Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ristiin meni myös pelit, tosin toisinpäin kuin odotettiin. Flames hävisi kotona jatkoajalla 2-3 (maalintekijät Gaudreau ja Frolik), mutta voitti Victoriassa 3-4 (Czarnik x2, Dube & Andersson).

Kotipelin highlightsit tässä:

Laukaukset Flamesille 38-13, mutta tosiaan kolmannessa erässä Talbot päästi kaksi maalia ja jatkoajalla sitten Brodien harhasyötöstä 2vs1-hyökkäys omiin ja peli pakettiin. Talbot itse hörppäsi 1-2 -maalin. Vaikka tämä on preseason ja pelituntuma on kateissa, niin tietyllä tavalla jatkumoa viime kaudesta sekä Brodien, että Talbotin tekeminen noissa tilanteissa.

Victorian matsin highlightsit:

Heti videon alussa Dillon Dubé näyttää, mikä on miehiään. Phillipsin kanssa tuntuu olevan kemiat ihan hyvin kohdallaan. Czarnikilla oli rannekuti näköjään kunnossa. Pakistossa Yelesin pelasi ilmeisesti aika hyvän pelin, ja maalilla Zagidulin oli jälleen ohittamaton.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ensi yönä jatkuu Sharksia vastaan. Ketjut:

Gaudreau - Monahan - Dubé
Lucic - Ryan - Phillips
Rieder - Froese - Quine
Pospisil - Ruzicka - Rinaldo

Giordano - Andersson
Brodie - Hamonic
MacDonald - Stone
Nielsen - Yelesin

Gillies
Zagidulin

Ja mikäli oikein ymmärsin, niin tuo TJ-Hammer -pakkipari ei välttämättä pelaa, vaan kolmella parilla mentäneen. Päähuomiot kiinnittyvät ykkös- ja nelosketjuihin. Eli miten Dubé jatkaa etenkin tuossa ketjussa, ja mitä Pospisil-Rinaldo -akseli keksii... Phillipsin otteita myös vähän tarkemmalla silmällä (vaikka taidetaan tämäkin matsi mennä pelkällä koosteella huomenissa). Jos valvominen kiinnostaa, näkyy matsi Flamesin kotisivuilta tai Facebookista.

Muita huomioita vielä: Gillies pelaa ilmeisesti koko pelin. Czarnik otti viime harkkapelissä nilkkaan osumaa, ja on sen takia nyt sivussa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Lopputulemana 6-4 -voitto, josta Tepsiin toivottavasti syksymmällä palaava Tony Sund teki viimeisen vahingossa omaan, tyhjään maaliin.

Highlights:


Suurimman huomion saaneista Dillon Dubé jatkoi tilastojen valossa hyvää tekemistä: 1+1 -tehot Monahanin ja Gaudreaun ketjussa. Syöttöpongo irtosi, kun avasi keskialueella Gaudreau-Monahan -akselin pahantekoon, ja maali hyvän karvauspelin jälkeen, split the D ja backhand-forehand. Muut maalit meni Quinelle, Ryanille ja Ruzickalle. Ryanin maali myöskin aika paskamaali, sen sijaan Quinen ja Ruzickan maalit ihan nättejä.

Noista ei-NHL-nimistä Pospisil veti ilmeisesti ihan jees. Gillies taitaa olla pikku hiljaa historiaa. Sai koko pelin torjua, ja eipä se vieläkään vakuuta. Zagidulin vaikuttaa selvästi paremmalta maalivahdilta parin venäläisvahdin pelaaman ottelun perusteella.

Ei syvempää analyysia. Seuraava harkkapeli la-aamuyöllä klo 4 Oilersin vieraana.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
BoA pelataan ensi yönä, ja Flamesilta lyötiin seuraavanlaiset ketjut tiskiin:

Bennett - Backlund - Frolik
Mangiapane - Jankowski - Lindholm
Dubé - Quine - Smith-Pelly
Lomberg - Gawdin - Rinaldo

Hanifin - Hamonic
Kylington - Stone
Davidson - Yelesin

Rittich
Gillies

Eli Johnny-Money -akseli sekä Gio-Brodie-Andersson huilaavat muiden muassa. Dubé ja Quine saavat kyllä paljon pelejä, josko jo ensi yön jälkeen Peterskin jo ymmärtää, että kauden avauksesta löytyy Dillonille paikka. No, katsotaan nyt rauhassa pre-seasonit ensin, mutta jotenkin ei ole jaksanut yllättää yhtään hänen hyvät otteet. Se on tietty positiivista, että toistaiseksi nämä dubet, quinet ja czarnikit ovat vetäneet hyviä otteita, koska siellä suunnalla niistä viimeisistä rosteripaikoista taistelua käydään.

Oilersilla Koskinen ilmeisesti maalissa, ja McDavid huilaa. Rosteria eivät ole kuitenkaan vielä julkaisseet. Saas nähdä, josko jaksaisi jopa katsella.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Oilers lähtee todennäköisesti seuraavalla kokoonpanolla.

Nygard - Draisaitl - Kassian
Burdasov - Nugent-Hopkins - Gagner
Khaira - Sheahan - Archibald
Granlund - Haas - P. Russell

Nurse - Larsson
Lagesson - Bouchard
Manning - Bear

Koskinen
Starrett

On mielenkiintoista, että Flamesilla on vielä rosterissa n. 50 pelaajaa ja Oilersilla oli 33.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Kuuskaks tuli turpaan. Jaksoin melkein kaksi erää katsoa, mutta peli oli suoraan sanottuna niin tylsää katsottavaa, että 2-2 -tilanteessa tuli lopetettua.

Ekaa erää Flames hallitsi aika hyvin, tosin ei nyt mitään tuhannen taalan paikkoja tullut maalien päälle. Toisessa erässä Nugent-Hopkinsin maali oli varmaan koko erän ainoa kelvollinen maalipaikka. Nyt, kun vielä loput Oilersin maalit tsekkasi, niin taisi tuo tasoitus sekä veskarin vaihto osaltaan kääntää momentumin Edmontonille, sillä tuo voittomaali meni täysin Gilliesin piikkiin. Sharks-pelissä Gillies näytti jo koosteen perusteella aika heikolta, ja eiköhän tämä peli jää hänen uran viimekseksi, kun puhutaan Flamesin sarja- tai preseason-peleistä. Gillies pelasi jo koko viime AHL-kauden heikosti, ja suoraan sanottuna mies ei toivottavasti pelaa sielläkään ensi kaudella. AHL-paikat mieluusti Zagidulinille ja Parsonsille ja Gillies ECHL:ään tai muualle.

Vajaan kahden erän näkemisen perusteella Dubé oli ehkäpä Flamesin näkyvin pelaaja, ihan kiekottomasta aktiivisuudesta lähtien. Ylivoimapeli oli todella onnetonta, mutta sillä ei nyt varmaan kauhean paljon väliä ole, kun ykkösyv:n nimiä ei Lindholmia lukuunottamatta kentällä näkynyt. Noin muuten pelaajakohtaisesti vaikea arvioida yksilöitä sen enempää, koska peli oli yksinkertaisesti todella HMV-kiekkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Ensi yönä vieraissa Jets ja sinne lähtee seuraavat pelaajat (ketjuja ei vielä oo julkaistu)
Derek Ryan (C)
Tobias Rieder (LW)
Devante Smith-Pelly (RW)
Austin Czarnik (RW)
Byron Froese (C)
Alexandre Grenier (RW)
Jakub Pelletier (LW)
Justin Kirkland (LW)
Buddy Robinson (RW)
Adam Ruzicka (C)
Ryan Lomberg (LW)
Eetu Tuulola (RW)
Andrew Mangiapane (LW)

DEFENCE:
TJ Brodie (RD)
Michael Stone (RD)
Rinat Valiev (LD)
Alexander Yelesin (RD)
Andrew MacDonald (LD)
Robert Hamilton (LD)
Oliver Kylington (LD)

GOALIES:
Cam Talbot
Artyom Zagidulin

Eli joku laitureista stunttaa sentterinä ja veikkaan, että osalle tuolta listalta tämä on viimeinen peli Flames-paidassa tällä erää.
Maalivahtikaksikko on mielenkiintoinen. Talbot sais kyllä löytää jonku maagisen vireen..
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jets vei tuon ekan aika odotetusti lukemin 4-1. Ensi yönä Flamesin vuoro pelata kotona, ja rosteri on aika lailla niin kova kuin voi tällä hetkellä ilman Tkachukia olla:

Gaudreau - Monahan - Lindholm
Bennett - Backlund - Frolik
Lucic - Ryan - Mangiapane
Dube - Jankowski - Czarnik

Giordano - Brodie
Hanifin - Hamonic
Kylington - Andersson

Rittich
Talbot

Jossei treidejä tule ja Tkachuk jatkaa RFA:na vielä, niin eiköhän tuossa ole ekan runkosarjapelin kokoonpano (tai ainakin lähellä). Tkachuk kun signaa, niin akselilla Czarnik-Jankowski-Lucic joku väistää kokoonpanosta ilman pelaajakauppoja.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Boeser 0,83 ppg 3v/5,875M
Point 0,86 ppg 3v/6,75M
Tkachuk 0,78 ppg 3v/7M

Pelaajilla vähän erilaiset tilanteet, joten ei noita nyt voi ihan suoraan verrata, mutta ensimmäinen ajatus on se, että Tkachuk repi kyllä irti kaiken mahdollisen. Tre on tähän saakka tehnyt loistavaa työtä RFA-sopimusten kanssa, mutta nyt kyllä joutui taipumaan jonkin verran. En oikein muutenkaan pidä tuosta sopimuksen pituudesta, koska tuo antaa mahdollisuuden tarttua hyväpalkkaiseen perustarjoukseen ja siitä suoraan UFA-markkinoille. Hyvä kuitenkin, että sopimus syntyi näinkin ajoissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Paras puoli tuossa sopimuksessa on se, että Brodien ja/tai Frolikin kauppaamisessa ei tarvitse kiirehtiä, koska loppujen lopuksi kaikki mahtuivat palkkakaton alle. Voi olla hyvinkin se tilanne, että trade deadlinen aikaan noista pelaajista voi irrota parempi vastine. Toki se olisi ollut optimitilanne, että vaikkapa Brodie olisi noista treidattu, Välimäki pysynyt ehjänä ja Tkachuk kiinnitetty 6-8v sopimuksella, mutta näillä mennään nyt. Tuossa on se 3. vuosi 9M$:n AAV:lla, eli Qualifying Offer kesällä 2022 pitää olla vähintään 9M$. Eli Tkachukille "varmat" 30 M$ seuraavan neljän kauden aikana ja mahdollisuus ottaa maksimihyöty UFA-rahoista irti.

Pointiin nähden Tkachukille jää rahaa käteen verojen jälkeen vähemmän. Monipuolisuutensa vuoksi en vertaisi pisteitä ihan päikseen Tkachukin ja muiden kesken (pelaa vielä "kakkosviulistina" ykkösketjun takana, toisin kuin mm. Boeser ja Point). Toki sanottava se on silti, että nuo vertailusopimukset ovat hinta-laadultaan hiukan parempia, mutta siitä Tkachukin kokonaispaketista varmasti joka Flames-fani tykkää aika paljon, ja se on positiivinen juttu, että pelaa kauden alusta asti (ehtinee viimeiseen harkkapeliinkin).

Toki kun Trelivingin tekemiin jatkosopimuksiin tätä vertaa, niin sellaista Lindholm/Gaudreau/Monahan/Giordano/jne.-valueta ei nyt saatu. Siinä on mm. Gaudreaun, Giordanon ja Tkachukin sopimukset katkolla samana kesänä 2022. Giordanon vanhetessa ja muun parhaan rungon tullessa kohti parasta ikää, alkaa näyttää siltä, että tuossa parin kolmen vuoden päästä on ne kovimpien tavoitteiden kaudet näkökentässä.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Hinta on tosiaan ihan ok. Pituudessa varmaan tehtiin enemmän kompromissia seuran taholta. Tämä kolme vuotta on kuitenkin paljon parempi, kuin esim. kahden vuoden silta, vaikka olisi 0,75-1,5 miljoonaa säästettykin. Jotenkin ajattelisin, että MT pääsee nopeasti vauhtiin mukaan, vaikka vasta nyt mukaan liittyykin.

Nyt on tosiaan parin seuraavan kauden ajaksi hyvä runko kasassa ja oletus on, että vähintään yksi playoff-sarja pitäisi voittaa.
Menenisi muuten aika mielenkiintoiseksi, jos Mangiapane ja Dube sekä Välimäki myös selkeästi breikkaisivat parin vuoden sisään. Olisi muitakin isompia sopimuksia sorvattavana 2021/2022. Ja voihan se olla, että nämä RFA-pelaajat ovat tulevinakin vuosina vaikeita neuvottelukumppaneita.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joo, eipä tuolla sinällään ole juurikaan merkitystä, että onko se hinta 6,75 vai 7, kun Frolik ja Brodie mahtuvat edelleen rosteriin. Pituudellakaan ei ole käytännössä merkitystä, jos seuraavaksi on luvassa se pitkä jatkosopimus. Jos kuitenkin Tkachuk haluaa päästä mahdollisimman pian pelaamaan esim. Bluesin paidassa, niin siinä tapauksessa tuo soppari tulee olemaan myöhemmin ongelmallinen.

Deadlinen aikaan Brodien ja Frolikin kohdalla olisi varmasti kysyntää, mutta jos ja toivottavasti kun Flames itsekin tavoittelee silloin menestystä, niin tuskin tulevat olemaan silloin myyjän roolissa. Eipä kyllä ole silti tilaa tehdä mitään hankintojakaan tässä tilanteessa.

Viime yön Jets-pelistä tuli katsottua viimeinen erä. Flamesilla oli aika ylivoimainen rosteri, mutta ihan hyvältä tuo pelaaminen kuitenkin näytti.

En tiedä sitten Petersin suunnitelmista, mutta top-9 osalta voisi ainakin kokeilla seuraavaa:

Gaudreau-Monahan-?
Tkachuk-Lindholm-?
Bennett-Backlund-Frolik

Tuo kolmonen on ilmeisesti edelleen toiminut ihan hyvin ja tuolla saisi laajemmin käyttöön sitä hyökkäysvoimaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Gaudreau-Monahan-?
Tkachuk-Lindholm-?
Bennett-Backlund-Frolik
Ei ollenkaan hullumpi ajatus. Varsinkin, jos esim. Dubé jatkaa erittäin vahvoja otteita, niin siinä olisi aika selkeä toinen ?-paikan täyttäjä (esim. tuohon Gaudreaun ja Monahanin viereen, kuten jo yhdessä treenimatsissa). Toiseksi sitten Czarnik/Mangiapane. Toisaalta Lindholm ei ole sentterikokeiluja preseasonilla saanut, joten sikäli voisi veikata, että aloittaa Gaudreaun laituriparina. Lucic nyt näyttäisi aika suurella todennäköisyydellä pelaavan Ryanin ketjussa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Osuiko kellään muulla silmään viimeyön highlight pätkästä Gaudreau-Lucic kemia? Maaleja ei nyt tullut, mutta ainakin 3-4 tilannetta oli päätynyt tuohon koosteeseen, joissa JG haki Lucicia joko takatolpalta tai toisesta aallosta. Heitän villin kortin, että Lucicia ainakin kokeillaan ykköseen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Athleticilla LeBrunin juttu Tkachukin sopimuksen teon etenemisestä. Pääkohdat:

- Pointin soppari auttoi paljon sopimuksen syntymisessä. LeBrunin lähteen mukaan aika lailla jäissä ollut tilanne purkautui tuon jälkeen, ja Tkachuk sai itselleen sen 9M$ palkan viimeiselle kaudelle, joka auttaa häntä sitten 2022 sopimusneuvotteluissa.
- Calgaryn näkökulmasta tämä tehtiin paljon mieluummin kun Tkachukin leirin neuvottelujen alun ilmeinen tavoite tehdä viisivuotinen sopimus ja tätä kautta Tkachuk suorilta UFA:ksi.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
AHL porukalla ja NHL veskarilla 40 minsaa 0-0 ja sit retkahti.
Peters kertoikin, että oli oppimisen paikkaa pakeista osalle, kuinka viivaohjureita puolustetaan NHL:ssä..
Flamesin omissa keskusteluissa on ollut puhetta, että Mcdonald on onnistunu Kylingtonia paremmin ja Rieder on myös esiintynyt edukseen, kun taas PTO-kavereista DSP ja ZR eivät kovin näkyviä ole olleet.
Voi olla, että kaksisuuntaisten soppareiden kanssa pitää pelata, kun palkkakatossa ei paljoa tilaa oo. Bottom-6 paikoista käydään kovaa kilpailua vielä parin pelaajan osalta. Mangiapane, Dube, Rieder, Janko ja Quine varmaan muodostaa jollain triolla nelosketjun, jos ajatellaan kolmoseen Lucic-Ryan-Bennett.

Tuosta RFA-sopparista vielä sen verran, että nykykiekossa (ja urheilussa) ajatellaan jo tosi laajasti kokonaisuutta ja pieniä osia. Joukkuekemia on varmaan oikeasti ollut yksi osa sopparin summaa mietittäessä. Jos tuleva kapteeni ahnehtii ketjunsa laiturin pakko myyntiin, niin se voi vaikuttaa joukkueen kemiaan. Loppujen lopuksi erot huipulla on hyvin pieniä henkisen puolen juttuja. Tuskin joukkueiden fysiikka eroaa paljoa keskiarvoltaan. Ajattelisin, että Flames saa lähteä tähän kauteen hyvästä tilanteesta. Mihin se riittää, se nähdään keväällä..
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tuosta RFA-sopparista vielä sen verran, että nykykiekossa (ja urheilussa) ajatellaan jo tosi laajasti kokonaisuutta ja pieniä osia. Joukkuekemia on varmaan oikeasti ollut yksi osa sopparin summaa mietittäessä. Jos tuleva kapteeni ahnehtii ketjunsa laiturin pakko myyntiin, niin se voi vaikuttaa joukkueen kemiaan. Loppujen lopuksi erot huipulla on hyvin pieniä henkisen puolen juttuja. Tuskin joukkueiden fysiikka eroaa paljoa keskiarvoltaan. Ajattelisin, että Flames saa lähteä tähän kauteen hyvästä tilanteesta. Mihin se riittää, se nähdään keväällä..
Pakko kyllä sano että samaa mieltä tuosta erojen pienuudesta, hyvänä esimerkkinä on kuitenkin nähty kun bottom 6 hyökkääjät aina välillä väläyttelevät ja hienosti. Muistaakseni Marcus johansson vei näppärästi yksin YV:llä oliskohan ollu eka yhden vierestä alueelle sisään, parin pakin välistä vielä vikkelästi jonka jälkeen nokikkain kun oli niin nopea veto. Harmi että kilahti tolppaan, eikä varsinaisesti ketjuun kuulu mutta en itse koskaan pitänyt Johanssonia mitenkään erityisen näppäränä tai muutenkaan tulosmiehenä mutta se jäi silti mieleen.

Itse Flamesiin sitten, onkohan siellä flamesin organisaatiossa suomalaisia tai ruotsalaisia prospekteja? En varsinaisesti seuraa kyseistä joukkuetta vaikka Lindholm pelasikin aika hyvän viime kauden, tosin varmasti ainakin osittain johtu tutusta valmentajasta + johnny hockeyn kanssa vissiin pelasi suurimman osan kaudesta.
Mites tuo maalivahtipuoli, muistaakseni Flamesin veräjänvahtijat eivät omasta mielestä mitään kovia ole mutta mitäs te joukkuetta seuraavat sanotte? Onko mahdollisesti jotain prospektia nykysten kirittäjäksi tjsp?
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Flames at practice today with Derek Ryan missing due to illness:

Gaudreau-Monahan-Lindholm
Tkachuk-Backlund-Frolik
Bennett-Quine-Lucic
Mangiapane-Jankowski-Czarnik
Rinaldo-Rieder-Smith Pelly

Giordano-Brodie
Hanifin-Hamonic
Kylington-Andersson
MacDonald-Stone

Joko PTO:t on jäämässä ilman soppari, tai sitten Peters testaa Riederiä sentterinä, kun Quine on Ryanin paikalla. Kumpikohan oikeassa laidassa on, Lucic vai Mangiapane?
Joka tapauksessa aika turvallisilla ketjuilla näyttää kausi alkavan.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Preussen Devils, DEB
Eishockeynewsissä Bill Peters kommentoi Riederin suoritusta try-outilla, ollut tyytyväinen Rieder tekemiseen varsinkin alivoimalla. Saas nähdä tuleeko sopimustarjousta.
 
Seid gehorsam, doch nicht ohne Freimut.
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eishockeynewsissä Bill Peters kommentoi Riederin suoritusta try-outilla, ollut tyytyväinen Rieder tekemiseen varsinkin alivoimalla. Saas nähdä tuleeko sopimustarjousta.
Tulihan se sopimus sieltä sitten. Vuoden 2-suuntainen sopimus 700k minimipalkalla.

Pitää vaan toivoa, että Rieder ei onnistu pilaamaan Flamesin koko kautta, kuten teki viime kaudella Oilersin kohdalla.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Preussen Devils, DEB
Rieder kiitti luottamuksesta ja iski 2 maalia oilersin verkkoon. Mahtaa tuntua hyvältä.
 
Seid gehorsam, doch nicht ohne Freimut.

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tosiaan vika reenimatsi lähes parhaalla rosterilla, ja Looch sekä Rieder molemmat saivat Flames-uran ekat reenimaalit viime kauden seuraansa vastaan. Peliä en sekuntiakaan kerennyt katsomaan, mutta tilastojen perusteella kolmoserässä oli vissiin loppunut puristus ja päästetty kaveri rinnalle. Ei lähdetä syvällisempiin juttuihin.

Rieder tosiaan 2way ja 1v, samaten Rinaldo, joka lähtikin jo AHL:ään waiversien kautta. Tuskinpa paljoa NHL:n puolella pelaa, vaikka kuinka kova asenne olisikin. Depth chart on tämän myötä seuraavanlainen:

Gaudreau - Monahan - Lindholm
Tkachuk - Backlund - Frolik
Bennett - Ryan - Mangiapane
Lucic - Jankowski - Czarnik
Dubé - Quine - Rieder

Giordano - Brodie
Hanifin - Hamonic
Kylington - Andersson
Davidson - Stone

(+ Välimäki IR)

Rittich
Talbot
Zagidulin
Parsons

Jos nyt jotain kommentoi, niin vaihtuvuus on todella pientä, ja ainakin hyökkäyspäässä on erittäin terve kilpailutilanne nyt päällä. Vaikea veikata, ketkä 12 on kauden avauksessa hyökkäyksessä kehissä. Näkisin itse tilanteen jopa sellaisena, että jotain Jankowskia voisi koittaa diilata esim. pakkiin, koska Välimäen loukin myötä alakerrassa ei ole vastaavaa syvyyttä, mitä hyökkäyspäässä. Frolik lienee trade blockilla toki myös, mutta se keissi on keväästä kuitenkin laantunut jonkin verran, eikä tuossa mikään hätä ole lähteä miestä kaupittelemaan nyt, kun capin alla ollaan. Vaikka tuota Dubéa on rutkasti täällä tullut hehkutettua, niin lopulta veikkailisin, että kahden kärkiketjun takana kauden avaukseen pukee Lucic - Ryan - Bennett + Mangiapane - Jankowski - Rieder, mutta nähtäväksi jää.

Pakiston puolella en MacDonaldille halua kyllä mitään yksisuuntaista pahvia, sen verran jäätävää settiä taas highlightsien perusteella Oilers-reenipelissä viime yönä. Kylingtonkaan ei isompia kehuja ole pre-seasonilla ansainnut, mutta saa sentään peliä avattua ihan eri tavalla, mitä tuo MacDonald. Stone ja Davidsonkin ovat MacDonaldia parempia vaihtoehtoja. Maalivahdit lopettivat molemmat varsin vahvoilla otteilla, ja eiköhän Rittich ole selkeähkö ykkönen nyt alkuun.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos nyt pitäisi nimetä Flames-rosterin kolme mielenkiintoisinta nimeä tulevalle kaudelle, niin sanoisin, että Lindholm, Bennett ja Lucic. Toivottavasti olen täysin väärässä, mutta uskoisin, että Lindholm tulee tällä kaudella jäämään aika kauaksi 78 pisteestä. Jos nyt muistan oikein, niin runkosarjan viimeiset 20-25 peliä menivät erittäin heikosti. Sen lisäksi pudotuspelit ja harkkamatsit (raporttien perusteella) menivät aika heikosti. Bennettin suhteen taas uskon, että tulee pelaamaan uransa parhaan kauden ja tekee pisteitä 35-40. Lucicin suhteen olen toiveikas. Hinta-laatusuhde tulee tietysti olemaan huono, mutta uskon, että tulee täyttämään Nealin jättämän "aukon" helposti.

Peters antoi muutama päivä sitten aika paljon kritiikkiä Duben ja Kylingtonin suhteen, joten saa sitten nähdä, että millä kokoonpanolla lähdetään avausotteluun.
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Manchester United, Calgary Flames
Jos nyt pitäisi nimetä Flames-rosterin kolme mielenkiintoisinta nimeä tulevalle kaudelle, niin sanoisin, että Lindholm, Bennett ja Lucic. Toivottavasti olen täysin väärässä, mutta uskoisin, että Lindholm tulee tällä kaudella jäämään aika kauaksi 78 pisteestä. Jos nyt muistan oikein, niin runkosarjan viimeiset 20-25 peliä menivät erittäin heikosti. Sen lisäksi pudotuspelit ja harkkamatsit (raporttien perusteella) menivät aika heikosti. Bennettin suhteen taas uskon, että tulee pelaamaan uransa parhaan kauden ja tekee pisteitä 35-40. Lucicin suhteen olen toiveikas. Hinta-laatusuhde tulee tietysti olemaan huono, mutta uskon, että tulee täyttämään Nealin jättämän "aukon" helposti.

Peters antoi muutama päivä sitten aika paljon kritiikkiä Duben ja Kylingtonin suhteen, joten saa sitten nähdä, että millä kokoonpanolla lähdetään avausotteluun.
Vahva komppaus Lindholmiin sekä Luciciin. Lindholmilta on varmastikin realistista odottaa sellaista 40-50 pistettä, kaikki tuon yli olisi ainakin allekirjoittaneelle suuri yllätys. Lucic on pakostakin parannus Nealiin, se kuinka pieni (tai suuri) selviää aikanaan. Bennettin suhteen olen varovaisempi, monta vuotta sitä kunnon läpimurtokautta on toiveikkaana odoteltu mutta aina on joutunut pettymään. Tekee paljon asioita hyvin ja täyttää roolinsa joukkueessa mutta kyllä hänestä voisi, tai jopa pitäisi saada vielä enemmän irti.

Enää muutamat yöt nukuttavana ennen kuin kiekko putoaa jäähän Coloradoa vastaan, eihän tässä malta odottaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Vahva komppaus Lindholmiin sekä Luciciin. Lindholmilta on varmastikin realistista odottaa sellaista 40-50 pistettä, kaikki tuon yli olisi ainakin allekirjoittaneelle suuri yllätys.
- En nyt välttämättä ihan yllätyksenä pitäisi, jos on lähemmäs 80p edeltävällä kaudella painanut pelaaja yltäisi yli 50 pojoon.

- Lucic saa aika huonosti pelata joo, mikäli aikoo alittaa viime kauden Nealin tason, ja siitä olen itsekin luottavainen, että nelosen roolissaan ei voi niin pahasti kyykätä kuin Neal tulosyksikössä.

- Bennettiin uskoa löytyy täältäkin. Tosin jos ei pääse pelaamaan Tkachukin tai Gaudreaun kanssa, niin se on tietysti jo lähtökohtaisesti aika iso miinus, mutta jos näin käy, niin sitten ei sovikaan odottaa mitään kuuta taivaalta tehojen valossa. Eiköhän se Bennettin isompi arvo mitata sitten playoffeissa taas, kunhan sinne päästään. Se hetki jos keväällä koittaa, niin toivottavasti muutkin nuoret kärkipelaajat ovat Samsonilta imeneet playoff-oppia.

Eli juurikin tuo kärkipelaajien taso kevään peleissä on itselleni se koko kauden tärkein arvoitus. Playoffeihin pitää toki selvitä ensin, mutta viime kevään jälkeen se on edelleen päällimmäisenä mielessä. Miten erityisesti Monahan ja Gaudreau esiintyvät kevään isoissa peleissä? Ihan toissijaista ainakin itselleni, että onko runkosarjasijoitus Pacificissa 1., 2., 3. vai WC-paikan kautta playoffeihin, kunhan sinne mennään. Samaten se spekulaatio, että kuka tulee vastaan ja ketkä voidaan välttää, jos sijoitutaan sille ja sille sijalle. Aivan sama, Tärkeintä on nähdä, ettei ykköstykit petä samalla tavalla. Jos pettävät, niin kesällä 2020 saa tehdä isoja peliliikkeitä. Sitä keskustelua keväällä kävimmekin jo tuoreeltaan playoff-pettymyksen jäljiltä, että kuinka aktiivinen siirtorumba nähdään tänä kesänä. No, erinäisistä syistä oli melkoisen hiljainen kesä, joten katsotaan sitten deadlinella/kesällä uudestaan sitä puolta.

Mutta totta kai nautitaan, että maailman parasta urheilusarjaa päästään taas pitkän tauon jälkeen katsomaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy