HokiHero

Jäsen
Itse löysin netistä ohjeen, jonka avulla sain täydellisen rapeat siivet ilman rasvakeitintä ja jauhoja. Eli, maustamattomia, talouspaperilla kuivattuja wingsejä pyöritellään leivinjauheessa (1 rkl / siipikilo) ja suolassa (n. 0,5 tl / kilo). Helpoiten saa pyöriteltyä kun laittaa muovipussiin kaikki aineet ja sekoittelee. Siivet asetellaan uunin ritilän päälle ja alle laitetaan pelti johon rasva valuu. Ensin paistetaan 120 astetta uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Sen jälkeen lämpötila nostetaan 220 asteeseen ja vaihdetaan siivet uunin yläosaan, jossa sitten vielä n. 45 minuuttia lisää.

Tärkeimmät pointit tässä ohjeessa on, että pitää käyttää leivinjauhetta (ei ruokasoodaa) joka imee kosteutta ja pitää silti lihan mehevänä. Alun paistossa tärkeintä on saada ylimääräinen rasva ulos siivistä ja siivet täytyy olla uuniritilän päällä, jotta rasva valuu alemmalle pellille. Lopun paistossa sitten tehdään pinnasta rapea. Wingseihin voi lisätä mahdollisesti myös muita kuivamausteita, mutta itse olen tehnyt maustamattomana, kuten oikeaoppisesti kuuluu tehdä.
Iso kiitos tästä, parhaat itse tehdyt siivet ehdottomasti, vaikka tuo jälkimmäinen osuus oli reilu 30min/220c.

Kolmisen vuotta Tampereella asuneena siipiä osaa kaivata ja on niin vaikea käsittää ettei PK-seudulla missään normi kebabmestoissa ole noita myynnissä kun tampereella hyvät siivet saa jopa Shelliltä. Olisi niin helppo tapa erottua satojen pizzerioiden joukosta ja kate on varmasti erinomainen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllähän kanan palaset on helppo saada maistuviksi mutta se kastike:)
 
Kaikki on sallittu sodassa ja rakkaudessa. Paitsi sodassa rakkaus ja rakkaudessa sota. -Juice Leskinen

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Stadin Siipiweikot testattu. Päätuotteen osalta ei häviä Mansen isoveljelleen, kilpailijoilleen yleensä kyllä häviää. Starttereissa kappaleittain (min. 3 kpl) tilattavat tuotteet iso plussa (ja varsinkin mozzarellatikkujen dippi on ihan ehdoton). Miljöö nyt oli aika kalsea, mutta sijainti toisaalta loistava. Palvelu ystävällistä ja ainakin alkuiltapäivästä nopeaa, mitä nyt lounasajan tiskitilaaminen yllätti. Pieniä nukahduksia (=unohduksia) palvelussa, mutta henkilökunnan ystävällisyys kyllä korjasi tilanteen. Kastike oli sitä tuttua, eli hiukan liian etikkaista minun makuuni. Bissehanassa Heineken, mistä miinukset. Tuopit olivat niin jäässä, että bissekin meni hileeseen. Plussat siis siitä.

Hook vs. Siparit, vaikea valinta. Muuten Hook on lievä voittaja, mutta se sijainti...
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Iso kiitos tästä, parhaat itse tehdyt siivet ehdottomasti, vaikka tuo jälkimmäinen osuus oli reilu 30min/220c.
Juuri nousin pöydästä näitä itse tehtyäni ja mulla oli tosiaan 45 minuuttia uunissa toisessa osuudessa, tosin vain viimeiset 5 minuuttia kiertoilmalla. Rapeita ja mehukkaita olivat kyllä tuollakin ajalla. Hyvä jos maistui!
Kyllähän kanan palaset on helppo saada maistuviksi mutta se kastike:)
Kova kastikevinkki olisi haussa, itse olen tehnyt klassisen Franks RedHot + voi + fariinisokeri, mutta tuo on omaan makuun hiukan turhan etikkainen.
 
Piraattiryhmäläiset ovat erilaisia - Siinä missä Ultrat ovat onnellisia jakaessaan sämpylän keskenään, on Piraateilla varaa ostaa kaikille omat.

kepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On kans aikanaan tullut haettua parasta konstia tehdä rapeita siipiä. Kunnes ostin Atrian siipilaatikon ja niistä ei uunissa saanut edes välttäviä koska olivat isompia kuin Saarioisten siivet. Tämän johdosta rasvakeitinkaupoille enkä ole ostosta katunut. Lidlistä halvalla, hinta-/laatusuhde kohdillaan. Eipä tarvi hakea ja arpoa keinoa tehdä ravintolasiipiä. 9 minuuttia ja saat parhaat siivet aina kun haluat.

Frank’sin kastikkeen olen todennut itsekin hyväksi. Valehtelematta olen testannut kaikki siipikastikkeet mitä normikaupoista löytyy, pl. erilaiset makukastikkeet joita en siipiin sotke. Frank’s on kuitenkin vieläkin suolaisempaa kuin Texas Pete, joten Buffalo Texas Pete on oma valintani. Ihan siniseen Keijuun sekoitettuna, ei tarvi olla mitään vahvempaa rasvaa. Ja kastikehan laitetaan kuumille siiville huoneen lämpöisenä, ei kuumana eikä kylmänä.
 
Tampereen Tappara - Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura.

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
On kans aikanaan tullut haettua parasta konstia tehdä rapeita siipiä. Kunnes ostin Atrian siipilaatikon ja niistä ei uunissa saanut edes välttäviä koska olivat isompia kuin Saarioisten siivet. Tämän johdosta rasvakeitinkaupoille enkä ole ostosta katunut. Lidlistä halvalla, hinta-/laatusuhde kohdillaan. Eipä tarvi hakea ja arpoa keinoa tehdä ravintolasiipiä. 9 minuuttia ja saat parhaat siivet aina kun haluat.

Frank’sin kastikkeen olen todennut itsekin hyväksi. Valehtelematta olen testannut kaikki siipikastikkeet mitä normikaupoista löytyy, pl. erilaiset makukastikkeet joita en siipiin sotke. Frank’s on kuitenkin vieläkin suolaisempaa kuin Texas Pete, joten Buffalo Texas Pete on oma valintani. Ihan siniseen Keijuun sekoitettuna, ei tarvi olla mitään vahvempaa rasvaa. Ja kastikehan laitetaan kuumille siiville huoneen lämpöisenä, ei kuumana eikä kylmänä.
Toki toi rasvassa käristys tekee parhaimmat siivet, mutta sen takia jätän sen rafloihin enkä suostu ostamaan suonten tukkijaa himaan. Äärimmäisen monet olisi käyttökohteet, mutta heikko luonne, niin en pysty ostamaan sitä himaan, koska en ole valmis kuolemaan alle 50- vuotiaana.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko joku jo testannut Hookin Turussa? Toistaiseksi omat siipikokemukset Turussa on tarjonnut siipiravintola ja lonestar.
 
KUBE - XVII

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Piti ostaa loota Saarioisten pakastesiipiä ja tänään ensimmäinen testi. Valmistin uunissa ja ainakaan mun nuhapumppu-uunissa ei valmistusohjeessa ollut 200 C 15 min riittänyt alkuunkaan. Ei ole kiertoilmauunia, joten lämmöt reiluun 225:en. 20 min ja ohuemmat kaksiluiset alkoivat olla valmiita, mutta paksummat yksiluiset ei lähellekään. Siispä kaksiluiset pois uunista ja soossiin ja yksiluiset sai olla vielä vartin. Noilla ajoilla tuolla mun uunilla tuli mukavan rapsakkaita, mutta sisältä mehukkaita siipiä. Ensi testin päälle todettava, että hyvä tuote uunissa tehtynäkin kunhan vaan testailee oikeat paistoajat. Mitään kovin halpojahan noi ei siiviksi ole vaikka suuri tukkupakkaus kyseessä. Kilohinta rapiat seitsemän euroa, mikä siiville kova hinta. Toki sataan grammaan kypsää tuotetta on käytetty 140g raakaa broiskua ja ei tarvitse ostaa paskan makuista marinadilillinkiä kuten raaoissa Kariniemen siivissä ja Horneteissa.

Kova kastikevinkki olisi haussa, itse olen tehnyt klassisen Franks RedHot + voi + fariinisokeri, mutta tuo on omaan makuun hiukan turhan etikkainen.
Tälläkin kertaa toimi hyvin varsin yksinkertainen seos. Loraus juoksevaa margariinia kulhossa mikroon. Kuumaan margariiniin sekaan loraus Texas Peteä ja kunnon tursaus Srirachaa. Toimii todella hyvin. Texas Pete tuo tarpeeksi vähän laitettuna sopivaa pientä etikkaisuutta ja Sriracha tulisuutta, hedelmäisyyttä ja makeutta.
 
Cobol 1.1.2009: En mene sanomaan mitään muista joukkueista ja siitä kuinka niiden johto seuraa Jatkoaikaa, mutta Jokerien johto lukee moneen kertaan päivässä sen mitä kirjoitan.

kekkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Semir Ben-Amor
Kävin tänään koeajamassa Stadin Siipiweikot, oli oikein maukas ateria. Piti olla kymmenen siipeä ristikkoperunoilla, niin taisi olla 13 mutta kuka niitä laskee :)

Täytyy vaan ihmetellä, että kuka tarvitsee annoksensa ekstrasoosilla, kun meitsillä jäi korin pohjalle ihan älytön määrä kastiketta vaikka sitä reilusti käytinkin. Hyvää se oli, mutta rajansa kaikella. Siivet voisi valuttaa vähän paremmin, oli aikamoinen lammikko öljyä kastikkeen kaverina.

Kokonaisuudessaan ysin setti. Isoin miinus Heinekenistä hanaoluena...
 
Hii-o-hoi ja verneriä pullo!

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki toi rasvassa käristys tekee parhaimmat siivet, mutta sen takia jätän sen rafloihin enkä suostu ostamaan suonten tukkijaa himaan. Äärimmäisen monet olisi käyttökohteet, mutta heikko luonne, niin en pysty ostamaan sitä himaan, koska en ole valmis kuolemaan alle 50- vuotiaana.
Tähän vahva sama. Tekisi todellakin mieli ostaa rasvakeitin, mutta yleisen terveyden kannalta parempi jättää kauppaan. Muuten varmaan friteeraisin siinä päivittäin kaiken, ihan maksalaatikosta lähtien :D
Toisaalta, kai tuota voisi joskus testata ihan omin konstein. Esim pieneen kattilaan tai kasariin öljyä, ja hellalle kuumenemaan ja sinne vaan siivet sekaan. Ei kai se rasvakeitin sen erikoisempi vekoitin ole..
 
Viimeksi muokattu:

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Rasvakeitin löytyy kotoa, mutta eipä sitä viime aikoina ole enää pahemmin tullut käytettyä. Alkuinnostus kun laantuu, niin sen käyttö harvenee merkittävästi, koska ainakin oma malli on kohtuu tympeä ja työläs pestä. Toki siis alussa tuli tehtyä aika pirusti esim. ranuja ja siipiä ja olihan ne pirun hyviä, mutta käyttö harveni ja harveni koko ajan ensimmäisten kuukausien jälkeen.

Eli ei sitä ehkä kannata niin pelätä. Toki jotku saattaa käyttää keitintä sitten kaiken ruuan valmistamiseen, mutta useimmat ei kuitenkaan. Ja onhan se aivan huippua tehdä ne kunnon wingsit ja ranskikset siihen kaveriks ihan itse :)
 

lebak

Jäsen
Saa niitä rapeita siipiä ihan noista kariniemen valmiiksi marinoiduista jos vaan vähän näkee vaivaa ja tuunaa niitä. Eli

- uuni 250 asteeseen lämpenemään
- huuhtele siivet marinadista ja kuivaa huolelllisesti (700gr pussi)
- pyörittele siivet jauho seoksessa (n. 2dl jauhoja + 0,5 dl korppujauhoja + mausteet oman maun mukaan, itse laitan savupaprikaa,cayannea,suolaa,pippuria sekä valkosipulijauhetta)
- siivet pellile tarpeeksi väljästi, että paistuu kunnolla
- ensin n. 15min ja sen jälkeen kääntö ja uudet 10-15min riippuen uunista ja halutusta rapsakkuudesta/kypsyydestä
- siivet lautaselle ja siipisoossia päälle, on jumalauta hyvää & rapeaa, suosittelen.

edit: ei tietenkään samanlaisia kuin rasvakeittimessä.
Jos haluaa rapeita siipiä, niin missään nimessä ei niitä tietenkään pidä marinoida. Eli siivet aina raakana uuniin, ja vasta kypsien siipien päälle sitten wing saucea.

Itse löysin netistä ohjeen, jonka avulla sain täydellisen rapeat siivet ilman rasvakeitintä ja jauhoja. Eli, maustamattomia, talouspaperilla kuivattuja wingsejä pyöritellään leivinjauheessa (1 rkl / siipikilo) ja suolassa (n. 0,5 tl / kilo). Helpoiten saa pyöriteltyä kun laittaa muovipussiin kaikki aineet ja sekoittelee. Siivet asetellaan uunin ritilän päälle ja alle laitetaan pelti johon rasva valuu. Ensin paistetaan 120 astetta uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Sen jälkeen lämpötila nostetaan 220 asteeseen ja vaihdetaan siivet uunin yläosaan, jossa sitten vielä n. 45 minuuttia lisää.

Tärkeimmät pointit tässä ohjeessa on, että pitää käyttää leivinjauhetta (ei ruokasoodaa) joka imee kosteutta ja pitää silti lihan mehevänä. Alun paistossa tärkeintä on saada ylimääräinen rasva ulos siivistä ja siivet täytyy olla uuniritilän päällä, jotta rasva valuu alemmalle pellille. Lopun paistossa sitten tehdään pinnasta rapea. Wingseihin voi lisätä mahdollisesti myös muita kuivamausteita, mutta itse olen tehnyt maustamattomana, kuten oikeaoppisesti kuuluu tehdä.

Kun siivet ovat valmiita, niin ne laitetaan tarjoiluastiaan ja päälle valutetaan wing sauce oman maun mukaan. Omasta mielestä paras soosi syntyy Frank's Red Hot Saucesta, voisulasta ja fariinisokerista.
Itsekin tuli nuorempana kokeiltua kaikennäköisiä valmistustapoja (ilman rasvakeitintä) ja yllä olevat ovat lähimpänä omaksi hyväksi todettua valmistustapaa. Ritilän käyttö on tosin jäänyt, koska on sen verran suttuisaa hommaa, että mukavuudenhalu on vienyt mennessään.

Yksi toimiva vaihtoehto on myös pestä marinadit pois ja keittää kattilassa siivet kypsiksi (n.15min). Sen jälkeen pinta uunin grillivastuksilla tai grillillä. Siipposet kulhoon kera halutun soosin ja voilá!
Tänään taitaa olla siipipäivä!
 
Viimeksi muokattu:

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen suht uusi siipien ystävä, mutta onhan noita tässä kesän mittaan tullut muutama kerta tehtyä. Ihan vanhanaikaisessa kotiuunissa, päälle Frank's Red Hotia ja juomaksi jenkkilageria ja on komiaa!

Nyt vaan tuli kokeiltua noita rasvakeittimessä tehtyjä siipiä ja en tiedä muista mutta mun mielestä ei ollut kyllä lainkaan niin hyviä kuin kotona tehdyt. Kai se rasvan määrä vaan tulee jossain vaiheessa täyteen, kun en muuta syytä keksi. Voi toki olla vika ateriointipaikassakin ja senpä takia koitan kyllä fritattuja siipiä vielä uudelleen jossain toisaalla, mutta tämä ensikokemus kyllä hävisi kotona tehdyille suoraan 6-0.

Tosin saattoi johtua siitäkin, etten saanut bisseä ruokajuomaksi, kun oli työmatka :)
 
Olin paikalla pyhässä Isomäen jäähallissa 24.4.2013, kun se tapahtui.
- Olen verrannut Poria joskus Kanadan Torontoon. Yleisö hallissa on erittäin raadollista ja asiantuntevaa. Heille ei tarvitse selittää mitään. He tietävät itsekin, että Pori on Suomen kovin urheilukaupunki. - Karri Kivi, SK 14.10.2016
Suosikkijoukkue
Bruins
Tampereella Tammelan hovista on tullut vuosien ajan haettua siipiä kotiin, kun kerta vieressä asun ja tarjoilevat vielä siipiweikkojen siipiä&kastikkeita. Ennen taso oli mainio, mutta nyt ollaan menty lujaa alaspäin. En sitten tiedä onko omistaja ja/tai kokit vaihtunut, mutta nykyään kotiin kannettu annos on ollut aina edellistä huonompi. Siivet on usein liian kuivia(palaneita), kastiketta ei ole oikeastaan ollenkaan vaan sanovat että tilaa lisäkastike mikä tietenkin maksaa lisää, dippejä unohtuu, ristikoiden määrä on annoksessa vähentynyt paljon ja sen lisäksi nostivat hintoja. Alkaa olemaan turhan arvokasta safkaa ja niinhän sitä sanotaan että ahneella on paskanen loppu. Ja täytyy sanoa että vielä syksyllä siivet+lisukkeet olivat parempia kuin monessa siipiravintolassa

Tiedän että on ns. first world problem, mutta se tässä harmittaa että nyt joutuu hakemaan siipensä muualta, eli kauempaa
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen ehkä vähemmistössä, mutten ollenkaan pidä Siipiweikkojen ja muiden tavasta tarjoilla siivet ämpärillisessä kastiketta. Ne viimeiset onnettomat palat jotka lilluu pohjalla eivät ole mitenkään mukavia syödä. Voisihan sitä kysyä että laittaisi puolet kastikkeesta, siinäkin olisi yllinkyllin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joku taitaa käyttää sitä soosia ruokajuomanakin sitten. Kyllä mullekin riittää, että kaikki korissa olevat tarpeet saa kiepautettua siellä kastikkeessa ja tähän asti sitä on aina ollut riittävästi. Toki ruokailutapoja on jokaiseen makuun ja jollakin saattaa se kippo kuivua pohjaa myöden. Tammelan Hovin tilanne vaatisi melkein vielä yhden testikäynnin joltain urhoolliselta ja kuvamateriaalia muiden arvosteltavaksi. Pitääkin muuten lähteä tulevalla viikolla siiville, kun ei ole hetkeen käynyt. Josko sinne Tammelaan..:)
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toiselta planeetalta
Peruskebuloissa taas ei ole soosia välillä nimeksikään eli pitää arpomalla kokeilla missä uskalletaan käyttää rahaa ja missä ei. Mielummin siis kunnolla kastiketta kuin tippa siellä täällä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Onko joku tehnyt raaoista siivistä keitinsiipiä? Uuniin ensin esikypsennys, mutta onko paketin ohjeen mukaan vai vähemmän aikaa että tulee mahd. hyviä?
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison
Suosikkijoukkue
KK
Harmi ettei tullut luetuksi Siipiweiköistä ennen sinne menoa. Annoksen saa myös vähemmällä soossilla ns. rajoitettuna. Ihan hyvät siivet, mutta viimeiset palat oli kylmiä täynnä jastiketta olevia ällötyksiä. Pyytämällä tekee erilailla mikä olisi ollut kiva tietää ruokaa tilatessa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Onko joku tehnyt raaoista siivistä keitinsiipiä? Uuniin ensin esikypsennys, mutta onko paketin ohjeen mukaan vai vähemmän aikaa että tulee mahd. hyviä?
Miksi niitä pitäisi uunissa ennen keitintä käyttää? Kyllä nuo onnistuvat ihan pelkällä keittimelläkin.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Miksi niitä pitäisi uunissa ennen keitintä käyttää? Kyllä nuo onnistuvat ihan pelkällä keittimelläkin.
No ei onnistu. Kerran tein raaoista, tuli ihan harmaata mössöpaskaa. Nyt esilämmitin uunissa 20min ja sitten 4min rasvakeittimessä, tuli loistavia.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Vesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aina tukenu, aina kannattanu
Kävin tänään koeajamassa Stadin Siipiweikot, oli oikein maukas ateria.
Vahva hyväksyntä myös minulta Stadin Siipiweikoille. Ei ollut käytännössä eroa Tampereen isoveljeensä.

Olen Weikko-uskovainen siipi-ihminen. Siinä on tamperelainen pyhä toimitus ilmassa, kun tulee Tampereelle ja jonottaa Siipiweikkoihin syömään.

Ei esim. Hookissakaan kastike pahaa ole, mutta se on hyvin erilaista. Hookissa on itse asiassa isommat siivet - siitä plussaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy