Eduskuntavaalit 18.3.2007

  • 194 944
  • 2 261

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Keskustelu vaaleista on alkanut kierrätyskeskuksessa joten lienee aika avata myös oma ketju - tunteitakin nostattaville -vaaleille.

http://www.vaalit.fi/14739.htm

Ketkä ovat suurimmat voittajat? Järjestääkö SAK, HS ja Yle jälleen mieluisen vaalituloksen vai tekeekö Vanhis + Uusis täsmäheiton ja tyhjentävät koko pesän? Saako Heinäluoma suustaan kaksi ymmärrettävää lausetta peräkkäin tiukassa vaaliväittelyssä? Mitä tekee Kokoomus tiukassa tilanteessa: saako Suomen Kennedy mahdollisuuden vai annetaanko Suomen suosituimmalle poliitikolle tahtipuikko?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nyt on kykypuolueen suuri tilaisuus - Niinistö-korttia tullaan käyttämään Kokoomuksen kuvioiden sekoittamiseen (ja varmasti itse-sekoitustakin ilmenee, niin paljon Niinistö jättää Kataisen varjoonsa), mutta muuten puolue on myötätuulessa. Mikäänhän ei juuri muuttuisi käytännön tasolla, mutta hallituskuvioille tekisi hyvää osoittaa, että maata voidaan hallita ilman SDP:täkin. Viime yritys laman aiheuttamassa poikkeustilanteessa ei onnistunut, mistä on seurannut tämä tietty sosiaalidemokraattien puoluepoliittinen hegemonia. Hallituspolitiikkahan on suhteellisen identtistä (ja mielikuvituksetonta ainoan vaihtoehdon politiikkaa) riippumatta siitä, mitkä kaksi kolmesta suuresta ovat mukana.
 

Ride

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Arto92
Alliansen regerar

Kyllä tuo Ruotsin esimerkin mukainen porvarihallitus taitaa jäädä haaveilun tasolle. Sosialistimedia (YLE & HS) pitää huolen siitä, että kaikki suomalaiset ymmärtävät jo hyvissä ajoin ennen vaaleja millainen helvetti Suomesta tulisi jos Radikaali-Erkki ja Don Heinäluoma eivät jatkaisi vallankahvassa.
 

scholl

Jäsen
Kirjoitin aiheesta jo kokoomusaiheeseen äänestykseen, mutta se viesti katosi bittiavaruuteen. Postaus ns. epäonnistui, enkä sitten viitsinyt aloittaa uudelleen, mutta tämä ketjun aihe on laajempi, joten pohditaan asioita tässä.

En pidä oikein siitä, että parlamenttivaaleista pyritään tekemään jonkinlaiset pääministerivaalit. Eli osa kansalaisista kokee, että ääni menee hukkaan, jos ei äänestä niitä kahta, joiden kesken pääministeriys median mukaan kilvoitellaan. Enemmänhän se pitäisi mennä niin, että jokainen äänestää sitä puoluetta ja ehdokasta, joka edustaa eniten omia arvojaan ja tavoitteitaan, jolloin haetaan sitä lopputulosta, että oman henkistä porukkaa olisi eduskunnassa mahdollisimman paljon ja toissijaisesti oma puolue pääsisi hallitusvastuuseen. Ja sinne voi päästä vaikkei olisikaan suurin puolue (esim. RKP). Nythän viimeksi monet äänestivät oman vakaumuksensa vastaisesti sillä tavoitteella, että äänestettiin vain jotakin inhokkia vastaan. Tämä on hyvin ongelmallinen äänestyskäyttäytyminen.

No jos sitten luonnehditaan hieman näitä kolmea pääministerikandidaattia:

-Jyrkiboy: mielestäni parempi pääministerikandidaatti kuin Sauli Niinistö. Omien sanojensa mukaan Katainen tykkää siitä, että saa heittää työkseen läppää. Jaksaa jauhaa skeidaa perusurpojen kanssa ja olla diplomaattinenkin. Niinistö olisi erinomaisen hyvä lisä ehdokasasettelussa, mutta hän ei jaksa ihan urpojen kanssa olla tekemisissä ja niinpä hänelle parempi homma olisi joku ministerin posti Kataisen hallituksessa. Valtiovarainministerin posti olisi varmasti sopivin. Katainen menee vaaleissa voitosta voittoon ja tämä siilinjärven kennedy onkin ihan ylivertainen kun verrataan surullisen kuuluisiin puheenjohtajavirkaveljiin

- Eero Heinäluoma: paras taustatuki, mitä voi olla, kun SAK ja lähes kaikki muutkin liitot ovat demareiden tukena. Lisäksi kun vasemmistolaista kansaa on niin pirusti niin demareiden kannatuksen pitäisi olla kaiken järjen mukaan lähes 30%. Heillä on onneksi se tilanne, että puheenjohtajavalinta epäonnistuu lähes joka kerta. Nyt on valittu deekunnäköinen, kouluttamaton, vähän yksinkertaisenoloinen politiikan Matti Virmanen, joka saa toki ahkeran peruskannattajajoukon äänet, muttei vie puoluetta eteenpäin. Käsittääkseni Heinäluoman aikana ei nähdä mitään ideologista pohdiskelua, eikä visioita tulevaisuuteen

- Matti Vanhanen: ainoa etu hänellä on se, että on istuva pääministeri. Suomessa asema tuo mukanaan automaattisesti kannatusta. Toinen etu, joka heillä on, mutta joka on puolueen etu, on luonnollisesti Kepun voimakas puoluekoneisto ruohonjuuritasolla. Kepu dominoi maaseutua. Monilla alueilla toisinajattelijoita jopa uhkaillaan. Ei ole mahdollista äänestää muuta kuin Kepua. Niinpä kun kyse ei ole sellaisesta vaalista kuin mitä presidentin vaalit tai Europarlamenttivaalit ovat, missä ehdokkaat ovat valtakunnallisia, tulee Kepu keräämään aika ison joukon kansanedustajia ja kilvoittelee joka kerta suurimman puolueen asemasta, vaikka kansasta valtaosa ei maanviljelijöitä olisikaan. Sen sijaan kun mennään vaaliväittelyihin, saattaa käydä niin, että hitaan ja kiltin oloinen Vanhanen jää taas kolmanneksi pyöräksi televisiossa. Kataisen tiimi tekee hyvää pohjatyötä ja ottavat muutamat vaaliteemat, mistä keskustellaan hartaasti televisiossa niin, että jokaiselle jää mieleen, millä teemoin Katainen haastaa. Demarit taas puolestaan kieroilevat ja laittavat kaikki ongelmat pääministerin niskoille. Näin ollen Vanhanen jää syrjään ja puolustaa vain omaa hallitusta hiljaisesti.

Mikä on sitten vaalien lopputulos. Jos Niinistö tulee mukaan ja saadaan kunnon ammattitaitoinen kampanja aikaiseksi niin uskon, että kokoomus voi jopa olla suurin puolue. Toivon, että ulkomailta haettaisiin kunnon kampanjastrategisti tyyppiä Karl Rowe, joka osaisi todella rakentaa ammattitaitoisen kampanjan, jonka tavoite on voittaa ja reilusti. Toisaalta taloudella menee Suomessa suhteellisen hyvin niin on melko luontevaa veikata kokoomuksen menevän edellisistä vaaleista eteenpäin joka tapauksessa.

Kepu voi kärsiä hieman edelleen siitä, että Vanhasella on tapana hävitä vaalit ja jäädä koko mittelössä sivusta seuraajaksi. Toisaalta vihaiset isännät ovat taatusti öljynneet vaalikoneistonsa ja nyt ei riitä se, että pellonreunassa liehuvat vihreät serpentiinit, vaan iskevät paikallisesti ja lujaa rahaa säästämättä. Kepu ei lannistu taistelematta. Varsinkin kun Patekin tekee jälleen kerran comebackin.

Demarit kärsivät hyvästä taloustilanteesta, Heinäluoman olemuksesta ja siitä, että näkymättömääkin näkymättömämpi mies eli Kalliomäki on joutunut hallituksessa kakkosketjun mieheksi. Samoin Tuomioja sekä Halonen ovat viime aikoina lähinnä olleet julkisuudessa vain negatiivisissa merkeissä. Halonen melkein hävisi vaalit, Tuomioja ryssi tsunamin ja nyt saanut kunnolla sapiskaa Chiracilta, eikä EU:n puheenjohtajuuskausi mene kaksisesti. Varsinkin, jos vertaa Lipponen-Niinistö ajan touhuihin. Toki ammattiyhdistysten ja peruskannattajien tuella demaritkin kilvoittelevat joka kerta ykköspaikasta.

Itse toivon kokoomuksesta suurinta puoluetta ja kokoomuksen, kepun, rkp:n ja ehkäpä kristillisten muodostamaa porvarihallitusta. Nyt olisi tilaisuus näyttää, että pettääkö Kepu tosiaan aina vai voidaanko muodostaa Suomea eteenpäin vievä ei-vasemmistolainen vaihtoehto.

Vaalikampanjan osalta taas toivon keskustelua Natosta, ydinvoimasta, Euroopan syvenevästä integraatiosta, Suomen ja EU:n kilpailukyvystä ja monista muista aiheista. Toivon, että nyt visioidaan tulevaisuuteen, eikä keskitytä kinastelemaan jostain eläkkeiden parin euron indeksikorotuksesta. Toki jos hallituspohja muuttuu niin tietyt uudistuksen kuten perintöveron poisto lienee automaattinen muutos, mikä on ihan hyväksi.

Mielenkiintoiset vaalit tulossa ja voittoahan tässä porvareilla on lupa Ruotsin hyvän esimerkin jälkeen odottaa.
 

Setti-Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Bruins, Suomalaiset NHL:ssä
Koskas ensimmäiset vaalikoneet saapuvat Internettiin? Vai ovatko jo saapuneet? Tod. näk jotain vasemmistolaista äänestäisin jos voisin.

Veikkaan että vaalit voittaa keskusta, ihan vaan Matti Vanhasen ansiosta. Toisena on demarit ja sitten porvarit, sama tylsä hallitus jatkaa :(
 

scholl

Jäsen
Mitä kertoo kansasta, että joku Big Brother -televisio-ohjelma kerää täälläkin vapaassa keskustelussa enemmän kommentteja kuin parlamenttivaalit, jossa ratkaistaan koko maan tulevaisuus?

Vastenmielinen ajatus, mutta tässä asiassa sitä on lähes samaa mieltä Veikko Vennamon kanssa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
scholl kirjoitti:
Mitä kertoo kansasta, että joku Big Brother -televisio-ohjelma kerää täälläkin vapaassa keskustelussa enemmän kommentteja kuin parlamenttivaalit, jossa ratkaistaan koko maan tulevaisuus?

Vastenmielinen ajatus, mutta tässä asiassa sitä on lähes samaa mieltä Veikko Vennamon kanssa.


Kyllä minä tavallaan komppaan sinua tässä, mutta ei mielestäni oikeusvaltiossa silti saa edes miettiä, että äänioikeutta rajoitettasiin. Enkä nyt toki tarkoita, että sitä haluaisitkaan, mutta sanoinpahan vain, että äänioikeus on kuitenkin merkittävä peruskivi yhteiskunnan hyvinvoinnille. Tarkoitti se sitten jonkin verran ns. paskojakin päätöksiä. Itse esimerkiksi olen hyvin tuohtunut siitä, että hallitus itse päätti vain kompata EU:n perustuslakia ilman, että kansaa konsultoitaisiin asiassa lainkaan. On kyllä selvää, että poliittista aktiivisuutta tarvittaisiin, jotta yhteiskunta voisi vieläkin paremmin.

Itse olen aina ollut politiikasta jonkin verran kiinnostunut, mutta vahvasti epäilen, että koskaan itse politiikkaan lähtisin, vaikka sitä joku pyytäisikin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
BB on nyt kuumimmillaan ja halusi sitä tai ei, niin suosittu viihdeohjelma. Vaaleihin on vielä aikaa ja ei se nyt niin ihmeellistä ole, että täällä ei vielä niistä suu vaahdossa kirjoitella. Tilanne varmasti muuttuu alkuvuodesta, kun vaalimainontakin pyörähtää kunnolla käyntiin ja asia tulee ihmisten "huulille".
 

scholl

Jäsen
avatar kirjoitti:
Kyllä minä tavallaan komppaan sinua tässä, mutta ei mielestäni oikeusvaltiossa silti saa edes miettiä, että äänioikeutta rajoitettasiin. Enkä nyt toki tarkoita, että sitä haluaisitkaan, mutta sanoinpahan vain, että äänioikeus on kuitenkin merkittävä peruskivi yhteiskunnan hyvinvoinnille.

Joskus olen käynyt keskusteluja siitä, että suurimmalla osalla kansasta ei ole rahkeita ottaa kantaa vaaleissa, mutta tässä en nyt tarkoittanut sitä. Tarkoitin vain, että taitaa olla tilanne, että kansa on tyhmää.

Totuushan on kuitenkin se, että onhan vaalit moninverroin kiinnostavampi aihe kuin joku ohjelma, jossa tempo ja sisältö ovat yhtä henkeäsalpaavaa kuin nurmikon kasvamisen seuraaminen.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Näkkäri kirjoitti:
BB on nyt kuumimmillaan ja halusi sitä tai ei, niin suosittu viihdeohjelma. Vaaleihin on vielä aikaa ja ei se nyt niin ihmeellistä ole, että täällä ei vielä niistä suu vaahdossa kirjoitella. Tilanne varmasti muuttuu alkuvuodesta, kun vaalimainontakin pyörähtää kunnolla käyntiin ja asia tulee ihmisten "huulille".

Sehän tässä juurikin mättää. En minä yhtään epäile, etteikö ihmiset kirjoita sitten kun vaaleihin on pari viikkoa. Se vaan kun on niin, että ei politiikka häviä mihinkään neljäksi vuodeksi siitä väliltä ja jos ihmiset oikeasti haluaisivat tietää jostain jotain ja myöskin aktiivisesti vaikuttaa oman elinympäristöönsä niin olisi suotavaa, että asioita seurattaisiin ja niistä keskusteltaisiin muulloinkin kuin se kaksi viikkoa kerran neljään vuoteen. Ehkä vähän kärjistetysti sanottu, mutta niihän se monesti ja monilla on. Se on vain valitettavaa. En tietysti tarkoita, että ihmiset keskustelemalla jatkuvasti politiikasta, aivan kuin se olisi joku päivittäinen harrastus, he mitenkään suoranaisesti omaa elinympäristöään sillä saisivat siis parannettua, mutta joskus vaan ärsyttää, kun ihmiset, jotka katsovat ne kaksi vaalitenttiä neljässä vuodessa ja sen perusteella tekevät päätöksensä, että kumpaas sitä nyt äänestäis sitä Kepulaista, mikäse sen nimi nyt olikaan, se joku Vanhapää ja sitten se lihava ja iso demari, mikäs se nyt oli se, Heinäpää. Niin just se. Ja sitten käydään tyrkkäämässä ääni Heinäpäälle ja aletaan viikon päästä valittaa, kun ei ole ruoan hinta laskenut ja vieläkin menee saatana kolmasosa palkasta valtiolle ja silti pitäis vielä maksaa yli 20 egeä lekurillakäynnistä ainakin kerran vuodessa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
scholl kirjoitti:
Joskus olen käynyt keskusteluja siitä, että suurimmalla osalla kansasta ei ole rahkeita ottaa kantaa vaaleissa, mutta tässä en nyt tarkoittanut sitä. Tarkoitin vain, että taitaa olla tilanne, että kansa on tyhmää.

Tyhmää? No taatusti on tyhmää jos meihin vertaa. Enkä nyt tarkoita olla edes elitistinen paska, mutta väitän omaavani keskimääräistä suomalaista duunaria korkeamman sivistystason ja ehkä hieman jopa korkeamman älykapasiteetin. Silti jotenkin naiivisti haluan uskoa siihen, että jokaisella ihmisellä on oikeus olla valitsemassa päättäjiä valtiolle. Jotenkin kaikenlainen edes vähäinenkin totalitarismin ihannointi on inhottavaa.
 

scholl

Jäsen
avatar kirjoitti:
En tietysti tarkoita, että ihmiset keskustelemalla jatkuvasti politiikasta, aivan kuin se olisi joku päivittäinen harrastus.

Niin onko keskusteleminen ylipäätänsä koskaan harrastus, pikemmin vaan rentoa ajanvietettä. Mitä vanhemmaksi tulee niin sitä enemmän tulee puuhaa, eikä ehdi enää niin intohimoisesti puhua politiikasta kuin esimerkiksi joskus yläasteiässä. Tosin silloin oli vielä kylmä sota voimissaan niin poliittinen argumentointi vei luonnollisesti enemmän aikaa ihan joka päivä. Mutta onhan se mukavaa puhua politiikasta. Sellaiset kunnon väittelyt, missä voi tunkea toista suohon, ovat erittäin paljon päivää piristäviä. Ja tottahan small talkinakin politiikka menee mainiosti.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
avatar kirjoitti:
Sehän tässä juurikin mättää.

Mättää tai ei, mutta näin asia vaan on. Ajattelin vaan kertoa syyn sille, miksei tässä ketjussa vielä paljoa tekstiä ole. Te voitte schollin kanssa nyt keskustella 4 kuukautta ja ikäänkuin "lämmittää renkaat" kunnon vääntöä varten, joka alkaa vasta vaalien alla. Mielenkiinnolla seuraan fiksujen miesten keskustelua aiheesta aina kun BB 24/7:lta irtoan tänne Jatkoajan puolelle, missä koko maamme kerma kokoontuu.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Näkkäri kirjoitti:
Mättää tai ei, mutta näin asia vaan on. Ajattelin vaan kertoa syyn sille, miksei tässä ketjussa vielä paljoa tekstiä ole. Te voitte schollin kanssa nyt keskustella 4 kuukautta ja ikäänkuin "lämmittää renkaat" kunnon vääntöä varten, joka alkaa vasta vaalien alla. Mielenkiinnolla seuraan fiksujen miesten keskustelua aiheesta aina kun BB 24/7:lta irtoan tänne Jatkoajan puolelle, missä koko maamme kerma kokoontuu.

En tarkoittanut, että bb:n katsojat olisivat jotenkin tyhjäpäisiä, koska itsekin sitä kyyläilen joskus. Mutta ilmaisin vain vilpittömän toiveeni, että yleisesti poliittisesti oltaisiin aktiivisempia Suomessa joten ei tämä koko paatos nyt välttämättä ollut suunnattu pelkästään siihen, että täällä ei kirjoiteltaisi. No mutta siis ei meillä nyt miään suurempaa erimielisyyttä asiassa varmaan kuitenkaan ole, joten tämä tästä :)
 

scholl

Jäsen
avatar kirjoitti:
Silti jotenkin naiivisti haluan uskoa siihen, että jokaisella ihmisellä on oikeus olla valitsemassa päättäjiä valtiolle.

Niin mutta tässä voidaan keskustella siitä, että miten se edustuksellinen demokratia pitäisi hoitaa. Itse olen esimerkiksi sitä mieltä, että kansanäänestyksistä pitäisi luopua. Kansalla ei ole aikaa, eikä rahkeita perehtyä asioihin edes sen vertaa kuin mitä kansanedustajat ovat tehneet - puhumattakaan valmistelevista virkamiehistä. Lisäksi organisaatiossa nimeltä Suomi on poikkeuksellisen voimakas muutosvastavirta. Täällä kammotaan kaikkea uutta, joten ei äänet saavat aina normaalia suuremman painon. Ihmisiä pelotellaan, että asiat muuttuvat huonommiksi. Samoin sitä joskus ajattelee, että onko presidentin suora kansanvaali hyvä juttu, kun kampanjointi on lähes pelkkää hömppää ja eniten taviksennäköinen tulee aina valituksi.

Joku taas on sitä mieltä, että kansalaisten osallistumista pitäisi lisätä tekemällä vaikkapa pormestarin ja nimismiehen valitsemisesta kansanvaalit Amerikan tapaan.

Vaikea sanoa sitten, mikä on oikea ratkaisu. Kaikki lähtee tietysti kotoa ja koulusta. Nuorille pitäisi tuoda esille politiikan iloiset asiat ja saada heidät kiinnostumaan asioista. Mitä hemmetin väliä sillä on, onko tukka hyvin tai meikit laitettu, jos Euroopan kilpailukyky ei nouse tai verotusta ei saada integroitua. Perheissä tulisi asettaa keskusteluaiheisiin paremmin prioriteetit. Pitäisi sanoa reilusti silloin, jos joku juttelee vain humpuukista.
 

scholl

Jäsen
avatar kirjoitti:
En tarkoittanut, että bb:n katsojat olisivat jotenkin tyhjäpäisiä, koska itsekin sitä kyyläilen joskus.

Itse väitän, että jos BB:n ja Salkkareiden katsojat testattaisiin ja verrattaisiin ei-katsojiin niin älykkyysosamäärässä ero olisi merkittävä. Väitän tässä ja nyt julkisesti niin, että jos ihmisen älykkyys ylittää keskiarvon niin häntä alkaa BB:tä katsoessa sattua päähän ja hän ei voi sitä katsoa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
scholl kirjoitti:
Lisäksi organisaatiossa nimeltä Suomi on poikkeuksellisen voimakas muutosvastavirta. Täällä kammotaan kaikkea uutta, joten ei äänet saavat aina normaalia suuremman painon.
Tottahan se on. Suomen kansalta jos kysytään, niin me emme ikinä liittyisi NATO:on, mitä toki en itsekään kannata, mutta siitä joskus muulloin enemmän ja siitähän on kyllä ihan herkullinen oma ketjunsa olemassakin täällä, mutta kun asia tulee takuuvarmasti taas esille eduskuntavaaleissakin ja muuten on yksi asia, millä Kokoomus heikentää omia asemiaan suurten kansaryhmien silmissä, koska kansahan vastustaa NATO:n jäsenyyttä. Täten hiukan ihmetyttää se Kokoomuksen niin julkinen NATO-myönteisyys kun voisivat aivan hyvin olla paljon konservatiivisempia tässä asiassa ja sitten valtaan päästyään vaan kääntää takkia. Niinhän kaikki muutkin tekevät. Miksei myös Kokoomus? No se siitä.

Suomessa on tosiaan voimakas muutosvastavirta ja tässä NATO:ssa se näkyy parhaiten. EU:hun ei haluttu helposti liittyä ja kyllä monessa päivänpoliittisessakin asiassa on helposti havaittavissa, että se, mikä on tuttua ja turvallista, pysyy vaikka se ei olisikaan paras mahdollinen vaihtoehto ja vaikka kansa sen ehkä itse jopa ymmärtäisikin! Mutta kun se vanha tuttu on hyvä.


scholl kirjoitti:
Vaikea sanoa sitten, mikä on oikea ratkaisu. Kaikki lähtee tietysti kotoa ja koulusta.

Sieltähän se pitäisi lähteä, mutta kun jos isi on levyseppähitsari ja äiti perhepäivähoitaja, ei voi olettaa, että vanhemmilla olisi liikaa kiinnostusta avittaa lastaan poliittisesti kiinnostuneeksi. Oravanpyörä on melkoinen, vaikka toki koulutusrakenteen muuttuessa koko ajan enemmän duunarilohkosta toimihenkilöpuolelle varmasti valistuneisuus paraneekin. Toki myös voi poikkeuksellisesti käydä duunaripuolella, kuten kävi allekirjoittaneelle hitsarin ja perhepäivähoitajan lapselle. Toki sosiaalidemokraatti olen taustastani johtuen ja olen sitä myöskin vaikka joku päivä tienaisinkin 5k ecua kuussa. Olen mielestäni sen velkaa yhteiskunnalle ja ideologialle, jossa myös ilman yksityisiä taustatukia voi opiskella itsensä hyvään asemaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
scholl kirjoitti:
Itse väitän, että jos BB:n ja Salkkareiden katsojat testattaisiin ja verrattaisiin ei-katsojiin niin älykkyysosamäärässä ero olisi merkittävä. Väitän tässä ja nyt julkisesti niin, että jos ihmisen älykkyys ylittää keskiarvon niin häntä alkaa BB:tä katsoessa sattua päähän ja hän ei voi sitä katsoa.

No varmasti. En sitä epäile, koska tiedän ihmisiä, jotka sitä katsovat ja ihmisiä, jotka eivät katso. Mielestäni se on nyt vain köyhälle opiskelijalle terveellisempi hetkellinen tilanteen nollauskeino kuin perskänni. :)
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Herkullinen ongelma on, ettei kolmesta suuresta yksikään pysty yksinään ilman toisen suuren tukea perustamaan enemistöhallitusta.

Joten vaihtoehdoiksi jää:

SDP - Keskusta
Keskusta - Kokoomus
SDP - Kokoomus

Näistä itse näkisin mielelläni taas sinipunahallituksen. Mielestäni näiden kahden puolueen molempia tyydyttävät kompromissi ratkaisut ovat olleet hyviä.

Tärkeätä on myös, että tämä vanhoillinen maanviljelijöiden ja kristillisten arvojen paapominen vihdoin loppuu. Elämme sentään jo 2000-lukua.

En malta odottaa, että päästään eroon joukosta idiootteja, jotka ovat lyhyen vallassa olon aikana saaneet jo paljon tuhoa aikaan. Etunenässä Tanja Karpelasaarelamikälie ja Liisa Hyssälä. On todellinen häpeä, että nämä tyhjäpäät ovat päässeet ministereiksi asti. Myös poliittisesta muumiosta ja oman egoansa pönkittävästä Mauri Pekkarisesta olisi vihdoin päästävä eroon.

Joten äänestämään mennään taas kun aika koittaa. Toivottavasti paremmin tuloksin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ioota Rhoo kirjoitti:
En malta odottaa, että päästään eroon joukosta idiootteja, jotka ovat lyhyen vallassa olon aikana saaneet jo paljon tuhoa aikaan. Etunenässä Tanja Karpelasaarelamikälie ja Liisa Hyssälä. On todellinen häpeä, että nämä tyhjäpäät ovat päässeet ministereiksi asti. Myös poliittisesta muumiosta ja oman egoansa pönkittävästä Mauri Pekkarisesta olisi vihdoin päästävä eroon.

Niin totta. Liisa Hyssälä!!! Vittu, että ihan oikeasti jos joku saa minut näkemään punaista niin se nainen. Ihan oikeasti on se ämmä jotain tehnyt siellä eduskunnassa kun on miltei kohta lanseerattu ihan uusi termi tämä "hyssälöityminen". Jumaliste se nainen ei oikeasti ole oikeassa duunissa juuri nyt.

Niin ja vaikka Pekkarinen nyt ihan kiitettävästi onkin ajanut biopolttoaineiden esiinmarssia niin muuten kyllä ehkä vain Kauko Juhantalo on kauppa- ja teollisuusministerinä ollut mielestäni ärsyttävämpi.

Tanjaa voisin kiksauttaa. Muuta en siitä sano.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
scholl kirjoitti:
Mitä kertoo kansasta, että joku Big Brother -televisio-ohjelma kerää täälläkin vapaassa keskustelussa enemmän kommentteja kuin parlamenttivaalit, jossa ratkaistaan koko maan tulevaisuus?

Mitäpä tuohon sinun pitkään kirjoitukseen on lisäämistä. Olen samaa mieltä kanssasi.

Vaalitkin ovat vielä niin kaukana... Jos SDP tajuaa, että kohta alkaa taloustaantuma, niin jättäytyvät tahallaan oppositioon ja antavat porvarihallituksen ottaa paskat niskaan.

Sitten taantuman mentyä ohi voi suuri ja mahtava SDP palata hallitukseen ja syyttää huonosta taloudentilasta porvarihallitusta. Sittenhän riittää taas pariksikymmeneksi vuodeksi materiaalia nälviä porvareille.
 

scholl

Jäsen
Rodion kirjoitti:
Jos SDP tajuaa, että kohta alkaa taloustaantuma, niin jättäytyvät tahallaan oppositioon ja antavat porvarihallituksen ottaa paskat niskaan.

Se on totta, että ainakaan tässä ketjussa ei ole ollut vielä esillä sitä mahdollisuutta, että joku puolue jättäytyisi tahallaan oppositioon, enkä kyllä millään jaksa uskoa nyt niin käyvän. Millään kolmesta suuresta ei ole nyt paketti niin levällään, että se antaisi aihetta tehdä niin ja toisaalta Suomen näkymät ovat vähintäänkin kohtalaiset. 90-luvulla tosiaan tuota tahallista oppositioon jäämistä nähtiin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mielenkiintoista keskustelua tai oikeammin keskustelun alustusta eduskuntavaaleille 2007.

Ymmärrän toki sen, että monille tämä tällainen keskustelunaloitus on aivan liian varhaista koskapa vaaleihin on aikaa vaikka kuinka paljon - itsekin seuraan politiikkaa jonkin verran mutta näin varhaisessa vaiheessa seuraaminen on vasta oikeastaan tilanteen kartoitusta, vähäistä huomion osoitusta eri puolueita kohtaan ja perusarvioiden laatimista - tosin muutamia periaatteita minulla jotka eräällä tapaa ohjaavat äänestyskäyttäytymistäni, nämä periaatteet eivät ehkäpä ole kaikella tapaa järkiperäisiä mutta liittyvät olennaisella tapaa juuri tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni.

Ensimmäinen perusperiaate on tietty se, etten äänestä puolueita joiden vaaliteemat perustuvat pohjimmiltaan arvoille "koti, uskonto, isänmaa" - tämä ovat "kotia" lukuunottamatta sellaisia teemoja joihin en koe laisinkaan henkistä yhteyttä joten parempi olla kuulumatta kyseiseen "perheeseen". Tämä periaate rajaa siis monta puoluetta pois listalta.

Rajoittavana tekijänä pidän edelleenkin sitä etten tule antamaan ääntäni suurelle puolueelle (ehdokkaalle) koska ainakaan tällä hetkellä yksikään puolue ei ole kyennyt vakuuttamaan minua ei edellisten vaalien teemojen suhteen enkä ole tähän mennessä nähnyt, että tulevaisuus toisi muassaan mitään parempaa. Toki kun yllä rajasin jo pois joukon oikeistolaisia puolueita, käytännössä suurista jo Kokoomuksen ja Keskustan, niin nyt tulee sitten rajattua SDP vaihtoehtojen ulkopuolelle.

Lisätään vielä sen verran äänestymiskäyttäytymisestä, että en myöskään tule antamaan ääntäni puolueelle jonka kenttäväki (ja ohjelma) on vanhoillinen ja suhtautuminen hyvinkin vanhoillista ja suvaitsematonta poikkeavia kohtaan.

Mitä jää sitten jäljelle?

Ei kovinkaan montaa puoluetta, ongelmana on mielestäni se, että Suomesta puuttuu tietty henkinen koti puoluekentässä joten ääni menee aina sille "toiseksi parhaalle puolueelle". Tällä kertaa ehdokkaina on kaksi pienpuoluetta tai sitten "nollan" äänestäminen.

vlad.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
scholl kirjoitti:
No jos sitten luonnehditaan hieman näitä kolmea pääministerikandidaattia:

-Jyrkiboy...Katainen menee vaaleissa voitosta voittoon ja tämä siilinjärven kennedy onkin ihan ylivertainen kun verrataan surullisen kuuluisiin puheenjohtajavirkaveljiin

- Eero Heinäluoma: ...Heillä on onneksi se tilanne, että puheenjohtajavalinta epäonnistuu lähes joka kerta. Nyt on valittu deekunnäköinen, kouluttamaton, vähän yksinkertaisenoloinen politiikan Matti Virmanen, joka saa toki ahkeran peruskannattajajoukon äänet, muttei vie puoluetta eteenpäin...

- Matti Vanhanen: ainoa etu hänellä on se, että on istuva pääministeri. Suomessa asema tuo mukanaan automaattisesti kannatusta. Toinen etu, joka heillä on, mutta joka on puolueen etu, on luonnollisesti Kepun voimakas puoluekoneisto ruohonjuuritasolla....Sen sijaan kun mennään vaaliväittelyihin, saattaa käydä niin, että hitaan ja kiltin oloinen Vanhanen jää taas kolmanneksi pyöräksi televisiossa...

...Mikä on sitten vaalien lopputulos. Jos Niinistö tulee mukaan ja saadaan kunnon ammattitaitoinen kampanja aikaiseksi niin uskon, että kokoomus voi jopa olla suurin puolue...Toisaalta taloudella menee Suomessa suhteellisen hyvin niin on melko luontevaa veikata kokoomuksen menevän edellisistä vaaleista eteenpäin joka tapauksessa...Kepu voi kärsiä hieman edelleen siitä, että Vanhasella on tapana hävitä vaalit ja jäädä koko mittelössä sivusta seuraajaksi... Demarit kärsivät hyvästä taloustilanteesta, Heinäluoman olemuksesta ja siitä, että näkymättömääkin näkymättömämpi mies eli Kalliomäki on joutunut hallituksessa kakkosketjun mieheksi. Samoin Tuomioja sekä Halonen ovat viime aikoina lähinnä olleet julkisuudessa vain negatiivisissa merkeissä...Itse toivon kokoomuksesta suurinta puoluetta ja kokoomuksen, kepun, rkp:n ja ehkäpä kristillisten muodostamaa porvarihallitusta...
Vaalikampanjan osalta taas toivon keskustelua Natosta, ydinvoimasta, Euroopan syvenevästä integraatiosta, Suomen ja EU:n kilpailukyvystä ja monista muista aiheista. Toivon, että nyt visioidaan tulevaisuuteen, eikä keskitytä kinastelemaan jostain eläkkeiden parin euron indeksikorotuksesta. Toki jos hallituspohja muuttuu niin tietyt uudistuksen kuten perintöveron poisto lienee automaattinen muutos, mikä on ihan hyväksi.

Mielenkiintoiset vaalit tulossa ja voittoahan tässä porvareilla on lupa Ruotsin hyvän esimerkin jälkeen odottaa.

Tuleepahan aika pitkä Quote, mutta menkööt, koska siinä on niin monta kohtaa, mihin huomioni kiinnittyy. Aluksi pitää kuitenkin kiittää hyvästä ja (tärkeästä) avuksesta. Toivotaan, että keskustelu vilkastuu ja erityisesti pysyy aiheessa ilman trollailua, niin saadaan pimenevään syksyyn hieman älyllistä haastetta. Itse jaksan harvakseltaan kirjoittaa, koska ketjujen taso (vrt. esim ASEM-ketju) menee aika äkkiä tolle lahtari-viherpipertäjä-piripää-kommunisti -tasolle. Toivottavasti tälle ketjulle ei käy näin.

Kiinnitin huomion arvioosi Vanhasesta ja hänen syrjäänvetäytymisestä tv-tenteissä. Enpä usko, että tähän virheeseen keskustassa enää sorrutaan. Vanhanen on viime aikoina osoittanut selvää muutosta, viimeksi mm. kommentoimalla, että ei aio ottaa vastaan neuvoja Niinistöltä talousasioissa. Vanhasen ehdottomasti paras etu on se, että pääministerinä hän on valtakunnan parhaiten informoitu henkilö. Muistioita, raportteja, selvityksiä ja pumaskoja on pöydälle saatavissa niin paljon, kun niitä kehtaa hankkia. Kataiseen verrattuna Vanhasella on aina se etu, että hän tietää, mitä esim. EU-kokouksissa on oikeasti puhuttu. Nyt Katainen selvittää, mitä julkisuudessa on ollut esillä, jolloin Vanhanen pääsee oikomaan, miten asiat oikeasti ovat.

Heinäluoma on peluri, joka osaa välillä piikitellä aika hyvin. Tuntee työmarkkinakentän ja sisäpolitiikan, eli ne teemat, joilla taviksia puhutellaan. Osaa puhua ympäripyöreitä ja lupailla sataa hyvää ja kymmentä kaunista. On aivan pihalla EU-asioista ja ulkopolitiikasta, mutta sehän ei haittaa, kun voi luetella prosentteja ja kymmenyksiä valtion talousarviosta sekä syytellä kokoomusta kaikesta mahdollisesta. Lisäksi uskon, että Libanonin tapahtumien myötä monet ovat myös kanssasi eri mieltä Tuomiojan osaamisesta ulkopolitiikan hoitajana. Uskon, että monien silmissä Tuomioja on parantanut julkisuuskuvaansa toimiessaan Libanon-kysymyksessä Eu:n edustajana, joten demareilla on tässä asiansa osaava puhuja. Chiracin lausuntojen merkityksen vähänkin fiksummat osaavat liittää Ranskan tilanteeseen, jolloin ne voi suoraan asettaa omaan arvoonsa.

Noihin toivomiisi keskusteluaiheisiin tullee (oma arvioni) käymään näin:
- Nato: juupas-eipäs-vaarinhousut, Usa-Irak-sinkkiarkku, einytmuttaoptio...
- EU:n integraatio: kansanäänestys vai ei ja Timo Soinin populismi, juupas-eipäs-vaarinhousut
- Ydinvoima: juupas, mutta myös bioenergiaa
- EU:n kilpailukyky: Kiina, Intia ja sellaista se globalisaatio on, kilpailukykyä pitää parantaa ja Timo Soinin populismi
- ja sitten ne muut aiheet:
* ruoan arvonlisäveron alentaminen: juupas-eipäs-vaarinhousut
* kansaneläke ja vanhusten asema: pitää parantaa, mutta unohdetaan vaalien jälkeen
* opintotuki: pitää nostaa, mutta unohdetaan vaalien jälkeen
* terveydenhuolto: hoitotakuu on lyhentänyt jonoja, mutta vielä on parannettavaa
* koulutus: hyvät on Pisa-tulokset, mutta vielä on parannettavaa
jne jne jne...

Itselleni vaaleihin (tai tarkemmin hallitusneuvotteluihin) on vain yksi toive, jonka tiedän jo nyt turhaksi. Toiveeni on, että RKP ei istu seuraavassa hallituksessa. Puolue, jonka kannatus on n.5% on ollut päätöksenteon vallankahvassa jo liian kauan. Puolue on valmis luopumaan kaikista muista tavoitteista, paitsi vasenkielisten oikeuksista, pysyäkseen vallassa. On se kumma, miten tämä joka kerta riittää siihen apupuolueen asemaan? Ei mitään itsekunniotusta.

Tässäpä näitä alkutuntemuksia, jatketaan keskustelua hieman lyhyemmillä viesteillä.
 

Tinke

Jäsen
scholl kirjoitti:
Halonen melkein hävisi vaalit, Tuomioja ryssi tsunamin ja nyt saanut kunnolla sapiskaa Chiracilta, eikä EU:n puheenjohtajuuskausi mene kaksisesti.
Olisi kiva kuulla, että mihin perustat tuon väitteesi? yleensä kovin sanoin Tuomiojaa arvosteleva oikeisto on nyt arvostanut hänen toimintaansa. Varsinkin Libanonin kriisin hoidosta hän sai paljon kiitosta. Sen sijaan Vanhanen on ollut hyvin varjossa koko puheenjohtajuuskauden ajan. Siitä hän on myös saanut kritiikkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös