Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers
Upotetut tankkerit olisi syy sotaan, vahingoittuneet ei. Ei ne halua suoraa sotaan vaan pistää hintaa USA:n pakotteille. Jos nuo olisi terrosristien esim isis tai false flag operaatio, niin laivat olisi tuhoutuneet. Siksi mun uskomus on, että asialla on Iranin käsikassarat tai vallankumosukaarti.
No onhan noita false flag operaatiota ollut pienillä kustannuksilla kuten Mainilan laukaukset, "puolalaisten hyökkäys" saksalaiselle radioasemalle, Tonkinin lahden tapaus, Saddamin joukkotuhoaseet jne. Hyökkäys tankkereita kohtaan on aivan riittävä syy sotaan, jos syyllinen on iranilaisten vallankumouskaarti. Vaikka kaarti on osallinen moneen konfliktiin ei se ole koskaan suoraan toiminut Iranin käsikassarana ja vaarantanut kotimaataan. Linkki kaartin historiaan Wikipediassa Islamic Revolutionary Guard Corps - Wikipedia Ottaisivatko he todella suuren riskin saada sota aikaiseksi ja sen seurauksena mahdollisen vallan menetys sen seurauksena.
 
Jim Carr: Andre "Poodle" Lussier, defense. Andre, as you know, has been living in semi-seclusion in Northern Quebec ever since the unfortunate Denny Pratt tragedy.

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En kenttätykistön miehenä väitä ymmärtäväni merisodankäynnistä yhtään mitään mutta onko todellakin niin että jos X:n laiva ajaa Y:n miinaan ja miina ei räjähdä niin Y:n armeija käy hakemassa miinan pois?
Ei se ajanut mihinkään merenalaisiin miinaan (räjähdyshän on tapahtunut merenpinnan yöpuolella) vaan kylkeen on kiinnitetty miina jossakin vaiheessa matkaa tai kenties jo lähtösatamassa jonkun toimesta. Syystä tai toisesta se ei räjähtänyt ja kiinnittäjällä tuli hätä hakea todisteet pois äkkiä pois, koska ei halunut jäädä kiinni. Mitä tuossa tapauksessa voi yrittää tehdä kuin hakea todisteen (miinan) pois? Lisäksi kyseessä lienee enemmän jonkinlainen sabotaasi kuin yritys ihan oikeasti upottaa ne laivat.
 

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suuri joukko DT:n neuvonantajia ja napamiehiä on Iran-haukkoja, jotka tahtoo sotaan. Kireiden talouspakotteiden myötä Iranin kovan linjan molot jo katsoo olevansa sodassa. Iranilla ei oikeastaan ole mitään hävittävää niin kauan, kun homma ei riistäydy sodaksi ja jännitteiden lisääminen on heille asemia vahvistava siirto.
Totta, kun tätä miettii niin eihän tämä välttämättä täysin älytöntä siirto Iranilta ole kuin ehkä äkkiseltään voisi luulla. Pieni muistutus, että tarvittaessa voidaan tehdä isoakin haittaa meriliikenteelle. Iran-Irak sodan loppuolellahan USA joutui saattamaan tankkareita alueella eikä se ollut mitään ihan halpaa lystiä, joten tuskin USA tuota haluaa mennä eikä Iranille ensimmäinen kerta käyttää tätä taktiikkaa. Koko ydinaseen hankkiminen on jo alunperin Iranille melkoinen riski, joten enemmän tai vähemmän laskelmoituja riskejä matkanvarrella pitää tehdä ja varmaan sielläkin hermoja kiristää pakotteet ainakin jollakin tavalla. Tuskin Iran uskoo, että he pystyvät neuvottelemaan itselleen ydinaseen, joten jollakin tavalla koko ohjelma on jo tuhoontuomittu alun alkaenkin. Lähtevät olettamuksesta, että sodanhinta on liian korkea ettei USA siihen lähde kovinkaan helposti niin tavallaan tälläiset vähän epämääräiset iskut ovat ihan toimiviakin ja kenties asettavat jotain paineita myös USAn suuntaan. Onhan siellä nämä haukat ja käsittääkseni Trump taas on enemmän vihjaillut, että haluaa hoitaa tämän diilillä, joten tämä saattaa lisätä eripuraa USAn hallinnon sisällä. Riski tietysti, että USA alkaa tuomaan joukkoja alueelle ja ihan oikeasti painostamaan sotilaallisesti Irania jolloin varmaan sota voi olla jo väistämätön, mutta eihän Iranilla mitään täysin riskittömiä vaihtoehtoja ole tarjolla edes mikäli se ydinaseensa haluavat saada jollakin tavalla.

