Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Eduskuntavaalit 18.3.2007

  • 199 017
  • 2 261

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En tiedä, onko täällä käyty läpi, mutta nämä television asiantuntija kommentaarit tuntuivat unohtavan muutamia merkittäviä seikkoja:

1. Istuvan hallituksen (lähes) ennätyshuono tulos loistavan taloudellisen tilanteen aikana. Päähallituspuolueiden äänisaalis yhteensä 44%, joka vaalien äänestysvilkkaudella tarkoittaa, että 30% suomalaisista antoi vanhalle linjalle tukensa. Samaan aikaan puhuttiin etukäteen erittäin suositusta hallituspohjasta.

2. Sekä paikoissa että äänissä kolme suurta menettivät varsin selkeästi, siirtymää oli varsinkin perussuomalaisten suuntaan. Ainoa selkeä menettäjä pienissä oli vasemmistoliitto, jonka menetykset suhteessa odotuksiin jäivät kuitenkin vähäisiksi.

3. Kun SDP siirsi linjaansa monta piirua vasemmalle johtavan oikeistodemarin Lipposen jälkeen, tuli varsin pahasti turpiin. Myöskin presidentinvaaleissa Halonen selvisi ainoastaan säikähdyksellä, kiitos istuvan presidentin edun. Kun puhutaan politiikan maltillisesta keskiöstä oikeiston ja vasemmiston välillä, Lipposen aikana SDP miehitti sitä, ja nyt Kokoomus siirsi jo presidentin vaaleissa politiikkansa kohti keskiötä, josta SDP siirsi itsensä pois.

4. Pelottelupolitiikka ei enää tehoa. Jo presidentinvaaleissa Niinistölle oli enemmän etua kuin haittaa ammattiyhdistyksen hyökkäillyistä, ja nyt varsin monella täyttyi mitta lopullisesti. Pelottelut näyttävät lähinnä aktivoivan vastustajan kenttää, eikä omaa tahi huokuttelemaan kiikunkaakun olevia.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
jussi_j kirjoitti:
vastaan kokoomuksen fiksu ja asiallinen.
Jaa tarkoitatko esim. sitä telkkarimainosta, jossa Niinistö ja Katainen pohtivat että Kokoomusta on arvosteltu kun he ajavat ihmisiä töihin..? Aikamoista kieroilua tuo mainos. Eihän kukaan ole Kokoomusta siitä arvostellut, että he ihmisiä töihin ajavat, vaan siitä että heidän tapansa ei ole kovin humaani. "Perusta firma", tuo ajatusmalli ei oikein aina uppoa valtaväestöön. No hyvin Kokoomus pystyi luovimaan näiden kolmen kovan porukassa. Minua vaan alkoi jo loppuvaiheessa ärsyttämään näiden kolmen (tupuhupulupu) puheet, enkä tosiaan löytänyt niiden väliltä mitään järisyttäviä eroja. Ehkä Kokoomus sitten lopulta hyötyi oppositioasemastaan.

Vaalitulos oli lopulta varsin odotettu. Olihan tämänsuuntaista tulosta jo ennusmerkeissä. Tavallaan myös hienoa, että perussuomalaiset saivat lisäpaikkoja. Moni laski puolueen menettävän asemiaan Halmeen äänien lähdettyä. Toisin kuitenkin kävi ja puolue todella osoitti kuuluvansa arkadianmäelle. Muutoinkin ilahduttaa se, etteivät pienet puolueet juurikaan menettäneet asemiaan. Vihreille olin tosin veikannut enemmänkin kuin tuon yhden lisäpaikan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Major Julli kirjoitti:
Pelottelut näyttävät lähinnä aktivoivan vastustajan kenttää, eikä omaa tahi huokuttelemaan kiikunkaakun olevia.

Itseasiassa ei näyttänyt aktivoivan oikein ketään sen verran huonoksi tuo äänestysprosentti jälleen kerran jäi. Minusta on säälittävää että Suomi pitää itseään korkeanteknologian ja korkeasti koulutettuna sivistysvaltiona ja silti äänestysprosentti on näin alhainen.

No jos jotain hyvää hakee niin tällä äänestysprosentilla omalla äänellä on enemmän painoarvoa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
flintstone kirjoitti:
Itseasiassa ei näyttänyt aktivoivan oikein ketään sen verran huonoksi tuo äänestysprosentti jälleen kerran jäi. Minusta on säälittävää että Suomi pitää itseään korkeanteknologian sivistysvaltiona ja silti äänestysprosentti on näin alhainen.

No jos jotain hyvää hakee niin tällä äänestysprosentilla omalla äänellä on enemmän painoarvoa.

Jos joku on säälittävää niin se että Suomi korkean teknologian sivistysmaana ei saanut vieläkään netti/kännykkä-äänestystä rakennettua, jos pystyisi äänestämään netissä niin varsinkin nuorten äänestys-% kasvaisi merkittävästi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
scholl kirjoitti:
- Perkiötä haastateltiin 2 kertaa tänään telkkarissa ja vaikutti olevan sen verran kassalla kummassakin haastattelussa, että en usko, että hänen katsottaisiin olevan ministeriainesta

Katselin tuossa aamu-tv lähetyksiä. Sanna Perkiö (kok), Ilkka Kantola (sdp) ja Pekka Haavisto (vihr) olivat yhdessä keskustelussa samanaikaisesti osallisina. Sen tiesin jo etukäteen, että Pekka Haavisto entisenä vihreiden puheenjohtajana ja demarien Ilkka Kantola korkeasti oppineena teologina pystyvät älyllisesti korkeatasoiseen keskusteluun. Minulle täysin outo uusi tulokas, ympäristöalan yrittäjä, kokoomuksen Sanna Perkiö oli keskustelun yllättäjä. Perkiö täydensi hienosti tämän korkeatasoisen poliittisen keskustelun omalla osaamisellaan ja puhetaidollaan. Perkiö ei ole ehkä vielä ministerikelpoinen, mutta ministeriainesta hänessä on. Eilisillan vaalihuumassa ja -hälinässä Perkiön lyhyt haastattelu antoi Perkiöstä ymmärrettävästi hieman epäselvän kuvan.

Muutenhan vaalit menivät omalta osaltani yläkanttiin. Odotin keskustan voittoa, mutta kokoomuksen sensaatiomainen vaalivoitto ja demareiden jääminen selvästi kolmanneksi olivat yllätyksiä. Vasemmistopuolueiden selkeät tappiot eivät minusta mahdollista muuta kuin keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyön. Oma suosikkini kolmanneksi hallituspuolueeksi on RKP. Muita pikkupuolueita ei hallitukseen tarvita asioita sotkemaan.
Kymin vaalipiirissä PS sai eniten lisä-ääniä, mutta se ei riittänyt kansanedustajapaikkaan. Timo Soini ennakoi, että kunnallisvaaleissa PS lisää edelleen kannatustaan, mikä on jopa todennäköistä. Maltillisen kokoomuksen kannalta on vain hyvä, että sen oikealta puolelta löytyy populistipuolue, joka nakertaa demareiden ja keskustan kannatusta alaspäin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Major Julli kirjoitti:
2. Sekä paikoissa että äänissä kolme suurta menettivät varsin selkeästi, siirtymää oli varsinkin perussuomalaisten suuntaan. Ainoa selkeä menettäjä pienissä oli vasemmistoliitto, jonka menetykset suhteessa odotuksiin jäivät kuitenkin vähäisiksi.

En nyt ehdi kaivamaan lukuja tähän hätään, pirun työt, mutta enpä usko että tosiaankaan näin olisi. Riippuu tietysti miten "varsin selkeästi" tulkitaan. Mutta eiköhän sekä paikoissa että osuuksissa menetykset olleet täyin marginaalisia verrattuina lähtötilanteeseen.

edit: Joo, eli 2 paikkaa ja 0,9% meni, nyt paikkoja on 146/200, ja kun tähän lisää sen, että ehkä ainoa selkeästi kokonaisuudessaan konsensuksen vastainen eduskuntapuolue on PS (vihreissä, kristillisissä ja vasemmistoliitossa on kyllä yksittäisiä radikaaleja) niin ei vaaleja todellakaan voi pitää kovin järisyttävinä. Varmaan lopullisen niitin SDP:n tappioon ja Kokoomuksen voittoon iski tämä erittäin vaisu äänestysaktiivisuus. Perussuomalaisille ja äärivasemmistolle näissä äänestämättömissä kai suurin potentiaali on, mutta sellainen 75% taitaisi olla aika optimaalinen äänestysprosentti SDP:lle.
 
Viimeksi muokattu:
flintstone kirjoitti:
On tämä maa sitten ilmeisesti vain kovasti maatalousmaa kun tuo heinähankojen ja traktorien oma puolue edelleen on se suurin puolue.

Pääministerivaalithan nämä olivat monen mielestä, eikä gallupit tienneet Kokoomuksen jyräämisestä hevon helvettiä. Aika moni porvari on varmasti miettinyt pistääkö äänensä Kokoomukselle vai äänestääkö ns. varman päälle eli antaa äänensä Keskustalle, jolloin ei ainakaan Heinäluomasta tule pääministeriä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ohmi kirjoitti:
Pääministerivaalithan nämä olivat monen mielestä, eikä gallupit tienneet Kokoomuksen jyräämisestä hevon helvettiä. Aika moni porvari on varmasti miettinyt pistääkö äänensä Kokoomukselle vai äänestääkö ns. varman päälle eli antaa äänensä Keskustalle, jolloin ei ainakaan Heinäluomasta tule pääministeriä.

Kokoomus sai viime vaaleissa n. 19% äänistä - kaikki gallupit ennustivat sille voittoa tähän verrattuna. Ilmeisesti vaisu äänestysaktiivisuus nosti vielä suhteellista osuutta. Ainakin perinteisesti Kokoomukselle on sopinut mahdollisimman matala äänestysaktiivisuus. (Joskus 30-luvun alussa se vietiin suorastaan äärimmäisyyksiin!)
 

krobbe

Jäsen
Jaahas, sitten lähdettiin porvarivetoisesti eteenpäin, vaikka yksi porvaripuolue koki suuren vaalitappion. Naurattaa oikein makoisasti kun kävi kuinka kävi. SDP, joka kehuskelee olevansa työläisten asialla on jo pitkään majaillut poliittisella kartalla selkeästi Keskustan oikealla puolella, siellä hyvin lähellä sitä työväenpuoluetta Kokoomusta. Teot ovat olleet sitä luokkaa, että ilmeisen selvästi työväenluokkaan kuuluneet ihmiset ovat päättäneet äänestää jotain muuta puoluetta kuin tätä oikeistodemaripuoluetta.

No poliittinen karttahan on viime aujat ollut muutenkin kuin pakanamaan kartta, kuka enää ottaa oikeasti selvää kuka ajaa kenenkin etuja, samaa aivopesupaskaa tarjoavat kaikki isot ja pienillä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa kun äänestäjät toimivat kuten toimivat.

No Suomen kansa on saanut (jälleen) sen minkä ansaitsee, Tanjan tissit ja Alatalon lasit manipuloivat jälleen tuhansia ihmisiä taakseen. No onneksi IL onnistui kampeamaan katalan Oikeusministerin ulos Arkadianmäeltä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
nastamuumio kirjoitti:
Viime vaalikauden surkuhupaisa Tony Halme episodi ei ole nakertanut puolueen yleistä uskottavuutta. Pieni puolue on siis selvinnyt hyvin viime vaalien valovoimaisimman ääniharavansa töppäilyistä. Lisäpropsit siitä, ettei Halmetta ole puolueen sisältä yritetty edes naulata ristille, vaan tietyllä suoraselkäisellä tavalla todettu, että kyseessä oli sairas mies, jonka tragedialla on turha mässäillä.
Tätä se Soinikin jaksoi itkeä tv:ssä ja teki itsestään pellen. En edes tiedä viitataanko Halmeen sairaudella juoppohulluuteen, maksa/haimasairauteen vai kuulovauriorioon, mutta eiköhän selvää ole että nämä kaveri on nämä kaikki itseaiheuttanut. Ja kun kaveri on itse heitellyt kaikenlaisia perusteettomia syytöksiä ympäriinsä, niin harvinaisen hyvin osuu sanonta "sitä mitää tilaa" kohdalle hänen tapauksessaan.

Kuriositeettina mainittakoon, että alkoholismista puhutaan yleisestikin sairautena, mutta varmaan sama pätee huumeiden käyttöönkin... Toki Tony on ollut päästä pipi jo pidemmän (tekisi mieli sanoa että aina, mutta mistä minä tiedän minkälainen hän on ollut ennenkuin alkoi mömmöjään syömään).
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
flintstone kirjoitti:
On tämä maa sitten ilmeisesti vain kovasti maatalousmaa kun tuo heinähankojen ja traktorien oma puolue edelleen on se suurin puolue.

Viljelijöitä on tässä maassa enää kovin vähän, joten tuo heittosi on todella vanhanaikaista.

Keskustan kannattajat ovat yhä enemmän pk-yrittäjiä, sekä pienten ei-teollisuus kaupunkien ja kuntien normaaleja työtätekeviä. Vaikka keskustaa kovasti porvaripuolueeksi tituuleerataan, pressanvaalikin sen näytti että kepu koostuu pääsääntöisesti "kokoomuslaisista" ja "demareista" yhtälailla.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Daespoo kirjoitti:
Jos joku on säälittävää niin se että Suomi korkean teknologian sivistysmaana ei saanut vieläkään netti/kännykkä-äänestystä rakennettua, jos pystyisi äänestämään netissä niin varsinkin nuorten äänestys-% kasvaisi merkittävästi.

Nuorten pitää kyllä ihan itse päästä sinne äänestyspaikoille. Niin pullamössöä tämä nykynuoriso ei voi olla että pleikkaria ei voi jättää 30min ajaksi ja käydä äänestämässä.
Nuorten äänestys innokkuudesta kertoo että nuorisovaaleissa numero 69 sai eniten ääniä ja tuskin siinä äänestettiin henkilöä vaan pidettiin "mukahauskaa".
Toivottavasti äänestysikärajaa ei lasketa lähitulevaisuudessa.
 

Setämies

Jäsen
flintstone kirjoitti:
Minusta on säälittävää että Suomi pitää itseään korkeanteknologian ja korkeasti koulutettuna sivistysvaltiona ja silti äänestysprosentti on näin alhainen.

Tartutaanpas näihin. Itse seurasin vaalikampanjointia sivusilmällä, mutta viimeisellä viikolla tutkailin alueen ehdokkaita tosissani ja kokeilin vaalikoneita. Silti jätin ensimmäistä kertaa äänestämättä. Syyt:

1) Yleisimmin ääneni saanut puolue, eli vihreät torjuu kategorisesti ydinvoiman. En ymmärrä miksei ilmastonmuutoksella ratsastava puolue pysty hyväksymään ydinvoimaa edes väliaikaisratkaisuna. Siis edes yksikään ehdokas.

2) Paras ehdokas (nuori, puolituttu nainen) ajoi hyviä asioita, mutta kokoomuksen listalta. Samalla listalla oli myös niin kaukana omista mielipiteistäni olevia henkilöitä, etten äänestänyt.

3) Miksi käydä äänestämässä äänestämisen ilosta ilman omalta tuntuvaa ehdokasta?

T: Diplomi-insinööri
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Delkor kirjoitti:
Kun katsoo läpi menneitä ehdokkaita vaalipiireittäin, niin voi huomata koko Pirkanmaan vaalipiirin olevan pelkkä yleinen vitsi. Vai mitä voi sanoa sieltä läpi menneisiin ehdokkaisiin: Veltto, Alatalon Mikko, Pere Salovaara sekä Marko Asell. Siinä on yhdestä vaalipiiristä niin pätevä nelikko, että oiken oksettaa. Hyvänä kakkosena tulee Vaasa ja Mietaa. Miehellä ei ole muuta annettavaa kansalle, kuin partansa, mutta silti yli 13000 ääntä, moro. Mitä noilla pohjalaisilla oikein liikkuu päässä. No ei siinä mitään, Miedosta tulee varmasti hyvä ja äänestäjiensä arvoinen opetusministeri. Olisi näitä enemmänkin, mutta eiköhän tässä ollut valitusta tarpeeksi.

Tää on niin kovin huvittavaa. Ok, onhan nuo puolueestaan riippumatta ns. pellejä, mutta omalla tahollaan ammatti-ihmisiä. Lisäksi urheilija jos kuka ymmärtää työnteon merkityksen.

Onko sitten oikeasti "huonompaa" porukkaa, tai enemmän "pellejä" kuin vaikkapa hiplaan-sun-persettä hitsaaja Matti Ahde, iltalinjalta ylioppilaaksi Heinäluoma, tai kouluja-en-ole-käynyt yo Filatov?

Vaalien suurin voittaja oli Keskusta. Nyt se saa painavat salkut, ja demarit olisivat kyllä paras kumppani, sillä he varmaan myisivät äitinsäkin jos hallitukseen pääsisivät. Mutta eiköhän kokeilla sitä porvarihallitusta, kun ei ole rasitteena SDP:n Liikasen kaikkien aikojen vaalibudjettia (1990) eikä lamaa näköpiirissä.
 
mjr kirjoitti:
Kokoomus sai viime vaaleissa n. 19% äänistä - kaikki gallupit ennustivat sille voittoa tähän verrattuna.

19 prosenttiin verrattuna esim. kahden prosentin nousu eli 21 prosentin äänisaalis olisi ollut voitto. Sillä oltaisiin kuitenkin näissä vaaleissa oltu vasta kolmannella sijalla.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
avatar myi sielunsa eilen paholaiselle ja äänesti Kansallista Kokoomusta.

Veikkaan, että hallitusyhteistyö Keskustan (ja pakollisen pahan, hurrien) kanssa tulee tekemään muutoksen suomalaisessa päivän yhteiskuntapolitiikassa. Muutoksen hyvään vai huonoon? Paha sanoa, mutta kyllä tuo 12 vuotta demareita pysähtyneenä alkoikin jo riittää. Neljän vuoden päästä sitten nähdään, että onko Kokoomuksesta mihinkään, koska suhdanteet ovat nyt niin hyvät, että jos tästä sössii, niin sitten tiedän aivan takuulla, ketä en enää ikinä äänestä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Setämies kirjoitti:
2) Paras ehdokas (nuori, puolituttu nainen) ajoi hyviä asioita, mutta kokoomuksen listalta. Samalla listalla oli myös niin kaukana omista mielipiteistäni olevia henkilöitä, etten äänestänyt.

3) Miksi käydä äänestämässä äänestämisen ilosta ilman omalta tuntuvaa ehdokasta?

T: Diplomi-insinööri

Miksei tuo puolituttu nainen saanut ääntäsi, jos hän kerran ajoi mielestäsi hyviä asioita? Eikö hänkään siis ollut omalta tuntuva ehdokas puolueensa takia?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
flintstone kirjoitti:
Eikö hänkään siis ollut omalta tuntuva ehdokas puolueensa takia?

Minusta on hyvin ymmärrettävää, että jotain tuttuakaan ja muuten melko hyväksi todettua ehdokasta ei voisi äänestää jos puolue on vain totaalisen väärä. Itse pitkään pohdin, että voinko äänestää henkilöä, joka kuuluu Kokoomuksen listalle. Äänestin. Kyllä minusta nykypäivän eduskuntavaalit ovat enemmän puoluevaalit kuin henkilövaalit.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ihan hyvä vaalitulos vaikka oma ehdokas ei läpi mennytkään. Kokemusten perusteella Kimmo Sasista liikenneministeri ja Marja Tiurasta Sosiaali- ja terveysministeri. Alkoholiverotuksen korottamiselle kyytiä!

Pirkanmaalla Keskustan valitut olivat huonoimmat mahdolliset. Salovaaran ehkä jotenkin voi hyväksyä, mutta Nolotalon Mikko ja mielipiteetön perässähiihtäjä Klaus Pentti takaavat sen, että muut puolueet saavat rauhassa ajaa Pirkanmaan asioita. Aktiivisemmat kepulaiset jäivät rannalle.

Keskustalla on nyt avaimet käsissään, sillä mitään mahdottomuuksia Kokoomus ei voi esittää Punamultakortin ollessa vielä Kepun takataskussa. Taitaa Kokoomukselle riittää, että nöyränä poikana päästää taas vaihteeksi hallitukseen...
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Minkähänlainen vaikutus tähän varsin myönteiseen vaalitulokseen oli vasemmiston viime vuosina ajamalla holhouspolitiikalla? Epäilen, että merkittävä vaikutus oli.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
mjr kirjoitti:
En nyt ehdi kaivamaan lukuja tähän hätään, pirun työt, mutta enpä usko että tosiaankaan näin olisi. Riippuu tietysti miten "varsin selkeästi" tulkitaan. Mutta eiköhän sekä paikoissa että osuuksissa menetykset olleet täyin marginaalisia verrattuina lähtötilanteeseen.

edit: Joo, eli 2 paikkaa ja 0,9% meni, nyt paikkoja on 146/200, ja kun tähän lisää sen, että ehkä ainoa selkeästi kokonaisuudessaan konsensuksen vastainen eduskuntapuolue on PS (vihreissä, kristillisissä ja vasemmistoliitossa on kyllä yksittäisiä radikaaleja) niin ei vaaleja todellakaan voi pitää kovin järisyttävinä. Varmaan lopullisen niitin SDP:n tappioon ja Kokoomuksen voittoon iski tämä erittäin vaisu äänestysaktiivisuus. Perussuomalaisille ja äärivasemmistolle näissä äänestämättömissä kai suurin potentiaali on, mutta sellainen 75% taitaisi olla aika optimaalinen äänestysprosentti SDP:lle.

Jaa, no nyt pienryhmät saivat lisäpaikkoja, jotka suhteessa aiempaan saaliiseen on aika paljon, lisäksi pienpuolueet yleensä ovat niitä, joiden kannatajat jäävät kotiin. Nyt oli paljon kotiinjääneitä, mutta pienpuolueet menestyivät silti. Ennusteet silti olivat vahvasti toiseen suuntaan, vasemmistoliiton pienoista romahdusta uumoiltiin, eikä perussuomalaisille uskottu näin hyvää tulosta. Lisäksi näiden ei pitänyt olla mitkään protestivaalit vaan päinvastoin. Sanoisin siis, että yllättävä tulos tältä osin, joka tuntui kommenttaattoreilta kokonaan unohtuvan. Faktahan on se, että kolme suurta on konsensuskoalaatio, ja näissä vaaleissa se sai varsin huonon tuloksen ottaen huomioon yleisen talous- ja yhteiskuntatilanteen, äänestysvilkkauden ja äänestystuloksen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
avatar kirjoitti:
Minusta on hyvin ymmärrettävää, että jotain tuttuakaan ja muuten melko hyväksi todettua ehdokasta ei voisi äänestää jos puolue on vain totaalisen väärä. Itse pitkään pohdin, että voinko äänestää henkilöä, joka kuuluu Kokoomuksen listalle. Äänestin. Kyllä minusta nykypäivän eduskuntavaalit ovat enemmän puoluevaalit kuin henkilövaalit.

No jos puolue merkitsee edustajaa enemmän niin miksei sitten antaisi ääntään sille itseä eniten miellyttävälle puolueelle ja valitsee sen listoilta eniten omia mielipiteitä edustavan edustajan? Ei siellä kukaan ole täysin samaa mieltä jokaisesta tärkeästä asiasta niistä on vain valittava se joka eniten mielestäsi edustaa sinua.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
flintstone kirjoitti:
On tämä maa sitten ilmeisesti vain kovasti maatalousmaa kun tuo heinähankojen ja traktorien oma puolue edelleen on se suurin puolue.
Pieni asia, joka näissä vaaleissa nyppi, oli se, että keskustan vaalikoju oli Paasikiven aukiolla, Paasikiven patsaan vieressä (ainakin lauantaina). Paasikivi oli kokoomuslainen. Eksyivätkö maalaisliiton kaverit Helsingin kartalta, vai mikseivät olleet Kekkosen patsaalla kampanjoimassa?

Heh, kaikenlaisista pikkuasioista mäkin ärsyynnyn.
 

krobbe

Jäsen
avatar kirjoitti:
.Kyllä minusta nykypäivän eduskuntavaalit ovat enemmän puoluevaalit kuin henkilövaalit.

Varmaan näin, mutta toista kertoo Velton, Hanneksen, Miedon, Alatalon, Saarelan, Nänni-miehen, Runo-Tommyn tai Molski Markon läpimeno. Onko näistä kenelläkään minkänasteista näyttöä poliittisista kyvyistä hoitaa yhteisiä asioitamme? Vastaan itse, ei!

Puolueet ovat oivaltaneet, että yksinkertainen ja tyhmä kansanosa äänestää esim. Hannesta kun se on kerran Kotikadussa niin symppis ja MUP:ä kun se osaa lähettää kiveksensä niin mukavasti nännin päälle.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
flintstone kirjoitti:
On tämä maa sitten ilmeisesti vain kovasti maatalousmaa kun tuo heinähankojen ja traktorien oma puolue edelleen on se suurin puolue.

Ja tämän päälle vielä SMP nosti kannatustaan. Heinähankoja kaupunkeihin....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös