Eduskuntavaalit 18.3.2007

  • 199 123
  • 2 261

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Häh. Lauantaina olisi KD-nuorten bileet paikkakunnalla. Taidan hakea pipon ja mennä katselemaan kautta kuuntelemaan, josko oma ehdokas selvenisi*. Puoluehan on jo selvä, äänestän fundamentalisteja. Josko täällä Suomessakin pääsisi kohta heittelemään polttopulloilla aborttiklinikoita ja ammuskelemaan hookkaneita liikennevaloissa odotellessaan.

*Oho, tuossahan on selkeä viite hallitsemattomaan alkoholinkäyttöön. Pitänee vaihtaa puoluetta.
 
Viimeksi muokattu:

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
DAF kirjoitti:
Mua kyllä edelleen ihmetyttää tämä YT-lakikeskustelu. Satun tietämään (tietoinen sanavalinta), että niin EK kuin AKAVAkin olivat yksimielisesti lakiesityksen takana, ja täysin rinnoin tekemässä kyseistä lakiesitystä. Tiedän jopa henkilöt, jotka näitä tahoja työryhmissä edustivat (julkista tietoahan ne), enkä ymmärrä, miten tämäkin saadaan SAK:n ja SDP:n "syyksi". Mutta ainahan piruja voi seinät täynnä nähdä.

Itse näen yt-lain niissä velvoitteissa, joita 20-30 hengen yrityksille tuli, pelkästään sellaisia, jotka hyvin toimiva yritys hoitaa muutoinkin kunnolla säilyttääkseen asemansa mm. houkuttelevana työnantajana. Tämän ryhmän velvoitteethan ovat kovasti lievemmät. Laki on kuitenkin kolmikannan kesken valmisteltu ja yksimielisesti hyväksytty. Mistä siis demariviha?

(ei, en ole demari, kaikkea muuta, mutta yritän nähdä asioita ilman värilaseja)

Kyllähän EK ja AKAVA olivat sen lakimuutoksen takana. Koko prosessissa vaan eivät olleet mukana Suomen Yrittäjät, joita tämä asia varsinaisesti koskee. Hekun eivät TUPO-pöydässä ole muutenkaan mukana, joutuvat vain tyytymään sieltä saneltuihin päätöksiin.

Sinänsä asiassa on osittain tehty kärpäsestä härkänen, mutta ymmärrän silti tuon yrittäjien näkökulman. Kyllä 20 työntekijän yrityksessä toimitusjohtajan tittelilläkin oleva kaveri on useimmiten vielä ihan tuotantotehtävissä mukana ja kaikki turha byrokratia koetaan, niin, turhaksi byrokratiaksi. Kyllä tuon kokoluokan yrityksissä työntekijät tietävät missä mennään ilman mitään pöytäkirjoja ja virallisia tuloksenjulkistamisia.

Lain takana olevat ihanteet työntekijän aseman parantamisesta ovat sinänsä ihan kauniit ja hyväksyttävät. Käytännössä tuota vaan ei olisi tarvittu, tuon kokoluokan firmoissa asiat toimivat jo muutenkin, usein jopa paremmin kuin kasvottomissa suuryrityksissä. Ja nimenomaan tuo, että työmarkkinajärjestöt, niin työnantaja- kuin -tekijäpuolelta sanelevat sen läpi ohi yrittäjien, joita asia kuitenkin koskee, hiertää. Demarithan sitä ajoivat politiikan puolelta, varsinainen syyllinen tähän on kuitenkin kepulit, jotka hallitusyhteistyön nimissä hyväksyivät asian, vaikka vannoivat kodin, uskonnon ja Juhantalon kautta, etteä tähän me nyt ei ainakaan voida suostua. No, Kepu pettää aina.

t. hanu
 

Viljuri

Jäsen
Snakster kirjoitti:
Aika vastenmielinen oli myös Kokoomuksen mainos uusimmassa Opettaja-lehdessä. Siinä oli kuvassa oksennuspussi, johon opet voivat heittää laatat, kun nykyinen hallitus on saanut kouluihin mahdottoman työilmapiirin. Ja jos oksentamiseltaan pystyy, niin Kokoomusta äänestämällä tämäkin homma tulisi hoidettua kuntoon ja työpahoinvointi loppuisi kuin seinään.

Tämä on mielenkiintoista. SAK:n kaikkia joukkoviestimiä hyödyntävä kamppanja maksaa julkisten tietojen mukaan 300.000 euroa kerättynä luonnollisesti jäsenmaksuista ja po. maksuihin kaikkien veronmaksajien kustantamasta verosubventiosta.

SAK:n luottamusmiesten käynnistämien ja SAK:n ja SDP:n materiaalilla ohjeistettujen "työpaikkakeskustelujen" (osallistuminen semi-pakollista sosiaalisen paineen ja osittain työturvallisuuden takia) hintaa ja tehokkuutta ei voi kuin arvailla.

Tuo ensiksi mainitun nettisivun tekeminen on varmasti kaiken kaikkiaan maksanut muutaman satasen (parit matkakustannusten korvaukset, nettiosoitteen ylläpito), mutta heitetään rohkeasti yläkanttiin arvioksi 3.000 euroa.

Se miten paljon tuo tekele on tuolla netissä ihmisiä tavoittanut, ei kuitenkaan ole suhteessa sata yhteen. Se on paljon vähemmän. Ja erittäin hyvä niin.

Samaan kategoriaan mennee tämä liittokohtainen täsmäviestintä(?) Näköjään jokainen liitto saa kaikilta puolueilta sen tyylistä viestiä, kuin em. liittojen ja niiden jäsenistön "kulttuurikin" on perinteisesti ollut. Tältä osin räväkkä mielikuvaviestintä ei ole suurikaan ihme OAJ:n osalta, ottaen huomioon liiton historian ja sen faktan, että miten paljon jäsenistön kesä- yms. lomien sekä muita ammattiryhmiä suuremman vapaa-ajan vuoksi aikaa jää kunnallis-, ay- ja muuhun politikointiin.

No onhan se hallitus enemmän vastuussa koulujen ilmapiiristä kuin "porvarit" pienen, mutta äänekkään vähemmistön 1800- ja 1900-luvuille jääneistä asenteista ja käyttäytymiskoodistosta.

Lapanen kirjoitti:
Varsin suomalainen propaganda-mainos. Amerikkalaiseen menoon vertaaminen saa ajattelemaan että joko vertaaja on tyhmä tai sitten hän pitää muita tyhminä.

M.O.T
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Lapanen kirjoitti:
Lähinnä kuitenkin vain yksi osoitus siitä, kuinka hankalaa suurpuoluieden on löytää toisistaan eroavaisuuksia siten, että liikuttaisiin jotenkin tässä ajassa ja maailmassa.

Vaaleissa (eduskunta- kunnallis- ja pressan-) on oikeastaan kiinnostavinta seurattavaa, kuinka joissain piireissä karkailee mopedi käsistä ja suuret tunteet nousevat pintaan vaalien lähestyessä. Sitten taas palataan takaisin tylsään arkeen.

Niinpä, moderni puoluepolitiikka on fanittamista: haetaan irrationaalisesti elämää suurempia eroja. Tuskin tilanne oli parempi luokkapolitiikan suurina aikoina, kun kamppailu oli todellisempaa, mutta omituinen mielikuva nyky-kannattajista syntyy, kun todellisuudessa puoluejohdot vain miettivät kenen kanssa yhteistyötä tulevat tekemään, ja yrittävät olla sulkematta ovia mihinkään suuntaan. Kokoomuksen ja SDP:n yhteistyöllähän on nyt jo, mitä, kuudenkymmenen vuoden historia. Nämä JA:n vallankumousta ja sissipäällikkö-Tuomiojan terrori-iskuja vapisten pelkäävät oikeistolaiset ovat sopivasti unohtaneet, että pitkään jako tapasi mennä Maalaisliitto-SKDL:n ja sinipunan välillä. Kekkonen, porvari muistaakseni, sekoitti sitten viimeisillä kausillaan tämän jaon ja aiheutti näköjään ikuisen marttyyri-reaktion Kokoomuksen ääripään kannattajissa. Don't cry for me Argentina, I do it myself... Omituinen spektaakkeli.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
hanu kirjoitti:
Kyllähän EK ja AKAVA olivat sen lakimuutoksen takana. Koko prosessissa vaan eivät olleet mukana Suomen Yrittäjät, joita tämä asia varsinaisesti koskee. Hekun eivät TUPO-pöydässä ole muutenkaan mukana, joutuvat vain tyytymään sieltä saneltuihin päätöksiin.


Tässä kappaleessa on asiavirhe. Suomen Yrittäjät olivat yt-lakikomiteassa mukana. He vain jäivät siellä yksin mielipiteineen.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Lapanen kirjoitti:
Varsin suomalainen propaganda-mainos. Amerikkalaiseen menoon vertaaminen saa ajattelemaan että joko vertaaja on tyhmä tai sitten hän pitää muita tyhminä.

Aika nostalgista meininkiä. Mainoksella tuskin vedotaan keneenkään alle 50-vuotiaaseen. Toisaalta SDP:n ja Vasemmistoliiton nukkuvissa äänestäjissä lienee aika suuri osa suurten ikäluokkien edustajia.

Toki rehellisempää kuin joku 'vastakkainasettelun aika on ohi' -tyyppinen kikkailu, mutta pieni luovuuden osoitus olisi voinut tehdä terää.
Eiköhän taustalla ole ihan puhdas matematiikka. Demareille riittää hyvään vaalitulokseen se, että oman äänestäjäkunnan äänestysprosentti on tarpeeksi korkea. Sen nostamiseksi ei ole pienintäkään tarvetta miellyttää muita vaan ennemminkin juuri provosoida ja kärjistää eli luoda uhkakuvia siitä, mitä tapahtuu, jos jättää äänestämättä. Samat ovat ajatukset myös SAK:ssa.

Kokoomus on täysin päinvastaisessa tilanteessa. Sen on pakko haalia uusia ääniä noustakseen pronssipallilta ylöspäin ja juuri sitä puolue yrittääkin työväkiteemoinen ja vastakkainasettelun hyssyttelyineen - ketään ei missään tapauksessa saa vieraannuttaa. Kenenkään on turha huijata itseään uskomaan, ettei Kokoomuksessa toimittaisi täsmälleen SAK:n keinoin, jos se riittäisi vaalimenestykseen, mutta kun ei riitä, muillekin on pakko hymyillä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Tänään taisi tulla vaalimainokset kaupunkien katukuvaan.

Näin vaalien alla onkin hyvä mennä back to anarkobasics, ISO-H tiesi homman nimen jo monta vuotta sitten biisissä Kelaa sitä.

Kelaa sitä, mitä kansanedustajat keksikään,
saa liksaa lisää ja leikkaa eläke- ja lapsilisää.
Kun säästetään vääräst päästä, nii mikä on palkkio?
Monelle epäoikeus ja pahoinvointivaltio.
Sun lähiös, pankit, postit ja kirjastot menee kii,
ja viime viikol se vika lähikauppaki suljettii.
Sun talon pyöräklitsust kaikki arvokas käännetiin,
ja ehdollist saanu pedofiili muuttaa sun naapuuriin.
Muu ei oo varmaa, ku et ajat on muuttuvii,
siin iäs, millon rupesit dokaa, sun pikkubroidi vetää bumii.
Pää sekasin on ainoo huvi, jos haluut nähä onnellisen lopun,
nii joudut menee elokuvii.
Edustuslaitos duunaa veroalee pikana,
syön sil massil vaan kerran ulkona, kiitti sikana.
Kansanvalta on vain suuren luokan huiputus,
haistakaa vittu kansanedustajat ja hallitus!

Kelaa sitä, ku raiskaajat selvii ehdollisilla,
mut jos maalaat seinää, rankastaan kunnon korvauksilla.
Monta uutta työpaikkaa luotas silläkin massilla,
minkä kaupunki syytää ilmaan turhil buffauksilla.
Ennakkoluulot lisääntyy, koht käsis kriisi on.
Ihmiset on rasistisii, niinku poliisi on.
Ei paikal, ku tarvitaan, muuten kytät aina vapaina,
rikkoo perustuslaillisii oikeuksii joka perjantaina.
Syylliset, ku koira veräjästä, vaikka tapetilla,
syntipukit tarjoillaan kansalle hopeevadilla.
Haluun ilmasen taksin, niinku kansanedustajilla,
kelaa jos mun kulut maksatettas veronmaksajilla.
Kuka kieroist poliitikoist on ees joskus rehellinen?
Jos sanon, et oon tyytyväinen toimintaan ni valehtelen.
Jos se ois musta kii, massit köyhille jakasin,
kelaa sitä, jos ottasin mun veromarkat takasin.

Iso-H
 

Viljuri

Jäsen
OldTimeHockey kirjoitti:
Demareille riittää hyvään vaalitulokseen se, että oman äänestäjäkunnan äänestysprosentti on tarpeeksi korkea. Sen nostamiseksi ei ole pienintäkään tarvetta miellyttää muita vaan ennemminkin juuri provosoida ja kärjistää eli luoda uhkakuvia siitä, mitä tapahtuu, jos jättää äänestämättä. Samat ovat ajatukset myös SAK:ssa.

Näinhän se varmasti menee.

Mutta kuluttujansuojan nimissä on kuitenkin arvioitava, että jos äänestäjä vaaliviestinnän nähtyään kuvittelee, että kyllä viimeistään nyt se SAK ja SDP lähtee iskemään "porvareille" hampaita kurkkuun ja muille nyrkkiä pöytään, niin näinhän ei tule tapahtumaan.

Miksi siis kärjistää jollankin sellaisella, mitä SAK ja SDP ei ole ajatellutkaan toteuttaa? Olisiko sittenkin potentiaalisempaa ääniosuuden ja äänestysaktiivisuuden kannalta "olla oikeasti niiden asioiden" takana, joita väittää mainoksissaan edustavansa? Kokeilla sitten vaikka sitä avoimen vastakkainasettelun poliittiikaa, ja katsoa, että tuleeko sillä parempia tuloksia jäsenkunnan ja yhteiskunnan kannalta?

Asiallisen keskustelun kannalta pitää olla myös hieman pettynyt siitä, että aivan kuten edellisissä presidentinvaaleissakin, on SAK:n mielikuvaviestinnän kärki toisaalla kuin äänestyksen kohteena olevassa asiassa eli tulevan eduskunnan kokoonpanossa ja muodostettavassa hallituksessa.

Esimerkiksi laatukirjoittaja lihaani:kin oli tulkinnut SAK:n mainoksen sen suuntaiseksi, että nyt päätetään työehtojen tulevasta sisällöstä. Kiistämättä neuvotteluprosessin ja kolmikannan tärkeyttä ja merkitystä yhteiskunnassa (ei kai sitä edes Lehti todellisuudessa kiistä, hänhän vain "kärjistää" niin kuin SAK:kin*, eiks joo?), niin onko ne työehtoneuvottelut tosiaankin tungettava sitten joka paikaan ja väliin? Missä on parlamentarismi ja kansanvalta? Ketä kolmikantaosapuolet itse asiassa edustavat eri foorumeilla, eivät ainakaan koko kansaa tasapuolisesti.

Ainoa kiveen hankattu konkreettinen liittymähän näillä vaaleilla TUPO-pöytiin on se, että mille tasolle työverotusta ensi vaalikaudella asetellaan ao. neuvottelujen tulevaksi vauhdittamiseksi. Myös SDP tulee alentamaan veroja, vaikka jättääkin sen viime vaalien tapaan kertomatta avoimesti kannattajilleen. Kyllä siellä soppatykeillä on varmasti hauskaa keskustella varallisuusveron poistosta viime vaalikaudella ja vakuuttaa peruspalvelujen ensisijaista asemaa, kun vaaleista toiseen käytännön teot puhuvat toista.

Puheet hallituksen yksipuolisista työttömyysturvan olennaisista heikentämistä tai sosiaaliturvan oletettavissa olevasta alasajosta mahdollisen porvarihallituksen tullessa valtaan ovat sitten jo ihan sitä itseään eli pelkkää scheissea. Uskoo ken tahtoo.

Suomalaisethan ovat perinteisesti arvostaneet ainakin rehellisyyttä, jos vaikka muilta osin luonteenpiirteemme eivät aina nyt niin mairittelevia olekaan.

*On muuten mielenkiintoista, että sen lisäksi, ettei yrittäjien kantoja oteta asioiden valmisteluissa juurikaan huomioon, niin niitä ei edes haluta kuunnella! (olivatpa ne perusteltuja tai eivät) Luulisi, että eläisimme demokratiassa, jossa kaikkien mielipiteitä tulisi EDES kuunnella, eikä tarjota mitään fasistista johtajavetoista mallia, jossa "isot pojat" tietävät hiekkalaatikollaan aina kaiken parhaiten. Ja mitä tulee Lehden kommenteihin ylipäätänsä, niin joka tapauksessa kokoomus on kuitenkin ensi sijaisesti Suomen toiseksi suurin palkansaajapuolue.
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Barnaby kirjoitti:
...Totta kai, mitäs nyt esimerkiksi Suomen Yrittäjät vastustivat YT-muutosta viimeiseen asti. Toisaalta helvettiäkö he mitään mistään tietävät, työpaikathan luodaan keskitetysti Hakaniemen Tulonsiirtovirastosta käsin...YT-neuvottelut on byrokraattinen, aikaa ja vaivaa vievä prosessi, joka on kunnialla hoidettavissa vain keskikokoisista yrityksistä ylöspäin. Toisaalta se on isoille firmoille pelkkä kumileimatyökalu, koska heillä on paukkuja vetää prosessi viimeistä pykälää myöten - helppo tapa päästä eroon ikävistä tyypeistä

Onko tuo viimeinen lauseesi perustelu sille, miksi Kokoomus kannatti YT-lain muutoksia 99%:sti? Vai eikö kokoomus olekaan (toiseksi suurimpana palkansaajapuolueena) työntekijöiden asialla, kun se on kerran ilmoittanut kannattavansa YT-lakia kaikilta muilta osin paitsi tämän pienempiin yrityksiin ulottamisen osalta? Otapa näistä sitten selvää!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
hanu kirjoitti:
Kyllähän EK ja AKAVA olivat sen lakimuutoksen takana. Koko prosessissa vaan eivät olleet mukana Suomen Yrittäjät, joita tämä asia varsinaisesti koskee. Hekun eivät TUPO-pöydässä ole muutenkaan mukana, joutuvat vain tyytymään sieltä saneltuihin päätöksiin.

Tupopöydällä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on ollut yt-lakikomitea, jossa ovat kaikki sidosryhmät - myös SY tasavertaisesti - olleet mukana. SY:n edustaja jätti toki eriävän mielipiteen, muu komitea oli yksimielinen. Lisätietoja http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/06_tyoministerio/06_julkaisut/10_muut/yt-lakimietinto.pdf
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
OldTimeHockey kirjoitti:
Kokoomus on täysin päinvastaisessa tilanteessa. Sen on pakko haalia uusia ääniä noustakseen pronssipallilta ylöspäin ja juuri sitä puolue yrittääkin työväkiteemoinen ja vastakkainasettelun hyssyttelyineen...

Kokoomuksen tilanne on parempi kuin mitä gallupit näyttävät. Maata hallitsevan valtapuolueen kolmen päähaaran kannattajista juuri kokoomuslaiset todennäköisimmin myös äänestävät itse vaaleissa. SDP ja Kepu tarvitsevat hieman räväkämpiä otteita saadakseen gallup-suosion realisoitumaan myös uurnilla.

Uskollinen äänestäjäkunta ja Niinistön keräämä potti Uudellamaalla tuovat puolueelle ennustettua paremman tuloksen. Tuskin kahden porukkaan nyt on asiaa, mutta sen verran hyvä tulos kuitenkin luvassa, että se polvihousupoika, mikä kapanen se nyt oli, pääsee hehkuttelemaan vieneensä puheenjohtajana puolueensa vaalivoittoon.

Jos Jatkoaika olisi jonkinlainen minisuomi, voisi päätellä, että juuri kokoomuslaisilla menee maassamme kehnoiten. Sen verran katkeran äkäistä ja änkyräistä settiä täällä pulppuaa. Oikeastihan kyse lienee jo aiemmin mainitsemastani sisäsiittoisesta vaalikiiman ja -raivon lietsonnasta. Sinänsä hyvä, jos saa itsensä piiskattua raahautumaan vaalipäivänä uurnalle. Äänestäminen kannattaa aina. Päätön riehuminen herättää kyllä hieman todellista huolta kanssakirjoittajien hyvinvoinnista.

Jos hallituskokoonpanolla hieman spekuloisi, niin vihreiden profiili tuntuu olevan nousussa. Tämä saattaa olla jonkinlainen uhka RKP:n ikuiseksi luullulle mandaatille. Kun ydinvoimakaan ei enää ole este, ovat Vihreät yhtä valmiita kuin RKP:kin minkälaiseen hallitukseen tahansa. Tiedä sitten onko mahdollinen vaihdos merkityksellinen muutoin, kuin ehkä ruotsinkielen erityisaseman suhteen.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Lapanen kirjoitti:
Jos Jatkoaika olisi jonkinlainen minisuomi, voisi päätellä, että juuri kokoomuslaisilla menee maassamme kehnoiten. Sen verran katkeran äkäistä ja änkyräistä settiä täällä pulppuaa.

Hmm, niinhän se Suomessa menee, että koko lystin maksamisesta vastuussa olevilla menee kehnoimmin.


Oikeastihan kyse lienee jo aiemmin mainitsemastani sisäsiittoisesta vaalikiiman ja -raivon lietsonnasta. Sinänsä hyvä, jos saa itsensä piiskattua raahautumaan vaalipäivänä uurnalle. Äänestäminen kannattaa aina. Päätön riehuminen herättää kyllä hieman todellista huolta kanssakirjoittajien hyvinvoinnista.

Voipi olla näinkin, sinänsä on ollut hauska seurata myös palstan "vasemmistointelligentsian" keskinäistä selkään taputtelua (sinä ja mjr etunenässä), joka on viime aikoina esim. SAK:n vaalimainoksen osalta alkanut saamaan koomisiakin piirteitä.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Vekurinen kirjoitti:
Voipi olla näinkin, sinänsä on ollut hauska seurata myös palstan "vasemmistointelligentsian" keskinäistä selkään taputtelua (sinä ja mjr etunenässä), joka on viime aikoina esim. SAK:n vaalimainoksen osalta alkanut saamaan koomisiakin piirteitä.

Erittäin hienoa, jos olen pystynyt vaatimattomalla panoksellani tuomaan hauskuutta ja lohtua elämääsi, etenkin jos luet itsesi niihin joilla menee huonosti.

Me täällä vasemmisto-intelligentsiassa suhtaudumme humaanin tasa-arvoisesti kaikkiin kanssakansalaisiimme, toivomme kaikille parasta, emmekä halua kieltää keneltäkään parantavaa vaikutustamme, jota kaikkialle säteilevä humanismimme kieltämättä puhtaimmillaan edustaa.

Yön pimeinä tunteina kierrämme toki polttamassa koteja ja murhaamassa lapsia SAK-lespo-kommari-terroristi-salaliiton nimeen vannoen, mutta se on toinen asia.

Mitä tuohon SAK:n Lohtander-vaalivideoon tulee, niin nyt sen nähneenä pitää vetää hieman sanojaan takaisin. Sehän on oikeastaan aika hauska. Hassua jos polvihousu-katainen on laitettu tuosta närkästymään. Nykyisistä Kolmen koplan puheenjohtajistahan tuosta tulee mieleen eniten Heinäluoma, Vanhasen tuohon voisi lisätä vaikka jähmeäksi hovimestariksi ja Kataisen omaksi itsekseen muruja keräileväksi polvihousupojaksi.

Jos videosta jotain viestiä tämän päivän äänestäjälle etsisi, niin ehkä sen voisi kuvitella kannustavan suurten ikäluokkin varjoon jääneitä n. 18-50 vuotiaita äänestämään näitä sivuun vallasta. Tätä tuskin on haettu, mutta...
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Lapanen kirjoitti:
Erittäin hienoa, jos olen pystynyt vaatimattomalla panoksellani tuomaan hauskuutta ja lohtua elämääsi, etenkin jos luet itsesi niihin joilla menee huonosti.

Enhän toki itseäni heihin lue.

Yön pimeinä tunteina kierrämme toki polttamassa koteja ja murhaamassa lapsia SAK-lespo-kommari-terroristi-salaliiton nimeen vannoen, mutta se on toinen asia.

Oijoi, onpas nokkelaa, vaikka Äiti Ammaan JA:ssa kohdistuneesta pilkkaamisesta närkästyminen ja sitä seuraava välitön marttyyriksi heittäytyminen on kyllä aikaisemminkin nähty. Mutta mitenkäs sitä sanotaankaan, kun samaa juttua toistelee tarpeeksi kauan, siitä saattaa tulla ihan hauska.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Anteeksi toki, jos olen ollut liian kovakourainen retoriikassani - nämä ovat niin herkkiä asioita. Sitä en silti ymmärrä miten voidaan rationaalisesti kiistää se tosiseikka, että Suomessa vallitsee laaja poliittinen konsensus, jonka keskeisiä voimia ovat kaikki kolme suurta puoluetta. Joiden väliset poliittiset erot ovat siis melko marginaalisia. Ehkä yksi osoitus on siitä, että vaikka olenkin tälläinen pelottava "vasemmistolainen", ellei suorastaan jopa Erkki Tuomiojan johtaman leninistisen salaliiton jäsen, niin saattaisin hyvinkin äänestää lahtari-Kokoomusta, jos Sauli olisi sen pääministeriehdokas. (Tämä vaatisi perustelukseen epäilemättä pitemmän tekstin, mutta tuskinpa militantti oikeistosiipemme ehtii vallankumouksen peloltaan asiasta kiinnostumaan.)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niin, kaikkein mielenkiintoisintahan tässä on se että nimenomaan JA:n vasemmistosiipi yrittää korostaa Suomen poliittisen kentän pieniä eroja. Vähän kuulostaa siltä että se argumentti teillä on se että äänestäkää demareita koska se on ihan sama kuka siellä isoista puolueista on...

Pitäisikö tässä nyt luottaa siihen mitä todennäköisesti tulee tapahtumaan jos demarit ovat vallassa vai siihen mitä vaalilupauksia he antavat? Koska nämähän eroavat todennäköisesti kaikkein eniten (kun puhutaan siis isoista puolueista).

Minä näen isoja asenteellisia eroja puolueiden välillä ja siksi minusta ei todellakaan ole sama ketä hallituksessa on.
 

Viljuri

Jäsen
mjr kirjoitti:
(snips) Ehkä yksi osoitus on siitä, että vaikka olenkin tälläinen pelottava "vasemmistolainen", ellei suorastaan jopa Erkki Tuomiojan johtaman leninistisen salaliiton jäsen, niin saattaisin hyvinkin äänestää lahtari-Kokoomusta, jos Sauli olisi sen pääministeriehdokas. (snips)

Tuomiojahan oli omaksunut aineksia ajatteluunsa kaikista sosialistisista ajatussuunnista, myös ortodoksisista sellaisista, joten eiköhän hän ollut sitten "pyhällä kielellä" (lue: marxilais-leninistinen tulkinta) utopistinen sosialisti.

Nykyään hän on sitten siirtynyt jo ilmeiseksi vasemmistososialistiksi, mutta joka tapauksessa jonkin sortin sosialisti edelleen, tästä ei ole syytä erehtyä, vaikka ei pääsekään toteuttamaan itseään vapaasti.

Älykkäänä miehenä hän voisi valottaa toimintaansa 1960- ja 1970-luvuilla avoimesti, eikä vedota mihinkään melko lapsellisiin McCarthy-paralleeihin näistä asioista tiedusteltaessa. Jos vastaus on aina vain, että "ajan henki oli sellainen" (kuten Halonen on tehnyt toimintaansa ja valintojaan selitellessään), niin pelkäänpä, että tulevan historiankirjoituksen versio on vielä negatiivisempi kuin sen tarvitsisi olla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viljuri kirjoitti:
Tuomiojahan oli omaksunut aineksia ajatteluunsa kaikista sosialistisista ajatussuunnista, myös ortodoksisista sellaisista, joten eiköhän hän ollut sitten "pyhällä kielellä" (lue: marxilais-leninistinen tulkinta) utopistinen sosialisti.

Nykyään hän on sitten siirtynyt jo ilmeiseksi vasemmistososialistiksi, mutta joka tapauksessa jonkin sortin sosialisti edelleen, tästä ei ole syytä erehtyä, vaikka ei pääsekään toteuttamaan itseään vapaasti.

Älykkäänä miehenä hän voisi valottaa toimintaansa 1960- ja 1970-luvuilla avoimesti, eikä vedota mihinkään melko lapsellisiin McCarthy-paralleeihin näistä asioista tiedusteltaessa. Jos vastaus on aina vain, että "ajan henki oli sellainen" (kuten Halonen on tehnyt toimintaansa ja valintojaan selitellessään), niin pelkäänpä, että tulevan historiankirjoituksen versio on vielä negatiivisempi kuin sen tarvitsisi olla.

Totta puhuen, ei juuri kiinnosta minkä lajin demokraattinen sosialisti Tuomioja on ollut nuoruusvuosinaan. Moraalisesti arveluttavia suuntauksia ovat kaikissa ideologioissa demokraattiset keinot hylkäävät tulkinnat - sosialismin piirissä ennen kaikkea marxismi-leninismi. Jos joku henkilö olisi "vasemmistososialisti" niin kyllä hän ymmärtääkseni kannattaisi kaikkien tuotantovälineitten valtiollista omistusta ja jopa tiettyjä rajoituksia "omistavan luokan" poliittiseen toimintaan. Tässä mielessä en tiedä, onko edes Jaakko Laakso nyky-Suomessa vasemmistososialisti (tosin määritelmänomaisesti ei voi luottaa mihinkään mitä Jaakko Laakso sanoo poliittisesta kannastaan). Daespoo, joo, tiedän hyvin että sinulla on pyhät näkysi jossa kevätvirrat virtaavat vuolaasti ja jossa Erkki vaanii kommandopipossa kotisi nurkalla julistaakseen voimaan sota-kommunismin. Poliittinen käsityksesi suomalaisesta järjestelmästä on vähän kuin korkeajännitys-versio arkitodellisuudesta. Sisäinen elämäsi on suorastaan karehdittavan vilkas. Sorry, jos taas loukkasin jonkun herkimpiä sisäisiä tuntoja.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Daespoo kirjoitti:
Vähän kuulostaa siltä että se argumentti teillä on se että äänestäkää demareita koska se on ihan sama kuka siellä isoista puolueista on...
Mielenkiintoinen väite, jonka tueksi voisi jopa kaivata jotain lainauksia. Minun silmiini ei ole kyllä osunut yhtään viestiä, jossa "JA:n vasemmistosiipi" olisi edes rivien välissä kehottanut äänestämään SDP:tä. Oikaise toki, jos olen aivan hakoteillä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Itse olen ainakin ajatellut äänestää vihreitä näissä vaaleissa. Huomasin muuten paristakin vaalikoneesta, että SDP:llä on Espoossa ehdokkaana pönäkkä varatuomari, jonka näkökulmasta taitaisi jopa Daespookin olla epäilyttävä lespo-kommari - mies löi jopa "liberaalien" ehdokkaat omalla kohdallani. Aika veitikoita nämä suuret puolueet: todella kukkivat kaikki kukat laidasta laitaan. Väittävät jopa Keskustassakin olevan tätä nykyä jonkinlainen "city-liberaali" siipi. Monesti taitavat nämä puolueiden sisäiset kamppailut ollakin olennaisempia kuin varsinaiset puolueiden väliset otannat.
 

Mahatma

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Sen verran mitä jaksoin tätä ketjua lukea, niin näyttäisi olevan aika pitkälti SDP vastaan Kokoomus kinastelua. Itse aion äänestää perussuomalaisia ja tässä hieman perusteluja.

Ensinnäkin kaikki muut puolueet esittävät ylisuvaitsevaisuutta maahanmuuttajia kohtaan. Itse en kaipaa ensimmäistäkään muualta kuin länsimaista saapuvaa maahanmuuttajaa Suomeen, mutta näen kuitenkin että meillä on velvollisuus auttaa järkevässä mittasuhteessa pakolaisia jotka elävät todellisessa vaarassa kotimaassaan. Kokoomus, SDP+muu vasemmisto, Keskusta ja erityisesti Vihreät tuntuvat kaikki haluavan löysätä kriteerejä joilla tänne otetaan maahanmuuttajia ja lisätä monikulttuurisuutta Suomessa. Itselläni ei ole ainakaan pahemmin halua sopeutua niiden ihmisten kulttuuriin jotka tänne saapuvat, vaan odotan heidän sopeutuvan mahdollisimman paljon meidän kulttuuriin, jotta minun ei tarvitse pelätä tulenko vahingossa loukanneeksi jonkun uskontoa tai muuta vastaavaa. Jos saa valita naapurinsa niin kuka voi rehellisesti sanoa ettei välitä ovatko ne somaleja, venäläisiä vai suomalaisia. Ateistina olen muutenkin kaikkia uskontoja vastaan. Lut.Ev. sentään menettelee koska siitä ei ole suurta haittaa tai uhkaa kenellekään.

Toiseksi haluan että eduskunnassa on ihmisiä, jotka tosissaan haastavat ja kyseenalaistavat nämä suuret puolueet. Muista pienistä puolueista sen verran, että en ole suomenruotsalainen joten RKP on pois laskuista ja kanta jeesustelijoita kohtaan tulikin jo mainittua. Isänmaallisuus puolueet menevät taas suhtautumisessaan pakolaisiin ja muihin kulttuureihin jo liian pitkälle.

Kolmanneksi perussuomalaisten vaaliohjelmassa oli selkeästi ilmaistu pari mielestäni tärkeää ongelmaa. AMK/Korkeakouluihin otetaan aivan liikaa opiskelijoita eikä "oikeaa" työtä arvosteta tarpeeksi. Tämän takia valmistuu tuhansia ihmisiä töihin joita ei ole olemassa ja tietyillä aloilla työnantajat sekä erityisesti vuokrafirmat voivat pompotella ihmisiä pätkätöissä ja maksaa matalia palkkoja, koska työntekijöiden ylitarjonta on huomattava.

Ranskalaisin viivoin vielä muutama looginen tai vähemmän looginen syy miksi en äänestä tiettyjä puolueita:

Kokoomus
- en ole rikkaasta perheestä
- Pia-Noora Kauppi
Keskusta
- Tanja Saarela
- Jari Isometsä
Vihreät
- liikaa hippejä
- Merikukka
SDP
- luin Tommy Tabermannin vastaukset jostain vaalikoneesta ja ne oli naurettavat, itse äijä ei niin paljon kuvota kun muut edellä mainitut henkilöt

No niin, saa kritisoida ihan vapaasti näitä näkemyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viljuri kirjoitti:
Mutta kuluttujansuojan nimissä on kuitenkin arvioitava, että jos äänestäjä vaaliviestinnän nähtyään kuvittelee, että kyllä viimeistään nyt se SAK ja SDP lähtee iskemään "porvareille" hampaita kurkkuun ja muille nyrkkiä pöytään, niin näinhän ei tule tapahtumaan.

Miksi siis kärjistää jollankin sellaisella, mitä SAK ja SDP ei ole ajatellutkaan toteuttaa? Olisiko sittenkin potentiaalisempaa ääniosuuden ja äänestysaktiivisuuden kannalta "olla oikeasti niiden asioiden" takana, joita väittää mainoksissaan edustavansa? Kokeilla sitten vaikka sitä avoimen vastakkainasettelun poliittiikaa, ja katsoa, että tuleeko sillä parempia tuloksia jäsenkunnan ja yhteiskunnan kannalta?
Samaa toki ihmettelen, mutta valtapolitiikka on hyvin raadollista, kaikki tähtää valta-aseman säilyttämiseen (tai saavuttamiseen) ja tätä tavoitellessa saavat idealismi ja kunnianhimo väistyä. En ole missään nimessä tyytyväinen siihen, että SDP voi marssia hallitukseen väsähtäneiden mainosten voimin, juurikaan kirkastamatta omaa politiikkaansa tai ihanteitaan. Kyseessä oli pikemminkin inhorealistinen havainto.

*On muuten mielenkiintoista, että sen lisäksi, ettei yrittäjien kantoja oteta asioiden valmisteluissa juurikaan huomioon, niin niitä ei edes haluta kuunnella! (olivatpa ne perusteltuja tai eivät) Luulisi, että eläisimme demokratiassa, jossa kaikkien mielipiteitä tulisi EDES kuunnella, eikä tarjota mitään fasistista johtajavetoista mallia, jossa "isot pojat" tietävät hiekkalaatikollaan aina kaiken parhaiten.
Viitannet Suomen Yrittäjien totaaliseen sivuuttamiseen SAK:n ja EK:n taholta. Tätä jaksan itsekin ihmetellä. Tuskin pelkkä neuvotteluihin mukaan ottaminen ja eri näkökulmien kuuleminen keskusjärjestöjen valtaa murentaisi. Ilmeisesti isot pojat haluavat kuitenkin pelata varman päälle valtansa suhteen.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mahatma kirjoitti:
Kokoomus
- en ole rikkaasta perheestä
Täällä köyhän YH-äidin kakara. Ei korkeakoulutusta. 90-luvulla jopa kodittomuutta ja Suomen oloissa äärimmäistä kurjuutta. Syvältä on kuitenkin noustu aikaa sitten omin voimin, eikä kattoa ole näkyvissä. Tällä hetkellä vielä kuitenkin hikisesti keskituloinen palkollinen, mutta tähän ei ole tarkoitus jäädä. Vasureiden politiikka lupaa tehdä köyhistä ilmaiseksi vähemmän köyhiä, mutta Kokoomuksen politiikalla köyhille annetaan eväät jättää köyhyys kokonaan. Siinä yksi syy (viitaten lainattuun), miksi minä persaukisen perheen poika äänestän Kokoomusta.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Lapanen kirjoitti:
Kokoomuksen tilanne on parempi kuin mitä gallupit näyttävät. Maata hallitsevan valtapuolueen kolmen päähaaran kannattajista juuri kokoomuslaiset todennäköisimmin myös äänestävät itse vaaleissa. SDP ja Kepu tarvitsevat hieman räväkämpiä otteita saadakseen gallup-suosion realisoitumaan myös uurnilla.
Niin, kyllähän sokeakin näkee otsallaan sen hillittömän nosteen, jonka Kokoomus sai presidentinvaaleissa. Mutta Demareiden ja Kepun ero Kokoomukseen on juuri siinä, että kahdelle ensinmainitulle riittävät omien äänet, kunhan äänestysprosentti pysyy järkevällä tasolla, poppakonsteja ei tarvita. Kokoomus tarvitsee myös uusia äänestäjiä ja siksi sen on pakko rikkoa rajoja kosiskelemalla työväkeä ja kepun laitamilla keikkuvia porvareita. Jos Kokoomus lähtisi SAK:n viitoittamalle tielle ja lanseeraisi täysin överiksi vedetyn vaalikiimakampanjan, sitä äänestäisivät suurin piirtein Piia-Noora, Antti Piippo ja Daespoo.

Jos hallituskokoonpanolla hieman spekuloisi, niin vihreiden profiili tuntuu olevan nousussa.
Siltä näyttää ja olisihan tuo hallitukseen varsin mainio piristysruiske, joka toisi edes ripauksen idealismia harmaan, ihanteettoman konsensuspolitiikan keskelle.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
AnaMasa kirjoitti:
Täällä köyhän YH-äidin kakara. Ei korkeakoulutusta. 90-luvulla jopa kodittomuutta ja Suomen oloissa äärimmäistä kurjuutta. Syvältä on kuitenkin noustu aikaa sitten omin voimin, eikä kattoa ole näkyvissä. Tällä hetkellä vielä kuitenkin hikisesti keskituloinen palkollinen, mutta tähän ei ole tarkoitus jäädä. Vasureiden politiikka lupaa tehdä köyhistä ilmaiseksi vähemmän köyhiä, mutta Kokoomuksen politiikalla köyhille annetaan eväät jättää köyhyys kokonaan. Siinä yksi syy (viitaten lainattuun), miksi minä persaukisen perheen poika äänestän Kokoomusta.

Minkäänlaisia tukia ei varmaankaan koskaan perheellenne herunut? Etkä varmaankaan päässyt nauttimaan kattavista etuuksistamme, kuten maksuttomasta koulutuksesta tai terveydenhuollosta? Kiittämättömyys on maailman palkka.

Olkoot sitten niin, että jos ihminen ei omillaan pärjää, niin sitten on pärjäämättä. Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään hätää. Hevonkuuseen sosiaaliturvat. Ei käyttöä. Jos joskus tilanne elämässäni muuttuu, niin se on voi, voi. Toivottavasti olen säästänyt rahaa huippuvuosiltani siihen muutoksen päivään.

Periaatteessa minun kuuluisi äänestää kokoomusta, mikäli elämäntilanteeseeni on katsominen. En vain ole tuuliviiri, joka äänestää sen mukaan, miltä tulot kulloinkin näyttävät. Luonto ei vain anna periksi. Vasemmistolainen aate kaikkine hyväätarkoittavine piirteineen viehättää.

Kukin äänestää mites tykkää. AnaMasa tavallaan ja minä tavallani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös