Calgary Flames 2014–2015

  • 102 803
  • 316

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nuoremmalta Granlundilta tosiaan vahva sisääntulo, enkä ole yllättynyt. Olisi ottanut NHL-paikan ilman preseasonilla tullutta loukkaantumista jo muutenkin rosterista, ja nyt jatkaa siitä, mihin ennen vammaansa jäi. Tuo Gaudreau - Granlund - Hudler on helvetin lyhyt ja kaikkien mielestä varmasti liian vähän fyysisyyttä löytyy, mutta kyllähän tuo suorastaan kukoistaa peliälyä, ja neljän erän otannalla on ollut toimiva ketju. Gaudreau nyt on sellainen jumala peliälyltään ja sulavalta liikkeeltään, että eipä tämä tehoilu ole itseäni yllättänyt. Hudler on myös hyvässä iskussa, ja tämä kolmikko pystyy kyllä sellaiseen kiekon liikutteluun, että sitä on kiva katsoa. Molemmat Granlundin pelit olen katsonut, ja eilisessä pelissä painoi pari mukavaa niittiäkin. Ottanut tärkeitä aloituksia myös omilleen, vaikka prosentti pienellä otannalla heikko onkin. YV:llekin miehen kyllä laittaisin, mutta eilisessä pelissä ei pahemmin yv-vastuuta saanut.

Eiliset yv-koostumukset taisivat olla seuraavat:

Gaudreau - Monahan - Setoguchi
Wideman - Russell

Glencross - Hudler - Jones
Giordano - Brodie


Tuossa on ideana ollut se, että toisessa ylivoimassa maalinedustalla on Setoguchi, ja toisessa Glencross. Glencross onkin siinä roolissaan loistava, pari ohjurimaalia jo painanut tällä kaudella. Setoguchi on yritteliäs, mutta tehoton. Granlund olisi kiva nähdä siinä paikassa, koska siellä on jo Widemanilla rightin pyssy, joka saa myös jotain aikaiseksi. Toki Jones ja Setoguchi ovat kahden yv-ketjun ainoat rightin hyökkääjät, mutta ei se auta, jos ovat tehottomia. Se myös onkin se Flamesin akilleen kantapää ylivoimissa, että kelvolliset rightin ampujat uupuvat, jos ei nyt Widemania huomioida.

Hyökkäysrosteri kaikkien ollessa terveinä olisi nykyesityksillä tällainen:

Glencross - Monahan - Colborne
Gaudreau - Granlund - Hudler
Raymond - Backlund - Byron
Bouma - Stajan - Jooris
+ Bollig, Jones, Setoguchi, McGrattan jne...


Pelien suhteen otanta on vielä suht pieni, mutta Flames jaksaa tehdä töitä pelistä toiseen kovalla asenteella, joten tulevaisuus näyttää valoisalta. Ehdoton valttikortti on Flamesin pakisto, jossa on kaksi loistavasti toimivaa pakkiparia + Engelland-Smid-Diaz, joista ensimmäisenä mainittu on pelannut alkukaudella tosi hyvin. Brodie on etenkin ollut alkukaudella jäätävän hyvä. Luistelu, varmuus kiekon kanssa jne., aivan jäätävän hienoa katsottavaa. Sitten kun on vielä Giordano johtajana + terrierimäinen ja periksiantamaton blokkikone Russell, niin kyllä on hyvä Flames-fanin olla juuri nyt muutaman paskan kauden jälkeen. Russellista olikin viime yön pelin erätauolla mielenkiintoinen juttu. Hänen isänsä työskenteli menneisyydessä härkätaistelutilaisuuksissa "pelastajana", eli jos härkätaistelija joutui alakynteen härän kanssa, niin Russellin faija ryntäsi sinne pelastuspuuhiin. Rajulta touhulta kyllä kuulostaa, mutta samalla tietää kyllä, että keneltä Russell ja hänen kaksoisveljensä Ryan (joka pelaa tällä hetkellä SHL:ssä) ovat peli-identiteettinsä hankkineet.

Näyttää siis siltä, että Flames ei ilmottaudu kilpailuun McDavidista ja Eichelistä. No, ei se nyt meikäläistä haittaakaan, koska täältä löytyy hyvä sentteriosasto tulevaisuutta ajatellen. 90-lukulaisia organisaatiossa kumminkin mm. Monahan, Bennett, Granlund, Colborne & Jankowski, sekä sentterilaiturit Bouma, Jooris & 89-ikäluokan Byron. Paljon mieluummin tällaista jaksaa katsoa, kuin esimerkiksi jotain Sabresin muniinpuhaltelua. Ensi kesän draftista joku hyvä oikea laituri ja/tai top4-potentiaalin omaava pakki vielä haaviin, niin alkaa olla rebuildit jo valmiina.

Suurimpia ongelmia/puutteita kun mietin, niin eilisen jälkeen ajattelin, että ylivoimaprosentti ei varmaan ole ihan NHL:n parhaimmistoa. No, yhdentenätoista Flames näyttää kuitenkin majailevan koko NHL:n mittapuulla, joten ei sitäkään alkukauden otannalla voi kauheasti moittia. Alivoimaprosentti näyttää olevan sitten heikompi (24. koko liigassa), ja siinä ehkä heijastuu hieman tämän hetken sentteritilanne, kun av-duunarit Stajan ja Backlund ovat sivussa ja aloituksia hävitään turhan paljon. Aloitusprosentti onkin NHL:n kolmanneksi heikoin. Sitä sitten paikkaa se Flames-pelaajien uhrautuvuus, kun kiekkojen tielle hypitään aika railakkaasti. Blokkitilastossa majaillaankin koko liigan kolmosena.

Mutta mihin asti bensa sitten tällä kaudella riittää? Viime kaudella kumminkin kevätkaudella Flames voitti pelejä enemmän kuin hävisi, ja samaa ollaan pystytty nyt jatkamaan, ehkä jopa vielä lisää ollaan pystytty kasvamaan keväästä. Jos sama työmoraali ja yhtenäisyys jatkuu samanlaisena tulevaisuudessa, niin Flames tulee olemaan NHL-kauden 2014-2015 positiivisin yllättäjä ja Hartley Jack Adams Awardin voittaja. Hartleylle pitää kyllä antaa krediittiä. Viime kauden jälkeen olin vielä vähän epäileväinen hänen suhteensa, koska vaikka loppukausi olikin pirteää, niin alku jätti mietittävää. Mutta miehen tekemistä penkin päässä on kivaa seurata, ja kuulla hänen haastatteluitaan. Eilenkin taputteli siellä milloin Joorista, milloin Granlundia hyvien vaihtojen jälkeen. Kärkipakkien loukkaantumista Flames ei todennäköisesti kestä, joten suurin uhkakuva lienee se, että joku kolmikosta Giordano-Brodie-Russell tippuisi sivuun.
 

Lescinzky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itseä eniten Calgaryn joukkueesta kiinnostaa Johnny Gaudreau. Oli aivan uskomaton viime MM-kisoissa ja tiesin jo silloin, että tästä pojasta tulee NHL-tason hyökkääjä. Erittäin taitava ja nopea pelaaja. Ikääkin vasta 21v. Gaudreaun kausihan on lähtenyt hyvin käyntiin kun 12 ensimmäisestä pelistä on kertynyt tehot 2+6 ja tehotilastokin on reippaasti plussan puolella, +7. Calgary ei tule taistelemaan McDavidista tai Eichelistä vaan joukkue menee pleijareihin pitkän tauon jälkeen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja voittojen tiellä jatketaan! Pelinä vähän nihkeämpi kuin esimerkiksi pari edellistä, mutta luonnetta tämä jengi kyllä osoittaa. Capitals sai periaatteessa Flamesin johtaessa 2-1 kaksi tuuri -tai räkämaalia (miten nyt itse haluatte mieltää), eikä tuomarilinja ainakaan suosinut Flamesia noilla hetkillä (Glencrossin ja Bolligin tilanteet kyseenalaisia). No, kolmannen erän eka kymppi meni omissa pyörimiseen aika lailla, mutta tokalla kympillä saatiin enemmän painetta Caps-päätyyn, ja sanonta "What goes around comes around" piti ainakin jollain muotoa kutinsa, kun Flameskin sai sen onnekkaan pompun vihdoin ja viimein Granlundin hienon päätypelin jälkeen, ja peli tasoihin. Erän viimeisellä sekunnilla Flames hiukan ylihyökkäsi, ja se oli kostautua Capitalsin ykköstä vastaan. Hiller kuitenkin otti vikalla sekunnilla loistavan patjapelastuksen Wilsonin takatolppapaikkaan, kun Bäckström tarjosi siitä Wilsonille ratkaisun avaimia. Jatkoajalla sitten Monahan tälläsi helvetin makean voittomaalin Capsin tähtien ollessa jäällä, kun läpi ottelun loistavalla liikkeellä pörrännyt Josh Jooris antoi hienon poikittaissyötön, josta Mony ei kyllä erehdy.

Viime yön matsissa Gaudreaun pisteputki katkesi, mutta kaveri pelasi flunssaisena, ja vähän. Peliaikaa tuli siis vain se inan päälle 11 minuuttia, ja sellainen normaalivauhtinen Gaudreau loisti poissaolollaan. Eipä siinä mitään, ensi peliin sitten terveenä taas dominoimaan. Pakistossa Brodie-Giordano-Russell -akseli on loistava, ja jatkoi sellaisena myös viime yönä. Hyvältä näyttää kaikin puolin tämä vieraskiertue, kun 2/2 voitettu jo, ja 3 peliä jäljellä, joista yksi matsi Hurricanesia ja yksi Panthersia vastaan.

Bärtschin tilannetta en sitten ymmärrä ollenkaan. Hartley on kyllä tehnyt hyvää duunia ja tykkään hänen toiminnastaan, mutta Bärtschin kohdalla on tässä poikkeus sääntöön. Eilen sveitsiläinen pelasi vaivaiset kahdeksisen minuuttia, miksi? Mitä helvetin hyötyä tuosta nyt on, jos ei sitten anneta kunnon roolia, tai edes jotain 12-14 minuutin kolmosketjulaisen peliaikaa. Ei ole kauhean aurinkoinen tulevaisuus Bärtschillä Flamesissa, siltä se tällä hetkellä näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Bärtschin tilannetta en sitten ymmärrä ollenkaan. Hartley on kyllä tehnyt hyvää duunia ja tykkään hänen toiminnastaan, mutta Bärtschin kohdalla on tässä poikkeus sääntöön. Eilen sveitsiläinen pelasi vaivaiset kahdeksisen minuuttia, miksi? Mitä helvetin hyötyä tuosta nyt on, jos ei sitten anneta kunnon roolia, tai edes jotain 12-14 minuutin kolmosketjulaisen peliaikaa. Ei ole kauhean aurinkoinen tulevaisuus Bärtschillä Flamesissa, siltä se tällä hetkellä näyttää.

Ei mielestäni Bärtschi ansaitse mitään erityiskohtelua verrattuna muihin pelaajiin. Tämän kauden näytöillä jopa ihme, että nostettiin NHL-kokoonpanoon. Annetaan sitten sitä peliaikaa enemmän, kun kaveri näyttää, että on sen arvoinen. Pidän siitä, että peliaikaa annetaan peliesitysten mukaan. Monet muut nuoret pelaajat ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä, kuten Gaudreau, Granlund ja Jooris, joten ei heidän peliaikaansa kuuluisi vähentää Bärtschin kustannuksella. Flames on myös nyt voittavassa vireessä, joten minua ei yhtään haittaa jos pelit voitetaan ja Bärtschi pelaa 8 minuuttia ottelussa.

----------------------------------------------------------------------------

On ollut ilo nähdä Flames voittavassa vireessä pitkästä aikaa. Materiaalin ei pitäisi riittää voittamiseen NHL-tasolla, mutta silti osoitetaan jotain muuta. Giordano ja Brodie ykkösparina toimivat joukkueen selkärankana ja maalilla on myös kaveri johon voi luottaa. Hyökkäyksessä on myös tasaisesti onnistujia ja Gaudreaun kiemurat jaksavat viihdyttää. Itselleni on alkanut kertyä pientä toivoa playoff-peleistä keväällä, mutta kausi on pitkä ja saa nähdä mihin tää homma lähtee kehittymään.

Vaikea löytää pettymyksiä joukkueesta, mutta kuuluukohan Devin Setoguchi enää NHL:ään vai ei? Odotin Setolta hyökkäystehollisesti jotain, mutta seitsemän peliä on mies vedellyt kiikareilla ja tätä tahtia mies päättää kautensa AHL:n puolella.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei Bärtschin peliajalla ole mitään järkeä käyttää rosteripaikkaa tuollaiseen. Jos ei pärjää/ei haluta antaa vastuuta, niin miksi on rosterissa? Mieluummin joku McGrattan pelaamaan noita minuutteja. No toivottavasti tuossa on kyse vain yksittäisestä pelistä, siellä jouduttiin kuitenkin kuormittamaan monia hyökkääjiä, kun Gaudreaullakin oli flenssua, ja pelasi myös pienillä minuuteilla. Mieluummin sitten AHL:ään Bärtschiä, kuin tuollaiseen rooliin. Se on toki fakta, että Bärtschi ei parina viime kautena ole juuri onnistunut kehittymään. Itse asiassa kolmen vuoden takainen Bärtschi oli parempi pelaaja kuin nykyinen.

Setoguchi ei ole tehoillut, ja on aikamoinen farssi, että mies on saanut ylivoima-aikaa. Kuitenkin viime yönä pelasi yllättävän hyvin sitä alemman ketjun rouhijaroolia. Taklasi useamman kerran painavasti. Kiekollisesti miehestä ei toki hääviä hyötyä ole, ja koska oikeita laitureita tuo Flamesin hyökkäysosasto ei pahemmin tihku, niin pakko siellä on tässä loukkaantumistilanteessa pitää näitä Joneseja ja Setogucheja. Toteuttavat kuitenkin kohtuullisesti Hartleyn pelitapaa, ja peli-ilme kummallakin on ollut taisteleva.

"Puhtaita" oikeita laitureita ei tämän hetken jengissä ole kuin Hudler, McGrattan, Jones, Jooris ja Setoguchi. Toki Colbornea ja Byronia voidaan sitten tarvittaessa tunkea sinne, joka on positiivinen asia. Lisäksi uskon, että AHL:stä ensi kauden rosteriin puskee Émile Poirier, joka veti vakuuttavan debyytin viime viikonloppuna kahdella maalillaan. Poirier on kehittynyt hyvää vauhtia, ja koska Flamesin prospektipoolissa suurimmat raot lienee juuri oikean laiturin paikalla, on miehen onnistuminen tulevaisuudessa tärkeää. Itse olen ainakin optimistinen, sillä Poirierin pelityyli varmasti istuu hyvin tähän nykyiseen pelityyliin. Poirierin takana ei siis ole juuri muita kuin Hunter Smith, joka on pelannut ihan pirteän alkukauden myös.

Jos tulevaisuutta ajattelee laajemmalta perspektiiviltä, niin Flamesilla on todella paljon näitä aika nuoria NHL-hyökkääjiä, ja kaikki eivät voi tietenkään mahtua tulevaisuuden Flames-rosteriin. 90-luvulla syntyneitä hyökkääjiä, joita voidaan pitää/ovat jo todennäköisiä NHL-hyökkääjinä, on seuraavanlainen lista:

Bill Arnold, C
Sam Bennett, C
Lance Bouma, C/W
Sven Bärtschi, LW
Joe Colborne, C/RW
Michael Ferland, LW
Johnny Gaudreau, LW
Markus Granlund, C
Mark Jankowski, C
Josh Jooris, C/W
Morgan Klimchuk, LW
Sean Monahan, C
Émile Poirier, W
Max Reinhart, C

(+ Agostino, Hanowski, Knight, Smith)

Ei noista välttämättä kaikki tule NHL:ssä uraa tekemään, mutta ehdottomasti yli puolet ainakin on todennäköisempää kuin epätodennäköistä. Luonnollisesti veteraaneja tulee myös olemaan tulevaisuuden rosterissa useampi, joten mikäli jatkossakin näin laajalta rintamalta tulee positiivisia ilmestyksiä, niin kyllä tuossa ihan hyvät palaset on hankkia treideillä äijiä joillekin pelipaikoille (etenkin puolustukseen, oikeaan laitaan). Odotankin, että jossain vaiheessa on pakko tapahtua jotain sillä rintamalla. Sentteriprospekteista nyt ainakin on ylitarjontaa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ei Bärtschin peliajalla ole mitään järkeä käyttää rosteripaikkaa tuollaiseen. Jos ei pärjää/ei haluta antaa vastuuta, niin miksi on rosterissa? Mieluummin joku McGrattan pelaamaan noita minuutteja. No toivottavasti tuossa on kyse vain yksittäisestä pelistä, siellä jouduttiin kuitenkin kuormittamaan monia hyökkääjiä, kun Gaudreaullakin oli flenssua, ja pelasi myös pienillä minuuteilla. Mieluummin sitten AHL:ään Bärtschiä, kuin tuollaiseen rooliin. Se on toki fakta, että Bärtschi ei parina viime kautena ole juuri onnistunut kehittymään. Itse asiassa kolmen vuoden takainen Bärtschi oli parempi pelaaja kuin nykyinen.

Voi olla myös mahdollista, että Bärtschin treidiarvoa yritetään kohottaa jotenkin. AHL:ssä ei näytä kulkevan ja tähän loukkaantumissumaan oli helppo kokeilla, että löytäisikö Sven virettää NHL:n puolella. Se on huolestuttavaa, että Bärtschi on ottanut takapakkia kehityksessä ja tuskin tässä voi Flamesin junnujen kehitystä syyttää, sillä muut nuoret pelaajat ovat kehittyneet todella hyvin sekä NHL:n että AHL:n puolella. Bust-status kolkuttelee jo oven takana mikäli suunta ei käänny. Harmillista sillä Bärtschi oli suosikkiprospectejani ennen Monahanin varausta ja Gaudreaun esiinnousemista. Nyt muut kaverit menevät ohi Bärtschin kehityksen taantuessa. Taidot eivät varmasti ole hävinneet, mutta ongelma voi olla pään sisässä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voi olla myös mahdollista, että Bärtschin treidiarvoa yritetään kohottaa jotenkin. AHL:ssä ei näytä kulkevan ja tähän loukkaantumissumaan oli helppo kokeilla, että löytäisikö Sven virettää NHL:n puolella. Se on huolestuttavaa, että Bärtschi on ottanut takapakkia kehityksessä ja tuskin tässä voi Flamesin junnujen kehitystä syyttää, sillä muut nuoret pelaajat ovat kehittyneet todella hyvin sekä NHL:n että AHL:n puolella. Bust-status kolkuttelee jo oven takana mikäli suunta ei käänny. Harmillista sillä Bärtschi oli suosikkiprospectejani ennen Monahanin varausta ja Gaudreaun esiinnousemista. Nyt muut kaverit menevät ohi Bärtschin kehityksen taantuessa. Taidot eivät varmasti ole hävinneet, mutta ongelma voi olla pään sisässä.

Tällä kaudella on tullut katsottua kaikki Rochesterin pelit ja Adirondackin matseja tästä syystä pari kappaletta. Bärtschi on ollut todella keskinkertainen. Hänellä on kuitenkin nyt menossa viimeinen waiver-vapaa vuosi, joten tämä kausi on omalla tavallaan vedenjakaja.

Tästä syystä on helppo uskoa, että ylempi johto haluaa kokeilla kaikkia keinoja aina ylösnostosta lähtien. Valmennus kuitenkin peluuttaa pelaajia omista lähtökohdistaan, eikä varmasti anna Bärtschille isompia minuutteja ellei pelilliset edellytykset täyty. Tuskin ylempi johto nimittäin rupeaa valmennukselle kertomaan, kuinka peluuttaa ottelussa pelaajia. Se tie on nimittäin melko lyhyt.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Se on nimenomaan noin, että isommat minuutit kuuluu ansaita. Silloin kun Bärtschi muutama kausi sitten veti NHL-stintillään viiteen peliin kolme maalia, aloitti hän nelosketjun minuuteilla Greg Nemiszin ketjukaverina. Nyt joukkue lisäksi pelaa parempaa lätkää kuin silloin, joten vaikka jonkun haastiksen mukaan viimeiset pari AHL-peliä vaikean alun jälkeen meni Bärtschiltä jo paremmin, niin ei se nyt oikein vakuuta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt sitten tuli tappiollinen peli Tampaa vastaan. Tässä pelissä tuli pitkästä aikaa liikaa virheitä. Joku 4 tai 5 läpiajoa Tampalle, joista tosin vain yhdessä Hiller ei pystynyt maalia estämään. Etenkin tuo kakkosylivoiman jättökuvio, jossa pakki nostaa keskialueella kiekollisena, ja jättää taakse alimmalle Flames-pelaajalle, tuotti Tampalle maalin + toisen läpiajon. Aikaisemmissakin peleissä olen hieman ihmetellyt tuota kuviota, sillä ei se nyt mitenkään hienosti ole toiminut, vaikka jättö olisikin onnistunut. Mieluummin vaan sitä perinteistä parilla syötöllä + jalalla kiekollisena siniviivan yli, ja pyöritys päälle, niin kuin loistava luistelija Brodie teki useamman kerran (yksi johti tuohon Monahanin maaliin).

Bishop oli kyllä jäätävä maalilla, mutta loppujen lopuksi Tampa kyllä ansaitsi voittonsa, koska Flames teki enemmän niitä virheitä. Silti voi olla ihan tyytyväinen, että jälleen kerran pystyttiin aika hyvin haastamaan näinkin kova joukkue kuin Tampa. Brodie ja Giordano ovat sellaisessa vireessä, että alta pois. Pakkien pistepörssin ykkösenä ja kakkosena majailevat, ja ovat kyllä sellainen selkäranka Flamesille, että mikään muu pakkipari ei taida olla yhtä tärkeä joukkueelleen.

Oli positiivista nähdä, että Bärtschi pelasi hyvän pelin. Pääsi pari kertaa maalipaikoillekin, ja jos samalla tavalla jatkaa, niin kyllä se sieltä vielä helähtää. Kun vielä vieraskiertueen kaksi viimeistä peliä on Panthersia ja Hurricanesia vastaan, niin usko on kyllä kova, että ainakin 2 pistettä pystytään helposti kaivamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joukkue, joka ei koskaan luovuta? Se on meidän Flames kaudella 14/15. Vähän oli Tampa-pelin tapaista räpiköintiä tietyissä tilanteissa pari ekaa erää. Ei se Bärtschi nyt kuitenkaan oikein mitään tuolla saa aikaiseksi, -3 ilmeisesti tehosarakkeeseen, vaikka peliaika oli aika pieni. Turhaan sitä nyt enempää siinä katselee, ehkä Hurricanes-pelin vielä saa vetää, koska tuo loukkaantumistelakka alkaa pikku hiljaa hellittää. Colborne sieltä taitaa ekana hypätä takaisin kehiin, joten hyvä homma.

Nousemisen kykyjä sieltä taas kolmannessa erässä kaivettiin esiin. Oli jo kolmas voitto, kun noustaan kolmannessa erässä takaa rinnalle ja lopulta sitten voittoon viimeistään jatkoajalla. Brodien ja Giordanon show't jatkuivat totutun loistavina, unohtamatta tietenkään hyökkäyksessä parhaiten vetänyttä nelikkoa Gaudreau-Monahan-Hudler-Bouma. Giordano nousi jo NHL:n pistepörssin neloseksi, siis neloseksi! Edellä on vain Crosby, Voracek ja Kessel, toki pelejä on tällä hetkellä kesken ja Flamesilla on jo 16 peliä plakkarissa. On se silti aika jäätävää menoa meidän kapteenilta, kun 18 pistettä painaa 16 kauden ekaan peliin. Taustalla vielä Brodie soittaa toista tahtipuikkoa ollen NHL-pistepörssin 21. ja NHL:n pakkien pistepörssin kakkosena pakkiparinsa jälkeen. On kyllä niin kaunista katsottavaa tuo Brodienkin pelaaminen, etenkin luistelu ja nuo nopeat käännökset, joilla hän tykkää tiputtaa vastustajan karvaajia pois kyydistään. Viime yönä jäi pisteittä, mutta ei haittaa pätkääkään, tällä hetkellä Brodie on lisäksi tehotilastossa nelosena.

Rämö sai siirtyä puolessavälissä takaisin tutulle luukkuvahdin paikalleen, kun neljä kertaa helisi omiin. Hiller on kyllä ottanut ykkösveskarin viitan, piti sitten komannessa luukkunsa puhtaana. Toki tuossa oli Rämöllä paikoittain huonoa tuuriakin, esimerkiksi siinä Upshallin tokassa maalissa. Kuitenkin sijoittumisen ja rauhallisuuden suhteen Hiller on mielestäni ollut vankempi. Rämön piikkiin meni pelin eka maali, kun ei pitänyt tolppaa kiinni, ja neljännessäkin oli aika sekoilua torjunta-asennon kanssa, vaikka puolustuskin saa ottaa siitä syitä niskoilleen.

Mutulla muisteltuna Bouma teki kolmannessa peräkkäisessä pelissä maalin, ja oli kyllä komea maali. Etenkin Hudlerin alustus: Luistimella Giordanon syöttö upeasti ja naurettavan helponnäköisesti haltuun, ja siitä pieni no-look passi Boumalle, joka rykäisi kunnon niitin tolpan juureen. Ai että, Boumalle sitä vasta näitä maaleja suo, kun isolle yleisölle ehkä jäänyt pimentoon miehen todellinen arvo Flamesille. Toiseksi hienoimmaksi maaliksi nostan Flamesilta tuon 4-4 -tasoituksen. Siinä siirrettiin Gaudreau Monahanin ja Jonesin ketjuun, ja Gaudreau-Monahan näytti kemiansa. Monahan parkille maalin eteen, Gaudreau kiekollisena toimistosta tarjoamaan passia Monahanille suoraan lapaan huippulupaus Ekbladin ohi, ja Monahan osasi ajoittaa loistavasti lapansa jäähän pakkiväännön seasta. Gaudreau tienasi taas kolme pinnaa plakkariin, kun tuon alustuksen lisäksi toimitti kiekkoa hienosti maalille Jonesin survottavaksi tokassa erässä, ja viimeinen sitten tyhjiin. Tähän saakka 15 pelissä 12 pistettä keskimäärin vähän alle 15 minuutin peliajalla. Nyt alkaa peliaikakin pikku hiljaa kasvamaan, kun Johnny Hockey on siis viimeiseen viiteen peliin hakannut vaatimattomat 2+6 ja plusmiinustilastossa koko liigan 11. Monahan taasen näyttää persettä "toisen vuoden kiroukselle", siinä missä esim. Barkov on ihan lukossa. Käsittämättömän aikuismainen kaveri Monahan on jo nyt, ja jotenkin meikälle on tullut hänestä Eric Staal mieleen.

Tappiketju Gaudreau - Granlund - Hudler siis rikottiin, mutta hyvältä näytti uudet ketjut. Granlund soveltuu mielestäni ihan hyvin tuohon Glencrossin ja Hudlerin väliin, ja toisessa ketjussahan Gaudreaun ja Monahanin yhteistyö pelaa kuin rasvattu. Jonesilta myös loistava peli, alkaa kritiikki vähentyä hänen kohdallaan, kun jatkaa samaa rataa. Vahva ja taisteleva ollut viimeiset muutama peliä, hyvä homma. Setoguchi sen sijaan ei hirveästi sytyttänyt allekirjoittanutta tänäänkään, ja kolmosketju oli eittämättä huonoin Flames-ketju tänään. Sieltä kun Colborne ja hänen jälkeensä Raymond tai Backlund tulee takaisin mukaan, niin ei muuta kuin Setoguchi-Bärtschi-Bollig ulos ja lasarettikolmikko sisään. Bouma ja Jooris muodostavat loistavan duunariparin neloseen, siellä saa kokeneemmat McGrattan ja Bollig istua mun puolesta katsomossa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Unknown kirjoitti:
Ei se Bärtschi nyt kuitenkaan oikein mitään tuolla saa aikaiseksi, -3 ilmeisesti tehosarakkeeseen, vaikka peliaika oli aika pieni. Turhaan sitä nyt enempää siinä katselee, ehkä Hurricanes-pelin vielä saa vetää, koska tuo loukkaantumistelakka alkaa pikku hiljaa hellittää.

Ei saa Hurricanes-peliäkään enää vyölleen, kun Max Reinhart nostettiin ylös, ja Ferland laitettiin IR:ään. Ketjut ovat seuraavat:

Glencross - Monahan - Jones
Gaudreau - Granlund - Hudler
Byron - Reinhart - Setoguchi
Bollig - Jooris - Bouma

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Engelland

Hiller


Siihen kritisoimaani kolmosketjun pelaamiseen siis reagoitiin ottamalla puolustussuuntaan huomattavasti Bärtschiä tunnollisempi Reinhart. Mielestäni hyvä muutos kokoonpanoon, ja nyt odotan vahvempaa suoritusta kolmosketjulta, ainakin omiin pelattaessa. Tappiketju jatkaa kuitenkin myös ennallaan, ja Monahan Glencrossin ja Hudlerin välissä. Se on ihan ok, sillä nuo ovat toimineet myös noin. Jos ei kulje ensi yönä, niin uudestaan sitten sitä Gaudreau - Monahan -parivaljakkoa testaamaan. Eiköhän Hurricanes laiteta nurin, ja vierasrundille saldoksi 4-1-0.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Glencross - Monahan - Jones
Gaudreau - Granlund - Hudler
Byron - Reinhart - Setoguchi
Bollig - Jooris - Bouma

Pakko ottaa kiinni tuosta sentteristöstä. Monahan - Granlund - Reinhart - Jooris nelikko on omien laskujen mukaan pelannut NHL:ssä 91+12+9+19=131 ottelua. Mikähän on kokemattomin sentteristö NHL:n historiassa vai Calgaryn nykyinen? Iälläkään tuota nelikkoa ei ole pilattu, vaikka toki Jooris vähän vanhempi onkin.

Hieno homma, että Calgaryssä alkaa näkymään valoa tunnelissa. Toki tuonne laituriosastolle kaipaisi vähän parempia pelaajia kuin Jones tai Setoguchi, mutta ehkäpä sen vuoro on sitten seuraavaksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hieno homma, että Calgaryssä alkaa näkymään valoa tunnelissa. Toki tuonne laituriosastolle kaipaisi vähän parempia pelaajia kuin Jones tai Setoguchi, mutta ehkäpä sen vuoro on sitten seuraavaksi.

Jep, josko saataisiin pikku hiljaa nostettua Canucks - Flames -rivalryjen tasoa.

Laituriosasto on ihan ookoo, kunhan saadaan loukkaantumissumasta Colborne & Raymond takaisin. Siinä kohtaa ainakin Setoguchin pitäisi tippua nykyisestä nipusta, toisena tippujaehdokkana vahvimpana tällä hetkellä Bollig (Byron neloseen). Jones on ollut parempi kuin viime kaudella, ja vaikka offseasonilla ja kauden ekoissa peleissä annoin itsekin rajua kritiikkiä, niin jos jatkaa samaa peliä kuin parissa viime matsissa, saa jatkaa pelaavassa kokoonpanossa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Pakko ottaa kiinni tuosta sentteristöstä. Monahan - Granlund - Reinhart - Jooris nelikko on omien laskujen mukaan pelannut NHL:ssä 91+12+9+19=131 ottelua. Mikähän on kokemattomin sentteristö NHL:n historiassa vai Calgaryn nykyinen? Iälläkään tuota nelikkoa ei ole pilattu, vaikka toki Jooris vähän vanhempi onkin.

Hieno homma, että Calgaryssä alkaa näkymään valoa tunnelissa. Toki tuonne laituriosastolle kaipaisi vähän parempia pelaajia kuin Jones tai Setoguchi, mutta ehkäpä sen vuoro on sitten seuraavaksi.

Siinä onkin jatkossa ja varsinkin ensikaudella pohdittavaa, kun Bennett tulee mukaan taisteluun sekä lIsäksi on Backlund ja Stajan. Käytännössä kolmen ensimmäisen kentän sentterin tilalle on tarjolla viisi vaihtoehtoa. Junioireille on annettava peliaikaa, mutta pelkästään 23v keski-iällä ei voida kauteen lähteä. Stajan on tietyllä tapaa turhake, mutta kokemus ja aloitustaidot ovat tärkeitä kun meinataan jatkossa parantaa. Helppoa ei granlundilla tule olemaan vakinasen pelipaikan ottamisessa . " allways earned not given" siinä Markukselle mantraa.
Monahan on ollut todella positiivinen yllätys, joutunut Backlundin poissaollessa ottamaan vastaan paljon parempia vastustajia ja silti saanut myös tehoja aikaan. Vähän veikkaan että Bennett pelaa ensikaudella laidalla ja pääsee sitä kautta hieman pehmeämmin mukaan NHL maailmaan.

Sentterit kaudelle 15-16
Backlund
Monahan
Granlund
Stajan

Harmi että Ferland ajettiin kylmäksi, hänellä olisi varmasti annettavaa laituri osastolle. Poirier on nyt tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa maalin, joten saa nähdä kauanko pelaa farmissa.

Jones ja Setoguchi ovat nimenomaan tämän välivaiheen laitureita, lisäksi Hudler ja Glenncross. Pari vuoden päästä he ovat pelkkä kauhea muisto, kun laitureita ovat: Gadreau, Ferland, Poiries, Klimchuk, Colborne, Baertschi.

Puolustus sitten onkin Brodien takana isompi ongelma, siellä prospect pooli on todella ohut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hahaa, Bärtschi alkaa heräillä. 0+3 kahteen viime peliin, ja juuri päättyneessä Senators-ottelussa sai vastuuta myös ottelun lopussa, ja jannu paiskikin nöyrää duunia siellä. Katsokaahan tämä.. Huikea maali kaikin puolin, etenkin Bärtschin kermalätty. Byronin liike on aivan käsittämätöntä, taas kaksi läpiajoa ja en ihan heti keksi vastaavanlaista pelaajaa Flamesin lähihistoriasta. Pitäisi Byronin treenata pirusti läpiajoja, koska mies on melkein joka pelissä ainakin kerran läpi.

Moni jantteri onnistui taas tässä Senators-pelissä. Siinä missä Gaudreau on pisteiden osalta pitänyt pari peliä vapaata, niin etenkin tuo Byronin ketju on kunnostautunut, yllätys yllätys, heti Setoguchin katsomokomennuksen jälkeen. Jooris ja Bärtschi sopivat siihen paljon paremmin kuin hajuton ja kädetön Seto. Rämöltä myös ihan hyvä peli (vaikka eka maali olisi ollut otettavissa ainakin) ja koko jengiltä iso tappo tuo loppupuolen 5vs3-av, jota Senators sai tahkota yli minuutin. Granlund-Bouma -kaksikolta myös vankka esitys. Bouman tulo kehiin jäähynsä jälkeen ja syöttö Granlundille, josta MG veivasi Andersonin kahville rystyltä, oli kyllä maukasta katsottavaa. Aloituksiahan siinä taas hävitiin vähän liikaa, mutta taistelulla paikataan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Yeah baby, you can put it in the win column!

On tämä kyllä aikamoinen nippu, ei voi kun ihmetellä jälleen kerran. Kaksi erää jaksoin itse väijyä, mutta sitten alkoi väsy painaa. Ehkä myös peli näytti siltä, etten jaksanut enää kolmanteen erään odottaa, koska Ducks hallitsi etenkin toista erää aika lailla täysin. No, olisi kuitenkin kannattanut näköjään valvoa, sillä peli käännettiin, ja jälleen kerran Flames pelasi loistavan kolmannen erän. Ja kyllä vaan, ehkäpä NHL:n lyhyin ketju Gaudreau - Granlund - Hudler sen käänsi niinkin isokokoista ja fyysistä joukkuetta, kuin Ducksia vastaan. Ja millä tavalla? No, forecheck, forecheck! Ekasta maalista pitää isoimmat propsit antaa Brodielle, joka pystyi pitämään kiekon juuri ja juuri alueella ja alusti maalin loistavasti vieden käyttösyötöllä Getzlafia ja Fowleria vipuun. Toinen maali sen sijaan syntyi Allen-Vatanen -kaksikon "laadukkaasta" pakkipakki-syötöstä, johon Granlund iski ja tarjosi hienon "vastapallon" Widemanille, jonka lämäri puhui ekaa kertaa. Ja johtomaalissa sitten Gaudreaun vuoro, Vatanen seinille kääpiön toimesta, ja taas kiekkoa Widemanille, joka mälläsi taas hirmupyssyn kaappiin. Kolme maalia siis tältä ketjulta Ducksin ykköstä vastaan, huikeaa! Tasoitusmaalin Ducks tekikin sitten melkein saman tien ylivoimalla, ja tasoitus oli kyllä aika räkäinen pomppu. Giordano löi Palmierin mailasta kiekkoa pois maalinedustalla, ja jonkinlainen kusikaari siinä sitten tippui juuri sopivasti Ducksin kannalta maaliin.

Jatkoajalla sitten pelattiin aika tarkasti (vaikka Flamesilla yksi ylivoimamahdollisuus olikin), ja sehän kävi Flamesille hyvin, kun rankkareihin on heittää tekijämiestä. Gaudreau veivasi upean kaapin kiekonkäsittelytaidoillaan, ja Monahan sinetöi kolmannessa parissa aina yhtä laadukkaalla rannelaukauksellaan kilpikäden puolelle. Hiller otti vielä Perryn yrityksen hienosti kiinni, ja se oli siinä. Peter Maher -memorial night sai upean päätöksen, ja Flames jatkaa voittojen tiellä.

Flames pelasi tämän pelin pitkäaikaistoipilaiden lisäksi myös ilman Jonesia ja kalkkiviivoilla pois jäänyttä Russellia. Eittämättä etenkin Russellin poissaolo näkyi, sillä eihän Diaz ole Russellin veroinen taistelija ja blokkikone. Jones on myös ollut tällä kaudella ihan eri mies, kun taas Setoguchi on sitten niin turha täytemies. Se ehkä näkyi ykkösen pelissä, koska Setoguchista ei kiekollisena vaan ole mitään hyötyä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kirjoitetaas nyt pikku-Makesta vielä erikseen.

Sai hyvän ja tehokkaan alun NHL-kaudelleen, mutta ensimmäiset tehot tuomittiin tuurimaaleiksi. Ehkä ne niitä olivatkin, mutta Granlundin matka on eittämättä jatkunut tasaisen varmana. Vastuu on vain kasvanut peli peliltä, ja viime peli oli ehkäpä paras tähän asti. Getzlafin ketjua vastaan +3 tehotilastoon ja kaksi ykkössyöttöä päälle. Hakannut yhtä kovat pisteet kuin isoveljensä, vaikka pelejä on miltei kymmenen vähemmän. Eihän tämä aiheuta mitään muuta kuin positiivisen ongelman, kun loukkiosasto alkaa tyhjenemään, kun miettii vielä sitä, miten hyvin Monahankin on pystynyt pelaamaan vastustajan parhaimmistoa vastaan. Granlundia ei missään nimessä voi näiden otteiden myötä lähettää takaisin AHL:ään, kun rosteri alkaa täyttyä. Ne ovat ihan eri miehiä, jotka saavat jättää pelejä väliin terveystilanteen ollessa parempi (Setoguchi ja ehkä Bollig nyt ensimmäisinä tulee mieleen).

Jos ajattelee kuukauden päähän, niin mikäli rosteri on silloin terve, löisin hyökkäysosaston tällaiseksi:

Glencross - Monahan - Colborne
Gaudreau - Granlund - Hudler
Raymond - Backlund - Byron
Jooris - Stajan - Bouma


Tuossahan tulee aika positiivinen ongelma (jos siis kaikki hyökkääjät olisivat terveinä), kun mielellään Jonesinkin pitäisi rosterissa nykyotteillaan niin ikään. Onnistujia on vaan päässyt alkukauteen kertymään liikaakin (mm. Jooris-Bouma täydellinen pari liikkeeltään ja energialtaan nelosen rooliin)), joten ei tässä skenaariossa ole muutakaan vaihtoehtoa, kuin rotaatio, ukkojen istuttaminen katsomossa, tai AHL:ään lähettäminen. Vai pitäisikö jopa lähteä kaupoille? Moni äijä on ainakin nostanut arvoaan, joten joku kaksi ulos - yksi sisään -kauppa voisi olla varsin maukas. Toki vaikea tuosta on keksiä ketään, jota heittää kauppatavaraksi, mutta kerrankin on Flamesissakin tällainen tilanne käynnissä. Mutta jos pitää ensi kautta silmällä (sieltä puskee mm. Arnoldia ja Bennettiä sentteriruutuun), niin pakko tuossa on jotain tehdä, koska ylitarjontaa tulee olemaan keskushyökkääjien tontille. Lisäksi Ferlandin, Reinhartin ja Bärtschin kohdalla vapaa waiverseista -status umpeutuu ensi kauden alkuun, joten jos jotain ei tapahdu viimeistään ennen ensi kauden alkua, niin... no ei se voi olla edes mahdollista, ettei tapahtuisi. Tällä rintamalla ei auta muu kuin jäädä mielenkiinnolla odottamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei se mikään huono vääntö Hawksia vastaan ollut, valitettavasti kuitenkin 0p ja 3-4 loppulukemat. Tämä peli oli huomattavasti tasaisempi kuin kauden eka keskinäinen, jossa Flames ryösti lisäajan myötä 2 pojoa Hillerin vahvan esityksen jälkeen. Nyt taas voitaisiin sanoa, että Hillerin mukana meni pari pojoa Hawksille, jos halutaan kärjistää. Kanen maalia edeltänyt Hillerin virhe oli kohtalokas, vaikka hyvin Flames puskikin lopussa kavennuksen perässä. Tietysti ketuttaa kun pisteitä ei saatu plakkariin, mutta toisaalta jos tästä oltaisiin ansaittu pisteitä, niin vastaavasti siinä edellisessä väännössä oli nolla pistettä lähellä.

Peli oli selvästi ehjempi kuin Ducksia vastaan, vaikka taas oli startin kanssa vähän ongelmia. Hawks karkasi nopeasti 0-2 -johtoon, mutta Flames tuli heti takaisin tasoihin hyvän ylivoimansa turvin. Tuon jälkeen sitten pelaaminen olikin jonkin verran tarkempaa, mutta lopussa siis Hawks pystyi tähtineen ottamaan voiton varsinaisella peliajalla. Flamesin pelissä näkyi jonkin verran edelleen etenkin Russellin puuttuminen, vaikka Smid häntä hienosti paikkasikin samassa roolissa. Russell on kuitenkin mielestäni tämän koko konkkaronkan kolmanneksi arvokkain palanen saada takaisin kapteeni-Giordanon sekä Brodien jälkeen.

Seuraava peli on huomenna Devilsiä vastaan, joka pelaa jo tänä yönä Oilersia vastaan. Saas nähdä, jatketaanko siellä Schneiderin kuormittamista maalilla, sillä ensi yönä mies ainakin pelaa. Kyseessä on myös Cammallerin paluu, joka muuten eräässä haastattelussa kerkesi jo arvostamaan Giordanon maailman parhaaksi pelaajaksi Crosbyn jälkeen. Vähän ehkä liioiteltua, mutta kun katsoo Giordanon menoa, niin vaikea häntä on mistään moittiakaan. Piste per peli -menolla jatketaan, ja vähintään Norris Trophystä kilpailussa Giordano on yksi suosikkeja. Viime matsin selostajat heittivät ilmoille jopa puheet Hart Trophyn voittajasta kapteenista puhuttaessa. No, se nyt on vielä aikaista lähteä sitä miettimään, mutta fakta se kyllä on, että Giordano on ihan helvetin tärkeä ukko tälle joukkueelle.

Devilsin olisi kyllä parempi kaatua, sillä sen jälkeen on pahoja vierasmatseja pari kappaletta edessä (muistaakseni Ducks + Sharks). Usko voitosta on myös vankka, sillä Devilsiä on vaikea rankata tämän hetken Flamesia paremmaksi. Russell ja Jones eivät tänäänkään olleet aamujäällä, joten se vähän huolestuttaa luonnollisesti, koska Russell olisi parempi saada mahdollisimman nopeasti takaisin kehiin. Stajanin, Backlundin, Colbornen ja Raymondin paluita voidaan alkaa miettiä GM Trelivingin mukaan ensi viikon jälkeen. Paluuaikataulu taitaa olla kaikilla neljällä suunnilleen samoihin aikoihin, joten sieltä pitäisi tulla kerralla laajuutta rinkiin, ja kunnolla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Devilsiä vastaan väännetty, ja olihan tuo peli taas aikamoinen. Erittäin yskähdellen lähti Flamesin kone käyntiin taas, ja läpi pelin oli aika outoa sekoilua ajoittain omassa päässä. Vaikka peli oli yksi Flamesin kauden huonoimmista, niin eihän tuosta jengistä voi kuin tykätä. Kaksi (!) maalia ilman maalivahtia ja tasoitus 5 sekuntia ennen päätössummeria, nannaa! Hartleykin sanoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että sydämen kunto pitäisi varmaan tuollaisen pelin jälkeen käydä tarkistamassa. Uskoivat loppuun asti tasoitukseen, ja hienoa oli Hartleyn mielestä nähdä myös se, että 2-4 -tilanteessa, kun peli näytti taputetulta, niin fanit eivät lähteneet mihinkään, vaan tupa pysyi täytenä loppuun asti, ja faneillekin saatiin väännettyä jäätävän huikea näytelmä ja palkinto. Glencross nousi eittämättä ratkaisijan rooliin, ja oli ansaitusti pelin ykköstähti. Hartley osasi antaa tunnustusta myös Jaromir Jagrille, joka on edelleen kovalla tasolla.

Rämö päästi neljä, mutta oli ehdottomasti erittäin hyvä. Pelasi paremmin kuin Hiller Hawksia vastaan aiemmin tällä viikolla. Hiller todennäköisesti saa vuoron Ducksia vastaan, koska viime kerralla pystyi Ducksia vastaan voittoon, mutta itse laittaisin ehkä Rämön luukulle. No, tuskin siinä ratkaisevaa eroa siihen peliin tulee, ja Hartley kyllä hehkutti Rämöä lehdistötilaisuudessa.

AHL:ssäkin on homma alkanut toimimaan vaikean alun jälkeen. Aika jännä jopa, sillä nyt kun monta hyvää äijää on nostettu NHL-rosteriin, niin sielläkin peli on alkanut sujua. Joukkue siis hävisi kauden 7 ekasta pelistä 6, mutta nyt ollaan 8 ottelun voittoputkessa! Jos seuraavaa pelaajanostoa miettii, niin Poirierin puoleen kääntyisin itse. Siinä olisi oikean laiturin tontille pelaaja, joka on taatusti viime pelissäkin loistavan maalipaikan tuhrinutta kiikareilla vetävää Setoguchia parempi. 5+4 tehot 9 peliin ekalla kunnon AHL-kaudella on hyvä startti, ja eiköhän sama jatku. Usko Poirieriin on itselläni kova. Sitä olen ihmetellyt, ettei hänelle ole kertynyt vielä yhtäkään jäähyminuuttia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sellainen Ducks-peli ja valitettavasti 0 pistettä, vaikka highlightien ja torjuntamäärien perusteella jopa hallittiin peliä. Peliä en nähnyt, mutta jos tilastoista voi jotain päätellä, niin ihan positiivisin mielin voi edelleen olla, täysillä haastettiin läntisen konferenssin yksi kärkijengeistä, vieläpä vieraskaukalossa. Hiller jatkoi paskoja otteitaan, ja aika räkäinen myös tuo eka Ducksin maali oli. Kolmannen maalin laitan täysin sveitsiläismolarin piikkiin, vaikka Engelland olisi myös voinut puolustaa Palmieria paremmin. Rämö kun jatkaa Devils-pelin otteitaan ensi yönä, niin alkaa ykkösveskarin viitta siirtyä suomalaisen harteille. Valitettavaa, mikäli jatkossakin hävitään pelejä maalivahdin heikkouteen, sillä yleensä Flamesissa ollaan totuttu hyviin maalivahtisuorituksiin. Lopussa Flames oli taas kerran totutun vahva, eikä voi ihmetellä, miksi Flames on tehnyt eniten maaleja viimeisissä erissä.

Vähän nihkeä B2B-peli ensi yönä Sharksia vastaan niin ikään vieraissa, ja sieltä olisi hyvä onkia väkisin pisteitä. Sharks on tietenkin paremmin levännyt, mutta heillä ei alkukausi ole ollut mikään superhyvä, joten uskoa riittää, että pisteitä siitä saataisiin kasaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon pisteitä Giordanolle on kertynyt runkosarjan päätyttyä. Häkellyttävä pistetehtailu jatkui taas viime yönä ties kuinka monennessa ottelussa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Matt Stajan on aktivoitu IR listalta ja Corban Knight lähetetty takaisin Adirondackiin, mielenkiintoista nähdä mitä ketjuille nyt tapahtuu. Stajan on kyllä tervetullut tuomaa aloitusvoimaa ja kokemusta sentteri osastolle. Granlund vai Jooris joutuu leikkuriin, Jooris on viime aikoina päässyt pelaaman hyökkäävämmässä roolissa, mutta Markus taas on pelannut enemmän alivoimaa. Markuksen ongelmaksi taitaa muodostua nuo aloitukset voittoprosentti jossain 35% luokassa. Sekä vaikea kolmea maalia edellisessä pelissä tehnyttä kaveria on istuttaa penkillä.

Flames pelaa parasta peliään (tai ainakin tuloksellisinta) moneen vuoteen ja joukkuueen topic on sivulla 3. Sean Monahania ei voi liikaa kehua, kaveri on 20 vuotias ja pelaa illasta toiseen 20minuuttia vastustajan parhaita pelaajia vastaan ja tekee sen hyvin. Hänestä tulee vielä huikea pelaaja ja on iloa flames faneille vuosiksi eteenpäin. Odotin joukkueen pelin romahtavan Backlundin ja st<janin loukkaantumiseen mutta Monahan on pelannut paremmin kuin Stajan kertaakaan uransa aikana.

Pitkä matka on vielä pleijareihin ja 5vs5 pelin pitää parantua jotta sinne päästään, mutta flamesin ase on huikea liike ja se että Flames on ottanut tällä kaudella toiseksi vähiten jäähyjä. Toivotaan että Backlund saa selän kuntoon ja puolustuksen top-4 pysyy terveenä niin flamesilla on mahdollisuudet hyvään kauteen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuli tuossa podettua viime viikolla useampi päivä migreeniä, joten useampi Flamesin peli jäi katsomatta. Ehkä se osittain oli tuon päänsäryn syy, että unirytmi oli mitä oli kiitos NHL:n. No, keväällä NHL:n Gamecenteriä ostoon, niin pystyy ihmisten aikoihin katsoa noita pelejä jälkeenpäin!

Edellisyön peli tuli taas tsekattua, ja totuttua Flamesiahan sieltä taas saatiin. 5-2 -voitto Arizonasta rutiiniesityksellä, ja taas saatiin iloita nuorten herrojen hyvistä otteista. Tällä kertaa pääosaa esitti Josh Jooris, joka takoi uran ekan hattutemppunsa. Siitä voi useampi yliopistopelaaja ottaa mallia, sillä Jooris on varaamaton pelaaja, joka tuli kaksi vuotta sitten NCAA:sta Flamesin training campille kokeilemaan, ja sai paikan AHL:ään. Sieltä mies on hilannut itseään koko ajan kovemmalle tasolle, ja juuri nyt meno on aika hurjaa. Gaudreau säesti taustalla parilla ykkössyötöllä, joista toki toinen tuohon tyhjään maaliin.

Homma toimii todella hienosti, kuten PT tuossa edessä totesi. Heikkoja lenkkejä on edelleen vaikeaa löytää, nyt kun saatiin se Setoguchikin viikko takaperin AHL:ään römyämään. En edelleenkään voi kehua liikaa Flamesin puolustuskärkeä Giordano-Brodie-Wideman-Russell. Brodie on NHL:n plusmiinustilaston kakkosena, viime pelistä nuori huippupakki kuittasi +3. Giordano hakkaa piste per peli -tahtia, vaikka homma on ihan jäätävän hyvää myös omassa päässä, ehkä jopa parempaa. Russell blokkaa, repii, raastaa, ja osaa hommansa myös kiekollisena. Viime peli oli ehkä miehen paras peli tällä kaudella. Useampi vastahyökkäys, kuten myös pari maalia lähti hänen hyvästä puolustustyöskentelystä (milloin se oli blokki, milloin kiekonriisto). Kruununa tietysti tuo aivan jäätävä rystylätty Joorisin ekaan maaliin. Pari vuotta sitten työsulun aikaan kun hän kävi TPS:ssä pyörähtämässä, niin tuli tykästyttyä häneen ihan helkutisti, sillä miehestä oli täällä Suomen päässä eittämättä suurin hyöty tuosta Tepsin ulkkaripakkikolmikosta Shattenkirk-Russell-Martinez. Kun pari kuukautta myöhemmin Flames julkaisi sopimuksensa Russellin kanssa, oli usko mieheen välittömästi aika kova. Ja nyt Russellilla on oikea ympäristö ja ansaitsemansa rooli. Jossain pelissä oli pari viikkoa takaperin juttua Russellista ja hänen perheestään, jossa pari skouttia muistelivat, miten he katsoivat Russellin pelaamista varausvuoden jälkeen, ja totesivat miehen olevan jopa parempi kuin ensimmäisenä pakkina varattu Barker. Ja kyllähän se Krisin ura vähän paremmin on kulkenut...

Hyökkääjistä voisi myös kehua jälleen ties kuinka montaa äijää, mutta Monahan on tällä kertaa nostettava esille. Pelaa kuitenkin aika paljon vastustajan kärkiäijiä vastaan, mutta toisen kauden kirouksesta ei todellakaan ole mitään tietoa. Kun katsoo tuota varausvuoden 2013 ikäluokkaa, niin Monahan on ollut koko ikäluokan toiseksi tehokkain pelaaja NHL:ssä näinä kahtena kautena MacKinnonin jälkeen (maaleissa Monahan on koko konkkaronkan ykkönen). Miehen rannelaukaus on yksinkertaisesti ehtaa rautaa.

Stajanin paluun koittaessa löisin hänet ihan vaan nelosen keskelle, jolloin Bollig tipahtaa kokoonpanosta ulos. Veikkaan toki, että Bärtschi lentää Bolligia ennen pihalle, mutta Bärtschi on kyllä ollut hyödyllisempi kuin Bollig.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Viaplayn jos otat niin siellä on myös game center käytössä. Maksaa vissiin 25e kuukaudessa mut sen voi ottaa jonku kaverin kanssa puoliksikki jos tahtoo säästää kustannuksissa. Calgaryllä on nyt tosi hyvä kilpailullinenkin tilanne kun kokoajan uusia kavereita putkahtelee rosteriin ja meno tuntuu vain kovenevan kentällä. Ei ole juurikaan offnighteja joukkueelta nähty tällä kaudella ja toi aktiivinen vauhikas pelaaminen tuntuu olevan vastustajille myrkkyä.Parasta tässä reilussa vuodessa mitä olen edesottamuksia seurannut lähetyksissä niin virheet kiekollisena ovat vähentyneet huomattavasti. Aikaisemminkin taisin mainita siitä että tulee noita turhia kiekon dumppauksia ja harhasyöttöjä mutta niiden suhteen on tapahtunut huomattavaa kehitystä.
Kehityskäyrä on lähinnä verrattavissa CBJ joukkueeseen vuosi pari takaperin kun nuorekas porukka jätti aina kaiken kentälle vaikkakin tappioita tuli. Sittemmin niistä nuorista jannuista on kasvanut kovia pelimeihiä etunenässä Ryan Johansen jonka peli vaan otti aimoharppauksen eteenpäin. Olisikohan Monahanilla samanlaista potentiaalia supertähdeksi, sen aika näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös