Eduskuntavaalit 18.3.2007

  • 197 792
  • 2 261

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Daespoo kirjoitti:
Se on käytännössä täsmälleen sama asia kuin lukukausimaksu koska ilman sen suorittamista et opiskele. Se mihin tuo raha menee on toisarvoista.

Mutta käytännössä opiskelu on Suomessa ilmaista ja Kokoomus ei tätä ole muuttamassa suomalaisten kohdalla.

Maksutonta, ei ilmaista. Aika iso ero. Ja yliopistossa voi opiskella ilman ylioppilaskunnan jäsenmaksuakin.

Mitä tulee siihen, mihin se raha menee, ei se ole missään määrin toisarvoista. Lukukausimaksu on maksu, joka menee oppilaitokselle koulutuksen järjestämiseen - ja toivottavasti laadun parantamiseen. Yksikään puolue ei uskalla EU-alueelta tuleville opiskelijoille lukukausimaksua julkisesti esittää, mutta _aivan varmasti_ asia nousee esille tulevan hallituskauden aikana. Toivottavasti ei vielä hallitusohjelmaneuvotteluissa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
msg kirjoitti:
Vaalilupauksilla ei tietysti ole kuluttajansuojaa, mutta minusta suoranainen valehteleminen on kummallista.

Työantajasi kertoo sinulle, että palkankorotus ei ole tällä vuoteen mahdollinen. Muutama kuukausi tästä työnantajasi tulee puheillesi ja kertoo ilouutiset; Palkkaasi voidaan nostaa, koska yrityksellä menee hyvin. Sinä luultavasti halveksi työnantajaa, ja pidät tätä "suoranaisena valehtelijana".

On se kumma, kun mikään ei kelpaa. Verokorotus ei käy päinsä, nykyinen verotustasokin kun on niin korkea. Mutta alentaakkaan ei veroja saa. Koettakaa päättää hyvät ihmiset.

msg kirjoitti:
68 000 työpaikkaa syntynyt hallituksen ansiosta vai siitä huolimatta vai jotenkin muuten?

Kokoomus varmasti teki kaikkensa, jotta yhtään uutta työpaikkaa ei syntyisi. Mukavampi olisi ollut sellaisessa tilanteessa lähteä vaalitaistoon mukaan.

Kyllä täälläkin perättömyyksien suoltaminen onnistuu.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
OneBigRed kirjoitti:
Talouden myötätuulesta on hienoa ottaa kunnia. Ikävää jos se on ainoa asia jolla voi kehuskella.

Voi luoja. Kyllä aina syitä löytyy. Tämä alkaa saada varsin koomisia piirteitä. Talouden myötätuuli on selvästi demareiden ansiota. Nousukausi ollut koko sen ajan, kun SDP on hallituksessa istunut 90-luvun puolivälistä lähtien. On ne vaan kovia.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Daespoo kirjoitti:
Hehheh, tää oli aika hyvä. Korkein marginaaliveroprosentti huitelee 60:ssa, keskimäärin 10%. korkeammalla kuin EU-maissa keskimäärin.

Tasavero my ass.

Sorry Daespoo mutta kunnallisveron vähennysoikeuden nosto on pakottanut kunnat nostamaan äyriä.Samalla valtion verotusta on kevennetty joten valtio maksattaa sitä osin kunnilla.Kuten tiedät kunnallisvero on sama kaikille.Eikö tällä systeemillä olla menossa kohti tasaveroa?Veroammattilainen en ole mutta tasaveroon ollaan lujaa menossa.Valtiolla menee hyvin ja kunnilla huonosti.Míelenkiintoista.

PS.En ole kuullut kenenkään muun maksaneen 60% tuloistaan kuin Jorma Ollilan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kiinnostava mielipidetutkimus YLE:ltä (tuo kommunistien linnake!) - jos Kokoomus ohittaa SDP:n ja Keskusta on selvästi suurin puolue niin eiköhän sitä sitten pykättäisi maahan ehta porvarihallitus. Erkki pakenisi vuorille punakaartien rippeiden kanssa ja tekisi sissi-iskuja Daespoon takapihalle. Tuskinpa SDP olisi pyrkimässäkään hallitukseen jos olisi vasta kolmanneksi suurin puolue. Se kai olisi melkoinen järkytys lähinnä ykköstilaan tottuneelle liikkeelle. Hyvä että tulee vähän eloa vaaleihin!
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
OldTimeHockey kirjoitti:
On kyllä helppo nähdä, mihin haluat ajatusleikkisi johtavan, mutta koko pohjustuksen lähtökohtana tuntuu olevan se oletus, että hyvinvoinnin / "hyvin menemisen" määrittelee vain taloudellinen tilanne eli käteen jäävä raha - ja sama myös sanelee äänestyskäyttäytymisen. Melko yksiulotteinen näkemys ihmisten tarpeista, haaveista ja yhteiskunnallisista näkemyksistä!

Itselleni vielä keskeisempi havainto oli, että sivuutat kokonaan liberaali-konservatiivi-arvoakselin ja käsittelet puolueiden kirjoa vain taloudellisen (lue: oikeisto-vasemmisto) jaon kautta - ehkä juuri tämän vuoksi et kyennyt sijoittamaan RKP:tä ja Vihreitä etkä edes maininnut KD:ta tai Perussuomalaisia. Noita kaikkia kun yhdistää juuri se, että ne eivät ole pultanneet itseään oikeisto-vasemmisto-janalle vaan keskeiset tavoitteet ovat jossain muualla. Itse sijoitan arvoliberalismin kaiken muun yläpuolelle.

Ymmärsit erittäin hyvin tuon viestin sisimmän, siitä nostan hattua. Hyvinvoinnin käsite on erittäin moniulotteinen, tarkoitukseni ei ollut verrata hyvinvointia pelkästään kouraan jäävän rahan mittarina. Myös henkisesti ja fyysisesti parhaiten voivat äänestävät ainakin oman pienen tuttavapiirini otoksella Kokoomusta. Toisaalta tutkimusryhmäni eroaa aika paljon peruskansasta, koska lähipiiristäni arviolta 80% äänestää Kokoomusta.

Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset jätin pois, koska ne ovat kuitenkin kohtuullisen mariginaalisia puolueita niillä alueilla, jolla itse elän. RKP taas on Espoossakin kuitenkin puolue, joka näkyy ja kuuluu, vaikkakin valtakunnallisesti on about KD:n ja PS:n kanssa samassa sarjassa. Muut mainitsemani puolueet ovat sellaisia, joilla on jopa realistinen mahdollisuus 10% kannatukseen. Perussuomalaiset on protestiäänestäjien puolue, KD taas on (kuten RKP tai Vihreät) erittäin yhden asian kirjavahko puolue.

Liberaalisuuden ja konservatismin mukaan puolueet ovat vielä vaikeampia laittaa arvojanalle, koska esimerkiksi Kokoomuksessa on sekä erittäin liberaalia että toisaalta myös selkeästi konservatiivista puolta. Konservatiivisimpia puolueista oman näkemykseni mukaan ovat Keskusta ja KD - myös osa demareista ja vasemmistoliittolaisista on laskettavissa selkeästi konservatiivisiksi. Liberaaleinta osaa edustaa nuoret vihreät.

Hyvä esimerkki siitä, mikä tekee itselleni Vihreät vaikeaksi profiloida, vaikka huomioisi liberalismi-konsevatismi-akselin, olisi kahden Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaan vertailu. Verratkaapa esimerkiksi Heidi Hautalan vastauksia Sami Suomalaisen vastauksiin (www.vaalikone.fi). Itse olen vahvasti sitä mieltä, että Suomalainen on Kokoomuslainen Vihreiden listalla, kun taas esimerkiksi Hautala on vasemmistoliberaali Vihreäksikin (jossa osittain myös konservatismia tietyissä arvoissa).

Kuitenkin olen vahvasti sitä mieltä, että Kokoomuksen (ja erityisesti Kataisen ja Niinistön) luoma vastakkainasettelun kyseenalaistaminen tulee olemaan paras tapa tukea suomalaista hyvinvointia tulevaisuudessa. Niinistöä lainatakseni "Suomessa on hyvä olla silloin, kun työntekijä kokee viihtyvänsä työssään ja työnantaja kokee yrityksellään menevän hyvin". Tällä hetkellä vasemmistopuoli yrittää saada tämän paradoksiksi, kun taas keskustaoikeisto ainakin puheidensa tasolla haluaa oikeasti lähteä toteuttamaan tätä.
 

Viljuri

Jäsen
mjr kirjoitti:
Erkki pakenisi vuorille punakaartien rippeiden kanssa ja tekisi sissi-iskuja Daespoon takapihalle (snips)

Eiköhän tuo yliopistomaailma odottaisi silloin Erkkiä. Ei Erkki jaksaisi sisällissotaa pitkäänkään, vaikka onkin kestävyysjuoksija, koska olisi pian eri mieltä antamiensa käskyjensä ja muiden direktiiviensä kanssa. Johda siinä nyt kaartia, saati sitten sotamiesneuvostoja...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viljuri kirjoitti:
mjr kirjoitti:

Eiköhän tuo yliopistomaailma odottaisi silloin Erkkiä. Ei Erkki jaksaisi sisällissotaa pitkäänkään, vaikka onkin kestävyysjuoksija, koska olisi pian eri mieltä antamiensa käskyjensä ja muiden direktiiviensä kanssa. Johda siinä nyt kaartia, saati sitten sotamiesneuvostoja...

Jäisi ainakin enemmän aikaa kirjoittamiseen - Erkkihän menee täysin hukkaan politiikassa. Tosin en ole vielä lukenut tätä uusintakaan, eräs tuttava kertoi vähän hälyttävästi, notta olisi esittänyt tässä suorastaan 70-lukulaisia tulkintoja Suomen "osuudesta" talvisodan syttymiseen. En kyllä lukematta usko, että mies olisi ollut näin yksiulotteinen. Suomen osuus talvisodan syttymiseen kun on tunnetusti aika tavalla samanlainen kuin rannan osuus hyökyaallon iskemiseen.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HeGe41 kirjoitti:
Se on aina remontoijasta kiinni. Toisen mielestä kaivataan remonttia ja toisen mielestä ei. Kokoomuksen remontoitua vasemmisto ei takuulla ole tyytyväinen tuloksiin. Teit sä niin, tai teit sä näin, aina teit sä väärinpäin.

Työllistymisen saavutukset lienevät merkittävimmät istuvalla hallituksella. Niitä sopii tarkastella täältä:

http://www.sdp.fi/fi/politiikkamme/saavutuksia_vaalikaudella/tyollisyys

Eli väärin sammutettu? Vaikka kokoomus tekisi vain meille kaikille oikeita ratkaisuja, niin koska SDP ei ole mukana ne ovat väärin?

Aiemmin kirjoitit vasemmiston/SDP:n saavutuksiksi suunnilleen kaiken tulen keksimisestä lähtien, meinaatko todella, että SDP ja poliitikot ovat nämä asiat keksineet, rahoittaneet ja toteuttaneet?

Ja että SDP on nyt luonut nuo työpaikat? Eivät työnantajat tai talouskasvu?
 

Kaivanto

Jäsen
Viljuri kirjoitti:
Kokoomus on liberaalimpi yksityiselämän ratkaisujen suhteen kuin toiset isot pääpuolueet. Näin vain on, vaikka esimerkiksi sosiaalidemokraattiset "nuoret" ennen "aikuisuutensa saavuttamista" (siinä viidenkympin korvilla) toisin saattavatkin kuvitella (ennen siis tutustumistaan puolueensa ay-vetoiseen päätöksentekoon ja kannamuodostukseen).

Mutta kuitenkin olet historiallisista syistä sitä mieltä, että kokoomus olisi kaikkien konservativisin? Ehkä kannattaisi tarkistaa ennakkoluulojaan...

Tässä on varmaan takana jokin käsitteen "konservatiivisuus" konservatiivisia tulkintoja tuulettava liberaali keskustelunavaus á la "työväen presidentti" , mutta jos nyt otetaan vaikka vuodelta 2001 nykymaailmassa aivan klassinen konservatiivien ja liberaalien jakolinja eli kysymys samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröinnistä, suurten puolueiden äänestysluvut olivat:

Koodi:
		Jaa  	Ei  	Tyhjiä  Poissa  Yht.
SDP 		40 	9 	1 	2 	52
Kesk. 		10 	34 	0 	3 	47
Kok. 		15 	22 	0 	8 	45

Edit: näkyisiköhän taulukko nyt.

Edit 2: Ja kokoomushan oli hallituksessa, mikä todennäköisesti käänsi joitain kiikunkaakun-tapauksia hallituksen kannan puolelle konservatiivipuolueen luontaista kantaa vastaan. Pitkällä tähtäimellä kokoomus on kyllä toki liikkumassa liberaalimpaan suuntaan ja tilalle tulossa keskusta, joka muuttuu maaseutujunttien konservatiivipuolueesta kaikkien junttien konservatiivipuolueeksi.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Gentleman kirjoitti:
Eli väärin sammutettu? Vaikka kokoomus tekisi vain meille kaikille oikeita ratkaisuja, niin koska SDP ei ole mukana ne ovat väärin?

Aiemmin kirjoitit vasemmiston/SDP:n saavutuksiksi suunnilleen kaiken tulen keksimisestä lähtien, meinaatko todella, että SDP ja poliitikot ovat nämä asiat keksineet, rahoittaneet ja toteuttaneet?

Ja että SDP on nyt luonut nuo työpaikat? Eivät työnantajat tai talouskasvu?

Kokoomuksen kannattajathan täällä kritisoivat, kuinka veroja laskettiin, vaikka ei pitänyt. Ja työllisyyskin nousi tämän vuoksi. Väärin työllistetty?

Kokoomus ei vain sattuneesta syystä voi antaa kunniaa sinne, minne se kuuluu; istuvalle hallitukselle. Eli teit miten teit, niin aina rutistaan. Toimii siis joka suuntaan ja joka suhteessa. Tämän varmasti osaa SDP:kin.

Keksimistähän (hoksaamista) on se, että osataan kohdentaa verokevennykset niin, että niillä on työllistävä vaikutus. Katsos, verojakin voi keventää väärin. Väärin kevennetty. Yritysverotusta keventämällä ei voi koskaan mennä metsään.
 

Viljuri

Jäsen
Kaivanto kirjoitti:
Mmutta jos nyt otetaan vaikka vuodelta 2001 nykymaailmassa aivan klassinen konservatiivien ja liberaalien jakolinja eli kysymys samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröinnistä, suurten puolueiden äänestysluvut olivat (snips)

No näyttäähän se tuokin, että kumpi keskustaoikeistolaisista puolueista pitää sisällään enemmän liberaaleja tulkintoja. Viittasin kyllä kommenteillani esimerkiksi siihen, että miten Katainen, Sauli, Ben, Stubb ja muut johtavat hahmot äänestivät/äänestäisivät eli minkä kannan puolue ottaisi, mikäli se sellaisen olisi tuossakin äänestänyksessä joutunut ottamaan. (nythän siinä äänestettiin omantunnon mukaan)

Liberaalisuus on myös muuten laajempi käsite kuin pelkkä historiaan jäänyt riitely parisuhteen rekisteröimisestä. Kysymykset kansainvälisyyden hyväksymisestä (esim: SAK:n vaatima laki uusien EU-kansalaisten maahantulon estämisestä lienee "rasistisin" laki Suomessa viimeiseen kymmeneen vuoteen), asenteista (esim: "jotkut soutaa, ja toiset vähän melalla avittaa" tai muuta 1800-luvun tuubaa, rakenna siinä sitten yhteiskuntaa) ja oikeudenmukaisuudesta (esim: rikosoikeudesta tulisi kovin mielenkiintoista, ellei mm. SDP:n peruskannattajien joukosta tulevaa populismiaaltoa olisi tukkimassa maltillisesti porvarillinen juristikunta) tulevat ensimmäisenä mieleen erottavina tekijöinä.

Miten esimerkiksi demareiden kaikille tasoille haluama ihmisten holhoaminen suhtautuu liberalismiin? Tietäväthän he äänestäjänsä (vrt. SAK:n mainos), mutta eikö vaihtoehtojakin yksityiselämänsä järjestelemiselle pitää jättää, uskaltaako SDP luottaa yksilön itsensä tekemiin ratkaisuihin oman elämänsä suhteen?

Missään muussa Euroopan maassa ei vallitse enää niin paljon "hallintoalamaiskulttuuria" kuin Suomessa. (johtuen osin jo Venäjän vallan perinnöstä). Vaikka Ranska onkin jopa vielä keskusjohtoisempi, niin siellä edes kansalaiset eivät aina miellä olevansa vain suuren koneiston osia, rattaita pyörittämässä suurta Hakaniemen ja EK:n pystyttämää tehdasta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
HeGe41 kirjoitti:
Laitetaan Daespoo ulosantigeneraattori päälle. Vittu kai sinä sen tiedät saatana, että ammattikorkeakoululaisen ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnalle yhtään mitään.

Daespoo ulosantigeneraattorilla takaisin: Virta päälle, puhuit korkeakoulusta etkä ammattikorkeakoulusta!

HeGe41 kirjoitti:
Tästä on itku kaukana. Huvittunut olen kylläkin.

Eli toisinsanoen et pysty näitä faktoja esittämään. Kiitos, tätä ounastelinkin mutta tuota suorempaa et sitä varmaan pysty myöntämään.

HeGe41 kirjoitti:
Niin, missä tuossa edellä kirjoitan kokoomuksen poistavan ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon? Ei näy, ei vaan todellakaan näy. Ilmainen koulutus ja kattava terveydenhuolto ovat SDP:n saavutuksia. Siitä hyvä syy SDP:n äänestämiseen. Kukin kuitenkin äänestäkööt tavallaan.

Vai että SDP yksin on näistä vastuussa? Voi jösses sentään mitä tuubaa. KAIKKI isot puolueet ovat noita ajaneet vuorollaan.

HeGe41 kirjoitti:
Lue edeltä: SDP:n saavutukset. Hyvä syy äänestää puoluetta. Jos etuisuuksista on päässyt nauttimaan, niin olisi kohtuullista antaa arvostus sinne minne se kuuluu.

Arvostus annetaan kaikille isoille puolueille jotka ovat Suomea rakentaneet 40-luvulta lähtien, jos luulet että SDP:lle voidaan tuosta antaa kaikki glooria niin todella pahasti olet kassalla.

HeGe41 kirjoitti:
Vittu, perkele, saatana! Niin, ja paska. Esson baarin tunnelmaan tahdon taas pelaamaan. Minä en todellakaan tiedä kokoomuksen metkuista mitään. Mahdollisesti vaalien jälkeen kokoomus pääsee toteuttamaan itseään, mikäli hallituspaikka aukenee.

Kai sinä ymmärrät, että yksityinen terveydenhuoltolaitos on tulosta tuottava yritys. Täälläkin paljon kehuttu Osmo Soininvaara näki yksityistämisen ongelmaksi sen, että yksityinen puoli ylimitoittaa hoitotarpeet ja tarkastuskäynnit. Mitä enemmän hoitotunteja, sitä enemmän rahaa firmalle. Yksinkertainen kuvio tyhmemmänkin tajuta. Varmasti yksityinen puoli hoitaisi murtunutta jalkaasi vaikka tuomiopäivään asti. Julkisella puolella ei moinen sompailu onnistu.

Ahaa eli siis sinun mielestäsi kustannukset ovat tärkeämpiä kuin huolellinen hoito? Selvä, tämä tuli harvinaisen selväksi.

Ja ihan tiedoksi että nuo yksityiset palvelut kilpailutetaan ja terveillä markkinoilla hinnat pysyvät kurissa. Yksityisellä puolella myös sairaanhoitajat saavat parempaa palkkaa joka ilmeisesti sekään sovi vasemmistolle.

HeGe41 kirjoitti:
Härskiä on muuten sekin, että kunnallinen lääkäri lähettää potilaan itselleen yksityiselle puolelle hoidettavaksi. Kyllä epäkohtia löytyy.

Niin, onko tämä yksityisen sektorin vika vai julkisen sektorin ongelma? Minä väitän että jälkimmäisen, jos julkinen sektori hoitaisi asiat kunnolla niin moista eturistiriitaa ei missään nimessä voi syntyä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
HeGe41 kirjoitti:
Oikeistolaista kateellisuutta ilmassa. Ehkä nämäkin työpaikat olisi saanut jäädä syntymättä. Silloin olisi kokoomuskin tyytyväinen.

68 000 uutta työpaikkaa. Ongelmia?
Verotusta järkeistettiin. Ongelmia?

Miksi sitten valitat?

Työpaikat syntyivät kahdesta syystä:

1) noudatetaan sitä politiikkaa jota Kokoomus vaati ja SDP vastusti ennen vaaleja

2) Suhdanteiden

Siitä on toki SDP:n hyvä ottaa kunnia itselleen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
HeGe41 kirjoitti:
Kyllä täälläkin perättömyyksien suoltaminen onnistuu.

Olet kyllä harvinaisen oikeassa tuon väitteesi kanssa.
 

Kaivanto

Jäsen
Viljuri kirjoitti:
Liberaalisuus on myös muuten laajempi käsite kuin pelkkä historiaan jäänyt riitely parisuhteen rekisteröimisestä.

Tietysti, mutta kyseisessä kysymyksessä kiteytyy erilainen käsitys yksityisasioista mitä parhaimmin. Tiesin, tai arvasin, että yksilöä rajoittava holhousyhteiskunta takuulla liittyy mielipiteeseesi ja ei tässä sen puolesta kummempaa jauhettavaa ole. Ilman muuta kokoomuksessa konservatiivisuus on vähenemään päin, Stubb mainituista nimistä ilmeisimpänä esimerkkinä, mutta kyllä koti, uskonto ja isänmaa tulevat perässä kivirekenä vielä pitkän aikaa, halusit tai et. Joskin Paula Kokkosen lähtö eduskunnasta kieltämättä keikautti laivaa kerralla aika paljon...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
manu 17 kirjoitti:
PS.En ole kuullut kenenkään muun maksaneen 60% tuloistaan kuin Jorma Ollilan.

Ladislav Kohn pääsi vain 50 % asti. Reiluahan se on, että saa varainhankinnastaan 50 % provision...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Gentleman kirjoitti:
Ja että SDP on nyt luonut nuo työpaikat? Eivät työnantajat tai talouskasvu?

Luitkos muuten tuota linkkiä. Parasta huumoria siellä oli 'piikavähennyksen' työllistävällä vaikutuksella kehuminen. SDP:hän on sitä ollut ajamassa oikeiston sitä äänekkäästi vastustaessa vai oliko se toisin päin?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Daespoo kirjoitti:
Eli toisinsanoen et pysty näitä faktoja esittämään. Kiitos, tätä ounastelinkin mutta tuota suorempaa et sitä varmaan pysty myöntämään.

Missäänhän en ollut kirjoittanut kokoomuksen vaativan ilmaisen koulutuksen romuttamista, enhän? Sen pätkän unohdit tyystin, vaikka sitä minulta tivaamalla tivasit. Suoraa vastinetta tähän tuskin koskaan saankaan.

Daespoo kirjoitti:
Vai että SDP yksin on näistä vastuussa? Voi jösses sentään mitä tuubaa. KAIKKI isot puolueet ovat noita ajaneet vuorollaan.

Arvostus annetaan kaikille isoille puolueille jotka ovat Suomea rakentaneet 40-luvulta lähtien, jos luulet että SDP:lle voidaan tuosta antaa kaikki glooria niin todella pahasti olet kassalla.

Jos ei nyt sitten kaikkea, niin 70 % ainakin. Näin nopeasti laskien.

Daespoo kirjoitti:
Ahaa eli siis sinun mielestäsi kustannukset ovat tärkeämpiä kuin huolellinen hoito? Selvä, tämä tuli harvinaisen selväksi.

Puolestani voit ymmärtää asiat aivan miten haluat. Tyhmän kuvan vain itsestäsi annat, vaikka sitä tuskin olet. Itse en ainakaan halua maksaa useista 10 minuutin rutiinitarkistuksista kymmeniä euroja sellaisen vaivan hoidossa, joka sitä ei vaadi. Kokemuksia on, kun Vantaalla asuessani käännyin yksityislääkärin puoleen. Sain mojovat viisi aikaa rutiinitarkastuksiin.

Daespoo kirjoitti:
Ja ihan tiedoksi että nuo yksityiset palvelut kilpailutetaan ja terveillä markkinoilla hinnat pysyvät kurissa. Yksityisellä puolella myös sairaanhoitajat saavat parempaa palkkaa joka ilmeisesti sekään sovi vasemmistolle.

Sopiihan se, mikäli nämä yksityistämisen ongelmat kyetään torjumaan vastaisuudessa.

Daespoo kirjoitti:
Niin, onko tämä yksityisen sektorin vika vai julkisen sektorin ongelma? Minä väitän että jälkimmäisen, jos julkinen sektori hoitaisi asiat kunnolla niin moista eturistiriitaa ei missään nimessä voi syntyä.

Aivan niin. Julkiselle puolelle lisää rahaa. Homma hoidossa. Loppuu se lääkäreiden venkoilu.

Minä vetäydyn takavasemmalle. Mikäli minua lainataan, niin palaan asiaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
HeGe41 kirjoitti:
Aivan niin. Julkiselle puolelle lisää rahaa. Homma hoidossa. Loppuu se lääkäreiden venkoilu.

Markkinavirheen korjaaminen suorilla subventoinneilla ja tuilla ei ole pitkänäköistä touhua. Julkinen sektori ei yleensä jaa resursseja tehokkaasti ja siten kaikkia parhaiten palveleva ratkaisu on antaa tietyt asiat yksityisen sektorin "hoidettavaksi". Yksi asia, jossa tehokkain ratkaisu olisi yksityistäminen, on tietyt terveydenhoitopalvelut. Tällöin valtion tulee kuitenkin valvoa, että homma hoituu oikeudenmukaisesti.

Julkiset palvelut ovat usein silkkaa resurssien haaskausta = palvelun tuottamiseen käytetään enemmän rajallisia resursseja, kuin mitä siihen markkinoilla tarvittaisiin.

Tätä ei SDP halua ymmärtää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
HeGe41 kirjoitti:
Aivan niin. Julkiselle puolelle lisää rahaa. Homma hoidossa. Loppuu se lääkäreiden venkoilu.

Ei vaan valvonta ja järjestelmä kuntoon, jos itse omassa duunissani ostaisin verorahoilla konsultointia omalta firmaltani (sellaista en toistaiseksi omista huom) niin saisin kenkää ja syytteen virkavirheestä/petoksesta jne. alta nanosekunnin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Miltä tarkoittaa 'lääkärien venkoilu'?
 

Viljuri

Jäsen
BitterX kirjoitti:
Yksi asia, jossa tehokkain ratkaisu olisi yksityistäminen, on tietyt terveydenhoitopalvelut. Tällöin valtion tulee kuitenkin valvoa, että homma hoituu oikeudenmukaisesti.

Suurin ongelma erilaisten Public Private Partnershippien (englannissa nyttemmin PFI), ostopalvelusopimusten tai yksityisrahoitushankkeiden osalta on ollut tilaavan organisaation ammattitaidon puute. Tässä ei muuten ole kysymys yksityistämisestä, illiteraateille tiedoksi ihan vain selvyyden vuoksi.

Hallinnollinen vastuu säilyy kaikissa tapauksissa julkisella sektorilla, vaikka palvelun tuottaisi jokin muu kuin julkinen yksikkö.

Jos tilaaja eli julkinen hankintayksikkö ei tiedä mitä haluaa, miten haluaa ja moni muukin asia osaamisen ja ammattitaidon osalta on heti pielessä (ja itse asiassa aina ollut), ei ole ihme, että laatu- ja rahansäästö ei ole aina em. hankkeissa toteutunut ihan toivotulla tavalla.

Näihin on nyttemmin kehitetty/lainattu paljonkin erilaisia mittareita ja sertifikaatteja, joita mm. TEKESin rahoittamissa projekteissa ovat HY ja TK tutkineet. Joka tapauksessa hankintaprosessia voisi kokonaisuudessaan edelleen parantaa. Kuntatason "näytöt" ovat heikkoja, vaikka onnnistuneitakin pilotteja on maa väärällään.

Tässä olisi yksi keskeinen ero eri hallituspohjien välillä, SDP on ilmeisesti ideologista syistä vastustanut pilottihankkeita ja asian tutkimista, puhumattakaan soveltamisesta, mitä nyt kuntatasolla on monasti mennyt siunaamaan varsin heikkoja esityksiä. Uusi asiantunteva hallituspohja ilman ideologisia silmälappuja saattaisi tuoda olennaista parannusta alueella.

Tänään tuli myös väitöskirja asiaa sivuten (yksityisrahoitushankkeet).

Olenpa saattanut itsekin korteni kekoon heittää, joten en puhu ihan mutulla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viljuri osui asian ytimeen, tämän hetken suurin ongelma julkisella sektorilla on osaavan hankintahenkilöstön puute. Itse teen juuri vastaavaa työtä ja välillä kun lukee/kuulee muiden hankintaprosesseista (tarjouspyynnöt, tarjousvertailut, hankintapäätökset jne) niin ei voi kuin pyöritellä päätään epäuskossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös