Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Nämä uudenvuodenaaton pelit eivät ole Oilersilta aiemminkaan sujuneet kaksisesti, edellisestä voitosta on jo 16 vuotta. Silti, nyt alkaa olla käsillä ne ajat että voittoja on pakko ottaa seuraavista viidestä pelistä. Kings ja Ducks kohdataan kotona, sen jälkeen kaksi päiväpeliä putkeen Starsia ja Blackhawksia vastaan ja lopuksi vielä Predators kotona. Jos pelaavat yhtä huonosti kuin tänään, on kausi varmuudella ohi.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Jep. Ja itseasiassa ennen kuuden päivän taukoa on seitsemän peliä Läntisen jengejä vastaan. Noista peleistä olisi voitettava vähintään viisi, jotta pudotuspelipaikkaan pysyisi edes jonkinlainen mahdollisuus. Nythän eroa on se sama seitsemän pistettä kuin oli marraskuun lopussa eli aika tehokkaasti nämä kolme tappiota taas murskasivat paremman alkukuukauden tulokset. No, tuossa tauolla voi sitten tehdä ratkaisuja sen suhteen että vieläkö kannattaa yrittää vai laittaako jo siinä vaiheessa Letestua, Maroonia ja Stromea pihalle.

  Edelleen käsittämätöntä miten tuolle erikoistilannepelaamiselle ei saada tehtyä mitään. Sen nyt luulisi onnistuvan näin kauden aikanakin. Tai ainakin helpommin kuin laiturinpaikkojen täydentäminen edes vähän maalintekoon kykenevillä kavereilla. Sitä puolta voi sitten kesällä korjailla. Tosin jos ei jengillä ole edes asenne kohdillaan niin aika sama keitä siellä pelaa.
   
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tällaiset ketjut tänään treeneissä:

  Maroon - McDavid - Puljujarvi

  Lucic - Nugent-Hopkins - Strome

  Khaira/Cammalleri - Draisaitl - Caggiula

  Auvitu - Letestu - Kassian/Slepyshev

  Ykkösessä kieltämättä on potentiaalia, ja varmaan Maroonia pidetään nyt näyteikkunassa jotta hänestä joku kiinnostuisi. Varmaan Stromen kohdalla on vähän sama juttu, tuskin olisi muuten kakkosketjuun pistetty.
   
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Rishaugin mukaan ainakin vielä siis siten nämä ketjut, että Khaira ja Kassian olivat ne ylimääräiset kaverit ja olisivat jäämässä ulos kokoonpanosta. Ihan vähän vaikuttaa mielestäni epätoivoiselta ja en ehkä itse olisi pudottamassa noita kahta kaveria kokoonpanosta kun vastaan tulee Kings. Siis eikös Chiarelli ole juuri näitä oman divisioonan jengejä varten kasannut isoa ja painavaa jengiä. Ja nyt sitten olisi kokoonpanossa Cammalleria ja Auvitua. Mutta voihan olla, että tänään vain vähän näpäytettiin Khairaa ja Kassiania... tosin ainakin Kassian on ollut kaiketi varsin huono jo monta peliä.

  Maroon ykkösen vasempaan laitaan on käytännössä Lucicin lisäksi ainoa vaihtoehto. Eikä kovin hyvä sellainen. Tietenkin jos se viime kauden kaltainen kuuma putki taas löytyisi, niin olisi hyvä homma. Mutta toistaiseksi siitä ei ole ollut mitään merkkejä. Lucic ehkäpä niillä Jets-pelin avopaikkojen tuhlaamisilla toisaalta ansaitseekin pudotuksen alemmas. Jostainhan sitä uutta virtaa ja ideaa pitäisi löytää.
  Mutta toisaalta laitahyökkääjät ovat aika normaalissa vauhdissa. Lucic napsuttelee sen 50 pistettä tasaisen tappavaan tahtiin kaudesta toiseen. Maroon on taas matkalla noin 40 pisteen kauteen. Strome ehkä itselleen jopa varsin hyvään 35 pisteeseen. Kassianille se reilut 20 taas tuloillaan. Ja loput ovatkin käytännössä vasta toista tai ensimmäista kauttaan pelaamassa eli oikein mitään vakiintunutta tasoa ei voi ollakaan.
  Hyvä kysymys on tietysti se, että pystyisikö joku laitahyökkääjä tekemään McDavidin rinnalla enemmän kuin tuon Lucicin 50 pistettä. Oilersista sitä kaveria ei vain tunnu löytyvän. Tai no Draisaitl tietenkin, mutta muita ei tunnu olevan.

  Vähän odottelen, että jossain vaiheessa McLellan lähtee vielä hakemaan tulosta tuolla Maroon-McDavid-Draisaitl yhdistelmällä joka viime kaudella hyväksi havaittiin.

  Ja jos vain sen ali- ja ylivoimapelaamisen saisi kuntoon. Alivoimahan itseasiassa on vieraspeleissä onnistunut ihan hyvin, mutta jostain syystä kotona soi omissa jatkuvasti.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Ja näin. Toinen 5-0 kotitappio putkeen. Ei se nyt toisaalta ihan huonoakaan ollut. Omasta mielestäni ihan tasaista taistelua kaksi erää. Oilersillakin oli tekopaikkansa. Mutta ehkä siinä olisi vain pitänyt pysyä kärsivällisempänä. Nyt Russellilta turhaan hyökkäyspäässä liian riskialtis peli ja Kingsille 2-1 hyökkäys mistä avausmaali. Siinäkään vaiheessa ei vielä mitään paniikkia mutta sitten erän lopussa ratkaisevat käänteet. Eli jos alkaisi jossittelemaan, niin mikäli Puljujärvi olisi laittanut kiekon käytännössä tyhjään maaliin, niin peli olisi ollut tasoissa. Mutta ei laittanut ja sitten Maroon hölmöili itsensä pihalle. Ja jo siinä vaiheessa tiesi, että sarjan huonoin kotialivoima ei tule viittä minuuttia kestämään. Hyvässä tapauksessa olisi mennyt vain kaksi, mutta nyt meni kolme ja peli ohi. Loppuun sitten vielä se viides. Siinä McDavidilta laiska puolustus Kopitaria vastaan ja Klefbom jätti Brownille ison tilan tehdä maali.

  McDavidin NHL-uralla ensimmäinen kerta kun on kolme peliä putkeen ilman pisteitä. Ja tosiaan kyllähän ne Kassian ja Khaira pelasivat ja ne yhdet harjoitukset olivat vain pieni näpäytys kavereille. Davidson sen sijaan tuli Benningin tilalle.

  EDIT: Noista alivoimamaaleista vielä. Ensimmäisessä oli tilanne missä Draisaitl melkein pääsi kiekkoon ja siinä vähän ehkä tuli sellainen tunne itselleni että McDavid alkoi haistella alivoimahyökkäysmahdollisuutta. Kiekko kuitenkin jäi Kingsille ja Gaborikilla oli hehtaarin verran tilaa keskellä katsella mitä tekisi. Tai tietenkin tekisi maalin, mutta että miten.
  Toisessa Kings toi kiekon alueelle ja Khairalla olisi ollut tilaisuus purkaa, mutta ei onnistunut. Oilers alkoi taas hakea sitä T-muodostelmaa jossa hyökkääjät ovat peräkkäin ja taas kerran poikittaissyötöllä toiselta puolelta löytyi hurjasti tilaa. Kopitar ei vetänyt itse vaan syötti maalin eteen. Kiekko muutti suuntaa Khairan mailasta ja Russellin jalasta ja olisi jo mennyt niistäkin suoraan sisään, mutta Brown vielä varmisti. Tuo hyökkääjien sijoittuminen ja pelaaminen alivoimalla on kyllä jatkuva mysteeri. Nyt taas oli kolme pelaajaa (Russell, Sekera ja Khaira) aivan nipussa maalin edustalla.
  Kolmannessa vähän samaa. Kassian käytännössä työntää Davidsonia pois maalinedustalta kun yrittää päästä tiukasti samaan nippuun pakkien kanssa. Ja kaikki Oilersin pelaajat ovat enintään kahden metrin päässä toisistaan. Muzzinilla on viivassa tilaa ja aikaa katsella mitä tekisi ja saa lopulta vähän houkuteltua Letestua erilleen kavereistaan. Syöttö vasemmalle missä puolestaan Gaborikilla on tilaa ja aikaa. Hän päätyy vetämään itse hyvän maskin takaa. Talbot torjuu vedon, mutta hukkaa kiekon näkyvistään ja luulee sen tulevan maalin toiselta puolelta mutta pomppaakin Kempelle tyhjälle maalinkulmalle.
  Jotenkin itseäni ihmetyttää miten tuota alivoimapelaamista ei saada kuntoon. Tietenkin se on kiinni pelaajistakin, mutta ehkä sitä olisi kannattanut miettiä siinä vaiheessa kun joukkuetta rakennettiin. Ja nyt kun ovat puoli kautta hakanneet päätä seinään, niin kannattaisiko sitten edes systeemiä muuttaa.

  EDIT2: Ja McLellan totesi pelin jälkeen, että ei hänellä ole alivoimapelin parnatamiseksi mitään vastauksia. Jos olisi, niin se olisi laitettu kuntoon jo kuukausi sitten. Mikä itselleni tietysti herättää pienen kysymyksen siitä, että onko valmentajakin nostanut kädet pystyyn ja todennut ettei mitään ole tehtävissä. Tai no sanoi häne toki, että sen kanssa tehdään jatkuvasti töitä, mutta ei tuo hirveästi luottamusta herättänyt.
  Ja lisäksi valmentaja laittoi tuon kolmannen ylivoimamaalin harmillisen pompun piikkiin mitä se isolta osin olikin. Lisäksi mainitsi kahdesta muusta maalista ongelmiksi epäonnistuneen purun ja liian aikaisen hyökkäykseen "varastamisen". Ja noita(kin) asioita oli treeneissä painotettu.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018 klo 08.31
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Laitetaan vielä toinen viesti putkeen kun nyt on pelattu se 40 ottelua. Ja eihän se sitten hyvin jatkunut:
  pelit 1-5: 1-4-0, 2 pistettä, 0,4p/g
  pelit 6-10: 2-2-1, 5 pistettä, 1,0p/g
  pelit 11-15: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 16-20: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
  pelit 21-25: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 26-30: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g
  pelit 31-35: 4-1-0, 8 pistettä, 1,6p/g
  pelit 36-40: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g

  Kasassa 37 pistettä. Tavoitteena olevaan 94 pisteeseen siis matkaa 57 pistettä ja jäljellä 42 ottelua. Keskimäärin tarvitsisivat 1,36 pistettä/peli. Tai toisinsanoen esimerkiksi 25-10-7 tai 27-12-3 loppukaudesta riittäisi. Jotenkin aika vaikea nähdä tuon toteutuvan.

  Mutta mitä liikkeitä tekee GM. Onko nyt se tilanne, että laitetaan homma valmentajan piikkiin ja uutta miestä tilalle? Eräänlaisena viimeisenä herättelynä. Edelleen enemmän laittaisin kauden epäonnistumisesta GM:n piikkiin, mutta yleensä GM on saanut ensin vaihtaa kerran valmentajaa ennen omia potkujaan. Toisaalta tässä tapauksessa Nicholson taisi olla se joka valitsi sekä valmentajan että GM:n eli siinä mielessä McLellan ei edes ole Chiarellin oma palkkaus. Mikä taas toisaalta antaisi Chiarellille hyvän perusteen vaihtaa valmentaja omaan valintaansa. Ja toisaalta mahdollisesti Nicholsonilla voi olla sanansa sanottavana siitä kuka lähtee jos lähtee.

  Mahdollisen valmentajanvaihdon seurauksia ehtivät vielä hetken katsella ennenkuin pitää alkaa laittamaan pelaajia pihalle. Kuten monesti todettu niin ainakin Maroon, Letestu ja Cammalleri kannattaa laittaa eteenpäin jos ottajia löytyy.
   
 7. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Huonoa tuuriakin oli taas tänään matkassa, kun Puljujärvi ja RNH molemmat osuivat ylärimaan. Eihän tuolla pelin lopputuloksen kannalta olisi mitään merkitystä ollut. Saa nähdä tuleeko Maroonille pelikieltoa tuosta Doughtyyn kohdistuneesta taklauksesta, josta mies lensi pihalle. Juuri tuo Maroonin jäähy maksoi voiton tänään.

  Ensi kauden joukkueeseen on tyrkyllä mielenkiintoisia prospecteja Safinin, Räsäsen, Yamamoton ja Bensonin muodossa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018 klo 11.55
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 9. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  En usko, että Räsästä nähdään Oilers-paidassa ennen kuin yliopisto on suoritettu loppuun. Vaikuttaa sen verran tunnolliselta kaverilta. Uskon myös, että Räsänen on aika varma bottom-6 sentteri NHL-tasolle tulevaisuudessa. Tuli jo draftin aikana ihmeteltyä, kun putosi noin myöhäisille kierroksille, mutta sen parempi Oilersille.

  Nyt tosiaan U20 kisoissa jatkaa enää Safin ja Yamamoto ja olisikin mielenkiintoista jos kohtaisivat finaalissakin. Räsäsen turnaus päättyi viiden ottelun jälkeen, joihin tehot 4+0, Samorukov taas viimeisteli yhtä moneen otteluun 0+1. Safin ja Samorukov ovat edustuskelpoisia myös vuoden päästä ja etenkin Samorukovin kohdalle voi odottaa isoa tonttia, oli nimittäin näissä kisoissa Venäjän ainoa 99-ikäluokkaa ollut puolustaja.

  En tiedä onko täällä jo mainittu, mutta Gryba tosiaan laitettiin waivereiden kautta AHL:n puolelle. Pisti myös silmään, että Bakersfieldissä Caleb Jones johtaa pakkastilastoja aika räikeällä -17, kun taas toisessa päässä on Keegan Lowe ja lukema +11. Kertooko tämä sitten enemmän vastuusta ja peliajasta vai Jonesin ja Lowen tasosta. Toki Lowe pelannut yhdeksän peliä vähemmän kuin Jones ja Jonesin kavereina tuolla häntäpäässä on Malone (-10) ja Rattie (-15), jotka nyt oletettavasti pelaavat hyökkääjistä kärkiminuutteja. Lowe taas on aikalailla yksin noiden plussiensa kanssa ja seuraavalla Dave Gustilla on +7, jonka jälkeen valahdetaan vielä alemmas jossa Stanton, Christoffer ja Russell keränneet +3.

  edit. mainitaan nyt vielä, että loppujen lopuksihan koko +/- tilasto on aika kuraa, mutta mielenkiintoista tuo Lowen +11 joka on aivan selvästi parempi mitä muilla pelaajilla.
   
 10. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Lowesta olikin juuri juttua: Lowe making a big impact in a quiet way for Condors | Sports | bakersfield.com
  Eihän noista lehtijutuista kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi tehdä siitä miksi Lowella on tehotilasto niin paljon parempi kuin muilla. Mutta sen sieltä voi poimia, että hän pelaa isossa roolissa ja on jonkinlainen "johtajahahmo" joukkueessa. Ja vielä erityisesti mainittu, että Jonesin peliin oli auttanut se, että hänet oli laitettu Lowen pariksi.

  Eilen eivät kuitenkaan olleet parina vaan kokoonpano oli tällainen:
  LaLeggia-Currie-Rattie
  Hamilton-Malone-Russell
  Pakarinen-Downing-Gust
  Christoffer-Platzer-Callahan
  Simpson-Bear
  Lowe-Mantha
  Jones-Gryba
  Pasquale
  Ellis

  Ja tuloksena 4-0 voitto Rampagesta. Maalintekijät Rattie, Simpson, Pakarinen ja Mantha (tyhjiin). Pasqualelle 36 torjuntaa ja kun edellisessä pelissä torjui Heatia vastaan 34/35 niin hänelle kahdessa peräkkäisessä vierasvoitossa yhteensä 71 torjuntaa. Heat kaatui siis uudenvuodenaattona 3-1 ja silloin maalintekijät Malone, Pakarinen ja Mantha.

  Maroonille kaksi peliä huilia. Saapa sitten nähdä tuleeko Lucic takaisin ykköseen siksi aikaa. Mutta kuka hänen tilalleen. Nostavatko vain joknun alempien ketjujen laitureista ylemmäs vai pelaako Draisaitl tai RNH laidalla.

  EDIT: Copper & Bluen Patrick Olsenilta ihan mielenkiintoinen artikkeli Oilersin alivoimapelistä: Oilers L Formation Penalty Kill - The Copper & Blue
  Itsekin olen miettinyt sitä samaa, että osin nämä erikoistilannepelaamisen ongelmat liittynevät toisiinsa. Eli harjoituksissa Oilersin alivoima varmaankin pystyy pelaamaan Oilersin ylivoimaa vastaan. Nyt tuossa artikkelissa sitä on vähän avattu tai ainakin spekuloitu olisiko siinä mahdollinen syy ongelmaan. Toki sitä ei käsitellä miksi viime kaudella homma toimi paremmin tai miksi vieraspeleissä homma toimii paremmin. Ehkä syynä on vain puhtaasti tuuri ja viime vuonna maalivahdit sattuivat pelastamaan enemmän tilanteita. Ja sitten tietysti se, että alivoimapelaajat ovat vaihtuneet.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 10.01
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kyllähän Oilers kovasti yrittää saada tuon alivoimapelinsä kuntoon. Ongelma vain on se, että sitä on yritetty saada kuntoon koko syyskausi eikä hommassa näy vieläkään parantumisen merkkejä. Tai no, toimiihan se vieraissa. McLellanin saappaissa alkaisin jo miettiä tuosta L-kuviosta luopumista ja normaalin alivoimaneliön käyttöön ottoa. Tai sitten apuvalmentajien vaihtoa (ei tule varmasti tapahtumaan).
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo vähän olen ihmetellyt mikseivät kokeile ihan perinteistä mallia. Mutta toisaalta kun muutkin joukkueet pystyvät tuolla samalla muodostelmalla hyviin tuloksiin, niin miksei Oilers. Onko kyseessä vain se, että Oilersilla ei ole sopivia pelaajia toteuttamaan tuota.
  Woodguylta twitterista eiliseltä pari screen shotia Canesin ja Jetsin alivoimasta: Woodguy Twitterissä: "So here's a couple of screen shots from CAR's PK last night. (79% this year, 84% last year) Here we see the same set up that makes us shudd… https://t.co/oCRRbmHUOH"
  Eilen näin myös jossain videon Canesin erittäin aktiivisesta alivoimasta tuolla systeemillä. Jetsillähän on tietenkin yksi Matt Hendricks pelaamassa isoja alivoimaminuutteja.
   
 13. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Sekeran paluu ei ainakaan vielä ole tuonut helpotusta. 6 peliä, 0+1 ja -7.

  Toisaalta se ottaa hakea pelituntumaa juuri tämän verran pelejä. Nyt pitää kauden kääntyä, jos on kääntyäkseen. Paras mahdollinen pakisto kasassa.
   
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Benning pelaa tänään Ducksia vastaan. McLellanin pressi oli lyhyt, eikä siinä selvinnyt että kuka tekee tilaa.

  E: ykkösketju ilmeisesti muodossa Slepyshev - McDavid - Puljujärvi. Davidson katsomossa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 21.56
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Chiarelli onnistui hankkimaan kakkosveskarin. Tämä oli ihan hyvä suoritus jos nyt on sellainen kaveri, että valmentajakin uskaltaa peluuttaa. Ja Montoyalla sopimus vielä ensi vuodeksikin eli maalivahtihommat ensi kaudelle lienevät valmiit. Brossoitin kohtalo on sitten mielenkiintoista nähdä. Niin ja toki kun se varausvuoro olikin ehdollinen, niin voisihan sitä nyt sitten jatkaa samaan malliin Talbotin peluuttamista ja antaa Montoyalle vain kuusi peliä niin menisikin vain viidennen kierroksen vuoro.
  EDIT: Jaa no johan se olikin kerrottu McLellanin toimesta, että tarkoituksena on antaa Brossoitille mahdollisuus pelata ja harjoitella Condorsissa, koska hän nuorena kaverina sitä tarvitsee. Ja samalla, että Talbotilla mennään tästä eteenpäin (kuten on toki menty tähän astikin).

  Kolmannen erän alusta katselin peliä ja sehän näytti ihan hyvältä. Tai että oli siis kiva katsoa. Oli yritystä ja vauhtia ja tilanteita. McDavid aivan liekeissä ja vielä jos joku joskus saisi hänen passeistaan kiekkoa sisään niin olisi kiva. Tai no saihan Russell eli siinä mielessä ihan ok. Tietenkin voisi McDavid vielä aktiivisemmin itsekin laukoa. Mutta pariinkin kertaan kolmannen erän lopulla aika huikeita liikkeitä siinä siniviivan tuntumassa ja vielä ihan viimeisillä sekunneilla pääsi laukomaankin.

  Kokoonpano:
  Lucic-McDavid-Puljujärvi
  Caggiula-Draisaitl-Slepyshev
  Cammalleri-RNH-Strome
  Khaira-Letestu-Kassian
  Nurse-Larsson
  Klefbom-Russell
  Sekera-Benning

  Varsinaisen peliajan ykkösketjun viimeisessä vaihdossa Draisaitl laitettiin Puljujärven tilalle. Lucic oli ainakin kolmannessa taas aivan turha kaveri ykkösessä kiekollisen pelin kannalta. Hänellä on taas siis se jakso ilmeisesti menossa.

  Jatkoajalla ihan vähän kyseenalaistaisin Stromen peluutusta. Kaveri on niin kädetön, että miten ihmeessä hänet laitetaan jäälle eikä esimerkiksi Puljujärveä. Toki muutenkin noissa ketjuissa on kyllä RNH:lle jäänyt laitureiden suhteen sellainen mustapekka käteen, että pahaa tekee (EDIT: No, itseasiassa ei Draisaitlinkaan laitureissa liikaa ole kehumista). RNH kuitenkin oli taas mielestäni hyvällä pelipäällä. Jatkoajan jälkimmäisessä ylivoimassakin oli heti enemmän liikettä ja vaarallisuutta kun RNH tuli Klefbomin tilalle. Ensimmäinen ylivoima jatkoajalla oli taas sellaista seisoskelua ettei ihmetytä kun eivät saa kiekkoa maaliin.

  Rankkareilla Cammallerilta ja RNH:lta hienot maalit. Ducksin kaverit vetivät kaikki kolme vetoaan Talbotin hanskan puolelle ja Talbot ei itseasiassa saanut yhtään torjuttua. Ensimmäinen ohi, toinen maaliin ja kolmas tolppaan. Tietenkin hyvin hoidettu Talbotilta että vain yksi meni sisään, mutta pisti silmään tuo että siellä on aika selkeästi tiedossa mihin lauotaan.

  Näin siis voitto divisoonavastustajasta mikä on aina hyvä. Toki näitä pitäisi voittaa varsinaisella peliajalla jos haluaisi tavoittaa muita joukkueita. Oma tarkasteluni toki perustuu siihen 94 pisteen saavuttamiseen pudotuspeleihin pääsemiseksi ja tuskinpa se "raja" siitä nousee vaikka kolmen pisteen pelejä välillä pelaisivatkin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 10.58
 16. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ihan hyvä voitto, vaikka kieltämättä varsinaisella peliajalla nämä divisioonavastustajat pitäisi hoitaa. Kyllähän Nuge ja Draisaitl ansaitsisivat vähän paremmat laiturit, kuin mitä heillä tällä hetkellä on. Jospa kesällä tähän asiaan tulisi korjaus.

  Montoyan hankinta oli hyvä siirto. Hän on osoittanut aiemmissa seuroissaan olevansa luotettava varamaalivahti ja pelannut hyvin silloin, kun on kehiin päässyt. Brossoit laitettaneen ainakin loppukaudeksi farmiin, saa nähdä onko hän vielä ensi kaudella organisaatiossa. Montoya liittyy joukkueeseen huomenna Dallasissa ja sitten varmaan Brossoit lähtee alas. Brossoitilla on kyllä tulevaisuus NHL-tasolla, mutta hän on vielä nuori kaveri.

  Alivoimapeli toimi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotikaukalossa, oli jo aikakin. Onkohan Jim Johnson vihdoin siirretty tehtävästä sivuun?
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 23.43
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 23.57
 18. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ei se kyllä vieläkään toiminut. Ainoa takaisku oli Ducksin ylivoimamaali. Ja kun Oilers otti vain kaksi jäähyä niin alivoimapeli 1/2. Siihen vielä sitten päälle ylivoima 0/5.
  Tuo Oilersin alivoimaprosentti kotipeleissä on tällä kaudella 55,4%. Toiseksi huonoin Flyersin 69%. Jotta Oilers pääsisi edes tuohon 69 prosenttiin, niin heidän pitäisi tappaa seuraavat 29 alivoimaa putkeen. Tällä hetkellä ovat kotipeleissä päästäneet 29 ylivoimamaalia 65 alivoiman aikana. Ja ennätystä huonoimmasta kotialivoimaprosentista pitää hallussaan Caps kaudella 77-78 (taitaa olla tosin ensimmäinen tai ensimmäisiä kausia kun on tuo tilasto ollut edes olemassa) jolloin heidän prosenttinsa oli 66,7%. Eli hyvää vauhtia ovat ennätystä tekemässä.
  Vieraspeleissä ovat tällä kaudella edelleen viidenneksi paras alivoimajoukkue 85,1%:n tehokkuudella.

  Yamamoto pelasi pari erää pronssipelistä, mutta kolmannessa ei enää käynyt jäällä. Todennäköisesti ei siis ainakaan kovin pahasta vammasta ole kyse.

  Montoyallahan näyttää olevan tältä kaudelta vielä huonommat tilastot kuin Brossoitilla. Toki vähän pelejä ja eri joukkue ja niin edespäin. Ja edelleen hyvä että Chiarelli jonkun liikkeen teki, ettei Brossoitin tarvitse istua penkillä loppukautta. Vaikka McLellan sanoikin menevänsä Talbotilla, niin kai sitä kakkosveskaria edes vähän voisi peluuttaa. Ehtiköhän Montoya muuten olla miten pitkään jo Habsien harjoituksissa mukana tuon aivotärähdyksen jälkeen? Heidänhän olisi pitänyt laittaa joko Montoya tai Niemi waivereihin kun Montoya olisi aktivoitu IR:ltä.
   
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Montoya palasi Habsin harjoituksiin uudenvuodenpäivänä, joten hän ehti tämän viikon olla mukana ennen treidiä Oilersiin. Montoya kuitenkin on vielä IR:lla, vaikka onkin saanut peliluvan. Oilers varmaan hänet viikonlopun aikaan aktivoi ja lähettää Brossoitin waiversin kautta Bakersfieldiin. Ellei sitten joku seura Brossoitia waiversista poimi.
   
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Näin jo ekan erän jälkeen sellainen huomio, että Oilers on aika huono. Tai tosi huono. Starsin kärkiäijät tekevät mitä tahtovat. Ja samalla Oilersin ykkönen pidetään tiukasti kiinni. Tai no tulihan siinä se yksi irtokiekkopaikka Puljujärvelle, mutta ei muuta. Toiseen erään laittaisin Draisaitlin ykköseen Puljujärven tilalle ja Puljujärven kakkoseen RNH:n rinnalle. Kolmonen ja nelonen sitten yrittäisivät selviytyä.
  Ja joku muu valmentaja olisi jo laittanut uuden maalivahtinsa jäälle. Ei toki taaskaan Talbotin piikkiin maaleja, mutta joskus voisi ottaa jonkun isommankin torjunnan.

  EDIT: Toisessa erässä Stars lopettelikin jo pelaamisen neljännen maalin jälkeen. Oilersin hyökkääjä ei ole tehnyt maalia aika pitkään aikaan kun Russell teki sen ainoan edellisessäkin. Nyt vähän sotkivat ketjujakin. Kolmosen ja nelosen laitahyökkääjät vaihtoivat päittäin. Isoja muutoksia siis.
  Ykkösketju on siinä mielessä ollut Oilersin paras, etteivät ole päästäneet yhtään. Toisissa joukkueissa ykkösketjut tekevät joskus itsekin maaleja. Puljujärvellehän on siunaantunut pari tekopaikan puolikasta, mutta ei hän ole sen tasoinen viimeistelijä, että noista laittaisi sisään. Tai tarvitsee todella monta tilaisuutta. Tosin ei Oilersissa ole ketään muutakaan siihen... tai no se Draisaitl ehkä. Rousselin ketjuko siellä on pitänyt Oilersin ykkösen varsin täysin pimennossa.
  RNH:n ketjulta pari ihan hyvää vaihtoa ja saivat painetta pari kertaa toiseen päähän. Toki sitten se takaiskukin missä ensin Cammallerin huono syöttö ja sitten maalin edessä Sekera ei pitänyt miestään (vai menikö Sekeran kauttakin).

  EDIT: Kolmas erä 1-1 eli ei ihan huonosti. Oilersille siis toinen maali viimeiseen neljään peliin. Ja vieläpä ylivoimalla. Draisaitlin eka ylivoimamaali tällä kaudella. Semmoista. Kaikille kenkää ja Smyth maalinedustalle lapioimaan irtokiekkoja sisään.

  Lainaus:
  Siellähän ne Nicholson ja Gretzky katselivat peliä yhdessä. Siinä voi samalla sopia miten Wayne ottaa homman johtoonsa toimiston puolella. Vai olisiko nuorempi Gretzky todennäköisempi.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 00.36
 21. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Alan olla sitä mieltä, että valmennusjohdolle on annettava kenkää. Tämä kausi tilapäisvalmentajalla loppuun ja ensi kesänä sitten uutta koutsia tilalle, kun myös GM on potkittu pihalle.
   
 22. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Ei ala olla enää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä muutoksia valmennukseen. Pelinopeus ei riitä, erikoistilanteet ei toimi ja Todd "we don't have any answers to that" McLellan on kyvytön reagoimaan tilanteeseen.

  Puljun voisi tosiaan siirtää RNHn laitaan ja Draisaitl McDavidin viereen. Näin saataisiin ykkösestä varmasti tuloksekkaampi ja kakkonen ei ainakaan päästä omiin maaleja.
   
 23. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kaksi kysymysmerkkiä joukkueessa ovat Slepyshev ja Caggiula. Mitä noille pitäisi tehdä, laittaa lihoiksi mahdollisen Maroon-treidin yhteydessä vai pitää joukkueessa nelosketjun roolissa? Kummastakaan ei ole top 6-hyökkääjäksi NHL-tasolla (enkä kyllä ole ihan varma, että onko heistä alaketjuihinkaan). Slepyshev varsinkin on ollut raju floppi. Viime kauden pudotuspelimaalit antoivat olettaa läpimurtoa. Sitä ei tullut, eikä sitä ole tullut Caggiulankaan kohdalla vaikka hän on hieman paremmin kai pelannut. Kummankin sopimus loppuu tähän kauteen, kesällä kumpikin on RFA.

  Saisiko Maroonista, Slepyshevistä ja Caggiulasta hyvän vastineen, jos heidät treidaisi samassa paketissa johonkin contenderiin?
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 13.13
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Sanoisin että ei saisi sen kummempaa vastinetta. Ei mikään contender muutenkaan luovu kuin vuoroista tai prospecteista. Ja vaikka Oilers molempia tarvitsee niin todennäköisesti järkevämpää on pitää Slepyshev ja Caggiula tai sitten myydä heidät yksitellen. Maroonistahan jonkun neloskiekan voisi saada.

  Ensi kautta ajatellen Oilersin pitäisi hankkia lisää syvyyttä ja NHL-pelaajia joten siinäkin mielessä itse pitäisin Slepyshevin ja Caggiulan. Nopeasti mietittynä ensi kaudelle kahteen ylempään ketjuun ovat laitahyökkääjiksi tämänhetkisestä porukasta tarjolla Lucic ainakin palkkansa puolesta ja mahdollisesti Puljujärvi. Tosin enemmän olen alkanut odotella tehoja Puljujärveltä. Vaikka putki kulkee ja näennäisesti tilanteita tulee niin vielä pitäisi parantaa viimeistelyä. Sama ongelma toki monella muullakin ja homma voi kääntyä nopeastikin.

  Alempiin ketjuihin sitten ensi kaudelle Strome, Kassian, Khaira, Slepyshev ja Caggiula. Tosin UFA-markkinoilta näitä nelosketjun kavereita löytynee helposti.

  Junnuista paikkaa kärkkynevät Yamamoto ja ehkä jopa Benson mutta ei heidän varaansa taas saa laskea mitään.

  Eli pitäisin Caggiulan ja Slepyshevin ja katsoisin paraneeko kavereilla tahti. Ja sitten pitäisi hankkia pari laitahyökkääjää ylempiin ketjuihin. Tai luopua kolmen sentterin taktiikasta ja myöntää Draisaitlin olevan paras vaihtoehto McDavidin rinnalle.
   
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lowetidelta aika mielenkiintoinen fakta: Chiarellista ei ole kuulunut mitään kohta kuukauteen ja Gretzkystä on tullut yhä näkyvämpi hahmo Oilersin peleissä. Myöskään Montoyan treidin yhteydessä ei näkynyt Chiarellin kommentteja, kuten yleensä kauppojen yhteydessä on nähty. Elämme mielenkiintoisia aikoja, voipi olla että pian on uutisia tulossa.

  Saturday Headlines: Jagr and Flames parting ways? - Sportsnet.ca

  Gretzkyn ja Nicholsonin kehonkieli puhuu puolestaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 19.59