Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Leafs haki ekstrapisteen William Nylanderin rankkarilla. Blackhawksin osumat iski Schmaltz sekä Seabrook. Schmaltzille myös syöttöpiste, kohta paukkuu 40 rikki.

  Jälleen nähtiin raskas tuomarivirhe, joka pysäytti Blackhawksin. Jos Tampaa vastaan Kunitz käsisyötöllä alusti maalin, tänään jätettiin selkeä pitkä kiekko viheltämättä, joka johti maaliin. Henkisesti hauras Blackhawks ei tuota takaiskua kestänyt ja peli tasottui merkittävästi. Näille ei voi mitään, se on peliä. Kolme kilautusta putkiinkin nähtiin eli kyllä koetellaan. Hyökkäyspelaaminen oli pääosin hyvää, Babcock toki osaa pistää joukkueensa aina puolustamaan hyvin. Suurin ongelma on edelleen se puolustuskalusto.

  Ketjuja sekoiteltiin hieman, näillä mentiin:

  DeBrincat - Toews - Duclair
  Saad - Schmaltz - Kane
  Sharp - Anisimov - Hartman
  Jurco - Kampf - Hinostroza

  Puolustuksessa samat naamat kuin edellisessä eli Rutta raaputuksena. Oesterlen otteet alkavat tasoittumaan hurjastelun jälkeen, ei millään ole top-4 puolustaja. Seabrookilta oikeastaan aika hyvä matsi, mutta pelaa liikaa ja ne samat ongelmat edelleen ovat. Kempny ja Gustafsson sitä samaa tuttua rotaatiopuolustajan tekemistä: parin hyvän suorituksen jälkeen seuraa iso virhe.

  Kyllä se positiivisuus on tuossa hyökkäyskalustossa ja tykkään edelleen Duclairista paljon. Kunhan saa onnistumisen alle, niin uppoaa varmasti, sillä paikoille itsensä luo välillä ihan tyhjästäkin. 30 maalin potentiaali siellä on. DeBrincatilta vahva matsi ykkösen laidalla ja pitäisin kaksi ensimmäistä ketjua hetken tuossa koostumuksessa kerta Catia ei kokeilla Kanen ja Schmaltzin kanssa. Kampfille erityismaininta ja koko nelosketjulle, hyvää duunia.

  Heti Detroitissa tänään ja no, kyllähän se pakkovoitto alkaa olla, jos se teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin halutaan säilyttää. Kautta on vielä jäljellä, mutta länsi ja erityisesti Keskinen on tänä vuonna älyttömän kova. Voittoja tässä tietysti toivoo, mutta kyllä se alkupään varaus ykköskierrokselta edelleen mielessä pyörii.
   
 2. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Duclair vilauttelee kivasti mutta kovin on tehotontä hänenkin kieputtelunsa, kuten kaikkien muidenkin. Pakiston kriittisyyteen täytyy muistaa että virheitä ne tekevät muidenkin joukkueiden nimipakitkin. Ja ei vaan voi mitään, Glass antaa meille paremman mahdollisuuden voittoihin kuin Forsberg. Ja pakkovoitto Detistä olisi edessä.
   
 3. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Miksi Duclairista jauhetaan joka paikassa että "ura ei ole mennyt odotuksiin nähden hyvin" ja "viimeinen näytönpaikka" jne. jne.

  Duclair on varattu vasta kolmannen kierroksen loppupuolella numerolla 80, juuri ennen Kurtis Gabrielia, Carter Verghaegea, Bogdan Yakimovia, Jimmy Lodgea ja Cole Casselsia. Aika hiljaista on ollut näiden NHL-pelien kanssa.

  Jos katsotaan kyseisen vuoden draftia niin:
  - Duclairilla on eniten pisteitä 3. kierroksen varauksista.
  - Duclairilla on kasassa 82 pistettä, kun parhaalla 2. kierroksen varauksella on 34.
  - Duclairilla on enemmän pisteitä kuin 18 pelaajalla 1.kierroksen varauksista.

  Toki tässä vain pisteet mukana, ei pisteet per peli.

  Ja tiedän että teki tulokaskaudella 44 pistettä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2018 klo 19.51
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Duclairin kohdalla odotukset nousivat todella kovaksi Kanadan voittaessa kultaa sekä NHL-debyytin jälkeen samalla kaudella. Duclair oli iso osa Yandle-kauppaa. Seuraavalla kaudella rikkoi jo 20:n maalin rajapyykin ollen yksi Arizonan parhaita hyökkääjiä. Sen jälkeen tahti ei ole ollut samaa, joskin tällä kaudella on pienessä roolissa pelannut jokseenkin hyvin tehopisteiden muodossa.

  Maine laiskasta treenaajasta asennevammoineen sekä tietynlaisesta pukukoppisyövästä varmasti ovat tuoneet oman lisämausteensa, mutta fakta on se, että Duclairin 1,5 vuotta nostivat odotukset ihan sinne draftin "ryöstöksi". Noihin asioihin kaikkea tänä päivänä peilataan eikä siihen kolmannen kierroksen valintaan.

  Duclair on ollut viiden ottelun aikana todella hyvä ja odotan ensi kaudella todellista läpimurtoa. On osoittanut jo halua tehdä asioita eikä ole ollenkaan sitä mitä jossain oli mainostettu. Asenne on tällä hetkellä kohdallaan ja mahdollisuus on ottaa pysyvä paikka tulosketjuista joko Toewsin tai Kanen rinnalta tuleviksi vuosiksi.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Hat for Cat! 5-1 turpaan siipiä, makoisa vastaus viikon takaiseen. Duclairille avausosuma Haukkanutussa kahden syöttöpisteen kera, Vinnielle myös yksi. Forsbergille hyvä esitys ja voitto. Nuoriso edellä.

  Voitto ei tehnyt hyvää alhaisesta varausvuorosta haaveileville, mutta kivahan se oli tappioputki katkaista. Aikamoista läpsyttelyä oli molemmilta joukkueilta, puolustus maalivahdin edessä oli aivan hirveää kummaltakin. Systeemi ei toimi ja kun aina ei putkien alle mene jokainen laukaus, niin ei ole mahdollisuutta voittaa joka ilta. Tiedä sitten mistä tuo systeemin toimivuus on kiinni, tahtotila vai jääkiekon kehitys eikä moustache-mies ole ajan hermoilla? Jaa-a.

  Ensi viikolla jatkuu Predatorsin vieraana. Nyt tähtiviikonlopun kestävälle tauolle.
   
 6. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  #CatTrick toinen rookie Blackhawks historiassa joka tekee useamman hattutempun kauden aikana sitten erään Steve Larmerin (kaksi 1982-83 kaudella). Ottelu ratkesi käytännössä ekalla kympillä.
  Kiva että Duclairkin osui viimeinkin, ykkönen ja etenkin sen laiturit olivat tänään tulessa. Jurco väläytteli myös, olisi suonut onnistumisen hänellekin. Forsberg suhteellisen helppo ja eleetön matsi. Kolmonen sai hyviä tilanteita myös aikaan, joten kaikilta ketjuilta paljon hyvää tekemistä. Toki vastus oli aika kehnoa kastia. Pitsa-areenalla oli aika paljon tyhjiä paikkoja:)
   
 7. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Jee, voitettiin maalintekokilpailu. Ensi viikolla Nääsvillessä voi sitten taas olla vähän hiljaisempaa, kun pitäisi päästä läpi hyvin organisoidusta viisikkopuolustuksesta.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tänään jatkuu tähdistöviikonlopun jälkeen meininki. Hyökkäysketjut pysyvät edelleen samana, saas nähdä pääseekö Rutta tänään irti. Anton Forsberg aloittaa maalilla.

  Hyökkäyskombinaatiot ovat siis:

  DeBrincat - Toews - Duclair
  Saad - Schmaltz - Kane
  Hartman - Anisimov - Wingels
  Hinostroza - Kampf - Jurco

  Paljon on spekuloitu mikä pistesaalis kovassa läntisessä konferenssissa riittää pudotuspeleihin ja on arvioitu, että n. 98:lla pisteellä irtoaisi paikka kevään kuumimpiin pirskeisiin. Käytännössä se tarkoittaisi jäljellä olevista matseista recordia 23-10-1. Iso kanto kiivettäväksi, mutta ajatellaan positiivisesti: jos Blackhawks pistää vettä kiukaalle kunnolla ja kairaa tiensä pudotuspeleihin, joukkueessa pitäisi olla itseluottamus erittäin korkealla. Jos juna suistuu raiteilta eikä päämäärää tavoiteta, toivotaan parasta eli alhaista varausvuoroa. Suurin pelko on turhat trade deadlinen hankinnat, mutta uskon, ettei sinne ketään haeta ainakaan rentalina. Puolustukseen joku duclairmainen hankinta voisi olla pätevä kokeilu.

  Laitetaanpa lisää settiä. Lähteenä The Athletic, jonka subscribesin hyvällä hinnalla. Todella laadukasta tekstiä muutaman kerran viikkoon ja Scott Powers on tällä hetkellä aivan omassa kastissaan Blackhawksiin liittyvien asioiden kirjoittamisessa. Suosittelen kaikille NHL:stä ylipäätänsä kiinnostuneille maksamaan sen pari dollaria kuukaudessa tuosta, sillä on se sen arvoinen. Tässä vielä linkki: The Athletic – Fall in love with the sports page again.

  Pahoittelut mainostamisesta muihin lätkämedioihin, otan sakon vastaan, jos tarpeelliseksi näette. Joka tapauksessa, luin pari mielenkiintoista artikkelia, joista heitän pari nopeaa ranskalaista:

  - Saad on NHL:n kolmanneksi paras pelaaja Corsin mukaan 56,67 prosentillaan (viimeiset 20 ottelua NHL:n paras 62,06%)
  - Toews viimeiset 20 ottelua NHL:n toiseksi paras, 60,4 prosenttia
  - tasaviisikoin noissa viimeisessä 20 ottelussa Saadilla 6 pistettä sekä Toewsilla 10 pistettä, tehotilastot kuitenkin reilusti plussalla molemmilla

  Toisin sanoen: Corsin mukaan ovat erinomaisessa liidossa, mutta lack of finish vaivaa tällä hetkellä oikeastaan koko joukkuetta. Hyvät corsit tietysti ovat ihan kivaa tilastoskeidaa, mutta tulostaululla pitäisi kavereiden jatkossa näkyä enemmän. Positiivista on kuitenkin se, että saavat paikkoja ja varsinkin Toews on edelleen pelannut paljon paremmin kuin kahtena edellisenä kautena eikä ole mielestäni mitään syytä olettaa, että taso tästä laskisi radikaalisti hetkeen.

  Blackhawks on NHL:n paras joukkue ylittämään hyökkäyssinisen kiekon kanssa, 59% yrityksistä onnistuu. Blackhawks johtaa hyökkäyspään aloituksien määrässä. Mistä tämä kertoo? Juurikin siitä, että maalinteko tuottaa hankaluuksia sekä hyville paikoille pääseminen on vaikeaa. Kiekonhallinta on ihan kivaa katseltavaa, mutta sen pitäisi myös realisoitua maalintekotilanteisiin. Systeemissä vikaa, paljon nuoria eikä kemia ole vielä parhaimmillaan, mutta tähän on saatava kehitystä, jos menestyä halutaan. Paljon on siis positiivista rakenteellisesti hyökkäyspelaamisessa, joka on eye-testinkin mukaan ollut nähtävissä, mutta vielä se viimeinen aineosa siitä puuttuu. No, onneksi tämä hyökkäysrunko on kasassa myös ensi kaudella ja ehkä muutos sitten tulee ajan kanssa.
   
 9. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  High lightsien perusteella erittän hyvä tasoinen peli, josta tuli käytännössä Forsbergin ja Saroksen välinen taistelu. Yllättävän vähän Nashvillellä ylivoimahyöykkäyksiä(parit), tosin Hawkseilla ei niitä ainut olla yhtään.

  Tiivistä ja uhrautuvaa puolustuspelaamista. Vain vähän kiekonmenetyksiä(Keithin pakollinen tietenkin) ja nuori polvi tekee tarvittavat maalit.

  Toivoa herättävä esitys. Jos homma jatkuu samanlaisena, niin toivo pudotuspeleistä elää vahvana.

  Ps. Toews voisi osua paikoistaan jo pikku hiljaa!
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Iso voitto ja toivottavasti tekee hyvää itseluottamukselle. Predators oli todella huono oikeastaan koko ottelun ajan pois lukien lopun painostus sekä muutamat yksittäiset pyöritykset, jotka tulivat Blackhawksin tyhmistä virheistä.

  Maalit Vinnielle sekä Kampfille, Forsberg oli todella hyvä. Jälleen vähän erikoinen takaisku selän taakse, kun maalin taakse lähti kiekkoa pysäyttämään Predatorsin karvaajien tullessa kovaa päälle. Pitkälti kommunikaatio-ongelma kyseessä, joka kokemuksen myötä varmasti ratkeaa. Kokosi erinomaisesti itsensä tuon jälkeen.

  Vinnie on pystynyt siirtämään AHL-tehot nyt NHL:ään ja näyttäisi olevan hyvä pelaaja rooliin kuin rooliin. Hyvässä joukkueessa edelleen kolmosketjun pelaaja, toivottavasti nelosketjun pelaaja kun Sikura signaa. Tai sitten Hartman neloseen, miten vaan. Nyt tuo nelonen kuitenkin toimii hyvin tuossa koostumuksessa.

  Hyvä peli, vaikka edelleen ne suurimmat ongelmat ovat puolustuspelaamisessa. Katsellaan.
   
 11. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Blackhawks lähtee hakemaan viidettä perättäistä vierasvoittoaan Vancouverin kustannuksella. Sama meno vaan päälle mikä oli Nashvillessä, putki liikkui iloisesti ja Seabrook oli soturi puolustuksessamme. Forsbergilta vaaditaan myös virheettömiä otteita että voitto irtoaa.
   
 12. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Noniin, se alkoi itselläkin opintovapaa ja saa töiden teon unohtaa. Tarkoittaa sitä että ehtii taas haukkojenkin otteita seuraamaan tarkemmalla kammalla. Täytyy aamulla väijyä yön peli jälkilähetyksenä. Pari vuotta mennyt opiskeluiden ja töiden parissa sen verran tiiviisti että jostain on täytynyt karsia, pitää korjata asia.
   
 13. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Ei, ei ja ei vittu ei! Jos pudotuspeleihin yritetään päästä, niin tällaiset vitun vancouverit on vaan pakko voittaa.

  Palataan, jos vielä päästään edes lähelle pudotuspeliviivaa. Nyt näyttää huonolta...
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Voisivat päättää pistävätkö efforttia joka otteluun vai eivät. Turhauttavaa katsella ja tällä menolla lopputulos on pahin mahdollinen: oddsit hyvään varausvuoroon pienet ja pari pistettä vajaa pudotuspeleistä.

  Canucks voitti siis lukemin 4-2, Catille sekä Schmaltzille maalit. Eipä siinä lisättävää. Tylsä matsi.
   
 15. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Ei paljoa muuta lisättävää kuin YV-valmentaja äkkiä pihalle. Tappamisen meininki puutuu maalille menossa, kukaan ei halua maksaa hintaa maaleista.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018 klo 14.05
 16. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Että semmonen pakkovoitto Flamesia vastaan. Hawkseilta hyvin tähän kauteen tyypillinen esitys, johdettiin jo 2-0 matsia ja lopulta tunaroitiin se häviöksi saakka. Coren kavereista lähelle omaa tasoaan pelaa ainoastaan 88. Vetoja omiin tulee aivan liikaa, tänään 43. Oesterlelle 6 blokkia ja muille sitten vaatimattomammin.
  Nyt ei kun herkällä korvalla kuuntelemaan ostotarjouksia kalliiden tai muuten vaan alisuorittavien pelureiden osalta (lista on piiitkä):)
   
 17. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Alkaa kyllä tuntua siltä, että tämä tappio oli se viimeinen niitti playoffeihin pääsylle. Ero eteen ei ole liian suuri pisteissä, mutta pitäisi ohittaa neljä joukkuetta, jotka kaikki ovat kohtuulisen kovia tuntuu jo aika mahdottomalta.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Schmaltz jatkoi maaliputkeaan, Duclairille nätti onnistuminen sekä Hinostrozalta jälleen vahva peli, maali palkinnoksi. Hyökkäyspelaaminen oli hyvää kaksi ensimmäistä erää, mutta kuten NHL:ssä yleensä, tappiolla oleva joukkue hallitsee kolmatta erää mielin määrin ja tällä kertaa Flames onnistui tekemään tasoituksen. Jatkoaika on arpapeliä, jos et tee paikasta, niin todennäköisesti vastustaja rankaisee vastahyökkäyksestä.

  Järkyttäviä virheitä puolustuksessa molemmilta joukkueilta, ihmeellisiä ylipelaamisia ja kiekkoa vain tuijotettiin. Voi olla, että nykyjääkiekko kun perustuu vauhtiin, jatkuvasti vastustajat luovat hyökkäysalueella ylivoimatilanteita ja saavat sen puolustuksen näyttämään huonolta, mutta ei se pelkästään selitä sitä, että Blackhawks antaa jatkuvasti niin paljon laukauksia sekä vaarallisia maalipaikkoja vastustajalle. Onneksi myös Blackhawks on tällä kaudella näyttänyt pystyvänsä pelaamaan nykyjääkiekkoa hyökkäyksen osalta varsin erinomaisestikin jaksoittain, mutta kaikki lähtee puolustuksesta. Sen pitää toimia, vaikka nimet selässä eivät olisikaan parhaat mahdolliset.

  Systeemi vaihtoon ja ensi kautta kohti.
   
 19. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Crawford on ollut eilen jäillä ensimmäistä kertaa loukin jälkeen.
   
 20. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Toiseen perättäiseen Flames matsiin luistelee luultavasti tällainen joukkue:
  DeBrincat-Toews-Duclair
  Anisimov-Schmaltz-Kane
  Hinostroza-Kampf-Jurco
  Sharp-Hartman-Saad

  Nelosessa on joukko miehiä joilla kaikilla luulisi olevan näyttämisen haluja.
  Pakistossa Murphy istunee viltissä komannen kerran viimeiseen kahteentoista matsiin.
   
 21. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Nyt voi aloittaa pelaajien myynnin ja uuden valmentajan metsästyksen ensi kaudeksi. Muut voi pistää lihoiksi, kunhan Kane pidetään.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  DeBrincat oli Blackhawksin paras pelaaja tänään ja näyttäisi taas olevan pelin sisällä jatkuvasti. Pojasta on iloa pitkään.

  Rutta, Kempny, Franson, Bouma, Wingels sekä Sharp käytännössä mihin tahansa varausvuoroihin vain. Hartmanin kauppaisin johonkin pakkiprospectiin.

  Sikuran signaus sekä Snuggerud että Forsling ylös pelaamaan. Myös Hayden. Valopilkkuja loppukaudelle tarvitaan ja nyt on aika kokeilla uusia juttuja.

  Crawford istukoot pressiboksissa loppukauden, Forsbergille vastuuta. Puolustukselle ohje, että täysin tarpeettomat pinchaukset on ok, jotta vastustaja maalaa muutamat aina eli fallin for Dahlin käyntiin.
   
 23. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Aika vähän on tullut pelejä katsottua, mutta ei tuo nyt niin toivottamalta ole näyttänyt, että yhden paskan kauden jälkeen olisi järkeä potkia Q ulos ja räjäyttää pakka täydellisesti. Se ydin, jolla pyttyjä on voitettu, on edelleen siellä. Nyt vaan toivotaan, että arpa osuu ja että Bowman onnistuu myyntipuolella.
   
 24. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Joo pahalta näyttää, mutta vielä ei ole ihan aika heittää pyyhettä kehään. Tähän nyt voittoputki päälle ja uskoisin, että tilanne näyttäisi sarjataulukossa toisenlaiselta. Toki nyt ollaan pelattu siihen tilanteeseen, että sen voittoputken on tapahduttava. Ihan seuraavat pari-kolme peliä jo näyttävät suunnan. edelleenkään en usko, että joukkue on noin huono rungoltaan, miltä se nyt näyttää.
   
 25. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Kylläpä tämä meno on viime aikoina ollut sellaista, ettei mikään viittaa orastavaan voittoputkeen. Tämä linkki tiivistää hyvin kauden Coren kaverit kulkevat kyydissä junnujen raahattavana . Mielenkiintoista on se että juurikin tämä ydinporukka on pettänyt pahasti tällä kaudella. Surkuhupaisinta on vielä se että Stan rakensi joukkueen pudotuspelejä varten. Mm. vaihtamalla Panarinin umpitehottomaan Saadiin, eikä muistanut että jonkun pitäisi tehdä ensin tarvittavat maalit että päästään pudotuspeleihin:) Ei tuo rosteri surkea ole joten se tässä ihmetyttää että mikä tuolla sitten mättää haluaako core Q:n pihalle?
  Jännä nähdä onko myös Murphy kauppatavaraa, mitä Stan hänestä miettii...