Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Outo artikkeli, joka ei sinänsä mitään uutta tuonut. Kirjoittaja uskoo kyllä sokeasti Sharpin arvoon markkinoilla. Jos hänestä saa vitoskiepin, niin olisin jo todella iloinen. Boumasta ei saa mitään ja turha hänen kauppaamisesta on edes haaveilla: mielestäni jopa ansaitsee pelata, joskin parhaassa mahdollisessa kokoonpanossa hän ei ole. Ja mitä pidemmälle kausi etenee ja Blackhawks kairaa nykyisellä tahdilla voittoja, sitä todennäköisemmin Bowman ei ketään ainakaan myy deadlinella. Ja ihan hyvä niin.

  Seabrook on vapaalla suomennoksella käsiraudoittanut joukkueen, mutta eiköhän seuraavalla lockoutilla se ilmainen ulososto taas tule ja #7 siirtyy muualle perheineen. Jos yhtään mennään kuin muutama vuosi sitten, niin myös Hossan sopimus ostettaneen ulos, joskin nouseva palkkakatto helpottaa Hossan sopimuksen handlaamista seuraavat vuodet. Seabrook on ongelma, jonka kanssa myöhemmin Bowman sitten painii.

  @secord :lta tapansa mukaan ansiokas viesti. Itse vain näen horisontissa paljonkin valoa ikuisena optimistina, varsinkin hyökkäyksen osalta. En tiedä kuinka monta ottelua olet kauden aikana nähnyt ja vaikka Toews jostain syystä kerääkin edelleen kritiikkiä, jokainen otteluita nähnyt näkee sen, että Kapteeni on pelannut parempaa kautta kuin edellisenä kahtena vuonna ja suunta on ollut viime aikoina nouseva. Toews ei tule olemaan sen sopimuksen arvoinen koskaan, mutta sille nyt enää ei voi mitään.

  Kane on edelleen Kane ja tulee olemaan vielä muutaman vuoden ihan kärkipään game-breaking pelaaja. Schmaltzista on kasvamassa kiekollinen liideri keskikaistalle, jota tässä joukkueessa ei ole oikeastaan Toewsin lisäksi kertaakaan ollut. Anisimov antaa myös taustatukea eli keskikaista on oikeastaan todella hyvällä mallilla, vaikka Kapteeni onkin laskusuhdanteessa. Laidoille on tunkua: Saad on edelleen kokonaisvaltaisesti hyvä paketti ja edelleen nuori. Duclairissa on potentiaalia ties minne, Hartman on hyvä keskiketjujen pelaaja, DeBrincatin potentiaali on edelleen korkea ja kohta signattava Dylan Sikura on myös potentiaalinen kaveri. Kampf on ollut todella vakuuttava ja ehkä hänestä voi odottaa sitä Krügerin korvaajaa, otanta on toki edelleen pieni.

  Joukkue kuitenkin elää ja kuolee Duncan Keithin mukana. Jos jollakin se tason pudotus on ollut suuri, niin entisellä Norris-voittajalla sekä pudotuspelien parhaalla pelaajalla. Forslingin kohdalla elättelen edelleen toiveita, viime aikoina otteet ovat olleet taas heikkoja. Jan Rutta on ihan hyvä kolmosparin puolustaja, Connor Murphyn potentiaali on edelleen siellä kakkosparissa ollen ihan NHL:n kärkipään kolmos-nelospuolustajia. Seabrookista nyt on kaikki mainittu jo ja vaikka kuinka Oesterle on pelannut hyvin, niin vaikea on häntä nähdä kahdessa ensimmäisessä parissa, jos selkeäksi contenderiksi on tarkoitus päästä.

  Takaa on kuitenkin tulossa useita nuoria puolustajia, kuten Jokiharjua, Snuggerudia, Krysia, Carlssonia, Mitchelliä, Gilbertiä. Ihan varmasti jonkun unohdin, mutta kuitenkin. Mitään takeita ei ole mistään, mutta uutta sukupolvea Bowman on nostamassa mukaan NHL-karkeloihin. Voi tietysti olla, että jokainen nuorista osoittautuu maksimissaan kolmosketjun kavereiksi tai AHL-puolustajiksi, jolloin muuttuminen Detroitiksi on väistämätön. Red Wings yritti tehdä tätä ja vaikka farmi olikin kova, niin ne Sproulit ja Ouelletit sun muut jäivät sittenkin nelosviulun soittajiksi. Blackhawksista tulee siis todennäköisesti niin sanottu bubble-team, joka menee juuri ja juuri pudotuspeleihin. Ken tietää, todennäköisyydet on täydellistä retoolia vastaan. Minä optimistina ja intohimoisena nuorien pelaajien seuraajana haluan tietysti uskoa vähän romantikkonakin uuteen nousuun.

  Otan myös kiinni tuohon valmentaja-asiaan. Quenneville on yrittänyt muuttaa pelityyliä ihan selkeästi tämän kauden aikana, mutta minä näen, että se materiaali on edelleen kehitysasteella varsinkin puolustajien kohdalla ja kun Keith ei ole enää Keith, vaan kiekko käytännössä kuolee hänen lavassaan, ei ole sitä Norris-tason driveria enää tukemassa hyökkäystä. En osaa sanoa, voi olla, että systeemi on edelleen huono ja muutos edelliskausiin on pitkälti uuden veren tuoma väärä mielikuva. Ihan varmasti Quennevillen kohdalla kesällä mietitään onko hänestä enää koutsaamaan tätä joukkuetta. Mainetta keränneestä The Athleticista bongasin (Scott Powersin 20 thoughts), että Jeremy Collitonia eli Rockfordin päävalmentajaa edelleen oltaisiin ainakin jossain vaiheessa asettelemassa isoihin saappaisiin. Tuskin kuitenkaan näin nopealla aikataululla, mutta kerää kehuja kuitenkin.

  Ja vielä case-Kempny. Tässä tulee vain esille se seniilin ongelma, ettei hän osaa pistää parasta mahdollista kokoonpanoa kaukaloon. Luotan Quennevillen valmennustaitoon enkä itse näe Kempnya kuin maksimissaan vitospuolustajana tässä vaiheessa, mutta kun Brent Seabrook pelaa enemmän kuin Kempny ja Connor Murphya peluutetaan väärällä puolella mielummin kuin Seabrookia istutetaan katsomossa, mennään metsään ja pahasti. Ymmärrän, että Seabrook on tehnyt jotain Chicagossa mitä monet eivät eivätkä tule koskaan tekemäänkään, mutta silti Quenneville ei pistä jalkeille parasta kuusikkoa säännöllisesti. Kempny on paras malliesimerkki sijaiskärsijästä. Itseluottamus on todennäköisesti nollissa. Vaikka pelaat kuinka hyvin, niin istut silti seuravassa matsissa. Ehkä Seabrookilla on sopimuksessa joku pykälä, joka velvoittaa valmennusjohdon peluuttamaan häntä. Vaikea sanoa, mutta Kempny pelaisi enemmän, jos parhaat pelaisivat.
   
 2. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kiitos @Lico vastauksesta. Hyviä pointteja ja ihan samalla tavalla näen mielummin lasin puoliksi täynnä kuin tyhjänä. Mitä Toewsiin tulee niin jotenkin vaan ei mielestäni ole kaksinkamppailuissa niin vahva kuin ennen. Aiemmin pysyi pitkään kiekossa sitä hyvin suojaten, mutta sanotaan nyt vuoden 2015 mestaruuden jälkeen on ollut kiekollisena heikompi. Viime kaudella vaivasi hitaus, minkä ihan itsekin myönsi johtuen virheellisestä harjoittelusta kesällä. Toivottavasti suunta on parempi, mutta enemmän häneltä voi ja saa toivoa. Ei pelkästään tuon palkan takia.

  Tuo Keithin tason laskeminen vaikuttaa varmasti Chicagon pelaamiseen. Puolustuksen ohjat valmennustiimissä annettiin Ulf Samuelssonille ja ehkä muutos sitä kautta sitten näkyy pelaamisessa noin yleisesti? Ei pidä myöskään unohtaa Marian Hossan jättämää aukkoa. Kyllä hänen 200 jalan peliään kaivataan ja sillä caphitillä olisin mieluusti nähnyt #81 pelaavan Chicagossa tälläkin kaudella.

  Näin jälkikäteen on aina helppo arvioida, mutta välillä kieltämättä ajautuuu kiusaamaan itseään ajatuksella, että tekikö Bowman sittenkään ihan oikeita siirtoja tietyistä pelaajista luopuessaan? Mutta tuo ajatusten tie on loputon ja lohduton, että ei mennä sinne.
   
 3. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Mitä olen Kanea nyt nähnyt tällä kaudella otanta semmoiset 7-10 peliä, niin Kane ei ole enää sama Kane mitä oli Panarinin kanssa. Q:lla muutenkin ihmeellinen tapa ylipeluuttaa kanea kahdessa kentässä joka ei kuulu enää nykypäivän jääkiekkoon, ja ainakin yhdessä ottelussa kaveri alkuun olikin ensimmäisen erän aivan liekissä, mutta sen jälkeen täysi lapanen(en muista nyt ottelua). Joukkueen pitäisi pelata joukkueelle pisteistä, eikä Kanen pistepörssi sijoituksia.

  Kane ja Panarin muodostivat tandemin, joka teki kummastakin pelaajasta paremman. Enkä ole todellakaan viellä vakuuttunut, että Kanesta saadaan sitä irti enää mitä Panarinin kanssa saatiin.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tulikin nyt mieleen asia, josta on pitänyt kysyä aikaisemmin, liittyen Toewsiin. Lueskelen nykyään aika aktiivisesti HFBoardsia ja siellä törmäsin joku aika sitten tietoon, että Toewsilla olisi jokin sairaus liittyen testosteronin tuottamiseen ja kukaan kirjoittajista ei tätä mitenkään kyseenalaistanut. En ole tähän koskaan aikaisemmin törmännyt, kun taas ruokavalion muutokseen alá vegaanius oli ihan pääteltävissä, josta tuli raporttejakin jostain luettua. Tiedä sitten onko totta vai ei, ei tässä mitään selityksiä halua keksiä kuitenkaan. Tuli vain mieleen.

  Toews otti kantaa omaan treenaamiseen kesän aikana ja ilmeisesti muutti radikaalistikin harjoitteluaan. Aikanaan häntä pidettiin aivan hulluna treenaajana, mutta ei ole enää sama nuori kroppa käytettävissä ja jos ruokavaliokin on muuttunut, niin ihmeellistä, että vasta nyt siihen tuli muutos. Joka tapauksessa, muutoksen tavoitteena oli olla nopeampi sekä panostaa siihen kiekonhallintaan. Mielestäni tällä kaudella Toews on juuri näissä kahdessa osa-alueessa ollut todella paljon parempi kuin viime kausina ja kun mainitsit kaksinkamppailut, niin koen ainakin itse näkeväni myös fyysisesti vahvemman Toewsin jäällä. Nopeus on kuitenkin valttikortti ja hyvä, että siihen on kiinnitetty nyt huomiota. Koen edelleen, että Toewsilla on hyviä vuosia edelleen jäljellä useita ja jos Schmaltz jatkaa pitkään mukana, niin hyvän keskikaistan pojat meille luovat katseltavaksi.

  Hossasta samaa mieltä täysin. Edelleen tulee välillä vastaan kommentteja kuinka Blackhawks on vedettänyt NHL:ää näiden iho-ongelmien avulla ja kyllä naurattaa, kun unohdetaan kuinka hyvä Hossa viime kaudella oli. Viime kausi ei tietenkään anna takeita mistään tulevaan liittyen, mutta jos oikeasti kyse oli vedätyksestä, niin todella huono ajankohta valittu. Ja muuten, ennen kauden alkua Hossa olisi mahtunut kokoonpanoon ihan hyvin ja mahtuikin.

  Lainaus:
  Todella pieni otanta kyllä, jos 7-10 ottelun perusteella teet nämä havainnot. Joka tapauksessa Kane on ollut joukkueen paras hyökkääjä, vaikka pelaa/on pelannut pääasiassa toista kautta NHL:ssä pelaavan Nick Schmaltzin, Ryan Hartmanin tai Artem Anisimovin kanssa. Piste per peli, 18 maalia. Minä en huomaa mitään hiipumista, pikemminkin jopa intohimoisemman Kanen, joka on pitkin kautta tehnyt kiekottomanakin töitä. Ihan samassa tahdissa pisteiden valossa Kane pelaa kuin viime kaudella ja ennen Panarinin ensimmäistä kautta. On jopa outoa, että tuota Panarinin kauppaamista kritisoidaan edelleen ja unohdetaan se fakta, että viime kaudella sitä magiaa ei enää samalla tavalla löytynytkään.

  Quennevillella on ollut useita vuosia tapana välillä peluuttaa seitsemää puolustajaa, jolloin Kanea tuplataan. Ei se optimaalista ole, mutta ei sillä kyllä myöskään mitään pistepörssisijoituksia pelata. Kane on itseasiassa näissä kolmessa ottelussa ollut todella hyvä, kun on pelannut hajavaihdot Wingelsin ja Bouman kanssa.

  Tuskin yli sadan pisteen kautta Kanelta enää nähdään, mutta ei hänen tarvitse yli sadan pisteen kautta tehdäkään. Se on mukava tietysti tehoilla Panarinin kanssa runkosarjassa ja päättää kausi sitten pudotuspeleissä Toewsin ja Panikin kanssa, kun ei se seisoskelu Panarinin kanssa tuotakaan tulosta samalla tavalla. Schmaltzin kanssa Kanella näyttäisi olevan ihan yhtä hauskaa kuin Panarininkin kanssa, treenasivat kesällä yhdessä ja mun mielestä on todella makeaa katsoa kaksikkoa samaan aikaan kentällä, kun Schmaltz juoksee aivan älyttömällä vauhdilla ympäri kenttää. Kun #8 tuosta kehittyy entisestään, niin minä väitän, että tuossa on tutkapari, joka ei katoa pudotuspeleissä.

  Kyllä Panarin kelpaisi edelleen ja oli sitä maagista katsoa, mutta kyllä Schmaltzia on myös aika maagista katsoa. Nuori poika ei vielä ole jatkuvasti aivan ytimessä, mutta kaveri on vielä nuori ja kehittyy jatkuvasti.
   
 5. Naimunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, HIFK, Chicago Blackhawks
  Anteeksi asioiden poikkeavuudesta, mutta oliko niin, että Hossa saa pelata ensikauden alusta lähtien? Mielenkiinnolla mietin, miten tämän vanhemman pistelingon tulo mukaan rosteriin toisi sitä tietynlaista boostia verrattuna joukkueen nykyiseen tekemiseen.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Teknisesti saisi kai jo nyt pelata, jos se olisi terveyspuolen myötä mahdollista. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan enää niitä pelikamoja pue päälleen enkä elättele ainakaan itse mitään toiveita paluusta.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vaikeahan sitä nyt on todeta tai tietää, mutta selvää on että hänen lopettaminen jätti ison loven rosteriin.

  ***

  Tulipahan vaan mieleen, kun tuossa aiemmin puhuttiin näistä tulevaisuuden toivoista niin mahdollisesti jotain apua voisi olla tarjolla myös idän suunnasta. Hyökkääjä Maxim Shalunov on yhä Chicagon tutkassa ja ilmeisesti myös Shalunovilla tavoite on vielä jossain vaiheessa NHL:n puolella. Toinen mahdollinen nimi on Ivan Nalimov. Isokokoinen maalivahti pelasi alkukaudesta loistavilla tilastoilla Admiral Vladivostokissa. Sopimus kuitenkin purettiin(?) jostain syystä ja hän siirtyi Ufan riveihin, jossa on nyt pelannut vasta kaksi ottelua. Kesän 2014 kuudennen kierroksen varauksella on varmasti potentiaalia olla vielä joskus NHL-tason kassari. Uskoisin näin.

  @Lico mainitsi lukeneensa hfboardsilta Toewsin terveyshuolista. En osaa siihen ottaa kyllä mitään kantaa, voi olla perää tai sitten ei. Samaan aikaan toisaalla huhutaan, että Crawfordilla olisi jonkinasteinen päihdeongelma ja vihjataan tämän olevan syyn poissaololle. Sitten taas tiedetään, että hän olisi loukkaantunut moottorikelkkaonnettomuudessa ja aivotärähdys olisi uusiutunut tässä rytäkässä. Onkohan tästä keskusteltu täällä?
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @secord :n viestiin lyhyehkösti eli todennäköisesti karkaa jaaritteluksi. Puhelimella vaikea lainata, niin tehdään näin.

  Shalunovin kohdalla täytyy ottaa huomioon, että hän teki Moskovaan kolmen vuoden sopimuksen. Toki siitä pääsee irti ja ilmeisesti isona syynä viime kesänä jatko KHL:ään oli mahdollisuus pelata olympialaisissa ensi kuussa. Shalunov on pelannut todella hyvän kauden kovassa nipussa ja on tosiaankin kertonut haluavansa liittyä Blackhawksiin vielä tulevaisuudessa. Oikeudet pysyvät vielä sen pari vuotta.

  Nalimov on pelannut myös huikeaa kautta ollen yksi KHL:n parhaista maalivahdeista. Sopimus Vladivostokiin purettiin säästösyistä, seuralla kun ei taloudellisesti mene hyvin. Nalimov teki tämän kauden ja ensi kauden kattavan diilin Ufan kanssa, joten vielä on vaikea arvioida milloin poika haluaa kokeilla siipiään. Maalivahdiksi Ivan on kuitenkin erittäin nuori, joten ihan hyvä vain, että kehittyy rauhassa ettei sitten aikanaan äiti-Venäjää tule ikävä.

  Case Toews: minäkään en ole koskaan törmännyt näihin spekulaatioihin ja siksi olikin outo lukea niitä. No ainakin eilen pääsi avaamaan jonkun järjestön terveelliselle ruokavaliolle, lisää nyhtökauraa ja marjoja vain naamariin.

  Meinasin Crawfordin kohdalla tuon mahdollisen päihdekeskustelun tuoda tännekin, mutta ajattelin lisääväni turhaan vettä myllyyn spekuloimalla. Toewsin kommentit kuitenkin ovat hiukan outoja Crawfordin poissaoloon liittyen, jotenka aihetta siitä on spekuloida. Moottorikelkka-uutiseen törmäsin vasta nyt kiitos viestisi, jos pitää paikkaansa, niin kyseessä olisi "jo" toinen uraa haittaava jään ulkopuolisten asioiden aiheuttama loukkaantuminen. Edellinen tuli Rise Againstin keikalla, kun kännipäissään hoiperteli.
   
 9. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Tätä tapaus Crawfordia ei ole käsitelty, mutta itsekin olen lukenut huhuja että ongelmana voisi olla muukin kuin loukki. Erittäin hiljaa tuosta vaivasta on kuitenkin oltu oli se mikä tahansa.
  Lukasin pari päivää sitten myös yhden jutun missä pohdittiin entisten pelaajien takaisin raahaamista ja siitä ettei Sharp eikä Saad ole kumpikaan olleet sitä mitä toivottiin ja olen täsmälleen samaa mieltä.
  Kertokaapa muut pelejä katselleet mitä mieltä te olette Murphyn tasosta?
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Murphy on edelleen aivan fine ja pelaa liian vähän. Mikään ei ole muuttunut kauden alun jälkeen ja silloinkin istui aivan aiheettomasti.
   
 11. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Jos löytyisi muita katselijoita mielipiteineen. Meillähän @Licon kanssa kaikessa hyvässä mielipiteet eroavat hiukan tästä pelurista.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Se on huomattu eikä siinä mitään. Hyvä vain ettei kaikki mielipiteet mene yksi yhteen, muuten jäisi keskustelu vielä vähemmäksi tässä ketjussa!

  Mielelläni kuulen myös muiden mielipiteitä ja myös teikäläiseltä kommentteja muistakin pelaajista.
   
 13. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Murphy on ollut mielestäni ihan ok. Ei valittamista, mutta ei mitään häikäisevääkään pelaamista. En sellaista kyllä odottanutkaan ja tietenkin jos vertaa Hjalmarssoniin, niin eihän hän tietenkään saman tason luutija ole ollut mitä ruotsalainen oli Blackhawksin paidassa. Arizonassa ollut hieman tahmempaa sitten hänelläkin, toki loukkaantumiset ovat vaivanneet miestä. Mutta siis Murphyn pelaamisesta ei sinällään mitään suurta moitittavaa löydy. Tykkään, että tuo alakertaan hieman koko ja fyysisyyttä.

  Mutta siitä täysin samaa mieltä, ettei Sharp (kuten eivät useat muutkaan vanhat raahatut entiset pelaajat) ole onnistunut paluussaan. Saadilta on lupa odottaa enemmän tehoja ja mies kadonnut välillä täysin kuvasta, mutta uskon häneen yhä eikä Saad ole iälläkään pilattu. Kanen kohdalla näkisin, että hänen pahin vihollinen on hän itse. Näyttänyt välillä hieman haluttomalta jäällä. Panarinin kanssa oli varmasti kiva pelata ja tehokastahan se pelaaminen oli, mutta eihän ole koskaan tarvinnut erityisesti rinnalleen vetoapua. Tulosta on syntynyt vaikka Handzus sentterinä ja Versteeg toisella laidalla. Panarinia ei ole edelleenkään jostain syystä ikävä. Kova pelimies kylläkin, ei sitä käy kiistäminen.
   
 14. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Useat lähteet kertovat että Crawford saattaa olla ulkona koko loppukauden. Aivotähdykseen liittyvät vaivat mahdollisesti. Kerrassaan ikävä uutinen.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Just joo. Todennäköisesti pudotuspelipaikka meni siinä. Toivottavasti Forsberg saa nyt olla selkeä ykkönen ja todistaa kuuluvansa NHL:ään.

  Kaikki UFA:t pois pickeihin, vaikka kuudennen kierroksen vuoroihin. Nuorille peliaikaa. Toews voi keskittyä vihannesten syömiseen ja tankkaus kohti korkeaa varausvuoroa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018 klo 11.32
 16. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Otetaanpa kantaa Murphyyn ja pariin muuhun pelaajaan, kuten @reme tuossa ylempänä kyseli.

  Murphy: Alkukausi oli vaikea, mutta mielestäni täyttää paikkansa tällä hetkellä erinomaisesti. Kärsii vähän siitä, että joutuu pelaamaan "väärällä" puolella, mutta tuo mielestäni juuri oikeanlaista kovuutta tuohon hieman pehmeään puolustukseen. Ei nyt suora korvaaja vielä Hammerille, mutta varmasti parantaa koko ajan kun pääsee systeemiin paremmin mukaan. Mielestäni Murphy on ollut viimeisen kuukauden ajan joukkueen puolustajista tasaisin suorittaja, joka tekee hyvin vähän selkeitä virheitä, mutta ei myöskään tee mitään huikeita yksilösuorituksia.

  Oesterle: Pelannut todella hyvin, mutta ei voi olla joukkueen top2 puolustaja, jos Hawks aikoo päästä pudotuspeleihin, saati pärjätä siellä. Parhaassa tapauksessa olisi joukkueen kolmosparin hyökkäävä puolustaja ja kakkosylivoiman viivapelaaja. Tällä hetkellä rooli on liian iso, mutta toisaalta on esityksillään myös ansainnut kaiken peliaikansa.

  Forsling: Aloitti kauden todella vahvasti, mutta nyt on ollut hieman heikompi jakso. Nuori poika, joten annetaan aikaa, mutta tässä miehessä pitäisi olla tuleva top2 puolustaja vuosikymmeneksi eteenpäin. Alkukaudesta voitti käytännössä kaikki kaksinkamppailut, joten potentiaalia on jopa tuolla kropalla. Vähän lisää lihaa luiden päälle ja kokemusta, niin hyvältä näyttää.

  Rutta: Puolustuksen suurimpia positiivisia yllätyksiä. Toivottavasti saa jatkopahvin, sillä tällaisia arpoja tarvitaan jatkossakin. Forslingin kanssa muodostanut oikein hyvän parin, mutta kehitetävää löytyy vielä paljonkin, erityisesti kamppailupelaamisessa.

  Seabrook: Todella iso ongelma tällä hetkellä. Jalka ei riitä mihinkään ja sopimusta on vielä ikuisuus jäljellä. Toivottavasti saadaan treidattua johonkin, vaikka epäilen sitä vahvasti. Ei kuulu pelaavaan kokoonpanoon, jos kaikki parhaat ovat kokoonpanossa.

  Keith: Tätä miestä tarvitaan, jos joukkue aikoo pärjätä. Ei ole kiekollisena enää lähelläkään sitä, mitä pitäisi olla. Kyllä pelin pitää nyt parantua huomattavasti, jotta joukkueen ykköspakki näyttää taas kuuluvansa tuohon rooliin.

  Kane: Alkukaudesta oli huono, vaikka teki pisteitä, mutta nyt on parantanut. Okei, vieläkin tulee täysin ohipelejä, mutta ne pitänee hyväksyä silloin tällöin. Rehellisesti sanottuna, Kane näyttää paremmalta ilman Panarinia, koska Schmaltzin kanssa tuossa pelissä on oikeasti vauhtia, eikä pelkkää seisoskelua. Nyt kun Crawford on poissa, noihin ohipeleihin vain ei olisi varaa, mutta ihan omalla tasollaan Kane on tällä kaudella ollut.

  Schmaltz: Tässä taitaa olla uusi suosikkipelaajani. Vielä tarvitsee kokemusta, jotta pysyyy pelin sisällä koko ajan, mutta potentiaalia on vaikka muille jakaa. Kanen kanssa pelaaminen on parempaa kuin Kanella oli Panarinin kanssa, johtuen juuri tuosta vauhdista, jota Schmaltzilta löytyy. Mielettömästi taitoa ja pystyy hyvin pelaamaan joukkueen tärkeimpänä kiekollisena sentterinä. Jännä nähdä missä roolissa pelaa, kun Anisimov tulee takaisin.

  DeBrincat: Tulokas on pelannut aivan loistavaa kiekkoa, vaikka vähän epäilinkin häntä ennen kauden alkua. Löytyy peliälyä ja hyvä laukaus, mutta koko tietysti rajoittaa jonkin verran tekemistä. Duclairin hankinta varmaankin helpottaa Catin pelaamista, sillä nyt on joku, jolla riittää vauhti ja kädet hyökkäyspeliin Catin kanssa.

  Saad: Tehojen puolesta pieni pettymys, mutta tuonut joukkueeseen mielestäni juuri sitä, mitä tarvittiin. Hyvää kahdensuunnan peliä, mutta juuri hyökkäystehojen takia kääntyy vielä pettymyksen puolelle. Tasaisuutta ainakin tarvitaan, mutta en nyt ole vielä valmis julistamaan Saadia epäonnistuneeksi hankinnaksi.

  Toews: Parempaa kuin viime kaudella, mutta edelleen tarvittaisiin lisää parannusta. Ei ole enää lähelläkään sitä top5 sentteriä, joka oli muutama kausi sitten, nykyään lähempänä Mikko Koivua tason puolesta. Uskon kuitenkin, että Schmaltzin nousu joukkueen top2 sentteriksi helpottaa myös Kapteenin pelaamista, koska koko joukkueen hyökkäyspeli ei enää ole kiinni vain hänestä ja Kanesta.

  Hinostroza: Todella hienoa pelaamista sen jälkeen, kun nostettiin kokoonpanoon. Saanut vähän järkeä mukaan tekemiseen, eikä enää paahda flipperipallona joka suuntaan koko aikaa. Ideaalitilanteessa varmaankin kolmosketjun laituri, mutta hyvä kun peli kulkee Toewsin ja Saadin kanssa.

  Sharp: Ei ollut isoja odotuksia, mutta ei Sharp niitä ole kauheasti ylittänytkään. Roolia varmaan enemmän pukukopissa, joten paikka kokoonpanossa on ihan perusteltu. Menee ihan hyvänä syvyyslaiturina, joka pystyy tekemään sen 10-15 maalia kaudessa, varsinkin noin halvalla lapulla.

  Siinä varmaan kaikki, joista on jotain erityistä sanottavaa tällä hetkellä. Otetaan kantaa muihin, jos tulee tarvetta.

  PS. Crawfordin menetys on todella iso kolaus... Toivottavasti nuo huhut koko loppukauden loukkaantumisesta eivät pidä paikkansa, sillä tuolla maalivahtitandemilla ei vain yksinkertaisesti paukut riitä. Olen tietysti mielelläni väärässä.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vähän jo mietin pidemmälle eli mitä tehdä, jos Crawfordin ura on tuossa. Tulevan kesän markkinat vapaista maalivahdeista ovat todella köyhät, parhaassa tapauksessa sieltä löytyy halvalla kohtalainen tandem-pari Forsbergille. Toki Bernier esimerkiksi on pelannut Coloradossa hyvin ja sitä rataa, mutta niin.

  Mun mielestä paras vaihtoehto on uskaltaa luottaa Forsbergiin ja katsoa mitä meillä nuoressa maalivahdissa on. Toki noita Mrazekkeja sun muita on varmasti mahdollista saada suhteellisen halvalla, mutta Forsbergille tehtiin syystä se kahden vuoden sopimus. Jeff Glass ei millään ole ratkaisu eikä kukaan sitä oikein odotakaan.

  Mrazek sisään Forsbergin aisapariksi ja terve kilpailu päälle? Jos ei kummallakaan kulje, niin @secord :n nostama Nalimov jo ensi kesänä kokeilemaan.

  @teude on aina avulias ja muistaa oikein. Muistan lukeneeni, ettei Mrazekille oikein ottajia ole ollut ja Holland häntä on yrittänyt kaupata. Onko mitään tietovuotoa mitä Mrazekista halutaan vastineeksi?
   
 18. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Sarkasmitutkani värähti hieman, mutta vastataan silti. Joulukuussa on edellisen kerran ollut juttua Mrazekin kauppaamisesta ja "useampi joukkue" on ollut yhteydessä, monta se sitten tarkoittaa voi vain arvailla. Siitä ei ole tietoa, mitä Wings haluaa vastineeksi, mutta ovat valmiita pidättämään palkasta sen verran kuin tarvii (eli puolet). Saa nähdä tapahtuu Mrazekin kohdalla sitten mitään, veikkaan että ei.

  Craig Custance Twitterissä: "Latest for @TheAthleticDET: Teams are calling the Red Wings about Petr Mrazek, perhaps it's time to showcase him a bit -… https://t.co/dGWc0C52B8"
  Bob McKenzie Twitterissä: "For right deal, DET is willing to retain salary on Mrazek. He is final year of contract with AAV of $4M. RFA at season’s end but he’s almost… https://t.co/XZpf0sZNCB"
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei todellakaan ollut sarkasmia, Henkkaa joskus pingasin tänne eikä vaivautunut vastaamaan; lieneekö antipatiat niin kovat. :) Olit seuraava looginen vaihtoehto!

  Pyynti lienee ollut ihan kohtalainen, jos useampi joukkue kysellyt perään muttei mitään ole syntynyt. Mrazekin tasosta en tiedä juuri mitään, mutta joku tämmöinen rental-tyylinen pakkaus voisi sopia Forsbergin pariksi. Ja kun oikeudetkin säilyvät, niin siitä sen vitospickin voisi kesällä saada takaisin. No mutta, tuskinpa tapahtunee. Arvasin Jurcon viime kaudella etukäteen (haihattelin perään) eli ei voi kahta kertaa Hollandin kanssa osua ajatukset kohdilleen.
   
 20. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Itse pysyisin kaukana Detroitista ja myös Mrazekista. Mrazek on näytönpaikkansa saanut eikä hänestä ollut ykkösenpaikkaa kantamaan, vaikkakin palkka on lähempänä ykkösmolarin palkkaa.
  Organisaatio uskoi Forsbergiin ja teki hänelle jatkopahvin hänen meille tultuaan, joten annetaan hänen näyttää löytyykö sitä tasaisuutta vai ei. Forsbergin otteissa on mielestäni ollut suurta vaihtelua pelien välillä. Hän on ollut parhaimmillaan erinomainen mutta kokonaisuutena tuloksellisesti keskinkertainen.

  Ja lisäyksenä edelliseen rentalvahdista puhuttaessa on hyvä muistaa että vaihtarina jouduttaisiin mitä todennäköisimmin luopumaan jostakin prospectista mitä en näkisi tässä tilanteessa järkevänä temppuna.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018 klo 10.08
 21. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Samaa mieltä kuin @reme, ei mitään järkeä lähteä tekemään kauppoja jostain rentalvahdista. Tällä joukkueella ei taistella kannusta, hyvä jos pääsevät pudotuspeleihin. Nyt olisi aika mielummin myydä kuin ostaa.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ehdottamani Mrazek ei ole rental, oikeudet jäävät Blackhawksille tahi sille toiselle organisaatiolle tahi Detroitille. Mrazek ei myöskään voi olla kallis hankinta, jos ylipäätänsä liikkuu. Mrazek on nuori maalivahdiksi, toissa kaudella NHL:n top-10 maalivahti. Jimmy Waite on ennenkin loihtinut paskasta kultaa.

  Mrazek on muuten n. 10 kuukautta Forsbergia vanhempi ja Forsbergia pidetään vielä kehittyvänä maalivahtina. Parin viime kauden Detroit, en tiedä kuinka optimaalinen paikka nuorelle maalivahdille ottaa se seuraava askel?

  En koe tuossa minkäänlaista suurempaa menetystä, jos kaverista maksetaan joku Michal Kempny sekä vitoskierroksen varausvuoro, tokikaan en tiedä kuinka realistista tuo on. Heitin vaan. Palkkakatossa on tilaa ja jos Holland on valmis pidättämään osan liksastakin, niin ei sillä caphitilla ole tässä vaiheessa enää mitään merkitystä.

  Kyllä sinne joku NHL-tason maalivahti on pakko saada, koska jos Forsberg alkaa pelaamaan liikaa eikä voittoja tule, niin ei se välttämättä ole optimaalinen tilanne kehittyä. Jeff Glassin jos nyt joku nostaa tapetille, niin selvä. Berubekin on syystä Rockfordissa eikä kutsua ole saanut.

  Jos Mrazek onnistuu, jatkosopimusta kouraan riippuen Crawfordin terveystilanteesta. Jos Crawford pystyy jatkamaan, RFA-oikeudet vaikka myöhempien kierrosten varausvuoroon. Enemmän mä tuossa upsidea näen.

  Myytäväähän tuolla ei juurikaan ole. Sharp (NTC), Bouma, Kempny, Wingels, Franson, Jurco. Jos noista saa yhteensä kuusi varausvuoroa, niin se on jo aika hyvin. En usko mihinkään isompaan kauppaan, tarvettakaan kun ei ole vielä ensi kaudella rahaakaan siirtää.
   
 23. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Mrazekin hommaamisen mielekkyyden suhteen täytyy kompata Licoa

  Detroitiakin on tullut seurattua, kun sydän väpättää aina näille Original-6 joukkueille ja maalivahdeille noin yleisesti ja sen perusteella itsekin uskaltaisin väittää, että Mrazek on nykymainettaan parempi kassari, tai ainakin potentiaalisempi. Maisemanvaihdos, uudet jutut treenaukseen jne voisivat kuoria esiin sen Mrazekin mihin Detroitin kannattajilla oli pitkään kova luotto. Ja vaikka menisi käkättimeen, niin tuskin paljoa häviäisi olettaen ettei ihan kultaa ja mirhamia maksa.
   
 24. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Nyt kun kukaan ei taida tietää Crawfordin tarkkaa terveydentilannetta tai paluuaikaa niin en lähtisi pankikoimaan hänen korvaajansa nimillä. Hyväksytään tilanne että hän on loukissa katotaan minne näillä korteilla mennään eikä aleta hassaamaan ukkoja jokun uuden kysymysmerkin takia. Kukaan ei voi taata sitäkään että joku toinen kakkosveska kuten Mrazek olisi mikään pelastaja. Mutta onneksi näistä asioista päättää joku muu kuin me:)
   
 25. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mikäli Bowmanin puheet aivotärähdyksestä ja jälkioireista pitävät kutinsa, enkä keksi miksi eivät pitäisi, niin seuraajan pohtiminen ei ole yhtään liioteltua. Richterin ura loppui samoihin vaivoihin aikoinaan. Tottakai sydämestäni toivon Crawfordin vielä palaavan mutta sen vain aika näyttää.

  Mrazekille peukku ainakin täältä. Kuten aiemmin jo todettu,maisemanvaihdos voisi aiheuttaa positiiivisia muutoksia myös hänessä. Toki ei välttämättä. Mielestäni silti kokeilemisen arvoinen.