Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ainakin Brodie+Jankowski olisi liikkunut toiseen suuntaan. Tuskin tuo Avsien tarjous edes oli samaan aikaan Toronton pöydällä, kun eihän siinä olisi ollut mitään järkeä, että olisivat noista kahdesta vaihtoehdosta valinneet ennemmin Flamesin tarjouksen. Nuo Kadrin kommentit nyt olivat sen tason jargonia, etten niille kyllä antaisi mitään painoarvoa.

Eipä sitten tullut Ferland takaisin ja valitsi vielä kaiken lisäksi juuri Nucksit. Olisin kyllä tuolla sopparilla ottanut mieluusti takaisin, mutta ei voi mitään. No, Maroon sitten sisään kolmen vuoden sopparilla, niin hyvä UFA-putki saa jatkoa.

Kauden alkuun on nyt vielä melkein 3kk aikaa, mutta voisihan tuossa nyt jotain jo tapahtua. Tämän kuun aikana nyt ainakin selviävät Bennettin ja Rittichin tulevat sopimukset.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Kun tuon avausviestin kauden jälkeen rustaili tähän ketjuun, niin ajatuksissa oli offseasonin osalta Brodien, Frolikin ja mahdollisesti Jankowskin kauppaaminen. Milan Lucicin nimeä en kuitenkaan joukkueeseen kaavaillut, mutta sieltä se kuitenkin Nealiin mentiin vaihtamaan. Paperivörkit ovat vissiin pahasti kesken, kun ei tarkempaa retain + pick -tietoa tule, mutta lähtökohta Lucicille on se, että ilman ihmeitä on nelosketjussa/poppareilla. Nealiakaan ei tullut tulevan kauden hahmotelmaan laitettua pelaavaan kokoonpanoon, mutta tämän kaupan osalta hän on kuitenkin se vähemmän paska pelaaja, ja omaa paremmat saumat bouncebackiin (vaikka koko viime kauden mieheltä nähneenä sitä ei ole helppo ennustaa). Jos tästä joku puoli miljoonaa - milli saadaan palkkakattoon lisätilaa + se varausvuoro, niin sitten voi olla ihan ok, tosin tässä pitää huomioida myös se Lucicin NMC ja vaikutus esim. siihen lähenevään expansion draftiin. Toivottavasti siellä on kuitenkin tämä vaikutus huolellisesti huomioitu, nimittäin jos tulevassa expansionissa joku Mangiapane tai Andersson menetetään Lucic-Neal -treidin takia, niin voivoi...

Jossain luki, että Friedmanin mukaan olisi 600k/10% retain Oilersilta, joka mun järjenjuoksuni mukaan tekisi Lucicin caphitiksi 5,4M$ per vuosi, mutta odotellaan ne tarkat tiedot vielä, niin katsotaan, viilletäänkö ranteita auki.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Edmonton Oilers have "kicked the tires" on trading for James Neal of Calgary Flames, NHL insider says

Tämä artikkeli tuli mieleen heti. Nealin ja Lucicin vaihtoa spekuloitiin jo kesäkuun alussa. Tuossa artikkelissa mukana myös Nucksien Ericsson kolmantena.
Jos kuitenkin olisi kyse siitä, että Neal lähtee ja saadaan cappitilaa+sälää ja Lucic vaihtuisi vielä Ericssonin ja saatais lisää cäppitilaa +sälää, niin sitten ok. Muutoin tämä on aika kallis paikkaus Hathawayn tontille, olkoonkin, että kokoa ja voimaa tää joukkue kaipaa.
Jotenkin sellanen tunne, että tämä liittyy johonkin tai joihinkin muihin asioihin tämä kauppa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Sellaista. No, katsotaan nyt ensin, että miltä tuo lopullinen kauppa tulee näyttämään ja jääkö Lucic sitten lopulta edes joukkueeseen. Jos jää ja pelaa ensi kaudella Flamesin 3-4 ketjuissa ja Neal puolestaan McDavidin kanssa, niin ainakin tehopisteiden perusteella Oilers tulee tuon treidin viemään. Pitää kuitenkin ottaa se asia huomioon, että ei Nealilla olisi jatkossakaan ollut mitään asiaa top-6 rooliin Flamesin riveissä, joten tuskin nuo viime kauden surkeat tehot olisivat kovin paljoa nousseet kuitenkaan. Sen takia en nyt varsinaisesti koe, että joukkue olisi tuon treidin takia heikentynyt mitenkään.

En sitten tiedä, että vaikuttiko tuohon treidin syntyyn mitenkään, mutta Lucicin myötä Flames säästää oikeassa rahassa 7M ja tuo siis jo ilman palkanpidätyksiä.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Ajatuksia yhden yön jälkeen.
- Kysyntää Nealin(tai Lucicin) soppareille ei paljoa ollu
- Neal on hankala persoona pukukopissa? (tsn.ca ja sportsnet.ca)
- Lucicia suositteli moni pelaaja ja mm. Iginla oli kannustanut tulemaan Flamesiin. (flames.com)
- Nealille ei todellakaan ollut mitään oikeaa käyttöä/top 6 paikkaa ens kaudelle.
- Lucic on esim. Ylivoimalla maalin edessä ihan yhtä hyödyllinen, ellei jopa parempi, kuin Neal.
- MT#7 saa hyvän backupin tehdä pikkukoiruuksiaan...
- Oilersissa Neal saa varmasti sellaisen näytönpaikan, jota tarvii.
- Flamesillä on pitkästä aikaa sellanen pelaaja, jota vastustaja joutuu kattomaan 'pää ylhäällä' ja joka ei vie pakin paikkaa.

Parhaimmillaan Lucicin kokonaisvaikutus muihin on sellanen, että saavat joko pikkasen lisää rohkeutta ja röyhkeyttä tai millin-pari lisätilaa jäällä
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Gaudreau - Monahan/X1 - Lindholm
Tkachuk - X1/Monahan - X2
Dube - Backlund - Bennett
Mangiapane - Ryan - Hathaway
Czarnik

Giordano - Andersson
Hanifin - Hamonic
Välimäki - X3/Kylington/Stone

Rittich
X4/Smith

X1: "Kadri/Hayes/Duchene"
X2: "Zucker/Kapanen/Hoffman"
X3: "McQuaid/Engelland"
X4: "Kuemper"
Tuota ekaa kaavailua jos päivittää, niin rosterin ulkopuolelle jätetyistä sopimuspelaajista Neal siis ulostettiin Luciciin. Ja kun noista alaketjujen nimistä Hathaway jatkoi matkaa Washingtoniin, niin Lucicin nimen voi sinne johonkin väliin sitten laittaa, tosin jonkin sortin epätasapainossa edelleen ollaan LW vs. RW -spoteilla. Lucicista ei suoraa Hathawayn korvaajaa saa, koska on juurikin vasen laita leftin kätisyydellä, eikä ole yhtä jalkava tai samalla tavalla hyödyksi alivoimalla (jos saa ylipäätään erikoistilanneaikaa, on se kakkosyv:ssä maalinedustalla). Lienee erittäin todennäköistä, että Bennett tulee pelaamaan edelleen laidassa, mahdollisesti oikealla kaistalla.

"X1"/"X2":n haku jatkuu toivottavasti, mutta sentteripaikan perään heitetyt nimet voi ainakin vetää yli, sillä jokaiselle löytyi jo uusi koti (vaikka lähellä käytiin). Ykkösprioriteettina on tietenkin saada RFA:t kiinnitetyiksi. Frolikin kauppaaminen varmasti jatkuu, ja jos nyt vastinetta miettii, niin varmaan varausvuoroa voi lähinnä odotella. Muutenkin tuntuu auttamatta siltä, että näistä hyökkäyspään upgradeista vain toinen X1/X2 voi toteutua (todennäköisesti laituri), ja Jankowski tulee kuitenkin joukkueessa jatkamaan, vaikka toivoin tuoreeltaan playoff-pettymyksen jälkeen isompaa mylläystä. Treidispekulaatioissa pyöriviä sopivia laatusenttereitä ei paljon ole, ja UFA-markkinoiden suuntaan on turha tuijottaa. Käytännössä suurin hyöty Jankowskista on alivoimalla (ja nyt se tietysti vähän korostuu vielä, kun Hathaway meni ja Lucic tuli), mutta jos tuonne sentteripäivitystä halutaan, niin se tarkoittaisi käytännössä Ryanin tai Jankowskin laittamista laitaan, koska Monahan ja Backlund ovat ainakin puhtaita senttereitä (kuten myös käsittääkseni Jankowski on aina ollut), ja Ryanista selvästi tykätään nimenomaan keskikaistalla. Jos se Kadri-siirto olisi toteutunut (ja mikäli sentteri kuitenkin saadaan vielä kesän aikana hankittua), niin olisi mielenkiintoista nähdä, miten tuo sentteripaletti olisi järjestäytynyt. Mielestäni tuollaisessa skenaariossa voitaisiin harkita vaikkapa Jankowskin vaihtoa päittäin johonkin middle-6-RW:iin. Tai ylipäätään leftin laiturin kauppaaminen poispäin olisi tässä epätasapainossa mahdollista. Muuten ratkaisuna on antaa kakkosketjun oikean laidan sauma Bennettille/Mangiapanelle/Dubelle/kuka ikinä ilmoittautuu ehdokkaaksi (jahka se Frolik kaupataan). Todennäköisin tapa uudelle TOP6-hyökkääjähankinnalle lienee Brodien treidaus. "X3" syvyyspakki ei varmaan ole toteutumassa, eikä se myöskään ole tärkeysjärjestyksessä lähelläkään tärkeintä prioriteettia. Maalivahtiosasto on Talbotin sopimuksen myötä Rittichin jatkoa vailla, ja nähdään sitten, miten uusittu kaksikko lähtee toimimaan.

Eli jos realistisesti tällä hetkellä arvioi, niin:

Gaudreau - Monahan - Lindholm
Tkachuk - Backlund - X
Dube - Jankowski - Bennett
Lucic - Ryan - Mangiapane
Czarnik, Quine

Giordano - Andersson
Hanifin - Hamonic
Välimäki - Kylington/Stone

Rittich
Talbot

X: "Zucker" tms.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Nojoo, noita kaikkia tarkoitin. Czarnik 175, Ryan 180, Dube 180, Bennett 185, Quine 183, Mangiapane 178, Jankowski 193.

Jankoa ja Bennettiä lukuunottamatta ovat pienehköjä kavereita. Kovuuttahan Flames kaipaa ja Lucicilla oli viime kaudella enemmän taklauksia, kuin Flamesin kahdella eniten taklanneella yhteensä (225-259) (NHL Statistics - Stats of the National Hockey League)
Flamesia vastaan oli loppukaudesta (ja osaltaan Coloradon?) helppo pelata jos ei maaleja tullut, kun kovuutta puuttui. En nyt tokikaan sano, että ML korjaa ongelman, mutta ehkä nykykiekossa kuitenkin nopeuden lisäksi pitää olla kovuutta ja monipuolisuutta.
Mielenkiinnolla odotan mitä ensi viikon aikana tapahtuu, kun Bennettin abrbitration on merkitty 27. päivälle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Flames move closer to getting new arena in Calgary

Kauan on puhuttu uuden areenan tarpeesta, ja nyt ollaan päästy sopuun ehdoista. Tämänhetkinen pelipaikka Scotiabank Saddledome on NHL:n toiseksi vanhin, tosin Rangersin Madison Square Garden on saanut melkoiset upgradet tämän vuosikymmenen puolella. Eli sikäli uuden tarvetta on ollut, ja tasaisin väliajoin onkin Canadan mediassa ollut juttua tähän liittyen. Tuon NHL.comin jutun mukaan rakennushommat alkaisivat v. 2021 ja kolmisen vuotta arvioidaan kestoksi. Uusi areena olisi kapasiteetiltaan 19,000 silmäparia.
 

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
TSN raportoi että halli maksetaan puoliksi kaupungin ja Flamesin kesken. 275milj. kummatkin.
Käsittääkseni juuri tuosta kaupungin osuudesta tässä on useampi vuosi väännetty.
Osittain aiheesta. Miksi voittoa tuottavan organisaation uusi halli pitäisi rahoittaa veronmaksajien rahoilla.
 
Jag spelar rollspelen, men det spelar inger roll.

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Miksi voittoa tuottavan organisaation uusi halli pitäisi rahoittaa veronmaksajien rahoilla
Yleisesti ottaen hyvä kysymys. Tässä tapauksessa kaupunki saa verotuloja ja prosenttiosuudet Lipputuloista. Areena kuitenkin toimii monitoimipaikkana ja muistaakseni jotain kaavailuja oli, että siihen kylkeen tulisi jonkinlaista elämyspuistoa.
Toisaalta Edmontonissa vastaavan hallin rahoituksen osalta joukkueen omistaja maksoi vain puolet Flamesin suunnitellusta ja siihen verrattuna omistajalta iso vastaantulo.

Ohessa vielä linkki tuohon TSN:n juttuun:
Tentative agreement struck in Calgary for Flames new arena, replacing the Saddledome - TSN.ca
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Hy ä sopparin Bennettille. Monipuolisuuteensa nähden ei oo kallis.
Tässä pitäisi parin päivän sisällä tapahtua yks ulososto ja Rittichin (silta)sopimus.
Tuon ulosostopäivön jälkeen nähdään taas uusia sopimuksia ja varmaan pelaajakauppoja. Saa nähdä mikä Kanadan jengeistä kiinnittää RFA-pelaajiaan ensimmäisenä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tämä jäi vielä Bennettin sopparista sanomatta: sopimuksen jälkeen Bennettillä on vielä yksi RFA-vuosi käyttämättä, joka on tietty myös positiivinen asia tulevaisuuden kannalta.

Jos joku ulosostetaan, se on Stone, mutta se ei taida ihan kirkossa kuulutettu olla.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Bennettille tosiaan sopivasti vuosia ja hintakin oli hieman vähemmän mihin olin varautunut, joten taas kerran voi olla tyytyväinen Tren RFA-sopimukseen.

Jos en nyt ihan väärin laskenut, niin Stonen mahdollisen ulososton jälkeen tilaa olisi 10,5M. Siihen pitäisi sitten mahduttaa Tkachuk, Rittich ja Mangi, joten varmaan vielä nähdään jotain muitakin liikkeitä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Milan Lucic.
Flames ei käsittääkseni voi ostaa Lucicin sopparia ulos, sillä tämä ei ollut joukkueen riveissä edellisen siirtojentakarajan umpeutuessa. Mikä on ymmärtääkseni ehto toisen ulososto ikkunan kanssa.
Eikä tuo ikkunakaan taida aueta ennen kuin Rittichin soppari on saatu pakettiin. Ihan heti ei siis ulososto uutisia Calgarysta kantaudu, sikäli kun olen siis ymmärtänyt nuo pykälät oikein.
 
Olet vanha, kun joudut laittamaan huutomerkin sijaan kysymysmerkin lauseen 'Mitä minä sanoin' loppuun.
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se pääsi unohtumaan noista palkkakatto-laskelmista, että Gilliesin tulevan kauden sopimus olikin 1-suuntainen. Eli silläkin rintamalla tulee varmaan tapahtumaan jotain, kun tuskin joukkue enää lähtee kokeilemaan sitä kolmen maalivahdin taktiikkaa.

Flames ei käsittääkseni voi ostaa Lucicin sopparia ulos, sillä tämä ei ollut joukkueen riveissä edellisen siirtojentakarajan umpeutuessa. Mikä on ymmärtääkseni ehto toisen ulososto ikkunan kanssa.
Eikä tuo ikkunakaan taida aueta ennen kuin Rittichin soppari on saatu pakettiin. Ihan heti ei siis ulososto uutisia Calgarysta kantaudu, sikäli kun olen siis ymmärtänyt nuo pykälät oikein.
Eiköhän se ehdotus Lucicin sopparin ulosostamisesta ollut pelkkä huono provo-yritys.

Itse ainakin olen ollut siinä käsityksessä, että Stonen kohdalla tuo ulososto-ikkuna aukesi siinä vaiheessa, kun pelaaja/pelaajia haki välimieskäsittelyyn.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Itse ainakin olen ollut siinä käsityksessä, että Stonen kohdalla tuo ulososto-ikkuna aukesi siinä vaiheessa, kun pelaaja/pelaajia haki välimieskäsittelyyn.
Periaattessa näinkin, mutta jos en väärin tätä kohtaa capfriendlysta ymmärtänyt, niin nuo välimiesjutut pitää saada kuitenkin päätökseen, ennen kun mahdollisen ulososton voi virallisesti suorittaa:
Clubs are permitted to perform a buyout outside the regular period during the 48 hour period beginning on the third day after the final of [CBA 13(c)ii]:
  1. Settlement of the Club's final arbitration case, or
  2. Receipt of the Club's last arbitration award
 
Olet vanha, kun joudut laittamaan huutomerkin sijaan kysymysmerkin lauseen 'Mitä minä sanoin' loppuun.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy