Mainos

Buffalo Sabres 2013–2014

  • 165 812
  • 424

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
No Leinolla on ollut tosiaan kaikkea muuta kuin loistokas kausi mutta ihan hukkapalaksi en äijää vieläkään mieltäisi.

Jep, tarkennettakoon että olen ollut Leinon kannattaja jo siitä huikeasta playoff-rupeamasta Phillyssä, mutta nykyisellä sopimuksellaan ja suoritustasollaan on riippakivi ja este menestykselle. Lisäksi Leinosta ei ainakaan ole jäänyt sellaista johtajan kuvaa, jonka verukkeella voisi antaa anteeksi alisuorittamista ja pitää riveissä vaikkapa kolmoskentässä.

Koska Leinoa on kokeiltu jo kaikissa mahdollisissa ketjuissa nykyisten ja aiempien pelaajien kanssa ilman menestystä, niin jatkon kannalta ulos ostaminen on ainoa oikea peliliike.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Palapeliä muuttui jälleen jonkin verran treidien osalta ja hyvä näin, jotta päästään taas eteenpäin. Hienot miehet Miller ja Ott, jatkoivat matkaa siis Bluesiin. Millerin otteita oli ilo seurata monta vuotta, ja tottakai päällimmäisenä jäi mieleen ne konferenssi finaalit Sensejä vastaan. Upea pelaaja kaikinpuolin ja siitä sai Blues kyllä täydellisen ykköskassarin. Ottista myös sen verran, että hänen panos joka pelissä oli lähes maksimaalinen ja antoi joukkueelleen paljon. Tunnetaan rottana, mutta kun pelaa omassa joukkueessa, on hän loistava siinä roolissa.

Moulson lähti kävelemään McCormickin kanssa Wildiin aika halvalla. Markkinat olivat vain niin kuivat, ja aika alkoi loppumaan, että voi olla ihan tyytyväinen näihinkin. McCormick on kyllä hyvä nelosen sentteri sekä lähtee myös hanskaamaan. McNabb päästettiin vielä Losiin, ja se hieman kirpaisi, mutta silti kun katselee nuoria puolustajia mitä meiltä löytyy, ei se ollutkaan paha menetys. McNabb:lta löytyy silti hyvin potentiaalia kasvaa vakiokasvoksi ylös.

Neuvirth, Stewart, Klesla, Deslauries, Fasching, Mitchell & Carrier. Siinä valmiita materiaalia joukkueeseen. Fasching ja Carrier edustaa tulevaisuutta, mutta silti aika katsomattomia kortteja vieläkin. Kumpikaan ei ole häikäissyt junioreissa, joten vaikea sanoa onko näistä siihen "uuteen" Sabresiin. Toki, näyttöjä halutaan ja varsinkin Fasching on kehittynyt eteenpäin loistavasti. Ei sitä ikinä tiedä mitä harppauksia ne kesätreenit tuo mukanaan, mutta en luokittele näitä tulevaisuuden top-6:een.

Stewart ja Mitchell tuo hyvin leveyttä tälle ja ensi kaudelle, kun sopimuksetkin loppuvat vasta ensi kauden jälkeen niin en näkisi syytä etteikö pelaisi vielä ensi kaudella. Tosin varmasti vuoden päästä katsellaan taas mitä näillä saataisiin ellei jo aikasemmin aleta treidaamaan. Kleslan tili loppuu tähän kauteen, enkä millään usko mihinkään jatkosopimuksiin. Tuo vain täydennystä tähän loppukauteen. Deslauries on kesällä RFA, ja kyllä hänet sinne AHL:ään voitaisiin lempata. Olisiko hänestä uudeksi Mancariksi?

Sitten vielä Neuvirthiin, joka oli mielestäni hyvä uutinen. Halakkia tuskin kiinnosti täällä pelata, ja uskon että Neuvirth on astetta parempi maalivahti eikä ole vielä puhjennut kukkaan. Samanikäiset eurooppalaiset vain taistelemaan peliajoista ensi kaudella, niin hyvä tulee. Molemmat ovat "vasta" 25 -vuotta, joten tässä on hyvin aikaa vielä kehittyä vaikka mihin. Enrothikin pääsee vihdoin näyttämään, onko hänestä ykköstorjujaksi. Mutta jos Neuvirth kiilaa ohitse ja Enroth joutuu jälleen katselemaan sivusta, niin en näe syytä miksei häntä treidattaisi pois. Takaa on tulossa kuitenkin Hackett, Makarov sekä Ullmark.

Cory Conacher waivereista. Takaisin sinne mistä lähtikin ja hyvä näin. Sabres -fanit ovat olleet innoissaan, kun saivat Coryn. Kyllä itsekkin olen tyytyväinen tämän kaverin hommaamiseen. Tämä kausi vedellään vielä jämillä, ja kesällä sitten RFA. Saa nähdä kuinka käy, kyllä itse ainakin toivon ja uskon, että nähdään 24- vuotias väkkärä seuraavatkin kaudet Sabresissa. Junioreissa ja AHL:ssä loistavia tehoja, mutta hänkään ei vielä ole valmis NHL:ssä. Innolla odotan miten käy.

Corporalsyd tuossa luetteli muutaman pelaajan, kenestä voitaisiin luopua. D' Agostini, Scott, Konopka, Tallinder, Sulzer ja Porter ovat vapaita kesällä, ja uskoisin näistä jatkavan ehkä Konopkan. Konopka on pirun hyvä tuossa nelosketjussa, ja kun ensi kauden joukkueella ei pyritä vielä menestykseen, niin uskoakseni siellä pelaa jälleen jämäpelaajia monta. Puolustajiin tulee tosin vajetta, jos luovutaan näistä kahdesta sekä Kleslasta, joten saa nähdä pelaako heistä joku vielä ensi kaudella. Kukaan ei mikään sateentekijä ole, joten ei mielellään.

Puolustajista on vain kolmella pelaajalla sopimus (Myers, Ehrhoff, Weber). Joten ei voida lempata valitettavasti kaikkia muita pois. McBain on RFA kesällä, ja luulisin että hänen kanssaan tehdään maltillinen vuosi lisää. Pysyk on varmaan jo valmis pelaamaan enemmänkin ylhäällä, joten hänet katsoisin ensi kauden miehistöön ilo mielin. Sitten nuoria tuomaan jo enempi ylöspäin ensi kaudeksi, jotta olisivat kahden vuoden päästä valmiita NHL -pelaajia. Näistä ensimmäisenä Ristolainen ja Zadorov.

