Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Calgary Flames 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Uniquewn, 21.04.2019 klo 12.25.

 1. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Mielet on taas kerran vedetty matalilksi, mutta ei kai se auta kuin katsoa tulevaa...

  Rosteritilanne ja cap hit (tähdellä merkatut ELC-soppareita):

  #10 Ryan $3,125,000 / 2021
  #11 Backlund $5,350,000 / 2024
  #13 Gaudreau $6,750,000 / 2022
  #18 Neal $5,750,000 / 2023

  #19 Tkachuk RFA
  #21 Hathaway UFA
  #23 Monahan $6,375,000 / 2023
  #27 Czarnik $1,250,000 / 2020
  #28 Lindholm $4,850,000 / 2024
  #29 Dube $778,333 / 2021*
  #67 Frolik $4,300,000 / 2020

  #93 Bennett RFA
  #77 Jankowski $1,675,000 / 2020
  #88 Mangiapane RFA
  #89 Quine RFA

  #3 Fantenberg UFA
  #4 Andersson $755,833 / 2020*
  #5 Giordano $6,750,000 / 2022

  #6 Prout UFA
  #7 Brodie $4,650,400 / 2020
  #8 Välimäki $894,166 / 2021*
  #24 Hamonic $3,857,143 / 2020
  #26 Stone $3,500,000 / 2020
  #55 Hanifin $4,950,000 / 2024
  #58 Kylington $730,833 / 2020*

  #32 Gillies $750,000 / 2020

  #33 Rittich RFA
  #41 Smith UFA

  Siitä voidaan oikeastaan lähteä liikkeelle, että GM Brad Trelivingillä on jälleen mietinnän paikka, että mitä tehdään. Vaikka playoff-tuska on tuoreena mielessä, niin voisi kuitenkin sanoa, että tilanne on kuitenkin parempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Kysymysmerkkejä on siitäkin huolimatta jonkin verran offseasonille. Varsinaisia pelaavia maalivahteja ei ole sopimuksen alaisina, RFA:t Bennett sekä Tkachuk pitää kiinnittää, ja sitten on nuo muutamat pelaajat ja sopimukset, joitten suhteen tarttis jotain tehdä.

  Jos viime kauden jälkeen täällä vaadittiin Brodien ja/tai Hamiltonin pistämistä lihoiksi, niin sitä toivotaan myös nyt. Vasen käsi alhaalla pelaavien pakkien suhteen tilanne on hyvä, koska siellä on kapteenin lisäksi Välimäki, Hanifin ja Kylington, eli Brodien kauppaaminen on vielä paremmin perusteltua kuin viime kauden jälkeen. Vastine saisi olla oikeastaan mitä tahansa, mutta mieluiten 1 on 1-treidi (+ pickiä tarvittaessa kylkeen) suht saman hintaiseen ja ikäiseen pelaajaan. Trelivingin treidihistoriaan saa olla ihan tyytyväinen, eli sitäkin suuremmalla syyllä Brodie sopii kauppatavaraksi, koska ensi kauden jälkeen olisi muutenkin UFA, ja viimeisten pelien perusteella esim. Välimäki on jo nyt luotettavampi puolustaja kuin Brodie. Toki en sitten tiedä, pystyykö kukaan jäljelle jäävistä leftin pakeista pelaamaan oikealla puolella (Gio, Hanifin ja Välimäki ovat mielestäni sementoituna kolmeksi vasemmalla puolella pelaavaksi pakiksi).

  Vuoden 2018 Free Agent Frenzy aiheutti tämän hetken tiedon perusteella ne kaikkein harmaimmat hiukset tämänhetkiseen sopimustilanteeseen, kun Brouwer 2.0 signattiin viiden vuoden pahvilla Flamesiin. Kauan sitä odoteltiin, että Neal heräisi, mutta ei herännyt missään vaiheessa. Lienee helvetin vaikea pelaaja liikutettavaksi, ja pitänee kaavailla ensi kaudenkin rosteriin, mutta tämän kauden tasolla on aika usein kyllä poppareilla.

  Muista kaupattavista pelaajista Frolikin tilanne on aika samanlainen kuin Brodiella. Kevään siirtotakarajalla oli kuulemma kalkkiviivoilla kaatunut treidi, jossa 1st + Frolik olisi vaihtunut Wildin Jason Zuckeriin. Voisi siis sen perusteella odottaa, että Frolikia koitetaan edelleen vaihtaa johonkin rosteripelaajaan, lyömällä korkeaa varausvuoroa siihen kylkiäisiksi.

  Muista vakiokokoonpanon pelaajista ehkä Jankowskia voisi johonkin myös ajatella vaihdettavaksi, tosin parhaat pelivuodet lienevät vielä hänelläkin edessä päin, enkä nyt kauheasti pahastu, jos jatkaa joukkueessa. Tämän hetken sentterit ovat kuitenkin sen verran löysiä, että jos sitä osastoa aiotaan vahvistaa, on Janko treidikamaa. Myös Stone voisi olla liipaisimella, mutta pelejä oli niin vähän, että ei sellaistakaan pelaajaa helppo ole liikuttaa.

  Playoffien suhteen faktaa oli, että kärkihyökkääjillä ei alkuunkaan riittänyt vastustajan kärkipelaajia vastaan, joten fanit ovat tietenkin pyöritelleet myös massiivisempia treidejä, jossa Monahan tai Gaudreau kaupattaisiin, mutta sitä on vaikea uskoa, vaikkakin Treliving on aiemminkin uskaltanut tehdä isompia liikkeitä. Joka tapauksessa joukkueen keskushyökkääjät olivat onnettomia playoffeissa, ja olisi kiva saada myös sinne jonkinlaista tasonnostoa. En nyt lähde mitään tiettyjä pelaajia nostelemaan erityisesti jalustalle, joita voisi koittaa hankkia treideillä, mutta Avalanche-sarjan perusteella toivoisin ensi kauden joukkueeseen lisää puhdasta jalkanopeutta, koska playoffeissa oltiin selvästi vauhdissa perässä (johtui myös osittain siitä, että oltiin kiekolla paljon Avalanchea hitaampia ja huonompia).

  Sopimuksettomista tämän kauden pelaajista David Rittich kiinnitetään suurella varmuudella, koska hänen kautensa oli aika vahva. Smith ryösti ykkösveskarin paikan playoffeihin ja oli niissä peleissä todella hyvä, joten vähän fifty-fifty, että mitä hänelle tehdään. Rittichistä toivoisi kuitenkin pitkäkestoisempaa ykkösveskaa, joten tsekkivahdille näkisin muutaman vuoden pahvin annettavaksi, ja ehkä tuollainen kokenut toinen maalivahti voisi toimia myös ensi kaudella. Vaikea uskoa, että lähdettäisiin all in jonkun Bobrovskin perään.

  Tkachukin sopimus on tietenkin se kaikkein suurin kiinnitettävä palanen kesällä, ja Nealia lukuunottamatta kun katsoo noita cap hittejä, niin ihan hyvää työtä Treliving on tehnyt, ainakin näissä RFA-signauksissa. Lisäksi kun playoffit meni kuten meni, niin ehkä se myös hiukan pudottaa Tkachukin (toivottavasti) pitkän sopimuksen cap hittiä. Bennettin suhteen sen sijaan tuo playoff-rupeama varmisteli mielestäni sitä, että häntäkin saisi koittaa vähän pidemmällä sopimuksella kiinnittää, ja koittaa lisätä peliaikaa ja vastuuta myös runkosarjassa. Viimeisenä RFA:na sitten Mangiapane, jolle saa myös parin-kolmen vuoden jatkoa lähteä sorvaamaan.

  Jos nyt loppuun haluaa jotain rosterihahmotelmaa tehdä, niin se ei edellä mainittujen kysymysten myötä ole kauhean helppoa. Todennäköisesti siellä kuitenkin nämä ns. core-pelaajat jatkavat, ja toiveissa sitten, että Brodie + Frolik ulos, ja tilalle esim. jalkava sentteri/laituri + rightin pakki. Dube voisi myös nousta vakiopelaajaksi hyökkäyspäähän (jos taso riittää), ja Välimäki siellä jo suurella todennäköisyydellä onkin.

  Gaudreau - Monahan/X1 - Lindholm
  Tkachuk - X1/Monahan - X2
  Dube - Backlund - Bennett
  Mangiapane - Ryan - Hathaway
  Czarnik

  Giordano - Andersson
  Hanifin - Hamonic
  Välimäki - X3/Kylington/Stone

  Rittich
  X4/Smith

  X1: "Kadri/Hayes/Duchene"
  X2: "Zucker/Kapanen/Hoffman"
  X3: "McQuaid/Engelland"
  X4: "Kuemper"

  Nealia ei pysty kyllä pelaavaan kokoonpanoon laittamaan, samoin Jankowskin mahduttaminen on liian haastavaa. Ihan ok sentteri hän on ollut, ja alivoimalla käyttökelpoinen, mutta omaan makuuni bottom-6 -sentteriksi liian pehmeä varsinkin, kun Jankolla on kuitenkin hyvät raamit. Senttereitä on määrällisesti suht paljon, mutta sinne kyllä toivoo selvää vahvistusta, koska oikeasti kovassa joukkueessa näkisin Backlundin kolmosena ja Monahanin mieluummin kakkosena kuin ykkösenä. Todellista ykkössentteriä tuo eniten varmaan kaipaa. Siksi en yllättyisi, jos esimerkiksi Duchene herättäisi Trelivingissä kiinnostusta (näissä kovemmissa nimissä tulee kuitenkin capit vastaan, joten treidejä pidän todennäköisempinä vaihtoehtoina). Pitää kuitenkin pysyä realistina, ja ymmärtää, että puhtaan ykkössentterin hankkiminen yhden offseasonin aikana on miltei mahdotonta. Mutta koska joukkueen viimeisen neljäntoista playoff-pelin saldo on 2 voittoa ja 12 tappiota, niin en olisi ainakaan tällä hetkellä kauhean pettynyt, jos sieltä lähdetään jotain oikeasti isoa liikettä yrittämään. UFA-markkinat ovat kuitenkin se hieman pelottavampi vaihtoehto kuin nuo suorat treidit, ihan Trelivingin treidi -ja UFA-signaushistoriasta johtuen.

  Mutta tosiaan. Brodie ja Frolik nyt ainakin ulos, TOP6:een vähintään yksi hyökkääjä (mielellään sekä sentteri, että laituri, joilta löytyy jalkaa) ja yksi oikea käsi alhaalla pelaava Engellandin tyyppinen pakki. Siitä olen varma, että Välimäki ottaa vakiopakin paikan syksyllä, poika pelaa jo nyt niin tasaisen hyvin. Tämä lopun rosteriruletti ja varsinkin potentiaalisten nimien pyörittely on aika hakuammuntaa, mutta nuo rosterispotit koen ainakin itse sellaisiksi, joita tässä eniten pitäisi pystyä vahvistamaan.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Draftiin ei ole kauheasti tullut keskityttyä, mutta ekan kierroksen putoamisen myötä Flames nousi sijalle 26 ekalla kierroksella. Vaikea sanoa, mitä sieltä tulee, mutta viime vuosina nuo kärkikierrosten varaukset ovat onnistuneet ihan hyvin (viime vuoden drafti oli aika laimea, kun vasta 4. kierroksella aloitettiin varaamaan). Vuosilta 2015-2017 kolmen ensimmäisen kierroksen vuorot on käytetty seuraaviin pelaajiin: Andersson, Kylington, Tkachuk, Parsons, Dube, Fox & Välimäki. Hyvällä säkällä jokainen NHL-tasoa jossain kohtaa, riippuu pitkälti Parsonsista (Fox nyt vaikuttaisi todennäköiseltä NHL-tason pakilta tulevaisuudessa). Eli sikäli sitä toivoisi, että tällä kertaa myös ykköskierroksen vuoro käytetään draftaamiseen kauppaamisen sijaan, etenkin, kun kakkoskierrokselle ei ole varausvuoroja. Nähtäväksi jää, lähdetäänkö taas haistelemaan jotain isompaa treidiä jo draftin aikaan, vai ollaanko hissukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 12.51
 2. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Hyvä aloitus ja oikeastaan kaikesta voi olla samaa mieltä. Mitä ikinä Tre sitten aikookin tehdä, niin kyllähän lähtökohdan pitäisi olla se, että ensi kaudella Monahan on 2-sentteri ja Backlund puolestaan 3-sentteri. Janko jäisi sitten ylimääräiseksi, mutta eipä se mahdollinen treidi nyt hirveästi haittaisi jos vastine olisi kohdallaan. Janko on kuitenkin ollut aika useasti näkymätön, poislukien ne yksittäiset hyvät hetket otteluiden sisällä. Ja on tosiaan todella pehmeä. Duchene toisi kyllä ainakin paljon nopeutta verrattuna Monahaniin, mutta onko tuo sitten edes mahdollista palkkakaton suhteen. Toki siinä olisi varaa tehdä tilaa(Brodie+Frolik+Stone). Nuo UFA-hankinnat eivät ole menneet ihan putkeen, mutta tuskin Duchene olisi mikään Brouwer 3.0. Odotan myös mielenkiinnolla mitä Tkachuk saisi aikaan ilman Backlundin ja Frolikin jarruttelua. Tuon uuden sopparin myötä sille ei ainakaan enää olisi mitään tarvetta.

  Flames tuossa solmi myös kolmen vuoden ELC-sopparin Martin Pospisilin kanssa. Kaveri ilmeisesti osaa ihan pelata, mutta tykkää myös ottaa paljon jäähyjä. Aiemmin tänä vuonna sai peräti 12 ottelun pelikiellon eli pään kanssa voi olla ongelmia. Toisaalta onhan myös Benny vähentänyt ajan myötä niiden turhien jäähyjen ottamisia. Joka tapauksessa ihan mielenkiintoisen oloinen pelaaja.
   
 3. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Eikös nuo mene playoff menestyksen mukaan, eli Carolinan (odotettavasti), Winnipegin ja Pittsburghin jälkeen sijalta 19. varaisi Calgary, jos Toronto nyt jatkoon menee.
   
 4. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Mun käsittääkseni neljä joukkuetta menee Tampan edelle (konferenssifinalistit), eli sen myötä tuo 26. pick olisi Flamesin osalta selviö. Eli jos toisella kierroksella joukkue tippuu playoffeista, niin esimerkiksi Avalanche näin käydessä varaisivat silti sijalla 16 omalla vuorollaan. Jos taas menevät konferenssifinaaleihin, niin heidän oma vuoro olisi neljän viimeisen joukkueen joukossa.
   
 5. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Aivan tuossa on vielä tuo divarivoittajien sääntökin lisäksi.
  NHL Entry Draft - Wikipedia
   
  Uniquewn tykkää tästä.
 6. Tornados Jäsen

  Joukkueen tilanne on sikäli hyvällä mallilla, että on paljon nuoria pelaajia, joilla parhaat vuodet on vielä edessäpäin. Nealin sopimus on surkea, mutta muita karseita floppeja ei oikein ole. Valitettavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että kovissa tilanteissa tähtipelaajat Gaudreau ja Monahan eivät pysty aivan vastaamaan odotuksiin ja ihannetilanteessa he olisivat varmaan parhaimmillaan kakkosketjussa. Hekin ovat toisaalta vielä kehityskelpoisia, joten tilanne voi vielä parantua.

  Brodie ja Frolik ovat varmaan mahdollista kauppatavaraa, mutta vastineen pitäisi kuitenkin olla kohtuuhyvä. Pelaajia joista luopuisin vielä mieluummin ovat Czarnik ja Stone. En osaa sanoa voisiko joku puolustajista vaihtaa puolta, mutta tämä olisi varmaan toivottavaa. Hamonic tai Brodie kannattaisi varmaan myydä, sillä joukkueessa on useampia nuoria ja todella lupaavia puolustajia. Itse luopuisin mieluummin Hamonicista, mutta kätisyyden vuoksi Brodie lienee todennäköisempi kaupattava. Välimäki, Kylington ja Andersson ovat tosi hyviä. Itse tykkäsin myös Fantenbergistä. Giordano on joukkueelle tärkeässä roolissa myös esikuvana nuoremmille puolustajille.

  Kesän haasteita ovat myös uudet sopimukset Tkachukille ja Bennettille. Mielestäni näissä pitäisi vetää aika tiukkaa linjaa pudotuspelipettymyksen vuoksi. Mielestäni Bennettiä on hehkutettu liikaa pudotuspelionnistumisesta, joten jättäisin hänen osalta sopimuksen mielelläni lyhyemmäksi. Tkachuk on varmaan tärkeä pelaaja joukkueelle jatkossakin. Mangiapane oli myös tällä kaudella roolissaan hyvä ja hänelle voisin antaa pitkänkin sopimuksen (hintapyyntökään ei liene mahdottoman kova).

  Mielestäni Rittich voisi olla tulevaisuuden ykkösmaalivahti joukkueelle. Smithille tarjoaisin ehkä pienempää palkkaa hyvien bonusten kera. Smith on kuitenkin parhaimmillaan hyvä, mutta esitykset voivat olla välillä hieman epätasaisia. Toinen vaihtoehto olisi siirtyä suoraan nuorempaan kakkosmaalivahtilupaukseen.

  Kokonaisuus on kuitenkin tämän kauden perusteella aika hyvällä tolalla pudotuspelipettymyksestä huolimatta. Odotan innolla ensi kautta ja uskon vahvasti Välimäen läpimurtoon tärkeään rooliin joukkueessa!
   
 7. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Mm-kisoihin on kuulemma lähdössä ainakin Frolik, ehkä myös Monahan, Lindholm ja Gaudreau. Hamonic oli ainakin kieltäytynyt (keskittyy olemaan tuore faija), kuten myös Tkachuk (sopparineuvottelut) ja Rittich (pelasi tammikuusta lähtien jonkun vamman kanssa). Tuo Rittichin tilanne selittänee aika paljon myös sitä, miksi Smith pelasi niin paljon keväällä siihen nähden, että Rittich oli varsinkin alkuvuodesta paljon parempi.

  Siellä on siis joku pelaajien haastattelupäivä meneillään, josta näitä juttuja on kantautunut. Noin muuten viime kauden jäljeltä alla tältä päivältä tippuneita kommentteja:

  - Smith haluaisi jatkaa Calgaryssä.
  - Frolik ei kommentoinut treidihuhuja.
  - Giordano ei usko isoihin muutoksiin ja luottaa nykyrunkoon playoffeista huolimatta. Mömmömeistä ei tiennyt, eikä oltu vielä kysyttykään hänen haluja.
  - Monahanilta kysyttiin, että pelasiko loukkaantuneena, johon vastasi, että ei mitään isoja ollut (eikä varmasti ole ollutkaan, jos harkitsee mm-kisoja).
  - Neal sanoi, että oli kova paikka playoffien viltitys, kun ei ole vastaavaa ennen joutunut kokemaan. Haluaa olla top6-pelaaja ja "impact player" ja uskoo siihen itse.

  E: No Peters puolestaan sanoi Monahanista, ettei varmaan mene kisoihin kun on vammaa. Ja ilmeisesti sivusi myös siinä samalla, että pitäisi kesä käyttää reenaamiseen, kun viime kesä meni lähinnä kuntoutellessa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 22.52
 8. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Itse en taas luopuisi Hamonicista. Ei tuossa joukkueessa ole todellakaan liikaa Hamonicin kaltaisia pelaajia, jotka ovat illasta toiseen valmiit laittamaan kroppansa täysillä peliin joukkueen ja pelikavereiden puolesta. Brodie puolestaan on ihan sen asian täydellinen vastakohta. Sen lisäksi Brodie antaa paremman vastineen ja jos mietitään noiden pelaajien tulevia sopimuksia, niin Hamonicin kohdalla irronnee selvästi halvemmalla.

  Lainaus:
  Olen edelleen sitä mieltä, että joukkueen tulevaisuuden 1-hyökkääjän ja kapteenin kohdalla pitää vaan nyt maksaa. Jos tässä tapauksessa yrittää vetää liian tiukkaa linjaa, niin siinä käy helposti nylanderit tai jopa offer sheet. Bennettin näytöt runkosarjan osalta ovat sen verran heikot, ettei varmasti tule saamaan mitään isoa sopimusta. Itse kyllä arvostan Bennyn playoff-pelaamisen aika korkealle, ainakin tämän joukkueen mittapuulla. Kaksi edellistä sarjaa: 9 matsia 3+4. Gaudreau samoissa peleissä 0+3.

  Joukkue on ilmeisesti hankkimassa KHL-puolustaja Alexander Yelesinin. Ei ole koolla pilattu, mutta näköjään asennetta ja fyysistä pelaamista löytyy. Sen lisäksi laukaus on ihan hyvän oloinen. Tuo ainakin lisää kilpailua tuohon kolmospariin.
   
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Yelesin on ainakin valmis laittamaan sitä kroppaansa peliin. Taisi olla KHL:n kovin taklaaja tällä kaudella. Tiedä sitten viitanneeko siihen, että Hamonic on lähdössä vai kovennetaanko joukkueen profiilia. En kauhean usein muuta mielipiteitäni kovin nopeasti, mutta taidan tässä tapauksessa olla takinkääntäjä ja pitää mieluummin sittenkin Hamonicin kuin Brodien (pelityyli ja taloudelliset perusteet sekä oma uudelleenarviointi pelaajien esityksistä).