Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kun tuolla pudotuspeliketjussa jo ensi kaudesta keskustellaan, niin ajattelin uuden kausiketjun avata. Mode voi sitten halutessaan siirtää tuosta keskustelusta Oilersin ensi kautta koskevat viestit tänne. Oilers jäi yhden erän päähän konferenssifinaaleista ja luonnollisesti kesällä täytyy tehdä tarvittavat liikkeet jotta tuo askel saataisiin ensi vuonna otettua. Lähdetään liikkeelle ensi kauden sopimustilanteesta

  Maalivahdit:

  Cam Talbot, 4,166,667 (2019)
  Nick Ellis, 925.000 (2018)
  Laurent Brossoit, 750,000 (2018)

  Yksi kesän tärkeimmistä tehtävistä on löytää Cam Talbotille kirittäjä. En ole ihan sataprosenttisesti vakuuttunut Brossoit'n pätevyydestä hommaan. Ellis on aika lailla katsomaton kortti eikä hänen varaansa voi paljoa laskea. Jonas Gustafssonille kiitos ja näkemiin, ei tule ikävä.

  Puolustajat:

  Andrej Sekera, 5,500,000 (2021)
  Oscar Klefbom, 4,167,000 (2023)
  Adam Larsson, 4,166,667 (2021)
  Matt Benning, 925.000 (2018)
  Darnell Nurse, 863,333 (2018)

  Sekera, Klefbom ja Larsson muodostavat ensi kauden pakiston ydinrungon. Nurselta odotan lopullista läpimurtoa tulevalla kaudella, tänä vuonna se jäi loukkaantumisen takia vähän piippuun. Benning pelasi vahvan kauden mutta hiipui vähän keväällä. Mies tuo kuitenkin Oilersin takalinjoilla fyysisyyttä ja kovia taklauksia, mistä ehdoton plussa.

  Hyökkääjät:

  Jordan Eberle, 6,000,000 (2019)
  Milan Lucic, 6.000,000 (2023)
  Ryan Nugent-Hopkins, 6,000,000 (2021)
  Benoit Pouliot, 4,000,000 (2019)
  Mark Letestu, 1,800,000 (2018)
  Patrick Maroon, 1,500,000 (2018)
  Anton Slepyshev, 925,000 (2018)
  Connor McDavid, 925,000 (2018)
  Drake Caggiula, 925.000 (2018)

  Kesän osalta suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, mitä Chiarelli tekee kolmikon Pouliot - Nugent-Hopkins - Eberle kanssa. Kaikki ovat liian kovapalkkaisia tehoihinsa nähden. Varsinkaan Pouliotista ja Eberlestä ei ole enää yhtikäs mitään hyötyä Oilersille. Uskon että nämä kaksi ovat liipasimella. RNH on kuitenkin loistava kahden suunnan sentteri, jollaisella Oilersissa on vielä paljon käyttöä. Cap-tilaa tarvitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun McDavidille, Draisaitlille ja myös Maroonille aletaan neuvotella uusia sopimuksia.

  RFA-tilanne:

  Griffin Reinhart
  Iiro Pakarinen
  Jujhar Khaira
  Leon Draisaitl
  Zack Kassian
  Anton Lander

  Mielenkiintoista nähdä, mitä Oilers tekee Griffin Reinhartin suhteen. Annetaanko vielä yksi mahdollisuus vai päästetäänkö menemään. Aikamoinen pettymyshän Reinhart on toistaiseksi ollut, siitä ei mihinkään pääse. Pakarinen tuskin enää jatkosopimusta saa, niin monta hyökkääjää on mennyt nokkimisjärjestyksessä edelle.

  UFA-tilanne:

  Eric Gryba
  Kris Russell
  Tyler Pitlick
  David Desharnais
  Matt Hendricks

  Russellillle toivoisin jatkosopimusta, mutta vain jos hintapyyntö pysyy maltillisena. Desharnais'n näkisin mielellään myös ensi kaudella nelosen sentterinä. Jännä nähdä että mitä Pitlickin kanssa tehdään. Potentiaalia olisi, mutta ei tahdo pysyä kasassa sitten millään. Gryballe ja Hendricksille kiitos ja hyvää jatkoa.
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ja kun tuossa Russellista avausviestissä kirjoitin, niin mies ilmaisi haastattelussa haluavansa jäädä Edmontoniin. Saa nähdä miten käy, mielellään näkisin Russellin Oilers-puolustuksessa myös tulevaisuudessa. Muodostivat Sekeran kanssa laadukkaan kakkosparin.

  BLOG: Russell wants to stay with Oilers | NHL.com
   
 3. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Jesse Puljujärvi will likely be here as a fulltime player next year.. -bob stauffer
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Muistaakseni Benning oli se mies joka sai katsella Ducksien Game7 voittomaalin paraatipaikalta. Yritti blokata, muttei pystynyt.

  Lainaus:
  Jännä nähdä, löytyykö sieltä kavereilla selkärankaa tehdä jatko palkan alennuksella. Jos ei löydy, niin tuomitsen kyllä nämä egoistit alimpaan helvettiin. Viimeinkin Oilersissa alkaa todellinen nousu ja nämä ylisuurta palkkaa nauttineet saavat todellakin kantaa vastuun nöyryydellä seurassa jatkaaseen. Tai sitten ovat vaan ahneita egoistisia paskoja ja tähyävät muualle tuhoamaan jonkun muun jengin capin.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Toisaalta tämä asia ei mitenkään tule vaikuttamaan siihen mitä ensi kautta ajatellen tapahtuu. Vai ajattelitko, että RNH kertoo suostuvansa palkanalennukseen sitten neljän vuoden päästä ja Pouliot ja Eberle kahden vuoden päästä, jolloin Chiarelli toteaa tyytyväisenä, että homma hoidossa eikä tarvetta tehdä mitään.

  Tänä kesänä iso rooli on luonnollisesti tuolla capin hallinnalla. Itsekin uskoisin, että Pouliot ja Eberle ovat lähtölistalla. Toisaalta edelleen varsinkin Eberlen tapauksessa pitäisin myyntiajoitusta huonona, mutta toisaalta niinhän se usein menee. Ja vieläkö Fayne haudataan AHL:ään vai ostetaanko ulos (itse olen AHL:n kannalla).

  Ja sitten vaikka siellä oikeaan laitaan olisikin tyrkyllä Slepysheviä, Caggiulaa, Kassiania (jos saa jatkon) ja Draisaitlia (jos ei pelaa keskellä), niin mikäli Eberle lähtee olisi sinne saatava mielestäni joku kokenut kaveri lisäksi. Mikäli Puljujärvi tulee ja pelaa niin hyvin, että ottaa paikan kokoonpanosta, niin sehän on plussaa, mutta jos ei siihen pysty, niin sitten on oltava joku varmempikin varasuunnitelma.

  Vasen laita on aika paljon ollut tällä kaudella Maroonin huikean vireen varassa. Tähän asti Maroon on onnistunut hienosti McDavidin rinnalla, joten uskaltaako lähteä sillä ajatuksella, että sama tahti jatkuu. Lucic pelasi kokonaisuutena kohtalaisen kauden tehden 25 pistettä tasakentällisin ja 25 ylivoimalla. Tasakentällisin samaan lokeroon RNH:n ja Eberlen kanssa eli paremmin on onnistuttava. Varsinkin kun pelasi pitkän pätkän McDavidin rinnalla.

  Itse en näe Desharnaisille käyttöä. Ei mielestäni näytä sellaiselta kaverilta, joka pelaisi Chiarellin ja McLellanin papereissa nelosen keskellä. Ja suostuisiko itsekään sellaiseen palkanalennukseen, että olisi mahdollista tehdä sopimusta.

  Jos unohdan laajennusdraft-kuviot, niin lähtisin sentterinelikolla McDavid-Draisaitl-RNH-Letestu. Puolustukseen tuskin mitään ykkösmiestä saadaan, koska siihen ei ole pelimerkkejä. Kolmosparia on vahvistettava ja toivottava ruotsalaisten kehittyvän edelleen ja Sekeran pelaavan yhtä hyvän kauden. Talbotille odottelisin kakkosveskaria, mutta voi olla, että organisaatio antaa Brossoitille oikean mahdollisuuden ottaa kakkosveskarin paikan itselleen. Laitahyökkääjät ovat aika kokemattomia jos Eberle ja Pouliot lähtevät kun samalla myös kokenut Hendricks saa pakata kamansa. Siksi olettaisin joknun kokeneemman laiturin tulevan takaisinpäin.
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Jos minä olisin Chiarelli

  ...eli seuraavassa leikin Oilersin GM:ia fantasiahengessä ja pelleilen sinänsä ihan oikeilla mahdollisuuksilla.

  - Pelaajien houkuttelu pitäisi perustua siihen, että Edmonton tulee olemaan lähitulevaisuudessa Cup Contender. "Moi! Haluatko tulla voittamaan Stanley Cupia McDavidin kanssa?"

  - Oilersilla ei ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ole aivan jäätävää poltetta hyödyntää jokaista varausvuoroaan. Niillä voi siis käydä kauppaa rohkeastikin. Seuraavan vuoden draft tulee yllättävän pian sekin. Nuorison suhteen organisaatiossa pullat on hyvin uunissa.

  - Seurassa on neljä ylihintaista sopimusta. Sekera ei täytä pyttyä tavoittelevan joukkueen ykköspakin paikkaa. Pikemminkin kyseessä on 2a- tai korkeintaan 1b-tason pakki. 5,5 miljoonaa hänestä on liikaa Oilersin tlanteessa, jossa McDavid, Draisaitl ja muutama muu tulevat saamaan uudet sopimukset piakkoin. Eberle ei ole sellainen pelaaja, josta 6 miljoonaa olisi Edmontonille kannattavaa maksettavaa. Lisäksi voisi tehdä miehelle itselleen erittäin hyvää vaihtaa maisemaa. Nugent-Hopkins ei ole riittävä kakkosen keskelle ja kolmossentteriksi hän on liian kallis. Sopimuksesta pääsee taatusti eroon. Pouliotin 4 miljoonaa on niin ikään liikaa nähdyistä kyvyistä. Hänet voi pitää ja käyttää trade-takarajalla tai ostaa ulos ennen seuraavaa kautta (2018-2019), kun sopparia on jäljellä vuosi.

  - Draisaitlille on pakko neuvotella siltasopimus, esimerkiksi 3,75 miljoonaa ja kolme vuotta, ja sen jälkeen sitten isompaa lappua. Yzermanista mallia (vaikkei Albertassa olekaan Floridan verotusta)!

  Näin lähtisin treidineuvotteluihin:

  1. Soitto Jetsin toimistolle. Winnipegissä on tuskin mahdollisuuksia maksaa neljälle pakille isoa palkkaa, ja ensi kauden jälkeen se valinta on pakko tehdä. Big Buff, Enström ja Myers tienaavat niin paljon, että Troubaa lienee vaikea saada pidettyä, sillä tämä tarvitsee palkankorotuksen ja reilun sellaisen. Vastineeksi Troubasta, jolla oli sopeutumisvaikeuksia viime kauden alussa Winnipegissä, tarjotaan Nugent-Hopkinsia, jolla korvataan Bryan Little tämän sopimuksen päättyessä ensi kauden jälkeen.

  2. John Tavares on epäsuorasti ilmaissut pettyneensä Islandersin tapaan rakentaa seuraan voittamisen kulttuuria. Joku voisi puhua fiaskosta tai jopa kapteenin silmään kusemisesta, sillä tälle oli luvattu mahdollisuus taistella tosissaan voitosta. Tavares on itse sanonut haluavansa voittaa Stanley Cupin enemmän kuin mitään muuta. Hänellä on vuosi jäljellä sopimustaan. Vastineeksi tarjoaisin Oilersin ykköskierroksen varausta. Isles tarvitsee rebuildin ja jotain järkeä toimintaansa. Tavaresille tämä pitäisi myydä nimenomaan yllä näyttämälläni puheenparrella.

  3. Sitten iso kauppa.
  - Oilers tarvitsee kakkosveskarin, joka pystyy pelaamaan n. 20-25 peliä kaudessa. Lisäksi Oilers tarvitsee kolmossentterin RNH:n tilalle. Tähän auttaa siirtyminen neuvottelupöytään Jim Nillin kanssa. Dallas Starsin on pakko päästä eroon Antti Niemestä, eikä Hitchcockin joukkueessa ole välttämättä tilaa Cody Eakinille, sillä kolme ylintä sentteripaikkaa näyttäisivät olevan menossa (luonnollisesti!) Seguinille, Spezzalle ja Faksalle, jolle tehdään tänä kesänä varmasti hyvä jatkosopimus. Kummankin palkasta voisi varmasti neuvotella iso(hko)t osat Starsille säilytettäviksi.

  - Starsilla on todella suuri tarve pakille, joka voisi tukea ykköspuolustaja Klingbergiä nyt kun kausi ilman Goligoskea osoittautui turmiolliseksi. Verkkainen mutta hyvin peliä lukeva ja taitava kiekonkäsittelijä tarvitsee vierelleen luotettavan ja hyvin luistelevan pelaajan, joten Sekera osuu tähän kuin nappi silmään. Leftin kätisyydestä plussaa.
  - Patrick Sharpin lähes pomminvarman poistumisen sekä Ales Hemskyn ikääntymisen (ja epävarman jatkon) myötä Eberlen kaltainen nopea ja luova laituri on taatusti tilauksessa. Dallasissa Spezzan vierellä Eberlen ura voisi saada uutta pontta.

  - Tällaisenaan kauppa olisi tietysti epätasapainossa, ja itselleni tulee mieleen kaksi tasapainotusvaihtoehtoa: Starsilla on kaksi ykköskierroksen varausta nyt, kun Anaheim pääsi konferenssifinaaliin (Eaves-kauppa). Ykköskierroksen ohella kyseeseen voisi tulla Stephen Johnsin siirto, mikä saisi varmasti Stars-fanien tuomion. Jostain syyystä Johnsin asema on ainakin Ruffin aikana ollut kyseenalainen.

  Ketjuja:
  (suluissa palkat, jälkimmäinen luku ensi kauden jälkeen)

  Maroon (1,5m - 2m) - McDavid (0,925 - 8,75) - Letestu (1,8)
  Letestu ykkösessä varmasti kerää hieman hymähtelyjä, mutta McDavidin raadollinen tehtävä on nostaa puurtajien tasoa, kuten Crosbyn tapauksessa on ollut asian laita. Letestu on periaatteessa sentterilaituri, mikä luonnollistaa tilannetta. Myöhemmillä kausilla omia junnunostoja Connorin laidalle, esim. Pulju, jos onnistuu kehityksessään.

  Lucic (6) - Tavares (5,5 - 7,5) - Draisaitl (3,75)
  Varmasti tappava toinen ykköskenttä. Pleijarit osoittivat, että tällä tavalla on pakko edetä, koska McDavid ei voi yksin hilata Oilersia kierrokselta toiselle. Pimentäminen käy huomattavasti vaikeammaksi, kun on kaksi aidosti vaarallista kenttää.

  Caggiula (0,925) - Eakin (3,35) - Slepyshev (0,925)
  Laskin Eakinin sopparista puoli miljoonaa Starsin kontolle.

  Kassian (1,5) - Desharnais (2,5) - Pouliot (4)
  Kassianille jatko, DD:lle maltillinen palkka-ale. Pouliotin tilalle joku muu, jos treidi onnistuu tai ulososto tulee ajankohtaiseksi jo ensi kauden aikana.

  Trouba (2,812 500 - 5,25) - Larsson (4,166 667)

  Klefbom (4,167) - Russell (3)
  Jos Russell ei jää 3 miljoonan sopparilla, rohkeasti muita ylöspäin. Kolmella miljoonalla saa kyllä muitakin.

  Benning (0,925) - Nurse (863,333 - 1,75)

  Gryba (1)
  Reinhart (?)
  En osaa arvioida mitä Reinhartille voisi tarjota.

  Talbot (4,166 667)
  Niemi (2,75)
  Loput Niemen sopparista Starsille.

  Ensi kaudelle cap olisi tuossa reilut 56,5 miljoonaa, mutta ei sisällä Reinhartia ynnä muita, eikä myöskään mahdollisia palkanpidätyksiä (Korpikoskella 1m), joita ehkä jäisi. Seuraavan kauden palkat kustantavat tuossa 61,6 miljoonaa. Niissä on laskettuna Maroon, McDavid, Lucic, Tavares, Draisaitl, Eakin, Kassian, Desharnais, Trouba, Larsson, Klefbom, Russell, Nurse, Gryba ja veskarit. Pouliot poistuu, samoin kenties Letestu. Caggiula ja Slepyshev sekä Benning ja Reinhart tarvitsevat jatkomietintää. Cappia on jäljellä kuitenkin reilusti yli 10 miljoonaa (paitsi jos palkanpidätyksiä tulee lisää).

  Jooh. I go to bed.
   
 7. sakkr Jäsen

  Eiköhän Draisaitlin palkka pyöri enemmänki siinä seitsemän miljoonan paikkeilla...
   
 8. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Tämä kirjoitus oli kyllä niin puhdasta yksisilmäistä fanifantasiointia kuin olla ja voi. Hauskin kohta oli kun ehdotit, että Islanders vaihtaisi Tavaresin Oilersien ykköskierroksen varaukseen. Tai että Winnipegin GM myisi Trouban samaan konferenssiin pahalle kilpailijalle ja saisi vastikkeeksi Nugent-Hopkinsin, joka "ei ole riittävä kakkosen keskelle ja kolmossentteriksi hän on liian kallis."
   
 9. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin monta RFA-vuotta, että tuskin ihan noin kova kuitenkaan. 4 miljoonan silta tai sit jotain 5,5-6 miljoonan pidempää sen voisi kuvitella olevan.
   
 10. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Sekera ei pelaa hetkeen.
  @EdmontonOilers announce defenceman Andrej Sekera has a torn ACL in his knee and will be out six to nine months.
   
 11. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Periaatteessa kyllä, mutta voisit perustella hieman enemmän, sillä...

  Lainaus:
  ...mun pointtini on, että jos Islanders odottaa vielä ensi kauden, se ei saa Tavaresista mitään. Melko mutuilua, mutta Tavares tuskin jää Islesiin, etenkin jos palkankorotus ei ole luokkaa "tuplat".

  Lainaus:
  Jos luit tarkasti, epäilin, että Oilersille jäisi palkanpidätyksiä. RNH:n kuuden millin palkasta esim. miljoonan kun säilyttää, niin hän voi olla aivan potentiaalinen tasonnostaja uudessa seurassa. Jetsin tilanne on parin vuoden sisällä väkisinkin eri kuin mitä se on nykyään, niin pakiston kuin hyökkäyksenkin suhteen.

  Itseäni huvitti, kun viime yönä dallasilaismedia alkoi huhuamaan Eberleä Starsiin...
   
 12. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Friedman: "10. Another big number to come: Leon Draisaitl in Edmonton. His agent is Mike Liut, who also represents Vladimir Tarasenko. Tarasenko signed an eight-year, $60-million contract out of entry-level and you wonder if Liut will go for the same ballpark with Draisaitl. (Liut would not comment.) Draisaitl did not accumulate the same totals over his first three years, but did outpoint the St. Louis scorer in Year Three and had a marvellous playoffs. If I’m the Oilers, I’m going for term, because if Draisaitl keeps this up, the number will only go higher."

  Eli ainakaan Friedman ei pidä mitenkään ihmeellisenä, jos Draisaitl saisi Tarasenkon tapaan kahdeksan vuoden ja 60 miljoonan dollarin sopimuksen.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  @V-G-. Siinä vaiheessa kun John Tavares tulee "myyntiin" niin tuosta kaverista nousee semmoinen kilpailu ettei siinä yksi ykkönen paljoa paina. Tänä vuonna Blues sai mm. jo Shattenkirkistä paljon enemmän kuin tuon pelkän ykköskierroksen varausvuoron.
   
 14. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  En ole lainaamasi kirjoittaja, mutta jospa minunkin vastaukseni kelpaisivat. Case Trouba: Kyseessä on 23-vuotias kaveri, joka oli Winnipegin tärkein puolustaja viime kaudella, eikä vielä edes hätyyttele koko potentiaaliaan. Kuuden miljoonan Taylor Hallilla saatiin joka suhteessa Troubaa vähemmän arvokas Larsson (pl. sopparin pituus), joten Winnipeg ei varmasti suostu treidaamaan Troubaa Nugent-Hopkinsiin, ei vaikka Oilers pidättäisi Nugentin palkasta parikin milliä. Tämä siis sillä oletuksella ettei Trouba heittäydy (taas) hankalaksi. Jos Cheldayoffilla on yhtään järkeä päässään, niin Trouballe raivataan tilaa Jetsin alakerrasta vaikka väkisin.

  Tavares taasen on Islandersin kasvot ja yksi NHL:n parhaista senttereistä, joka vieläpä pelailee liigan kenties edullisimmalla sopparilla, joten ihan varmasti jostain contenderista irtoaisi vähän eri luokan vastine kuin sijalta +20 ykköskierroksen varausvuoro. Jos Islandersilla siis ylipäätään olisi halua treidata Tavares. Milburyn aikaan noin surkea treidi olisikin voinut tapahtua, mutta nyt ei toivoakaan. Nugent-Hopkins + 1st saattaisi olla lähempänä. Ja joku 9-10 miljoonaa Tavaresille kaudesta ei olisi edes mikään mahdoton skenaario Islandersin puolelta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017 klo 21.03
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on varmasti totta...
  Lainaus:
  ...eikä tästäkään ole nokankoputtelemista. RHN + 1st sopisi sekin varmasti ihan hyvin Chiarellille, jos siten voisi Tavaresin saada. Jonkin verran erilaiset mediahönöt ovat puhuneet siitä, mikä lopulta on McDavidin vetovoiman suuruus siinä mielessä, että sen avulla voisi saada pelaajasopimuksia alennuksella, mallia Selänne Avsiin tms.

  Ja siis Tavares oli tuossa "tavares", mutta sitä tasoa, tai ainakin lähelle, lähtisin Chiarellina tavoittelemaan. Juuri se RNH:ssa ja Eberlessä painaa, että heidän sopimuksensa sopii heidän pontentiaaleihinsa mutta eivät esityksiin, ja osansa tässä on tietynlaisella jämähtämisellä. Uusi alku jossain muualla hyödyttäisi todennäköisesti jokaista osapuolta. Sitäkin voisi hyödyntää, ja Eberleen näyttäisikin olevan ainakin suht laajaa kiinnostusta.

  Lainaus:
  Periaatteessa varmaan Myerskin kävisi Oilersin pakistoon, mutta mitä mieltä olet, minkälaisilla trade-ehdoilla Trouba voisi liikkua? Joka tapauksessa Jetsin on pakko luopua parin vuoden sisällä ainakin yhdestä pakista top4:ssään, ja koska Big Buff ei taatusti kelpaa kenellekään (ellei jotain Coyotes-venkoiluja tapahdu), niin liikkuja tulee joukosta Enström, Trouba, Myers.
   
 16. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No joo, jos mennään kahdeksalla vuodella, niin ~7 ei ole ihan utopiaa. Riippuu niistä vuosista. Ekblad ja Tarasenko saivat 7,5 kahdeksasta vuodesta, Barkov kuudesta 5,9 ja MacKinnon seitsemästä 6,3. Jos sillä kahdeksalla mennään, niin varmasti hakee Tarasenkon kaltaista sopparia, eri sitten saako ihan niin ison. Oilers saattaa käyttää Barkovin/MacKinnon tmv. sopimusta omana verrokkina. Niin kuin sanoin, riippuu vähän montako UFA-vuotta se syö. Tai niin ainakin tarkoitin.
   
 17. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Trouba vaatisi vähintään Draisaitlin. Myers taasen lähtisi lähes ilmaiseksi. Enströmin sopimus loppuu ensi kauden jälkeen, eikä Jets ole varmasti uusimassa sopimusta.

  Ja lisätäänkö sen verran, että Big Buffin trade arvo kyllä monta kertaa korkeampi kuin Myersin tai Enströmin. Buffilta tosin löytyy full NMC, joten miestä ei edes myydä voi.
   
 18. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  @Tietotoimisto tähän jo vastasikin, mutta ei taida Oilersilla oikein olla palasia Trouban irrottamiseen Draisaitlia lukuunottamatta. Ja sehän lienee selvää, ettei Draisaitl ole liikkumassa mihinkään. Sitä näkemystä en tosin jaa, että Myersin saisi lähes ilmaiseksi, on kuitenkin terveenä ollessaan pelannut hyvin ja ollut palkkansa arvoinen. Halvemmalla varmasti liikkuisi kuin Trouba, mutta voi olla ettei Myersiinkään pelkästään Nugent-Hopkins riittäisi. En myöskään allekirjottaisi Tietotoimiston näkemystä siitä, ettäkö Byfuglienin treidiarvo olisi "monta kertaa" korkeampi kuin Myersillä. On kuitenkin aika raakasti ylipalkattu kaveri hasardiuteensa nähden, ja kyllä ne seurat sinne tehopisteiden taaksekin näkevät. Enströmillä tosiaan loppuu sopimus ensi kauteen, ja jos Jetsissä jatkaa, niin palkasta kyllä viilataan aika reippaasti pois.
   
 19. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Katsoin Jetsien jokaisen pelin viime vuonna ja noita Buffin hasardeja kyllä liioitellaan aivan mielettömästi. Mies pelasi eniten viime kaudella koko NHLstä, joka on toki miehelle aivan liikaa. Jääajan takia aiheutti muutaman näyttävän hasardin, joita sitten mediassa pyöritellään. Tämä saa keskivertofanin sitten pitämään Buffia jonain hasardikoneena, joita ilmeisesti kukaan muu ei tee. No ei se todellakaan näin mene. Plusmiinus tilasto ei tietenkään mikään aukoton ole, mutta Buff kuitenkin paras Jets pakki siinä tilastossa. Aika vähän otti maaleja omiin ollessaan kentällä.

  Muutamat näyttävät pinchausvirheet näköjään tekevät miehestä maailman paskimman pakin.

  Jetsin toimistolla mietitään ihan tosissaan tällä hetkellä annetaanko Myers ilmaiseksi Vegasille. Koko urakin vaarassa. Ei siellä paljoa ole Myersillä ole tradearvoa jäljellä. Samalla Buff vetelee edelleen #1 pakin tradearvolla.
   
 20. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Sieltäpäs tulikin ylimielistä tekstiä. Kai minä olen sitten vain "keskivertofani", kun katsoin vain noin puolet Jetsin peleistä, siinä missä teikäläinen ilmeisesti lasketaan tätä keskivertoa ylempään kastiin. Minusta kuitenkin kuulostaa hiukan ristiriitaiselta, että sanot ykköspakin peliminuutteja Buffille aivan liian isoiksi (mistä toki olen samaa mieltä), mutta samaan hengenvetoon toteat Byfuglienilla olevan edelleen ykköspakin treidiarvo. En minä vain nähnyt Ristolaiselta tai Suterilta samanlaista selkä suorana surffailua pelistä toiseen, kuin Bufyglienilla. Toki minuutit olivat tällä kaudella harvinaisen kovia ykköspakillekin, mutta samanlaisia aivopieruja muistan edeltävältäkin kaudelta. Eivätkä nuo Buffin peliminuutit mitenkään NIIN harvinaisen kovia olleet, Suter, Doughty ja Karlsson ainakin ovat tainneet kovemmilla minuuteilla vetää useammankin kauden

  Jos tosiaan on noin, että Myersin koko ura on vaarassa, niin se tietenkin laskee treidiarvoa. Itse en tällaisesta ollut tietoinen, ja linkki toki kelpaa, jos jossakin tosiaan on näin sanottu. Mutta jos pelkästään peliesityksistä puhutaan, niin en löydä mitään syytä, että miksi Myersistä pitäisi luopua ilman vastinetta.

  E: En siis missään nimessä pidä Byfuglieniä huonona pelaajana. Ainoastaan ylihintaisena, kuten aiemmassa viestissäni mainitsin, vrt. Vaikkapa juuri ylempänä mainittuihin Suteriin ja Doughtyyn.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 07.26
 21. Largo Jäsen

  Myers oli kiikun kaakun palata Jetsin kauden viimeiseen, mutta päättivät sitten sen olevan turhaa, eikä halunneet riskeerata, jos mies ei ole täysin kunnossa. Mies kärsi alavartalovammasta, jota ei ilmeisesti sen tarkemmin eritelty. Ainoastaan todettiin ettei se ole lonkka tai polvi. Mun mielestä Byfuglien ei ole ihan ykköspuolustajan tasoa. Ja siis ykköspuolustajana tarkoitan sarjassa Keith, Suter, Weber, Doughty, Pietrangelo, Karlsson, Burns jne. 1B/2A on oma näkemys hänen tasostaan. Ja en siis dissaa miestä, mutta kyllähän se näin vaan on. Ja eihän noita ykköspuolustajia NHL:ssä juurikaan treidailla. Draftaamalla ne aika pitkälti pitää hankkia. Kyllä siitä ihan hetki on kun niitä on treidattu, jos nyt ei lasketa Weber <-> Subban kauppaa. Mennään kai jonnekin Prongeriin asti, tai en äkkiseltään ainakaan muista muita. Meni vähän ohi aiheen, mutta pointti ehkä se, että Byfuglienin treidiarvo ei ihan siellä ykköspuolustajan tasolla ole.
   
 22. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Suter voi olla kohtalaisen hintainen juuri nyt, mutta kyllä hänellä aikamoinen sopimus on. Doughty taas on selvästi alihintainen, ja täten aika huono vertailukohta.

  Mutta ei Byfuglien edes Jetsien ykköspakki ole. Tämän WAR-systeemin mukaan Byfuglien olisi Jetsin kolmanneksi arvokkain puolustaja:

  https://pbs.twimg.com/media/C_vWd1DUAAA5hV9.jpg


  Myers puolestaan on ihan kelvollinen puolustaja jos vaan pysyy terveenä, mutta siihen ei kyllä jaksa riittää usko sitten millään. Kyllä Edmonton kuitenkin jotain tarvitsee puolustukseen, sillä Sekeran jättämä aukko on valtava, eikä Edmonton mitenkään kestä koko kautta ilman häntä.
   
 23. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tosiaan jos jo valmiiksi puolustus vaati parannusta, niin nyt tuo Sekeran loukkaantuminen lisää painetta sinne puolelle entisestään. Sekera oli kuitenkin päättyneellä kaudella omasta mielestäni tasaisin suorittaja Oilersin puolustuksessa ja oli isossa roolissa siinä vaiheessa kun ruotsalaisilla oli vaikeampaa. Tuolle paikalle ei omasta takaa löydy korvaajaa. Mutta pakottaako tämä samalla Chiarellin hankkimaan sitten ihan oikean ykköspuolustajan, jolloin lopputulos voisikin olla Oilersin kannalta positiivinen. Sen jätän Chiarellin murheeksi miten sen hankinnan tekee ja mitä pelimerkkejä käyttää. Itse jatkan normaalilla linjallani ja haukun Chiarellin tekemän kaupan jo valmiiksi.
   
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Jos Chiarelli on yhtään vanha itsensä, Draisaitl pelaa jatkossa keskellä ja hyökkäyksessä haetaan pareja, ei niinkään ketjuja. Näkisin, että Maroon on sementoinut paikkansa McDavidin kanssa ja Lucic olisi luontainen pari Draisaitlille. Asset managementin kannalta Chiarellia kiehtonee ajatus RNH:n laittamisesta lihoiksi ennen Eberleä, koska jälkimmäisestä on puristettavissa hyvä kausi joko McDavidin tai Draisatlin laidalla. En myöskään yllättyisi, jos molemmat kuuden miljoonan miehet jatkavat ja ratkaisu cap-ongelmiin haetaan muualta.

  Puoluksessa ei tapahdu yhtään mitään, koska se on liian kallista ja toisaalta Chiarelli luottaa nuorten pelaajiensa kehittymiseen. Sekera on avauksessa mukana, ei nuo ACL-vammat vaadi tuolla tasolla kuin neljän-viiden kuukauden tauon. Tavalliset kuolevaiset odottavat kuusi kuukautta leikkauksesta, koska sen verran menee aikaa kuntoutukseen, lihasten hankkimiseen takaisin. Uudelleen rakennettu ristiside kyllä kestää jo aiemmin.
   
 25. Johnnie Jäsen

  @ijuka Doughty ja Suter sattuivat nyt ensimmäisenä mieleen, mutta olisihan noita vertailukohtia aika läjä muutenkin. Burnsista Karlssoniin ja Weberistä Hedmaniin. Byfuglien on tällä hetkellä NHL:n viidenneksi kovimmalla cap hitillä operoiva pakki, mikä ei mielestäni ihan sovi yksi yhteen pelaajan tason kanssa.

  Lainaus:
  Jotain tällaisia muistikuvia itsellänikin oli, joten siksi tulikin aika puskista nuo Tietotoimiston heitot uran loppumisesta ja nykyisestä treidiarvosta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 11.38