Olit vielä listannut Flynnin tuohon listaasi, ja uskoakseni pelaa vielä ensi kauden alemmissa ketjuissa. Hän on pelannut hyvin omalla tontillaan sekä alivoimassa. Hinta/laatusuhde on niin hyvä, ettei kannata pois heittää.
 

ipaz

Jäsen
Phoenixista Washingtonin kautta treidattu Rostislav Klesla antoi lausunnon että ei aio ilmoittauta Buffalossa, vaan ottaa loppukauden taukoa jääkiekosta. Vapaaksi agentiksi kesällä tulevan Kleslan ura jatkuu ensi kaudella Euroopassa. Syynä tähän mainitsee useat loukkaantumiset ja jatkuvat seuranvaihdot AHL:n ja Coyotesin välillä sekä nyt nämä viimeiset treidit.

Tuskin Buffalo Kleslasta mitään messiasta odottikaan, vaan otti miehen Halak-Neuvith kaupan kylkiäisinä Rochesteria vahvistamaan. Nyt siellä saa joku junnu Kleslan peliajan, eikä Sabresin tarvitse maksaa edes palkkaa "sopimusrikkomuksen" vuoksi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Eipä Kleslalla olisi tulevaisuutta muutenkaan ollut Sabresissa, joten tämä ei sinällään haittaa. Olisi tosin ollut hyvä paikkaamaan loppukaudesta, mutta nyt ylös nostettiin Ruhwedel.

Hetkeen en Sabresin peliä olekkaan nähnyt, mutta nyt oli katsottava, kun ajankohta oli hyvä. Vastassa oli vielä Hawks, joten tasomittari selvisi hyvin tällä pelillä, missä mennään. Hawks voitti ottelun niukasti 1-2, ja siihen tulokseen voi olla erittäin tyytyväinen.

Sabres pelasi seuraavalla kokoonpanolla:

88 Cory Conacher – 63 Tyler Ennis – 21 Drew Stafford ("A")
82 Marcus Foligno – 19 Cody Hodgson – 27 Matt D’Agostini
65 Brian Flynn – 23 Ville Leino – 44 Nicolas Deslauriers
32 John Scott – 24 Zenon Konopka – 37 Matt Ellis

10 Christian Ehrhoff ("A") – 5 Chad Ruhwedel
6 Mike Weber – 57 Tyler Myers
20 Henrik Tallinder ("A") – 4 Jamie McBain

1 Jhonas Enroth
34 Michal Neuvirth

Eli Girgensons, Stewart ja Mitchell eivät pelanneet, joten kokoonpanoihin tuli muutoksia jälleen. Conacher otti paikkansa ykkösessä. Ainoa ketju joka tänään onnistui oli ykkösketju, ja kyllä oli loistava kemia heti, kun jätkät jäällä olivat. Innolla odotan taas seuraavaa ottelua. Conacher oli jäätävän liukas ja juuri sellainen Enniksen tyylinen väkkärä. Stafford pelasi kavereiden kanssa hyvin.

Foligno ja Hodgson pelaavat myös hyvin yhteen ja tuohon kun laitettaisiin Stewart vielä, niin sekin ketju voisi vaikuttaa kilpailukykyiseltä. D'Agostini pelaa ihan ok, mutta sellaista yltiöpäistä säätämistä lähinnä. Kolmosketju hoiti tonttinsa kelvollisesti, vaikka omissa oli helisemässä. Flynn selvästi porukan paras, eikä Leinokaan huonosti pelannut.

Myers pitää jälleen nostaa esiin, sillä hänen pelinsä on parantunut huimasti, kun viimeksi näki. Paras puolustaja selvästi, eikä tule omissakaan enään virheitä. Ruhwedelin voisi nostaa myös esiin, ja uskoisin että tästä kaverista kuullaan vielä. Enroth maalilla pelasi loistokkaan pelin jälleen ja viime pelit hän on pelannut mainiosti.

Pakko silti puuttua hieman lundeen tuolta Hawks -ketjusta, että ei Hawks nyt kovinkaan ylivoimainen ollut eikä hallinnut peliä kuin ehkä ensimmäisen erän puolikkaan. Tai sitten katseltiin eri pelejä. Sabres ei pelannut huonosti, ja piti keskialueen hyvin tukossa, eikä Hawks päässyt organisoituihin hyökkäyksiin puoleentoista erään. Sen jälkeen en tiedä, ottiko Nolan hieman riskejä eikä tukinnut enään keskustaa. Sillä sitten sieltä tultiin hieman helpommin.

Ylivoimassa on kyllä paljon petrattavaa, sillä se oli aivan kamalaa. Perus roiskimista, eikä tiedetty missä kaverit menee. Leinonkin alueelle tuonti oli jotain muuta kuin hyvää. Uskoisin, että Stewartin laittaminen ylivoimalle voisi auttaa jokseenkin. Alivoima oli sitten taas pirun hyvää ja Sabresista löytyy kyllä siihen hommaan oikeita jätkiä (Foligno, Flynn, Konopka).
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabres saa vieraita pitkästä aikaa Nashvillestä, kun Predsit pelaa toisen pelinsä kahden päivän sisään. Jos Sabres jatkaa siihen mihin jäi Hawkseja vastaan, voi tulos olla paljon parempaa. Ylivoima pitäisi silti saada kuntoon, koska erikoistilanteet ovat vain niin tärkeässä roolissa.

Kokoonpanoon ei tule muutoksia ja sekin on toisaalta hyvä asia, koska ketjut oikeasti toimivat. Varsinkin ykkösketjun peliä kannattanee seurata, sillä se toimi loistavasti. Muutenkaan näihin ei loukkaantumisilta saada muutoksia, koska Nolan kertoi, että Girgensons on n. viikon poissa, Mitchell tulee "lähiaikoina" sekä Stewartin kausi saattaa olla jopa ohitse. Harmin paikka jos Stewart ei peleille pääse, sillä olisin mielenkiinnosta halunnut nähdä hänet tuossa kakkosketjussa sekä ylivoimassa.

Maalilla vartioi todennäköisesti Enroth, joka pelasi huippupelin Hawkseja vastaan.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Jassoo, ollaan palattu taas askel taaksepäin suoritteissa vaan tämän pelaajavaihtomyllyn syyksi voi tässä sarjatilanteessa laskea asian ilman senkummempia synkistelyjä: Viimeyön taistelussa oli taas oikeasti kaikki avaimet Flamesin lyömiseksi kuten niin monessa pelissä aiemmin ja tuntuu aina matsin lopulla-- ei oikein potutusta varsinaisesti edes siitä tappiosta-- vaan sellaisen homman hetkessä murenemisesta, minkä voisi ns. piruillessaan hoitaa loppuun asti. Mutta näinhän se menee uudelleenrakennuksessa, näitä kautta linjan hilkku puuttuu--juttuja on katsottava kunnes täydellistyminen tapahtuu.

Jääköhän tämä nuori mainio veskari joka viimeyönäkin torjuili pirtsakasti pitkän aikaa vielä loppuihin peleihin joukkueen mukaan ?
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Jääköhän tämä nuori mainio veskari joka viimeyönäkin torjuili pirtsakasti pitkän aikaa vielä loppuihin peleihin joukkueen mukaan ?

Hackett pelaa ensi yönä Oilersia vastaan, Neuvirth ennusteiden mukaan palaa pelaavaan kokoonpanoon Vancouveria vastaan. Enroth ei matkustanut tälle turneelle, toki voisi hyvin liittyä joukkuen mukaan Montrealissa jos olisi ehjänä siihen mennessä.

Nähtäväksi jää, tippuuko Lieuwen vai Hackett ensimmäiseksi farmiin. Kummankin valinnan puolesta on argumenttinsa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mikäs on muuten Armian tilanne?

Eipä ole häävi tilanne, mutta silti pelaa hyviä minuutteja Amerksissa. 44 otteluun 22 pistettä ei ole sensaatio, mutta tämä kausi oli varmasti totuttelua, jotta nähdään kunnon Joppe sitten ensi kaudella. Ylös ei silti asiaa ole.

Oilers kaatui vieraissa 1-3 ja näin saatiin 7 ottelun tappiputki katki, huhuh. Melkoinen ruletti pyörii joukkueessa, kun nyt on maalivahditkin vaihtunut kokonaan. Farmimaalivahdeista Hackett pelasi tämän ottelun ja oli kyllä hyvä. Vei tämän kaksinkamppailun nimiinsä ja toivottavasti onnistuu tulevaisuudessa siellä farmissakin, jotta saataisiin uusi kassari ylös. Mutta kyllä tämä maalivahtitilanne on sen verran herkullinen Millerinkin lähdön myötä, että saa nähdä kuka on ykkönen tulevina kausina.

Puolustus oli melko hyvä tänään ja siellä joutui kyllä äijät koville, kun otettiin paljon jäähyjä. Täytyy nostaa esille kyllä Ruhwedel ja Ristolainen. Ruhwedeliltä erinomaisia kiekon tuonteja ja pelirohkeus on tällä kaverilla kyllä huipussaan. Uskon, että vakiinnuttaa ensi kaudella paikkansa ylhäällä, ja jos ei niin sitten on kumma juttu. Ristolainenkin pelasi mukiinmenevän ottelun ja sai kyllä vastuuta ykkösylivoimassa Ehrhoffin kanssa sekä alivoimassa. Pitäisi vain uskaltaa käyttää laukausta, koska uskon että sieltä ranteista se lähtee kyllä, toki haluaa varmasti vetovastuuta muille. Muutenkin Nolan painotti, että pitää rohkeasti vain laukoa, koska ne ovat jääneet vähäisiksi. Jos ei lauo, ei voi mennä. Huomaa silti Rassesta sen, että on ensimmäinen kausi menossa ja vaatii totuttelua ylhäällä, sillä ei oikein välillä tiedä että missä pitäisi olla ja kuka ottaa kiekon. Kommunikointi on hieman hukassa. Uskaltaa silti lähteä nousemaan, vaikka pari vaaratilannetta olikin sen takia.

Hyökkäysosasto onnistui kohtalaisesti ja nyt saatiin niitä laukauksia. Conacherista ei voi olla pitämättä, kaveri menee tuulispäänä ja aiheuttaa pahennusta vastustajalle. Ykkösketjukin oli vanhassa muotissaan ja mukava seurata jälleen loppukautta kohden, että Staffordille maistuu peli. On jälleen aivan eri ukko kuin alkukaudesta. Tuossa ykkösketjussa on kyllä kaikkea varsinkin nyt kun siihen istutettiin Foligno. Jos Leino on ollut pettymys, on sitä myös ollut Hodgson. Vaatii kyllä kesällä paljon luisteluharjoitusta ja voisi vaikka lähteä samaiselle treenille kuin Mikke. Ei vain luistin kulje niin kuin pitäisi. Kaikki eväät on kaverilla, kun taitoa ja laukausvoimaa löytyy, mutta sitten kunto ei riitä eikä myöskään luisteluvoima.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Ja taas mentiin tasaisissa merkeissä canadiensin vieraina: Vaikka isännät olivatkin hiukan nahkealla jalalla lohkokolmoseksi jäällä niin meitin pojat pisti ihan kunniallisesti kampoihin ja oikeasti otti aivoon tuo kolmannen erän loppuratkaisu kahden maalittoman jännän erän jälkeen. Tietysti paine siirtyi pikkuhiljaa puhvelipäätyyn ottelun vanhetessa mutta jaksettiin kuitenkin harata mielestäni kelvollisesti halki matsin vastaan. Hacket veti hienosti maalilla ja toivottavasti jatkaa nuo loput jäljelläolevat pelit.

Selostaja höpötteli kovasti jotain Leinosta kesken pelin mutta kiitos käyttämäni kuvayhteyden selostus katosi jonnekin just taktisella hetkellä jotta arvoitukseksi jäi se. Oma play-offparta alkaa olla yhtä tuuhea kun Villellä vaan kun vielä tietäs miksi sitä kasvattaa kun kotimaan suosikki on jo lomilla ja atlantiksen takanakin päästään rantsulle jo kolmen viikon päästä .. : X
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Nashville-pelistä ei paljoa sanottavaa. Maalivahdit jäi yksin ja peli ei alkuminuutteja lukuunottamatta toiminut. Ristolaiselta hieno maali, kova lämäri suoraan syötöstä. Leinon pelit jäi huimauksen takia muutamaan vaihtoon.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ted Nolan jatkaa Sabresin peräsimessä seuraavat kolme kautta. Hyvä uutinen kyllä, Nolan on tehnyt kaiken mitä on voinut tällä kaudella ja on saanut kyllä välillä joukkueen lentoonkin. Hoitaa siis ainakin nämä pari kriittistä kautta, jotta voidaan lähteä kannu jahtiin.

Mikhail Grigorenko on nostettu pelaamaan Rochesteriin. Hieno asia kyllä Amerksin poffien kannalta, että tälläinen pelimies sinne saadaan, myös kehityksen kannalta aivan loisto juttu Grigolle. Ihan mielenkiintoinen ryhmä tuolla alakerrassa meillä, kun vielä Larssonikin sinne laitettaisiin. Quebecissä siis Grigo nakutti 115 otteluun mukavat 178 pistettä.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Oli kiva kahtoa taas vähästä aikaa puhvelin peliä: Vaikka maalipaikkoja oli vähänlaisesti niin ne mistä lätty pussiin saatiin oli komeita maaleja, Enniksen tupla hiveli katsojan silmää ja yökyöpelissä tuli kuitenkin netin äärellä senverran möykättyä ja tuuletettua että emäntä kurkisti makuuhuoneesta ja kysyi missä palaa.

Maalissa Lieuwen otti monta upeaa haamutorjuntaa ja pelasi oikein pirteästi halki pelin, nuo kaksi devilsin maalia syntyi omalla osallaan meidän omien pakkien sekoiluista oman maalin edustalla. Puolustuksen ongelmia ei hetkessä tietenkään korjata mutta siinä on nyt se kesätauon treenien suurin ja ensimmäinen korjattava asia. Kuvaava esimerkki tyypillisestä tilanteen hajoamisesta on oman maalinrakennustilanteen kääntyminen samalla sekunnilla vastustajan salamahyökkäykseksi jollainen viimeyönä oli devilsin toinen maali, hieno maali mutta vaan väärään päähän.

Usko joukkueeseen alkaa vahvistua pysyvällä tavalla sillä onhan tuo Nolan saanut joukkueen yrittämään kaikenkaikkiaan ihan toisella tavalla kun alkukaudesta, jos ei joitakin krapulapelejä kevään aikana lasketa.

editaatio: Pääsisipä tuo seuratoveri Dissonanssi jo viimeinkin jäähyltään kirjoittelemaan tänne noita hyviä joukkue-ja pelaaja arvioitaan tässä puhveli-osiossa niin tulisi tässä vähän paremmin ja useimmin uppouduttua noihin yksityiskohtiin, se on vähän erijuttu lukea asiaan perehtyneen elävän immeisen ajatuksia kuin kahlata ainavaan tylsiä tilastoja läpi : (
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aikaisempi pelikielto oli ihan perusteltu, mutta samaa ei voi kyllä sanoa tästä viimeisimmästä - varsinkin huomioiden sen pituus. Edes mitään tarkkaa sääntöpykälää eivät moderaattorit kyenneet löytämään, vaan sitten päättivät tukeutua tuohon "kaatopykälään" ja ilmoittivat hyvinkin tarkkarajaisen syyn eli "turhailun" syyksi. No, jokainen, joka tätä palstaa on seurannut yli vuosikymmenen kyllä tietää moderaattorien oikut ja sen, että mitään tekemistä johdonmukaisen tai yhdenvertaisen kakkujen jakelun kanssa toiminnalla ei ole. Lähinnä se muistuttaa enemmän puna-armeijaa. Eiköhän tästäkin nyt vielä lisäpenalttya tule. Täällä NHL-osiossakin kun on ihan selviä trollejakin jonkin verran, niin hieman ihmetyttää moderaattorien fokuksen kohdentaminen.

Muutenkin täytyy sanoa, että hieman tämän palstan funktio on epäselvä itselleni. Paljon tuntuu arvostusta ja tunnustusta tulevan sellaiselle hyvin virkamiesmäiselle ottelujen "objektiiviselle" raportoinnille. Mitenkään poisottamatta tätä harrastavilta, mutta en minä näe keskustelupalstalla kovinkaan paljoa lisäarvoa sille, koska se on enemmän journalismia. Sitä tarpeita löytyy kyllä materiaalia täyttämään ihan NHL:n sivuilta tai sitten itse katsomalla noita pidennettyjä koosteita jne. Mielummin siis itse kulutan sen 10 minuuttia katsomalla sen koosteen kuin n. 5 minuuttia lukien tekstiä. Toki omien mielipiteiden antaminen pelistä on taas täysin toinen asia, ja sitähän "kuuluukin" tehdä. Mutta tämä on toki vain oma mielipiteeni.

***

Mutta asiaan. Prospect-puolella ELC-sopimuksiin nimensä suttasivat Justin Kea sekä Jake McCabe. Molemmat olivat aika selkeitä tapauksia, mutta epäselvää hieman oli, kiekkoileeko McCabe vielä ensi kauden Wisconsin yliopistossa.

Justin Keahan valittiin noissa OHL:n valmentajaäänestyksissä konferenssinssa kolmanneksi parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Viime kaudella valittiin myös toiseksi parhaimmaksi aloittajaksi. Teki rooliinsa nähden ihan hyvät pisteet ja eritoten playoffeissa. Ei tule varmasti koskaan paistattelemaan otsikoissa, mutta itse pidän tästä prospectista todella paljon. Kovan luokan shutdown-senttereitä tarvitsee ihan jokainen organisaatio, ja Kea on hyvin potentiaalinen sellainen. Siirtyy pelaamaan loppukaudeksi Rochesteriin.

McCabe taas on jatkanut hyviä otteitaan tälläkin kaudella, ja valittiin tähdistökentälliseenkin, joukkueensa tärkeimpiä pelaajia jne. Ei siis ole ihme, että kutsuttiin suoraan ylös ja tekeekin NHL-debyyttinsa St.Louisia vastaan.

Rochesterissa taas Grigorenko pelasi kauden ekan pelinsä Syracusea vastaan. Sentteröi kolmoskenttää Sundherin ja Royn kanssa. Raporttien perusteella oli erittäin hyvä: dominoi kiekollisesti, oli hyvä aloituksissa ja pelasi tunnollisesti omaan päähän. Murraykin totesi haastattelussaan pari päivää sitten, että raporttien mukaan Grigorenkon on ruvennut tekemään niitä asioita, joita on painotettu. Tietenkin erittäin hieno asia, koska potentiaali ei ole hävinnyt yhtään mihinkään. Sai myös syöttöpisteen hienolla esityöllä Royn maaliin sekä kilautti kerran kiekon tolppaankin. Tässä video syötöstä: Grigorenko feed to Roy for the goal 4 2 14 - YouTube . Tuo viivalla tapahtuva "in-and-out"-harhautus muistuttaa pelottavan paljon Malkinia.

Hieman myöhemmin voisi kirjoittaa noista kahdesta deadlinella hankituista prospecteista eli Deslaurierista sekä Faschingista. Eritoten Faschingin osalta on sanottava, että kyseessä on erittäin, erittäin mielenkiintoinen prospect, jolla on edellytyksiä ihan ykköskentän pisteitä tekeväksi voimahyökkääjäksi.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei kai McCabe voi ELC:n kirjoitettuaan enää jatkaa yliopistossa? Eikös se ammattilaisoppari romuta sen kelpoisuuden yliopistosarjaan? Ja kaipa viimeistään se (mahdollinen) NHL-debyytti viimeistään sen tekee. En ole perehtynyt uuteen CBA:han niin tarkkaan, mutta ainakin aikaisemmassa se taisi olla jotakuinkin näin.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei kai McCabe voi ELC:n kirjoitettuaan enää jatkaa yliopistossa? Eikös se ammattilaisoppari romuta sen kelpoisuuden yliopistosarjaan? Ja kaipa viimeistään se (mahdollinen) NHL-debyytti viimeistään sen tekee. En ole perehtynyt uuteen CBA:han niin tarkkaan, mutta ainakin aikaisemmassa se taisi olla jotakuinkin näin.

Ei tietenkään voi. Tosin en ole varma viittaatko tuolla johonkin osaan viestistäni?

Mutta siis tarkennetaan nyt vielä joka tapauksessa siten, että epäselvää hänen osaltaan oli juuri se, että kirjoittaako hän tuon sopimuksen nyt vai vasta ensi kauden jälkeen. Käsittääkseni kyseessä olisi ollut hänen valmistumisvuotensa, joten oli täysin mahdollista, että hän olisi ottanut paperit ulos ensin.

Mielestäni hyvä asia, koska mies oli jo tuolla tasolla parhaita pelaajia ja nyt ensi kaudella saa arvioilta sen puolet enemmän otteluita vyölleen sekä todennäköisesti aletaan ajamaan sisään jo Buffaloonkin, jolloin ensi kauden rämpimisen jälkeen todennäköisesti saadaan melko valmiita nuoria puolustajia ylös jo Ristolaisen, McCaben, Pysykin ja Ruhwedelin muodossa. Toki uskon pelaavan pääosan kaudesta Rochesterissa, ellei osoittaudu olevansa täysin valmis ylös.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mutta asiaan. Prospect-puolella ELC-sopimuksiin nimensä suttasivat Justin Kea sekä Jake McCabe.

Itse en ole niin tarkkaan seurannut, mutta tästä kohdasta oletin sinun tarkoittaneen McCabenkin jo siganneen nimensä tuohon paperiin. Ja sillä hetkellähän se kelpoisuus yliopistoon olisi lakannut. Tietääkseni yliopistosarjojen kohdalla tuota slide-mahdollisuutta ei ole.

edit. Nojoo, nyt kuin oikoluin uudestaan tuota, niin tajusin nuo aikayhteydet. My bad.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Harmittava tappio sitten St.Louisille. Eikä vähiten siksi, että muuten todella hyvän pelin pelannut Lieuwen meni puppeloimaan tilanteen, jost voittomaali syntyi, pelatessaan surkeasti maalin takana kiekkoa.

Kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä matsi vieraskentällä yhtä liigan parhaimpia joukkueita vastaan, vaikka lasaretti taas paisuikin, kun Stafford ei otteluun osallistunut ja Foligno väänsi nilkkansa pahan näköisesti ja on ilmeisesti loppukauden sivussa. Myös Tallinder oli sivussa. Vaikka loukkaantumiset eivät mitään luonnollisesti selitä tämän kauden osalta, niin perkeleesti ollut kyllä porukkaa sivussa koko kauden aikana.

Täytyy erikseen sanoa, että Lieuwenin Vancouver-matsia lukuunottamatta on tuo Rochester-kaksikko pelannut maalinsuulla yllättävän hyvin. Hackettillakin oli tähän asti aika katastrofaalinen kausi, mutta on kyllä aikamoiset Feenix-linnut tehnyt nyt ylhäällä. Voi olla, että pelaa sen verran hyvin, että joku kolmikosta Enroth, Neuvirth ja Hackett kaupataan ennen ensi kauden alkua, koska kukaan ei ole waiver-vapaa.

McCabe pelasi myös ensiottelukseen lupauksia herättävästi. Peliaikaa tuli pakeista selvästi vähiten, mutta osoitti pysyvänsä selvästi vauhdissa mukana ja pelasi perusvarmasti ilman hienouksia. Yhden ottelun otannalla on pirun hankala sanoa mitään, mutta en yhtään ihmettelisi, jos ensi kaudella pelaa ainakin valtaosan jo ylhäällä.

Ristolainenkin nakutti peliaikaa Ehrhoffin kanssa vastaavat määrät. Ehrhoff on kyllä sen verran hyvä puolustaja, että hänen rinnallaan on sikäli helppo pelata. Kuitenkaan ei voi sanoa missään määrin, että Ehrhoff kannattelisi Ristolaista kuin esim. Sulzeria. Ristolainen sai hyvin aikaa myös erikoistilanteissa pelaten sekä ali- että ylivoimaa kumpaakin n. 2 minuuttia. Ei toki vielä täydellistä pelaamista, mutta parannusta tapahtuu koko aika hyvään malliin.

***

Voisi pikkuhiljaa kirjoitella noista prospekteista ja nyt aloittaa vaikka tuolla aikaisemmassa viestissä mainitulla kaksikolla.

Molemmat kaverit olivat itselleni ennen treidia aika tuntemattomia tapauksia. Mutta tarkemman perehtymisen jälkeen ilmeni aika mielenkiintoisia seikkoja.

Deslauriers on siitä erikoinen tapaus, että ennen tätä kautta on pelannut pääosin puolustajana. Aloitti kuitenkin kauden Monarchissa laitahyökkääjänä ja homma toimikin niin hyvin, että jatkoi siellä ollen joukkueen paras pistemies. Ei ole erityisen pitkä, mutta rakenteeltaan aikamoinen tankkeri. Pelityyliltään todella intensiivinen ja energinen, joka taklaa, hakkaa, raastaa, murskaa pääkalloja jne. Kuitenkin omaa myös taitoja hyökkäyspäässä ja varsinkin laukaus on todella hyvä. Hyökkäyspään potentiaalia varmasti on nähtyä enemmän, koska on aika erikoisen tien jälkeen pelannut vasta ensimmäisen kautensa hyökkääjänä. Kuitenkin itse epäilen, että olis tältä osin top-6-potentiaalia. On myös laituriksi tästä syystä hyvä puolustuspäässä, vaikka puolustajana ei ehkä parhaimmasta päästä olisikaan. Itselleni tulee kaverista mieleen vahvasti Leo Komarov. Lähtökohtaisesti todella käyttökelpoinen kolmoskentän laituri olisi ehkä se jotekin realistinen lopputulos hänestä.

Faschingin tarina on myös aika erikoinen. Varattiin viime draftissa vasta 4. kierroksella, koska kulunut kausi ei ollut mennyt kovinkaan kaksisesti. Taustalla kuitenkin hänellä on perhe-tilanne, jossa molemmat nuoremmat sisarukset sairastavat todella harvinaista geneettistä sairautta, ja ymmärtääkseni heidän heikentynyt tilanteensa vaikutti häneen todella paljon, koska pelasi vielä kaukana kotoa. Aloitti kuitenkin tällä kaudella Minnesotan yliopistojoukkueessa ja on pelannut erittäin hyvän kauden. Oli nuorten kisoissa yksi USA:n parhaita hyökkääjiä. Tämän lisäksi on pelannut liigassaan todella hyvin. Teki pisteitä miltei 30 tulokaskaudellaan, valittiin parhaaksi tulokkaaksi ja tulokastähdistöön. Boardseilla muutamat Minnesotan yliopistojoukkuetta seuraavat kirjoittajat (otanta oli toki vain pari kirjoittajaa) ovat sanoneet, että Faschingin tulokaskausi on ollut joukkueessa vakuuttavin sitten Thomas Vanekin. Samoin kirjoittivat, että tulokaskausi oli huomattavasti vakuuttavampi kuin hyvin Floridassa tällä kaudella vetäneellä Bjugstadilla. Fasching myös teki paremmat pisteet vuoden nuorempana kuin Blake Wheeler samassa joukkueessa aikoinaan. Corey Pronman kommentoi Faschingia ja totesi uskovan tällä olevan aineksia olla "significant top-6-player". Murray totesi treidin jälkeen, että heillä on hyvin tiedossa Faschingin draft-vuoden esityksiin vaikuttavat seikat ja Murray uskoo Faschingin olevan varma NHL-tason pelaaja. Se on sikäli helppo uskoa, koska kyseessä on todella kokonaisvaltainen paketti. Kokoa on yli 190 senttiä, painoa miltei 100 kiloa, luistelee hyvin, omaa hyvät kädet ja pelikäsityksen, pelaa fyysisesti, kovalla intensiteetilla sekä voimahyökkääjätyyppisesti, on myös tunnollinen omaan päähän. Plussana vielä rightin kätisyys. On myös persoonaltaan erittäin pidetty, jalat maassa elävä ja tunnollinen harjoittelija. Heikkouksia ei siis juuri ole. Kyse on lähinnä siitä, jalostuuko nämä kaikki ominaisuudet NHL-tasolle.

Näistä kahdesta toki maksettiin kohtalaisen kova hinta, mutta mitään korvaamatonta ei menetetty. McNabbin olisin toki pitänyt, mutta oli selkeästi helpoiten luovuttavissa näistä pakkiprospekteista. Aineksia on hyväksi top-4 kahdensuunnan pakiksi, mutta hänestä saattaa myös tulla "vain" brendansmith/jamiemcbain, joka ei saa hyökkäystehoja oikein irti ja on alati vaikeuksissa omassa päässä. Menetyt varausvuorot saatiin hieman parempina takaisin sitten Moulson-kaupassa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olipa kyllä surkea matsi. Lukemat mairittelee Buffaloa, sillä ne pysyi noinkin tiukkina vain Detroitin ottelun alun jälkeen täysin kostuneen ruudin sekä Hackettin ansiosta.

Vaikkakin nyt pelattiin joukkuetta vastaan, jolla oli kunnolla panosta, niin on hieman vaikea ymmärtää pelintason huonoutta, kun alla oli oikeastaan täysin samalla, joskin pahasti siipirikkosella, kokoonpanolla hyvä matsi St.Louisia vastaan. Touhu näytti hieman alkukauden sekoilulta, kun kiekonmenetyksiä tuli järkyttävä määrä. Niitä tuli puolustuksessa melkeinpä kaikille lähtien Ehrhoff - Ristolainen -parista. Detroit ei edes paineistanut tai tehnyt mitään erikoista, niin asiaa on hieman vaikea ymmärtää.

Täytyy myös sanoa, että McBain on kyllä tällä hetkellä väärä puolustaja Buffalolle ja Buffalo väärä joukkue hänelle. Hän olisi varmasti oikeasti käyttökelpoinen kutospakki joukkueessa, joka ei ole niin usein puolustava osapuoli, ja jolla kiekonhallinta onnistuu hyvin. Nyt hän joutuu yksinkertaisesti aivan liian usein olemaan omassa päässä verrattuna vastustajan päähän, ja sehän ei kovin optimaalinen tilanne hänelle ole.

Ristolaisesta täytyy sanoa se, että vaikka homma on mennyt paljon eteenpäin, niin jostain syystä edelleen kaipaisi aggressiivisempaa ja vittumaisempaa toimintaa maalin edessä. Hän kyllä pelaa aggressiivisesti ja vittumaisesti kulmissa, mutta jostain syystä jättää maalin edessä olevat kaverit rauhaan. En tiedä onko takaraivossa vieläkin Liigan touhut vai mikä, mutta kyllähän NHL:ssä voi sitä runtua antaa hieman eri tavalla.

Ps. Leinon Ville kolmen ottelun pisteputkessa!

***

Kanadan junnuliigojen playoffit ovat pärähtäneet käyntiin osan edetessä jo toiselle kierroksellekkin, ja Buffalo-prospecteista mahdollisuudet pisimmälle menemiseen lienee OHL:n Londonia edustavilla Brady Austinilla sekä Nikita Zadorovilla.

Erityisesti on syytä tuoda esille Zadorovin melkeinpä huikea kehitys tällä kaudella. Draftin aikoihinhan hänestä tiedettiin se, että luvassa on varma ja fyysinen omanpään puolustaja, jolla on potentiaalia hyökkäyspäähän, mutta se odottaa realisoitumista. No, tällä kaudella se potentiaali on ruvennut realisoitumaan ihan kunnolla. Hänhän pelasi jo ihan mukiinmenevästi ne seitsemän ottelua Sabres-paidassa. Siihen päälle sitten loistavat junnukisat, joissa esitteli pariin kertaan helvetin kovaa ja tarkkaa lämäriää tullen valituksi turnauksen tähdistökentälliseen Ristolaisen kanssa. Viime kaudella Zadorov teki 63 ottelussa 25 pistettä. Tällä kaudella hän pelasi vain 36 ottelua, mutta teki niissä 30 pistettä - maalimääräkin miltei kaksinkertastui. Samaan aikaan kuitenkin puolustuspelaaminen on kehittynyt ja etenkin luistelu on mennyt eteenpäin. Tältä osin ei enää puhuta, että kyseessä on kokoisekseen hyvä luistelija, vaan ihan yleisestekkin. On siis helppo todeta, että Määtän pysyminen Penseissä oli erittäin hyvä asia Zadoroville, joka on täyttänyt Määtän saappaat enemmän kuin erinomaisesti.

Jotain hänen monipuolisuudestansa kertoo myös se, että tuossa OHL:n valmentajaäänestyksessä hänet valittiin konferenssinsa kolmanneksi parhaimmaksi hyökkääväksi puolustajaksi ja toisiksi parhaimmaksi puolustavaksi puolustajaksi. Hän on myös ehdolla OHL:n parhaimmaksi puolustajaksi - ehdokkaiden joukossa on ainoastaan Zadorovin lisäksi Ekblad, jota ei olla varattu tai joka on varattu viime kesänä, muut ovat vanhempia. Näin vertailuna voi todeta sen, että 7. varattu Darnell Nurse ei ollut ehdolla parhaimmaksi puolustajaksi tai häntä ei äänestetty millekkään sijoille noissa puolustajia koskevissa äänestyksissä (hän kylläkin pääsi 3. sijalle kovimmassa laukauksessa).

On siis helppo todeta myös se, että Zadorovin varaaminen tuolla 16. pickilla on osoittautumassa huikeaksi valinnaksi, koska hänestä voidaan jo hyvin perustein puhua "blue-chip-prospectina", josta voidaan odottaa ihan ykkösparin kokonaisvaltaista puolustajaa, jolla ei heikkouksia juurikaan ole. Jos katsoo noita viime draftissa varattuja puolustajia, Jonesia lukuunottamatta, niin en kyllä näe mitään perusteita, miksi olisi syytä valita muut kuin Ristolainen ja Zadorov, vaikka Nurse varmasti hyvin vertailukelpoinen onkin.

Tuosta hänen fyysisyydestään on ihan hyvä osoitus tässä videossa, jossa 188 senttinen ja yli 90 kiloinen Hayden Hodgson koittaa vetää puuntakaa ja vastapalloon kiekkoa kuljettavaa Zadorovia, mutta lentää itse kuin märkä rätti: Hayden Hodgson vs Nikita Zadorov - YouTube
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Vaikkakin nyt pelattiin joukkuetta vastaan, jolla oli kunnolla panosta, niin on hieman vaikea ymmärtää pelintason huonoutta, kun alla oli oikeastaan täysin samalla, joskin pahasti siipirikkosella, kokoonpanolla hyvä matsi St.Louisia vastaan. Touhu näytti hieman alkukauden sekoilulta, kun kiekonmenetyksiä tuli järkyttävä määrä.http://www.youtube.com/watch?v=CrUPsKgnxGc

En tiedä oliko jo mainittu jossain, mutta Buffalolla oli ollut ongelmia St Louis-ottelun jälkeen Detroitiin matkustamisen kanssa. Yön ottelulähetyksessä Foxin selostusduo Daniels-Redmond kertoi, että St Louisin lentokentällä oli ollut sähköongelmia ja Bluesin joukkue olisi joutunut odottelemaan lentoa pitkälle yöhön asti. Tästä syystä myös aamujää Joe Louis Areenalla oli jäänyt väliin, joukkueelle oli annettu lepoaikaa. Ja kun Detroitilla ei ollut peliä alla edelliseltä päivältä, varsin selvää, että tämä kaikki palveli isäntiä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En tiedä oliko jo mainittu jossain, mutta Buffalolla oli ollut ongelmia St Louis-ottelun jälkeen Detroitiin matkustamisen kanssa. Yön ottelulähetyksessä Foxin selostusduo Daniels-Redmond kertoi, että St Louisin lentokentällä oli ollut sähköongelmia ja Bluesin joukkue olisi joutunut odottelemaan lentoa pitkälle yöhön asti. Tästä syystä myös aamujää Joe Louis Areenalla oli jäänyt väliin, joukkueelle oli annettu lepoaikaa. Ja kun Detroitilla ei ollut peliä alla edelliseltä päivältä, varsin selvää, että tämä kaikki palveli isäntiä.

Tämä tieto jotenkin mennyt itseltäni ohitse. Kiitoksia vain. Tuo luonnollisesti selittääkin sitten otteita aika hyvin - siltä se välillä näyttikin, että kovin tuoreilla silmillä siellä ei menty.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hyvin saa Nolan herätettyä joukkueen pelaamaan, vaikka kuonoon tuleekin ottelun alussa monta kertaa. Tuossakin olisi ajatellut rumempia lukemia, mutta niin vain hävittiinkin yhdellä maalilla. Tulos on Detroitista hyvä, huomioiden nuo matkustus ongelmat sekä toinen peli kahden päivän sisään.

Hackett pelasi maalilla ihan kelvollisesti ja pystyi kasaamaan itsensä, vaikka takaiskua alussa tulikin. Kyllä tuo maalivahtitilanne on erittäin mielenkiintoinen ja saa nähdä tosiaan, tuleeko näistä joku siirtymään ensi kaudella. Kukaan ei näistä pelanneista maalivahdeista ole sikäli turvassa, koska ei kukaan ole vakuuttanut muihin verrattuna paljon. Enrothille nyt vain on etu, kun on pelannut aikaisempinakin kausina. Tosin, tuon joukkueen takana kun joutuu pelaamaan, niin helppoa se ei ole kenellekkään.

Itse pidin Ristolaisen pelaamisessa Wingsejä vastaan. Ei tule enään hätäköityjä syöttöjä niin kuin ne ensimmäiset pelit, joka toki oli ymmärrettävää. Pystyy antamaan vaikeissakin paikoissa hyvän syötön. Toki sitä agressiivisuutta kaivataan ja sitä tulee varmasti ensi kaudella. Rasse tykkää ainakin käyttää persetaklausta laitaa vasten ja se tuntuu kyllä usein toimivankin. Kun ensimmäisissä peleissä ajoitti ne aivan väärin. Kokonaisuudessaan Rasse on pelannut viime pelinsä hyvin, ja ensi kaudella tulee varmasti pelaamaan reilusti.

Pakko nostaa esiin eilisestä matsista vielä Deslauries. Hyvä pohjustus Dissonanssilta tästä kaverista, koska teksti pitää kutinsa, kun kaveria katselee. Energistä ja agressiivista peliä, tulee mieleen Foligno silloin ensimmäisissä peleissään. Kuntokin on kaverilla kyllä paikallaan, kun jaksaa painaa joka vaihdossa. Ja soveltuu kyllä loistavasti kolmosketjuun.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voisi kirjoittaa nyt hieman ehkä viime draftin positiivisimmasta yllätyksestä omasta mielestäni. Eli siis kautensa jo päättäneen Sudbury Wolvesin Nicholas Baptistesta.

Hän osui silmään jo syksyn dev.campilla ollen yksi joukkueen parhaita pelaajia ja taisi olla myös parhaita pistemiehiä silloin. Tällä kaudella onkin sitten kehitys ottanut todellisia jättiharppauksia viime kauteen verrattuna. Viime kaudella mies teki 66 otteluun tehot 21+27=48 ja täksi kaudeksi lukemaksi muodostui huikean parannuksen muodossa 65 otteluun 45+44=89.

Hän oli aivan kiistatta Sudburyn paras ja tärkein pelaaja. Varsinkin kauden loppupuolisko oli huikea, sillä tammikuun jostain kohdin (en muista tarkemmin) kauden loppuun asti Baptiste oli tehnyt 43 pistettä ja Sudbury oli tehnyt maaleja 83 kappaletta. Käytännössä Baptiste oli siis mukana yli 50% Sudburyn maaleista, mikä on aika iso määrä. Hän myös voitti joukkueen sisäisen pistepörssin n. 20 pisteen erolla seuraavaan.

Valmentaja-äänestyksissä hän pärjäsi myös hyvin, koska hänet valittiin konferenssinssa toiseksi parhaimmaksi luistelijaksi ja parhaimmaksi rangaistuslaukausten ampujaksi.

Näitä pisteitä ehkä huomionarvoisempaa on se, että kyseessä on kaikkea muuta kuin jokin yksipuolinen ja pehmeä taitolaituri. Kannattaa vilkaista tämä artikkeli ja katsoa siinä oleva video: Baptiste taking the reins | Sudbury Star (linkkivie sudburystarin sivuille).

He has certainly impressed Wolves head coach Paul Fixter.

"Nick Baptiste is one heck of a hockey player," Fixter said. "He has emerged this year. He has bought into the 200-foot game. His offence is important -he's amongst the league leaders in scoring -but he's a penalty killer, he's a faceoff specialist, he plays hard in the defensive zone, he backchecks, he's got a physical presence.

Kuten noista valmentajan kommenteista voi päätellä, on kyseessä erittäin monipuolinen pelaaja. Hän on pelannut myös sentterinä, joten on hyvä lisä tuohon aika suureen joukkoon noita laituri-senttereitä, joita prospect-poolissa on.

Viime kauden draftissa on eittämättä paljon tällaisia (ainakin tällä hetkellä) hyvinkin potentiaalisia stealeja, ja Baptiste kolmoskiekan varauksena on sellaiseksi osoittautumassa. Hän oli vieläpä draftin nuorimpia pelaajia, mikä on syytä huomioida. Jatkaen samaa kehitystä on melko varma osallistuja Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ensi kaudella.

Baptisten kovan kehityksen ja Faschingin hankkimisen jälkeen tuo prospect-poolin oikea laita rupeaa näyttämään jo ihan hyvältä - onhan siellä vielä Armia, Possler sekä Baileykin.

***

Londonin viimeisimmästä playoff-matsista sellainen kuriositeetti, että Zadorov ilmeisesti pelasi siinä älyttömät 35 minuuttia (varsinaisella peliajalla). Rehellisesti sanottuna tuollaisissa minuuttimäärissä ei ole edes pienintäkään järkeä, koska ei pelaaja pysty pitämään hirveän kovaa tasoa noin suuressa rasituksessa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Flyers-ottelu sitten tuotti lisää jobin postia, sillä Lieuwen loukkasi päänsä tuossa Weberin maalia edeltäneessä tilanteessa, Ruhwedel sai aivotärähdyksen ja ilmeisesti Ehrhoffillakin on jotain vaivaa.

Sairalista on tällä hetkellä lyhykäisyydessään muotoa: Myers, Stewart, Stafford, Foligno, Sulzer, Konopka, Mitchell, Enroth, Neuvirth, Ruhwedel, Lieuwen, Tallinder ja nyt ilmeisesti sitten Ehrhoff.

Onneksi kuitenkin ainakin Stewart ja Foligno ovat tekemässä vastoin aikaisempia ennustuksia paluun vielä tälle kaudelle ja Stafford sekä Tallinder saattavat myös palata pian.

Jos nyt jotain positiivista ottelusta pitää hakea, niin ainakin Ristolainen pelasi jälleen vahvan ottelun. Peliaikaakin tuli kymmenen sekuntia vaille 25 minuuttia, ja tuosta rupeamasta selvisi vielä ilman miinusmerkintöjäkin.

***

Rochesterista voisi pari sanaa kirjoittaa.

Vuoden vaihteen jälkeenhän joukkue sai vuoristoradan muutettua tasaisen laaadukkaaksi pelaamiseksi, jossa voittoputki taisi lähennellä kymmentä ottelua. Kuitenkin tuo deadlinen jälkeinen aika sitten romutti aika täydellisesti homman, koska varsinkin puolustuksen runko hajosi aika totaalisesti. Kleslan piti tulla paikkaamaan McNabbia, mutta lähtikin kotimailleen. Tämän lisäksi sitten Bagnallin kausi loppui kesken loukkaantumiseen. Buffalossa tapahtuneet loukkaantumiset sitten ajoivat Ruhwedelin, Ristolaisen, Lieuwenin, Hackettin, Adamin sekä Larssonin vielä ylös. Loukkaantumisia oli vielä Pysykin ja Tardifin ja Zigomanisinkin osalta. Käytännössä siis kuudesta puolustajasta viisi parasta katosi kokoonpanosta ja tilalle haalittiin jotain janareita aina ECHL:stä asti.

Tilanne on tällä hetkellä se, että hyvällä säkällä playoffit kutsuvat. Apua tilanteeseen on tuonut se, että Makarov on pelannut hyvin, Pysyk on tervehtynyt sekä Kea ja erityisesti Grigorenko saapuivat ratsuväkenä hätiin. Grigorenkon aloitus onkin ollut vahva, ja on tehnyt 3 otteluun 4 pistettä, ollen pisteillä jokaisessa ottelussaan.

Jos nyt jotenkin saavat itsensä hilattua playoffeihin, olisi sieltä tulossa apuihin vielä Ristolainen, Ruhwedel, Larsson, Deslauriers, Adam, Lieuwen sekä Hackett. Eli eipä vähempää kuin joukkueen parhaimmat pelaajat ja molemmat maalivahdit.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Flyers-ottelu sitten tuotti lisää jobin postia, sillä Lieuwen loukkasi päänsä tuossa Weberin maalia edeltäneessä tilanteessa, Ruhwedel sai aivotärähdyksen ja ilmeisesti Ehrhoffillakin on jotain vaivaa.

Sairalista on tällä hetkellä lyhykäisyydessään muotoa: Myers, Stewart, Stafford, Foligno, Sulzer, Konopka, Mitchell, Enroth, Neuvirth, Ruhwedel, Lieuwen, Tallinder ja nyt ilmeisesti sitten Ehrhoff.

Näytti Ehrhoff twiitanneen kuvan korvastaan, jolla oli blokannut laukauksen. Ja samassa kuvasarjassa tikattu versio samasta korvasta. Korvalehti revennyt ja jonkun tiedon mukaan olisi vaatinut 40 tikkiä. Ei ainakaan tietoa mistään vakavammasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös