Buffalo Sabres 2013–2014

  • 165 381
  • 424

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämä löytyi hfboardsilta.


Aika jännä juttu, jos tuo pitää paikkansa. Ei kuitenkaan mitenkään uutta ja ihmeellistä venäläisiltä valehdella omaa ikäänsä päästäkseen pelaamaan nuorempiaan vastaan. Luulisi tosin, että tuolla tasolle päästessä oikea ikä olisi jotenkin selvinnyt.

Nyt vain Grigorenko paljastaa oikean ikänsä ja lähtee farmiin kehittämään peliään.

Tuotahan asiaa käsiteltiin erittäin paljon jo ennen draftia. Siis sitä, että hän olisi vanhempi kuin virallinen ikä antaa olettaa. Kyllähän Venäjällä tietenkin kaikki korruptio on mahdollista, mutta eiköhän organisaatioilla sentäs jotain sellaisia yhteyksiä ole tuohon maahan, että saisivat aika helposti selville tuollaisen "hypyn" jossain vaiheessa elämää. Ei se nimittäin Venäjälläkään aivan yksinkertaista ole piilottaa tuollaista kahden vuoden harppausta. Ellei tätä salajuonta olla lähdetty kehittämään jo jostain sikäläisestä esi-/peruskoulu-iästä asti. Mitään pätevää argumenttia tuon puolesta ei olla käsittääkseni pystytty esittämään muuta kuin jotain epämääräistä spekulointia. Muutenkin tuon GM:n tiedot ovat aika hatarat, koska Grigorenko on ollut jo hyvin pitkään 19-vuotias.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Jaa siellä näyttäisi pelaavan Omark ja Leino samassa kentällisessä. Ovatko jo pitempään pelanneet yhdessä? Kuulostaa vaan melkoiselta riskiltä tuollainen parivaljakko, jos kaikki Omarkista kuulemani pitää paikkansa. Samaan syssyyn pitää kehaista tuota Buffalon selostajaa. Tunteella mukana, vaikka ääni onkin melkoisen kähisevä. Mukava nähdä, että Konopkalle löytyy paikka kokoonpanosta. Hieno mies kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jaa siellä näyttäisi pelaavan Omark ja Leino samassa kentällisessä. Ovatko jo pitempään pelanneet yhdessä? Kuulostaa vaan melkoiselta riskiltä tuollainen parivaljakko, jos kaikki Omarkista kuulemani pitää paikkansa. Samaan syssyyn pitää kehaista tuota Buffalon selostajaa..
Ei ole Leino ja Omark pelanneet pitempään yhdessä, kun Leino ollut loukkaantuneena, korjatkaa jos olen väärässä. Ja tuo ketjuhan jo yhden päästikin, tai siis teki omiin.

Selostaja on kyllä aika legendaarinen, mutta tuota ääntä ei kyllä pitkään kestä, tai no makuasioita. Itse en pidä ihan noin tummista miesäänistä...
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Noniin, tämäkin ketju on herännyt oikein toden teolla viime aikoina ja hyvä niin. Lisää ilon aihetta saatiin juuri päättyneestä ottelusta Capseja vastaan, joka voitettiin 1-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Maalivahtipeli oli jälleen aivan huikeaa ja silloin kun Miller on maalissa, on mahdollisuus voittoon. Kuulostaa hassulta, mutta kaveri on aivan uskomaton. Pelissä nähtiin Milleriltä vuoden torjunta myös, kun Grabovski vetää tyhjään rysään, mutta Miller napsii mailallaan sen. Saman tyylinen torjunta nähtiin pari kautta sitten Bruinsia vastaan.

Nyt täytyy kyllä hieman kehua myös puolustuspeliä, joka auttoi tänään Milleriä normaalia paremmin. Varsinkin Pysyk-McNabb -kaksikosta on kuoriutumassa meille selvästi tulevaisuuden puolustajia, sillä ovat jo nyt kypsiä pelaamaan ylhäällä. Pysykiltä sellaisia Sekeran tyylisiä nousuja nähtiin, ja tykkää pitää kiekkoa. McNabb hoitaa hienosti puolustuspään eikä turhia hätiköi. Toivon vain kaverille lisää nopeutta, ettei jää Weberille toiseksi. Sitten taas Weber-McBain eivät kyllä kuulu omiin suosikkeihin. Weberillä tulee liikaa virheitä, vaikka onkin saanut kiekollista peliään parannettua. Silti menee omissa laskuissa tästä porukasta ulos, kun Tallinder sekä Myers palaa. Ja tämä kaksikko taitaneekin pelata seuraavassa ottelussa. McBain pelaa kelvollisesti viivassa, mutta hänellekkin Weberin tapaan tulee hätiköityjä yrityksiä omalla alueella, niin kuin tässäkin pelissä. Ehrhoffilta ja Sulzerilta hyvä peli. Voisin nähdä jälleen tulevissa matseissa nämä samassa parissa.

Hyökkäysketjut menivät uuteen uskoon CoHo:n ja Leinon paluun myötä. Tuo Moulson-Ennis-Girg -ketju on kyllä mainio, ja ovat kyllä löytäneet yhteisen sävelen. Moulsonilla vaan ei riitä liike enään alaspäin, kun vastustaja lähtee kuskaamaan kiekkoa. Toki, taas näillä kahdella sitä löytyy sitten sitäkin enemmän. Ennisiltä mallikas tasoitusosuma, joka hieman CoHo:n luistimista siihen keskelle tulikin onnella. Girgensons täydentää hyvin tätä ketjua ja on varmaan joukkueen parhaimpia pelaajia. Tekee töitä aivan törkeesti.

Kakkosessa sitten CoHo:n paluu ei tuonut oikein mitään lisää. Liike ei oikein ole vielä loukkaantumisen jälkeen toivottua, ja muutenkin aika surffailuksi meni. Mutta hyvä, että ollaan näitä työmyyriä ripoteltu eri ketjuihin, sillä Ott toi tuohon ketjuun sitä tarvittavaa draivia. Aivan huikea pelaaja, joka tekee kaikkensa joka vaihdossa. Esimerkillistä pelaamista. D'agostini sitten onkin aivan oma lukunsa, joka ei tuohon ketjuun kuulu. Kaveri ei oikein ole sopinut tähän sapluunaan.

Kolmosketjukin oli aika pimennossa, kun Leino teki paluun. Molemmissa päissä lepsua pelaamista, eikä oikein kukaan tiennyt mitä siellä pitäisi tehdä. Leinon liike ei riitä sitten mihinkään, hänet voisi heittää helvettiin. Nauratti oikein kun lähti ottamaan kiekkoa, niin ei vain lähde millään luistimet liikkeelle. Onko ne luistimet sementissä? Larssonia voisi kokeilla tuohon kolmoseen. Flynnikään ei oikein ollut se normaalinäky jäällä, kun yritystä ei tahtonut olla. Muutenkin pyöri missä sattui. Omark toimii lähinnä ylivoimassa, mutta häviää kaksinkamppailuja.

Mutta nelosketju, wohoo! Aivan törkeen kovaa peliä kolmikolta Ellis-Konopka-Foligno. Ellis jota olen yleensä haukkunut, ja hänen olemassa olonsa joukkueessa on pistänyt aina vihaksi, oli hän tänään hyvä. Konopka hoiti aloituksia pirun hyvin omalla puolustusalueella. Kävi tekemässä jäällä välillä pelkän aloituksen, jonka jälkeen luisteli vaihtoon. Tekemisen meininkiä muutenkin vastustajan maalilla. Miten Wild päästi näin hyvän nelosketjun kaverin menemään? Vissiin hyvin pullat uunissa. Tähän ketjuun lisänä vielä Foligno, joka paiski duunia koko kropalla, niin mielellään jatkossakin tätä ketjua on mukava katsella. Tosin, Foligno olisi kiva nähdä myös kärkiketjuissa, sillä omaa sitä pelillistäkin osaamista.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
D'agostini sitten onkin aivan oma lukunsa, joka ei tuohon ketjuun kuulu. Kaveri ei oikein ole sopinut tähän sapluunaan.

Joo ei yhteispeli kyllä oikein tahtonut toimia, mutta omaan silmääni tuo D'agostini erottui kyllä kentällä edukseen, vaikka vedot olivatkin aika heikkoja. Rohkeasti haastoi ja pääsi paikoille, mutta ratkaisut jäi vähän puolittaisiksi.

Pakit pelasivat hyvin, erityisesti tykkäsin Pysykin otteista. Tosi varmaa pelaamista ja toivottavasti saadaan kaverista tulevaisuudessa johtava pelaaja.

Miller, ei hyvää päivää. Tänään moraalinen nollapeli ja paksu tukku gamesavereita, parhaimpana Grabovskin "ryöstö" mailankärjellä. Eihän tuo vielä niin vanha ole, etteikö kannattaisi sittenkin pitää rebuild-veskarina, ainakaan miehestä ei kannata luopua, ellei takaisin tule vähintään pari huippuprospectia ja 2015 "varma" top10-varaus. Voi vaan kuvitella millaiset torjuntaprosentit Millerillä olisi, jos pelaisi oikeasti laadukkaan joukkueen takana.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Grigorenkon tilanne sai nyt iltapäivälehtien kannalta ikävän lopun, kun Grigorenko ilmoittautui Rempartsien vahvuuteen ilman suurempaa dramatiikkaa.

Ilmeisesti jutustelut agentin kanssa yhdistettynä pettyneeseen mielentilaan sai nuoren kaverin käyttäytymään varsin epäkypsästi.

Jos nyt jotain positiivista tästä voi hakea, niin tällaiset tapahtumat ja vastoinkäymiset varmasti koulivat miestä ja sieltä saadaan se kuona-aines pois ja mies kasvaa lunastamaan sen potentiaalinsa. Miehellähän on potentiaalia ihan supertähdeksi asti, jos vain oma pää ei ole tiellä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Miller on tosiaan repäissyt itsensä älyttömiin liekkeihin nyt Olympialaisten kynnyksellä.

Kymmenen viimeisimmän pelin torjunaprosentti on älytön 95% - ja tämä NHL:n huonoimmassa joukkueessa (joskin Sabresin puolustus ei liene huonoin).

Näiden otteiden vuoksi lienee selvää, että Millerin vaihtoarvokin kasvaa, koska kiinnostuneiden määrä eittämättä nousee koko aika - tällä hetkellä on vaikea nähdä joukkuetta, jonka maalivahtipeliä Miller ei selvästi parantaisi (ja tuolla 3,1 miljoonan (50% pidettynä) caphitilla Miller myös mahtunee aika monen joukkueen capin alle).

Tim Murray totesi, että hän haluaa kuulla Millerin suusta lupauksen hänen jatkamisestaan, muussa tapauksessa treidaaminen on todennäköisin vaihtoehto. Miller taas on itse todennut, että haluaa jotain konkreettisia näyttöjä siitä, että rebuild ei tule olemaan pitkä. Käytännössä Miller näitä näyttöjä tuskin tulee saamaan, koska tarkoitus on varata korkealta kahden seuraavan draftin aikana. On kuitenkin erittäin vaikea nähdä Millerin tulevan treidatuksi ennen Olympialaisia. Mutta mikäs siinä, huikeat näytöt USA:n ykkösvahtina tekevät aika hyvää treidiarvolla sitten deadlinen lähestyessä.
 

Ralph

Jäsen
Mutta mikäs siinä, huikeat näytöt USA:n ykkösvahtina tekevät aika hyvää treidiarvolla sitten deadlinen lähestyessä.

Kakkosmokkena, Jonathan Quick menee edelleen edelle. Vaikka Miller onkin nyt päässyt kovaan vireeseen, on huomiotava missä kunnossa Quick palasi loukkaantumisen jäljiltä. Viimeiseen viiteen peliin Millerillä GAA 1.80 ja SV% 94.8, kun Quickilla 1.40 ja 94.2. Ei merkittäviä eroja, Quick vanhoilla näytöillä ja parempana veskana menee edelle.

Toivottavasti Miller ei lähde Sabresista vaan tekee loppuelämän sopparin kesällä. Uhkaa tästä omasta itäisen konferenssin suurimmasta sympatiajoukkueesta kadota kaikki hohto ja jäljelle jää vain hajuton läiskä pelaajia. Thomas Vanek, Jason Pominville, Derek Roy, Miller... kohta ei enää ketään jäljellä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kakkosmokkena, Jonathan Quick menee edelleen edelle. Vaikka Miller onkin nyt päässyt kovaan vireeseen, on huomiotava missä kunnossa Quick palasi loukkaantumisen jäljiltä. Viimeiseen viiteen peliin Millerillä GAA 1.80 ja SV% 94.8, kun Quickilla 1.40 ja 94.2. Ei merkittäviä eroja, Quick vanhoilla näytöillä ja parempana veskana menee edelle.

Pidät siis vakavissasi samana asiana pelata Buffalon maalin edessä kuin Kingsin?

Toivottavasti Miller ei lähde Sabresista vaan tekee loppuelämän sopparin kesällä. Uhkaa tästä omasta itäisen konferenssin suurimmasta sympatiajoukkueesta kadota kaikki hohto ja jäljelle jää vain hajuton läiskä pelaajia. Thomas Vanek, Jason Pominville, Derek Roy, Miller... kohta ei enää ketään jäljellä.

Vanekia ja Royta ei itselleni jäänyt rehellisesti sanottuna lainkaan ikävä. Pominvillen lähtö oli ikävä homma, mutta saatu vastine oli sen verran hyvä, että tekisin tuon saman vaihdon uudestaan 12/10 kerrasta. Millerin lähteminen on se ehkä ikävin homma, mutta turha se on ruveta tunteilemaan, kun tavoite on rakentaa se contender-joukkue, ja tämä tavoite on toistaiseksi onnistunut varsin hyvin.

Rebuild myös yleensä tarkoittaa omanlaista sukupolvenvaihdosta. Kyllä siellä on näillä näkymin jo tulossa kasa pelaajia ja prospecteja, joita on hankala luonnehtia nimikkeillä "hajuton läiskä". Eihän tietenkään jokin Eric Johnson ole (tunnetasolla) sama asia kuin Adam Foote, mutta niin se vain menee.
 

Ralph

Jäsen
Pidät siis vakavissasi samana asiana pelata Buffalon maalin edessä kuin Kingsin?

En ole niin mielestäni väittänyt, eikä tarvitse asiasta keskustellakaan. Ei ole Quickin ongelma, että hän pelaa joukkueessa jossa voitti pari vuotta sitten Conn Smythen. Quick on parempi maalivahti kuin Miller, oli seurajoukkue mikä tahansa. Quick pelaa enemmän otteluita olympialaisissa kuin Miller, päivänselvää.

Eihän tietenkään jokin Eric Johnson ole (tunnetasolla) sama asia kuin Adam Foote, mutta niin se vain menee.

Eikä esimerkiksi Cody Hodgsonin nimi ole Cory vaan Cody.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En ole niin mielestäni väittänyt, eikä tarvitse asiasta keskustellakaan. Ei ole Quickin ongelma, että hän pelaa joukkueessa jossa voitti pari vuotta sitten Conn Smythen. Quick on parempi maalivahti kuin Miller, oli seurajoukkue mikä tahansa. Quick pelaa enemmän otteluita olympialaisissa kuin Miller, päivänselvää.

Hmm... Siihen nähden, kuinka paljon sinulta tuntuu löytyvän kaikenlaista nippelitietoa (joskin MacKinnonia koskien olisi hieman petrattavaa!), niin aika vähän tunnut ymmärtävän sen tiedon päälle pidemmälti.

Eikä esimerkiksi Cody Hodgsonin nimi ole Cory vaan Cody.

Onneksi tätä nippelitietovahvuuttasi pääset hyödyntämään aina tuikitärkeissä seikoissa!
 

Ralph

Jäsen
Hmm... Siihen nähden, kuinka paljon sinulta tuntuu löytyvän kaikenlaista nippelitietoa (joskin MacKinnonia koskien olisi hieman petrattavaa!), niin aika vähän tunnut ymmärtävän sen tiedon päälle pidemmälti.

Hah, kaverilla menee kusi sukkaan kun rakkaan Sabresin maalivahti ei olekaan maansa ykkösveskari olympialaisissa. Valitettavasti Yhdysvallat tekee maalivahtivalinnat sen perusteella, kumpi on parempi mokke eikä sen, kumpi pelaa huonommassa joukkueessa.

En suosittele katsomaan olympialaisia, tulet pettymään kun Miller istuukin valtaosan ajasta penkillä seuraten maalilla maailman parasta maalivahtia.

Pidä toi, tai tule haukkumaan Roy Avalanchen kausiketjuun. Kokematon ja paska koutsi kyseessä, kuten ennen kauden alkua tiesit kertoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hah, kaverilla menee kusi sukkaan...

Nimimerkkisi taitaa perustua Simpsoneihin?

kun rakkaan Sabresin maalivahti ei olekaan maansa ykkösveskari olympialaisissa. Valitettavasti Yhdysvallat tekee maalivahtivalinnat sen perusteella, kumpi on parempi mokke eikä sen, kumpi pelaa huonommassa joukkueessa.

En suosittele katsomaan olympialaisia, tulet pettymään kun Miller istuukin valtaosan ajasta penkillä seuraten maalilla maailman parasta maalivahtia.

Toivon, ettet oikeasti ole niin yksinkertainen kaveri, että ensiksi argumentoit tilastoilla, mutta sen jälkeen, kun huomauttaa kontekstista, sanot, ettei sillä ole mitään merkitystä. Siis sama kaveri, joka itki MacKinnonista, että "täytyy huomioida paskat ketjukaverit" (väite, joka itsessään osoittautui lopulta täydeksi bs:ksi).

Sinulla ilmeisesti on parempaa tietoa, koska itse en ainakaan ole kuullut vielä USA:n julkaisseen mitään maalivahtien peluutuksesta. Nähdäkseni perusteltu oletus on se, että molemmat saavat otteluita ja kuumempi pelaa ratkaisuottelut. Jos taas sinulla on kristallipallo, jolla näet jo noiden maalivahtien otteet otteluiden osalta, lainaa ihmeessä tännekkin sitä.

Pidä toi, tai tule haukkumaan Roy Avalanchen kausiketjuun. Kokematon ja paska koutsi kyseessä, kuten ennen kauden alkua tiesit kertoa.

Onhan Roy edelleenkin kokematon NHL-tasolla - ei siitä liene mitään epäselvyyttä. Paskaksi häntä en ole haukkunut, vaikka kyseenalaistin kovalla kädellä miehen kompetenssin (perustuen kokemuksen puutteeseen ammattilaistasolla) kauden alettua. Ei minulla ole mitään ongelmaa myöntää epäilykseni vääriksi. Muistaakseni olen käynyt asian toteamassa ihan siellä pyhässä Colorado-ketjussakin. En tiedä, mikä Royn panos tarkalleen on ollut, mutta eittämättä hänellä on iso rooli ollut ja Colorado pelaa hyvätasoista runkosarjakiekkoa, ainakin toistaiseksi. Sinä taas tunnut luikkivan aina tiehesi, kun puhtaat faktaväittämäsi osoittautuvat puhtaaksi paskaksi.
 
Hah, kaverilla menee kusi sukkaan kun rakkaan Sabresin maalivahti ei olekaan maansa ykkösveskari olympialaisissa. Valitettavasti Yhdysvallat tekee maalivahtivalinnat sen perusteella, kumpi on parempi mokke eikä sen, kumpi pelaa huonommassa joukkueessa.

En suosittele katsomaan olympialaisia, tulet pettymään kun Miller istuukin valtaosan ajasta penkillä seuraten maalilla maailman parasta maalivahtia.

Ihmeellinen näkemys. Vai onko sinulla jotain sisäpiiritietoa, että miten USA aikoo peluuttaa maalivahtejaan? Miller on ollut ehkä tällä kaudella NHL:än paras maalivahti Ben Bishopin jälkeen, joten olisiko se nyt kauhea yllätys, jos Miller olisi USA:n ykkösmaalivahti? Kun otetaan vielä huomioon, että oli Vancouverin kisojen MVP. Quick on ollut loukkaantuneena ja viime kausi oli keskinkertainen. Veikkaanpa, että molemmat maalivahdit pääsevät pelaamaan ja kuumempi sitten pelaa jatko-ottelut.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sasha Huttunen ‏@kuplassasha 11m

Mihail Grigorenko olisi halunnut siirtyä loppukaudeksi Tapparaan, asiasta oltiin jo sovittu, mutta NHL torppasi siirron. #Tappara #liiga

Tämmöstä vitterissä. Hieno silti nähdä, että Tappara arvostetaan nykypäivänä periaatteessa maailman parhaimmaksi paikaksi nuorelle kiekkoilijalle.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämmöstä vitterissä. Hieno silti nähdä, että Tappara arvostetaan nykypäivänä periaatteessa maailman parhaimmaksi paikaksi nuorelle kiekkoilijalle.

Itsehän heitin yhdessä vaiheessa, että Grigorenko täytyisi pistää lainalle Eurooppaan.

Harmi sekä Tapparan että Grigorenkon ja Buffalon kannalta, ettei Nummisen kontaktit tuottanut tulosta. Olisi ollut vähintäänkin mielenkiintoista nähdä, miten mies olisi pärjännyt Liigassa.

On tuo NHL:n ja CHL:n välinen sopimus kyllä aikamoinen rasite juuri tuollaisille Grigorenkon kaltaisille väliinputoajille. Buffalo on nyt yrittänyt kiertää sitä kahdella tavalla siinä onnistumatta.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
En ole Buffalon pelejä kerenny pitkään aikaan katsomaan, joten voisiko joku tarinoida miten se Leino nyt on pelaillut? Nolanin tullessa eikö vastuu lisääntynyt aluksi? Jotenkin käsittämätöntä miten huonosti pääosin on aika Buffalossa sujunut.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En ole Buffalon pelejä kerenny pitkään aikaan katsomaan, joten voisiko joku tarinoida miten se Leino nyt on pelaillut? Nolanin tullessa eikö vastuu lisääntynyt aluksi? Jotenkin käsittämätöntä miten huonosti pääosin on aika Buffalossa sujunut.

Nolanin tulonmyötä peliaika kasvoi merkittävästi ja ylivoima-aikaa tuli mukavasti kakkos yv:ssä. Sitten tuli vaihteeksi loukkaantuminen, jonka aikana Sabres hommasi pari palasta hyökkäykseen. Loukkaantumisen jälkeen hänet on sijoitettu kolmosketjuun, koska kaksi ensimmäistä on pelannu sen verran hyvin ettei niitä kannata rikkomaan lähteä. Eikä noilla peleillä Leino ansaitse parempaa. Myös fanit ovat närkästyneitä Leinoon. Kyllä valitettavasti kesän jälkeen saa Leino etsiä uutta seuraa. Ei ole kaveri enään sama mikä oli Flyersissa, ja olihan sielläkin paremmat ketjukaverit.

Tällä hetkellä Leino ei vain pärjää jäällä ollessaan eikä Nolanikaan tiedä pitäisikö hänet sijoittaa laitaan vai keskelle, kun pelipaikka vaihtelee usein. Olen sitä mieltä, että Leino pitäisi laittaa poppari osastolle ja hänen tilalleen Larsson, joka sopisi tuohon kolmoseen loistavasti.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nolanin tulonmyötä peliaika kasvoi merkittävästi ja ylivoima-aikaa tuli mukavasti kakkos yv:ssä. Sitten tuli vaihteeksi loukkaantuminen, jonka aikana Sabres hommasi pari palasta hyökkäykseen. Loukkaantumisen jälkeen hänet on sijoitettu kolmosketjuun, koska kaksi ensimmäistä on pelannu sen verran hyvin ettei niitä kannata rikkomaan lähteä. Eikä noilla peleillä Leino ansaitse parempaa. Myös fanit ovat närkästyneitä Leinoon. Kyllä valitettavasti kesän jälkeen saa Leino etsiä uutta seuraa. Ei ole kaveri enään sama mikä oli Flyersissa, ja olihan sielläkin paremmat ketjukaverit.

Tällä hetkellä Leino ei vain pärjää jäällä ollessaan eikä Nolanikaan tiedä pitäisikö hänet sijoittaa laitaan vai keskelle, kun pelipaikka vaihtelee usein. Olen sitä mieltä, että Leino pitäisi laittaa poppari osastolle ja hänen tilalleen Larsson, joka sopisi tuohon kolmoseen loistavasti.

Aika pitkälti noin se Leinon kausi on mennyt. Miehellä on itseluottamus aivan kateissa, eikä hän oikein saa mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Ei hän silti niin paska ole ollut kuin häntä haukutaan - pelaa edelleen varsin tunnollisesti ja tekee töitä.

Ketjujen osaltahan niitä rukattiin kovalla kädellä viime otteluun. Stafford tuli Girgensonsin tilalle ykköskenttään, ja Hodgson pelasi Ottin ja D'Agostinin kanssa. Leinon laidoilla oli sitten Flynn ja Girgensons. D'Agostini loukkaantui kuitenkin ja ketjut menivät hieman sekaisin.

Missään tapauksessa Larssonia ei nyt kannata raahata tuonne pelaamaan kolmoskenttään kymmentä minuuttia ottelua kohden, kun mies ei ole vielä hyökkäyspelin osalta valmis tälle tasolle. Ehdottomasti nyt vain pelaamaan Rochesteriin isolla vastuulla isoja minuutteja ja ulosmittaamaan se hyökkäyspään potentiaali ja paikkailemaan loukkaantumisia silloin tällöin.

Girgensonsille periaatteessa sopisi sama, mutta mies pelaa kyllä sen verran hyvällä tasolla nyt (ollut suoranainen peto nyt kahdessa viimeisimmässä matsissa), että ei näytä tarvivan pelaamista AHL:ssä. Kun on saanut enemmän vapauksia pelaaamisessaan, niin ollaan päästy näkemään miehen taitoja myös hyökkäyspäässä. Ei ole taitavin kaveri tai omaa maailmanluokan laukausta, mutta on erittäin nopea luistelemaan, suojaa kiekkoa todella hyvin, pelaa äärimmäisen röyhkeästi ja pelaa tunnollisesti koko aika - selkä ei suoristu koskaan. Toki vielä tekee virheitä, mutta ne kuuluvat asiaan 19-vuotiaalla pelaajalla.

Suurin syy, minkä takia uskon, että hänestä on mahdollista tulla todella kova tekijä, on hänen korkea peliälynsä yhdistettynä tuohon jo nyt kovaan fysiikkaan ja tahtotilaan. Hän ei tule olemaan taidollisesti tuskin koskaan eliittiä, mutta se puoli on tällä otannalla aivan riittävällä tasolla, jotta hänestä voisi tulla sellainen top-6-osaston voimahyökkääjän ja kahdensuunnan pelaajan loistava hybridi.

edit.

Leino ei yksinkertaisesti enää ole NHL-tason pelaaja. Jokereihin vaan ensi kaudella.

Ei mies palkkansa arvoinen ole, mutta kyllä hän edelleen NHL-tasoa on. Hän on tilanteeltaan hyvin verrattavissa Jussi Jokiseen vielä viime kaudella. Uusi mahdollisuus halvemmalla sopparilla, niin eiköhän ihan kohtuullisesti pelaisi. On myös Jokisen kaltainen "väliinputoaja" sillä, että ei ole selkeä top-6-pelaaja, mutta ei myöskään bottom-6-pelaaja. Kuitenkin pystyy pelaamaan molempia rooleja.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Joo, ehkä Dissonanssi on oikeassa Larssonin suhteen, että parempi kehittymisen kannalta on vetää kovia minuutteja kärkiketjuissa ja ylivoimalla AHL:ssä, kun jämäminuutteja ylhäällä. Larsson silti viime nähtyjen pelien perusteella parantanut otteitaan, kun se minkä Larssonin näin alkukaudella, olin varma että oliko tämä tässä. AHL:ssä 15 otteluun on tullut 10 pistettä, saman verran kuin Armialla, joka on pelannut 9 ottelua enemmän.

Aika tuntematon suuruus muuten on itselleni tämä Phil Varone, joka on tekaissut lähes piste/ottelu AHL:ssä. Onko hänestä jopa tulevaisuudessa Sabresin miehistöön, vai jääkö sellaiseksi Adamin tyyliseksi kaveriksi, joka tehoilee AHL:ssä muttei sitten ylhäällä mitään ihmeellisiä esitä. Varone on kuitenkin tässä vaiheessa kautta jo lähes ylittänyt viime kauden pisteensä.

Pakko myös kehua Girgensonsia, joka on ollut kyllä mielenkiintoinen kaveri. Tekee töitä ihan pirusti ja taitoakin löytyy sellaisen koohotuksen päälle. Olen varma, että tästä kaverista on kuoriutumassa juurikin se top-6 hyökkääjä. Tulee mieleen Foligno, jonka näin ekaa kertaa Enniksen ja Staffordin rinnalla, mutta parempi versio toki!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, ehkä Dissonanssi on oikeassa Larssonin suhteen, että parempi kehittymisen kannalta on vetää kovia minuutteja kärkiketjuissa ja ylivoimalla AHL:ssä, kun jämäminuutteja ylhäällä. Larsson silti viime nähtyjen pelien perusteella parantanut otteitaan, kun se minkä Larssonin näin alkukaudella, olin varma että oliko tämä tässä. AHL:ssä 15 otteluun on tullut 10 pistettä, saman verran kuin Armialla, joka on pelannut 9 ottelua enemmän.

Aika tuntematon suuruus muuten on itselleni tämä Phil Varone, joka on tekaissut lähes piste/ottelu AHL:ssä. Onko hänestä jopa tulevaisuudessa Sabresin miehistöön, vai jääkö sellaiseksi Adamin tyyliseksi kaveriksi, joka tehoilee AHL:ssä muttei sitten ylhäällä mitään ihmeellisiä esitä. Varone on kuitenkin tässä vaiheessa kautta jo lähes ylittänyt viime kauden pisteensä.

Pakko myös kehua Girgensonsia, joka on ollut kyllä mielenkiintoinen kaveri. Tekee töitä ihan pirusti ja taitoakin löytyy sellaisen koohotuksen päälle. Olen varma, että tästä kaverista on kuoriutumassa juurikin se top-6 hyökkääjä. Tulee mieleen Foligno, jonka näin ekaa kertaa Enniksen ja Staffordin rinnalla, mutta parempi versio toki!

Sikäli kyllä olet oikeassa, että Larsson ehdottomasti parantaisi nykyisen joukkueen pelillistä puolta, sillä hän on ollut Buffalon parhaita hyökkääjiä puolustuspäähän. Tämän kauden menestyksellä ei ole kuitenkaan pidemmän päälle mitään väliä (oikeastaan, mitä huonommin menestytään, sitä parempi - aivan kuten viime kaudellakin olisi ollut). Larssonista ei välttämättä tule hyökkäävien kenttien pelaajaa, mutta se kortti on syytä katsoa, eikä heti vain "tyytyä" hänen osaltaan tuollaiseen shutdown-roolin pelaajaan.

Varone on kyllä ihan mielenkiintoinen tapaus. Kokoa on kuitenkin vain se alle 180-senttiä, ja kyseessä on pääosin hyökkäävän roolin kaveri ja ikääkin "jo" 23-vuotta. Tuskin on siis tulevaisuutta Buffalossa, mutta en näkisi lainkaan mahdottomana, että joku toinen joukkue olisi valmis hänestä jopa jotain maksamaankin.

Girgensonsin osalta on mainittava yksi seikka, hän on nimittäin Buffalon tehokkain pelaaja tasakentällisin. Hän ei ole saanut ylivoima-aikaa oikeastaan laisinkaan, mikä nostaa hänen otteidensa arvoa. Foligno on sikäli ihan hyvä vertailukohde, mutta suurin ero Girgensonsin hyväksi menee paremmassa peliälyssä sekä kovemmassa intensiteetissä.

Nolanhan totesi, että Folignon on nyt hieman etsittävä sitä omaa pelillistä identiteettiään, koska hän rupesi pelaamaan hieman kuin jokin Vanek saatuaan suurempaa vastuuta, vaikka hänen vahvuudet ovat edelleen siellä fyysisessä puolessa. Tämän vuoksi Nolan on miestä peluuttanut enemmän rikkovammassa roolissa, koska haluaa Folignon saavan peliinsä takaisin sen intensiteetin ja kovuuden. Folignohan on vielä pelaajatyyppinsä huomioiden todella nuori kaveri ja uskoisin, että hänestä aivan hyvin vielä saadaan secondary-scoring-osaston voimahyökkääjä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabresiä vastaan tänä yönä tulee kovassa vireessä oleva Jackets, ja myös veljien kohtaaminen nähdään, kun Marcus Foligno tekee paluun. Ja jälleen on ketjuja jouduttu sitä myötä muokkaamaan, kun D'agostini on jäänyt pois.


26 Matt Moulson ("A") – 63 Tyler Ennis – 21 Drew Stafford
9 Steve Ott ("C") – 19 Cody Hodgson – 23 Ville Leino
82 Marcus Foligno – 65 Brian Flynn – 28 Zemgus Girgensons
17 Linus Omark – 24 Zenon Konopka – 37 Matt Ellis

10 Christian Ehrhoff ("A") – 3 Mark Pysyk
44 Brayden McNabb – 4 Jamie McBain
6 Mike Weber – 57 Tyler Myers

30 Ryan Miller
1 Jhonas Enroth

Stafford on nyt laitettu ykkösketjuun, saa nähdä tuottaako yhtään tulosta. Kakkosketjussa Ott ja CoHo löysivät jo aikaisemmissa peleissä hieman kemiaa, siihen sitten Leino mukaan. Ott tuohon onneksi hieman kovuutta tuohon, sillä Coho ja Leino eivät pelaa kovinkaan agressiivisesti. Mutta kolmosketju näyttää lupaavalta. Foligno ja Girgensons tuo voimaa ja nopeutta laidoille, kyllä nämä kaverit saavat Jacketsin puolustuksen sekaisin, siihen vielä vikkelä Flynn. Omark on vielä kysymysmerkki nelosketjussa.

Uskoisin, että puolustuskin elää pelin aikana ja Myers napsii kovia minuutteja joka tapauksessa. Miller maalissa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mitään otteluraportteja ei ole jaksanut tällä kaudella oikein vääntää, mutta pari sanaa voisi sanoa tuohon Columbus-matsiin viitaten.

Millerilta ei ollut kyllä paras peli, varsinkin ensimmäinen meni helpohkosti. Tosin otti sitten komean kopin Umbergerin tyhjästä maalista.

Ykköskenttä Moulson-Ennis-Stafford oli kyllä liekeissä. Kolme maalia tekivät, joista Moulsonin maali hylättiin. Ennis on kyllä nostanut tasoaan todella huikeasti, ja pelaa yllättävän hyvin sentterin paikalla vastustajan parhaita vastaan.

Myöskin ottelun ykköstähti eli Myers oli kyllä kurko. Kaksi maalia ja muutenkin erittäin vahvaa ja kokonaisvaltaista pelaamista. Nyt vain sormet ristiin sen osalta, että tuo kesä oikeasti teki tehtävänsä ja sai miehen pääkopan kuntoon. Jos tuosta vielä parantaa, niin muutaman vuoden päästä, kun pitäisi sitten menestyksestä pelata, voi olla ykköspakki huokealla hinnalla riveissä.

Girgensonsia täytyy taas kehua, koska veti jälleen pää kolmantena jalkana ja blokkaili laukauksia jne. Ottelun aikana näkyi mielenkiintoinen tilastofakta: Girgensons on taklannut tulokkaista 6. eniten liigassa ja pelaa muutenkin erittäin fyysisesti, mutta mies on ottanut uskomattomasti vain yhden kahden minuutin rangaistuksen tällä kaudella. Ero esim. Ottiin on aika huikea, jonka fyysiseen pelityyliin mahtuu väkisinkin niitä kakkosia aika usein. Tokikaan Girgensons ei mikää Ottin kaltainen agitaattori ole, mutta kuitenkin mies selvästi pystyy pelaamaan kovaa, mutta puhtaasti. Aasinsillalla toiseen ketjuun linkittämäni uutinen koskien Ottin jatkohaluja: Sabres captain Steve Ott wants to remain in Buffalo, believes rebuilding team not far away from contending | Buffalo Hockey Beat (linkki vie buffalohockeybeatin sivuille)

Omasta puolestani 2-3 vuoden ison rahan sopimus (saman tien sellainen reipas 4 miljoonaa), jonka jälkeen sitten alempien kenttien veteraanikaverina jatkakoon halvalla sopimuksella, kun tarvitaan cappia noiden nuorten ELC-sopimusten päättymiseen. Tuollaista kaveria tarvitaan niin nyt rebuildin aikana kuin sitten myös contender-aikana.

Toivottavasti näitä rankkari- tai jatkoaikatappioita ei tule liikaa, sillä ne ovat tällä hetkellä kaikkein paskimpia - hävitään matsi, mutta silti saadaan pisteitä. Mielummin sitten kun hävitään, niin hävitään ja kun voitetaan, niin voitetaan.

edit. Grigorenkokin aloitti höntsäilyt Q:ssa iskien heti 1+2 tehot, ottaen 26/31 aloituksista sekä tullen valituksi ykköstähdeksi. Ihan hyvä startti toki, mutta tiedä sitten auttaako tollanen kaverin kehitystä lainkaan NHL:ää ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
...

Girgensonsia täytyy taas kehua, koska veti jälleen pää kolmantena jalkana ja blokkaili laukauksia jne. Ottelun aikana näkyi mielenkiintoinen tilastofakta: Girgensons on taklannut tulokkaista 6. eniten liigassa ja pelaa muutenkin erittäin fyysisesti, mutta mies on ottanut uskomattomasti vain yhden kahden minuutin rangaistuksen tällä kaudella. Ero esim. Ottiin on aika huikea, jonka fyysiseen pelityyliin mahtuu väkisinkin niitä kakkosia aika usein....

Pisti muuten silmään tuossa Toronta vastaan olleessa matsissa Girgensonsin taklauslukema, joka oli aika miehekäs 13 taklausta. Mitään virallisia ennätyksiä ei kirjata, koska nuo ovat aika epäluotettavia tilastoja, mutta veikkaisin tuon 13 taklauksen ottelussa olevan ainakin epävirallinen tulokasennätys. Samaan matsiin kerkesi laukomaankin kuusi kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös