Mainos

Buffalo Sabres 2013–2014

  • 165 716
  • 424

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tulee nyt hieman tilkkutäkkimäisesti viestejä näistä prospecteista, joista nyt näin kauden loppupuoliskolla on mielestäni aiheellista pientä raporttia laittaa. Jos joku jaksaa tehdä selkeämpää ja systemaattisempaa kokonaisuutta aiheesta, niin olisi toki parempi.

Kuitenkin kun nyt on noita maajoukkueleirityksiäkin menossa parhaillaan, niin täytyy tuolta Ruotsin maalta tuoda esille maalivahtiprospecti Linus Ullmark.

Mieshän varattiin siis 6. kierroksella 2012 vuoden draftissa. Aloitti tämän kauden tandem-vahtina vuotta vanhemman Columbus-varauksen Anton Forsbergin parina MODO:ssa. Kauden alussa kuitenkin rupesi jo ykkösvahdin viittaa viemään, vaikka myös Forsbergille otteluita hyvään malliin siunaantui. Kauden loppupuoliskolla tilastot hieman menivät huonompaan suuntaan, mutta siitä huolimatta kausi oli kaikkinensa todella hyvä.

Torjuntaprosentiksi muodostui 93,3% GAA-lukemaksi 2,04. Pääsi pelaamaan myös EHT-höntsiin Ruotsin mukana. Suurimpana meriittinä varmasti valinta SHL:n parhaimmaksi maalivahdiksi. Sai myös ehdokkuuden liigan MVP-pelaajaksi. Tämän lisäksi on mukana Ruotsin maajoukkueleirityksessä, ja varmasti on ihan mahdollinen valinta ihan lopulliseen maajoukkueryhmitykseen, riippuen toki hieman NHL-vahtien vapautumisesta. Voipi olla, että Ruotsin maalilla on Sabres-kaksikko Enroth-Ullmark.

Teki ymmärtääkseni jatkosopimuksen MODO:n kanssa, joten pelailee todennäköisesti ainakin yhden kauden vielä Ruotsissa, vaikka varmasti ELC-sopimuksen allekirjoittaakin nyt keväällä tai kesällä.

Hyvältä siis ehdottomasti näyttää tuollaiseksi 6. kiekan varaukseksi, mutta näiden maalivahtiprospectien suhteen on oppinut olemaan varsin maltillinen odotusten osalta. Kehityskäyrät tuntuvat olevan nimittäin sen verran kimurantteja, että voi aivan hyvin ensikaudella sukeltaa emmekä kaverista enää mitään ikinä kuule.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Sairaslista huhhuh. Onneksi kautta on enää 4 peliä tähteellä, jotta rebuildi ei mene lasaretin kautta tehtäväksi ihan kokonaan voisi irvailla. Ristolaisen otteet lämmittää ja odottaisin jo kaverin jäävän roosteriin ensikaudelle ilman AHL-komennuksia. Tuo Ullmark josta Dissonanssi toi esille poimintansa on kyllä ihan kiinnostava mahdollisuus. Nythän tässä on suorastaan ryvetty maalivahdeissa kun nuorta on käynyt kääntymässä joka suunnassa, kaipa siihen Ullmark sopii mukaan yhtälailla kun nuo tilastotkin on ihan komeat veikolla.

Nyt pittää vaan istua kylmä rinkula pehvan alla ettei Ristolainenkin mene kappeleiksi noissa viimeisissä väännöissä.. : Z
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siirsin tämän keskustelun tänne, koska se ehkä paremmin kuitenkin soveltuu tänne.

Mitä se rebuild sitten on? Paitsi että joukkue räjäytetään atomeiksi, olen aina yhdistänyt rebuildiin myös sen, että liigassa menestyminen ei kuulu määrättyinä kausina organisaation kärkitavoitteisiin.

Bruins on ollut "tahalleen" huono viimeksi kaudella 1996-97. Sen jälkeen se on yrittänyt pleijareihin joka kausi, joskin epäonnistunut muutamana vuonna, jolloin tuloksena on ollut pari suhteellisen korkeaa varausta (#7 vuonna 2000, #5 vuonna 2006 ja #8 vuonna 2007). Flyersiin pätee aikalailla sama. Se on ollut pääsääntöisesti 2000-luvulla playoffsjoukkue, mutta epäonnistunut kaksi kertaa, joista varauksena mm. JVR.

Flyers ja Bruins, rebuildin kautta vai ei?

Omasta mielestäni vahva ei.

Mielestäni rebuildiin ei missään tapauksessa pidä vetää yhtäsuuruusmerkkejä "tankkaamisen" kanssa. Lähes aina nimittäin kyseessä on enemmän seuraus kuin syy, vaikka jostain syystä moni toisin kuvittelee. Tottakai tuolla rungon uudistamisella haetaan parannusta pelaajamateriaaliin, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö vaikka frenzyista voisi tai kannattaisi ottaa näitä huippupelaajia, jos se vain on mahdollista - ei niiden välttämättä tarvitse tulla draftin kautta. Tottakai niidenkin suhteen täytyy käyttää järkeä.

Tässä kohtaa siis on täysin selvää, että Bruins esim. kiinnitti miltei parhaassa peli-iässä olevat Charan ja Savardin, kun se mahdollista oli. Jos Buffalo voisi kiinnittää vastaavat pelaajat ensi kesänä, tekisi se sen aivan varmasti - ei pientäkään epäilystä.

Usein asia ei vain näin ole, ja tämä on asianlaita myös Buffalolla. Ei Buffalon nyt kannata signata mitään "clarksoneita" vapailta markkinoilta, kun eivät ne Buffalosta tee sitä contenderia. Tällöin on tottakai järkevämpää sitten tyytyä täysin tusinajanareihin, kun varattavana on vieläpä ensi vuonna kaksi "franchise altering" -pelaajaa, joillaisia ei olla nähty sitten Tavaresin ja Stamkosin. Lienee aika harvassa ne Tampa-fanit, jotka olisivat mielummin signanneet tuolloin sekundaa pitkillä sopimuksilla ja varanneet vuosia eteenpäin sijoilta 8-12 draftissa kuin sen, että kunnon sukelluksen jälkeen tullaan Stamkosin kanssa draftista.

Muutenkin nuo puheet tarkoituksellisesta häviämisestä ovat hieman hupsuja, koska onhan Buffalo tehnyt todella paljon pieniä liikkeitä parantaakseen tämän kautistakin joukkuetta esim. käyttämällä aktiivisesti waiveria sekä vaihtamalla valmentajan.

Flyers on sikäli kyllä aika sui generis, koska selvää toimintamallia on itse asiassa aika vaikea löytää. Tämä johtunee pitkälti Homerin hyvin reaktiivisesta toimintatavasta, josta voidaan olla montaa mieltä.

Ei missään nimessä. Itsekin karsastan sellasta ihan tarkotuksellista rebuildia, tai lähinnä jos se tehdään useana vuonna peräkkäin. Coloradon kannattajana tietysti vähän huono sanoa kun on osunu kärkipickit hyvin. Jos miettii noita katastrofikausia niin 08-09 oli vaan yksinkertasesti huono joukkue ja epäsopiva valmentaja, 2010-11 kaudesta tulee mieleen se, että tavallaan hyvän alkukauden (54 pistettä 46 pelin jälkeen) ja sillä hetkellä huonolta näyttäneen Johnson ja McClement vs Shattenkirk ja Stewart kaupan jälkeen laivan annettiin upota. Viime kausi taas oli vaan huono yleisesti, mutta joukkue ei missään nimessä yrittäny "tankata". Ehkä "kritiikki" Buffaloa kohtaan juontaa juurensa siitä, että siellä on tällä kaudella laitettu millon ketäkin pelaamaan ja myyty kaikki myytävissä oleva.

Voisitko hieman tarkentaa tuota "laitettu millon ketäkin pelaamaan" -kohtaa? Nimittäin kyllähän Buffalo on jatkuvasti peluuttanut parasta miehistöään ja pyrkinyt käyttämään waiveria hyväkseen sekä treidasi jopa Omarkin kokeluiksi. Ei heidän toisaalta ole mitään järkeä uhrata tulevaisuutta sen enempää, koska sen hyöty on vain negatiivinen pidemmälti.

Myöskin kysyisin, että olisiko Buffalon pitänyt vain päästää nuo UFA-pelaajat vain kävelemään kauden päätteeksi, koska (ehkä Ottia lukuunottamatta, joka hänkin saattaa aivan hyvin palata kesällä) kukaan heistä ei olisi todennäköisesti jatkanut?

Jos näin oltaisiin tehty, olisi jäänyt saamatta seuraavat "palaset" (lasken tähän myös Pominvillen mukaan):

Pelaajat: Zadorov, Larsson, Hackett, Stewart, Neuvirth, Carrier, Bailey, Fasching, Florentino, Mitchell.

Varausvuorot: 2014/2015 1st NYI, 2015 1st STL, 2014 1st STL (ehdollinen), 2015 2nd NYI, 2014 2nd WPG, 2014 2nd MIN (saattaa mennä STL) sekä 2016 2nd MIN.

Eli aika helvetin iso määrä arvokkaita palasia oltaisiin menetetty ja oltaisiin sitten saatu hieman parempi joukkue, joka olisi kuitenkin todennäköisesti jäänyt poffien ulkopuolelle. Tuo Islandersin ykköskierroksen pick voi vieläpä osoittautua vaikkapa McDavidiksi.

On myöskin syytä nyt painottaa sitä tosiasiaa, että Buffalon rebuildissa ei ole vielä yhtäkään prospectia tämän "tankkaamisen" seurauksena, jollaiseksi en viime kautta laske.

Rebuild toisaalta ei onnistu jos varaukset ei onnistu eli ei ole mikään oikotie onneen vaikka kuinka ylhäältä pääsisi varaamaan. Red Wings taas on huono esimerkki menestystä jatkuvasti tavoittelevista organisaatioista, koska he ovat onnistuneet varaamaan jämäsijoilla niin hyviä pelaajia. Vaihtakaa vaikka Avalanche noille varausvuoroille ja sieltä ei olisi löydetty yhtään pelaajaa. Pavel Datsyuk, Zeta, Franzen on pelaajia jotka ihan hyvin ovat top 5 arvosia.

Tuo Wingsien myöhäiskierrosten erinomainen varaaminen se jaksaa elää isona myyttinä. Ilmeisesti tähän pätee se jo Kolmannesta valtakunnasta tuttu fraasi, että kun jotain asiaa tarpeeksi toistaa, muuttuu se todeksi. Tämä siis kun puhutaan 2000-luvusta eteenpäin. Enkä minä nyt pidä 3. kierroksen varausta minään "jämäsijana", jollainen siis Franzen on. Onhan Buffalokin "jämäsijoilta (jos tällaiseksi nyt siis lasketaan kaikki muu kuin ensimmäinen kierros)" draftannut Derek Royn, Jason Pominvillen, Andrej Sekeran, Marcus Folignon ja Hejdan. Sitten ihan "oikeilta" jämäsijoilta esim. Gaustadin ja Widemanin.

Kuuntelin tuossa Kevi Devinen radiohaastattelua, jossa ohjelmaa vetävä (hockeyprospects-sivun edustaja) janari totesi, että about vuodesta 97 tähän päivään asti laskettuna Buffalo on liigan 5. paras draftaaja, kun asiaa lasketaan siltä osin, kuinka moni pick pelaa vähintään 200 ottelua. Sijoitus on aika hyvä, huomioiden, että Buffalo ei ole tuona aikana korkealta varannut. Ainoa synkempi jakso draftaamisessa oli tuo 2005-2007, josta ei paljoa käteen jäänyt. Tuon jälkeen taso on koko aika noussut, ja varsinkin viime draftia voi sanoa (sen osalta mitä tässä vaiheessa ylipäänsä voi sanoa) todella onnistuneeksi.

Muutenkin, kun organisaatiossa on Tim Murrayn kaltainen scouting-expertti (hänenhän ansiostaan Anaheimilla on tuo Getzlaf-Perry-kaksikko sekä Ottawalla Karlsson (jonka varatakseen Ottawa jopa treidasi ylöspäin). Ottawalla on muutenkin aikas vakuuttava draft-record siltä ajalta, kun Murray siellä oli) sekä A-GM:nä myös pitkän scouttaus-uran tehnyt Kevin Devine, en olisi ensimmäisenä huolissani Buffalon draftaamisesta. Pelaajien kehittämisessä onkin sitten enemmän kysymysmerkkejä, mutta ainakin toistaiseksi sillä saralla ollaan oltu maltillisia (ellei Regierin Grigorenko-sekoiluja lasketa).
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sikäli harmittava tappio, että voittoonkin oli ihan mahdollisuudet. Paikallisten fanien kannalta ihan positiivista, että joukkue pelaa ihan tasaväkisesti aina kotona vastustajaa vastaan.

Hackett pelasi hyvän pelin, vaikka ensimmäinen maali jäikin hieman askarruttamaan. Ei hänen nimittäin olisi pitänyt noin aggressiivisesti lähteä haastamaan kiekollista pelaajaa vastustajan ylivoimahyökkäyksen aikana.

Toisessa maalissa sitten sentteri oli ties missä ja Helm pääsi poimimaan maalin edessä hyörineen kiekon ja laittamaan helposti reppuun. Ristolainen ja Ehrhoff pitivät hyvin omat miehensä tilanteessa kyllä.

Kolmannessa taas McCabe hieman makseli oppirahoja, kun yritti lähteä riskitilanteesta nostamaan nopeasti peliä kuljettamalla kiekkoa, ja vastahyökkäyshän siinä sitten tuli ja Legwand pääsi laittamaan sisään.

Mutta pakkohan se on esille nostaa Selke-Zemguksen (tämä palkinto-etuliitteiden laittaminen jokaisen pelaajan nimen peräänhän on nyt niin kovin muotia tällä palstalla. Täytyy vielä muistaa jaksaa hokea tätä samaa hamaan loppuun saakka, niin ollaan trenditietoisuuden aallonharjalla) pelaaminen. Ensimmäisessä maalissa hyvin parkkeeras maalineteen, eikä DeKeyser miestä siitä pois saanut, Hodgsonilta tarkka syöttölaukaus, jonka Girgs sitten ohjasi sisään hienosti. Toinen maali olikin sitten ihan highlight reel -kamaa, kun mies ottaa syötön keskialueella vastaan, purjehtii keskeltä sisään, heittää jalkakynällä hieman vettä Kronwallin korvasta, ajaa maalille ja laittaa kiekon helposti reppuun. Valinta myös ottelun ykköstähdeksi.

Nolanilta myös vuolasta kehua miehelle:

"One thing with Girgensons, he plays the gamegame right," Sabres coach Ted Nolan said. "If there's one thing our team can learn, it's just watch the way he plays all the time. Whether he scores two goals or not, he's by far our best player on the ice. Why? Because he plays the game right. He plays both ends of the ice. He competes. He plays with some passion and all those things that good players do. He was great tonight."

Tähän nyt vielä se maali: Zemgus Girgensons Goal on Jimmy Howard (17:49/3rd) - NHL VideoCenter
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Nyt perästä jälkiviisaalla videolla katsottuna ihan kelpo taistelu tämä wingsejä vastaan ollut: Hacketin koppeja katsellessa, ei haitannut edes se yksi lörömaali illan suoritusta, tuli mieleen että meillähän on oikeastaan positiivinen maalivahtiongelma eli jos tätä valintapalettia vahvistettaisiin jopa vielä sillä Ullmarkilla niin ei ainakaan nuoriin innokkaisiin veskareihin buildit kaadu.
Tuo Girgensonsin maaginen läpikentän-maalille ja sisään -purjehdus innosti vanhankin taas hyppimään töllön edessä, aivan mahtava kaappi!
Ristolainen vieläkin ehjänä, varpaat pystyyn että pääsee edelleenkin ilman kuhmuja kesälaitumille treenamaan, tällä kaudella on tapahtunut kaikkea mutta toivotaan nyt tosiaan ettei enempää. Mielenkiintoista nähdä myös miten Leinon Ville lopulta tässä käy kun porukka kasataan kesän aikana. Onkohan mitään kauppavihjeitä hänen osallaan ollut ilmassa kun ei ole omaan korvaan tarttunut?

Jahas, sitä pelataan kahdesti Newyorkilaisia vastaan vielä ennen loppupippaloita..
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Runkosarja on muodollisuuksia vaille valmista kauraa Buffalon osalta. Enää ei pelata kuin kunniasta.

Seuraava merkittävä tilaisuus Buffalon kannalta onkin sitten tuo 15. päivä pidettävä draft lottery. Toiselta sijaltahan varaamme täydellä varmuudella huonoimmillaan, mutta 25% prosentin mahdollisuudet tuohon ykköspickkiin siis ovat olemassa. Tämä on Buffalolle harvinaista "herkkua", koska olemassaolon aikana seura on varannut vain kaksi kertaa paremmalta sijalta kuin 5. sijalta.

Seuraava mielenkiintoinen päivä onkin sitten kesäkuun 1. päivä, jolloin Islandersin täytyy päättää, mitä se tekee ykköskierroksen varauksellansa. Oma uskomukseni on se, että Islanders tulee pitämään tuon tällä hetkellä 4. tai 5. sijalla olevan pickinsa ja antaa Buffalolle ensi kauden pickinsa. Kirkossa kuulutettuna tätä ei tosin voi pitää, sillä esim. Craig Button totesi, että Islandersin ehdottomasti täytyisi pystyä pitämään tuo 2015 pick, ja antaa tämän vuoden pick. Hän jopa meni niin pitkälle, että sanoi tilanteen olevan mahdollisesti sama, vaikka Islanders voittaisi lotteryn. Tämä tietenkin perustuu siihen tosiasiaan, että ensi kaudella on varattavissa muutamat aivan kiistattomat supertähtitalentit, ja näiden päätyminen Islandersin sijasta Buffaloon olisi "täydellinen katastrofi", Buttonin sanoin. Islanders on toki pelannut vahvan loppukauden nuorella miehistöllä, mutta itse en tälle kovinkaan suurta painoarvoa antaisi, sillä yleensä nuoria suosii tuollainen täysin paineettomassa tilassa pelaaminen ja "puskista" tuleminen. Tilanne muuttuu erilaiseksi, kun selkeillä odotuksilla lähdetään taas uuteen, pitkään kauteen. Islandersilla on todella paljon aukkoja tilkittävänä, ja on vaikea kuvitella, että myynnissä oleva organisaatio tekisi isoja taloudellisia sitoumuksia pitkien ja kalliiden UFA-hankintojen muodossa. Myös on epätodennäköistä, että vain täyttämällä joukkuetta nuorilla pelaajilla, tulos olisi hyvää, koska yleensä liiallinen nuorten invaasio tuo huonon lopputuloksen. Islanders ei ole myöskään tynkäkautta lukuunottamatta pärjännyt oikeastaan mitenkään, joten kyllähän moni seikka puoltaa sitä, että myös ensi kaudella joukkue konttaa, ellei jotain drastista tapahdu.

Tällä palstalla on jäänyt oikeastaan täysin paitsioon sellainen seikka, että yhdessä vaiheessa oli kovasti puhetta siitä, että jo ensi kaudeksi muutettaisiin taas lottery-järjestelmää. Kuitenkin Murray totesi haastattelussaan, että hän ei tähän usko, ja muutos, jos se tulee tapahtumaan, tapahtuu useamman kauden siirtymäajalla. Tässä linkki tuohon haastatteluun: Inside the NHL / Murray sees no change coming in lottery - Sports - The Buffalo News

Mitä enemmän Murrayn haastatteluita kuuntelee, katselee ja lukee, sitä enemmän olen itse mieheen tykästynyt. Mies on jotenkin tylyn suora, mutta kuitenkin sellainen hieman kiero huumori taustalla. Tämä lause esimerkiksi huvitti itseäni:

“I’ll go up and sit in the room, they’ll pull cards, they’ll tell us who picks No. 1 and so forth,” said the Sabres’ general manager. “I just want to be told where we’re picking and get ready for that. That’s all. I could care less about the lottery.”

Ihanan pragmaattinen mies.

***

Jossain vaiheessa voisi tuon prospecti-katsauksen vielä viedä loppuun ja kirjoittaa sitten hieman tulevasta draftista. Perstuntumalta voisi sanoa, että on hyvinkin mahdollista Murrayn pyrkivän tekemään isohkoja liikkeitä draftissa, ja tavoittelevan jopa toista top-3-pickia sekä mahdollisesti myös siihen päälle yhtä top-10-pickia. Ammuksia nimittäin riittää.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Voisitko hieman tarkentaa tuota "laitettu millon ketäkin pelaamaan" -kohtaa? Nimittäin kyllähän Buffalo on jatkuvasti peluuttanut parasta miehistöään ja pyrkinyt käyttämään waiveria hyväkseen sekä treidasi jopa Omarkin kokeluiksi. Ei heidän toisaalta ole mitään järkeä uhrata tulevaisuutta sen enempää, koska sen hyöty on vain negatiivinen pidemmälti.

Tuo kommentti tuli kieltämättä heitettyä mutulla. Jäänyt sellainen kuva kun rosterissa on kauden aikana ollut sen verran paljon liikehdintää joten olin varmaan ihan metsässä sen kanssa.


Myöskin kysyisin, että olisiko Buffalon pitänyt vain päästää nuo UFA-pelaajat vain kävelemään kauden päätteeksi, koska (ehkä Ottia lukuunottamatta, joka hänkin saattaa aivan hyvin palata kesällä) kukaan heistä ei olisi todennäköisesti jatkanut?

Jos näin oltaisiin tehty, olisi jäänyt saamatta seuraavat "palaset" (lasken tähän myös Pominvillen mukaan):

Pelaajat: Zadorov, Larsson, Hackett, Stewart, Neuvirth, Carrier, Bailey, Fasching, Florentino, Mitchell.

Varausvuorot: 2014/2015 1st NYI, 2015 1st STL, 2014 1st STL (ehdollinen), 2015 2nd NYI, 2014 2nd WPG, 2014 2nd MIN (saattaa mennä STL) sekä 2016 2nd MIN.

Eli aika helvetin iso määrä arvokkaita palasia oltaisiin menetetty ja oltaisiin sitten saatu hieman parempi joukkue, joka olisi kuitenkin todennäköisesti jäänyt poffien ulkopuolelle. Tuo Islandersin ykköskierroksen pick voi vieläpä osoittautua vaikkapa McDavidiksi.

On myöskin syytä nyt painottaa sitä tosiasiaa, että Buffalon rebuildissa ei ole vielä yhtäkään prospectia tämän "tankkaamisen" seurauksena, jollaiseksi en viime kautta laske.

Ei olisi pitänyt päästää pois. "Kritiikki-Buffaloa kohtaan-" juttu oli siitä, että sellaiset kannattajat, jotka toivovat aina kynsin hampain playoff-taistelua ja eivät voi sietää rebuildia eivät varmaan arvosta sillä tavalla nousua huipulle. Se ei siis ollut henk. koht mielipide niinkään vaan itse olen kyllä tällä Buffalon kannalla.Viime kautta ei Buffalon osalta tosiaan voida edes "tankkaamiseksi" laskea, joten tässähän on vasta ensimmäinen vuosi menossa projektista ja vuoroja on kivasti plakkarissa.

Tuo Wingsien myöhäiskierrosten erinomainen varaaminen se jaksaa elää isona myyttinä. Ilmeisesti tähän pätee se jo Kolmannesta valtakunnasta tuttu fraasi, että kun jotain asiaa tarpeeksi toistaa, muuttuu se todeksi. Tämä siis kun puhutaan 2000-luvusta eteenpäin. Enkä minä nyt pidä 3. kierroksen varausta minään "jämäsijana", jollainen siis Franzen on. Onhan Buffalokin "jämäsijoilta (jos tällaiseksi nyt siis lasketaan kaikki muu kuin ensimmäinen kierros)" draftannut Derek Royn, Jason Pominvillen, Andrej Sekeran, Marcus Folignon ja Hejdan. Sitten ihan "oikeilta" jämäsijoilta esim. Gaustadin ja Widemanin.

Katson tätä draftiasetelmaa enemmän siltä kantilta että Wings on onnistunut kohtuu myöhäsillä kierroksilla saamaan todella hyviä pelaajia sijoitukseen nähden, josta on sitten saatu nämä usean vuoden kärkimiehet. Sitten Tatar 2nd/60 ja Nuqvist 4th/121 esim. ovat tulossa. Tässä kohdin en mieti sitä "kuinka moni varauksista pelaa vähintään 200 peliä", vaan sitä että muutamalla hyvällä varauksella loppupäästä jo valmiiksi hyvään joukkueeseen vältetään konttauskaudet aika menestyksekkäästi.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Jumprahuti! Melkein voitettiin!

Ei ihan saanut selvää pelasiko Rangers ihan tosissaan vai näyttelikö sellasta mutta eipä paljoa puuttunut pistetilin kaunistelusta taaskaan: Jokatapauksessa puhveli liikkui hyvin halki ottelun ja puolustuspelaaminen vilautti parempaa otetta kuin vähään aikaan. Jospa se alkaisi siitä lutviintua oikein kertarytinällä?
Hacket jatkoi tasaisen varmaa työtä maalissa ja siinä taitaa jo olla ensikauden yksi veskarikolmikon nimi, kun sitä tasaisuutta tarvittaisiin sen ajottaisen häikäisevyyden sijasta enemmän. Pari komeaa joukkomylläkkääkin saatiin rakennettua naapurin luukulle ihan näyttävästi, tämäkin puhveli osaa jo myllyttää vaikka reepuiltista on vasta alusmahan karvat kasvatettu.

Tässä taitaa pääkuuppa olla aika lahonnut kauden päätökseksi kaikesta potutuksesta kun ei tuntunut edes kunnolla tappiolta tämä peli, tuli senverran hyvä mieli tasaisista kenttätapahtumista. Kun ei pikkumusta enää kokoajan pyöri rasittavasti vaan oman maalin ympärillä siitä tietää että nousu on alkanut.

Mutta: pelit jatkuu, höh-höh ; )
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuo kommentti tuli kieltämättä heitettyä mutulla. Jäänyt sellainen kuva kun rosterissa on kauden aikana ollut sen verran paljon liikehdintää joten olin varmaan ihan metsässä sen kanssa.

No onhan Deroitinkin rosterissa ollut liikehdintää, mutta tuskin kukaan nyt kuvittelee, että sillä mitään tekemistä sen kanssa olisi, että siellä pyrittäisiin tarkoituksellisesti peluuttamaan muuta kokoonpanoa kuin parasta mahdollista.

Mutta siis, kyllähän tuollaiset johtopäätökset perustuen mutuun kertovat enemmän esittäjän asenteesta kuin mistään reaalitodellisuuteen liittyvästä.

Ei olisi pitänyt päästää pois. "Kritiikki-Buffaloa kohtaan-" juttu oli siitä, että sellaiset kannattajat, jotka toivovat aina kynsin hampain playoff-taistelua ja eivät voi sietää rebuildia eivät varmaan arvosta sillä tavalla nousua huipulle. Se ei siis ollut henk. koht mielipide niinkään vaan itse olen kyllä tällä Buffalon kannalla.Viime kautta ei Buffalon osalta tosiaan voida edes "tankkaamiseksi" laskea, joten tässähän on vasta ensimmäinen vuosi menossa projektista ja vuoroja on kivasti plakkarissa.

Hyvä tarkennus, että kyse ei ollut henkilökohtaisesta mielipiteestäsi.

Kuitenkin on hieman hankala löytää ketään, kuka ihan vakavissaan olisi sitä mieltä, että Buffalon olisi nyt kahtena deadlinena täytynyt vain olla myymättä ketään.

Ehkä eniten tässä ihmetyttää se, että joukkueet ovat rebuildeja tehneet jo pitkän aikaan, mutta jostain syystä nyt Buffalon osalta asia on kovinkin paheksuttava. Itse siis edelleenkin uskon, että kyse, hieman ironisesti, on vain siitä, että Buffalo tekee sitä (toistaiseksi) "oikein", koska pystyy historiasta oppineena välttämään muiden tekemät karikot (esim. Buffalon puolustuksen runko on jo nyt kehityksessään paremmassa jamassa kuin Edmontonin, vaikka Edmonton on sukeltanut vuosikaudet. Saman voi sanoa Islandersista. Buffalo on myös pääosin varannut jo nuo vahvat kahdensuunnan pelaajat, toisin kuin Edmonton. Edmontonilla ei ole esim. ainuttakaan Compheriin tai Girgensonsiin verrattavaa erittäin potentiaalista kahden suunnan pelaajaa).

Katson tätä draftiasetelmaa enemmän siltä kantilta että Wings on onnistunut kohtuu myöhäsillä kierroksilla saamaan todella hyviä pelaajia sijoitukseen nähden, josta on sitten saatu nämä usean vuoden kärkimiehet. Sitten Tatar 2nd/60 ja Nuqvist 4th/121 esim. ovat tulossa. Tässä kohdin en mieti sitä "kuinka moni varauksista pelaa vähintään 200 peliä", vaan sitä että muutamalla hyvällä varauksella loppupäästä jo valmiiksi hyvään joukkueeseen vältetään konttauskaudet aika menestyksekkäästi.

Kun katsotaan myöhäisempiä kierroksia, joukkueen sijoituksella runkosarjassa ei ole juuri mitään väliä. Sijoituksella on väliä eritoten ensimmäisellä ja myös toisella kierroksella, mutta ei juurikaan tämän jälkeen. Tämän voi todeta katsomalla hieman organisaatioiden draftaamista, kun usein 4. ja 5. sekä jopa 6. kierroksella varataan tyhjä arpa, mutta sitten 7. kierroksella arpa osuu kohdilleen.

Tätä asiaahan käsiteltiin jo Detroit-ketjussa, mutta kun puhut näistä "kärkimiehistä", niin kovan tason top-6-senttereitä on varattu 15. sijan ulkopuolelta erittäin vähän palkkakatto-ajan aikana. Oikeastaan juuri Colorado on Stastnyn ja O'Reillyn muodossa ollut yksi parhaita varaaman sellainen noiden sijojen ulkopuolelta. Puolustajien osalta on osumia myöhemmin useimmin tapahtunut, mutta yleensä nämä puolustajat ovat sellaisia, jotka selkeistä heikkouksista huolimatta kehittyvät huippupakeiksi. Sellaiset hyvin kokonaisvaltaiset puolustajat nekin varataan yleensä aikaisessa vaiheessa. Detroit toki onnistui maagisesti vuosina 1998 ja 1999 varaten Zetan ja Pavelin myöhäisiltä kierroksilta. Kuitenkin nykyään laskisin Tampa Bayn ja Chicagon selkeästi paremmaksi varaajaksi kuin Detroitin, vaikka Nyquistin varaamisesta paljon pisteitä saakin.

Itse siis en laske tomastatareita tai tylerenniksia "kärkimiehiksi", koska sellaisten pelaajien varaan ei rakenneta voittavaa joukkuetta. Ovat toki päteviä täydentäviä palasia palapeliin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämä ansaitsee ehdottomasti tulla linkatuksi tänne Beyond Blue Gold: Dominik Hasek (Season 2, Episode 16) - YouTube (linkki vie Youtubeen)

Tämä kalenterivuosi on Sabres-organisaation osalta varsin Hasek-painotteinen - ja kyllähän mies kaiken tunnustuksen ja seremonioinnin ansaitsee. Nythän Hasek siis valittiin 42. jäsenenä tuohon Buffalon omaan Hall of Fameen. Miehen paita tullaan myös virallisesti nostamaan kattoon ensi kaudella. Tarkkaa päivää ei ole vielä tiedossa. Käytännössähän Hasekin 39 on ollut koskematon, sillä Miller pelasi Buffalossa numerolla 30, vaikka "oikea" numero on juuri tuo 39, jolla hän on pelannut maajoukkueessa ja nyt St.Louisissa. Seuraavaksi kaiken järjen mukaan pitäisi olla sitten vuorossa valinta tuohon Hockey Hall of Fameen, johon hänet valittaneen ensimmäisenä tsekki-pelaajana - ennen Jagria.

Tuotakin videotakin, kun katsoo, niin hyvin tulee esille se, että mies oli kyllä monella tapaa aivan sui generis. Hänen arvioimisensa ei itseltäni onnistu ilman värilaseja, mutta eiköhän hän tuon 90-luvun jälkipuoliskon paras maalivahti ollut. Todella harmi, että ura rapakon toisella puolella alkoi vasta verraten vanhana tuon Neuvostoliiton vuoksi, eikä täten päässyt tosissaan kaikista "ennätyksistä" kisaamaan.

Videolla myös tulee esille tuo ikuisesti omiin verkkokalvoihin juuttunut Hullin Stanley Cupin ratkaissut "no-goal"-maali. Tuohon aikaan olin muutaman vuoden pikkupoikana jo Buffaloo "kannattanut", ja tuo finaalisarja tuli kokonaisuudessaan muistaakseni maikkarilta suorana. Silloin tuli yöt valvottua ja pelit katsottua, vaikka ikävän lopputuloksen Buffalon kannalta sarja saikin.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Hyvä tarkennus, että kyse ei ollut henkilökohtaisesta mielipiteestäsi.

Kuitenkin on hieman hankala löytää ketään, kuka ihan vakavissaan olisi sitä mieltä, että Buffalon olisi nyt kahtena deadlinena täytynyt vain olla myymättä ketään.

Kyllä niitä ihmisiä on. Itsekin mietin tällä kaudella, että Stastnyn olisi voinu treidata vaikka runkosarja on mennyt hyvin ja ollu tärkeä mies. Silti ilmaiseksi menettäminen on katastrofi ja onhan Stastny puhunu että ottaa alennuksen jäädäkseen Coloradoon mutta epäilen. Devils ketjusta keskustelu lähti ja juuri siinä organisaatiossa mietitään sen hetkistä tilannetta ja tulevaisuus on siellä jossain.

Mielestäni Buffalo teki juuri oikein ja laitto miehet eteenpäin. Toki Miller on huippuvahti ja voi kysyä kuka huippuvahtia treidaa, mutta nyt oli sille tarvetta, varsinkin Enrothin co. nousun myötä.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Olipas hidasvauhtinen Bostonin matsi sekä isänniltä että meiltä.
Ei kai pitäisi puhua mitään ääneen noista loukkantumisista ennen pelejä, nyt siellä on sitten Hacketkin jossakin makailemassa, toivottavasti ei pitkään. Jokin nivusvamma tai vääntymä kun niin pitkään paikallaan liikkumatta makasi, tajuissaan vietiin kentältä kumminkin.

Ainoa mysteeri oli viimeisissä aloituksissa kun Scott ja Chara ensin kumartuivat ihan normaalin näköisesti aloitukseen, höpisivät siinä jotakin toisilleen ja sitten tuomari tuli irvistelemään paikalle, keskeytti homman ja heitti kummatkin ulos kentältä. Jotta mikähän se nyt sitten oikein oli?! Ääntä ei tietenkään toosassa ollut tarpeeksi just sillä sekunnilla jotta jotakin meni meikältä selvästi ohi.. : Z
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Olipas hidasvauhtinen Bostonin matsi sekä isänniltä että meiltä.
Ei kai pitäisi puhua mitään ääneen noista loukkantumisista ennen pelejä, nyt siellä on sitten Hacketkin jossakin makailemassa, toivottavasti ei pitkään. Jokin nivusvamma tai vääntymä kun niin pitkään paikallaan liikkumatta makasi, tajuissaan vietiin kentältä kumminkin.

Ainoa mysteeri oli viimeisissä aloituksissa kun Scott ja Chara ensin kumartuivat ihan normaalin näköisesti aloitukseen, höpisivät siinä jotakin toisilleen ja sitten tuomari tuli irvistelemään paikalle, keskeytti homman ja heitti kummatkin ulos kentältä. Jotta mikähän se nyt sitten oikein oli?! Ääntä ei tietenkään toosassa ollut tarpeeksi just sillä sekunnilla jotta jotakin meni meikältä selvästi ohi.. : Z

Ennaltaehkäisevä poisto kyseessä, ei väliä tuossa vaiheessa ottelua vaikka molemmat lähtikin suihkuun aiemmin.

--

Nyt saadaankin hyvää kuvaa Sabresin maalivahtipankista. Tilanne tällä hetkellä:

1. Enroth - Loukkaantunut.
2. Neuvirth - Loukkaantunut.
3. Hackett - Loukkaantunut.
4. Lieuwen - Loukkaantunut.
5. Makarov - Nostettu ylös, voittanut viimeiset 5 ottelua AHL:ssä. Pelannee Islandersia vastaan.
6. Knapp - Nostettu ylös (pelasi viimeiset minuutit Bostonia vastaan). Luukkuvahtina Islandersia vastaan.
7. Guggenberger - ECHL:n hätävara, pelannee Amerksin ottelun Clevelandia vastaan.
8. Kalpalka - ECHL-kokemusta 3 ottelua. Luukkuvahtina Amerksille toista ottelua peräkkäin.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Se oli sitten kausi 2013-14 siinä Sabresin osalla. Päätöspeli oli iloinen pyöritys jonka olisi pitänyt hälläväli-menköönnyt- Islandersia vastaan päättyä kotijoukkueen voittoon vaan toisaalla lopputulos kuvaa koko kauden kuvaa aika hyvin: Kovasti yritystä ja ajottaisia valonpilkahduksia, niukkoja tappioita ja lopun kitkeriä paloja.
Odottelin hieman lopussa samanlaista paitojen luovutusta valituille kannattajille loppujuhlallisuudeksi kuin edellisenä vuonna mutta muutama maila vain nousi ja pojat suihkuun, ehkä parempi lyhyestä virsi kaunis ja olihan siinä alussa ennen peliä niitä juhlallisuuksia.

Rebuildia odotellessa, kiitos kaikille kanssaseuranneille kuluneesta kaudesta ja sen ohessa käydystä mielenkiintoisesta kirjoittelusta ja keskustelusta.

Editaatio: Yksi mainitsematta jäänyt asia oli sangen traaginen omalla laillaan, siinä missä Teemu Selänne paistatteli komeasti uransa päätösjuhlaa poistui yksi hahmo hiljaa tuskin kenenkään huomaamatta first niagaran jäältä pukukoppiin: Vanhan sankarin Ville Leinon todennäköisesti historian viimeinen Sabres- ottelu päättyi hiljaisuuden valtamereen. Vain jokunen valveilla ollut nousi seisomaan ja taputti itsekseen muistelleen suuria nostalgisia hetkiä, kiitos sinulle Ville niistä hienoista hetkistä mitä urasi aikana olet tarjonnut.
Siinä oli kannattajan ja pelaajan näkymätön yhteinen toisistaan tietämätön tervehdyshetki välissä atlantin valtameri, linkkinä vain televisiolähetys. Silti, tärkein asia oman sankarin puolesta, nyt ja seuraavassa vastamäessä.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Erittäin harmillinen tappio. Pelissähän oli nimittäin panostakin jopa - syystä jota olen käsitellyt ja käyn vielä hieman läpi.

Knapp pelasi ihan hyvin, mutta kaksi viimeistä maalia oli kyllä aikamoisia imurointeja. Eiköhän miehen ura Sabres-organisaatiossa pääty tähän kauteen.

Leino päätti kautensa ilman maalia. Mutta jumalauta, mies säilyi ehjänä. Nyt vain käärimään kuplamuoviin ja sijoittamaan pehmustettuun huoneeseen, joka avataan vasta heinäkuun ensimmäinen päivä CBO:n käytön yhteydessä.

Kauden alussa olin muutes kirjoitellut näin:

Knappista ja Lieuwenista samaa mieltä, että eivät ole mitään hääppöisiä prospecteja. Olen yllättynyt, jos kumpikaan edes piipahtaa ylhäällä uransa aikana.

Ja heti samalla kaudella molemmat piipahtivat. Tällaista se välillä on.

Mutta siis. Tappio oli harmillinen sen vuoksi, että Islanders nousi yhden pykälän. Harmittavaa tämä taas oli sen vuoksi, että Islandersin pick saattaa pudota 6. sijalle, joka on juuri tulevan draftin "porras". Kärkiviisikko on lähes varmuudella jossain järjestyksessä Draisaitl, Ekblad, Reinhart, Bennett ja Dal Colle. Tuon jälkeen onkin sitten erittäin vaikea sanoa yhtään mitään.

Vanek-treidin aikaan oli puhetta tuosta Islandersin pickista ja siitä, jos he antaisivatkin vasta ensi vuonna sen. Olin silloin sitä mieltä, että se voi osoittautua hyväksi asiaksi, josta aikamoinen myrsky saatiinkin aikaiseksi, koska tämä oli joidenkin puheenvuorojen mukaan boardsmaista värilasitouhua. Kuitenkin aika moni taho on pitänyt puheenvuoroja, joiden mukaan Islandersin tulisi tuo pick tänä vuonna antaa. Button on todennut tämän mona kertaa, ja myös tämä THN:n toimittaja on samaa mieltä tämän perusteella New York Islanders should give up first pick now, not in 2015 | Post-to-Post
(linkki vie hockeynewsin sivuille).

Ensi kauden draftissa on syytä huomioida muutkin seikat kuin vain nuo hypetetyt McDavid ja Eichel. Nimittäin näiden lisäksi on myös julmettu määrä prospecteja, jotka tämän hetkisillä tiedoilla kisaisivat varmasti tulevan draftin kärkipaikoista.

Senttereitähän siellä on tarjolla vino pino noiden kahden huipunkin lisäksi. Nimet kuten Barzal, Strome, Konecny ovat kaikki potentiaalisia ykkössenttereitä.

Puolustajista taas on Hanifin, jota pidetään ymmärtääkseni jopa selvästi lupaavampana kuin edeltävien draftien Jonesia tai Ekbladia. Myös Ruotsista on tulossa erittäin potentiaalinen Kylington, joka pelasi jo SHL:ssäkin kauden.

Nopeasti laskettuna tuossa olisi siis ennakolta about 7 kappaletta tuollaisia menestyvän joukkueen potentiaalisia kivijalkapalasia, joita tulevassa draftissa on arviolta 4 kappaletta.

Noiden lisäksi on sitten hyvin potentiaalisia laitureita, kuten Tsekki-lupaus Zacha, Colin White, Daniel Sprong sekä Paul Bittner.

Tämä siis aivan ennakolta, ja moni asia voi muuttua draft-vuonna (vai mitä Blake Clarke?). Kuitenkin lienee selvää, että Islanders ei ensi kaudella mikään todennäköinen playoff-joukkue ole, eli sijoitus on hyvinkin mahdollisesti tuolla 10 huonoimman joukossa, jolloin saatavilla olisi todennäköisesti parempi prospecti kuin mitä nyt 6. pickilla olisi saatavilla. Tähän päälle sitten aina olemassaoleva mahdollisuus uudesta romahtamisesta häntäpäähän tai lotteryn voittamisesta, olisi tuossa 2015 pickin saamisessa löydettävissä paljon perusteita Buffalon kannalta. Toki Islanders voi voittaa myös mestaruuden ja pickin arvo jää hyvinkin heikoksi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kiitoksia myös Sabres -palstalla tällä kaudella olleille, varsinkin Dissonanssille, joka kyllä omistautuu tälle joukkueelle suurella sydämmellä. Huikeita pelaaja-arvioita kesken kauden sekä mielenkiintoisia prospekti uutisia. Uskoisin, että kaveri on yksi parhaita ellei paras kertomaan Sabresin asioita tällä hetkellä. Tiedä sitten mistä sait jälleen virtaa seurata joukkuetta tai et viitsinyt kirjoitella pahemmin ainakaan viime vai edellis kaudella.

Mutta kuitenkin aika rikkonainen kausihan tämä oli, ja varsin tietoinenkin oltiin asiasta, että nyt on alettava hommiin. Johtoportaassa sekä pelaajistossa kävi kuhina koko kauden aikana, ja kyllähän kaikesta ihan positiivisia asioita jäi käteen. Prospektit ovat meillä NHL:n laadukkaimpia kokonaisuudessaan, drafteissa on mukavat pelimerkit jälleen, joten kesä tulee olemaan mielenkiintoinen sekä muutama onnistujakin sieltä paistoi läpitse tällä kaudella.

Jos lähdetään hieman pohjustamaan jo tässä vaiheessa noista kavereista, jotka tällä kaudella pelasi ja kenen olisi syytä jatkaa joukkueessa. Ennis, Conacher, Foligno, McBain, Ruhwedel sekä Deslauries ovat RFA -statuksella kauden päätyttyä. Ja kyllä tämä porukka olisi hyvä pitää omasta mielestäni. Ennis kuuluu edelleen joukkueen eliittiin ja jos saisi vielä jokin päivä pätevät kaverit samaan ketjuun, niin uskon, että kaveri puhkeaa kukkaan. Conacher otettiin waiverseista kauden aikana, mikä ei todellakaan ollut huono juttu. Pirteää esitystä alkupeleissä, vaikka hieman hyytyikin loppua kohden. Silti vielä katsomaton kortti, ja kun ensi kaudella vedetään vielä puolivaloilla, niin jatkoon ilman muuta. Foligno ja Deslauries ovat lähes saman kaliiberin kavereita, mutta vielä Foligno vie pidemmän korren. Muistan vielä ensimmäiset Folignon pelit, ja ne olivat aivan jäätävät. Jotenkin on vajonnut hieman alaspäin, eikä täytä tällä hetkellä sitä maagista power-forward roolia. Kaikki eväät toki siihen löytyy. Deslauries oli kyllä pirteä ilmestys alemmissa ketjuissa ja jos joku kaveri teki joka vaihdossa töitä, se oli Deslauries.

McBain on kyllä hieman kysymysmerkki. Tämän hetken joukkueessa, niin kuin Dissonanssi sanoikin, ei oikein ole kovin pätevä. Sillä omissa on aika helisemässä, ja kun siellä oltiin reilusti kauden aikana niin kaverista ei kaikkea irti saatu. Silti hyvä liikkumaan ja varma ylivoimassa, joten kyllä katselisin vielä. Ruhwedel jatkamaan vain, jos vaikka tekisi pienen yllätyksen.

Kesällä vapautuvia pelaajia olisivat Konopka, Scott, D'Agostini, Tallinder sekä Sulzer. Jos näitä nuoria puolustajia meinataan tuoda esiin, niin peliaikaakin olisi pakko antaa reilusti. Ensi kausi olisi mielestäni jälleen hyvää aikaa. Varsinkin Ristolainen, Pysyk ja Zadorov pyyhkäisevät näiden kahden vapautuvan pelaajan ohitse. En vain jaksa katsella enään Tallinderia. Rauhallinen kaveri omissa, mutta välillä vähän liiankin. Virheitä tulee ja liike ei riitä. Sama pätee Sulzerin kohdalla. Turha tälläisiä on ensi kaudella enään katsoa. Jollekkin niitä rahoja on toki annettava, jos meinataan pysyä palkkakaton yläpuolella, joten annetaan nekin roposet RFA- pelaajille. Sitten vielä nämä hyökkääjät, joista ainoastaan voisin katsella Konopkaa nelosen keskellä. Ei oikeastaan sille tontille parempaa löydy ja kun hanskaaminen sekä aloitustaito on kunnossa, niin miksipä ei. D'Agostinilla on kyllä mukava liike, mutta se menee yliyrittämisen puolella sekä liikaa surffailua. En oikeastaan nähnyt kaverissa mitään erikoista. Sitten JOHN SCOTT.. siis ei enään. Kun ei löydy mitään älyä koko kaverissa ja ottaa pataan joltain ihme Islesin janarilta, niin voi voi..

Mielenkiintoista on nähdä ketä sieltä tämän hetkisistä sopimus pelaajista oltaisiin pois treidaamassa, jos olisi mahdollisuus jonkin sortin potentiaaliseen vaihtoon. Stafford teki pieniä pilkahduksia kauden loppupuolella jälleen, mutta kun tulee vain hetkellisiä suonenvetoja tuollaisella palkalla, niin ei vain kestä pää. Kaverilla lähtee viimeinen vuosi sopimuksesta, joten voi olla että katsellaan syksy, ja jos ei homma toimi, niin treidi. Mitchell kuuluu varmasti samaan ryhmään, että katsellaan nyt hetki.

Näkikö kukaan miten Stewart pelasi? Ei varmasti kovin kunnossa kaveri tainnut olla, mutta mielestäni erittäin mielenkiintoinen pelaaja, ja toivon näkeväni hänet ensi kaudella, vaikkapa CoHo:n kentässä. Juurikin CoHo:n olisi syytä nostaa tasoaan ensi kaudeksi, sillä jotenkin laiskan pulleaa pelaamista oli tämä kausi. Varsinkin luisteluvoimaa vaatisi.

Toivon näkeväni ensi kaudella ainakin Grigorenkon, Armian ja Zadorovin ylhäällä kokeilemassa. Myös Larssonin vakiinnuttamassa paikkaa, ainakin kolmosketjussa. Kaverista ei saatu mitään irti nelosketjussa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nopeasti lotterysta ja pressikonffista ennen sitä. Myöhemmin hieman kaudesta.

Eli lottery meni mielestäni niin hyvin kuin vain realistisesti saattoi odottaa. Florida tulee suurella todennäköisyydellä varaamaan Ekbladin, jolloin meille jää valittavaksi Reinhart/Bennett, joista ensimmäinen olisi oma valintani (vaikka Bennett on nostanut osakkeitaan julmetusti loppukaudesta).

Myös Islandersin pick pysyi tuolla 5. sijalla, mikä oli äärimmäisen hyvä asia, koska 6. sijalla sen arvo olisi pudonnut selvästi. On edelleen ihan aito epävarmuus siitä, mitä Islanders tulee tekemään. Draftista pois tuleminen kaksikon Reinhart/Dal Colle kanssa olisi aivan älyttömän kova juttu. Samoin olisi erittäin kova juttu, saada toinen pick top-10 alueelta ensi draftissa. Itse näen tilanteen aika win-win Buffalon kannalta.

Murray myös totesi itse lopputuloksesta, että sen perusteella hän pitää todennäköisempänä heidän ykköskohteensa saamista kuin sitä, että he olisivat voittaneet lotteryn. Eli eiköhän siellä hyökkääjä siis ykkösenä ole, vaikka virallisesti ovat sanoneet menevänsä puhtaasti BPA-periaatteella (mitkä eivät toki toisiaan poissulje).

Erikseen kysyttäessä, että jos varaavat Ekbladin, niin hän aloittaa junioreissa. Tästä voisi päätellä, että kenet ikinä varaavatkaan, hän pelaa junioreissa ensi kaudella. Varmasti hyvä asia, vaikka Reinhart valmis ylös saattaisi ollakkin.

Rebuildin aikataulusta hän sanoi, että hän pitää usein kuultuja puheita "vähintään 5 vuoden aikataulusta" vain GM:n oman selustansa turvaamisena ja työpaikkansa varmistelulla. Hän ei itse ole sitä mieltä, että homma vaatii noin paljon aikaa, eikä hän luonnollisesti siihen halua niin paljoa aikaa laittaa. Eli tältä osin homma on "aikataulussaan".

Murray myös totesi, että jos saavat Islandersin 5. pickin, on ylöspäin treidaaminen täysin mahdollista.

Leinon buyoutista sanoivat, että mitään päätöksiä ei olla vielä tehty, mutta sen käyttäminen on hyvin mahdollista.

Kuriositeettina vielä Murrayn kommentti ennen lotterya siitä, kenet hän toivoo voittavan lotteryn, jos se ei ole Buffalo. Vastaus oli hieman yllättäen Islanders ja perustelut olivat seuraavat:

"Anything that makes the decision harder for Garth I’m cheering for."

Kieltämättä hieman hörähdin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Amerks nosti osakkeitaan playoffs runissa, kun Sabres laittoi alas 7 pelaajaa. Maalivahdit Lieuwen, Makarov ja Knapp. Puolustajat Ristolainen, Ruhwedel ja Pysyk sekä hyökkääjä Deslauries. Seurataan Rassen tilannetta, että jatkuuko pelit vai tuleeko kutsu Leijoniin.
 

ipaz

Jäsen
Sabres pisti Nolania lukuunottamatta koko valmennusporukan vaihtoon. TSN:n mukaan pitkäaikainen maalivahtivalmenja Jim Corsi ei palaa joukkueeseen, eikä Teppo Nummisen sopimusta uusita. Joe Saccolle ja Jerry Fentonille on tarjottu muuta duunia organisaatiossa. Saas nähdä mitä Teppo Winnipeg meinaa. Palaako Tampereelle? Vai Winnipegiin?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sabres pisti Nolania lukuunottamatta koko valmennusporukan vaihtoon. TSN:n mukaan pitkäaikainen maalivahtivalmenja Jim Corsi ei palaa joukkueeseen, eikä Teppo Nummisen sopimusta uusita. Joe Saccolle ja Jerry Fentonille on tarjottu muuta duunia organisaatiossa. Saas nähdä mitä Teppo Winnipeg meinaa. Palaako Tampereelle? Vai Winnipegiin?

Tarkennettakoon sen verran, että päätös apuvalmennuksen vaihtamisesta oli Nolanin itsensä. Myös voima- ja fysiikkavalmentajan huhuttiin saavan kirveestä, mutta ilmeisesti väisti swingin.

Corsin lähtö oli ehkä yllättävin, koska mies on ollut organisaatiossa jo 90-luvulta. Mitäköhän pestiä Saccolle oikein on tarjottu? Virallista tank commander -titteliä!

edit. Lisätään vielä sellainen uutinen, että koko kauden ilman ECHL-yhteistyöjoukkuetta ollut Sabres on solminut yhteistyösopimuksen Elmira Jacketsin kanssa. Aiemmin sellainen oli Gwinnet Gladiatorsin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Myers ja Hodgson edustavat siis Kanadaa ja McCabe USA:ta tulevissa kisoissa. Eritoten McCaben valinta ilahduttaa itseäni. Ehkä hieman yllättynyt olen, että Hodgson valittiin Ennisin sijaan.

***

Laitetaanpas nyt muutamista organisaation ulkopuolella pelaavista prospecteista:

J.T. Compher

"Computer" varattiin viime kesänä siis pickilla, joka saatiin McBainin mukana vaihdossa Sekeraan. Tältä osin kyse oli selkeästi halutusta pelaajasta. Pelasi tulokaskautensa Michiganin yliopistossa, ja pelasi todella hyvin. Teki 35 otteluun 31 pistettä, mikä on heti varausvuoden jälkeiselle tulokkaalle todella hyvä saldo. Sai myös jonkun tulokaspalkinnon ja valittiin tulokastähdistöön. Pisteiden lisäksihän miehen erikoisalaa on omanpään pelaaminen ja sellainen santapaperin tuominen peliin. Kokoa ei ole kuin se 180 senttiä, mutta pelaa kokoansa huomattavasti fyysisemmin. Sopii siis erittäin hyvin Buffalon tulevan rungon identiteettiin. Hänellä on erittäin kova työmoraali jäällä ja sen ulkopuolella. Devine totesi yhdessä haastattelussa, että Compher on omalla omistautumisellaan "laittanut Michigan harjoitussysteemejä uusiksi". Tarkalleen en tiedä, mitä tuo tarkoittaa, mutta ilmeisesti Compherin kannalta hyvää. Devine myös totesi, että hän muistuttaa monella tapaa Drurya ja odottavat hänestä Druryn jättämän aukon paikkaajaa. Ei siis aivan pienet odotukset.

Kuriositeettina mainittakoon, että ovat ilmeisesti Faschingin kanssa hyviä kaveruksia.

Justin Bailey

Pelasi OHL:n huonoimmassa joukkueessa eli Kitchenerissa ihan hyvän kauden. Valittiin joukkueen MVP:ksi, mutta liiga huonoimmassa joukkueessa se nyt ei lienee niin iso saavutus. Kehitystä kuitenkin selvästi tuli, vaikka ihan samanlaisesta positiivisesta yllätyksestä ei voida puhua kuin aikaisempien osalta. Devine totesi hänestä, että koska hän on pelannut vasta OHL:ssäkin kaksi kautta, on hän osaltaan kehityksessä hieman "jäljessä". Tällä hän tarkoittaa siis sitä, että kaverissa on enemmän potentiaalia kuin mitä tähän asti on ympäristö mahdollistanut ulosotettavaksi. Miehellähän on kaikki ominaisuudet olla ihan ykköskentän isokokoinen maalintekijälaituri. Devine sanoikin, että tiesivät alusta asti kyseessä olevan projektipelaaja ja on pääosin miehen itsensä käsissä kuinka hyvä pelaaja hänestä tulee.

Connor Hurley

Viime kesän draftin ehkä yllättävin valinta itselleni. Johtui pääosin siitä, että miehestä ei juuri mitään oltu kuultu eikä hän ennakkokaavailuissa kovin korkealla ollut. Olin tuolloin kieltämättä hieman pettynyt valintaan, mutta tällä kaudella kun taustoja tutkin tarkemmin, niin valinnan logiikka on auennut paremmin.

Pelasi kautensa vielä junnuliigassa, mutta ensi kaudella siirtyy yliopistosarjaan Notre Damen joukkueeseen. Seuravaihtonsa jälkeen pelasi yli piste/peli-tahdillam mikä oli ihan hyvä suoritus, vaikka taso on yliopistosarjaa heikompi. Hänhän oli draftin nuorimpia pelaajia ja häntäkin luonnehdittiin "raakana" tapauksena. Tutkailin hieman aiempia tilastoja, ja huomasin niistä, että hän oli vain vuosi/kaksi sitten kooltaan ainoastaan 180 senttiä ja noin 70 kiloa. Tällä hetkellähän mitat oat about 188 senttiä ja 78 kiloa. Tältä osin kyseessä on aika Detroitmainen varaus, sillä hänellä on tässä suhteessa todella paljon potentiaalia. Taitotasohan hänellä on korkeaa luokkaa ja pelaa myös hyvin kokonaisvaltaisesti. Kun saa painonsa jonnekkin tuonne yli 90 kiloon ja oppii käyttämään kokoaan entistä paremmin hyväksi, on kaikki edellytykset hyvätasoiseksi, isokokoiseksi ja kokonaisvaltaiseksi top-6-sentteriksi, millaiset ovat todella harvinaisia nykyään.

Loppujen lopuksi kyseessä oli aika nerokas varaus tuollaisella "ylimääräisellä" pickilla. Voi olla, että hänestä ei ikinä mitään kuulla, mutta voi olla, että tulee täysin puskista tuossa jossain 2-3 kauden kuluttua.

Anthony Florentino

Viime kesän 5. kierroksella varattu iskokoinen 187 senttinen ja 95 kiloinen rightin puolustaja, joka pelasi menneen kauden Providencen college-joukkueessa. Kyseessä on aika kokonaisvaltainen pelaaja, jolla ei selkeitä heikkouksia - tai vahvuuksia ole. Kuitenkin osoitti kauden aikana, että pystyy osallistumaan myös hyökkäyspelaamiseen, vaikka se puolustuspelaaminen se päärooli onkin. Pelasi kuitenkin 5. kierroksen varaukseksi erittäin toiveita herättäneen tulokaskautensa yliopistosarjassa. Hyvä lisä tuohon jo ennestään hyvin vahvaan rightin pakkien armadaan.

Sean Malone

Näistä pienemmän kaliberin pelaajista pelasi ehkä positiivisesti yllättävimmän kauden (varattiin viime kesänä 6. kierroksella). Kohtalaisen pienikokoinen sentteri, josta ennen draftia odoteltiin ihan maksimissaan neloskentän energiapelaajaa, joka pelaa tunnollisesti myös omaan päähän. Iski kuitenkin tulokaskaudellaan 20 pistettä 31 otteluun, mikä oli lähes sama määrä kuin esim. mitä Floridan Nick Bjugstad teki. Toki näiden eri yliopistossa tehtyjen pisteiden suhteen vertailu voi olla problemaattista, itse en kovin hyvin tuota aluetta tunne. Kuitenkin mielenkiinnolla täytyy seurata, jatkuuko kehitys yhtä kovana.

Cal Petersen

Varattiin viime kesänä 5. kiekalla. Kovin paljoa en osaa sanoa hänen kaudestaan, mutta ilmeisesti pelasi ihan hyvän kauden. Ainakin voittotilastoissa hän paistatteli selkeänä ykkösenä, mutta siinä voi olla enemmän tekemistä joukkueen tasolla kuin omalla panoksella. Siirtyy ensi kaudella pelaamaan Hurleyn Notre Damen yliopistoon tuon junnuliigakauden jälkeen.

Mainittakkoon erittäin hyvän kauden avauksen, mutta loukkaantumisiin kautensa päättäneen Posslerin osalta se, että hän teki kaksivuotisen jatkosopimuksen MODO:n kanssa, ja todennäköisesti pelaa sopimuksensa loppuun siellä. Toivottavasti jatkaa siitä, mihin alkukaudella jäi, koska pelasi silloin aivan vertailukelpoisesti näiden wennbergien ja de la rosien kanssa.

Jätin muut prospectit nyt kommentoimatta, koska näen mainituissa eniten potentiaalia tai ovat muuten vain yllättäneet posiitivisimmin.

Kaikkinensa voisi sanoa, että viime kesän draft oli todella onnistunut, sillä osumia näillä tiedoilla näyttää tulleen alusta ja lopusta - sekä keskeltä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vielä yksi pieni katsaus Rochesteriin kauden ja meneillään olevien playoffien osalta, ennen kuin laitan jonkinmoisen yhteenveto-viestin kuluneesta kaudesta. Sen jälkeen tämä kausi ketju lienee taputeltu osaltani, ja voisi olla aika siirtyä ensi kautta käsittelevään ketjuun (mikäli joku sellaisen jaksaa väsätä).

Eli Rochesterin osalta kausi oli kokonaisuudessaan erittäin epätasainen. Osana syynä oli toki kokoonpanomuutokset monesta syystä. Kuitenkin joukkueen materiaalin perusteella sijoituksen olisi pitänyt olla huomattavasti parempi. Veteraanilisäykset nimeltä Bagnall, Tardiff ja Zigomanis ovat AHL-mittapuulla kovan luokan kavereita.

Kuitenkin Buffalon näkökulmasta tärkeintä on prospectien otteet. Tältä osin ehdottomasti positiivisimpiin seikkoihin tältä osin voidaan laittaa Varonen sekä eritoten Larssonin otteet. Larssonin pistetahti hyytyi kauden lopussa muun joukkueen kompuroinnin lomassa, mutta pitkään hän oli yli ppg-tahdissa. Tämän lisäksi pelasi hänelle ominaisesti erittäin vahvaa puolustuspään peliä sekä muutenkin fyysisesti. Hyökkäyspään tehojen siirtyminen NHL-tasolle on edelleen hieman kysymysmerkki, mutta olen ihmeissäni, jos hänestä ei lopulta saada sellaista erittäin hyvän tason kolmoskentän laituri-sentteriä, joka pelaa erittäin hyvää puolustuspään pelaamista ja pystyy siinä ohella tekemään sen n. 40 pistettä. Tuo olisi jo erittäin hyvä lopputulos. Varonen osalta olen hieman varovaisempi odotusten suhteen, ja olen yllättynyt, jos hänestä saadaan voittavassa joukkueessa käyttökelpoinen pelaaja. Mahdollista se tietenkin on.

Myös Luke Adam pelasi erittäin hyvän kauden, mutta hänen osaltaan en enää jaksa uskoa, että hänestä tulisi NHL-tasolle hyödyllistä pelaajaa.

Puolustajat Ruhwedel, Ristolainen ja Pysyk pelasivat kaikki erittäin hyvän kauden Rochesterissa. Pysykhän olisi ollut puolustuspelaamisen osalta valmis pelaamaan NHL:ssä, mutta häneltä halutaan enemmän irti hyökkäyspään osalta - onhan miehellä kaikki ominaisuudet siihen kunnossa; luistelu, kiekonkäsittely ja peliäly, vain laukauksen jättäessä hieman toivomisen varaa. Hänen osaltaan suurin tekijä on pään sisällä, ja hänen täytyisi ruveta ajattelemaan peliä hieman eri tavalla saadessaan kiekon.

Ristolainen oli (ja on) joukkueen eittämättä varmasti paras puolustaja, eikä erittäin hyvät otteet ylhäällä kauden lopussa tältä osin ihme ollut. Voi olla, että häntä ei Rochesterissa ensi vuonna paljoa edes nähdä.

Loppukauden positiivisena yllättäjän on mainittava Tim Schaller. Kuten tästä voi lukea, on hän loppukautta kohden nostanut tasoaan merkittävästi, ja hänestä voidaan saada vielä yksi kandidaatti tuohon tulevaisuuden nelosen keskelle Sabres prospect Tim Schaller developing into all-around talent with Amerks | Buffalo Hockey Beat (linkki vie buffalo-hockeybeat-sivustolle).

Maalivahdeista Lieuwen ja Makarov voidaan nostaa esiin positiivisina yllättäjinä ehdottomasti.

Pettymyksiä toki myös löytyy. Kaikesta huolimatta Armian tulokaskausi oli pettymys, vaikka ainakin itse pidin odotukset aika maltillisina. En kuitenkaan näe mitään syytä heittää pyyhettä kehään hänen suhteensa, koska ajoittain pelaaminen oli hyvällä tasolla ja tällä hetkellä on ollut playoffeissa yksi joukkueen parhaita hyökkääjiä. Hänen osaltaan kyse on siitä, saako hän muutettua ajattelutapaansa pelaamisen suhteen. Jos hän siinä onnistuu, ei matka ihan ylös asti todennäköisesti ole mikään pitkä. Ensi kausi on tältä osin todella kriittinen.

Pettymyksenä voidaan mainita myös Dan Catenacci, jolla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäystehoja irti tällä kaudella. Loppukautta kohden myös hänellä rupesi tosin kulkemaan eri tavalla. Aikaa hänenkin osaltaan toki vielä paljon on, koska waiver-vapaus jatkuu vielä pari kautta.

Matt Hackettin kausi Rochesterissa oli myös pettymys. Tosin tätä kompensoi erittäin hyvät otteet Sabres-paidassa. Saa nähdä mikä on miehen kohtalo ennen ensi kauden alkua.

***

Tällä hetkellähän Rochester pelaa Wolvesia vastaan playoffeja ottelusarjan ollessa 1-1. Materiaaliltaanhan Rochesterilla on erittäin hyvä joukkue, ja se on johtanutkin molempia otteluita 3-1. Ensimmäisessä ottelussa sössivät homman vain 10 minuuttia ennen loppua, mutta toisessa eivät tätä virhettä tehneet.

Grigorenkosta voisi mainita sen, että vaikka tehopisteet ovatkin pienemmän roolin ja ylivoima-ajan puutteen vuoksi olleet kadoksissa vähän aikaa, niin raportit hänen pelaamisestaan ovat ainakin itselleni erittäin tervetulleita Sabres prospect Mikhail Grigorenko thriving with AHL Amerks | Buffalo Hockey Beat (sama sivusto kuin aiemmin) Kuten tuosta artikkelista voi lukea, on hänen pelinsä saanut todella paljon kokonaisvaltaisempia ulottuvuuksia. Eritoten tunnollisuus omassa päässä on kasvanut. Nämä ovat aivan ehdottomia edellytyksiä sille, että hänestä se kovan tason top-6-sentteri saadaan. Taidot ja tehothan eivät ole hänen osaltaan se murheenkryyni. Jos hän jatkaa tuolla tiellä, lupaa se erittäin hyvää. Ensi kaudella sentteröimään kahta ensimmäistä ketjua isolla ylivoimavastuulla Rochesteriin, niin tehot seuraavat pomminvarmasti, jos peliotteet jatkuvat yhtä kokonaisvaltaisina.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Laitetaan nyt viimeinen viesti tähän ketjuun vielä, jotta saadaan kulunut kausi pakettiin.

Kiitoksia myös Sabres -palstalla tällä kaudella olleille, varsinkin Dissonanssille, joka kyllä omistautuu tälle joukkueelle suurella sydämmellä. Tiedä sitten mistä sait jälleen virtaa seurata joukkuetta tai et viitsinyt kirjoitella pahemmin ainakaan viime vai edellis kaudella.

Kiitokset täältäkin kaikille, jotka ovat jaksaneet seurata ja vieläpä itsekin osallistua keskusteluun. Ymmärrettävästi nimittäin organisaation tilanne ei erityisen paljon houkuttele ja innosta efforttia seuraamiseen laittamaan. Ehkäpä nyt ensi kauden jälkeen rupeaisi myös enemmän porukkaa aktivoitumaan. Omien hämärien muistikuvieni perusteella nimittäin hieman enemmän aktiivisia kirjoittajiakin on osiolla ollut.

Ja adetilta kyllä hyvä kysymys. Muistaakseni viime kaudella jo kirjoittelin jonkin verran, mutta tällä kaudella sitten jo selvästi enemmänkin. Joukkuetta tullut seurattua toki aina ihan kohtalaisella intensiteetilla, mutta nyt muutamat kaudet selvästi suuremmalla. Saa tosin nähdä miten kauan innostus näin kovana pysyy, mutta täytyy takoa rautaa kun se on kuumaa, voi olla, että jonkin ajan päästä ei enää samalla tavalla kiinnosta. Kyllähän tämä kaikkine kirjoitteluineen aikaa ja energiaakin vie kovalla kädellä, mutta niin kauan kun hommasta irti jotain saa, niin eipä se niin justiinsa ole. Tosin taloudessa asuvan toisen puoliskon on välillä hieman vaikea ymmärtää näin kovaa "panostusta" asiaan. :)

***

Mutta lyhyesti koko kaudesta sitten. Pelaaja-arvioita ei liene tarvetta laittaa uudestaan, koska aika hyvin ne edelliset pitivät myös loppukaudesta.

Kauden alussa itselläni ei ollut juurikaan menestyksellisiä odotuksia, vaan odotukset laitoin enemmän nuoriin pelaajiin. Ykköskohde oli Myersin saaminen takaisin kehitysradalle, ja tässähän totta vie onnistuttiin. Itselläni on erittäin luottavainen fiilis sen suhteen, että mies myös nyt raiteilla pysyy. Tässä Buffalon kotisivujen artikkeli miehestä http://sabres.nhl.com/club/news.htm?id=717125&navid=DL|BUF|home Kuten tuostakin voi lukea, niin paljon on mies henkisesti kasvanut ja vahvistunut. Pääkopastahan se homma on koko aika ollut kiinni.

Toinen oli sitten muiden nuorien esiinmarssi. Mitään jackpottia ei kukaan räjäyttänyt, mutta Folignoa lukuunottamatta kaikki nuoret ottivat kehitysaskeleita. Girgensons ja Ristolainen ylittivät ne selvästi, koska enpä olisi itse uskonut draftin jälkeen, että Ristolainen pelaa ykkösparissa hyvällä tasolla loppukaudesta. Girgensonsilta nähtiin selkeätä itseluottamuksen ja roolin kasvamista kauden mittaan. Osoitti myös monella highlight-reel-suorituksilla, että myös hyökkäyspään potentiaalia on. Ei hänestä tuskin ikinä mitään hyökkäyspäässä dominoivaa pelaajaa tule, mutta oikeiden pelaajien kanssa voi tehdä kovatkin tehot, ehdottomasti. Hän sai myös loppupuoliskolla kantaa A:ta rinnassa, mikä oli hieno tunnustus miehelle. Hänet myös monesti mainittiin erikseen, kun oli puhe johtavista pelaajista. Erittäin tärkeätä tuo on muiden nuorien osalta, koska hän on oiva "välikappale" valmennuksen, veteraaniosaston ja nuorten välillä. Hän on toki edelleen oppivassa vaiheessa, mutta hyvin pian veteraani nuorten joukossa.

Pysyk myös osoitti pystyvänsä pelaamaan omaan päähän hyvää, ajoittain selkeätä top-4-tason pelaamista. Hän muistuttaa edelleen paljon Sekeraa, ja nyt tosiaan olisi hyvä se hyökkäyspuoli kaivaa miehestä esille kokonaan, ettei käy kuten Sekeran kanssa.

McCabe ei ihmeitä esittänyt loppukaudella, mutta visiitti antoi luvata hyvää. Ruhwedel myös pelaa ihan pätevää top-6-peliä, joskin edelleen petrattavaa on, jotta se tasaisuus löytyy.

Myös erikseen täytyy mainita Tyler Ennis. Jostain syystä varsinkin tuolla Boardseilla on saanut jopa jonkinlaisen sylkykupin roolin, vaikka mies oli hyökkäyssuuntaan ehdottomasti joukkueen paras pelaaja loppukaudella. Hän myös paransi puolustuspelaamistaan selkeästi huomioiden se, että pelasi vastustajan parhaita vastaan. Joukkueen sisäisessä äänestyksessä sai MVP-palkinnon.

Noin muuten organisaatiossa myös tapahtui. Suurimmat muutokset olivat Rolstonin ja Regierin lähdöt ja Nolanin sekä Murrayn palkkaamiset.

LaFontainen lähdöstä jäi toki huono maku kaikkinensa, mutta Murray ja Nolan yllättivät itseni suuresti. Eritoten Nolan, jonka palkkaamista pidin lähinnä huonona vitsinä, kun se julkistettiin. Mies on kuitenkin osoittautunut juuri oikeaksi mieheksi tähän rebuildiin. Kyseessä ei ole pelitaktisesti kummoinen valmentaja, mutta sellaistahan tässä ei tarvita. Hän pitää asiat yksinkertaisena ja vaatimustason korkeana. Pelaajia ei rangaista suorituksista vaan työmoraalin ja -asenteen puutteesta. Tämä on juuri oikea tapa rakentaa sitä toimivaa toimintakulttuuria. Hän myös antaa nuorille peliaikaa, jos sen ansaitsevat (Girgensons ja Ristolainen), mutta ei todellakaan anna sitä heille ilmaiseksi. Tuo kolmen vuoden jatkosopimus on myös juuri oikean mittainen, koska tuossa ajassa tuohon nuoreen runkoon ja joukkueeseen on saatu iskostettua kovaan asenteeseen ja työntekoon perustuva toimintakulttuuri, jolloin paremmin pelitaktiset asiat hallitsevan valmentajan on helppo tulla joukkueen peräsimeen.

Vaikka sijoitus oli mitä oli ja välillä kentälläkin touhu mitä sattuu, niin itselläni kaudesta jäi positiiviset fiilikset. Moni pelaaja otti selkeitä edistysaskeleita, saatiin treideillä vahvistettua entisestään prospect-poolia sekä pick-varastoa. "Saatiin" myös tuo 2. overall pick, mikä takaa meille ehdottoman tärkeän palasen tulevaisuutta varten. Palasen, jollainen on välttämätön osa rakennusta kohti kunnollista contenderia. Tähän päälle sitten peräsimeen astui kaveri, jota parempaa ei suoraan sanottuna edes voisi ajatella tässä tilanteessa olevan organisaation peräsimeen.

Tästä on hyvä jatkaa, vaikka ensi kausi tuskin tulee pelillisesti yhtään ruusuisempi olemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös