Buffalo Sabres 2013–2014

  • 165 389
  • 424

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Nolanin tulonmyötä peliaika kasvoi merkittävästi ja ylivoima-aikaa tuli mukavasti kakkos yv:ssä. Sitten tuli vaihteeksi loukkaantuminen, jonka aikana Sabres hommasi pari palasta hyökkäykseen. Loukkaantumisen jälkeen hänet on sijoitettu kolmosketjuun, koska kaksi ensimmäistä on pelannu sen verran hyvin ettei niitä kannata rikkomaan lähteä. Eikä noilla peleillä Leino ansaitse parempaa. Myös fanit ovat närkästyneitä Leinoon. Kyllä valitettavasti kesän jälkeen saa Leino etsiä uutta seuraa. Ei ole kaveri enään sama mikä oli Flyersissa, ja olihan sielläkin paremmat ketjukaverit.

Tällä hetkellä Leino ei vain pärjää jäällä ollessaan eikä Nolanikaan tiedä pitäisikö hänet sijoittaa laitaan vai keskelle, kun pelipaikka vaihtelee usein. Olen sitä mieltä, että Leino pitäisi laittaa poppari osastolle ja hänen tilalleen Larsson, joka sopisi tuohon kolmoseen loistavasti.

Kiitos vastauksesta. Jotenkin näin kuvittelin tilanteen menneenkin. Aina välillä sitä jotenki toivoisi että pelaaja pysyy siellä missä on menestystä tullu eikä hakisi sitä isoa paydayta. Leino on sen verran poikkeuksellinen pelaaja että en usko miehen pärjäävän ellei juuri sopivia ketjukavereita löydy. Ennaltahan niitä on vaikea sanoa.

Toivottavasti saa vielä uuden mahdollisuuden jossain jos ulososto tulee. Pienestä se varmaan on kiinni, mutta Leino on mielestäni juuri sellainen pelaaja että tarvii "sopivat" ketjukaverit. Sillä ei ole niin väliä onko oikeasti
hyvät vaan nimenomaan sopivat. Taso ei muuten heittele noin paljoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Treidihuhut Moulsonin ympärillä tuntuu vahvistuvan.

Ainakin Los Angeles, Phoenix, Nashville, Detroit, Vancouver ja Ottawa on joidenkin lähteiden mukaan miehen perässä. Näistä LeBrunin mukaan ainakin Losilla ja Ottawalla mies on hankintalistan ykkösenä.

Kauppa Ottawan kanssa olisi vähintäänkin mielenkiintoinen, koska jos sieltä tulee prospectia, niin Buffalolla on neuvotteluissa selkeä tiedollinen etulyöntiasema, koska Murray tuntee Ottawan prospectit varmasti paremmin tällä hetkellä kuin Buffalon omatkaan.

Jos Moulsonista tuon todennäköisen huutokaupan seurauksen hinta muodostuu hyväksi, niin ei muuta kuin vain painamaan liipaisinta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Carolina-matsista muutama huomio. Alotetaan positiivisista.

- Drew Stafford on viime aikoina nostanut tasoaan jopa aivan dramaattisesti, ja nyt on nähty sitä vanhaa Staffordia. Onnistumisia rupeaa tulemaan hyökkäyspäässä, selkeästi enemmän itseluottamusta. Minkä lisäksi on erittäin tunnollinen omassa päässä ja tehnyt paljon kiekonriistoja. Buffalon kannalta kyse on miehen treidiarvon kasvattamisesta, minkä suhteen en usko sen nousevan riittävästi sen suhteen, että kannattaisi tällä kaudella kaupata. Ensi kaudella on Staffordin sopimusvuosi, jolloin toivottavasti pelaa hyvällä tasolla ja saadaan hyvä vastine hänestä rentalina.

-Tyler Ennis on myös pelannut oikeasti hyvällä tasolla jo pitkään. On mielestäni yllättävän hyvin pelannut vastustajan parhaita vastaan. Ennis edelleen painaa joka puolella kenttää, mutta nyt tekemiseen on tullut selkeä idea ja järki mukaan, mikä näkyy välittömästi parempina ratkaisuina.

- Girgensonsista samat vanhat - eli pääasiassa hyvää. Nyt pitäisi vaan hieman saada peliä tehokkaammaksi, sillä on saanut itse luotua itsellensä lukuisia paikkoja, mutta tekeminen on ollut tehotonta. Kuitenkin parempi, että niitä paikkoja ylipäänsä tulee paljon.

- Tyler Myers on ollut jo pitkään joukkueen johtava puolustaja. Mieleen viime matsita jäi tilanne, jossa Myers alimpana miehenä tuo kiekkoa ja kisuttaa pienellä harhautuksella kärkikarvaajana olleen Seminin seisoville jaloille. Jatkaa kiekon rushaamista alueelle vasenta laitaa pitkin ja tekee pienen dumpin lähellä päätyä samalla kolaten Faulkin täysin pystyyn. Erityisen huomionarvoista on se, että koko kentällinen reagoi oikein noihin Myersin rusheihin, ja siellä on aina paikkaamassa joku. Myers kuitenkin pääsee "parilla potkulla" takaisin jo omiin aina.

- Debyytin tehnyt Phil Varone yllätti itseni aika hyvin. Totesin aiemmin, että en usko miehellä olevan tulevaisuutta Sabresissa, mutta täytynee ottaa sanoja takaisin. Mies nimittäin pelaa pienestä koostaan huolimatta todella aggressiivisesti ja kovalla intensiteetillä. Pelityylistä tuli mieleen Larsson, koska pelasi tunnollisesti myös omiin. Jatkaen samalla tavalla tulee varmasti aiheuttamaan juuri Larssonille erittäin tervettä kilpailua tuohon kolmoskenttään, koska näköjään ominaisuuksiltaan sinnekkin soveltuu tällä pienellä otannalla. Varonella on myös waiver-vapaus kaksi seuraavaa kautta, joten miehellä on hyvää aika muhia ja marinoitua AHL:ssä

Ja sitten miinuksia.

- Enrothilta erittäin epätasainen ottelu. Mukaan mahtui hyviä koppeja, mutta osa maaleista olisi ehdottomasti täytynyt ottaa. Skinnerin ja Seminin maalit nyt ainakin menivät luvattoman helposti.

- Sulzer on kyllä ollut mielestäni kokonaisuudessaan hyödyttömin kaveri tällä kaudella. Nyt kun Ehrhoffilla on hieman vaisumpi jakso menossa, näkyy hyvin Sulzerin taso kun Ehrhoff ei pysty miestä kannattelemaan samalla tasolla. Aivan järjetön puppelointi Skinnerin maalissa. Mies on epävarma kiekollisesti, mutta ei myöskään ole todellakaan fyysinen. Ainoa apu on hyvä luistelu.

- Ehrhoff ei varsinaisesti pelannut erityisen huonosti, mutta ei ole pelannut hetkeen sillä tasolla, jolla kannatteli joukkuetta alkukaudella.

Saa kyllä nyt nähdä, mitä tapahtuu, kun tradedeadline lähenee. Itse pitäisin ideaalitilanteena sitä, että Ottille sorvataan jatko ja Moulson ja Miller kaupataan hyvällä hinnalla muualle. Islandersin parantuneet otteet ovat markkinoiden kannalta äärimmäisen hyvä asia, koska Moulsonista saatava hinta tulee todennäköisesti olemaan suhteellisen kova, jos Vanekia ei markkinoille lasketa.

Ainoa peikko tässä nyt näyttää olevan tuo Edmonton. Tällä hetkellä ovat enää kolmen pisteen päässä ja neljä peliä vähemmän pelanneena. Jos ja kun Buffalo vielä pajatsoaan tyhjentää, niin on se nyt saatana jos tuo Edmonton onnistuu meitä surkeammin sijoittumaan ja täten vie meiltä meidän tutulla paskalla säkällä sen top-2-pickinkin jonkun muun voittaessa lotteryn. Ensi kaudeksi Murrayn täytyy kyllä pyytää Edmontonilta konsultaatiota siihen, millä keinoin todennäköisimmin sijoittaudutaan todella surkeasti.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Girgensons oli nyt siirretty takaisin kakkosketjuun ja enemmän sai aikaan kuin parissa aikaisemmassa pelissä Flynnin ja Folignon ketjussa. Ei huonosti pelannutkaan heidänkään kanssaan, mutta näkyvämmin esillä ja paikkoja oli, nyt vaan verkot paikoista tötterölle.
Varone oli tosiaan positiivinen yllätys, vaikka pieni kokoinen onkin.
Mukava nähdä kun Myersin peli alkaa olla sitä mitä pari vuotta on odoteltu.
Loistavasti kieputtelee vastustajia lähtiessä hyökkäyksiin kiekollisena. Ehdottomasti ykköspakki tällä hetkellä.
Muutenkin olen samaa mieltä Dissonanssin kanssa plussista ja miinuksista.
Onkohan Armialla mitään mahdollisuuksia päästä pelaamaan Sabresiin, ellei ihan tolkutonta loukkaantumissumaa tule hyökkääjien osalta?
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Kaksi viimeistä kierrosta onpi ainakin meikäläisen silmukkaan näyttänyt paremmalta pyöritykseltä kuin vähään aikaan: Blue Jackets kaatui tyylikkäästi ja hienoilla maaleilla ja tuossa viimeyön Pitsburgin taistelussakin kärkisakille laitettiin hyvin kampoihin loppuun asti, maalipaikkoja alkoi syntyä loppupuolelle peliä tiuhasti, pieniä painotuksenpoikasia hetkittäin saatii aikaiseksi ja jos kiekko sujahtaa maalivahdin ja verkon välistä maalialueen poikki veskan perseen alta niin voi puhua jo onnettarenkin pyllistyksestä useammassa kohtaa tässä pelissä.
Leino, Leino! hyviä kurveja ja kiekonsiirtoja mutta kun maalipaikat karttavat ukkelia pahemmin kuin koskaan olen missään nähnynnä. Täysin käsittämätöntä mäihää vaikkei ketjuparit ehkä ihan taitotasolla kohtaakkaan.

Miller on kyllä semmosessa kuormituksessa että kun kerran offseihin ei tänävuonna taida olla enää millään laskennallisella mallilla asiaa niin kakkonenkin saisi vuorotella tiuhemmin pömpelissä. Jos tarkoitus on pitää edes toinen vahdeista jatkossa messissä, tässä paineettomassa tilanteessa kummallekin töitä. Jos toinen lähtee siksi että on jatkuvassa helteessä ilman hetken huilia ja toinen penkillä paleltumisen takia niin eipä auta asiaa jatkossa.

Puhvelin taistelua ja kaikki irti siltikin- mentaliteettia on kiva seurata ilman paineita vaikka panoksena on enää Panthersin edelle änkeäminen omassa lohkossa ja sekin vaan ihan kiusallaan : D

Edit. Äh, ainiin meitin piti jäähä jumpoksi että saahaan niitä uusia neroja mailanvarteen...
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Onkohan Armialla mitään mahdollisuuksia päästä pelaamaan Sabresiin, ellei ihan tolkutonta loukkaantumissumaa tule hyökkääjien osalta?

Armialla taitaa tämä kausi mennä kättään parannellessa. Ei ole siis kunnolla parantunut lainkaan ja oireilee taas. Ei ole reiluun viikkoon pelannut ja saas nähdä koska pelaa? Jälkiviisana voi sanoa että olisi pitänyt leikata syksyllä kun ei levolla ole normaaliksi parantunut.
 
Armialla taitaa tämä kausi mennä kättään parannellessa. Ei ole siis kunnolla parantunut lainkaan ja oireilee taas. Ei ole reiluun viikkoon pelannut ja saas nähdä koska pelaa? Jälkiviisana voi sanoa että olisi pitänyt leikata syksyllä kun ei levolla ole normaaliksi parantunut.

Vaikea nähdä, että käsi olisi vaivannut koko ajan. On säännöllisesti pelannut ja pelasi kaiken maailman piplipali turnauksetkin. (lue Spengler Cup)
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Vaikea nähdä, että käsi olisi vaivannut koko ajan. On säännöllisesti pelannut ja pelasi kaiken maailman piplipali turnauksetkin. (lue Spengler Cup)

Kuulemma pari ekaa viikkoa meni ilman kipuja sitten se on ajoittain vihlonut ja vaatinut särkylääkettä ja nyt mennyt sen verran pahaksi että tarvitsee taas huilia, eli ei ole missään vaiheessa täysin parantunut.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kaksi viimeistä kierrosta onpi ainakin meikäläisen silmukkaan näyttänyt paremmalta pyöritykseltä kuin vähään aikaan: Blue Jackets kaatui tyylikkäästi ja hienoilla maaleilla ja tuossa viimeyön Pitsburgin taistelussakin kärkisakille laitettiin hyvin kampoihin loppuun asti, maalipaikkoja alkoi syntyä loppupuolelle peliä tiuhasti, pieniä painotuksenpoikasia hetkittäin saatii aikaiseksi ja jos kiekko sujahtaa maalivahdin ja verkon välistä maalialueen poikki veskan perseen alta niin voi puhua jo onnettarenkin pyllistyksestä useammassa kohtaa tässä pelissä.
Leino, Leino! hyviä kurveja ja kiekonsiirtoja mutta kun maalipaikat karttavat ukkelia pahemmin kuin koskaan olen missään nähnynnä. Täysin käsittämätöntä mäihää vaikkei ketjuparit ehkä ihan taitotasolla kohtaakkaan.

Viime matsit ovat olleet parempia, mutta kyllähän Columbus-matsi voitettiin lähinnä Bobrovskyn hörppyjen ansiosta. Corsi-lukema koko joukkueella oli hirvittävä -60.

Leino tuntuu saavan paskaa niskaansa, teki mitä teki. Pens-matsissakin pelasi erittäin hyvin ylivoimavaihdon, jossa McBainilta katkesi maila laukausyritykseen, ja Kunitz pääsi 1-1 hyökkäykseen mailatonta McBainia vastaan. Leino takakarvasi erittäin hyvin ja sai lopulta riistettyä kiekon Kunitzilta.

Miller on kyllä semmosessa kuormituksessa että kun kerran offseihin ei tänävuonna taida olla enää millään laskennallisella mallilla asiaa niin kakkonenkin saisi vuorotella tiuhemmin pömpelissä. Jos tarkoitus on pitää edes toinen vahdeista jatkossa messissä, tässä paineettomassa tilanteessa kummallekin töitä. Jos toinen lähtee siksi että on jatkuvassa helteessä ilman hetken huilia ja toinen penkillä paleltumisen takia niin eipä auta asiaa jatkossa.

Miller on tottunut pelaamaan paljon, joten pelatkoon nyt kauppa-arvoansa kasvattaakseen ja pitääkseen pelituntuman Olympialaisia ajatellen. Millerin kauppaaminen ei liity mitenkään siihen, että pelaisi liikaa. Enroth taas tulee saamaan vastuuta ykkösenä Millerin kauppaamisen jälkeen.

Edit. Äh, ainiin meitin piti jäähä jumpoksi että saahaan niitä uusia neroja mailanvarteen...

Viimeisen n. 25 vuoden aikana Buffalolla on ollut vain kolme varausvuoroa top-10 sisällä. Erik Rasmussen varattiin numerolla 7, Vanek numerolla 5 ja Ristolainen numerolla 8. Fakta vain on se, että jos eliittitalenttia joukkueeseen halutaan - tai vähintään sen saamisen todennäköisyys maksimoida - tulee olla kärkipään varausvuoroja. Ja niitä ei saa kuin sijoittumalla surkeasti. Valitettavaa mutta totta. Toki jos on tyytyväinen siihen, että joukkue on kestokeskinkertainen, niin asia on eri. En minä kuitenkaan näe mitään syytä tyytyä sellaiseen, kun organisaatiolla on kaikki edellytykset päästä sinne aivan huipulle, jopa suhteellisen lyhyen (tämän kauden jälkeen ensi kausi) tarkoituksellisen kyntämisen avulla. Kyllähän tässä mielellään pikakelaisi lätkän osalta tuonne kesään 2015. Nyt täytyy koittaa vain saada jotain irti keskittymällä enemmän noiden prospektien edesottamuksiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viimeisen n. 25 vuoden aikana Buffalolla on ollut vain kolme varausvuoroa top-10 sisällä. Erik Rasmussen varattiin numerolla 7, Vanek numerolla 5 ja Ristolainen numerolla 8. Fakta vain on se, että jos eliittitalenttia joukkueeseen halutaan - tai vähintään sen saamisen todennäköisyys maksimoida - tulee olla kärkipään varausvuoroja. Ja niitä ei saa kuin sijoittumalla surkeasti.

Jännästi olit rajannut tuon noin 25 vuoteen. Rajausta kun laajentaa 30 vuoteen niin saatte kaksi TOP10-varausta lisää ja vaikka 35 vuoteen niin siihen päälle neljä TOP10-varausta.

Noita kärkipään varauksia saa muutenkin kuin sijoittumalla huonosti. Esimerkkinä Vancouverin rohkeat kaupat Sedineitä varatessa. Ei Vancouver silloin niin huono ollut, että olisi saanut varata sekä kakkosena että kolmosena. Ja ihan teidänkin organisaatiosta löytyy esimerkkejä siitä kuinka saadaan TOP10-varauksia. Vuosina 1982-83 Buffalo varasi ensimmäisellä kierroksella yhteensä 6 pelaajaa, näistä TOP10:ssä 4 pelaajaa. Sieltä tarttui jokaisella pelipaikalle (G, D, F) kohtuu pätevä jamppa (Barrasso, Housley, Andreychuk). Noina vuosina Buffalo pelasi joka vuosi kuitenkin playoffeissa. Mutta eihän niitä kärkipään varausvuoroja saa kuin sijoittumalla surkeasti.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jännästi olit rajannut tuon noin 25 vuoteen. Rajausta kun laajentaa 30 vuoteen niin saatte kaksi TOP10-varausta lisää ja vaikka 35 vuoteen niin siihen päälle neljä TOP10-varausta.

Noita kärkipään varauksia saa muutenkin kuin sijoittumalla huonosti. Esimerkkinä Vancouverin rohkeat kaupat Sedineitä varatessa. Ei Vancouver silloin niin huono ollut, että olisi saanut varata sekä kakkosena että kolmosena. Ja ihan teidänkin organisaatiosta löytyy esimerkkejä siitä kuinka saadaan TOP10-varauksia. Vuosina 1982-83 Buffalo varasi ensimmäisellä kierroksella yhteensä 6 pelaajaa, näistä TOP10:ssä 4 pelaajaa. Sieltä tarttui jokaisella pelipaikalle (G, D, F) kohtuu pätevä jamppa (Barrasso, Housley, Andreychuk). Noina vuosina Buffalo pelasi joka vuosi kuitenkin playoffeissa. Mutta eihän niitä kärkipään varausvuoroja saa kuin sijoittumalla surkeasti.

Kyllä, rajaus jättäen Turgeon pois oli aivan tarkoituksellinen, koska hän nyt oli päivänselvä homma. Muutenkin nuo jotkut 80-luvun varaukset ovat aika irrelevantteja ja tarkoitus oli pitää tarkastelu n. 90-luvussa.

Salary Cap muutti kärkipickien arvoa dramaattisesti, koska pelaajien liikkuminen treideillä tai ufana on rajoittunut huomattavasti. Esim. viime kaudella Regier yritti saada kärkipickia mutta joukkueet eivät käytännössä niistä luovu - ja puhun nyt eliittitalentista, jota viime draftin kärjessä oli. Esim. tulevan kesän draftissa ei ole samantasoisia talentteja laisinkaan.

Mr. Smith varmaan pystynee antamaan esimerkkejä salary cap-ajalta, joissa etukäteen tiedossa ollut top-5-pick olisi vaihtanut omistajaa ilman, että takaisin olisi tullut lähellä olevaa pickia.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Esim. viime kaudella Regier yritti saada kärkipickia mutta joukkueet eivät käytännössä niistä luovu - ja puhun nyt eliittitalentista, jota viime draftin kärjessä oli. Esim. tulevan kesän draftissa ei ole samantasoisia talentteja laisinkaan.

Mr. Smith varmaan pystynee antamaan esimerkkejä salary cap-ajalta, joissa etukäteen tiedossa ollut top-5-pick olisi vaihtanut omistajaa ilman, että takaisin olisi tullut lähellä olevaa pickia.

Siis miksi minun pitäisi antaa mitään esimerkkejä? En ole halaistua sanaa sanonut salary capistä, top5 pickeistä tai oikein mistään muustakaan mitä tuossa jauhat. Viimeksi puhuit noin 25 vuodesta ja siitä että kärkipään varausvuoroja ei saa kuin sijoittumalla surkeasti. Tuohon vastasin, että saahan - esim case Sedins.

Mutta jos haluat nyt kaupan missä on TOP10 varaus vaihdettu niin tuossa mainitsemassasi viime draftissa Canucks hankki #9 pickin. Olisivat ilmeisesti saaneet paremmankin pickin, mutta eivät halunneet tehdä kauppoja Edmontonin kanssa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siis miksi minun pitäisi antaa mitään esimerkkejä? En ole halaistua sanaa sanonut salary capistä, top5 pickeistä tai oikein mistään muustakaan mitä tuossa jauhat. Viimeksi puhuit noin 25 vuodesta ja siitä että kärkipään varausvuoroja ei saa kuin sijoittumalla surkeasti. Tuohon vastasin, että saahan - esim case Sedins.

Mutta jos haluat nyt kaupan missä on TOP10 varaus vaihdettu niin tuossa mainitsemassasi viime draftissa Canucks hankki #9 pickin. Olisivat ilmeisesti saaneet paremmankin pickin, mutta eivät halunneet tehdä kauppoja Edmontonin kanssa.

Eli siis et nyt tainnut lukea, mitä kirjoitin. Buffalo ei ole pystynyt supertähtitason talenttia (joka olisi myös oikea franchise-pelaaja) varaamaan sitten 80-luvun. Miller toki tupsahti puolivahingossa, mutta asiaa se ei miksikään muuta. Varausnumerot selittävät asiaa osaltaan.
Bo Horvat ei ole mikään eliittitalentti. Minä en pidä top-10-varauksia eliittitalentteina bona fide, kuten totesin. Ilmeisesti olet siellä päässä muuta kehitellyt. Jos on epäselvyyksiä, kysy ihmeessä ennen kuin heinät heiluu.

Edit. Selvennyksenä siis top-10 ei ole kärkipick. Top-3 tai on selvästi, top-5 riippuen draftista (koska se on rriippuvainen myös pelaajien tasosta ja määrästä eliittikontekstissa).
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ilmeisesti olet siellä päässä muuta kehitellyt. Jos on epäselvyyksiä, kysy ihmeessä ennen kuin heinät heiluu.

En jaksa vääntää kanssasi, kun se on näköjään ketjusta riippumatta täysin turhaa. Eikä tarvitse itkeä myöskään yksityisviestein, ei kiinnosta. Mutta pyytäisin ettet tuhoais kaikkia NHL-puolen ketjuja, Buffalo-ketjussa voit mun puolesta riehua miten haluat.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En jaksa vääntää kanssasi, kun se on näköjään ketjusta riippumatta täysin turhaa. Eikä tarvitse itkeä myöskään yksityisviestein, ei kiinnosta. Mutta pyytäisin ettet tuhoais kaikkia NHL-puolen ketjuja, Buffalo-ketjussa voit mun puolesta riehua miten haluat.

Hienoa reviiri-ajattelua, edustat näköjään juuri sitä tribalistista mönjää, jota suorastaan halveksun, ja jonka olemassaolosta olen täällä puhunut.

Mutta siis. Ensiksi syöksyt tänne (Buffalo-ketjuun) tekemään jotain väittämiä "kärkipään varauksista", joiden osalta olen itse puhunut vain, että jos halutaan maksimoida todennäköisyydet saada eliittitalenttia, tulee saada kärkipään varauksia. Minä en ole yhtään missään sanonut mitään siitä, että esim. top-10 olisi kärkipäätä. Katsaus tuohon NOIN 25 vuoteen (jännä tässäkin, miten syytit jostain tietoisesta RAJAAMISESTA, vaikka käytin sanaa "noin", jolloin mitään rajausta en siihen juuri tehnyt, vaikka luonnollisesti en siihen vuotta 1987 sisällyttänyt (oikeastaan sen huomioiminen olisi vain pointtiani eliittitalentista korostanut)) oli tarkoitettu havainnollistamaan sitä, kuinka huonoilta sijoilta pääasiassa organisaatio on muutaman vuosikymmenen ajan varannut. Tämän jälkeen tuot esille jotain 80-luvun varaushistoriaa, vaikka mielestäni me puhumme ihan tämän hetken Buffalon rebuildista, jonka osalta tuon väittämäni (että sitä eliittitalenttia ei saada kuin varaamalla, ja niitä korkeita pickeja (vähintään top-5) on nykyään käytännössä mahdoton saada) on todennut sekä Regier että Murray, kuten myös muitakin GM:iä muistan saman todenneen (eikä se nyt mikään ihme ole, että niitä rebuildeja harrastetaan... Haloo???). Ja jos saisikin, niistä joutuu sitten maksamaan älyttömän kovan hinnan, mikä taas ei vie välttämättä rebuildia eteenpäin.

Onhan tuo nyt jo aivan naurettavaa paskaa ensiksi ilmestyä tänne vaahtoamaan jostain, edes vaivautumatta kunnolla lukemaan, mitä kirjoitetaan, ja sen jälkeen jättää viestinsä kuin paskan perseestään lattialle ja juosta karkuun huutaen perässään jotain reviiripaskaa (parasta tässä on se, että sinun mielestäsi "voit riehua miten haluat", mutta silti oli kova tarve tulla tänne paskapökäle jättämään ja lähtemään menemään. Ei nyt ihan ole johdonmukaista toimintaa).

Jos sinulla on pelkästään minulle jotain asiaa, niin käytä nyt hyvä ihminen sitä yksityisviestimahdollisuutta äläkä lähde suoltamaan tuota paskaa tänne palstalle, jos kerta palstan sisältö niin kovin tärkeä asia sinulle on.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Edelläkäytyyn palstakollegoitten massiiviseen verbaaliseen titaanien taisteluun ei vanha ynnä hidas mualainen ossaa muuta kun kahtoa silmät suurena vierestä ja todeta: Voihan pökäle! koetettaan kimpassa kahtoo ettei muutu koko puhvelipalsta isoksi verpaaliseksi ulkohuusiksi, vaikka hauskoo lapiointi monasti onkin.

No, jahka palstaveljet vapautuu palstapappien pannabullasta niin saadaan taas mehukkaita arvioita puhvelilauman tallaussuunnasta. Ensiyönä nähtäneen edellistä parempi näytös, tuo Millerin olympiatuntuma kyllä sae pöllyä tuon edellisen 7-1 vierastappion kyydillä mutta pyssyypähän äijä lämpösenä. Paitsi että niitä suoraan mualin eestä vedettyjä ilman maskia olevia kutiloita ei passaa ennää imasta ainuttakaan, mutta laitan ison pelimäärän piikkiin asian.Ensyönä näkkee, missä tässäkin männään.
 

Ralph

Jäsen
Ensiyönä nähtäneen edellistä parempi näytös, tuo Millerin olympiatuntuma kyllä sae pöllyä tuon edellisen 7-1 vierastappion kyydillä mutta pyssyypähän äijä lämpösenä. Paitsi että niitä suoraan mualin eestä vedettyjä ilman maskia olevia kutiloita ei passaa ennää imasta ainuttakaan, mutta laitan ison pelimäärän piikkiin asian.Ensyönä näkkee, missä tässäkin männään.

Jos oikein ymmärrän tämän, niin odotat Ryan Millerin otteita yön ottelussa? Täytyy siis tähän väliin todeta, että Jhonas Enroth aloittaa joukkueen maalilla Oilersia vastaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt kun, sikäli perusteltu, kakku on nautittu, niin voisi hieman tehdä pientä tilannekatsausta Buffalon tilanteeseen liittyen noihin treidimarkkinoihin ja muuhunkin.

Mitään konkreettistahan ei vielä ole tapahtunut muuta kuin se, että Omark laitettiin waivereihin. Eli siis tuo ehtona olleen 6. kiekan pickin pitäminen nähtiin arvokkaampana kuin Omarkille yli 15 ottelun näyttöpaikan antaminen. Omark ei mielestäni ollut varsinaisesti huono, mutta ei kyllä esittänyt mitään ihmeellisyyksiäkään. Erittäin hyvä pelisilmä ja syöttötaito sekä toki kiekonkäsittely, mutta se ei yksinkertaisesti riitä, jos liike on vain keskinkertaista eikä fysiikkaa juuri ole. Mies ei edes mielestäni mitenkään fleguillut, mutta ei sellaista draiviakaan pelissä ollut.

TSN:n poikien mukaan kiinnostus Moulsoniin on kasvanut koko ajan. Noin 12 joukkuetta ilmeisesti kiinnostunut. Moulsonillehan tuli käsivamma tuossa tovi sitten, mutta olisi ilmeisesti voinut pelata jo Pens-pelissä, mutta luonnollisesti ei mitään haluttu riskeerata. Eli miehen pitäisi olla täydessä "myyntikunnossa" olympialaisten jälkeen. Steve Ott taas on samojen tahojen mukaan herättänyt jopa Moulsonia enemmän kiinnostusta. Itse en ole asiasta kovinkaan yllättynyt. Pitäisin Ottin erittäin mielelläni, kuten aikaisemmin olen todennut, mutta jos vastine nousee erittäin kovaksi, en viiltelisi ranteitani hänen kauppaamisensa suhteen. Kuitenkaan mihinkään "ok"-hintaan en häntä myisi. Muita kaupattavia näiden heppujen mukaan on, Millerin lisäksi luonnollisesti, Tallinder, Stafford ja McCormick. Murray totesi Ottawalaisen radiokanavan haastattelussa ennen matsia, että hänen mielestään pickien määrässä on tietty enimmäisraja, jota kohti Buffalo on lähestymässä. Täten hän pyrkii mielummin saamaan valmiimpia prospecteja jatkossa. Hän myös totesi, että ensisijaisina tavoitteina pickien suhteen ei ole tulevan kesän pickit, vaan 2015 vuoden pickit. Sikäli luonnollista, koska kyseessä tulee olemaan kovatasoisempi draft.

***

Mitä tulee otteluesityksiin, niin nyt on erittäin hyvin näkynyt Myersin merkitys joukkueelle, kun hän on ollut loukkaantuneena tovin. Joskin Ehrhoff on tätä kompensoinut pelaamalla sillä alkukauden hyvällä tasolla.

Erityismaininnan muutes ansaitsee ehdottomasti Drew Stafford. Mies on suorastaan ilmiömäisessä iskussa! Jos en väärässä ole, niin viimeiseen 8 otteluun on syntynyt tehot 7+3. Lukema on äärimmäisen kova Buffalon joukkueessa. Ilahduttavinta on se, että Staffordin kokonaisvaltainen pelaaminen ei ole kuitenkaan kärsinyt, vaan pelaa edelleen tunnollisesti omassa päässä sekä on löytänyt sitä hieman kadoksissa ollutta fyysisyyttä. Rupeaa olemaan jo sitä vanhaa kunnon Staffordia. Saa tosin nähdä, kuinka kauan putki kulkee. Hän tosin itse totesi jossain haastattelussa, että nyt hän on ruvennut saamaan takaisin sitä aika kauan kadoksissa ollutta itseluottamusta, mikä kyllä näkyy sitten heti peliotteissa.

Samoin Chad Ruhwedelin visiitti ylhäällä oli erittäin hyvä. Visiittinsä aikana Ruhwedel otti ainoastaan yhden miinuksen tilillensä, mikä on erittäin kova suoritus. Erityisesti huomioiden se, että hän pelasi tuossa Colorado-ottelussakin lähes 20 minuuttia, eikä ottanut ainuttakaan miinusta tilillensä. Ruhwedel (vielä ensi kaudellakin waiver-vapaana) tulee ensi kaudella todennäköisesti tarjoamaan Ristolaiselle erittäin loistavan kilpakumppanin paikasta ylhäällä. Juuri ideaali tilanne, kun Ristolainenkaan ei voi laskea sen varaan, että se pelipaikka helposti aukeaa, vaan täytyy voittaa erittäin hyviä otteita esittänyt kaveri.

Vielä mainita täytyy sellainen mielenkiintoinen seikka, että Murray on päättänyt Girgensonsin siirtämisestä takaisin keskelle. Mielestäni sikäli ihan hyvä veto, että tuolle sentterin roolille ei ikinä voi olla liikaa tarjontaa, ja on hyvä olla jokin varasuunnitelma siltä varalta, jos emme niitä kahta kärkisentteriä saakkaan varattua. Girgensonsin voi kuitenkin huoletta siirtää tarvittaessa takaisin laidalle, koska on osoittanut pelinsä kulkevan kummassakin laidassa hyvin. Erittäin positiivinen asia, että hän selkeästi on kaveri, jota voi käyttää aivan missä roolissa tahansa hänen tasonsa siitä kärsimättä.

Tauon aikana voisi koittaa väsätä jotain pelaajakohtaista arviointia tähän astisesta kaudesta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vielä sellainen mielenkiintoinen seikka jäi mainitsematta, että "sopivasti" noiden Callahanin ja Rangersin sopimuserimielisyyksien julkitulon aikoihin samalla levisi huhua, että Buffalo olisi valmis Callahanille tuon 6x7 tarjoamaan antamalla samalla kapteenin natsat.

Ajatellaanpa nyt, että Callahan voisi kuin voisikin tulla Buffaloon tuolla hinnalla ("kotiseutulainen" kun on). Tuohan olisi kieltämättä aivan helvetin kova hinta kaverista. Sopimuksen pituus olisi luonnollisesti se hankalin asia, koska seitsemän vuoden päästä sitä cap-tilaa todennäköisesti tarvittaisiin aika paljonkin.

Toisaalta, kyse ei todellakaan olisi mistään "villeleino"-signauksesta. Callahan nimittäin olisi ehkä yksi parhaista mahdollisista pelaajista tuota rebuildia ajatellen. Johtaja-tyyppi juuri sillä asenteella, johonka Buffalon tuleva pelillinen identiteetti rakentuu. Sen arvoa voi olla capissakin erittäin vaikea mitata.

Pidän kuitenkin Callahanin saapumista Buffaloon erittäin epätodennäköisenä.

Toisaalta enpä olisi kovinkaan yllättynyt, jos ensi kaudella mahdollisesti Chicagon ja Kanen välillä olisi jotain erimielisyyksiä, ja ilmoille ponnahtaisi taas huhu, jonka mukaan Buffalo olisi valmis Chicagon tarjouksen nokittamaan ja patsaan vielä tähän päälle First Niagara centerille rakentamaan...
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Muutama sananen asemista liittyen ensi kesän draftia.

Nythän rupeaa vahvasti näyttämään siltä, että tuo top-3-pick on melkein varmistunut. Kuitenkin puhtaasti matemaattisesti katsoen edelleen tuo 2. pick on se kaikkein todennäköisin lopputulos meille lotteryn jälkeen.

WGR radiohaastatteli Murrayta ja siinä ilmeni tuohon Islandersin pickiin liittyen sellainen Buffalon kannalta erittäin positiivinen asia, että Islanders joutuu tekemään valintansa "well before the draft". Kuitenkin itse uskon päätöksen ajankohdan olevan vasta lotteryn jälkeen. Tämä nimittäin jättää Buffalolle hyvin liikkumatilaa, jos Islanders päättäkin pickin antaa jo tänä vuonna. Pickin kohtalo voi muodostua mielenkiintoiseksi, jos Islanders joutuu myymään pelkkään tulevaisuuteen takaisin päin tulevana Vanekin ja MacDonaldin ja arvioivat mahdollisuutensa saada UFA-markkinoilta pelaajia heikoiksi yhdistettynä Visnovskyn vähintäänkin epävarmaan tilaan aina hankalien aivotärähdyksen jälkioireiden kanssa. Tällöin menestysmahdollisuudet voivat ensi kauden osalta näyttää heikoilta, ja voivat nähdä järkeväksi antaa jopa kohtalaisen korkean pickin (top-5) ensi kesän heikommasta draftista. Itseäni kyllä edelleenkin kuumottelee ajatus siitä, että Islanders pitää tämän kesän pickin ja sukeltaa ensi kaudella. Skenaario on täysin realistinen ja lopputulos voisi olla Buffalolle aivan älytön lottopotti. Unohtaa ei myöskään pidä tuota Islandersin meille kauppaamaa 2. kierroksen pickia 2015, joka voi myös osoittautua hyvin arvokkaaksi, jos se on aivan jossain alkupäässä.

Niin kauan kuin pysymme viimeisenä, kannattaa toivoa Devilsille huonoa menestystä. Käytännössä nimittäin heidän lotteryprosenttinsa voidaan silloin laskea viimeisenä olevan lukuun. Joskin olisihan se aika erikoista, että olisi draft, jossa ei ketään pelaajaa valita ensimmäisenä. Mahdollista se tosin on.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Kertokaa ihmeessä te enemmän pelejä nähneet, mikä Omarkin pelissä mättää tällä hetkellä? Okei, kaveri on pieni ja veto ei ole kovinkaan kummoinen, mutta on kumminkin pelannut yli ppg-tahtia Ruotsin ja Sveitsin liigassa, eikä Venäjällä sen hassummin mennyt (nämä pro skouttaukset tehty puhtaasti eliteprospectin avulla.)
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kertokaa ihmeessä te enemmän pelejä nähneet, mikä Omarkin pelissä mättää tällä hetkellä? Okei, kaveri on pieni ja veto ei ole kovinkaan kummoinen, mutta on kumminkin pelannut yli ppg-tahtia Ruotsin ja Sveitsin liigassa, eikä Venäjällä sen hassummin mennyt (nämä pro skouttaukset tehty puhtaasti eliteprospectin avulla.)

Lyhyesti sanottuna fyysisyys/koko ja luistelu ei ole riittävää NHL-tasolle. Pelisilmä, syöttötaito ja kiekolliset tasot ovat hyvää NHL-tasoakin, ellei jopa loistavaa osittain. Kuitenkin tällainen klassinen väliinputoaja.

Buffalo tosiaan säästi sen 6. kiekan pickin. Mielestäni täysin oikea ratkaisu, koska noilla "turhilla" pickeillakin joskus osuu jyvään. Vuoden 2012 draftissa kuudennen kiekan pickilla varattiin lähes sensaatiomaista kautta SHL:ssä pelaava Linus Ullmark, joka on erittäin vahva ehdokas kauden tulokkaaksi sekä parhaaksi maalivahdiksi. Samoiten viime kauden lopulla kiertoon pistetyn Brennanin vastineena saadulla Floridan 5. kierroksen pickilla varattiin niin ikään huippu kautta ennen loukkaantumistaan pelannut, Ullmarkin seurakaveri Gustav Possler.

Todennäköistä ei ole, että ensi kaudella samanlaisia "löytöjä" loppukierroksilla tehdään, mutta aina se mahdollisuus on. Varsinkin kun tuo Buffalon scouttaus-osasto on oikeasti selkeästi ruvennut osumaan aika hyvin kohdilleen (vaikka onkin liian aikaista arvioida lopulta) sen jälkeen, kun se osasto laitettiin kunnolla kuntoon Pegulan rahojen avulla kaudeksi 2012 eteenpäin.

Tosin Murray totesi, että mahdollisesti treidattavien veteraanien tilalle ei olla nostamassa montaa nuorta Rochesterissa, koska heidän halutaan antaa pelata voitosta siellä. Tältä osin on mielenkiintoista nähdä, miten Murray nuo mahdolliset aukot paikkaa. Todennäköisesti ottamalla jotain cap-dumppeja.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voisi nyt raapustella hieman niitä pelaaja-arviointeja, kun on välipäivää Suomellakin matseista ja NHL:ssäkin luonnollisesti tauko.

Arviot perustuu omiin käsityksiin katsottujen pelien perusteella ja hieman myös tilastojen tarkasteluun. Tähän astisista peleistä on tullut katsottua 1-3 lukuunottamatta kaikki, joskin osa hieman sivusilmällä ja joissakin vain pari ekaa erää.

Arvioinneissa pyrin suhteuttamaan pelaajan esitykset odotusarvoon. Kuitenkin Buffalon joukkue on haastava arvioida puhtaasti tältä osin, koska todella paljon pelaajia pelaa yksinkertaisesti liian haastavassa roolissa. Pyrin tämän huomioimaan, joten tämä saattaa hieman kohottaa heidän arvosanaansa.

Maalivahdit

Ryan Miller (GP 39, GAA 2,74, 92,8%)

Helposti voi sanoa Millerin olleen kiistatta joukkueen tärkein pelaaja koko kaudella. Lukemattomia pelejä voittanut lähes yksin joukkueelle. Huikea rebound-kontrolli, pystyy ottamaan niitä gamesavereita eikä päästä juurikaan helppoja. Muutaman kerran katsonut, että helvetti kun meni helposti, mutta lähes aina uusinta paljastaa jonkun kiekon suunnanmuutoksen tms. Pelaa myös edelleen erittäin paljon, vaikka ei luonnollisesti pelaa niin paljoa kuin varmasti pystyisi. Arvostettavaa erityisesti on se, että mies ei ole vetänyt hommaa läskiksi, vaikka pelaa huonossa joukkueessa. Rautainen ammattilainen kaikin puolin. Mielestäni yllättävän aliarvostettu maalivahti. Kyllä se tulee väkisinkin olemaan haikea hetki, kun mies todennäköisesti kaupataan pian muualle. 10-

Jhonas Enroth (GP 20, GAA 2,89, 90,5%)

Enroth pelasi viime kauden lopun erittäin hyvin, joten odotukset olivat luonnollisesti kohtalaisen korkealla. On kuitenkin luonnollisesti jäänyt lähes täysin Millerin varjoon. Ei voi sanoa, että olisi pelannut lainkaan huonosti, mutta ei ole pystynyt pelaamaan Millerin tavoin yksin joukkueelle voittoa oikeastaan kertaakaan. Myös ottelut ovat olleet toisinaan hyvin kaksijakoiset, koska muuten hyvää peliä on saattanut tahrata yksi tai kaksi helpohkoa päästettyä maalia. Suoranaisia imurointeja ei ole näkynyt, mutta gamesavereita löytyy muutamat. Olen edelleen epäileväinen, että pystyy nousemaan ykkösvahdiksi NHL:ssä, mutta pian se todennäköisesti nähdään.

Puolustajat

Christian Ehrhoff (GP 55, 4+21=25, -10)

Aivan alkukaudesta Ehrhoff oli joukkueen tärkein pelaaja yhdessä Millerin kanssa. Pelasi joissain otteluissa lähes 30 minuuttia, tekemättä suuriakaan virheitä sekä pelaten ihan hyvin omaan päähänkin. Kuskaa kiekkoa erittäin hyvin, liike on isohkoksi pelaajaksi hyvää. Kuitenkin tuo ykköspakin rooli tuntuu olevan hieman liikaa Ehrhoffille. Eritoten, kun vieressä ei ole ollut toista saman tason puolustajaa, koska Myers on pelannut toisessa parissa. Kuitenkin on pystynyt vetämään perässä ihan Sulzerin kaltaista kivirekeäkin, mikä on erittäin hyvä suoritus. Viime aikoina on hieman taso tipahtantu, vaikka ei selkeästi. Tämä on tapahtunut oikeastaan samalla, kun Myers on ottanut enemmän roolia. Kuitenkin Ehrhoffin otteisiin täytyy olla hyvin tyytyväinen, koska on pelannut haastavassa roolissa ja selviytynyt mielestäni kohtuullisesti. Paras miehestä varmasti saataisiin irti kakkosparissa tai toisen vähintään saman tason puolustajan kanssa ykkösparissa. 9+

Tyler Myers (GP 52, 6+10=16, -26)

Viime kaudella totaalisen syöksyn tehneen puolustajan osalta odotukset olivat vähintäänkin ristiriitaiset. Peliotteet olivat jo muutaman kauden laskeneet kausi kaudelta, mutta edelleen taustalla se tulokaskaudella nähty huikea potentiaali. Otti kesällä jonkun mentaalikoutsin itsellensä, joka oli ilmeisesti erittäin tiiviisti mukana miehen tekemisessä koko kesän. Heti kauden alusta oli selvästi nähtävissä, että homma on paremmin uomissa kuin oli viime kauden lopussa. Oli kauden alussa ok-tasolla, mutta selvästi Ehrhoffin varjossa. Kuitenkin jossain tuossa marraskuun lopulla peliotteiden koko aika noustessa ne pääsivät selkeästi aivan uudelle tasolle - tasolle, jollaista Myersilta ei olla nähty edes tulokaskaudella. Parhaimmillaan mies on suorastaan dominoiva - pystyy rushaamaan kiekon huikealla luistelulla (ei pelkästään kokoisekseen) ja isolla varrella, tukee hyökkäyksiä tehokkaasti, pinchaa tehokkaasti sekä tekee hyökkäysalueelle erittäin vaarallisia nousuja kiekon kanssa viivalta. Näitä otteita mies esitti toki jo tulokaskaudella. Tulokauskaudella sen sijaan ei nähty sitä fyysisyyttä, jota mies on vihdoin ruvennut esittämään, ja jota iso ruho mahdollistaa. Ei kyseessä edelleenkään mikään Chara ole, mutta fyysisyyttä ja aggressiivisuutta on löytynyt täysin uudella tavalla. Myös sijoittuminen on parantunut. Myers on pelityyliltään kentälliselleen sikäli vaativa, että nuo hänen otteensa välillä aiheuttavat kiekonmenetyksiä ja vaarallisia kääntöjä. Toistaiseksi omat ne lukeneet ja paikanneet hyvin - niinkuin pitääkin. Myersin peli ei ole myöskään hajonnut heti virheisiin, mikä antaa osviittaa siitä, että siellä henkisellä puolella on selvää edistystä tapahtunut. Toisinaan silti nähdään kiekollisestikkin virheratkaisuja, mutta ne ovat vähenemään päin. Olen enemmän kuin erittäin tyytyväinen siihen, että mies on kääntänyt pelinsä takas niille raiteille, joille odottaa voi. Jos pääkoppa vain kestää ja pitää tasonsa sitä parantaen, on ehdottomasti aineksi ihan kovantason ykkösparin pakiksi. Toivottavasti ei miestä kaupata, koska tuollaiset yhdistelmät ovat erittäin harvinaisia. 9+

Mark Pysyk (GP 42, 1+5=6, -11)

Viime kauden lopussa ylösnostettu puolustaja pelasi yllättävän valmista peliä jo silloin, vaikka kokemusta aikuisten peleistä ei ollut edes kokonaista kautta takana. Jo harjoituskaudella oli selvästi nähtävissä, että mies ottaa paikan pelaavasta kokoonpanosta. Erittäin älykäs ja rauhallinen pelaaja kiekollisesti, jonka luistelu on erittäin sulavaa. Ei ole tosin kovinkaan fyysinen. On pelannut Ehrhoffin kanssa todella hyvin, eikä hänen kanssaan ole ollut samanlainen kivireki kuin Sulzer. Kuitenkin pelatessaan esim. Weberin kanssa ei aivan pysty pelaamaan samalla tasolla. GM Murray totesi mielestäni hyvin, että vaikka Pysyk on nyt jo osoittanut olevansa hyvän tason pässinvarma PMD, niin hänen pitäisi koittaa hakea rajojaan enemmän. Tämä tarkoittaa osallistumista enemmän hyökkäyksien tukemisiin sekä olemista aktiivisempi hyökkäysalueella - kiekolliset eväät kuin myös luistelu siihen kun erittäin hyvin riittävät. Kuitenkin kokonaisuutena ollut mielestäni puolustuksen kolmanneksi tai neljänneksi paras pelaaja tällä kaudella. Kehityskäyrä on ollut erittäin nousujohteinen, joten varmasti kehitystä vielä tullaan näkemään tästäkin.

Henrik Tallinder (GP 44, 2+5=7, -15)

Saatiin offseasonilla käytännössä ilmaiseksi vaihdossa vain yhden sopimusslotin vieneeseen Boychukiin. Ollut oikeastaan juuri sitä, mitä odotettiin - erittäin rauhallista ja varmaa peliä ilman hienouksia. Ei ole liikkeeltään enää samaa tasoa kuin viime visiitin aikaan, mutta hyvän sijoittumisen johdosta ei ole niin usein kiireessä kuin luulisi. On ollut tasoltaan varsin tasainen ja pelityyliltään ja profiililtaan sopii erittäin hyvin Myersin pariksi, jonka kanssa pelannut paljon. Voi olla kauppatavarana deadlinella. 8

Jamie McBain (GP 44, 3+7=10, -11)

Tuli kylkiäisenä kesällä Sekeran kauppaamisen myötä. Ilmeisesti tarkoitus oli myös saada yksi rightin pakki lisää. Ennakolta oli tiedossa, että kyseessä on hyökkäävä puolustaja, jonka vahvuudet eivät ole puolustuspäässä. Tämä on osoittautunut täysin oikeaksi arvioksi. Tukee hyvin hyökkäyksiä ja on yllättävän hyvä vastustajan sinisellä. Omassa päässä taas on kokoonsa nähden yllättävän heikko, hätäilee toisinaan paineen alla eikä ole omimmillaan maalin edessä. Tarvitsisi rinnalleen sellaisen hyvin luistelevan sekä puolustuspäähän vahvan pelaajan. On pelannut pääosin Weberin kanssa, joka ei tällä kaudella ole ollut kyllä kumpaakaan. Uskon, että olisi ihan käyttökelpoinen top-6-puolustaja, jos roolitettaisiin oikein. Vaikea kuitenkaan nähdä tulevaisuutta Sabresissa, kun tuo prospect-pool on niin vahva tuon RHD:n osalta, ja sieltä puskee uutta kaveria jo aika pian. 7

Mike Weber (GP 43, 0+3, -32)

Pelasi viime kauden lopun todella vahvaa peliä. Oli oikeastaan kovan tason top-6-tasolla pelaamisensa osalta. Odotukset olivat siis varsin korkeat ja miniminä oli tuon tason pitäminen. Aloitti kautensa hyvin vahvasti ja näytti vahvasti siltä, että homma jatkuu viime kauden tapaan. Sitten Rolston palkitsi miestä pistämällä tämän kakkospariin Myersin kanssa. Oikeastaan siitä ottelusta lähtien Weberin pelaamisen tason on pysynyt sillä heikolla tasolla, johon se romahti ko. matsissa. Rupesi pelaamaan yksinkertaisesti aivan liian hankalaa peliä eikä pysynyt niissä perusasioissa ja yksinkertaisessa pelaamisessa. Kuitenkin luistelu ja jopa kiekonkäsittely on ollut ihan ok, mutta tekee lähes järjestäen vääriä ratkaisuja kiekottomana ja kiekollisena. Ei ole toki saanut vierellensä joukkueen kovimpia pelimiehiä juurikaan, mutta se ei otteita selitä. Saa nähdä saako itseluottamuksensa kuntoon ja itsensä takaisin sinne hyvän tason top-6-puolustajaksi, vai jääkö tuollaiseksi veteraanitäytemieheksi. Kuitenkin itselleni ehkä joukkueen suurin yksittäinen pettymys tällä kaudella.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jatkuu...

Aleksander Sulzer (GP 19, 0+2=2, -2)

Signattiin täytemieheksi jatkosopimukella. On istunut valtaosan kaudesta poppareilla ja ihan syystä. Ei voi sanoa, että olisi nyt totaalisen paska, mutta tuollainen tasapaksu kokonaisuus ilman mitään edes hyvää NHL-tasoa olevaa ominaisuutta ei ole hyvä asia, vaikka niitä selkeästi alle NHL-tason ominaisuuksia ei myöskään ole. Tuollaisena täytemiehenä ajanut ihan hyvin asiansa. Pelannut parasta peliään Ehrhoffin parina, mutta se kertonee enemmän Ehrhoffin tasosta. 7-

Rasmus Ristolainen (GP 19, 1+0=1, -4

Yllätti varmasti valtaosan sopeutumalla erittäin hyvin pohjois-amerikkalaiseen kiekkoon ottaen paikkansa ylhäältä. Pelasi Rolstonin aikana, jolloin oli ok-tason puolustaja - ei tehnyt kamalasti virheitä, mutta ei säväyttänytkään. Osoitti fyysisyytensä riittävän hyvin jo 19 vuoden iässä NHL:ää. Kiekollisesti riskejä välttävää yksinkertaista pelaamista. Toisinaan jäi hieman telineisiin nopeiden kääntöjen osalta, joten tämän suhteen liikkuuvuudessa ja pelinluvussa hieman kehitettävää. Corsi-lukemien perusteella pelasi ehkä hieman yllättäen kovia minuutteja myös laadullisesti.


Brayden McNabb (GP 12 0+0=0, +1)

Jo jonkin aikaa siinä AHL:n huipun ja NHL:n välimaastossa ollut puolustaja on pelannut kaikkein tasaisimman kauden toistaiseksi. On päässyt siis piipahtamaan pari kertaa ylhäälläkin. On ollut varovaisen positiivinen esityksiltään. Tavaramerkkinä toimiva suoran hyökkäyksen pysäyttäminen kovalla taklauksella ollaan nähty melkeinpä joka ottelussa. Kiekollisesti yllättävän rauhallista ja fiksua pelaamista. Sijoittumisen kanssa edelleen hieman ongelmia, mutta on mennyt eteenpäin siinäkin. Luistelu on myös nykyään jo aivan NHL-tasoa. Ei ole luonnollisestikkaan päässyt vielä siirtämään noita hyökkäyspään tehoja NHL:n puolelle, ja nähtäväksi jää, mikä miehen anti lopulta tältä osin tulee olemaan. Kehitys ollut positiivista ja melko varmasti pystyy ensi kaudella pelaamaan top-6-roolissa, kun waiver-vapaus päättyy.

Chad Ruhwedel (GP 7, 0+0=0, +3)

Pääsi piipahtamaan ylhäällä aivan tuossa tauon kynnyksellä. Pelasi jo viime kauden lopulla yllättävän valmista peliä, jota myös jatkoi tuolla visiitillään. Muistuttaa hyvin paljon Pysykiä pelityyliltään. Sulavasti luisteleva pelaaja, joka nojaa älyynsä eikä niinkään kokoon tai voimaan. On myös kiekollisesti hyvää tasoa ja se ensimmäinen helppo syöttö lähtee varmasti ja tarkasti. Ei kuitenkaan omaa juuri annettavaa hyökkäyspäässä. Erittäin positiivinen visiitti, ja uskon, että tulee vielä käymään ylhäällä jonkin verran. Aineksia ottaa top-6-paikka jo ensi kaudella ehdottomasti on. 8

Nikita Zadorov (GP 7, 1+0=1, -4)

Loukkaantui kauden kynnyksellä ja pääsi haistelemaan menoa seitsemän ottelun verran. Ei ollut aivan vielä valmis NHL-tempoon, ja tämä näkyi varsinkin omassa päässä. Toisaalta itseäni ilahdutti erityisesti todella itsevarma ja rokea pelaaminen, jollaisen tuloksena oli myös uran avausmaali vahvan nousun päätteeksi. Osoitti myös fysiikkansa jo riittävän, kun kolaili pelaajia menemään kuin vanha veteraani.

***

Hyökkääjien arvioinnit tulevat myöhemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös