OldTimeHockey kirjoitti:
Demareille riittää hyvään vaalitulokseen se, että oman äänestäjäkunnan äänestysprosentti on tarpeeksi korkea. Sen nostamiseksi ei ole pienintäkään tarvetta miellyttää muita vaan ennemminkin juuri provosoida ja kärjistää eli luoda uhkakuvia siitä, mitä tapahtuu, jos jättää äänestämättä. Samat ovat ajatukset myös SAK:ssa.
Näinhän se varmasti menee.
Mutta kuluttujansuojan nimissä on kuitenkin arvioitava, että jos äänestäjä vaaliviestinnän nähtyään kuvittelee, että kyllä viimeistään nyt se SAK ja SDP lähtee iskemään "porvareille" hampaita kurkkuun ja muille nyrkkiä pöytään, niin näinhän ei tule tapahtumaan.
Miksi siis kärjistää jollankin sellaisella, mitä SAK ja SDP ei ole ajatellutkaan toteuttaa? Olisiko sittenkin potentiaalisempaa ääniosuuden ja äänestysaktiivisuuden kannalta "olla oikeasti niiden asioiden" takana, joita väittää mainoksissaan edustavansa? Kokeilla sitten vaikka sitä avoimen vastakkainasettelun poliittiikaa, ja katsoa, että tuleeko sillä parempia tuloksia jäsenkunnan ja yhteiskunnan kannalta?
Asiallisen keskustelun kannalta pitää olla myös hieman pettynyt siitä, että aivan kuten edellisissä presidentinvaaleissakin, on SAK:n mielikuvaviestinnän kärki toisaalla kuin äänestyksen kohteena olevassa asiassa eli tulevan eduskunnan kokoonpanossa ja muodostettavassa hallituksessa.
Esimerkiksi laatukirjoittaja
lihaani:kin oli tulkinnut SAK:n mainoksen sen suuntaiseksi, että nyt päätetään työehtojen tulevasta sisällöstä. Kiistämättä neuvotteluprosessin ja kolmikannan tärkeyttä ja merkitystä yhteiskunnassa (ei kai sitä edes Lehti todellisuudessa kiistä, hänhän vain "kärjistää" niin kuin SAK:kin*, eiks joo?), niin onko ne työehtoneuvottelut tosiaankin tungettava sitten joka paikaan ja väliin? Missä on parlamentarismi ja kansanvalta? Ketä kolmikantaosapuolet itse asiassa edustavat eri foorumeilla, eivät ainakaan koko kansaa tasapuolisesti.
Ainoa kiveen hankattu konkreettinen liittymähän näillä vaaleilla TUPO-pöytiin on se, että mille tasolle työverotusta ensi vaalikaudella asetellaan ao. neuvottelujen tulevaksi vauhdittamiseksi. Myös SDP tulee alentamaan veroja, vaikka jättääkin sen viime vaalien tapaan kertomatta avoimesti kannattajilleen. Kyllä siellä soppatykeillä on varmasti hauskaa keskustella varallisuusveron poistosta viime vaalikaudella ja vakuuttaa peruspalvelujen ensisijaista asemaa, kun vaaleista toiseen käytännön teot puhuvat toista.
Puheet hallituksen yksipuolisista työttömyysturvan olennaisista heikentämistä tai sosiaaliturvan oletettavissa olevasta alasajosta mahdollisen porvarihallituksen tullessa valtaan ovat sitten jo ihan sitä itseään eli pelkkää
scheissea. Uskoo ken tahtoo.
Suomalaisethan ovat perinteisesti arvostaneet ainakin rehellisyyttä, jos vaikka muilta osin luonteenpiirteemme eivät aina nyt niin mairittelevia olekaan.
*On muuten mielenkiintoista, että sen lisäksi, ettei yrittäjien kantoja oteta asioiden valmisteluissa juurikaan huomioon, niin niitä ei edes haluta kuunnella! (olivatpa ne perusteltuja tai eivät) Luulisi, että eläisimme demokratiassa, jossa kaikkien mielipiteitä tulisi EDES kuunnella, eikä tarjota mitään fasistista johtajavetoista mallia, jossa "isot pojat" tietävät hiekkalaatikollaan aina kaiken parhaiten. Ja mitä tulee Lehden kommenteihin ylipäätänsä, niin joka tapauksessa kokoomus on kuitenkin ensi sijaisesti Suomen toiseksi suurin palkansaajapuolue.