Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vahva komppaus Lindholmiin sekä Luciciin. Lindholmilta on varmastikin realistista odottaa sellaista 40-50 pistettä, kaikki tuon yli olisi ainakin allekirjoittaneelle suuri yllätys. Lucic on pakostakin parannus Nealiin, se kuinka pieni (tai suuri) selviää aikanaan. Bennettin suhteen olen varovaisempi, monta vuotta sitä kunnon läpimurtokautta on toiveikkaana odoteltu mutta aina on joutunut pettymään. Tekee paljon asioita hyvin ja täyttää roolinsa joukkueessa mutta kyllä hänestä voisi, tai jopa pitäisi saada vielä enemmän irti.
Itse en nyt ihan noin rajua pudotusta odota Lindholmin kohdalla, vaan lähinnä jotain 55-65 pistettä. Riippuu tietysti myös siitä, että pelaako edelleen 1-ketjussa vai jossain muussa roolissa.

Tre mainitsi tuoreessa haastattelussa useasti termin läsnäolo, kun kysyttiin mitä Lucic tuo joukkueelle. Olen ihan samaa mieltä. Flames on viime vuosina kokeillut useita AHL-tason kovanaamoja, joiden kovuus ei ole kuitenkaan ollut mitään verrattuna Lucicin kovuuteen. Olen ihan varma siitä, että ainakin Gaudreaun pelaamiseen tuo läsnäolo tulee vaikuttamaan. Sen lisäksi 2-ylivoima saa vihdoin kunnollisen pelaajan maalin eteen.

Flames-fanien pitäisi vaan alkaa hyväksymään se seikka, että Bennett on mikä on, eikä tuijottaa pelkästään tuota korkeaa varausnumeroa. Hyvä pelaaja, joka tuo paljon muutakin, kuin pelkät tehopisteet. Ainoa ongelma on epätasaisuus. Tuo 2014 drafti ei vaan ollut mitenkään kovatasoinen, vaikka yhtä vuoroa aiemmin varattu pelaaja onkin yksi liigan parhaista pelaajista. Kolme seuraavaa Bennettin jälkeen varattua pelaajaa ovat puolestaan tehneet yhteensä 75 pistettä uransa aikana. Sen lisäksi Tkachukin tulon jälkeen ei ole oikeastaan saanut edes mahdollisuutta top-6 roolissa. Toivottavasti tällä kaudella saa sen mahdollisuuden.
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Itse en nyt ihan noin rajua pudotusta odota Lindholmin kohdalla, vaan lähinnä jotain 55-65 pistettä. Riippuu tietysti myös siitä, että pelaako edelleen 1-ketjussa vai jossain muussa roolissa.
Pessimisti ei pety. Omissa arvailuissa Lindholm aloittaa ykkösessä mutta homma ei suju samalla lailla kuin viime kaudella ja pelaa enemmän juuri kakkosessa ja kolmosessa. Toki toivotaan ettei viime kausi ollut vain yksi tähdenlento.

Flames-fanien pitäisi vaan alkaa hyväksymään se seikka, että Bennett on mikä on, eikä tuijottaa pelkästään tuota korkeaa varausnumeroa. Hyvä pelaaja, joka tuo paljon muutakin, kuin pelkät tehopisteet. Ainoa ongelma on epätasaisuus.
Näinhän se järki kertoo, mutta sydän sanoo että siellä on vielä sitä mittaamatonta potentiaalia paljon parempaan.

Ensi yönä sitten mennään Coloradoa vastaan. Viime kaudella kaikki keskinäiset runkosarjaottelut Calgarylle, ja playoffeista tuskin tässä ketjussa tarvitsee ketään muistuttaa. Kova luotto löytyy hyvään kauden avaukseen, tulosveikkauksena sellainen 1,2-3,4.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ottaen huomioon, että edellinen voitollinen kauden avaus oli vuonna 2013 (silloinkin jatkoajalla), niin en kyllä montaa euroa ole valmis sijoittamaan voiton puolesta. Kuten yllä mainittiin, pessimisti ei pety. Toivottavasti tuo taika murtuu.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
FLAMES SIGN TRELIVING TO MULTI-YEAR EXTENSION

Bradin aikana Flames on ottanut askeleita pääasiassa oikeaan suuntaan, joten tähän sopii olla tyytyväinen. Treliving vaikuttaa kaikin puolin tykätyltä persoonalta, ja tuossa jutussa miestä kiitetäänkin sen osalta, että joukkue on hänen aikanaan yhtenäistynyt sekä kaukalossa, että sen ulkopuolella.

Pahimmat harhalaakit BT:n GM-uralla ovat olleet nuo pari UFA-diiliä (Brouwer, Neal). Treidiosastolla voisi sanoa, että pääosin hyvää tekemistä, joista tietenkin tuo viime kesän kauppa (Lindholm & Hanifin) oli Flamesille mieluinen. Draftaaminen on myös ollut aika hyvää Trelivingin GM-aikana, tosin nuo varausvuorotreidit, joilla tuli lazareja ja fantenbergeja sisään, eivät menneet lopulta kauhean hyvin. Kaikki, kun ynnäilee yhteen, niin varmasti tämä sopimus kelpaa useimmille Flames-faneista.

Muutama tunti vielä kauden alkuun, ja avauspeli tietenkin katsotaan suorana lähetyksenä. Näistä season openereista on tosiaan miltei poikkeuksetta jäänyt paska maku, joten katsellaan, josko luvassa olisi yhtään parempaa. Avs toki suosikki kotonaan, ja on kyllä mielenkiintoiset asetelmat viime kevään jäljiltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Linc
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kauden avauksesta tappio eli perinne jatkuu. Viides putkeen Avsia vastaan. Ihan liikaa jäähyjä. Ihan liikaa kiekonmenetyksiä. Ihan liikaa harhasyöttöjä. Hyvää oli Rittichin pelaaminen ja se, että nousivat kuitenkin mukaan peliin tuon karmean ekan erän jälkeen. Ehkä sieltä olisi kuitenkin ollut ainakin yksi piste tulossa ilman sitä tuomarien lahjamaalia.

Lucic ainakin teki sen mitä odotettiin. Zadorov ei varmasti olisi tyytynyt halailemaan kenenkään toisen Flames-pelaajan kanssa. Eikä ainakaan jatkossa Hamonicin tarvitse suorittaa noita kuittauksia ja jäädä saikulle sen seurauksena.

Bennettin voisi siirtää seuraavaan matsiin Frolikin tilalle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Peli sai tosiaan karmeat alkutahdit, kun Avs sai heti ylivoiman ja tätä kautta momentumin päälle. Rantasen ensimmäinen maali oli tuomarifarssi ja oikeusmurha, mutta samalla pitää todeta, että Avs johti peliä ansaitusti sen ekan erän jälkeen.

Viimeinen nelikymppinen oli parempaa, tosin ihan liikaa jäähyjä tuli. Linja oli ihan helvetin tarkka ensimmäiset kaksi erää, mutta kolmannessa erässä ei sitten jäähyjä enää puhallettu. Avalanche voitti pelin lopulta ansaitusti, pitkälti ekan erän ansiosta.

Ja ehdottomasti samaa mieltä siitä, että Frolik tuon esityksen perusteella alaketjuihin ja Bennett siihen tilalle. Bennett pelasi hyvin ja ansaitsee isompaa vastuuta.

Lucic-keissiä tuolla toisaalla onkin jo hiukan purettu. Mutta sanotaan nyt täälläkin, että fanit ja joukkuekaverit varmasti tykkäsivät tuosta Lucicista enemmän kuin siitä, että olisi vain katsonut vierestä. Mies on kuitenkin kokoonpanon ainoa pelaaja, jonka on järkeä lähteä kovistelemaan, mikäli tilanne sitä vaatii. Tuo olikin edeltä hyvä huomio, että esim. Hamonic saa kanssa jättää nuo hommat Milanille, jos tarvetta.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Edelleen ihan liikaa jäähyjä, mutta ainakin muuten oli parempaa tekemistä. Vastus oli toki paljon helpompi, kuin viime pelissä mutta voitto on aina voitto. Ykkönen on aloittanut kauden vahvasti ja oli näköjään ihan turhaa pelkoa sen suhteen, että Lindholm ottaisi takapakkia tällä kaudella. Kakkosen pelaamisesta sen sijaan on tähän mennessä ollut aika vaikeaa löytää mitään hyvää. Ottelun aikana Mangi otti Frolikin paikan, mutta eipä se oikein muuttanut mitään. Edelleen antaisin Bennettin kokeilla siinä roolissa. Seuraavaksi vastassa Kings ja Tkachuk pääsee pelaamaan parasta kaveriaan vastaan, joten tuskin tulee ainakaan olemaan näkymätön. Tuossa Tkachukin After Hours-haastattelussa Scott Oake kysyi Doughtyyn liittyen, että eikö nyt Stanley Cup ja Norris-voittajaa pitäisi arvostaa edes vähän. Sieltä tuli kuin apteekin hyllyltä, että Gio on Norris-voittaja ja arvostan häntä. On se vaan aika veijari.

Mainitaan nyt vielä lopuksi, että kyllä nyt alkaa vahvasti näyttämään siltä, että joukkue on vihdoinkin löytänyt sen seuraavan Kipperin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tosiaan jäähysarake karttui taas aivan liikaa. Alivoima oli kuitenkin pääosin aika hyvää, ja Rittich oli tietenkin kurko luukulla pelaamalla nollat. Viime kauden sisääntulosta asti ei voi muuta sanoa, kuin että on helvetin sympaattinen kaveri. Taas painoi melkoista fist pumppia Flamesin 2-0 maalin jälkeen omassa päässä kaarrellen maalin läheisyydessä. Ja kun pelaamisen taso on ollut kevään loukin jälkeistä jaksoa lukuunottamatta nousujohteista koko ajan, niin tällä menolla nousee varmaan liigankin rankingeissa pikku hiljaa paremmille sijoille.

Ja samasta asiasta piti tulla itsekin tänne sanomaan, mitä @Calgaryn Liekit edellä. Elias Lindholmin viime kausi oli pisteiden valoissa niin yllättävä pommi, että sitä pistedroppausta on siellä sun täällä veikkailtu Lindholmille. No, saattaa se jokusen pisteen jäädä viime kaudesta, mutta viime yön esitys oli jälleen loistava. Eikä pelkästään maalin ansiosta, vaan mm. alivoimalla oli varmaan Flamesin aktiivisin hyökkääjä, ja kiekoton pelaaminen tuossa Gaudreaun ja Monahanin vitjassa oli erittäin hyvää. Yhtenä esimerkkinä av-pelaamisesta tuo tilanne, jossa veti selvästi isomman Myersin irti kiekosta ja siitä kiekkoa päätyyn ja vaihto. Lindholmin kahden suunnan pelaamisen takia mies löysikin alun perin paikkansa tuosta ketjusta viime syksyllä, ja sitä asemaa ei tarvitse ruveta nytkään kyseenalaistamaan.

Kakkosketju on tosiaan ollut melkoisen kujalla, ja siitäkin olen samaa mieltä, että sitä Bennettiä saisi Tkachukin parina kokeilla. Bennett ei pelaa tällä hetkellä ylivoimaa, ja koska ei ole myöskään TOP6:ssa, niin vastuu on peliesityksiin nähden ollut liian pientä. Bennett on ollut ketjunsa paras pelaaja kauden molemmissa peleissä, mutta ei se kolmonenkaan mitään ihmeitä ole esittänyt, joten sitä suuremmalla syyllä Sammy ansaitsisi näyttöpaikkaa ylempänä. Tuosta kakkosketjusta vielä sen verran, että jos Frolik oli siinä pihalla, niin kyllä on Backlundillakin rutkasti parannettavaa. Ainakin viime yön esitys oli aika sukka.

Tuo Backlundin huonohko peliesitys säteili osaltaan myös kakkosylivoimaan, joka ei näytä tälläkään kaudella lähtevän hyvin käyntiin. Viisikko on olllut Lucic - Backlund - Ryan / Brodie - Andersson. Lucicin roolin siinä ymmärrän maalineduspelaajana, mutta muista lenkeistä Backlundilla tuntuu olevan liian vähän kykyä rytmittää ja pyörittää ylivoimaa, eikä tuo ylivoima saanut rauhoitettua tilannetta varmaan kertaakaan viime yön mahdollisuuksien aikana. Osasyynä on myös se, että ei Brodiekaan ole viivalla mikään primus motor, ja ero on kyllä selkeä, kun katsoo, miten etunenässä Gaudreau ja Giordano saavat homman liikkeelle ykkösyv:ssä. En tiedä, onko tuossa meininkiä hakea kakkosyv:lle uutta koostumusta, ja rajaahan se kakkosylivoiman tasoa, kun viisi joukkueen parasta pelaajaa on ykkösyv:ssä. Mutta kai siinä voisi esim. Kylingtonia kokeilla Brodien paikalla (nasautti viime yön matsissa ylärimaan kertaalleen, ja erottui mielestäni positiivisessa mielessä etenkin luistelunsa ansiosta). Samaten Backlundin ja/tai Ryanin tilalla voisi testata joitakin joukosta Bennett/Mangiapane/Czarnik. Eikä se Lucicinkaan rooli varmaan ole selviö, kyllä joku Bennett maalinedustalla ajaa samoja asioita. Mutta Lucic ei ole roolissaan epäonnistunut, se on näiden muiden kavereiden tehtävä saada kiekko hallitusti ja rauhassa alueelle. Czarnik tuosta edellä mainitusta triosta onkin yv-aikaa jonkin verran saanut, ja aina, kun on rosterissa, niin olisi mielestäni sopivampi ukko siipeen, kuin Ryan/Backlund.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Flamesin peli näyttää melko hyvälta ja vaikka Coloradossa avaus hävittiin, niin viime kauden hyvä peli-ilme jatkuu. Kakkosketjun tosiaan ei oo kyllä oikein onnistunu ja voi olla, että Backlund on pelannu puolikuntoisena kuitenkin ja MT ei varmaan ihan vielä oo täydessä pelituntumassa..?Frolikin paikalle vois tosiaan kokeilla Bennettiä, mutta Rieder vois myös ehkä olla kokeilemusen arvoinen..?
Frolik on tuon middle-6/bottom-6 laiturikilpailun ansiosta uhrattavissa, mutta tuskin sillä paljon mitään sais vastineeksi.
Jankowski ei ollu Coloradossa häävi, mutta mun mielestä paransi otteitaan tähän peliin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Peleistä saisi pykälän helpompia jos ei ekan minuutin aikana ottaisi TYHMÄÄ jäähyä. Molemmissa peleissä vastustaja on saanut momentumin heti alussa noiden aivopierujen takia. Ns. tyhmiä jäähyjä on ollut muutenkin aivan liikaa. Onneksi kaveri tasoitti tilannetta kahdella väärällä vaihdolla.

Fyysisesti peliesitykset ovat olleet kohdallaan, mutta pelillisesti ei niinkään. Vaatii ehkä muutaman pelin ennen kuin päästään kunnolla vauhtiin.

Kuten edellä jo mainittiin, niin Backlund on ollut heikko kakkossentteriksi erityisesti hyökkäyssuuntaan. Kiekko polttaa ja vedot ovat ponnettomia.

Hamonic oli mies paikallaan syöden kumia useaan otteeseen. Muutenkin oli varma ja hyvällä tavalla näkymätön kentällä. Huvitti tilanne, jossa kaveri linkuttaa pois päin kentältä saatuaan kiekon pohkeeseen, mutta kävi vielä pienen painin ottamassa. Sai vissiin virlä jäähynkin tilanteesta.

Dave vakuutti otteillaan. Pidän hänen eleettömyydestään. Siinä missä ennen verenpaine nousi aina kun Hiller, Rämö, Smith, Elliot ja ketä näitä nyt oli, koski kiekkoon...Daven kohdalla näin ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuo Backlundin huonohko peliesitys säteili osaltaan myös kakkosylivoimaan, joka ei näytä tälläkään kaudella lähtevän hyvin käyntiin. Viisikko on olllut Lucic - Backlund - Ryan / Brodie - Andersson.
Tuon kokoonpanon suhteen ensimmäisenä tulee mieleen, että missä ovat kaikki ne laukojat? Andersson on toki yksi joukkueen parhaista, mutta muuten onkin sitten todella hiljaista. Benny, Mangi ja Czarnik ainakin osaavat laukoa. Ryan ja Backlund ovat Petersin luottomiehiä, mutta kyllä näillä jäähymäärillä molemmat saisivat muutenkin ihan tarpeeksi minuutteja. Muutenkin tuon kakkos-ylivoiman kohdalla voisi yrittää vähän suoraviivaisempaa pelitapaa. Eli vähemmän kiekonsiirtelyä ja enemmän vetoja ja sitten vaikka Lucic ja Benny molemmat maalilla. Tässä vaiheessa kautta olisi ainakin hyvä mahdollisuus kokeilla, kun ei tuo nykyinen ainakaan tunnu toimivan.

Jos Backlund on edelleen puolikuntoinen, niin minkä takia on edes kokoonpanossa, kun ei tuolla pelaamisella ainakaan auta joukkuetta mitenkään. Samalla voisi kokeilla Lindholmia tai vaikka sitten Bennettiä keskellä. Vaikka kausi on vasta alussa, niin kaiken pitäisi tähdätä siihen, että joukkue pystyisi pudottamaan pudotuspeleissä jonkun Coloradon tasoisen vastustajan. Silloin on vaan turhan iso riski laittaa kaikki 1-ketjun, Bennettin ja Rittichin varaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Muutenkin tuon kakkos-ylivoiman kohdalla voisi yrittää vähän suoraviivaisempaa pelitapaa. Eli vähemmän kiekonsiirtelyä ja enemmän vetoja ja sitten vaikka Lucic ja Benny molemmat maalilla.
Tuota se juurikin kaipaisi. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä se kakkosyv:kin yrittää olla "liian taitava". Ennemminkin saisi olla sitä röyhkeyttä jo kiekon ylöstuonneissa ja lyödä vaikka päätyyn ja ajaa perään, jossei tuosta kuskaamisesta tule mitään. Ryan tai Backlund voi siinä periaatteessa olla, mutta molemmat samaan aikaan ei oikein toimi. Brodie vaikka liberona siinä, ja yksinkertaisesti onetimeriä siivistä esim. Anderssonilta ja Bennettiltä. Brodie on ihan ok heittämään kiekkoa myös maalille asti, joten kai tuollainen avaisi myös niitä mahdollisuuksia TJ:lle. Toki se kiekko pitää ensin saada alueelle ja homma pyörimään, ja se on tosiaan ollut kakkos-yv:n taitotasoon nähden liian paljon kuskaamispainotteista.

Ja en jaksa itsekään uskoa, että Backlund olisi rikki, sehän olisi ihan typerää touhua. Kaksi peliä mennyt, ja vähän pihalla on ollut, mutta eiköhän se siitä paranna kuitenkin. Farmissa kuitenkin mm. Dubé pystyisi heti hyppäämään kehiin, miksei Quinekin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Siihen on toki saanut tottua, että Flames on ottelun alussa unessa, mutta kyllä tuo ekan erän oksennus vei jutun jo ihan uudelle tasolle. Peli täysin sekaisin ja 0-3 taululla, joten sen takia tuohon yhteenkin pisteeseen voi olla tyytyväinen. Rittich imaisi yhden, mutta piti joukkueen mukana ottelussa, joten kolmas hyvä esitys putkeen. Oilers on varmasti erittäin tyytyväinen tuohon treidiin, mutta myös Lucic on ollut juuri sitä mitä joukkue on kaivannut. Tuo tappelu oli Flamesin osalta selkeästi se ottelun kääntökohta. Nealilla 79 ottelua aikaa tehdä 15 maalia, joten sen varausvuoron suhteen näyttää aika hyvältä.

Tkachuk 2+1, Doughty 1+2. Onhan tuota taistelua hieno seurata. Eipä Tkachuk olisi oikein paremmin voinut pelata.

Bennett puolestaan teki Bennettit. Ensin pelaa hyvin alaketjuissa ja kun viimein saa mahdollisuuden, niin sitten pilaa sen. Aloitti kyllä ottelun hyvin, mutta sitten hiipui ja Mangi vei lopulta paikan. Sen lisäksi kaksi turhaa jäähyä, joista toinen maksoi ottelun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Eipä paljon kummoisempia mietteitä kuin edellä. Yhtään ehjää peliä ei ole vielä tällä kaudella ollut (toki Canucks-peli oli ihan ok), ja tämä sitten oikein kirsikkana kakun päällä tuon ekan erän osalta. Johtuiko sitten siitä, että kaikki jauhoivat ennen peliä sitä, että ollaan otettu liikaa jäähyjä, ja nyt ei oteta? No, intensiteettiä ei ollut yhtään, ja ekaan erään tämäkin peli lopulta hävittiin, kuten se Avs-peli. Tkachuk toki pelasti yhden pisteen olemalla ihan päällikkö viimeiset pari erää. Tuo tasoitus varsinkin oli upea. Tiedä sitten, että menikö korkean mailan puolelle, mutta saatiin se Landeskogin korkea maila nyt tuolla sitten kuitattua.

Mangiapanella mentäneen kakkosketjun osalta jatkossa. Lisäksi Jankowskin touhu alkaa jo itseäni jonkin verran kyllästyttää. Varsinkin, kun tietää, että AHL:ssä on tällä hetkellä parempaakin pelaajaa tarjolla (ja hyvä vaihtoehto vaikka tuohon kakkosen oikeaan laitaan).
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Kauden ehjin peli. Hyvä comeback loppuun saakka. Neljään peliin vain yksi tappio ja se tuli ehkä lännen oikeasti parasta joukkuetta vastaan. Tuollaiset LA-matsin ohierät, kun jää pois, niin ollaan hyvässä vauhdissa. Positiivista on, että ykkösen koko kolmikko on tehoillut alusta asti ja myös Lindholm nimenomaan. Hanifin on kanssa selkeästi saanut jotain lisää peliinsä. Vähän oli jo merkkejä siitäkin, että kakkosketju sai peliään paremmin rullaamaan. Jos Mangiapane siihen istuu hyvin, niin Frolik jää kyllä ylimääräiseksi aika nopeasti..

Tilastollisesti ajateltuna on kaksijakoista, että Rittichille tulee joka ilta 30+ torjuntaa. Hyvä, että niistä selvitään parilla-kolmella takaiskulla, mutta kyllä viime kaudella oli paljon pelejä, joissa Flamesin mv torjui 25 ja vastustaja 35 kertaa. Otanta on aika pieni ja en osaa sanoa noista sektoreistakaan mitään. Peleissä Rittich on kyllä venynyt useaan kertaan tärkeässä kohdassa ja se on hyvä jatkoa ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joo se oli kauden parasta peliä. Stars ollut yleensä todella vaikea vastustaja ja maalilla vielä nollapeli-Bishop, niin todella hieno nousu kahden maalin takaa. Gaudreau pelasi muuten aika huonosti, mutta ratkaisi ottelun sitten lopulta tyylikkäällä suorituksella. Backlund puolestaan pelasi selvästi kauden parhaan pelinsä ja Mangi näyttäisi olevan se ketjun kolmas lenkki. Pitänyt myös jo aiemmin kehua Hanifinin tämän kauden pelaamista. On sinällään aika väritön pelaaja, mutta tekee koko ajan niitä tärkeitä pieniä asioita oikein. Ikääkin vasta 22 vuotta, niin tulee tuosta vielä nostamaan tasoaan. Rittich torjui kolme rankkaria neljästä ja muutenkin pelasi taas loistavasti. Stone pelasi kauden ekan matsinsa ja ainakaan itselläni ei mitään moitittavaa. Pakkipari Brodie olikin sitten se huonoin puolustaja taas kerran, kun ei pääse pelaamaan Gion kanssa. Pitää vaan toivoa, että Tre edelleen virittelee jotain kauppoja. Brodie kolmosparissa ja Janko+Frolik nelosessa pelaamassa 8 minuuttia per matsi on pelkkää palkkakattotilan tuhlausta. Kolme alle millin pelaajaa pystyisi ihan samaan suoritukseen. Viikonloppuna sitten peräkkäisinä päivinä vierasmatsit Vegasia ja särkiä vastaan, joten Talbot pääsee avaamaan kautensa.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Vegas-matsia katsoessa mietin, että ei oo tälle kaudelle saatu paljon mitään irti bottom-6 hyökkääjistä. Janko on ollu mitäänsanomaton ja Ryan ei myöskään oo saanu peliään viime kauden tasolle.
Surkuhupaisaa, että Janko ja Bennett törmää ja sen seurauksena Reaves tekee maalin..
Aika usein myös vastustajan maalin syntyessä kentällä oli Brodie ja Stone.
Rittichiltä vähän heikompi peli. Positiivista oli, että alivoima toimi.

Jotain kyllä puuttuu pelistä vielä. Ykkösketju on tasainen illasta toiseen, muttei saa kyllä paljoa tukea.
Luulen, että pian tulee muutoksia ketjuihin ja olisinkin kyllä halukas näkemään esim. Duben kolmosessa ja Lucicin nelosessa vaikka Quinen laidalla.

Huomenna olis hyvä paikka saada onnistumisia juurikin tuonne bottom-6 osastolle...
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
0p tuli, eikä enempää oikeastaan ansaittu, vaikka laukaukset voitettiin. Taas kerran paska eka erä, ja kun siellä oli Brodie-Stone -kaksikko melkoisen hukassa omassa päässä, eikä Rittichiltäkään tullut viime pelien tasoista esitystä, niin näin sitten tällä kertaa. Pari-kolme maalia maalivahdin piikkiin Vegasin vieraana, niin eihän se voi mihinkään muuhun kuin tappioon johtaa. YV oli tehotonta myös, vaikka ykkösyv oli mielestäni ihan ok. Kakkosyv:llä hirveät ekat ylivoimat, mutta tuossa tokan erän lopun ylivoimassa rupesivat jo jotain aikaiseksi saamaan, kun sieltä tuli jatkuvasti laukausta vaan, ja trafiikkia maalille.

Frolik pelasi tokasta erästä lähtien taas Backlundin ja Tkachukin kanssa, ja voisi nyt edes jotain hyvää alkaa tekemään, että saadaan viimeistään deadlinella jotain vastinettakin. Ei kyllä yhtään ihmetytä tätäkin kauden alkua katsoessa, että miksi mm. Zuckeria yritettiin deadlinella niin ahnaasti. Tkachuk ansaitsisi jonkun oikean TOP6-hyökkääjän, edes 1 kpl, tuohon ketjuunsa. Tällä hetkellä siinä on pelannut hyvän NHL-tason kolmossentteri sekä n. kolmosketjun tasoista laituria. Se oli suuri sääli, että Välimäki meni polvensa paskomaan. Brodie tai joku olisi aika varmasti kaupattu TOP6-laituriin/sentteriin, mitä tuo joukkue kaipaa.

Ensi yönä olisi sitten B2B ja kolmas vieraspeli neljään päivään Sharksin vieraana, jolla ei ollut viime yönä peliä. Talbot vielä saa uran ekan startin, sekä Sharks sai vähän peliään ilmeisesti auki viime pelissä, joten lähtökohdat tuohon peliin ovat aika haastavat. Kai siinä ainakin maaleja ja jäähyjä taas tulee. Ja toivottavasti jäi vähän enemmän energiaa tankkiin, kun tuo kolmannen erän alun Reavesin maali naulasi sen matsin, eikä erän lopussa nähty mitään ihmeellistä kirivaihdetta. Ehdottomasti pitää ainakin Kylington kaivaa takaisin rosteriin, koska on yksinkertaisesti Stonea parempi pakki. Sen lisäksi Czarnikia sisään.

AHL:n puolella tuli taas voitto, ja mm. Tuulolan Eetu painoi 1+1 tauluun. Dubé syötti pari maalia, ja saa kyllä tulla ylös kohtapuoliin, jos tuolta ei ala alaketjujen laiturit nostamaan päätään.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joo, Vegas oli parempi, mutta tällä kertaa Rittich ei antanut edes mahdollisuutta voittaa. Nuo ekan minuutin täysin turhat jäähyt voisi myös yrittää saada pois.

Petersillä on varmaan joku selkeä visio tuon puolustuksen suhteen, mutta ei vaan aukea itselleni. Andersson on toki ansainnut ykkösparin roolin, mutta jos tuo kolmospari on sen hintana, niin ei kiitos enempää. Kylington-Andersson toimii ja Brodie ei vaan osaa pelata kuin Gion kanssa. Stonella ei puolestaan pitäisi olla asiaa kokoonpanoon ilman loukkaantumisia.

Bottom-6 on tosiaan se suurin ongelma. Viime kaudella sentään Mangi-Ryan-Hathaway toimi hyvin. Janko on täysin hyödytön pelaaja alivoiman ulkopuolella. Turha tietysti jossitella, mutta olisihan se ollut melkoinen lottovoitto, jos Brodie+Janko olisi vaihtunut Kadriin.

Backlundin ketjun oikeaan laitaan voisi löytyä se sopiva pelaaja, jos joku saisi edes mahdollisuuden. Petersin kärsivällisyys riittää yleensä 1-2 erää ja sen jälkeen lotto lähtee taas pyörimään.

Ei siinä ainakaan mitään häviäisi, jos 2-ylivoimaan kokeilisi Kylingtonia tai Hanifinia. Tuo Brodien yv-pelaaminen on vastustajille, kuin lukisi avointa kirjaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ei nyt pidempää värssyä, kun töihin käy tie. Mutta jos oot noin tehoton maalipaikoissa, niin turpaan tulee. Muutama kaksykkönen ja pari läpiajoa, mutta ei maistu, ja secondary scoring puuttuu. Kolmannessa alkoi sitten jo bensa loppumaan tässä vierasmatsiruuhkassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy