Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Mielet on taas kerran vedetty matalilksi, mutta ei kai se auta kuin katsoa tulevaa...

Rosteritilanne ja cap hit (tähdellä merkatut ELC-soppareita):

#10 Ryan $3,125,000 / 2021
#11 Backlund $5,350,000 / 2024
#13 Gaudreau $6,750,000 / 2022
#18 Neal $5,750,000 / 2023

#19 Tkachuk RFA
#21 Hathaway UFA
#23 Monahan $6,375,000 / 2023
#27 Czarnik $1,250,000 / 2020
#28 Lindholm $4,850,000 / 2024
#29 Dube $778,333 / 2021*
#67 Frolik $4,300,000 / 2020

#93 Bennett RFA
#77 Jankowski $1,675,000 / 2020
#88 Mangiapane RFA
#89 Quine RFA

#3 Fantenberg UFA
#4 Andersson $755,833 / 2020*
#5 Giordano $6,750,000 / 2022

#6 Prout UFA
#7 Brodie $4,650,400 / 2020
#8 Välimäki $894,166 / 2021*
#24 Hamonic $3,857,143 / 2020
#26 Stone $3,500,000 / 2020
#55 Hanifin $4,950,000 / 2024
#58 Kylington $730,833 / 2020*

#32 Gillies $750,000 / 2020

#33 Rittich RFA
#41 Smith UFA

Siitä voidaan oikeastaan lähteä liikkeelle, että GM Brad Trelivingillä on jälleen mietinnän paikka, että mitä tehdään. Vaikka playoff-tuska on tuoreena mielessä, niin voisi kuitenkin sanoa, että tilanne on kuitenkin parempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Kysymysmerkkejä on siitäkin huolimatta jonkin verran offseasonille. Varsinaisia pelaavia maalivahteja ei ole sopimuksen alaisina, RFA:t Bennett sekä Tkachuk pitää kiinnittää, ja sitten on nuo muutamat pelaajat ja sopimukset, joitten suhteen tarttis jotain tehdä.

Jos viime kauden jälkeen täällä vaadittiin Brodien ja/tai Hamiltonin pistämistä lihoiksi, niin sitä toivotaan myös nyt. Vasen käsi alhaalla pelaavien pakkien suhteen tilanne on hyvä, koska siellä on kapteenin lisäksi Välimäki, Hanifin ja Kylington, eli Brodien kauppaaminen on vielä paremmin perusteltua kuin viime kauden jälkeen. Vastine saisi olla oikeastaan mitä tahansa, mutta mieluiten 1 on 1-treidi (+ pickiä tarvittaessa kylkeen) suht saman hintaiseen ja ikäiseen pelaajaan. Trelivingin treidihistoriaan saa olla ihan tyytyväinen, eli sitäkin suuremmalla syyllä Brodie sopii kauppatavaraksi, koska ensi kauden jälkeen olisi muutenkin UFA, ja viimeisten pelien perusteella esim. Välimäki on jo nyt luotettavampi puolustaja kuin Brodie. Toki en sitten tiedä, pystyykö kukaan jäljelle jäävistä leftin pakeista pelaamaan oikealla puolella (Gio, Hanifin ja Välimäki ovat mielestäni sementoituna kolmeksi vasemmalla puolella pelaavaksi pakiksi).

Vuoden 2018 Free Agent Frenzy aiheutti tämän hetken tiedon perusteella ne kaikkein harmaimmat hiukset tämänhetkiseen sopimustilanteeseen, kun Brouwer 2.0 signattiin viiden vuoden pahvilla Flamesiin. Kauan sitä odoteltiin, että Neal heräisi, mutta ei herännyt missään vaiheessa. Lienee helvetin vaikea pelaaja liikutettavaksi, ja pitänee kaavailla ensi kaudenkin rosteriin, mutta tämän kauden tasolla on aika usein kyllä poppareilla.

Muista kaupattavista pelaajista Frolikin tilanne on aika samanlainen kuin Brodiella. Kevään siirtotakarajalla oli kuulemma kalkkiviivoilla kaatunut treidi, jossa 1st + Frolik olisi vaihtunut Wildin Jason Zuckeriin. Voisi siis sen perusteella odottaa, että Frolikia koitetaan edelleen vaihtaa johonkin rosteripelaajaan, lyömällä korkeaa varausvuoroa siihen kylkiäisiksi.

Muista vakiokokoonpanon pelaajista ehkä Jankowskia voisi johonkin myös ajatella vaihdettavaksi, tosin parhaat pelivuodet lienevät vielä hänelläkin edessä päin, enkä nyt kauheasti pahastu, jos jatkaa joukkueessa. Tämän hetken sentterit ovat kuitenkin sen verran löysiä, että jos sitä osastoa aiotaan vahvistaa, on Janko treidikamaa. Myös Stone voisi olla liipaisimella, mutta pelejä oli niin vähän, että ei sellaistakaan pelaajaa helppo ole liikuttaa.

Playoffien suhteen faktaa oli, että kärkihyökkääjillä ei alkuunkaan riittänyt vastustajan kärkipelaajia vastaan, joten fanit ovat tietenkin pyöritelleet myös massiivisempia treidejä, jossa Monahan tai Gaudreau kaupattaisiin, mutta sitä on vaikea uskoa, vaikkakin Treliving on aiemminkin uskaltanut tehdä isompia liikkeitä. Joka tapauksessa joukkueen keskushyökkääjät olivat onnettomia playoffeissa, ja olisi kiva saada myös sinne jonkinlaista tasonnostoa. En nyt lähde mitään tiettyjä pelaajia nostelemaan erityisesti jalustalle, joita voisi koittaa hankkia treideillä, mutta Avalanche-sarjan perusteella toivoisin ensi kauden joukkueeseen lisää puhdasta jalkanopeutta, koska playoffeissa oltiin selvästi vauhdissa perässä (johtui myös osittain siitä, että oltiin kiekolla paljon Avalanchea hitaampia ja huonompia).

Sopimuksettomista tämän kauden pelaajista David Rittich kiinnitetään suurella varmuudella, koska hänen kautensa oli aika vahva. Smith ryösti ykkösveskarin paikan playoffeihin ja oli niissä peleissä todella hyvä, joten vähän fifty-fifty, että mitä hänelle tehdään. Rittichistä toivoisi kuitenkin pitkäkestoisempaa ykkösveskaa, joten tsekkivahdille näkisin muutaman vuoden pahvin annettavaksi, ja ehkä tuollainen kokenut toinen maalivahti voisi toimia myös ensi kaudella. Vaikea uskoa, että lähdettäisiin all in jonkun Bobrovskin perään.

Tkachukin sopimus on tietenkin se kaikkein suurin kiinnitettävä palanen kesällä, ja Nealia lukuunottamatta kun katsoo noita cap hittejä, niin ihan hyvää työtä Treliving on tehnyt, ainakin näissä RFA-signauksissa. Lisäksi kun playoffit meni kuten meni, niin ehkä se myös hiukan pudottaa Tkachukin (toivottavasti) pitkän sopimuksen cap hittiä. Bennettin suhteen sen sijaan tuo playoff-rupeama varmisteli mielestäni sitä, että häntäkin saisi koittaa vähän pidemmällä sopimuksella kiinnittää, ja koittaa lisätä peliaikaa ja vastuuta myös runkosarjassa. Viimeisenä RFA:na sitten Mangiapane, jolle saa myös parin-kolmen vuoden jatkoa lähteä sorvaamaan.

Jos nyt loppuun haluaa jotain rosterihahmotelmaa tehdä, niin se ei edellä mainittujen kysymysten myötä ole kauhean helppoa. Todennäköisesti siellä kuitenkin nämä ns. core-pelaajat jatkavat, ja toiveissa sitten, että Brodie + Frolik ulos, ja tilalle esim. jalkava sentteri/laituri + rightin pakki. Dube voisi myös nousta vakiopelaajaksi hyökkäyspäähän (jos taso riittää), ja Välimäki siellä jo suurella todennäköisyydellä onkin.

Gaudreau - Monahan/X1 - Lindholm
Tkachuk - X1/Monahan - X2
Dube - Backlund - Bennett
Mangiapane - Ryan - Hathaway
Czarnik

Giordano - Andersson
Hanifin - Hamonic
Välimäki - X3/Kylington/Stone

Rittich
X4/Smith

X1: "Kadri/Hayes/Duchene"
X2: "Zucker/Kapanen/Hoffman"
X3: "McQuaid/Engelland"
X4: "Kuemper"

Nealia ei pysty kyllä pelaavaan kokoonpanoon laittamaan, samoin Jankowskin mahduttaminen on liian haastavaa. Ihan ok sentteri hän on ollut, ja alivoimalla käyttökelpoinen, mutta omaan makuuni bottom-6 -sentteriksi liian pehmeä varsinkin, kun Jankolla on kuitenkin hyvät raamit. Senttereitä on määrällisesti suht paljon, mutta sinne kyllä toivoo selvää vahvistusta, koska oikeasti kovassa joukkueessa näkisin Backlundin kolmosena ja Monahanin mieluummin kakkosena kuin ykkösenä. Todellista ykkössentteriä tuo eniten varmaan kaipaa. Siksi en yllättyisi, jos esimerkiksi Duchene herättäisi Trelivingissä kiinnostusta (näissä kovemmissa nimissä tulee kuitenkin capit vastaan, joten treidejä pidän todennäköisempinä vaihtoehtoina). Pitää kuitenkin pysyä realistina, ja ymmärtää, että puhtaan ykkössentterin hankkiminen yhden offseasonin aikana on miltei mahdotonta. Mutta koska joukkueen viimeisen neljäntoista playoff-pelin saldo on 2 voittoa ja 12 tappiota, niin en olisi ainakaan tällä hetkellä kauhean pettynyt, jos sieltä lähdetään jotain oikeasti isoa liikettä yrittämään. UFA-markkinat ovat kuitenkin se hieman pelottavampi vaihtoehto kuin nuo suorat treidit, ihan Trelivingin treidi -ja UFA-signaushistoriasta johtuen.

Mutta tosiaan. Brodie ja Frolik nyt ainakin ulos, TOP6:een vähintään yksi hyökkääjä (mielellään sekä sentteri, että laituri, joilta löytyy jalkaa) ja yksi oikea käsi alhaalla pelaava Engellandin tyyppinen pakki. Siitä olen varma, että Välimäki ottaa vakiopakin paikan syksyllä, poika pelaa jo nyt niin tasaisen hyvin. Tämä lopun rosteriruletti ja varsinkin potentiaalisten nimien pyörittely on aika hakuammuntaa, mutta nuo rosterispotit koen ainakin itse sellaisiksi, joita tässä eniten pitäisi pystyä vahvistamaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Draftiin ei ole kauheasti tullut keskityttyä, mutta ekan kierroksen putoamisen myötä Flames nousi sijalle 26 ekalla kierroksella. Vaikea sanoa, mitä sieltä tulee, mutta viime vuosina nuo kärkikierrosten varaukset ovat onnistuneet ihan hyvin (viime vuoden drafti oli aika laimea, kun vasta 4. kierroksella aloitettiin varaamaan). Vuosilta 2015-2017 kolmen ensimmäisen kierroksen vuorot on käytetty seuraaviin pelaajiin: Andersson, Kylington, Tkachuk, Parsons, Dube, Fox & Välimäki. Hyvällä säkällä jokainen NHL-tasoa jossain kohtaa, riippuu pitkälti Parsonsista (Fox nyt vaikuttaisi todennäköiseltä NHL-tason pakilta tulevaisuudessa). Eli sikäli sitä toivoisi, että tällä kertaa myös ykköskierroksen vuoro käytetään draftaamiseen kauppaamisen sijaan, etenkin, kun kakkoskierrokselle ei ole varausvuoroja. Nähtäväksi jää, lähdetäänkö taas haistelemaan jotain isompaa treidiä jo draftin aikaan, vai ollaanko hissukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Hyvä aloitus ja oikeastaan kaikesta voi olla samaa mieltä. Mitä ikinä Tre sitten aikookin tehdä, niin kyllähän lähtökohdan pitäisi olla se, että ensi kaudella Monahan on 2-sentteri ja Backlund puolestaan 3-sentteri. Janko jäisi sitten ylimääräiseksi, mutta eipä se mahdollinen treidi nyt hirveästi haittaisi jos vastine olisi kohdallaan. Janko on kuitenkin ollut aika useasti näkymätön, poislukien ne yksittäiset hyvät hetket otteluiden sisällä. Ja on tosiaan todella pehmeä. Duchene toisi kyllä ainakin paljon nopeutta verrattuna Monahaniin, mutta onko tuo sitten edes mahdollista palkkakaton suhteen. Toki siinä olisi varaa tehdä tilaa(Brodie+Frolik+Stone). Nuo UFA-hankinnat eivät ole menneet ihan putkeen, mutta tuskin Duchene olisi mikään Brouwer 3.0. Odotan myös mielenkiinnolla mitä Tkachuk saisi aikaan ilman Backlundin ja Frolikin jarruttelua. Tuon uuden sopparin myötä sille ei ainakaan enää olisi mitään tarvetta.

Flames tuossa solmi myös kolmen vuoden ELC-sopparin Martin Pospisilin kanssa. Kaveri ilmeisesti osaa ihan pelata, mutta tykkää myös ottaa paljon jäähyjä. Aiemmin tänä vuonna sai peräti 12 ottelun pelikiellon eli pään kanssa voi olla ongelmia. Toisaalta onhan myös Benny vähentänyt ajan myötä niiden turhien jäähyjen ottamisia. Joka tapauksessa ihan mielenkiintoisen oloinen pelaaja.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Draftiin ei ole kauheasti tullut keskityttyä, mutta ekan kierroksen putoamisen myötä Flames nousi sijalle 26 ekalla kierroksella.
Eikös nuo mene playoff menestyksen mukaan, eli Carolinan (odotettavasti), Winnipegin ja Pittsburghin jälkeen sijalta 19. varaisi Calgary, jos Toronto nyt jatkoon menee.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Eikös nuo mene playoff menestyksen mukaan, eli Carolinan (odotettavasti), Winnipegin ja Pittsburghin jälkeen sijalta 19. varaisi Calgary, jos Toronto nyt jatkoon menee.
Mun käsittääkseni neljä joukkuetta menee Tampan edelle (konferenssifinalistit), eli sen myötä tuo 26. pick olisi Flamesin osalta selviö. Eli jos toisella kierroksella joukkue tippuu playoffeista, niin esimerkiksi Avalanche näin käydessä varaisivat silti sijalla 16 omalla vuorollaan. Jos taas menevät konferenssifinaaleihin, niin heidän oma vuoro olisi neljän viimeisen joukkueen joukossa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mun käsittääkseni neljä joukkuetta menee Tampan edelle (konferenssifinalistit), eli sen myötä tuo 26. pick olisi Flamesin osalta selviö. Eli jos toisella kierroksella joukkue tippuu playoffeista, niin esimerkiksi Avalanche näin käydessä varaisivat silti sijalla 16 omalla vuorollaan. Jos taas menevät konferenssifinaaleihin, niin heidän oma vuoro olisi neljän viimeisen joukkueen joukossa.
Aivan tuossa on vielä tuo divarivoittajien sääntökin lisäksi.
NHL Entry Draft - Wikipedia
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Tornados

Jäsen
Joukkueen tilanne on sikäli hyvällä mallilla, että on paljon nuoria pelaajia, joilla parhaat vuodet on vielä edessäpäin. Nealin sopimus on surkea, mutta muita karseita floppeja ei oikein ole. Valitettavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että kovissa tilanteissa tähtipelaajat Gaudreau ja Monahan eivät pysty aivan vastaamaan odotuksiin ja ihannetilanteessa he olisivat varmaan parhaimmillaan kakkosketjussa. Hekin ovat toisaalta vielä kehityskelpoisia, joten tilanne voi vielä parantua.

Brodie ja Frolik ovat varmaan mahdollista kauppatavaraa, mutta vastineen pitäisi kuitenkin olla kohtuuhyvä. Pelaajia joista luopuisin vielä mieluummin ovat Czarnik ja Stone. En osaa sanoa voisiko joku puolustajista vaihtaa puolta, mutta tämä olisi varmaan toivottavaa. Hamonic tai Brodie kannattaisi varmaan myydä, sillä joukkueessa on useampia nuoria ja todella lupaavia puolustajia. Itse luopuisin mieluummin Hamonicista, mutta kätisyyden vuoksi Brodie lienee todennäköisempi kaupattava. Välimäki, Kylington ja Andersson ovat tosi hyviä. Itse tykkäsin myös Fantenbergistä. Giordano on joukkueelle tärkeässä roolissa myös esikuvana nuoremmille puolustajille.

Kesän haasteita ovat myös uudet sopimukset Tkachukille ja Bennettille. Mielestäni näissä pitäisi vetää aika tiukkaa linjaa pudotuspelipettymyksen vuoksi. Mielestäni Bennettiä on hehkutettu liikaa pudotuspelionnistumisesta, joten jättäisin hänen osalta sopimuksen mielelläni lyhyemmäksi. Tkachuk on varmaan tärkeä pelaaja joukkueelle jatkossakin. Mangiapane oli myös tällä kaudella roolissaan hyvä ja hänelle voisin antaa pitkänkin sopimuksen (hintapyyntökään ei liene mahdottoman kova).

Mielestäni Rittich voisi olla tulevaisuuden ykkösmaalivahti joukkueelle. Smithille tarjoaisin ehkä pienempää palkkaa hyvien bonusten kera. Smith on kuitenkin parhaimmillaan hyvä, mutta esitykset voivat olla välillä hieman epätasaisia. Toinen vaihtoehto olisi siirtyä suoraan nuorempaan kakkosmaalivahtilupaukseen.

Kokonaisuus on kuitenkin tämän kauden perusteella aika hyvällä tolalla pudotuspelipettymyksestä huolimatta. Odotan innolla ensi kautta ja uskon vahvasti Välimäen läpimurtoon tärkeään rooliin joukkueessa!
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Mm-kisoihin on kuulemma lähdössä ainakin Frolik, ehkä myös Monahan, Lindholm ja Gaudreau. Hamonic oli ainakin kieltäytynyt (keskittyy olemaan tuore faija), kuten myös Tkachuk (sopparineuvottelut) ja Rittich (pelasi tammikuusta lähtien jonkun vamman kanssa). Tuo Rittichin tilanne selittänee aika paljon myös sitä, miksi Smith pelasi niin paljon keväällä siihen nähden, että Rittich oli varsinkin alkuvuodesta paljon parempi.

Siellä on siis joku pelaajien haastattelupäivä meneillään, josta näitä juttuja on kantautunut. Noin muuten viime kauden jäljeltä alla tältä päivältä tippuneita kommentteja:

- Smith haluaisi jatkaa Calgaryssä.
- Frolik ei kommentoinut treidihuhuja.
- Giordano ei usko isoihin muutoksiin ja luottaa nykyrunkoon playoffeista huolimatta. Mömmömeistä ei tiennyt, eikä oltu vielä kysyttykään hänen haluja.
- Monahanilta kysyttiin, että pelasiko loukkaantuneena, johon vastasi, että ei mitään isoja ollut (eikä varmasti ole ollutkaan, jos harkitsee mm-kisoja).
- Neal sanoi, että oli kova paikka playoffien viltitys, kun ei ole vastaavaa ennen joutunut kokemaan. Haluaa olla top6-pelaaja ja "impact player" ja uskoo siihen itse.

E: No Peters puolestaan sanoi Monahanista, ettei varmaan mene kisoihin kun on vammaa. Ja ilmeisesti sivusi myös siinä samalla, että pitäisi kesä käyttää reenaamiseen, kun viime kesä meni lähinnä kuntoutellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Hamonic tai Brodie kannattaisi varmaan myydä, sillä joukkueessa on useampia nuoria ja todella lupaavia puolustajia. Itse luopuisin mieluummin Hamonicista, mutta kätisyyden vuoksi Brodie lienee todennäköisempi kaupattava.
Itse en taas luopuisi Hamonicista. Ei tuossa joukkueessa ole todellakaan liikaa Hamonicin kaltaisia pelaajia, jotka ovat illasta toiseen valmiit laittamaan kroppansa täysillä peliin joukkueen ja pelikavereiden puolesta. Brodie puolestaan on ihan sen asian täydellinen vastakohta. Sen lisäksi Brodie antaa paremman vastineen ja jos mietitään noiden pelaajien tulevia sopimuksia, niin Hamonicin kohdalla irronnee selvästi halvemmalla.

Kesän haasteita ovat myös uudet sopimukset Tkachukille ja Bennettille. Mielestäni näissä pitäisi vetää aika tiukkaa linjaa pudotuspelipettymyksen vuoksi. Mielestäni Bennettiä on hehkutettu liikaa pudotuspelionnistumisesta, joten jättäisin hänen osalta sopimuksen mielelläni lyhyemmäksi.
Olen edelleen sitä mieltä, että joukkueen tulevaisuuden 1-hyökkääjän ja kapteenin kohdalla pitää vaan nyt maksaa. Jos tässä tapauksessa yrittää vetää liian tiukkaa linjaa, niin siinä käy helposti nylanderit tai jopa offer sheet. Bennettin näytöt runkosarjan osalta ovat sen verran heikot, ettei varmasti tule saamaan mitään isoa sopimusta. Itse kyllä arvostan Bennyn playoff-pelaamisen aika korkealle, ainakin tämän joukkueen mittapuulla. Kaksi edellistä sarjaa: 9 matsia 3+4. Gaudreau samoissa peleissä 0+3.

Joukkue on ilmeisesti hankkimassa KHL-puolustaja Alexander Yelesinin. Ei ole koolla pilattu, mutta näköjään asennetta ja fyysistä pelaamista löytyy. Sen lisäksi laukaus on ihan hyvän oloinen. Tuo ainakin lisää kilpailua tuohon kolmospariin.
 

Tornados

Jäsen
Itse en taas luopuisi Hamonicista. Ei tuossa joukkueessa ole todellakaan liikaa Hamonicin kaltaisia pelaajia, jotka ovat illasta toiseen valmiit laittamaan kroppansa täysillä peliin joukkueen ja pelikavereiden puolesta. Brodie puolestaan on ihan sen asian täydellinen vastakohta. Sen lisäksi Brodie antaa paremman vastineen ja jos mietitään noiden pelaajien tulevia sopimuksia, niin Hamonicin kohdalla irronnee selvästi halvemmalla.Olen edelleen sitä mieltä, että joukkueen tulevaisuuden 1-hyökkääjän ja kapteenin kohdalla pitää vaan nyt maksaa. Jos tässä tapauksessa yrittää vetää liian tiukkaa linjaa, niin siinä käy helposti nylanderit tai jopa offer sheet. Bennettin näytöt runkosarjan osalta ovat sen verran heikot, ettei varmasti tule saamaan mitään isoa sopimusta. Itse kyllä arvostan Bennyn playoff-pelaamisen aika korkealle, ainakin tämän joukkueen mittapuulla. Kaksi edellistä sarjaa: 9 matsia 3+4. Gaudreau samoissa peleissä 0+3.

Joukkue on ilmeisesti hankkimassa KHL-puolustaja Alexander Yelesinin. Ei ole koolla pilattu, mutta näköjään asennetta ja fyysistä pelaamista löytyy. Sen lisäksi laukaus on ihan hyvän oloinen. Tuo ainakin lisää kilpailua tuohon kolmospariin.
Yelesin on ainakin valmis laittamaan sitä kroppaansa peliin. Taisi olla KHL:n kovin taklaaja tällä kaudella. Tiedä sitten viitanneeko siihen, että Hamonic on lähdössä vai kovennetaanko joukkueen profiilia. En kauhean usein muuta mielipiteitäni kovin nopeasti, mutta taidan tässä tapauksessa olla takinkääntäjä ja pitää mieluummin sittenkin Hamonicin kuin Brodien (pelityyli ja taloudelliset perusteet sekä oma uudelleenarviointi pelaajien esityksistä).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kapteeni otti sitten ansaitusti omansa pois ja oli samalla joukkueen historian ensimmäinen Norris-voittaja. Upea saavutus varaamattomalta 35-vuotiaalta pelaajalta.

Muuten joukkueen suhteen onkin ollut todella hiljaista, mutta toivottavasti viikonlopun aikana alkaa taas tapahtumaan. Brodie ja Frolik ovat ne todennäköisimmät lähtijät. Braunista maksettu hinta ja jo markkinoilta poistuneet puolustajat tietävät ainakin Brodien vaihtoarvon suhteen ihan hyvää. Haussa olisi taas vaihteeksi se hyvä laituri, jota Brouwer ja Neal eivät olleet. Mieleen tulevat ainakin Kreider ja Zucker, mutta ei ole kyllä mitään hajua, että osaako kumpikaan pelata oikealla puolella. Itse ainakin uskon, että tuo 1. kierroksen vuoro tullaan kauppaamaan pois.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Giordanolle tosiaan iso käsi, hieno homma Norris-trophy.

Varaustilaisuuden Flamesin ekalle vuorolle tultaessa vapaana oli muutama sijoille 15-20 rankattu pelaaja, mm. Kaliyev ja Lavoie. Lopulta varaus kohdistui kuitenkin Moncton Wildcatsiin, kun Jakob Pelletier pickattiin Calgaryyn. Hyvinkin paljon Flamesin näköinen varaus, sanoisin. Miehestä paistaa ainakin hyvä asenne läpi, ja taas tällainen pienehkö ja tehokas leftin hyökkääjä otettiin korkealla. Verrokki oli draft-lähetyksessä Brad Marchand, ja taisi Brian Burkella olla jotain hajua ennen valintaa jo, kun muistaakseni puhui vähän tämän tyyppisestä pelaajasta, vaikkei nimellä maininnutkaan ennen varausta. Varauksen jälkeen taisi sanoa, että kun oli Flamesin haastattelussa kyselty, että miksi hän, niin Pelletier totesi, että tulee voittamaan Stanley Cupin.

Jos nyt vertaa, että mitä Pelletier tuo vrt. mitä esim. Kaliyev olisi tuonut, niin tuollainen vähän fleguksi mielialapelaajaksi tuomittu Artturi ei ole kovista pinnamääristä huolimatta Flamesin tyyliä (toki tippuikin lopulta ykköskierrokselta ulos, joten taitaa olla iso red flag kaikille). Raphael Lavoie oli oma arvaus lähinnä kokonsa ja pelipaikkansa puolesta, mutta hänkin valui ylös ykköskiekalta, ja Flamesissa varmasti koettiin, että BPA tässä kohtaa oli Pelletier. Paritoistaminuuttinen highlight-klippi tuli Jaakobista katseltua YouTubesta, ja sen perusteella vahvuudet ovat etenkin tuolla maalin läheisyydessä. Suuri osa maaleista ja syötöstä ainakin katsomassani klipissä tuli sieltä sota-alueelta. Ja maaleja poika tuntui myös tuulettavan suurella intohimolla.

Athleticilla ollut draft-ennakkojen suhteen aika kattavia settejä. Pronmanin final ranksissa Pelletier oli sijalla 40, ja arvostelussa parhaat pojot hän sai pelikäsityksestä, fyysisyyden ollessa eniten kehitystä vaativa osa-alue. Tuossa Pronmaninkin jutussa Pelletier saa arvostusta etenkin sota-alueelle menemisestä, mutta samaisen jutun mukaan hän ei ole kuulemma luontainen pisteiden tekijä, vaikka pojomäärä viime kaudelta onkin aika vankka. Omaan päähänkin on jonkun verran apuja, koska pelasi Monctonissa myös alivoimaa.

"Moncton Wildcats former coach Darren Rumble on Pelletier: “He’s so smart and patient. He sees the ice well. He plays a 200-foot game. He gets so many offensive chances because he’s so good defensively. I trust him a lot. He’s a player you want to go to battle with; he brings it every night. There are zero holes in his game."
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä sitten treidattu sitä vuoroa pois, mutta ainakaan nähtyjen videoiden perusteella ei haittaa yhtään. Alkuun tuo pelipaikaksi merkitty lw oli pieni pettymys, mutta ainakin jonkin raportin mukaan pelasi viime kauden jälkimmäisen puoliskon oikealla laidalla. Kokoa moni pitää isoimpana miinuksena, mutta eipä se ennenkään ole ollut tämän joukkueen kohdalla mikään este.

Draftiin saatiin siis hyvä alku ja tänään toivottavasti niitä kauppoja.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tre ilmeisesti kyllä yritti hankkia lisää vuoroja, mutta mitään valmista ei sitten syntynyt, joten toisena päivänä Flamesilla oli käytössään vain neljä vuoroa. Otetaan nyt lyhyesti kantaa niistä pariin.

#88 Ilja Nikolajev

En nyt löytänyt mitään selkeää syytä siihen, että miksi lopulta putosi kolmannen kierroksen loppuun, kun vielä ennen draftia oli jopa potentiaalinen 1. kierroksen varaus. Ainakin nähdyn perusteella vaikuttaa lupaavalta kahden suunnan sentteriltä. Onhan tuossa oma riskinsä, että käy vielä Foxit, mutta mielestäni se riski kannatti silti ottaa.

#214 Dustin Wolf

Jos koko tilaisuuden 4. viimeinen vuoro käytetään ainakin tilastojen perusteella WHL:n viime kauden parhaaseen maalivahtiin, niin ei ainakaan voi mennä pahasti metsään. On maalivahdiksi pienikokoinen, mutta Saros on vieläkin lyhyempi, joten ei se ainakaan NHL-uraa estä. Gillies ja Parsons eivät ole ainakaan vielä oikein vakuuttaneet, joten hyvä ja ilmainen mv-arpa.

CapFriendlyn mukaan palkkakattoon tilaa noin 13M. Rosterissa 10+8+Gillies. Tkachuk, Bennett, Mangiapane ja Rittich ainakin tarvitsevat sopimuksen. Siihen varmaan joku kalliimpi mv Gilliesin tilalle ja ehkä Hathaway, niin tilaa on ainakin pakko saada lisää.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Curtis Lazar, Brett Pollock, Kerby Rychel, Josh Healey ja Mason McDonald jäivät siis odotetusti ilman perustarjousta. Lazarin kohdalla jatko on kuitenkin vielä ainakin teoriassa mahdollinen, kun on saanut seuralta halvemman tarjouksen. McDonaldin myötä on helppo todeta, että Flamesin osalta tuo vuoden 2014 varaustilaisuus meni aika pahasti metsään. Bennett numerolla neljä ja sen lisäksi viisi pelaajaa, jotka ovat kaikki jo poistuneet organisaatiosta, eikä kenellekään kertynyt yhtään peliä Flamesin paidassa.

Huhujen mukaan ainakin Frolik voisi liikahtaa tuossa lähipäivien aikana. Myös Cam Talbotia huhutaan toiseksi maalivahdiksi. Jos vaan hinta on kohdillaan, niin on ainakin parempi vaihtoehto, kuin Gillies tai Smith.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tosiaan vuoden pahvia nyt huhuiltiin Talbotiin liittyen. Ja noista QO-hommista sen verran, ettei kyllä tullut yllätyksiä.

Athleticin puolella yhdessä jutussa haastateltu Jakob Pelletier'n ja hänen seuransa Monctonin viime kauden päävalmentajia:

Darren Rumble: "If he’s not the captain (in Calgary) by his mid-20s, he’ll be one of the assistants, I’ll guarantee you that.”

John Torchetti: At the next level, facing the world’s finest players, where does Pelletier slot? Middle-six forward?

“At worst,” said Torchetti. “I would say, if he keeps going the way he’s going, he should be a top-five guy.”
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Alan Quine sai siis yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen. Ihan sopiva 13. hyökkääjä ja eipä se isompi rooli nelosessa myöskään haittaisi yhtään. Lazar ilmeisesti menossa Buffaloon. Alunperinkin Lazarista maksettiin liikaa ja nyt voidaan sitten todeta, että sille toisen kierroksen vuorolle ei sitten lopulta saatu mitään vastinetta.

Flamesin osalta voi olla tulossa todella hiljainen päivä, kun tuo Tkachukin epäselvä tilanne ei oikein anna sitä pelivaraa. Onhan tuossa kuitenkin taas pyörinyt jotain huhuja.

Talbot siis tulossa aika varmasti. Jos tosiaan se huhuttu vuoden sopimus, niin eipä tuossa oikein ollut parempiakaan vaihtoehtoja tarjolla. Zuccarello ja Hartman menossa Wildiin, joten eiköhän se Zucker ole edelleenkin mahdollinen. Mahdollinen Kadri-Brodie on myös pyörinyt huhuissa jo pitkään. Kadri on toki muutenkin hieno mies, mutta sopimus on ainakin hyvä ja olisi kuitenkin pelillisesti selkeä parannus Jankoon verrattuna. Eiköhän sieltä kuitenkin lopulta hankita se pakollinen Brouwer 3.0 joko Maroonin tai sitten Simmondsin muodossa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Alkaa hivenen hahmottumaan paletti, parin viikon päästä ollaan varmaan vielä viisaampia (jos tuosta se Frolik ja/tai Brodie pikku hiljaa liikkuisi). Juurikin tuosta Kadrista on sanottu, että Leafs ei ilmeisesti aktiivisesti miestä shoppaa, mutta kyselyitä on tullut. Frolikia huhuiltiin hieman Devilsiin, ja ehkä sieltä odotetaan sitten varausvuoroa/-vuoroja vaihdossa, oli treidin tekevä joukkue kuka tahansa. Brouwer 3.0 ei kyllä ketään Flames-fania houkuta yhtään, ja eiköhän Treliving siitä ole jo pikku hiljaa viisastunut. Keskittyy vaan hieromaan Tkachukille, Rittichille ja Bennettille jatkopahvit ja tekee hyvät kaupat Brodiesta ja Frolikista.

Talbotin voinee jo vahvistaa, kun Frenzykin alkoi jo kellon lyödessä seitsemän. 2,75 M$ ja vuoden pahvi tosiaan näyttäisi olevan. Mielenkiintoista seurattavaa tulevalle kaudelle, kun Smith menee Oilersiin. Toki lähtökohtaisesti nämä molemmat nimet ovat joukkueidensa backupeja, mutta molemmissa tapauksissa nähtäväksi jää.

Flamesin Frenzyä kun muuten pohdiskelee, niin viime kauden pelaajista ja UFA-statuksen omaavista Lazar lähtee Sabresiin ja myös Hathaway itään. Fantenbergista ei tietoa, ja lopuilla ei sitten olekaan mitään merkitystä. Jos Bennett, Rittich ja Tkachuk kiinnitetään, ja Brodie sekä Frolik saadaan ulos, niin UFA-marketista sopisi katsoa lähinnä bottom-6 -laituria, eli Hathawayn korvaajaa. Potentiaalinen korvaaja voisi olla esim. Ryan Carpenter... Lisäksi ehkä voisi jotain syvyyspakkia tulla, mutta tuskin mitään isoa pahvia ainakaan UFA-kentiltä.

E: Fantenberg menee Canucksiin.
E2: Hathaway peräti 4-vuotisella lapulla Capsiin, caphit 1,5M$.
E3: "Said on 960 that Kypreos claimed Kadri nixed a trade to the Flames with his NTC." Kadrin voinee siis unohtaa. Ei sen pää muutenkaan kestä ja Giordano on ollut sille ilkeä...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ihan hyvä homma jos Tre ei tee mitään UFA-hankintaa, mutta kyllähän tässä alkaa olla vähän pelkoa sen suhteen, että Frolik ja Brodie pelaavat ensi kauden ja lähtevät sen jälkeen ilman korvausta. Frolik ei vaan millään riitä 2-ketjuun ja Brodie mahdollisesti veisi Anderssonin paikan kapteenin rinnalta. Anderssonin suhteen on sen verran suuret odotukset, joten toivottavasti ehtisi olla mahdollisimman kauan mestarin opissa. Ferland vielä vapaana. Tuleva soppari tulee tietysti olemaan liian suuri, mutta olisihan tuo juuri sitä mitä joukkue kaipaisi...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Oli tosiaan kuulemma hyvin lähellä, ettei se Kadri/Brodie treidi toteutunut. Jos Flamesin tarjous oli samaa luokkaa, kuin mitä Colorado lopulta maksoi, niin täytyy kyllä antaa todella iso kiitos sinne Kadrin suuntaan, kun esti sen. Ainakin omissa papereissani Barrie on sen verran reilusti parempi pelaaja, kuin Brodie, joten tuossa olisi kyllä menetetty paljon muutakin. Se olisi kyllä ollut melkoinen ylihinta pelaajasta, jolle olisi ollut tarjolla kolmossentterin rooli.

Ferlandin tulevassa sopparissa on ne omat riskinsä, mutta ainakin tiedettäisiin tarkkaan, mitä olisi tulossa. Toisin kuin oli esim. Brouwerin ja Nealin kohdalla. Hathawayn kohdalla menetettiin osa siitä vähästä fyysisyydestä mitä joukkueesta löytyy, joten olisi ihan senkin takia järkevä hankinta.

Gaudreau-Monahan-Ferland
Tkachuk-Backlund-?
Bennett-Lindholm-?
Mangiapane-Ryan-?/Tuulola(tulevaisuudessa)

Neal sitten johonkin väliin jos/kun siirto muualle ei onnistu.

Ahon tulevan sopparin myötä omat ajatukset tuosta Tkachukin sopimuksen pituudesta muuttuivat kertaheitolla. Joukkueen kannalta olisi varmaan järkevintä tehdä se 2-3 vuoden sopimus, koska sen jälkeen olisi selvyys siitä mitä Gaudreaun suhteen tulee tapahtumaan. Ongelmana tuossa on tietenkin mahdolliset nylanderit, offer sheet ja se, että Tkachuk tuskin haluaa noin lyhyttä sopimusta.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Joo, tosi hankala ennakoida mitä tulee. Varmaan kaikki muutenkin on nyt odottavalla kannalla, kun selviää Canesin vastaus OF:iin.
Jotenkin sellainen olo, että Marnerit, Laineet ja muut odottaa toinen toisiaan, että kuka avaa pelin. Seuroilla on nyt kaikki paineet. Toki voi käydä niinkin, että se OF tulee jostain mihin ei olis ikinä halunnu ja oma seura ei pysty vastaamaan.
Luottoa Trelivingin tekemisiin kyllä löytyy.
Kenen muuten veikkaatte ensimmäisenä saavan sopparin noista isoista nimistä?
Itse luulen, että Marner avaa pelin, tai sit Jets.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kenen muuten veikkaatte ensimmäisenä saavan sopparin noista isoista nimistä?
Ei mitään hajua, mutta kun ottaa huomioon sen miten paljon Tre tykkää antaa siimaa RFA-pelaajille, niin tuskin ainakaan Tkachuk. Toisaalta nyt voisi olla Flamesin kannalta juuri sopiva hetki yrittää saada väkisin se sopimus aikaan, kun verrokkina on oikeastaan vain tuo Ahon (mielestäni) vähän alihintainen sopimus. Ennen tuota ajattelin, että Tkachukin 5-6 vuoden sopparin caphit voisi nousta jopa sinne 8,5-9M luokkaan. Jos nyt verrataan tuohon Ahon soppariin, niin tällä hetkellä Tkachukin kohdalla viiden vuoden sopimuksen caphitin pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa seiskalla. Jos taas se 2-3 vuoden sopimus onnistuisi, niin silloin olisi mahdollista vielä pysyä tuon "sisäisen palkkakaton(6,75M)" rajoissa. Siten olisi mahdollisimman hyvä tilanne panostaa kunnolla noihin kahteen seuraavaan kauteen ja sen jälkeen tehdä niitä isoja päätöksiä.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Bennett, Rittich, Lomberg ja Valiev menee välimieskäsittelyyn. Bennett ja Rittich näistä mielenkiintoisimmat. Eikös tuo tarkoita myös sitä, ettei Rittich tehne pitkää sopimusta vielä. Toki alle 60 peliä muutoinkin vasta vyöllä.
Nuo välimiesneuvvottelut voivat osaltaan hidastaa Tkatchukin sopparin tekoa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Veikkaisin, että ainakin Bennettin ja Rittichin kohdalla sopimus syntyy jo ennen tuota käsittelyä. Rittichin näytöt ovat tosiaan sen verran pienet, että en millään jaksa uskoa, että sieltä olisi tulossa pitkää sopparia. Eiköhän niitä vuosia ole se 2-3. Joukkueelle aukeaa nyt tuon myötä ulososto-ikkuna ensi kuussa. En oikein näe mitään järkevää syytä sille, että miksi sitä ei käytettäisi Stonen kohdalla.

Vaikka Kadri nyt sitten menikin ohi, niin on mielestäni erittäin hyvä asia, että Tre yrittää hankkia sitä sentteriä. Kuten totesin jo aiemmin, niin tuskin Monahan+Backlund+Jankowski riittää menemään ihan loppuun saakka. Ei siis mikään vakavasti otettava huhu, mutta jossain spekuloitiin mahdollisella Turris/Neal-treidillä. Duchenen myötä Predsillä on aika paljon rahaa kiinni senttereissä ja Turris olisi varmaan se todennäköisin lähtijä. Molemmilla alla heikompi kausi. Turris on pari vuotta nuorempi, mutta sopimus on vähän kalliimpi ja vuosia on yksi enemmän. Turrisin kohdalla olisi myös iso plussa tuo rightin kätisyys, jonka suhteen Flamesin kohdalla on aina isoa pulaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy