Snakster kirjoitti:
Minä en vielä täysin ole sisäistänyt kokoomuksen ylivoimaisuutta, joten voisiko joku puolueen kannattaja vaikka ranskalaisin viiruin lyhyesti kertoa millä konkreettisilla tavoilla yhteiskunta paranisi, jos kokoomus nousisi suurimmaksi puolueeksi?
No yksi ehkä tärkeimmistä on yritys (tähän tarvitsee toki apua myös oppositiolta eli SAK:lta) lopettaa vuosikymmenten vastakkainasettelu yrittäjien ja työntekijöiden välillä ja saada kaikki tajuamaan että koko Suomen tulevaisuus on kiinni siitä että saadaan kaikki puhaltamaan yhteen hiileen.
Tätä ei oikeasti kukaan muu puolue edes propaganda-tasolla aja tällä hetkellä, joskin kaikki sitä lupaavat kysyttäessä.
Eli ymmärretään että yrittäjille ei oikeasti tarvitse olla kateellinen vaan tiedostetaan ja hyväksytään se fakta että yrittäjien hyvinvointi tarkoittaa myös työvoiman hyvinvointia, tämä ei myöskään tarkoita sitä että yrittäjien hyvinvointia lisätään työvoiman kustannuksella.
Periaatteellinen ajatusmalli: yrittäjien menestys tarkoittaa työvoiman menestystä ja työvoiman menestys tarkoittaa yrittäjien menestystä. Tältä pohjalta luodan puitteet menestyvälle hyvinvointiyhteiskunnalle.
Konkreettisina tavoitteina tämä tarkoittaa sitä että työvoiman liikkuvuutta ja joustavuutta lisätään, yrittäjien kynnystä palkata lisää työvoimaa alennetaan, työvoiman ostovoimaa parannetaan, ns. huoltosuhdetta parannetaan, uusien yritysten/yrittäjien aloittamista rohkaistaan, kansantalouden resurssien käyttöä tehostetaan sekä työssä viihtyvyyteen panostetaan.
Konkreettisina toimenpiteinä tämä tarkoittaa yrittäjien työvoiman lisäämisen tukemista (=investointituet), yritysten aloitamisen helpoittamista/tukemista (verohelpotukset, lainatakuut ja investointituet) yrittäjien työntekijämaksujen pienentämistä, palkansaajien verotuksen keventämistä kaikissa tuloluokissa, työkykyisen mutta työmarkkinoiden ulkopuolella omasta tahdostaan olevan väestönosan aktivoimista pois sohvilta makaamasta ns. keppi-porkkana toimenpiteillä (sosiaalitukien vastikkeellistaminen, koulutus, kannustinloukkujen purkaminen jne), määräaikaisten työsuhteiden vakinaistamisen tukeminen (verohelpotukset yrityksille) ja keskimääräisen eläkkeelle siirtymisiän nostaminen.
Tästä seuraa parempi työllisyys, pienempi työttömyys (näiden ero kannattaa kaikkien sisäistää), suuremmat verotulot, pienemmät sosiaalikulut, valtiontalouden tilan paraneminen, hyvinvointiyhteiskunnan tukipilarien (koulutus, terveydenhuolto) taloudellinen turvaaminen.
Eli itse näen erona sen että Kokoomus lähtee tässä listassa ylhäältä alaspäin, ensiksi luodaan puitteet ja resurssit (tai tässä tapauksessa parannetaan puitteita ja resursseja) hyvinvointiyhteiskunnalle ja vasta sitten jaetaan niitä. Vasemmiston ideana näyttää olevan listan toteuttaminen alhaalta ylöspäin (vrt. kakun kasvattaminen vs. kakun jakaminen)