Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Lähinnä pohdin sitä, että koska Oilersin ensi kauden palkkatilanne on mitä on, joko Lucicin tai RHN:n treidaaminen näyttää pakkoraolta. Samallahan kyselin vähän sitä, minkälaista treidiä voisi olla mahdollista tehdä. Oilers tarvitsee ihan väkisinkin monta laituria ja ainakin pari sentteriä ja pakkia, mutta tarkempaa tarvetta näiden profiileille mun on vaikea arvioida.

  Jos Nugent-Hopkins treidataan, ja Lucic jää (kuten voisin olettaa, että olisi todennäköisempää kuin toisinpäin), minkälaisen tarpeen Lucic täyttää ensi kauden joukkueessa ja mitä treidissä voisi haluta saada toiseen suuntaan? Haluaako Oilers enemmän THE Norris-pakin jossain isommassa kaupassa vaiko mallia cap dumpia ja Maroonille jatkon? Sentteriä sisään sitten halvemmalla jostain muusta suunnasta, tms..?
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Suurin yksittäinen ongelma tällä kaudella on ollut pelaajien korvien välissä. Välillä on peleihin lähdetty niin hällä väliä-asenteella ettei tosikaan, esimerkkinä vaikkapa marraskuinen Blues-turpasauna. Siinähän McLellan otti peliin valmistautumisen omaan piikkiinsä. Sama asennevamma on kantanut itsensä myös joukkueen harjoituksiin, tästä todisteena TSN:n sivuilla ollut video, jossa McLellan raivoaa pelaajille. Ammattilaispelaajien pitää olla valmis tekemään töitä joka ilta. Oilersille on noita ohipelejä tällä kaudella tullut aivan liikaa, koska pelaajat eivät ole hereillä kun kiekko putoaa jäähän. Se näkyy varsinkin näissä päiväpeleissä jossa koko joukkue on yössä. Työmoraalin puute on tuhonnut suurimmaksi osaksi Oilersin kauden.

  Osa ongelmista liittyy myös McLellaniin ja hänen tapaansa toteuttaa omia systeemejään jääräpäisesti, vaikka sokea Reettakin näkee ettei homma toimi. Jossain muussa NHL-joukkueessa noin huonoa alivoimapeliä pyörittävä apuvalmentaja olisi jo saanut kenkää. Alkusyksystähän McLellan koetti samaa metodia kuin viime kaudella hävityn Sabres-pelin jälkeen, eli piti pelaajille kovat luistelutreenit. Viime kaudella se herätti pelaajat, tänä vuonna ei.

  En tiedä onko pelaajien ja valmennuksen välillä luottamuspulaa, mutta jostainhan tuo jatkuva asennevamma peleissä kertoo. Oilers on kova vastus mille tahansa joukkueelle silloin, kun se vain viitsii pelata tosissaan. McDavid on helppo pelata pimentoon silloin, kun muista ketjuista ei ole peliä ratkomaan. Se on nähty tällä kaudella aivan liian monessa ottelussa.

  Ja tietysti Chiarelli voi epäonnistuneilla hankinnoillaan ottaa myös osavastuun tästä katastrofista. Eilenhän mies avoimesti myönsi kaupanneensa Eberlen ihan vain siksi, koska taustalla vaakakupissa painoi pelko muiden seurojen offer sheetista Draisaitlille. Eberleä ei siis treidattu huonojen pudotuspeliotteiden tai vaisun runkosarjakauden takia, vaan siksi koska GM pelkäsi jonkun tarjoavan Draisaitlille offersheetiä. Klassinen esimerkki Chiarellille tyypillisestä paniikkiratkaisusta. Tässä vastikäänhän Darren Dreger kertoi Chiarellin olleen lähettämässä Taylor Hallia Ottawaan vaihdossa Cody Ceciin, ennenkuin kauppa Devilsiin toteutui viime hetkillä. Hallin treidaamisen ymmärrän, koska sillä saatiin puolustuspäätä kuntoon ja vastine oli hyvä jos vertaa tuohon tarjolla olleeseen Cody Ceciin. Eberle-treidiä sen sijaan en tajua vieläkään.

  Henkilökohtaisesti en luota Chiarellin neuvottelukykyyn pätkääkään ja toivon hänen saavan kauden jälkeen kenkää, ennenkuin menee tekemään lisää Eberle-treidin kaltaisia tyhmiä paniikkiratkaisuja. Kevätkaudella Oilersin johdolla on hyvin aikaa katsastaa varteenotettavia vaihtoehtoja Chiarellin paikalle. Luulen että niin Bob Nicholson ja kumppanit myös tekevät, mikäli Dallas-ottelun kehonkielestä voi jotain päätellä. Samat sanat pätevät McLellaniin ja hänen valmennusjohtoonsa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2018 klo 13.46
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kentälliset aamujäillä:

  Maroon - McDavid - Draisaitl
  Lucic - Nugent-Hopkins - Puljujarvi
  Cammalleri - Strome - Khaira
  Caggiula - Letestu - Kassian
  Slepyshev

  Klefbom - Benning
  Sekera - Russell
  Nurse - Larsson
  Auvitu - Davidson

  Talbot
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Predators oli parempi lukemin 2-1. Oilers sai pelin tasoihin loppuminuuteille, mutta Letestun maali hylättiin paitsiona. Taas kerran ottelun alku oli vaikea ja Preds meni 2-0-johtoon Oilers kuitenkin pelasi vahvan ottelun ja vähän paremmalla tuurilla olisivat vieneet pelin jatkoajalle.

  1-0: Talbot torjuu siniviivakudin, mutta irtokiekossa pakit nukkuvat ja Smith pistää kiekon maaliin.
  2-0: Taas siniviivakuti, joka kimpoaa Talbotin ja Larssonin kautta Arvidssonin lapaan, eikä tämä tyhjästä maalista erehdy
  2-1: McDavid poimii seinäsyötön ja irtoaa Predators-pakeilta maalintekoon.

  Situation Room: EDM vs. NSH | NHL.com

  Tuossa tuo tilanne, minkä Predators haastoi paitsiomaalina.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018 klo 10.26
 5. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Bob Stauffer oli nyt Oilers Now-ohjelmassa spekuloinut mahdollisella treidillä, jossa Sekera siirtyisi Blackhawksiin vaihdossa Brent Seabrookiin. Oilers oli Seabrookin perässä kaksi vuotta sitten, kun mies teki nykyisen sopimuksensa Hawksin kanssa. Stauffer on aiemmin ollut todella hyvin hajulla näistä treideistä, mies kertoi ensimmäisenä mm. Hallin ja Eberlen kaupoista ja Lucicin sopimuksesta ennen kuin ne tapahtuivat. Pitää vain toivoa, että kauppa jää tekemättä.
   
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo, tosiaan tätähän on tässä taannoin pariinkin kertaan laskeskeltu, että miten mahtuvat palkkakaton alle ja homman saa kyllä kasaan myymättä kumpaakaan jos katto nousee tarpeeksi. Mutta tosiaan todennäköisempää on, että tilaa pitää tehdä.

  Ensinnäkin Lucicilla on NMC sopimuksessaan ja henkilökohtaisesti pidän lisäksi aivan älyttömänä toimintana sellaista, että ensin annetaan NMC- tai NTC-pykälä sopimukseen ja sitten halutaankin myydä. Jos ei voi olla aivan varma, että haluaa kaverin pitää niin miksi mennä tekemään tuollaisia soppareita. Toki jos GM vaihtuu, niin tilanne tuon osaltakin vähän muuttuu.

  Jos RNH kaupataan, niin silloin sentteriosasto tietenkin heikkenee, mutta edelleen löytyy kahteen ensimmäiseen ketjuun huippukaverit. Kolmoseen ja neloseen tarvitsisi siinä vaiheessa sentterit, mutta nuo saattaisivat olla ihan UFA-markkinoiltakin saatavissa. Tai sitten sitä Stromea voisi hätätilanteessa peluuttaa kolmosen keskellä.
  Eli takaisinpäin voisi tuossa tilanteessa yrittää saada ykkös- tai kakkosketjun laitahyökkääjää joka pystyy tekemään maaleja. Todennäköisesti se ainakin olisi ihan mahdollinen kauppa. Jos oikein jossittelisi, niin voisi tietysti kysyä, että miksi ensin myydä vähintään 20 maalia ja 50 pistettä kaudessa napsutteleva laitahyökkäjä ja sitten hankkia vastaava vuoden päästä tilalle, mutta jossittelu on turhaa.
  Samoin tietenkin voisi RNH:n kauppaamalla yrittää saada kärkipakkia. Toki samalla pitäisi laittaa vähintään yksi pakki ulos, koska nythän siellä on sellainen tilanne, ettei uudelle kaverille ole oikein tilaa. Sekeralla ja Russellilla on NMC:t ja Larssonia Chiarelli ei taatusti kauppaa, joten Klefbom olisi silloin lähtijä. Mutta pakin hankkiminen tietenkin on vähän haastavampaa muutenkin.

  Toisaalta jos Lucic kaupataan, niin onko silloin muuta mahdollisuutta kuin yrittää saada laitahyökkääjä takaisin. Joukkueessa on tällä hetkellä kärkiketjujen laitahyökkääjiä Lucic, Maroon ja varauksin Puljujärvi. Eikä noistakaan varsinaisesti tuota määritelmää taida täyttää toistaiseksi kuin Lucic, koska hän sen 50 pistettä tekee vuodesta toiseen vaikkei pelaisi McDavidin rinnalla. Niin ja toki Draisaitl olisi otettava huomioon jos hän pelaa laidalla. Eli jos Lucicin tuosta porukasta poistaisi, niin tavalla tai toisella pitäisi saada uusi laitahyökkääjä tilalle. Mielellään kaksi. Vielä kun otetaan huomioon, että Lucic on kuitenkin tosiaan tehnyt käytännössä sitä samaa kuin aina ennenkin ja samalla tasolla, niin tuskinpa ainakaan nykyinen GM voi olla mitenkään pettynyt. Ja jos Lucicin kauppaa tuolla sopimuksella, niin tuskinpa on mahdollista saada edes samantasoista laitahyökkääjää takaisin ellei laita kylkiäisiksi jotain pientä ja kivaa.

  Ja edelleen jos RNH pelaa loppuun asti vahvan kauden, niin olisihan se poikkeuksellista kerrankin myydä joku pelaaja hyvän kauden jälkeen. Eikä siten, että on juuri alla se uran heikoin kausi ja sitten uudessa joukkueessa palaa vanhalle tasolleen.

  Palkkanäkökulmasta tietenkin palkkasaumman pitäisi tällaisessa kaupassa joka tapauksessa pienentyä koska sehän koko kauppaamisen idea olisi. Tai ainakin samalla summalla paremmin kokonaisuuteen sopiva pelaaja. Siinä mielessä loogista voisi olla RNH:n ja Klefbomin myyminen (yhteensä reilu 10 miljoonaa) ja takaisin tulisi edullisempi kaveri. Toisaalta jos se tulija olisi oikeasti ykköspakki, niin eipä tuossa juuri mitään säästäisi varsinkin jos vielä päälle hankkisi sen reilun miljoonan tienaavan kolmossentterin. Jonkinlainen palkkojen säästöhän tuossa pitäisi olla joka tapauksessa mukana ja silloin esimerkiksi Lucicin vaihtaminen toiseen kärkiketjujen laitahyökääjään alkaisi olla aika mahdotonta. RNH:lla päittäin joku kärkiketjujen laitahyökkääjä olisi todennäköisempi, mutta edelleen ongelmana on se, että säästöä tuskin juuri syntyy.
  No mutta Chiarelli on näissä ihan ekspertti. RNH pihalle ja joku kolmosketjun laitahyökkääjä tilalle. Ilman mitään varausvuoroja.

  EDIT: Mielestäni Chiarelli on aika paljon sitonut käsiään noilla NMC-pykälillä ja lisäksi jakelemalla varsin avokätisiä sopimuksia. Toki voi olla, että vapaiden agenttien houkuttelu Edmontoniin on vaatinut enemmän rahaa, mutta tuota McDavid-hypeä olisi voinut luulla olevan mahdollista hyödyntää.
  Esimerkiksi vaikka se Russell. Kaveri pelasi Flamesissa 2,6M$ caphitillä kevääseen 2016 asti. Tuona kesänä ei ilmeisesti ollut jonoksi asti sopimuksentarjoajia, koska sitten try-outin jälkeen Oilers teki 7. lokakuuta hänen kanssaan vuodeksi 3,1M$ sopimuksen. Ok, Russell pelasi ihan hyvin tuon kauden, mutta ei niin hyvin, että hänelle olisi kannattanut lyödä käteen neljän vuoden paperi neljän miljoonan caphitillä ja vielä kaupan päälle NMC (kaksi vikaa vuotta NTC ensin 10 ja sitten 15 joukkueen listoilla joihin voi kaupata).
  Tai Kassian jolla on nyt kolmen vuoden sopimus ja caphit karvan alle 2 miljoonaa. Kuten joku aiemmin kirjoittelikin, niin ei yksittäisenä sopimuksena mikään katastrofi mutta jos kaikille antaa vähän ylimääräistä, niin siitä sitä alkaa kertymään. Ja onhan tuo aika rahakas sopimus nelosketjun laitahyökkääjälle.
  Eikä nyt kannata edes lähteä sinne Draisaitlin sopimukseen tai siihen johtaneisiin näyttöihin. Se voi olla vielä hyväkin sopimus, mutta aika kovalla riskillä menee.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2018 klo 10.27
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Condors on muuten vähän parantanut peliään ja viimeisistä kymmenestä pelistä saldona viisi voittoa varsinaisella peliajalla, yksi rankkarivoitto ja kolme jatkoaikatappiota. Toki matkaa pudotuspelipaikalle on vielä ihan riittävästi, mutta kuitenkin ihan hyvään suuntaan. Brossoit pelasi eilen ensimmäisen pelinsä kun Stars kaatui 2-1 jatkoajalla. Ja ratkaisumaalin teki kukapa muukaan kuin Pakarinen. Hänellä on nyt maali viidessä pelissä putkeen ja on ollut iso tekijä tuossa paremmassa putkessa. Itseasiassa olen sitä mieltä, että vaikka Pakarinen ei Oilersissa pisteitä tekisikään sen enempää kuin aiemmin, niin olisi kuitenkin tällä hetkellä parempi vaihtoehto alempiin ketjuihin kuin vaikkapa Slepyshev tai Caggiula. Pelaa kuitenkin hyvin puolustussuuntaan ja hyvin alivoimaa. Ja tosiaan veto lähtee ihan hyvin jos sattuisi pääsemään vetopaikkaan.

  Ja kun se Chiarelli jossain vaiheessa taisi puhua näyttöpaikoista, niin eipä tuolla ihan ruuhkaksi asti ole ehdokkaita. Rattie on tehnyt aika hyvään tahtiin pisteitä, mutta syystä tai toisesta tehotilasto on rumasti pakkasella. Eikä taida oikein vauhti riittää NHL:ään. Malone tietenkin on Pakarisen tavoin ehdokas alempiin ketjuihin ja alivoimaan, muttei kummaltakaan oikein voi mitään pistetehtailua odottaa. Sitten on Currie ja LaLeggia, mutta ei kumpikaan taida olla oikein vakavasti otettava ehdokas NHL-pelaajaksi. Muuta kuin ehkä siihen loukkaantumisia paikkaamaan. Ihan kokonaisuutena vähän sellainen tunne, että tuo porukka on nähty ja ainoastaan alempien ketjujen rooleihin olisi hyökkääjiä tarjolla. Ehkä ensi kaudella jos Benson ja Yamamoto pelaavat AHL:ää olisi tilanne parempi.
  Tuo prospectitilanne on kyllä aika surkealla tolalla varsinkin hyökkäyksen osalta. Syynä tietysti isolta osalta sekin, että varausvuoroja on jaeltu vähän sinne sun tänne tuossa viime vuosien aikana.
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Russellin jatkosopimus on ainakin hyökkäystehojen puolesta palkkansa arvoinen. Hänhän on tehnyt eniten tehopisteitä Oilersin pakeista. Sen sijaan puolustuspelin suhteen en ole niinkään varma. Vähän ihmettelin, että miksi McLellan laittoi juuri Russellin kentälle Preds-ottelun viime minuutilla, kun parempiakin vaihtoehtoja olisi penkillä ollut.

  Stromen jatkosopimuksesta en ole ollenkaan vakuuttunut. Näytöt eivät puolla jatkosopimusta, ja jos sellainen tulee niin luultavasti reilulla palkanalennuksella. Chiarelli ja Oilersin pro scoutit pitävät ensi viikolla palaverin, jossa kartoitetaan deadlinea. Oilershan on deadlinella myyjänä nyt kun pudotuspelit menivät sivu suun, joten sieltä lähtee näitä UFA-pelaajia lihoiksi. Mutta en olisi yllättynyt jos myös Strome päätettäisiin kaupata.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ensimmäiseen, että en usko vähäänkään alusta, että Strome tarttuisi täkyyn jos Oilers tarjoaa 1,5 millin sopparia tai mitään muuta kuin QO:ta. Eiköhän se siinä vaiheessa sitten ihan mielellään tule UFA:ksi ja päättää uuden seuransa ihan itse. En vaan millään usko, että Edmonton päästää Stromea UFA:ksi, kun tuossa tapauksessa GM tekisi itsestään melkoisen epäpätevän vaikutelman, kun maksoi kuitenkin Stromesta Eberlen 2017 kesällä. Eberle vetänyt muutenkin lähes tuplapisteet (30 - 17).

  Ja tuo kauppaaminen voi olla vaikeaa, kun mihinkään contenderiin Strome ei tuo tällä hetkellä mitään lisää. Ehkä joku Arizona voisi olla kiinnostunut testaamaan häntä, kun toinenkin Strome löytyy sieltä. Mutta vaikea kuvitella maksun olevan lähelläkään sitä luokkaa mitä Edmonton maksoi puoli vuotta sitten Stromesta.
   
 10. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo Russell on tosiaan tehnyt eniten pisteitä pakeista. Ja puolustussuuntaankin mielestäni ihan ok vaikka nyt onkin aika herkästi mahallaan jäällä ja jättää hyökkääjille aika paljon tilaa. Oikeastaan ymmärrän senkin, että kun oli tiedossa Sekeran loukkaantuminen niin Russell oli ihan hyvä valinta tuuraamaan ja täydentämään puolustusta. Erityisesti siksikin että valmentaja tykkää kaverista. Vielä nyt tämän kauden perusteella olen valmis juuri ja juuri hyväksymään tuon neljän miljoonan caphitinkin vaikka mielestäni viime kauden perusteella ei ihan sellaista olisi ansainnut. Mutta sitä en ymmärrä että se sopimus kestää neljä vuotta. Ja vielä vähemmän ymmärrän tuota NMC-pykälää. Eikö Russell oikeasti suostunut tekemään sopimusta ilman sitä. Tai miten kallis se sopimus olisi silloin ollut. Olisiko kuitenkin ollut parempi katsoa muitakin vaihtoehtoja vaikka toki siinä olisi ollut riski Russellin päästämisestä muualle.
  Nythän Chiarellilla siis on käytännössä tuo top-4 osasto lukittuna vielä seuraaviksi kolmeksi kaudeksi. Oliko hän siis viime kauden perusteella varma siitä että Klefbom-Larsson on mitat täyttävä ykköspari kun uskalsi Russellin ottaa tuohon kakkosparin rooliin? Tietenkin tuolta voi tosiaan Klefbomin myydä ja noissa NMC-pykälissäkin alkaa olla parin vuoden päästä kaupat mahdollistavia kohtia. Kesällä toki tulossa vielä Nurselle uusi sopimus ja toistaiseksi Nurse on ainakin pelannut todella vahvaa kautta. Saa sitten nähdä mitä hänen sopimuksensa kanssa tehdää.

  Stromen tilannetta @Mr. Smith tuossa jo kommentoikin. Ja tosiaan eiköhän sieltä jatkosopimus kuitenkin tehdä. QO on muistaakseni Stromella sen saman 2,5M$ kuin mitä nykyinenkin sopimus joten toivottavasti sillä summalla pääsevät sopuun. Ja taas pisteiden valossahan Strome on ihan odotusten mukaisessa vauhdissa. Tai no toiveet ehkä ovat olleet kovemmat, mutta tuolla tasolla hän on pari aiempaakin kautta pelannut.

  Chiarelli oli tosiaan keksinyt tuolle Eberlen myymiselle jonkun meriselityksen siitä että pelkäsi offer sheetiä Draisaitlille, mutta se selityshän jo ammuttiinkin aika tehokkaasti alas. Tai että ei Oilersilla kesällä olisi ollut mitään vaikeuksia vastata siihen sopimukseen caphitin puolesta ja siten Eberlen myyminen varotoimenpiteenä oli turhaa. Enkä sitten tiedä olisiko ollut hyvä veto ottaa vaikkapa ne varausvuorotkin jos joku olisi tehnyt Draisaitlille 8,5M$:n sopimuksen.
  Mutta tosiaan mennyttä mikä mennyttä eikä Stromella tietenkään kukaan kuvittele saavansa päittäin vaihtamalla Eberlen tasoista kaveria... tai ei pitäisi saada.

  Se piti vielä aiemmin laittaa, että Maroonin sopimushan on tosiaan sen 2M$ ja Oilersin osuus siitä 1,5M$. Jos häntä ei myydä siirtorajalla vaan aletaan sorvaamaan uutta paperia, niin olisi ihan mielenkiintoista olla kuuntelemassa kun siellä alkaa agentti kyselemään miten tarjous suhteutuu muihin sopimuksiin. Lucicin kanssa ovat pelanneet aika samanlaisissa rooleissa ja samoissa ketjuissa. Lucicin "taso" on suunnilleen 50 pistettä kaudessa ja Maroonin 40. Ja toisella on tällä hetkellä kolminkertainen palkka. Tai nelosketjussa painava Kassian jonka sopimus on tällä hetkellä käytännössä samanhintainen kuin Maroonin. Tai Letestu jolla 1,8M$ ja pelaa nelosessa. Ihan jos näitä Chiarellin tekemiä sopimuksia katsoo.
   
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Oilersin sivuilla oli juttua prospecteista ja ainakin edelliskesän varaukset (etunenässä Safin, Maksimov, Kemp) antavat aihetta pieneen optimismiin. Keith Gretzky totesi Yamamotosta, että hänellä on melkoisia vaikeuksia tasaisen suoritustason ylläpitämisessä. Varaamisessa on Chiarellin aikana menty eteenpäin, kahden viime kesän varauksista Räsänen, Safin, Maksimov, Samorukov, Benson, Berglund ja Kemp ovat sellaisia nimiä, joilla on mahdollisuuksia NHL:ään. Näihin voi laskea myös Bearin ja Jonesin.
   
 12. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Nyt kun katsonut pari kautta tätä Chiarellin touhua, ei voi kuin ihmetellä miten tuo kaveri on kyennyt luomaan muutama vuosi sitten Bostonista Stanley Cupin voittaneen joukkueen. Joo, olihan siinä toki pari onnenkantamoista matkassa mm. Kessel-treidistä saaduissa varausvuoroissa.

  Mitä noihin @TAM'in kirjoituksiin tulee ylempänä, en lähtisi kauppaamaan Klefbomia kyllä pois, koska se toistaisi taas sen saman virheen mitä ollaan tehty jo vuosikaudet. Loppujen lopuksi kyseessä on suhteellisen halpa pakki, pystyy tekemään ~40p kauteen ja 4 millin cap hitilla vielä seuraavat 5v ja otetaan vielä sekin huomioon, että kyseessä on 24v jantteri, jolla on varaa vieläkin kehittyä. Chiarelliko tuon sopimuksen väsäsi, siitä on annettava pisteet sinne suuntaan, koska uskon, että tulee olemaan parhaita sopimuksia Oilersissa. Voin toki olla väärässäkin. Alkukausi joo Klefbomilla kehno eivätkä pisteetkään mairittele (20p vauhdissa), mutta otetaan huomioon, että pelasi loukkaantuneena ainakin osan peleistä ja ylivoima on ollut mitä on ja se syö niin Klefbomin kuin muidenkin pistesaldoa rankalla kädellä.

  Ja olihan tuo taas fiksu veto kesällä kaupata Eberle pois, kun mitään järkevää ei saatu tilalle paitsi Stromen potentiaali olla top-6 kaveri. Eikä sitä luottoa voida lyödä pelkästään sen varaan, että sieltä Strome lyö itsensä lopultakin läpi tuloskentällisiin ja Puljujärvi mittaa 19-vuotiaana potentiaalinsa McDavidin rinnalla. Ei siinä mitään, Pulju on pelannut hienosti, mutta ei voida odottaa kaverilta vielä yhtään mitään, etenkään mitään Eberlen korvaamista tuon ikäisenä. Viime kaudella Oilersilla oli top-6 laitureina Maroon, Draisaitl, Lucic ja Eberle. Tällä kaudella näissä rooleissa pelaa Lucic, Puljujärvi, Maroon ja neljäs laituri vaihtuukin vinhaa vauhtia ja siinä on tainnut käydä kokeilemassa niin Strome, Slepyshev, Caggiula, Cammalleri ja kävikö siinä alkukaudesta Yamamotokin. Kassianille maksetaan kyllä ylihintaa rooliinsa nähden, vaikka tekeekin tuollaisen 20-25p, mutta tuntuu että tässäkin sopimuksessa on maksettu potentiaalista. Jos Kassianilla olisi edes hitusen onnea matkassa olisi pistetilikin isompi.

  Draftaamisen parantumista (tai siltä vaikuttaa tällä hetkellä) en laittaisi Chiarellin ansioihin, eipä tuo Bruinsin varaaminenkaan Chiarellin aikana mitään ruusuilla tanssimista ollut. Seguinin osaa kuka vain poimia kakkosena ja oikeastaan vasta Chian viimeisinä Bruins-kausina napattiin 2014 draftista kova kolmikko Pastrnak, Björk & Heinen. Sitä ennen todella heikkoa tuo Bruinsinkin varaaminen. Oilersilta uskaltaisin luottaa siihen, että Yamamoto ja Räsänen ovat varmat NHL-pelaajat tulevaisuuteen ja löytyyhän tuolta potentiaalisia nimiä enemmän kuin aikoihin.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jep, itsekään en siis tosiaan Klefbomia olisi kauppaamassa. Mutta jos haluaa puolustukseen hankkia parannusta niin joku pitää laittaa myös pihalle. Ja tällä hetkellä top-4 osastosta se helpoin vaihtoehto on Klefbom. Onhan tuo Klefbomin sopimus todella hyvä joten siinäkin mielessä hänet kannattaisi pitää.

  Itse en vielä lähtisi arvioimaan varaamista Chiarellin aikana. Vain kaksi varaustilaisuutta takana (siis kaksi joissa hän on ollut vaikuttamassa). Kaksi vuotta on niin lyhyt aika, että harva varatuista on vielä edes pelaamassa ammattilaissarjoissa, joten pitkä tie on vielä edessä. Ja tässä vaiheessa tietenkin pitääkin olla vielä monta varattua kaveria jotka vaikuttavat olevan matkalla NHL:ään. Käytännössä joka vuosi sieltä aina osa porukasta tippuu pois ja lopulta yleensä vain pari-kolme varattua kaveria jokaiselta vuodelta lopulta pelaa NHL:ssä. Tai no siis ainakin Oilersilla määrä on yleensä ollut 2-3 pelaajaa jotka pelaavat yhtään enemmän otteluita. 2014 näyttää tosin jäävän yhteen pelaajaan mutta silloin olikin vasta neljännellä kierroksella toinen vuoro Draisaitlin jälkeen. Samoin 2015 puuttuivat toisen ja kolmannen kierroksen vuorot mutta siellä on vielä Jonesilla ja Bearilla toivoa. Bearilla toki vähän loukkaantumishuolia ja Jonesillakin ollut vaikeahko kausi Condorsissa.
   
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Eihän Kessel-treidi näytellyt käytännössä mitään osaa Bruinsin kannussa. Seguin oli alaketjujen junnu, joka istui suuren osan pelejä katsomossa. Hamilton pelasi junnuissa samoin kuin Knight. Finaalivuonna 2013 Seguin oli jo kärkiketjujen pelaaja, vaikka sitten floppasikin ja Hamiltonkin oli jo mukana.

  Chiarelli peri Thomasin, Bergeronin, Marchandin ja Krejcin. Hankki Charan ja täydentäviä paloja, kuten Seidenbergin ja Boychukin, Kellyn ja Peverleyn. Tärkein liike oli, että myönsi virheensä ensimmäisen valmentajavalinnan suhteen ja pestasi Julienin.

  Jengi sanoi Chiarellin astuneen katettuun pöytään, kun tämä pisti nimen Oilersin tarjoamaan paperiin. Sanoisin, että kaikista Oilersin ykkösvarauksista huolimatta Bruinsissa oli taannoin asiat paremmassa jamassa Chiarellin astuessa sisään. Mieluummin lavea runko ja junnuja putkessa kuin pari tähteä ja kasa paskaa.
   
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Nykyään jotenkin mielenkiintoinen tapa, että pelaajien "kauppaamistarjoukset" tulevat ihan yleiseen tietoon. Siis nyt se että Chiarelli oli kirjoitellut muille GM:ille viestin siitä että Slepyshev on kaupan. Ja alkukaudesta taisi olla Oilersilla joku toinenkin? En muista tällaista ihan näin julkista menettelyä olleen aiemmin kuin tällä kaudella. Huhuja ja vuotoja tietenkin on ollut aina. Enkä nyt tiedä onko sillä merkitystä, mutta tuntuu vähän hassulta.

  Ja sinänsä Slepyshev ei tosiaan ole tällä kaudella onnistunut lainkaan. Joten vaihdossa varmaan parhaimmillaan joku kuutoskiekan vuoro tai vastaava prospecti. Jos nyt saavat kaupaksi. Siinä mielessä olisin toki odottanut, että Slepyshev olisi vielä loppukaudesta saanut näyttöpaikkaa kun niitä nuorille lupailtiin ja kun ei Oilersilla mitään hävittävää enää ole. Aika vähänhän Slepsyhev on kuitenkin pelannut ja pääasiassa alemmissa ketjuissa. Ei tosin ole esityksillään sen enempää ansainnutkaan.
   
 16. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Slepyshevin kohtaloksi varmaan koitui se harjoitusleirillä sattunut loukkaantuminen. Odotukset olivat pudotuspelien jälkeen kovat, mutta ei sitten pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväksi kun sai mahdollisuuden näyttää osaamistaan Nugen ketjussa. Sen jälkeen joutuikin sitten McLellanin koirankoppiin. Nythän Slepyshev on waiver-kelpoinen, joten jos treidissä ei kenellekään kelpaa niin voi laittaa waiversiin ja katsoa poimisiko joku ilmaiseksi.

  Niin ja tuo pudotuspeleissä loistanut Lucic - Draisaitl - Slepyshev on tällä kaudella pelannut yhdessä vain 19 sekuntia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 12.20
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tappioputki poikki 4-2-voitolla Coyotesista. Alku oli taas kerran umpisurkea ja peli oli kolmessa minuutissa 2-0 Coyotesin hyväksi. Montoya luisteli sen jälkeen askiin ja Oilers heräsi pelaamaan. Nursen maalia edelsi hieno 2-1-hyökkäys, jossa Khairan veto epäonnistui. Tasoitusmaali taas oli täysin McDavid-show. 3-2-osuma oli Nursen hieno pommi siniviivalta ja loppulukemat tehtiin tyhjiin.

  Nurse voisi laukoa enemmänkin, kun lämäri on tuota luokkaa. McLellanhan ei peluuta Nursea ylivoimalla ollenkaan, mielestäni olisi korkea aika jo laittaa hänet yv:lle. Montoyalta erittäin hyvä esitys tänään, saa nähdä aloittaako hän huomenna Vegasissa. Oilers vaikuttaa vihdoin löytäneen Montoyasta pätevän kakkosveskarin.

  Elliotte Friedmanin mukaan Maroon tullaan treidaamaan siirtorajalla.

  McLellan kerää paljon kritiikkiä peluutuksestaan. Ensinnäkin mies ei peluuta Nursea lainkaan ylivoimalla vaikka hän on ollut tällä kaudella joukkueen paras puolustaja. Medialle McLellan on sanonut Puljujärven olevan Oilersin vaarallisin laituri, ja peluuttaa tätä kolmosketjussa ilman ylivoima-aikaa. Vähän ihmetyttää tuo hänen itsepäisyytensä ja haluttomuutensa kokeilla uusia asioita.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 13.13
 18. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Toki kuten aiemminkin laitoin niin Puljujärven asiaa varmasti auttaisi jos vaaralllisuutensa näkyisi välillä myös tulostaululla. Joo ei siellä muutkaan ole juhlineet mutta muutaman maalin kun olisi paikoistaan laittanut niin olisi todennäköisesti edelleen ykkösessä.

  Nursen peluuttaminen ylivoimalla olisi tällä hetkellä ehkäpä tyhmää. Nyt jos hän vielä saisi sellaisen roolin ja mikäli vielä onnistuisi, niin siellä taas sopimusneuvotteluissa alettaisiin sorvaamaan isompia lukuja paperiin. Ja edelleen Oilersin ylivoiman isoin ongelma ei ole siinä kuka sitä kiekkoa lätkii viivasta vaan ylipäänsä suunnitelman puute.

  Nyt jos mennään normaalin kaavan mukaan niin alkaa Talbotin savustaminen pihalle, koska kakkosveskari on pelannut yhden hyvän pelin. Toivottavasti ei kuitenkaan mutta ehkäpä Montoya tosiaan voisi ensi kaudellakin hoitaa tuon kakkosveskarin tontin.

  Condors hävisi 4-3. Siellä Brossoit pelasi toisen pelin putkeen eli lienee edelleen vahvasti suunnitelmissa mukana. Tällä kertaa Ellis istui katsomossa.
   
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Voittoputki jatkui 3-2-vierasvoitolla Vegasista. Paikalla oli tuhansia Oilers-faneja, joten peli varmaan tuntui Oilers-pelaajista enemmän kotiottelulta kuin vieraspeliltä. Oilers sai huonoja uutisia, kun RNH joutui jättämään pelin kesken ylävartalovamman takia. McLellanin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole mitään vakavaa ja Nuge lienee pelikunnossa bye weekin jälkeen. Lucic sai pahan viillon niskan alueelle, mutta pystyi pelaamaan ottelun loppuun. McDavidilla pari syöttöä ja 200 tehopinnaa täyteen.

  Nugen loukkaantumisen jälkeen Caggiula nostettiin ykkösketjuun ja kiitti vastuusta iskemällä tehot 1+1. Draisaitl siirrettiin kakkosketjuun Lucicin ja Puljujärven kaveriksi. Tässähän alkaa miettiä, että voiko Oilers vielä nousta tuolta mukaan pudotuspelitaistoon. Bye weekin jälkeen on vastassa Canucks, Sabres ja Flames jotka ovat kaikki voitettavissa, jos vaan ei käy samalla tavalla kuin joululoman jälkeen. Tällä hetkellä matkaa divisioonan nelossijaan on seitsemän pistettä. Onhan tuo periaatteessa hyvällä pelillä kiinni kurottavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018 klo 12.20
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Taas ehtivät pelata yhden ylimääräisenkin pelin seurantaani, mutta viiden pelin jaksot:
  pelit 1-5: 1-4-0, 2 pistettä, 0,4p/g
  pelit 6-10: 2-2-1, 5 pistettä, 1,0p/g
  pelit 11-15: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 16-20: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
  pelit 21-25: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 26-30: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g
  pelit 31-35: 4-1-0, 8 pistettä, 1,6p/g
  pelit 36-40: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
  pelit 41-45: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g

  Eli edelleen homma jatkui mollivoittoisena. Nyt sitten pelistä 46 tuli toki voitto joten kasassa on 46 ottelun jälkeen 43 pistettä. Ja matkaa 94 pisteeseen 51 pistettä. Otteluita on jäljellä 36 joten 1,42 pistettä/peli. Tai vaikkapa 23-8-5 tai 25-10-1. Edelleen tietenkin tuo 94 pistettä voi olla jokusen pisteen yläkanttiin ja edelleen Oilers tietenkin voi riipaista jonkun kymmenen pelin voittoputken, mutta kyllähän tuo on niin epätodennäköistä, että ainoa oikea ratkaisu on lähteä myymään kavereita siirtorajalla.

  Toivottavasti RNH:lle ei tosiaan tullut pidempää huilia. Joko se oli se aiemmin leikattu olkapää tai sitten pää, mikä tuossa otti osumaa. Kumpikaan ei ole kovin hyvä vaihtoehto.

  Niin ja saattaa olla olleet hyvät synttärijuhlat eilen pelin jälkeen. Noin kun miljonääreillä alkaa viikon vapaa ja voivat ottaa vähän rennommin Vegasissa niin toivottavasti ovat sentään hengissä kaikki. Ja saavat ainakin nollattua tilanteen.

  Nurse tosiaan on ollut nyt aika tehokaskin vaikkei ylivoimalla olekaan pelannut. Ja sehän ehkä vielä entisestään hankaloittaa kesän tilannetta. Kannattaako lähteä edelleen sillä siltasopimuksella? Onko Chiarelli taas peloissaan offer-sheetin takia? Millaisesta rahasummasta puhutaan ylipäänsä?
   
 21. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ryan Rishaugilta päivitystä Nugen tilanteeseen. "No concussion concerns for RNH, sounds like some bruising that should resolve itself by the end of the bye week." Aivotärähdys siis pois laskuista, ilmeisesti sai jonkin ruhjeen joka paranee itsestään muutamassa päivässä. Ja olkapäävammaa siis ei epäillä lainkaan.
   
 22. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tämä oli hyvä uutinen ja sopivasti taukokin osui juuri tähän niin on aikaa parannella.

  Condors hävisi eilen Bararcudalle 3-2 jatkoajalla. Nyt on ollut tuollainen putki missä ovat pelanneet kuudessa päivässä neljä peliä. Ja huomionarvoista on se, että Brossoit on pelannut nuo kaikki. Pasquale ja Ellis ovat sitten vuorotelleet kakkosena.
  Brossoitilla tuloksena kaksi voittoa, yksi tappio varsinaisella peliajalla ja yksi siis jatkoajalla. Vähemmän yllättäen tilastonsa ovat voittopeleissä todella kovat ja tappioissa vähän heikommat. Mutta ihan tilastojen perusteella näyttää Brossoitin peli sujuneen ehkäpä pykälän paremmin tässä vaiheessa kuin Pasqualella tai Ellisillä. Mutta neljä peliä on toki liian vähän mihinkään kunnolliseen vertailuun. Ja peliraportteja en ole lukenut eli sellaista tietoa ei Brossoitin otteista ole.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 08.08
 23. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olisikohan ensi kaudella (tai miksei jo nyt keväällä) syytä antaa Caggiulalle kunnon näyttöpaikka top 6-roolissa? Mielestäni siellä on potentiaalia, jota Oilers ei ole vielä syystä tai toisesta hyödyntänyt yhtään. Varsinkin jos/kun Maroon lähtee, niin Caggiulan voisi pistää ykkösen laitaan McDavidin vierelle.
   
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Periaatteessa mielestäni kaikille mahdollisille ehdokkaille voisi antaa mahdollisuuksia ylemmissäkin ketjuissa nyt kun kausi on menetetty. Mutta toisaalta Caggiula on itseasiassa saanut aika paljon peliaikaa ylemmissä ketjuissa. Viidellä viittä vastaan hän on pelannut McDavidin kanssa 76:24, RNH:n kanssa 79:15 ja Draisaitlin kanssa 82:37. Ja kaikkiaan Caggiula on pelannut 387:53 tasakentällisin eli noiden kärkisenttereiden kanssa hän on pelannut kuitenkin yli 60% peliajastaan.

  Toki tietenkin eihän tuo vajaa 80 minuuttia vaikkapa McDavidin kanssa ole mitenkään hurjan paljon eli sinänsä otanta on aika pieni. Mutta siinä ajassa hänellä on kuitenkin tilastollisesti selvästi heikommat tulokset kuin McDavidilla yhdessä Puljujärven tai Draisaitlin kanssa. Esimerkiksi maaleja McDavidin ja Caggiulan ollessa kentällä Oilers on tehnyt kuusi ja päästänyt yhdeksän eli GF% on 40% (Puljujärven kanssa McDavidilla noin 64% ja Draisaitlin noin 66%). Sitten toki katsoin että torjuntaprosentti noiden kahden ollessa jäällä on käsittämätön 83,3% mikä selittäisi tietenkin päästettyjä maaleja aika pitkälle. Mutta toisaalta corsi, fenwick ja laukaussuhde pyörii myös siellä 43%:n paikkeilla eli on se koko pelin painopiste ollut vähän väärässä päässä. Ja jälleen Puljujärven ja Draisaitlin kanssa McDavidilla nuo prosentit ovat siellä päälle 55%.

  Ja tässä viimeisimmässäkin pelissä, jossa Caggiula oli toki tehokas, tapahtui molemmissa päissä kaukaloa. McDavidin kanssa pelatessaan he tekivät yhden ja päästivät yhden.

  Mutta toisaalta tosiaan itse olen sitä mieltä, että mieluummin kaikille mahdollisimman hyvä mahdollisuudet näyttää osaamistaan. Tietenkin McDavid-vaikutus voi vähän vääristääkin, mutta samoissa rooleissa pelaavia jos vertailee keskenään, niin saahan siitä jotain käsitystä. Mutta tosiaan Caggiulallekin kannattaa antaa enemmän aikaa ylemmissä ketjuissa, niin vähän tuo tilastollinenkin tarkastelu järkevöityy kun minuuttimäärä kasvaa.
  Slepysheve on muuten pelannut McDavidin kanssa tasakentällisin 7:54, RNH:n kanssa 73:40 ja Draisaitlin kanssa 22:45.
   
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  RNH laitettiin IR:lle ja Pakarinen nostettiin ylös. Jim Mathesonin mukaan Nugella on ruhje rintalastassa, joten mistään vakavasta vammasta ei ole kyse.

  Jokavuotinen Young Stars Classic jää näillä näkymin ensi syksynä pelaamatta. Viime syksyn tapahtumassa ei ollut mukana kovinkaan montaa NHL-tason prospectia, mikä oli scouteille pettymys.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018 klo 13.17