Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  No, saivatko Haanpäät ja kumppanit tällä taktiikalla Mestiksen kannalta hyvän lopputuloksen? En ole ainakaan suuresti havainnut Mestis-väen kiitelleen saavutettua sopimusta. Kun neuvottelupöytään lähdetään altavastaajana, eli ns. "heikoilla korteilla", niin kuin Mestis näissä Liiga-neuvotteluissaan, täytyvät ne omat liikkeet olla hyvin tarkkaan harkittuja. Kysykää vaikka Paasikiveltä. Nyt sieltä ehdoteltiin vieläpä ilmeisen vakavalla naamalla puoliammattilaisjoukkueen nostamista ylemmän sarjan playoffeihin. On aika selvää, että tällaiset ehdotukset nauretaan suoraan pihalle, kun kyseessä ovat satojen ihmisten työpaikat ja kymmenien tai jopa satojen miljoonien eurojen bisnekset. Ilmeisesti siellä Kupittaan suunnalla oli luettu keskustelupalstoja vähän liikaa ja käsitys reaalimaailmasta lähti laukalle?

  (P. S. Onneksi Tuomas Haanpää ei ollut Suomen tasavallan presidenttinä kylmän sodan aikaan.)
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika irvikuva taitaa nuo pudotuspelit nyttenkin olla säälipleijareiden kanssa ja ei esim. yleisöä sen enempää kun vaikka karsinnoissa olisi, että sen puoleen ei kai tuossakaan mitään menettäisi. Toki että jotain ideaa olisi pitäisi korkeintaan 12 joukkuetta olla liigassa.

  Toki kun tässä katsellaan vaikka tätä ja edelliskautta niin 7 sijalla on ollut SaiPa, kuitenkin sopivasti omilla vahvuuksilla tasapaksua suorittamista, juuri semmoista että aika mahdotonta olisi tuota voittaa. Jumboa tai viimeisiä vastaan karsinnoista olisi sentään joku mahdollisuus edes kerran 10 vuoteen jos jollain peli ihan sekaisin ja mestisjengi saa vireen päälle. Onhan tuossa varmaan hyviäkin puolia jopa Suomisarjasta joku voisi viedä Suomen mestaruuden, mutta huonoin se että silti kenenkään ei olisi pakko ottaa hiekkalaatikolle leikkimään sitä joukkuetta joka mestaruuden voittaisi liigan ulkopuolelta.
   
 3. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Eihän kaikille junioreille liigasta kuulukaan pelipaikkaa antaa. Vain parhaille. Tämä tilanne ei muutu vaikka liiga olisi avoin.

  Lainaus:
  Joku sinne karsintoihin joutuu joka tapauksessa jolloin seuraan panostaminen on mennyt hukkaan. Vielä kun ei ole pelaajakaupoilla voinut pelastaa tilannetta niin tilanne on entistä pahempi.

  Jos liiga nyt päätettäisiin avata niin kaikki mestisseurat alkaisivat rakentamaan joukkuettaan liiganousua silmälläpitäen, näinhän olemme tästä ketjusta saaneet lukea. Tämä maksaa rahaa. Sitä on saatava jostain. Miten käy niille mestisseuroille, jotka ei panostuksesta huolimatta liigaan nouse? Minä veikkaan että hyvin huonosti.
   
 4. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Hetken mietin, että lähdenkö tähän edes vastaamaan. "Erittäin huono pointti" on argumenttina no.. heikko, eikä nuo perustelut muutenkaan ole kovin perustellut.

  Millä perusteella seurat panostaisivat enemmän karsinnat välttääkseen? Ilves veteli monta vuotta karsinnoissa ja myi muutamia avainpelaajia tammikuussa pois. Silti ei Mestiksen joukkueista varsinaista vastusta ollut. Sen sijaan Ilveksen talous kärsi ja turskaa tuli joka vuosi. Ok, siinä oli paljon muutakin taustalla. Mutta jos Ilves olisikin sitten pudonnut sarjaporrasta alemmas, olisi se joutunut lähes tekemättömän paikan eteen. Voisi sanoa 100% varmuudella siitä olisi seurannut konkurssi.

  Jos organisaatiolla X on budjetti, joka on laskettu yleisömäärällä Y. Sitten kun homma ei kulje, niin yleisöä käykin y-500 per peli. Tilikausi alkaa näyttää miinusta. Sittenkö alettaisiin panostaa, jotta vältettäisiin karsinnat? Ok, yleisöä ei edelleenkään tule halliin lisää, koska suomalainen urheiluseuraaja on lähtökohtaisesti menestyksen perään. Hankitaanko tässä kohtaa vahvistuksia? Ok, hankitaan, lisää tappiota. Kauden tulos jää alijäämääiseksi, jolloin seuraava kausi budjetoidaan varovaisemmin ja niin edelleen. Oravanpyörä on valmis. Puhumattakaan sponsoritulojen laskusta jne.

  Nykymalli on tietysti katsojille kurja, mutta luo organisaatiolle mahdollisuuden pelastaa yksittäistä tilikautta sen, mitä pelastettavissa on. Luovutaan muutamista pelaajista, annetaan mahdollisesti nuorille peliaikaa. Mahdollistaa myös seuraavalle kaudelle edes hieman paremmat lähtökohdat. Ennustettavuus on parempi jne.

  Liiga ja jääkiekko on Suomessa bisnestä. Ei kovin hyvää sellaita, mutta kuitenkin. Ei siinä voi ottaa ihan huvin vuoksi sellaisia riskejä, että jokin Oy:n osakas putoaa pois, koska joku pikkuseura haluaa pitää (epärealistista) unelmaa yllä. Näin se vaan menee.
   
 5. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Itse en viitti kauheesti tähän mitään sanoa, muuta kuin minun mielestä sarjajärjestelmän voisi hoitaa jotenkin näin: 4 vuoden päästä karsinnat palaavat --> Mestis jengeillä, jotka liigaan voisivat edes joskus pyrkiä (Jokipojat, TuTo ja Roki, varauksella Hermes) saisivat 4 vuotta aikaa kehittää omaa toimintaansa ennenkuin ensimmäinen tilaisuus tulee. Aikaisemmat kolme isoa, jotka nyt pelaa Liigassa rakentivat samaa yli 10v ajan ( toki siellä oli niitä karsintoja välissä, mutta niinkuin silloin nähtiin niin kukaan noista karsijoista ei urheilullisesti ollut vielä valmis, toki Sport kävi lähellä ja sitä oli kyllä huikeaa seurata silloin 2009). Tuo 4 vuottakin on lyhyt aika. Mutta jotain porkkanaa sinne Mestiksenkin suuntaan pitäisi saada, jotta yleisöä saataisiin halliin, jotta sponsituloja voisi saada lisää, jotta organisaatiot voisi kehittyä ja Mestiksen pelillistä tasoa saataisiin nostettua. Tämä samalla toisi sen Liigajengeille, että 4 vuotta aikaa luoda vakaata pohjaa. Sitten kun karsinnat tulee, niin ei tarvitsisi tukeutua tyhjennysmyynteihin, vaan oltaisiin sen verran vakaalla pohjalla että vaikka tippuminen tapahtuisikin (hyvin epätodennäköistä vielä tossa vaiheessa) niin se ei tarkottaisi konkurssia. Tuo 4 vuotta on vain heitto. Todennäköisesti liian lyhyt aika, mutta idean tynkää tällaisesta. Toki tää palvelee tietty eniten noita mainitsemaani neljää joukkuetta, joilla mahikset nousuun voisi olla. Muut joukkueet pelaa sarjaa sitten omasta glooriastaan eli nykyisestä "mehukannusta". Toki oishan se hienoo siellä karsinnoissa käydä haastaa liigajengi vaikka nousu ei olisikaan mahdollista. Toki siinä tullaan sittne liigajengin kannalta siihen asiaan, että "mitä järkee höntsäillä Mestiksen mestaria vastaan, joka ei voi ees nousta. Ihan sama vaikka hävitään, kunhan päästään nopee kesälomalle tai jtn muuta vastaavaa". Ehkä näissäkin voisi olla joku toinen porkkana sitten ettei täysin merkityksettömiä karsintapelejä tulisi.

  Kyllähän tuohon jotain pitäs keksiä, että Mestiksen kiinnostavuutta saisi nostettua ja tällainen Liigan sulkeminen ei sitä edistä pätkän vertaa. Ihan hiton sama vaikka sopimuksessa todettiin että "liiga auttaa merkittävästi rahallisesti Mestistä". Toki tolla panostuksella on se merkitys, jatkossa kun Mestistä pelataan tyhjille katsomoille, niin Liiga jengit saa silti farmisarjan. En siis itse ole suljetun Liigan kannalla mutta ymmärrän myös sen pointin miksi asia on niin. Tähän ollaan vaan ajauduttu, kun aikoinaan Liiga ekan kerran suljettiin ja sitten sen vaikutukset ovat kertaantuneet tässä vuosien aikana ja nykyään esim. se liiga jengin mahdollinen tippuminen tosiaan tarkoittaisi konkurssia. Omaa kuoppaa kaivettu aikoinaan. Toki Liigan sulkemisen ansiosta useampi joukkue tais silloin selviytyä hengissä.
   
  Nurmiovaara tykkää tästä.
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  '
  Voin toki lainata jokaisen viestini tästä ketjusta, mutta kuten sanottua, täällä ketjussa on henkilöitä, jotka jankkaavaat samaa mantraa = minun vastaukseni olisi lähes sama heille, joten en sitä jaksa aina uudestaan kirjoittaa.

  Sillä perusteella, että yksikään joukkue ei lähtisi mentaliteetilla välikausi. Tottakai pelaajia voisi myydä karsintojenkin voimassa ollessa, mutta se olisi aina riskaabelia. Eikä kävisi niin, että myydään koko helvetin joukkue a la SaiPa. Sinä vuonna olisi muuten voinut tulla oikeasti melko tiukka karsintasarja, kun SaiPa pellaili A-junuilla lähes.

  Se ei ole minun asia, miten joukkueet omaa talouttaan hoitaa, mutta mikäli ei pysty rakentamaan kilpialukykyistä joukkuetta ja pitämään taloutta siedettävissä lukemissa, kuuluuko tällainen joukkue Liigaan? Mun mielestä ei pitäisi olla tällaista "Ok no luovutetaan tää kausi vaikka joulukuussa ja katellaan tää kolme kuukautta huvikseen, annetaan vaikka A-junnuille peliaikaa ja tosi hyvää vastinetta kausikorttilaisille." Ihan todella haistapaska menetelmä.
   
 7. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ei kuuluisi pelata Liigassa, mikäli ei pysty rakentamaan kilpailukykyistä joukkuetta ja pitämään taloutta kunnossa. Juuri siksi sitä hissiliikettä tuohon väliin ei kaivata. Mestisjoukkueen pitäisi kesän aikana kymmenkertaistaa budjettinsa rakentaakseen kilpailukykyisen joukkueen - ja suuri osa sopimuksistakin tehdään jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta - niin en mä oikein näe tuolle järkevää mahdollisuutta. Mestiksessä ei kovin montaa kautta ole mahdollista pelata täysin ylivertaisella rosterilla, jos nousu karsinnoissa epäonnistuu kerta toisensa jälkeen.
  Yksi keino tietenkin olisi tietoisesti heikentää Liigan tasoa, ja sehän se vasta romanttista olisikin.
   
 8. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  SaiPan koko joukkue tuolla kaudella oli siis: Matti Järvinen, Curtis Hamilton, Brock Trotter, Per Savilahti-Nagander ja Jussi Markkanen? SaiPan ongelma tuolla kaudella oli, että käytännössä kaikki muut vakiokokoonpanon hyökkääjät loukkaantuivat kevät puoliskolla. Aika paskan jauhamista, että tuo olisi ollut "myydään koko helvetin joukkue". Olisihan sitä voitu tietysti peluuttaa tuota yhtä ketjua, mutta mitä se olisi muuttanut?
   
 9. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Eli perustat mielipiteesi selkeästi muille kuin järkisyille. Kyllä minäkin toivoisin, että karsinnat olisi ja Mestis olisi kilpailukykyinen ja kaikki olisi kuiten Englannin jalkapallosarjoissa (jossa muuten Valioliigasta pudonnutta joukkuetta tuetaan ylhäältä aika paljon, ettei kävisi heti kylmät).

  Mutta kun ei se vaan mene niin. Mestis.joukkue ei pysty rakentamaan kesässä organisaatiota tai joukkuetta liigakykyiseksi, tämänhän ne totesi Kouvolassakin kun heillä oli ns. siirtymäkausi. Alaspäin putoavan joukkueen pitäisi käytännössä potkia koko henkilökunta mäelle ja uusia joukkue. Sitten pitäisi sopimuksissa olla pykälät, että jos pudotaan niin soppari raukeaa.

  Suomessa ainoa järkevä keino nostaa joukkueita Liigaan on kabinetissa. Ok, en tiedä kuuluuko KooKoo, Sport ja Jukurit vieläkään Liiga-tasolle, mutta siellä ovat ja tietyllä tavalla ovat paikkansa ansainneetkin. Monien mielestä Ilveskään ei kuulu sinne ja ymmärrän senkin näkemyksen.

  Koko Suomen jääkiekkoilun etu on laaja, vakaa ammattilaisjääkiekkosarja. Ei se, että sätkitään sinne tänne ja kaikilla menee lopulta huonosti. Paitsi kestomenestyjillä, mutta niitä ei olisi sitten enää pian kuin Kärpät, TPS, Tappara ja HIFK.
   
  Spitfire tykkää tästä.
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei tarvitse heikentää Liigaa, vaan vahvistaa Mestistä. Minun on vaikea päästä ammattilaispelaajien ajatuksiin, mutta eiköhän Mestiksessäkin nähtäisi erilaista hiihtäjää, jos sarjat olisivat auki. Mestis olisi silloin parempi näyttämö. Jos ensi keväänä tulisi karsinnat, yhdelläkään joukkueella ei olisi siinä saumaa. Se vaatisi tietoista rakennusta kohti Liigaa.
  Lainaus:
  Ei varmaan mitään, toki sitten voi kysyä kauskorttilaisilta, jotka haluaisivat nähdä laatujääkiekkoa maksamallaan rahallaan, että oliko A-juniorijoukkue sen arvoinen? Koska kaikki kannattajat eivät osaa nähdä sen taakse.
  Lainaus:
  Totta, tunnesyyt ohjaa tässä mielipiteessä minua paljon. En minä jääkiekkoa katso järkisyiden takia, vai onko täällä monta sellaista? Nykysysteemissä ei tietenkään karsinnoissa järkeä, mutta kun mahdollisuudet tulisi tehdä. Olen ideoita esittänyt tässä ketjussa, joista yksi olisi tuo Englannin jalkapallosarjojen malli, jossa pudonnutta joukkuetta autettaisiin. Toinen voisi olla, että seuralla on aina optio purkaa sopimuksia, mikäli sarjataso vaihtuisi. Se kuuluisi silloin sarjaan, eikä se olisi näin pelaajienkin kusettamista.

  Oma IMO on asian suhteen se, että Liigakriteerit ovat aivan liian tiukat. Esim. halli, miksi ihmeessä sen tulisi olla heti jokin Hartwall areena? Tottakai se voi olla vaikka Savonlinnan Talvisalo, kunhan siellä on vaan resurssit pelata jääkiekkoa ja sinne mahtuu tarpeeksi porukkaa. Halliasiat tulisi saada kuntoon vaikka viidessä vuodessa tai jotain. En nää syytä, miksi Jukurit kuuluu Liigaan enemmän kuin Jokipojat. Tai nään, olivat oikeaan aikaan "valmis", mutta mikään muu ei puolla Jukureiden Liigapaikkaa ohi Jokipoikien.

  Jos realistisesti asiaa katsoo, niin tottakai olisi helpoin jatkaa nykymallilla ja olla tekemättä mitään paremman huomisen eteen. Mutta voisi taas kyseenalaistaa, että onko todella jokainen säädös niin tärkeä Liiga-joukkueelle, että kaikki tulisi täyttää. Kuten mainitsemani halli ongelma. Voitte toitottaa sen Mestiksen mestaruuden olevan arvokas, mutta ei se todellisuudessa ole mitään nykypäivänä. Jokainen kynnelle kykenevä hamuaisi Liigaan, oma joukkueeni siellä ei tule koskaan pelaamaan ja olen ihan fine sen kanssa, haluaisin kuitenkin paremman Mestiksen ja siihen kuuluisi myös mahdollisuus nousta Liigaan.
   
 11. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mistä ne erilaiset hiihtäjät tulisivat Mestikseen?

  Olen aivan samaa mieltä siitä, että Mestistä tulisi vahvistaa. Mutta se ei vahvistu itsestään sillä, että Liiga avattaisiin. Mielenkiinto sarjan kehittämiseen täytyy tulla Mestiksen sisältä. Jos johtoporrasta myöten ollaan sitä mieltä, että kausi läpsytellään läpi ja kisataan jostain väsyneestä mehukannusta, niin tulokulma on täysin väärä.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Liigassa pienempiin rooleihin pudonneet, ulkomailta ja ehkä alempiin sarjoihin "helppouden takia" vajonneet oikeat pelimiehet. Jos herrojen olisi mahdollisuus päästä isommalle näyttämölle näyttämään oikeita taitojaan, se olisi myös heidän etunsa. Ja onhan avoin sarja muutenkin houkuttelevampi.

  Etsitkö minulle jonkun lainauksen, missä "johtajat" ovat puhuneet mehukannusta? Käsittääkseni fanien ilmaisu merkityksettömälle pokaalille taitaa olla kuitenkin. Olli Aron voiminhan nimenomaan Mestistä on pyritty kehittämään, mm. se raha joka meni ennen palkintorahoihin menee nykyään Mestiksen kehittämiseen. Se, että mitä se auttaminen on, en tiedä.
   
 13. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Lainaus:
  Ei tietenkään kaikki juniorit tai yli-ikäisiksi tulleet pelaajat Liigaan pääsekkään eikä pidäkkään. Kysymys onkin siitä missä nämä Liigasta pakit saavat pelaajat pystyvät jatkamaan uriansa, eivät kaikki tulevaisuuden huiputkaan välttämättä saa Liiga paikkaa ensi yrittämällä. Jos pelaaja ei halua olla maksumiehenä Mestiksessä tai Suomi-sarjassa niin vaihtoehtoina ovat joko alemmat alueelliset divisioonat, jolloin huipulle pääsemisen mahdollisuudet käytännössä menevät lähelle nollaa tai sitten ulkomaat. Halutaanko Liigassa tai liitossa että nuorten pelaajien pitää lähteä ulkomaille kehittymään pelaajina? Kaikki pelaajat eivät varmasti halua tai edes pääse ulkomaille jatkamaan uraansa juniori vuosien jälkeen ja tässä voidaan menettää isojakin määriä hyviä pelaajia.
   
 14. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Romanttista tai ei, mutta tällä nykysysteemillähän se Liigan taso vasta heikentyykin. Harmi vaan, ettei nykymenetelmällä myöskään Mestiksen taso nouse.

  Jos Liiga ajattelisi koko Suomi-kiekon etua, niin joukkuemäärää pienennettäisiin ja karsinnat palautettaisiin. Vähemmän pelipaikkoja tarjolla, vähemmän huonoja pelaajia Liigassa, ei tyhjennysmyyntejä keväällä, pelin taso nousee. Mestikseen riittää parempia pelaajia ja joitain joukkueita saattaisi jopa kiinnostaa vähän panostaa joukkueen rakentamiseen taloudellisesti, jos nouseminen olisi mahdollista. Mestiksen taso nousisi. Mutta ei. Liiga toki osakeyhtiönä ajattelee vai omaa napaansa, siinä ei Suomi-kiekon tai Mestis-kiekon kehittäminen paljon vaakakupissa paina.

  Pitkässä juoksussa tästä nykysysteemistä ei hyödy kuin nuorten maajoukkueet ja NHL, kun junnut pääsee suuremmalle vastuulle ja aikaisemmin miesten peleihin. NHL-faneille toki kiva juttu kun suomalaisia lupauksia puskee, mutta ei se Liigan kiinnostavuutta enää sen jälkeen lisää, kun nuori tähti on siirtynyt rapakon toiselle puolelle. Nuorten pelaajien kehityssarja ja veteraanien jäähdyttelysarja, sitähän tuo Liiga hyvin pitkälti on jo nyt ja haluaa olla ilmeisesti jatkossakin. Mestis tulee jäämään entistä enemmän farmisarjaksi, suurempaa yleisöä ei kiinnosta pian enää perinteisimmillä paikkakunnillakaan. Rakenna siinä sitten Liiga-kelpoista organisaatiota kabinettinousun toivossa, kun paskan ja panoksettoman sarjan takia yleisöä katoaa koko ajan katsomoista.
   
  Bird ja Knap tykkäävät tästä.
 15. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Tähän perään voisin pyytää hyvin jäsennellyt perustelut.
   
 16. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Siinähän niitä perusteluita on, jos lukee koko viestin. Jos Liigan toiminta kuihduttaa tavoitteellisen kiekkoilun muilta paikkakunnilta, näkyy se aikaa myöten myös maanlaajuisessa junioritoiminnassa ja sitä myöten sitten taas myös Liigan tasossa.
   
 17. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Näinhän se valitettavasti tällä hetkellä on, mutta kun sen ei tarvitsisi olla näin. Nykysysteemihän vain kasvattaa tuota kuilua, jonka takia nousu muuten kuin kabinetin kautta ei ole mahdollista, ja kohta tuskin enää sitäkään kautta ilman jotain miljonääriomistajaa. Se kuilu olisi paljon pienempi, jos Liigan joukkuemäärä olisi pienempi. Jos avoimet sarjat toimivat jääkiekossa lähestulkoon kaikissa muissa Euroopan maissa, joissa jääkiekkoa pelataan, sekä Suomessakin muissa lajeissa kuin jääkiekossa, niin miksi se ei voisi toimia myös Liigan osalta? Huonon ja osaamattoman taloudenpidon takia joukkueita on mennyt nurin ja tulee menemään nurin siitä riippumatta, onko sarjat avoimia vai suljettuja, joten sen syyn taakse on mielestäni aika huono mennä.
   
 18. Anzta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, JKS
  Mun mielestä suomeen sopisi se 12+12 malli. Tässä mallissa niitä liigakelposia organisaatioita pelaisi mestiksessäkin useampi. Toki tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa sarjojen välinen kuilu on hirvittävä ja jotain sille olisi keksittävä, ennenkuin liigasta sinne 3 viimeistä tiputettaisiin pelailemaan. Mitä kilpailukykyisempi mestis saadaan ja lähemmäksi ammattijoukkueita pääsevä sarja siitä saadaan on se suomikiekolle etu. Ja puhun nyt näistä pelaajista, ketkä eivät junnusarjojen jälkeen kykene vielä liigassa pelaamaan. Nämä kaverit tarvitsevat Suomessa sen pelipaikan jatkossakin, eikä tämänhetkinen mestiksen näivettäminen ole siihen oikea tie. Avoimet sarjat Suomeen haluaisin ja olen aina halunnut. Tällä hetkellä kuilu sarjojen välillä on valtava ja sitä pitäisi jotenkin saada pienennettyä ennen sarjojen supistamista ja avaamista. Mielestäni Suomessa on kuitenkin joukkueita, keillä voisi olla mahdollisuus pelata liigassa (Jokipojat, Roki, Tuto, Hermes) ja mikä ettei esim Kotkaan tai vaikka Seinäjoelle saataisi pitkäjänteisellä työllä luotua organisaatio, joka kykenee liiganousuun. Ja onhan meillä vielä Espoo (ja Vantaa) ja Jokerit mitkä ovat varteenotettavia liigaorganisaatioita. Sekä tietysti ne 3 seuraa mitkä liigasta tippuisivat mestikseen.

  Lyhykäisyydessään 12+12 sarjat ja karsinnat sarjojen välille. Se viisasten kivi vain pitäisi keksiä, millä mestistä saadaa kehitettyä lähemmäs liigatasoa. Se porkkana on liiganousu, mutta tämä toimii huomattavan pitkällä aikavälillä ja mestiksen olisi hyvä olla paremmassa tilassa ennen kuin sinne nämä 3 liigaseuraa pudoteltaisiin ja sarjajärjestelmä avattaisiin. En tiedä miten tuo onnistuisi, mutta siinä olisi kiekkoväelle oikeaa pohdittavaa. Kaksi mahdollisimman kilpailukykyistä sarjaa me tarvittaisiin, yhden paisutetun sijaan.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Miltä paikkakunnilta tavoitteellinen kiekkoilu on kuihdutettu? Eli miltä kaikilta paikkakunnilta näkisit tulevan sellaisen joukkueen, jolla olisi aito mahdollisuus pyörittää usean miljoonan euron liikevaihdolla jääkiekkotoimintaa ja pistävän siinä sivussa vähintään sen pari miljoonaa kaudessa pelaajien palkkoihin?
   
 20. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Ensinnäkin, tavoitteellinen kiekkoilu ei ole aina yhtä kuin liigakiekkoilu. Liigahaaveella, edes pienellä sellaisella, on kuitenkin merkitystä kun sitä tavoitteellista toimintaa yritetään kehittää tai edes pitää ennallaan. Tuote on kiinnostavampi ja sitä on helpompi myydä, kun on joku edes kaukainen unelma, jota kohti toimintaa voi viedä ja jota myydä yleisölle tai niille pikkujunnuille, tuleville (liiga)kiekkoilijoille.

  Tavoitteellista kiekkoilua ei ehkä vielä tähän päivään mennessä ole kuihdutettu mistään, eikä se nyt ihan vuodessa tai kahdessa mistään tämän takia kuole, mutta tulevaisuus näyttää epäedulliselta viimepäivien uutisten valossa. Yleisömäärät laskee, tuote ei kiinnosta sponsoreita, kierre on valmis. Jossain Imatralla ja Iisalmessa Mestis-kiekkoilussakin voi vielä olla uutuuden viehätystä ja vetovoimaa hetken aikaa, mutta sääliksi käy esimerkiksi TuTon tai Jokipoikien kaltaisia joukkueita ja faneja. Aina on niitä, jotka ovat tyytyväisiä jokavuotiseen lomaan Alanyassa, mutta suurin osa kuitenkin välillä haluaa haaveilla Malediiveista tai edes Phuketista.

  Aiemmin avoimen Liigan puolesta pidettiin ehkä enemmän meteliä, koska niitä sinne hamuavia joukkueita oli enemmän. Sport, KooKoo, TuTo, Jukurit, Jokipojat... Nyt noistakin 3/5 on vaihtanut leiriä ja avoin Liiga ei olekaan enää niin tärkeä, kun on itse päässyt kabinettien kautta aidan toiselle puolelle. Melko toivottomassa asemassa ovat enää nuo muutamat joukkueet, joilla Liiga-unelmia on, ellei halu Liigan avaamiseen ja sarjajärjestelmän uudistamiseen lähde jostain muualta.
   
  Bird tykkää tästä.
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Siis hetkinen. Liigakiekkoilu ei ole se tavoite, mutta haave liigakiekkoilusta on se tavoitteellisuuteen johtava tekijä? Juuri tämä on sitä romantisointia, jossa ei ole mitään järkeä.
   
 22. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Ihan turhaa. Jokipojat menee pienin askelin eteenpäin ja laittelee vähitellen olosuhteita ym. kuntoon. Lisäksi Mehtimäen urheilupuistosta kehittyy loistava urheilun keskus, joka houkuttelee nuoria urheilijoita ja siellä joukossa lupaavia jääkiekkoilijoita Joensuuhun. Linkki vie Joensuun kaupungin urheilupuistoa ilmakuvana esittelevään videoon.
   
 23. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Aika heikkoa argumentointia. Jos suljettu Liiga on jotenkin bisneksen kannalta väkttämätön, niin kuin annat ymmärtää, niin miksi ihmeessä Ruotsissa ja Sveitsissä bisnes pyörii paremmin, vaikka pelataan karsintoja ja on aito uhka pudota?

  Jääkiekko on huipputasollakin ensisijaisesti urheilua ja vasta toissijaisesti bisnestä. Lähtökohtaisesti mennään perse edellä puuhun, jos jatkuvasti uhrataan urheilua bisneksen alttarilla. Kohta ollaan varmaan siinä pisteessä, että Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso on lähempänä ammattilaiskiekkoa kuin Mestis. Suurin syy tähän on se, että Ruotsissa on toimiva ja kaikkia motivoiva sarjajärjestelmä, meillä taas ei.
   
 24. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Hyvältä näyttää Mehtimäen kehitys lähivuosina, toivottavasti päästään sielläkin pelaamaan hokia myös pääsarjatasolla kun kiekkofasiliteetteja selkeästi sitä silmälläpitäen kehitetään.
  Lainaus:
  Ruotsissa ja Sveitsissä on myös helvetin paljon enemmän rahaa pistää urheiluun, enemmän harrastajapohjaa (toki Suomessa vielä toistaiseksi suhteettoman suuri osa pelaa lätkää) ja ainakin Ruotsin tapauksessa vielä verohelpotuksia joilla saa osan sponssirahoista takaisinpäin. Ruotsissa (ja tuskin Sveitsissäkään) tippuminen pääsarjatasolta divariin ei olisi automaattinen konkurssi, tosin kyllä sielläkin toimintaa jouduttaisiin siinä määrin supistamaan ettei tippuminen taida kovinkaan montaa tahoa himoittavan, edes optiona.
   
 25. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:


  Ruotsissa SHL:ää laajennettiin 2 joukkueella ja samalla Kvalserien, karsintasarja, lopetetiin ja säälärit otettiin käyttöön. Tilalle tuli paras seitsemästä pleijarit putoamisesta/noususta.


  Näitä ollaan supistamassa edelleen… Vastus on ollut kovaa, mutta nyt tällä kaudella alkaneen uuden TV sopimuksen myötä Allsvenskan ja SHL seurojen resurssierot repeävät parissa kaudessa sellaiseksi, ettei käytännön mahdollisuutta nousun ole (nyt jokainen SHL seura saa 5M€ ja kaikki Allsvenskan seurat yhteensä 2,5M€), ja sarjan sulkeminen nousee jälleen esiin, ehkä mahdollisella laajennuksella 16 joukkueeseen, jolloin viimeisetkin kitisijät hiljennetään.


  Niin kauan kun mahtiseura Malmö pelasi Allsvenskania, ei sulkeminen olut mahdollista, mutta kun SHL laajeni 14 seuraan ja Malmö nousi… urheiluromantiikan aika loppuu myös Ruotsissa.