Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Oho, ilmeisesti kokoonpano:

  Maroon-McDavid-Draisaitl
  Lucic-RNH-Puljujarvi
  Khaira-Strome-Cammalleri
  Auvitu-Letestu-Kassian

  Nurse-Russell
  Klefbom-Benning
  Davidson-Larsson

  Talbot

  Eli jos pitää paikkansa niin olisi laittamassa ykkösen parhaaseen mahdolliseen muotoon. Puljujärvi kakkoseen on myös hyvä ja paljon Stromea parempi vaihtoehto. Kolmonen ja nelonen ovat mitä ovat.
  Sekera katsomossa.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jospa eiliseen tapaan heti kommentit erätauolla. Ekan erän jälkeen vain kaksi maalia tappiolla eli parempaan suuntaan. Ykkösketju taas periaatteessa ihan ok. Hyvää pörräämistä ja paikkojakin, mutta jonkun pitäisi joskus tehdä maali. Omassa päässä ovat olleet vähän hukassa.
  Kakkosketju aika jyrän alla jatkuvasti. Vain pari kertaa kiekollisena jotain aikaiseksi mutta pääasiassa ovat juosseet omassa päässä vastustajien perässä. Ja yksi takaisku taas siitä maalin edestä.
  Kolmonen ollut mielestäni yllättävänkin hyvä. Ihan eka tai toka vaihto oli heikko, mutta sen jälkeen parantaneet.
  Neloselle todella huonolla tuurilla takaisku. Lisäksi erän lopussa pari pitkää kiekkoa ja niiden seurauksena jäähy omassa päässä. Auvitu on ollut mielestäni aika pirteä tuossa laidassa ja luistelee todella hyvin.

  EDIT: Toisesta erästä jäi itselle tasaisempi vaikutelma kuin ensimmäisestä. Ei mitään isoja paniikkeja omassa päässä eikä toisaalta mitään huippupaikkoja hyökkäyspäähänkään. Kaikki ketjut aika tasaisia ja McLellan siinä vähän erän aikana sekoittikin välillä pakkaa. Nurselle vähän onnekkaasti kavennus, mutta pääasia että meni sisään. Ja harmittavasti ihan erän loppuun takaisku. Taas aivan oman maalin edestä. Näitä on nyt tullut pariin päivään taas aika monta.
  Ei se mitään häikäisevää kiekkoa ole kummaltakaan ja onhan Blackhawks jatkuvasti vähän vahvempi, mutta Oilers sentään tänään roikkuu vähän mukana.
  Russellilla ei paras päivä. Ensimmäisessä ja kolmannessa päästi miehensä maalintekoon. Toki kolmannessa Nurselta huono peli jo hyökkäysviivalla.

  EDIT: Ja kolmas samaa tahtia. Käsittämätöntä, etteivät saa mistään sisään. Siinä oli Draisaitlilla, McDavidilla ja Puljujärvellä jonkinlaista paikkaa. McDavidillakin aika kova puristus mailasta. Periaatteessa pelaa ihan hyvin, mutta menee liikaa itseyrittämiseksi.
  Ja miten se tekopaikan rakentaminen näyttää muille joukkueille olevan niin paljon helpompaa kuin Oilersille. Ja tosiaan niistä harvoista paikoistaan eivät ainakaan tee maalia.
  No mutta sellainen siisti 4-1 tappio, missä ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä voittajasta. Chiarellin hylkäämä Oesterlekin teki vain yhden.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 00.33
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olihan se taas melkoista räpiköintiä. Vielä kolme kuukautta tätä paskaa jäljellä. voi luoja. Ei riitä sanat enää kuvailemaan noita peliesityksiä. Chian ja McLellanin potkuja odotellessa.
   
 4. Zeic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ketjun otsikko "Vielä vähän paremmin" on muuttunut jo varsin ironiseksi. Öljyn hetkellinen piristyminen on vaihtunut tappioputkeen ja heikko esitys tänäänkin. Tosin katsoin peliä vain sivusilmällä.
   
 5. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^^ Oilersilla viimeiseen kymmeneen vuoteen jo toinen kierros nuoria lahjakkaita pelaajia kasassa, ties kuinka monta valmentajaa yrittänyt. Edelleen syyllisiä etsitään muualta kuin kaukalosta.

  Voisiko vika ihan vaan siinä? Kulttuurissa jota sekä fanit että paikallinen media pitävät yllä. Vika ei ole pelaajissa, vaan valmentajassa ja GMssä, jotka häviävät kaksinkamppailut, varastavat hyökkäyksiin, hukkaavat puolustusalueella miehensä.

  En nyt väitä, että Oilersin rosteri olisi täydellinen ja vailla heikkouksia. Puolustus on tasapaksu. Laituriosasto voisi olla nopeampi. Hyvää kahdensuunnan sentteriä ei ole. Mutta lopulta kyse on siitä, että Draisaitlille ja McDavidille on korvamerkattu 170 miljoonaa seuraavan kahdeksan ja puolen kauden aikana. Joutuvat elämään sen kanssa, ettei ykköskorin laitureita ole vierelle tarjolla, maaleja pitäisi silti saada aikaan, ja että puolustuspäässäkin pitäisi keretä auttamaan, kun mitään Norrispakkia siellä ei tule olemaan.

  Sopimuksista voi olla mitä mieltä vaan, voivat olla virheitä, mutta Oilersfanit elävät noiden sopimusten kanssa senkin jälkeen kun niistä on GM päällään maksanut. Eli voisi olla aika alkaa opetella vaatimaan tähdiltä liksan mukaisia otteita, eikä vain etsiä syntipukkeja roolipelaajista tai valmentajasta.
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on aika hyvä pointti. Nyt kun tilanne on se, että kahdelle ykköshevoselle maksetaan niin paljon kuin maksetaan (ok, Mäkkärille vasta ensi kaudella), vaatimustason pitää olla sen mukainen. Pisteitä ja peliä edistäviä tekoja pitää tulla illasta toiseen. Valmentajaa on vaikeaa syyllistää siitä, jos miljoonien arvoiset pelaajat alisuorittavat perusasioissa.

  Oilersin ongelmat kasaantuvat ensi kaudella. Palkkakatto noussee jonkin verran, mutta tuskinpa tilaa on silti kovin paljoa enempää kuin 15 miljoonaa dollaria. Sillä pitäisi saada vähintään viisi hyökkääjää ja kaksi pakkia, todellisuudessa tietysti useampia. Reilun parin miljoonan keskimääräisillä caphiteillä ei ihmeitä saada. Niinpä kysyn asioista perillä olevilta:

  Kannattaako hyvin pelannut RHN treidata? Jos, niin minkälaiseen pelaajaan? Cap dump vaiko vastaavan hintainen (ja arvoinen) pelaaja tilalle?
  Lucicilla on NMC, mutta onko siinä optioita? Lucic olisi varmastikin ensimmäisenä liipasimella, sillä onhan tuo aika hurja sopimus..?
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Niin viimeisten noin 12 vuoden aikana Oilersilla on ollut kolme GM:ää ja seitsemän valmentajaa. Ja tulokset ovat olleet yhtä poikkeuskautta lukuunottamatta aika samanlaisia. Lisäksi kaikki pelaajat on vaihdettu ja esimerkiksi neljän vuoden takaisesta joukkueesta ovat jäljellä RNH ja Klefbom (joka pelasi silloin 17 ottelua). On totta, että ainoa pysyvä asia ovat olleet fanit ja media eli siinä mielessä tuo kulttuuriasia on ehkä ihan validi pointti. Mutta kun fanien vaihtaminen on aika hankalaa ja mediankin kanssa pitää vain elää. Siitä syystä varmaankin lähdettiin tähän "forensic auditiin" jota Nicholson johti ja laittoi johtoportaan henkilöstön uusiksi, jotta saadaan sitä joukkueen sisäistä kulttuuria vaihdettua.

  Mutta ihan en nyt saa täysin kiinni tuosta viestin pointista. Eli ensin toteat, että kärkikaverit joutuvat elämään sen kanssa, ettei rinnalle ole ykköskorin laitureita ja että pitää puolustuksessakin auttaa kun ei ole oikein huippupakkejakaan. Mutta sitten myös että kärkikavereilta pitäisi vaatia palkan mukaista suorittamista? Mutta mitä se sitten on? Onko se sitä että kärkikaverit käyvät ensin puolustamassa ja vievät sitten kiekon toiseen päähän ja tekevät maalin, koska ei siellä ole ketään kenelle syöttää? Sitäkin tietysti välillä tapahtuu, mutta kun vastustajien on aika helppo pimittää McDavid eikä muista ketjuista liiemmin löydy uhkaa hyökkäyssuuntaan, niin menee aika vaikeaksi.
  Ja tarkoitatko siis että fanien pitäisi syyttää valmennuksen ja GM:n lisäksi enemmän pelaajia? Sitä nimittäin tapahtuu ja tuosta kaupungista on buuattu aika monta hyvän tason pelaajaa pihalle. Ja media se vasta osaakin savustaa porukkaa ulos. Mutta kohdistuuko se fanien ja median kritiikki oikeisiin pelaajiin on sitten toinen kysymys. Ja kuten todettu, niin koko joukkue on tässä 12 vuoden aikana vaihtunut jo pariinkin kertaan.

  Tietenkin olen täysin samaa mieltä siitä, että kärkikavereilta pitää vaatia palkan mukaista suorittamista. Mistä syystä esimerkiksi vastustin tuota Draisaitlin sopimusta, koska sai sen yhden Hallin ja yhden McDavidin rinnalla vietetyn kauden perusteella. Ja onhan se selvä, ettei Draisaitl ole pelannut läheskään riittävällä tasolla. McDavidin palkka taas onkin vielä ihan naurettavan pieni, mutta vaikka olisi jo tuo isokin sopimus voimassa, niin on taas mielestäni pelannut ihan hyvällä tasolla. Tietenkin voisi enemmän laukoa ja en tiedä sitten niistä kapteenin ominaisuuksista, kun ei ole mitään sisäpiirin tietoa. Mutta on kuitenkin ainoa järkevä syy tuon joukkueen peliä katsoa. Enemmän pitäisi tietenkin tehdä maaleja kun paikoille kuitenkin pääsee.

  Mutta siis oma näkemykseni on se, että vikaa on pelaajissa. Pelaajat ne virheet siellä kaukalossa tekevät tai häviävät kaksinkamppailut tai eivät osaa avata peliä tai saa kiekkoa tyhjään maaliin tai torju edes rantapalloa. Lisäksi vikaa on GM:ssä, joka ei ole pystynyt hankkimaan niille kärkiäijille riittävästi tukea laitahyökkääjien muodossa tai ykköskorin pakkia vaikka on kaupannut pihalle kaikkea mahdollista. Ja lisäksi vikaa on valmennuksessa, joka ei käytettävissään olevaa pelaajamateriaalia ole saanut pelaamaan joukkueena siten että tulisi menestystä tai ei ole saanut erikoistilannepelaamista kuntoon.

  Onko sitten järkevää lähteä tekemään vaihdoksia valmennukseen tai GM:ään on hyvä kysymys. Sitä on tosiaan kokeiltu jo monta kertaa ilman tulosta. Olisiko nyt vain järkevää mennä tämä kausi loppuun ja sitten ensi kaudella kokeilla uudestaan samalla johtoportaalla. Itse ehkä olisin kuitenkin sen kannalla. Ja jos jonkun pitää saada potkut, niin sitten ensisijaisesti GM:n joka tuon joukkueen on ihan omin kätösin kasannut ja jos pelaajat eivät ole rittävän hyviä, kuten edellä todettiin, niin hänenhän vikansa se on. Toki omaan mielipiteeseeni vaikuttaa se, etten missään vaiheessa ole pitänyt Chiarellista persoonana vaan hänestä on itselleni tullut aika ylimielinen vaikutelma.

  EDIT: Niin ja jos siis aika monen pelaajan kohdalla fanit ovat jo ihan alun alkaenkin pitäneet sopimuksia ylihintaisina tai ylipitkinä, niin voiko silloin vaatia pelaajilta niiden mukaista suoritustasoa? Vai pitääkö silloin kääntää katse siihen suuntaan kuka niitä sopimuksia on tehnyt.
   
 8. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  En ole Oilersia niin paljoa seurannut, mutta lätkää sitäkin enemmän. Nyt nämä kaksi vieraspeliä seuranneena pidän kyllä ongelmana nimenomaan valmennusta. Pelitavallisesti Oilers otti kyllä kuokaan 100-0 sekä Dallasilta että Chicagolta. Kukaan ei tunnu tietävän mitä kaukalossa tekee ja ainoa syy että edes jotain hyökkäyspäässä tapahtuu on silloin, kun McDavid kuskaan kiekon yksin päästä päähän. Aivan vitun hirveää jääkiekkoa. Olen kanssasi eri mieltä siitä että joukkueen rosteri ei todellakaan ole noin heikko miltä tuo peli nyt näyttää. Valmentaja ei tule näkemään enää Oilersin kotihallia, vahva veikkaus.
   
 9. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo ja itseasiassa ehkä eniten ihmetyttää se, että McLellan on jotenkin nostanut kädet pystyyn esimerkiksi erikoistilannepelaamisen suhteen ja sanonut ettei hänellä ole siihen vastauksia. Vähän sellainen lyödyn miehen kuva on jäänyt viimeaikoina. Ja tosiaan eihän noissa viikonlopun peleissäkään ollut mitään järkeä. Kunhan roiskivat menemään. Mutta kyllähän McLellan Sharksissa sai runkosarjassa ihan hyvää tulosta aikaan. Eli en usko hänen olevan niin huono kuin mitä tämän kauden tulokset antavat ymmärtää. Ja kuten on aiemminkin kirjoiteltu, niin onko ongelmana osin se, että valmentaja ja GM eivät ole ihan samalla sivulla keskenään. GM hankkii pelaajia joita valmentaja ei halua peluuttaa tai hankkiutuu eroon pelaajista, joita valmentaja on käyttänyt paljon.

  Spector oli saanut Chiarellin langanpäähän ja tämä vakuutti ettei valmentaja ole saamassa potkuja: Oilers GM Peter Chiarelli has 'no intentions' of firing Todd McLellan - Sportsnet.ca
  Ei olisi toki ensimmäinen kerta kun näin sanotaan ja samalla sorvataan uuden valmentajan kanssa sopimusta. Mutta toisaalta ei tässä nyt ole mikään kiirekään. Mielellään toki ennen kauden loppua uusi kaveri puikkoihin jos siihen päädytään, mutta ei tätä kautta enää mikään pelasta eli voi ihan rauhassa miettiä vaihtoehtoja.
   
 10. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Tässäpä ne omat aatokseni jo valmiiksi paketoituna. Virheitä on tehty myös GM:n toimesta liian rahakkailla sopimuksilla (pl. McDavid, josta nyt oli varmaan pakko maksaa tuo hinta), mutta kyllä tuolla näyttäisi olevan myös pelitavassa (valmennuksessa) myös ongelmia, kun tuota kasassa olevaa nippua ei saa nähtyä paremmin pelaamaan. Viime kausi oli jo paljonkin lupauksia antava.

  Helposti ajattelee, että mitäs sillä on väliä jos jollekulle pelaajalle maksetaan vaikkapa 250 tuhatta per kausi "hyvän miehen lisää", mutta kun tuon kertoo vaikkapa kymmenellä, niin siinä on jo 2.5 milliä sidottu ns. turhaan. En nyt väitä (kun en tiedä), että Oilersissa on kymmenen pelaajaa, joiden palkka on tuon 250 tuhatta (tai enemmän) per kausi liian paljon, mutta noin esimerkin omaisesti, että jokainen dollari merkkaa, kun kokonaisuutta kasataan. Vaikka Oilersia symppaankin, niin kyllä se vituttaisi, jos he taas saisivat lotottua draftista sen "puuttuvan palasen". Mahdollisuuksia on kyllä annettu, nyt pitäisi ruveta myös pelaamaan.
   
 11. Pontus Toikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C of RED
  Kovasti tulevaisuuteen auttaisi jos se varaaminen olisi edes jonkinlaisella tasolla, näitä ykkösvarauksia lukuunottamatta sieltä ei ole tullut tai tulossa yhtään NHL-pelaajaa. Jos 3-4 kentät joudutaan joka vuosi täyttämään vapailla agenteilla ei se tuossa cap-tilanteessa tule onnistumaan. Ensi kesänä varmaan 1-2 alivoimaspesialistia voisi auttaa tuota historiallisen huono alivoimaa.

  Onhan nuo Oilers toimittajat Spectorin johdolla sellaisia fani poikia, että oksat pois. Siellä on nämä tietyt pelaajat, kuten Russell, joka ei tee ikinä mitään väärää. Toisaalta sitten paineensiedoltaan "heikot" spectorin mielestä voidaan laittaa pois. Sitten kun siihen lähtee fanit mukaan, niin ei ihme että edmonton ei Mcflusta huolimatta ole mikään haluttu paikka vapaille agenteille.
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Vähän ihmetyttää, että mitä tuolle joukkueelle joulutauolla tapahtui. Peli oli vielä ennen joulua ihan eri näköistä, joukkue puhalsi yhteen hilleen, ja näytti että Oilers on kääntämässä kurssinsa. McLellan selitti haastattelussa joulutauon jälkeen, että "isot moottorit tarvitsevat vähän aikaa lämmetäkseen". Nyt on mennyt seitsemän peliä ja peli on edelleen yhtä paskaa kuin ensimmäisessä matsissa joulun jälkeen, joten tuo selitys ei mene enää läpi. Tuntuu, ettei McLellan nauti enää pelaajien luottamusta. Sekään ei oikein enää riitä selitykseksi, että pelaajat eivät olleet hereillä kun kiekko tippui jäähän. Ammattilaisten on aina oltava valmiina kun peli alkaa, oli kellonaika mikä hyvänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 11.17
 13. ijuka Jäsen

  Mielestäni suurin syy joukkueen alisuorittamiseen on yksinkertaisesti Chiarelli sekä osittain edelliset GM:t. Scoutit myös.

  Hyökkäyksessä on laitureina käytännössä pelkästään puukäsiä. Ei niitä pelaajia voi syyttää siitä jos omalla tasollaan pelaavat - taso vaan ei ole riittävä. Esim. Lucic, Puljujärvi, Maroon jne. pelaavat aivan väärissä paikoissa tämänhetkisiin taitoihinsa nähden. Ykkösketjun laitureita tuossa ei ole muita kuin Draisaitl eikä kyllä kakkosketjun laitureitakaan kuin ehkä Lucic, joka on alemman tason kakkosketjulaisia ja puukäsi hänkin. Kädellisiä hyökkääjiä on vain 3(RNH, McD, Drai).

  Klefbom ja Larsson eivät kumpainenkaan mitään vedentekijöitä ole, vaikka molemmat ovatkin alisuorittaneet. Kummatkin olisivat todennäköisesti kuitenkin omiaan juuri kakkosparissa, ja näide kahden lisäksi heiltä löytyykin puolustuksesta vain kolmospari Russel-Nurse ja kaksi AHL-tason äijää. Eikö tämäkin olisi GM:n hommia? Heiltä puuttuu sekä ykköspakki että kakkospakki, jokainen puolustuksessa on yhden parin ylempänä pelaamassa kuin pitäisi. Esim. Benningin ei pitäisi olla lähelläkään NHL-paikkaa.

  Maalivahtipeliä on paha syyttää, sillä vaikka Talbot ei parhaimmillaan ole ollutkaan, niin ne maalipaikat mitä Oilers antaa ja millä tahdilla on aivan järkyttävää katsottavaa.

  Omasta mielestäni sen sijaan että pelaajat alisuorittaisivat, he vain eivät yksinkertaisesti ole kovin hyviä. Hyökkäyksessä on laituriosasto täynnä puukäsiä ja puolustus on täysin luokatonta. Monien pelaajien tasoa on roimasti yliarvioitu viimekauden perusteella(Larsson, Klefbom, Lucic, Maroon jne) eikä osattu lainkaan olettaa, että he tulisivat putoamaan maan pinnalle.

  Mielestäni suurin vastuu lankeaa Chiarellin niskaan. Hän on tehnyt suuria virhearviointeja eikä ole onnistunut kokoamaan materiaaliltaan kelvollista tai toimivaa kokonaisuutta. Mutta ei McLellanin peluutus ja kyky saada joukkueesta kaikkea irti ole myöskään kovinkaan häikäisevää. Yleisenä sääntönä, jos erikoistilannepelaaminen on näin surkeaa kauttaaltaan, syy lankeaa ainakin näiltä osin myös valmentajalle. Peluutus on myös kummastuttanut.


  Bonuksena, draftaus ja scouttaus ei ole onnistunut kovinkaan hyvin myöskään. Jos verrataan esim. Lightningin tulevaisuudennäkymiä Oilersiin, ero on valtava. Puljujärven jälkeen tulevia lupauksia hädin tuskin on. Ja milloin viimeksi on ensimmäisen kierroksen jälkeen Oilers saanut jonkun kunnon pelaajan? Koulutettu apinakin osaisi draftata McDavidin, siitä on turha antaa lainkaan tunnustusta kenellekään.
   
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Muutamia poimintoja tuosta Chiarellin haastiksesta:

  "Everyone is under evaluation, including myself,” Chiarelli said. “We’ve had our challenges from a coaching perspective, and we’ve had our challenges from a player personnel perspective. We went into the season with certain expectations, and we’re not even close to them." Eli ainakin Chiarellin mukaan osa Oilersin ongelmista liittyy valmennukseen ja osa pelaajiin. Ei hän itselleenkään puhtaita papereita anna ja myöntää suoraan, että palli heiluu.

  "There’s a plan in place, and a plan to bring up through the ranks, at the proper time, younger players." Eli näyttöpaikkoja on keväällä luvassa nuorille pelaajille. Tähän täytyy kuulua esim. Rattie, joka jostain käsittämättömästä syystä ei ole saanut ollenkaan NHL-kutsuja tällä kaudella, vaikka näytöt AHL:ssä ovat olleet erittäin hyvät

  Chiarelli myös kertoi harkinneensa Perry Pearnin tuomista joukkueeseen apuvalmentajaksi, toimenkuvana Woodcroftin ja Johnsonin avustaminen erikoistilannepelaamisessa. Tämä olisi pitänyt tehdä jo syksyllä, nyt on liian myöhäistä.

  Lowetide kirjoitti The Athletic-artikkelissa OIlersin käyneen alustavia jatkosopimusneuvotteluita Maroonin leirin kanssa. Toivottavasti eivät lähde mitään mottipäisiä summia maksamaan, sillä tämän kauden näytöillä Maroon ei ansaitse isoa palkankorotusta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 14.41
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Lucicin NMC on voimassa vuoteen 2021. Sen jälkeen hän voi toimittaa listan 8-10 joukkueesta joihin hänet voi treidata. Eli jos Lucic aiottaisiin vaikkapa kesällä treidata, hänen pitäisi seuran pyynnöstä kumota tuo NMC.

  Lucic yrittää kyllä kovasti herätellä muuta joukkuetta. Lucic: Oilers aren't having fun right now - Article - TSN
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 19.03
 16. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  @TAM

  Pointtina se, ettei GM:n virhe vie vastuuta pelaajalta suorituksistaan. Eivät Draisaitlin neuvottelut menneet niin, että agenttinsa vaati seitsemää miljoonaa, mutta Chiarelli tyrkytti kymmentä, koska uskoi, että isommalla rahamäärällä pelaaja pelaa paremmin. Draisaitl on vaatinut tiettyä liksaa, joka hänen omasta mielestään vastaa hänen arvoaan. Ja kun pistää sopimukseen nimen alle, fanit ovat oikeutettuja vaatimaan liksan mukaista suorittamista siitä huolimatta, että gm:n olisi pitänyt arvioda pelaaja paremmin ja toimia sopimusneuvotteluissa sen arvion mukaan.

  Kymmenellä miljoonalla pitäisi saada NHL:ssä eliittiä oleva ykkössentteri. Ei omassa päässä sekoilevaa kakkos/kolmossentteriä, joka väläyttelee ajoittain hyökkäyssuuntaan, mutta pääsääntöisesti keskittyy syytämään onetimereita pienestä kulmasta.
   
 17. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  No näinhän sitä voisi luulla mutta toisaalta Lucic tekee pisteitä aivan samaan tahtiin kuin aiemminkin urallaan eli noin 50 pistettä kaudessa. Eikä kai muutenkaan ole ollut mitenkään huonompi kuin mitä pystyi etukäteen odottamaan. Eli kun GM on hänelle tuon sopimuksen tehnyt niin on saanut kai sen mitä on halunnutkin. Tietysti jos GM vaihtuu voi tilanne olla toinen

  Ja muutenkin edelleen voisi toistaa, että laitahyökkääjäthän ovat pisteiden valossa aikalailla samassa tahdissa kuin ovat olleet urallaan edellisinä kausina.
  Lucicin taso on ollut viime kausina 50 pisteen paikkeilla ja uran huiput noin 60 pistettä. Nyt tasaisella tahdilla 51 pistettä tähtäimessä.
  Maroon on ollut sellainen 40 pisteen kaveri paitsi tuolla kaudella jolloin kaupattiin Oilersiin jolloin koko kaudelle laskettuna saalis olisi ollut 31 pistettä. Viime kaudella 42 pojoa ja tällä kaudella samaa vauhtia.
  Strome yhtä kautta lukuunottamatta vähän päälle 30 pisteen kaveri ja nyt tähtäimessä 32 pistettä.
  Kassianilla enemmän vaihtelua pistemäärissä, mutta viime kaudella 24 pistettä ja samaan pistemäärään tämäkin kausi on suuntautumassa.
  Caggiulalla viime kaudella 18 pistettä ja nyt kauden puolivälissä yhdeksän.
  Slepyshev on vähän pelannut alakanttiin. Viime kaudella 10 pistettä 41 pelissä ja nyt kolme pistettä 18 pelissä.
  Cammalleri on vähän vaikeampi tapaus kun ei oikein ole mitään odotusarvoa, mutta hänellä 22 pelissä kahdeksan pistettä.
  Puljujärvellä ei mitään aiempaa tasoa tietenkään ole ollutkaan mutta hänellä 26 pelin jälkeen 11 pistettä eli jos tuota tahtia pelaisi koko täyden kauden niin tulisi noin 35 pistettä.

  Tällä ei mitään muuta tarkoitusta kuin osoittaa, ettei tämä laitahyökkääjien pistemäärä voi olla ollut kovin iso yllätys. Toki aina voisi toivoa jonkun vetävän vähän aiempaa kovemman kauden, muttei sen varaan pitäisi laskea mitään.

  Ja @larzzon kiitos selvennyksestä. Totta tuokin tuosta sopimusneuvottelusta. Mutta vaikka pelaaja ja agenttinsa pyytäisivät miten mottipäistä summaa tahansa niin pitäähän GM:n kuitenkin ottaa huomioon kokonaisuus palkkakaton ja joukkueen rakentamisen kannalta. Olisiko sitten Draisaitlin kanssa kannattanut pelata vähän kovemmalla neuvottelutaktiikalla tai, kuten monet ehdottivat, laittaa kaveri myyntiin jos ei sopua synny. Oman näkemykseni mukaan aika iso osa faneista oli huolissaan tai jopa vastaan tuota Draisaitlin sopimusta perustuen hänen näyttöihinsä. Mutta nyt kun sopimus on tehty niin eihän sille oikein mitään voi. Tai myydä voi mutta kuten Eberlenkin kanssa niin tulisi ottamaan tuon caphitin takia takaisin todennäköisesti selvästi heikomman pelaajan. En tiedä miten fanit voivat sitä kovempaa suoritustasoa vaatia? Buuaamalla peleissä? Siinä Edmontonin yleisö onkin ihan hyvä.
   
 18. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No en nyt sanoisi että Puljujärvi ei ole edes kakkosketjun laituri. Itse asiassa Puljujärvi on ollut luultavasti mielestäni, ja joka tapauksessa ainakin Edmonton Journalin arvioissa joukkueen toiseksi paras pelaaja ja parempi ykkösketjun laiturina kuin mainitsemasi Draisaitl. Jesse on myös ollut parempi kuin Lucic, joka on onnistunut joissain otteluissa mutta ollut varsinkin palkkaansa nähden selkeä epäonnistuja liian usein. Eilenhän Drai laitettiin McDavidin laituriksi ja valitettavasti tulos oli kuten useimmiten tällä kaudella eli heikko. Jatkoajan kolmekolmoset on sitten toinen asia.
   
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 22.38
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Puljujärven ongelma tällä hetkellä on aivan sama kuin muillakin Oilersin hyökkääjillä. Ei paljon auta olla näennäisesti joukkueen paras tai toiseksi paras hyökkääjä jos ei tule maaleja ja pisteitä. Siis jos nyt puhutaan ykkös- ja kakkosketjun kavereista. Vikkeliä mutta tehottomia pörrääjiä on nähty ennenkin. Toki Puljujärvi on vielä nuori ja kokematon eli mahdollisuuksia kehittyä on ja kehitystä voi tulla vaikkapa tällä kaudella. Ja kun on raamit ja luistelu tuolla tasolla niin NHL-ura on aika selviö. Sen näyttää sitten aika että missä roolissa sen tekee.

  EDIT: Niin ja tasakentällisin McDavid-Draisaitl ja McDavid-Puljujärvi kaksikkojen tilastot ovat aikalailla identtisiä. Draisaitlin kanssa ovat tehneet enemmän maaleja mutta myös päästäneet. Corsit ja kaikki mahdolliset aikalailla samalla hehtaarilla. Puljujärven kanssa pari prosenttiyksikköä parempi PDO lähinnä torjuntaprosentista johtuen.
  Etten nyt ihan kauhean jyrkkää eroa noiden välille tekisi kummankaan hyväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 22.51
 21. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Näkisin asian pitkälti samalla tavalla. Pidin esimerkiksi Larsson<->Hall-treidiä aivan uskomattomana turpiinottona aikoinaan ja muutenkin tuo joukkueen rakentaminen on kyllä ohkaisella pohjalla. Chiarelli arvioi nähdyn perusteella todella yksioikoisesti joukkueen rakentamista (nyt tarvitaan ehdottomasti stay-at-home-pakki hinnalla millä hyvänsä!) tehden hätäisen oloisia liikkuja. Sohva-GM päästetty erehdyksessä tositoimiin?

  Ns. asset managementtia toki vaikeuttaa tässä moneen otteeseen todettu tosiasia, että scouttaus on ollut luokatonta. Liipasinherkkä GM ja paskat valinnat varaustilaisuudessa ei ole kovin hyvä yhdistelmä, varsinkin kun Oilersissa on ollut vaikeuksia ulosmitata potentiaalia kaikesta siitä lahjakkuudesta mitä joukkueeseen on saatu.
   
 22. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Toki toki. Kommentoin vain sitä, että Draisaitl ja Lucic olisi laitureina Jesseä parempia ja että Jesse ei olisi kahden ylimmän kentän tasoa. Esimerkiksi viimeisimmässä pelissä Edmonton Journal antoi Jesselle arvosanaksi 6, kun Drai sai numeroksi 4 ja Lucic 2. Kohtalaisen harvassa taitaa olla ne pelit joissa Jesse ei olisi saanut tämän porukan parasta arvosanaa, mutta tietysti vielä saa parantaa ja lisää maalejakin saa tehdä.

  Eihän siitä kuitenkaan ole montaakaan peliä kun Jesse oli koko änärin kärkipäätä peliaikaan nähden tehdyissä maaleissa ja edelleenkin hän on Oilersin ykkösenä vähäisestä yv-ajasta huolimatta. Tuossa tilastossa takana on kovia nimiä mukaanlukien vaikkapa Hall, Rantanen, Stamkos, Kane(t) ja Scheiffele. Sanoisin jopa niin, että maalinteon suhteen Jesse on ollut jonkinlainen valonpilkahdus. Kun hän pääsee ylivoimalla oikealle paikalleen nähdään nouseeko maalimäärä tuosta vastuun mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 22.52
 23. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näinhän se menee. Siihen vielä päälle vaikkapa tällä hetkellä kovin ylihintaiselta vaikuttava soppari Drain kanssa, mikä vaikeuttaa varmasti tulevia palkkaneuvottelujakin, kun kaikki voivat vedota hänen ökypalkkaansa. Hommaa ei helpota myöskään se, että kärkipään varausvuoroista on luovuttu epäonnistuneiden sopimusten yhteydessä (etenkin case Reinhart) ja toisaalta onnistumisprosentti muiden kuin ykköskierrosten varausten kanssa on tosiaan surkea.
   
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo tietenkin Oilersin ylivoiman pitäisi ihan ensin keksiä mitä yrittävät tehdä. Ei siellä pystytä rakentamaan edes vetopaikkoja joten siinä mielessä ihan se ja sama missä se laukoja on. Nythän ykkösylivoimassa ovat kaikki neljä sentteriä ja McDavid vasemmalla antamassa passeja neliön keskelle RNH:lle tai ehkä neliön läpi Draisaitlille. Ja Letestu ei enää ole vetäjänä. Kakkosylivoimasta en tiedä mitä yrittävät kun siellä on aika sekalainen seurakunta. Lähinnä kai Benning on roiskinut viivasta kiekkoa maalille.
   
 25. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Juuri näin, ihan hirveää katsottavaa tuo ylivoima. Siis ihan totaalisen hirveää. Kakkosylivoimahan ei ehdi edes pelata paljoakaan ja pelaajat tosiaan on mitä on, joten voi sanoa että tuossa suhteessa Jessen asetta ei ole hyödynnetty lainkaan.