainen voi sen jälkeen verrata, miten seurojen liikevaihdot ovat kehittyneet tai missä määrin SM-liigaan eksyy Ruotsin maajoukkuemiehiä. Vielä räikeämpää on, jos verrataan Allsvenskanin ja Mestiksen kehitystä. Tai sitä, että eihän 15-20 vuotta sitten kukaan olisi voinut kuvitella tilannetta, jossa Suomessa futiksen ykkösdivari hakkaa yleisömäärissä ja yleisessä kiinnostuksessa Mestiksen. Nyt tämä on ollut jo jonkun vuoden totisinta totta.
   
 10. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Vain mielikuvissa? Et kai sinä nyt niin kassalla ole, ettetkö tiedä SHL:n olevan jotakuinkin kaikilla mittareilla mitattuna laadukkaampi ja parempi sarja kuin Liiga? Vuosituhannen vaihtuessa näin ei ollut. Kun vuosituhannen vaihtuessa Liiga ja Elitserien olivat suunnilleen samankokoinen bisnes, on SHL nykyään noin puolta suurempi, vaikka länsinaapurissa ottelu- ja joukkuemäärä ovat pienempiä. Kuvaavaa on se, että joku Örebro pelasi vielä edellisen vuosikymmenen lopussa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja nyt sen pelaajabudjetti SHL:ssä on vähintään samaaa tasoa kuin HIFK:lla tai Kärpillä. Suomessa kiekkopäättäjät ovat tehneet vastaavat tarinat käytännössä katsoen mahdottomiksi.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Sitä täytyy kyllä sitten toisaalta ihmetellä, että jos esim. Ruotsin oloissa avoin sarja on täysin ylivertainen ja kaikkivoipa järjestelmä, niin miksi ihmeessä tv-kumppani tarjoaa SHL joukkueille 20 kertaisesti rahaa, Allsvenskan joukkueisiin nähden? Eikö ne siellä CMoressa tajua omaa parastaan vai onko tämä joku ilkeämielinen salaliitto toista sarjatasoa vastaan? Siis sellainen, johon myös kaupallinen kumppanikin lähtee mukaan, oman bisneksensä kustannuksella.
   
 12. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  On kyllä perin harmillista sekoilua ollut SM-liigalta tuo sulkeminen, kun kaikki tietävät, että avoimen sarjan myötä suomalaiset firmat olisivat valmiita merkittävästi kasvattamaan sponsorointiaan ja suuri yleisö puolestaan ostaisi oikein urakalla TV-paketteja ja samalla täyttäisi myös hallien katsomot.
   
 13. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Tämä on hyvä! Tupsukorvasarkasmia. Ei ainakaan monivuotisia sponssisoppareita tulisi?
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mitenköhän ruotsissa tuo sitten oikein meni oliko Allsvenska samassa paketissa tuon SHL kanssa ja vain lätkäistiin joku osuus kokonaistuotosta vai taisteliko se ihan omanaan parhaimpana tarjouksena tuo summa mitä ne nyt saa?
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  SHL vanhassa sopparissa SHL seurat sai n 3M€ /joukkue ja Allsvenskanseurat n 200k€ /joukkue. Nyt tänkauden alusta uudenssa sopimuksessa SHL seurat saa 5M€ /seura ja Allsvenskan 250k€ /seura. Allsvenkankin rahoitusosuus siis nousi, marginaalisesti, mutta ero repesi valtavaksi.


  SHL:n sulkemista vastaan ovat nousseet mm fanit. 28 joukkueen kannattajien yhteisellä avoimella kirjeellä.. ei ihan taitas suomessa onnistua… mutta joka siis osoittaa, että kulisseissa asiaa valmistellaan kovalla vauhdilla. Ensin tiputettaneen karsijat yhteen ja kun riittävän monta vuotta on Allsvenskanseura hävinnyt sata muna, pistetään sarja sulki. Voi ottaa talteen.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ite olen siinä käsityksessä, että molemmilla SHL:llä ja Allsvenskanilla olisi tv-diili CMoren kanssa ja näköjään ainaki allsvenskanin englanninkielisellä wikipedia sivulla puhuttaisiin CMoresta tv-kumppanina.

  Ja kun täällä monet myös romantisoi Ruotsin karsintajärjestelmällä ja kuinka kvalseries sitä ja tätä, niin nykyäänhän malli on toisenlainen voisin väittää hivenen sekavaksi. Eli niinkuin tuossa samaisessa wikipedian jutussa kerrotaan, niin runkosarjan ykkönen ja kakkonen pelaavat finaalit paras viidestä mallilla ja voittaja menee ensimmäiseksi karsijaksi SHL:ää vastaan. Finaalien kanssa samaan aikaan runkosarjan 3.-8. sijoille jääneet pelaavat kaikki kertaalleen toisiaan vastaan ja tämän kilpailun voittaja pelaa finaalin hävinneen kanssa vielä paras kolmesta menetelmällä toisesta karsijan paikasta, SHL joukkuetta vastaan. Halutaako tällainen myös Mestikseen?
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo yritin omalla viestillä vain hakea sitä että tehtiinkö siellä alunperinkin sopimus niin että SHL ja Allsvenkanille tehdään yhteinen sopimus tv yhtiön kanssa vai tekikö SHL ensin jättidiilin ja Allsvenkanille paras tarjous oli tuo Cmoren sopimus kaikista yhtiöistä.

  Suomessahan melkein vastaavanlainen sopimus olisi moninkertaistanut mestisjoukkueiden TV-rahan ja näkyvyyden nykyisestä ja mahdollistanut enemmän sitten näitä rakenteelisia muutoksiakin kesken sopimuskauden.
   
 18. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  En uskonut mihinkään suureen järjestelmän mullistukseen, mutta on silti pettymys, ettei tehty edes mitään uusia linjauksia muutaman vuoden päähän. Nyt jatkunee tämä paikallaan polkeminen Liigassa ja alamäki Mestiksessä eli kokonaisuutena kahdella ylimmällä portaalla mennään vikasuuntaan.

  Olisin toivonut vaikkapa sen tapaista linjausta, että juuri tällä hetkellä eivät joukkuemuutokset Liigan suhteen ole realistisia, mutta jos muutaman vuoden kuluttua jotkut Mestis-joukkueet olisivat saaneet kehitettyä toimintaansa ammattimaisemmaksi, niin ne voisivat sitten keskenään kilpailla paikasta 16:nneksi Liiga-joukkueeksi. Näinhän voi ollakin käytännössä, mutta tämän olisi voinut linjata julkisesti Liigan ja liiton tahoilta. Jo tämä olisi tuonut uutta intoa Mestiksen kehittämiseen ja uskoa nyt rannalla oleville paikkakunnille. Siihen olisi voitu vielä lisätä visio, että karsintojen mahdollisuuttakin voidaan sitten punnita, jos kilpailukykyisiä seuroja jäisi vielä Mestikseen pari muutakin.

  Minä en näe perusteltuna lukkiutua nyt tähän 15 joukkueen Liigaan ainakaan minään pitkän tähtäimen kehityksen johtamana loogisena päämääränä. Tähän on ajauduttu vähän tahattomastikin, 16 joukkuettahan oli tarkoitus jo ollakin, jos Bluesille ei olisi käynyt miten kävi. Nykyisten liigapaikkakuntien joukossa on niinkin pieniä kaupunkeja kuin Rauma ja Mikkeli. Kun näihin kaupunkeihin on saatu kehitettyä liigaorganisaatio, niin olisihan se erikoista ajatella, ettei se muka voisi onnistua yhtä hyvin Rovaniemellä ja Joensuussa.

  Mestis ajettiin vähän hallitsemattomalla vauhdilla hieman liian heikkotasoiseksi, mikä on johtanut siihen, että kiinnostavuus ja siten toiminnan kehitysedellytykset laskivat nykytasolle. Kolmen kovan seuran nostaminen sieltä peräkkäisinä vuosina oli aika nopea valtava muutos, johon sarjalle ei annettu mielestäni tarpeeksi aikaa sopeutua. Nyt ollaan sitten tilanteessa, että ihan heti ei voida tehdä uusia muutoksia. Mutta pitäisin tärkeänä, että voimakkaammin tuotaisiin esille, millä keinoin tilanne voisi taas muutaman vuoden päästä olla eri.

  Tärkeintä olisi, ettei nähtäisi tätä nyky-Liigaa nyt jotenkin ainoana parhaana vaihtoehtona, kun se on syntynyt osittain sattumienkin summana. Itse näen, että nykytilanne on vähintä, mihin pitää pystyä jääkiekossa Suomessa. Nyt sitten lähdetään visioimaan, miten päästäisiin vielä tästä paremmalle ja laajemmalle tasolle.
   
  Individual tykkää tästä.
 19. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Kysymykseen Kvalseriesistä niin totta kai halutaan, kun olo suhteet olisivat oikeat. Tietysti tuo järjestelmä on semmonen minkä vain Ruotsalaiset voivat ymmärtää, mutta tärkeintä on kuitenkin se että karsinnoissa on kaksi joukkuetta per sarja.

  Jos täällä on joku tietäjä tai kielinero niin olisi kiva tietää minkälaisilla budjeteilla tuolla Ruotsin puolella pyöritään shl:n ja allsvenskanin osilta. Kyllähän Ruotsalainen kiekko ja shl ovat erinomaisessa asemassa, kun pystyvät täysissä mitoissa hyödyntämään allsveskanin tarjontaa. Pelaajat saavat allsvenkanissa kehityäkseen kovia miesten pelejä alle ja taloudellinen puoli on antaa mahdollisuuden keskittyä kiekkoon.
   
 20. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä siinä sopimuksessa tällainenkin pykälä on, eli hakemusmenettelyllä voi edelleenkin tavoitella pääsarjapaikkaa tällä vuosikymmenellä tapahtuneiden auditiointien tyyliin. Sitä ei vain syystä tai toisesta ole erikseen uutisoitu, mutta jokaisessa Mestis-seurassa on luonnollisesti tieto tästä. Kaipa sen ehtii myöhemminkin kertoa, jos näitä orastavia liigaprojekteja jossain päin syntyy.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Hesarin juttu lauantai illalta, uudesta sopimuksesta. Siellä muunmuassa Hiltunen sanoo, että ”Liigan tahtotila on ollut, että joukkuemäärä mieluummin supistuisi kuin kasvaisi”. Mitä ihmettä tuo meinaa? Tarkoittaako tuo, että Liiga seurat haluavat potkia joukostaan yhden tai useamman seuran suljetun liigan ulkopuolelle vai voiko tuo tarkoittaa jotain muuta? Lopussa Hiltunen kertoo myös, pitävänsä toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta hyvänä, koska se poistaa kiireen ja hädän neuvotella uusia sopimuksia. Mitä ihmeen sopimuksia tässä enää tarvii neuvotella, jos lopullinen ratkaisu on löydetty? Vai voisiko olla niin, että tämä toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jolla on suhteellisen lyhyt irtisanomisaika, olisi vain välivaihe mahdollisille seuraaville tavoitteelle?

  Tänne jo aikaisemminkin laitettu kiekkoareenan jutussahan puhutaan erilaisista vaihtoehdoista, mestiksen runkosarjan voittajan päästämisestä Liigan pudotuspeleihin aina joihinkin suunnitelmiin mahdollisista a ja b liigasta. Tuossa maaliskuussa julkaistussa jutussa kerrotaan, että mahdolliset muutokset tulisivat aikaisintaan kaudelle 2021-22. Eli jo tuollaisia suunnitellessa on tiedetty, että mahdolliset uudistukset tulisivat vasta nyt solmitun sopimuksen jälkeen ja kun siitä uusimmasta sopimuksesta tuli edellisten määräaikaisten sijaan toistaiseksi voimassa oleva, niin edelleen, onkohan tämä vain välivaihe vai lopullinen lukko sarjajärjestelmille, vuosikymmenien päähän?
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  En osaa sanoa, millainen tilanne neuvotteluissa on ollut. Eli onko molempia neuvoteltu yhtäaikaa, vai onko ensin SHL:lle sovittu oma sopimus ja sitten annettu Allsvenskanille, mitä CMoren kiekkokassan pohjalle on jäänyt. Toki Allsvenskaninkin sopimuksen arvo on ilmeisesti noussut edellisestä, joten ei kait sitäkään huonona voida sellaisenaan pitää, mutta kyllä ero SHL:ään kasvoi huomattavasti.

  Allsvenskanin englanninkielisellä wikipedia sivulla osataan kertoa myös, että CMore olisi ollut Allsvenskanin tv-kumppani jo vuodesta 2015. Eli kyllä CMorella on varmaan ollut jonkinlaisia ajatuksia Allsvenskanille tarjottavasta sopimuksesta silloin, kun neuvottelivat SHL:n kanssa, mutta en tiedä tehtiinkö tuo siis yhteisenä könttänä.
   
 23. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja onhan tuo Alssvenskanin tv-sopimus kakkostason tv-sopimukseksi melko korkea että lienee melko realistinen kuitenkin. Isoin kysymys lienee sielläkin ollut että ei paljon tarvitsisi muilta ottaa niin summan saisi kuitenkin moninkertaiseksi niin että ei heikene pääsarjatason tuotetta ja kilpailukykyä mutta pystyisi tarjoamaan kakkostasolle erilaiset kohdat edetä.

  Samahan se vähän täälä että jos nyt mestisjoukkueet saa ehkä joitakin kymmeniä tuhansia euroja tv-rahaa niin jos mestis menisi telialle ja ne maksaisi ensin normaalin arvon mukaan seuroille ja liigan potista siirtäisi vaikka 1,5 miljoonaa tuohon lisää niin sillä saisi noin 100 000e lisää rahaa seuroille käyttöön ja 300 000e palkintopotin. Ei tekisi paljon per seura liigajoukkueilta (lähinnä taitaisi mennä juuri se potti joka nyt jaetaan eri kehityskohteisiin liigajoukkueille). Ei tietenkään tuo raha riittäisi siihen että joku seura voisi ajaa itseään liigakuntoon, mutta siihen että sarja säilyisi hengissä ja ajaisi suljettunakin paremmin omaa asiaa suomalaisessa jääkiekkoilussa. Jotain +20% luokkaa lisää tuloa se monelle seuralle kuitenkin taitaisi olla joten sitämyöten nyt kokoajan laskevia resursseja saisi edes vähän takaisin ja sarja ajaisi paremmin omaa asiaansa vaikka olisi suljettu.
   
 24. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Jos minä olisin liigajoukkueen omistaja tai toimari, niin en näe mitään järkeä liiketoimintani kannalta sarjan avaamista. Eihän siinä ole mitään järkeä taloudellisesti, koska riskit ovat melko suuret. Jos seuralla on esim. halliprojektista velkaa tai Mestisjengin kauden palkkojen verran tappiota, ja sitten seura putoaa Mestikseen, niin ei siellä ole sellaisia tuloja saatavilla, joilla toimintaa terveenä pitäisi. Ok, liigaosake myydään nousijalle, mutta nykyhintaisella liigaosakkeella ei ole takeita, että nousijalla olisi sitä edes varaa maksaa, eikä ainakaan suorilta käsiltä. Nousija joutuu ottamaan samantien lainaa liigaosakkeen maksamiseksi ja tippuva joukkue joutuu makselemaan velkojaan ynnä muita liigaosakerahoilla pois, jolloin omasta kassasta häviää sekin raha tai ainakin merkittävä osa siitä.

  Jos otetaan esimerkiksi JYP. Hippos2020-hankkeeseen varmasti on otettu lainaa ja kassa nyt ei mikään vakavaraisimmista ole. Jos JYP jatkaisi loppukauden samalla tahdilla kuin kauden ensimmäiset 20 peliä ja tippuisi vielä pois, niin niskassa olisi isot velat ja kausi olisi luultavasti ennätyksellisen miinusmerkkinen. Iso osa sponsoreista häviäisi kuin pieru saharaan ja niiden hankkiminen takaisin liigaan uudestaan noustessa olisi helvetinmoinen työmaa. Toki oletan, että jos nyt tämän kauden seurauksena tippuisi, niin edessä olisi todennäköisemmin konkurssi. Jos ihan konkurssia ei kävisi, niin JYPin tulopuoli kuitenkin romahtaa niin merkittävästi, että se olisi taloudellisesti kyvytön investoimaan uuteen nousuun kovinkaan kaksisesti, saati sitten jos tuurilla liiganousu tapahtuisi, niin velkoja varmaan olisi vieläkin maksettavana ja pelaajabudjetti heiluisi jossain rapian miljoonan päällä.

  Sen sijaan jos menee heikosti, on taloudellisesti huomattavasti riskittomämpää myydä pelaajia eteenpäin ja rimpuilla loppukausi, sekä tehdä tarvittavat muutokset henkilöstössä ja koittaa ensikaudella uusiksi. Tietty tulotaso on kuitenkin taattu, kun jatkaa Liigassa ja hommat rallattaa eteenpäin.

  Edit. Luvut yms. detaljit ovat enemmän spekuloivia, mutta varmasti kuvaavia.
   
  -One- ja Ikuinen try out tykkäävät tästä.
 25. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Ilmaisin asian hieman huonosti. Toki SHL on Liigaa edellä, mutta kyllä sielläkin uskoakseni on painetta sarjan sulkemiseksi. Eteenpäin ne sielläkin haluaa, KHL:n ohi jne.

  Örebron väkiluku on muuten reilu 100 000.

  Suomessa on pk-seudun "kaupunkeja" lukuunottamatta kaikilla tuon kokoisilla talousalueilla jo Liigajoukkueet. En tiedä mitkä mahdollisuudet Joensuussa (~75000 / wikipedia) olisi saada Liigajoukkueelle tarvittavat resurssit kasaan, mutta jos Mikkelissä, niin miksei Joensuussakin? Myös maantieteellisesti näen nimenomaan Joensuun potentiaaliseksi liigapaikkakunnaksi.

  Tosin, myös Helsingissä tai pk-seudulla olisi tilaa toiselle joukkueelle. Suomessa on vain kannattajakulttuuri sellainen, ettei uusien seurojen on vaikea saada kannattajia, joten Jokerit tulee ensimmäisenä nyt mieleen. Pidetäänkö paikkaa sille. Toisaalta ihmettelen, ettei Töölön Vesa ole lähtenyt kiekkomarkkinoille Jokereiden manttelinperijäksi (no, kevyt paradoksi, koska Jokerit lienee alunperin TV:n manttelinperijä).