Hetken kun miettii niin ehkä tässä on paljon muita vaihtoehtoja kuin että isku olisi lavastettu tai Iran olisi täysin tyhmä ja alkaisi summittaisesti upottamaan tankkareita ja USA pommittaisi Iranin kivikaudelle muutaman reiän vuoksi parin tankkerin kyljessä.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Irakin joukkotuhoaseet huutavat heippa.
Mikä todennäköisyys koko ydinohjelman onnistumiselle on alun alkaenkaan ollut? Mitä tämä edes muuttaa kuin lisää jännitettä eikä se välttämättä Iranin kannalta ole pelkästään huono asia. Mitä USA voi tehdä? Lisätä toki pakotteita, mutta mitä se voi sotilaallisesti tehdä mikäli ei halua täysimittaista sotaa? Kuitenkin USAn reaktiot ainakin toistaiseksi olleet lopulta aika hillityt. Trumpkaan ei ainakaan toistaiseksi twiitannut yhtään mitään koko aiheesta.

EDIT. Eikö Iran jopa muutama vuosi sitten kaapannut jotain amerikkalaisia merimiehiä tai jenkit olivat kuulemma Iranin alueella?
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nimenomaan Saudeilla on pelkkää voitettavaa, sillä Saudien ja Iranin välisessä sodassa saudit sotisivat pääosin USA:n armeijalla. Uusi hallitsija on pyrkinyt määrätietoisesti nostamaan maansa geopoliittista ja etenkin alueellista merkitystä muunakin kuin maailman bensapumppuna ja Iranin vastaava profiilin nosto sotii ikävästi tätä tavoitetta vastaan.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Hetken kun miettii niin ehkä tässä on paljon muita vaihtoehtoja kuin että isku olisi lavastettu tai Iran olisi täysin tyhmä ja alkaisi summittaisesti upottamaan tankkareita ja USA pommittaisi Iranin kivikaudelle muutaman reiän vuoksi parin tankkerin kyljessä.
Tankkerin upottaminen olisi ollut jo sen luokan veto että rähinä olisi lähtenyt päälle 100% varmasti. Yksi mahdollinen vaihtoehto on Iranin sisäinen poliittinen ryhmittymä joka haluaa kiristää jännitteitä alueella ja sitoa maltillisen johdon käsiä. Toinen taas ovat huthi-kapinalliset. Mutta jotain vaihtoehtoa Saudit/Israel/Turkki-akseliltakaan taustamasinoijana ei sovi unohtaa.

Joka tapauksessa en usko Iranin nykyjohdon olevan tämän taustalla.

Saa nähdä saako Dave Chapelle lisää materiaalia: https://www.youtube.com/watch?v=9DLuALBnolM
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Japanilaisen laivan omistavan varustamon edustaja sanoo että laivaan iski "flying projectiles" eikä torpedo niinkuin aiemmin uutisoitiin.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eiköhän se Iran kuitenkin tässä asialla ole. Jo siitäkin syystä ettei ole oikein mitään muutakaan vaihtoehtoa.

Iranilaiset alukset ovat ilmeisesti yrittäneet ottaa tänään luvatta toista tankkeria hinaukseen ja toisen luo eivät ole päästäneet hinaajia, joiden on tarkoitus viedä tankkeri takaisin satamaan. Lisäksi Front Altairin miehistö evakuoitui alun perin jollekin paikalle sattuneelle kauppa-alukselle, mutta iranilaiset jolkottelivat paikalle viemäänkin miehistön Iraniin. Tähän kun ynnäillään se miinanirrotusvideo, kuvissa näkyneen miinan täsmäävyys iranilaiseen aseistukseen ja toukokuussa tapahtuneet tankkerisabotoinnit, niin kyllä tässä Iranin kädet näyttävät omaan silmään aika likaisilta.
 

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä laittaa miettimään mikä muu ei ole totta kun tuo laivaiskun tekotapakin meni metsään.
Missä tuo on todistettu? ISssä taisi olla uutinen japanilaisen varustamon komentti, mutta eipä juuri muualla näkynyt. Lisäksi torpedoista taidettiin puhua vain alussa, kun tätä tapausta alettiin uutisoida. Eiköhän se ole melko kiistatonta, että "kylkimiinat" oli tekotapa. Tekijästä voidaan kenties sitten spekuloida.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Missä tuo on todistettu? ISssä taisi olla uutinen, mutta eipä juuri muualla näkynyt. Lisäksi torpedoista taidettiin puhua vain alussa, kun tätä tapausta alettiin uutisoida. Eiköhän se ole melko kiistatonta, että "kylkimiinat" oli tekotapa. Tekijästä voidaan kenties sitten spekuloida.
Japanilaisen varustamon edustaja sanoi videoidussa haastattelussa että laivan filippiiniläinen miehistö kertoi laivaan osuneen lentävän objektin, a flying projectile. Kiistatonta tässä keississä ei ole mikään kun vastapuolella on käärmeöljykauppiaan hallinto joka ei tee muuta kuin valehtelee päivät päästään. Pompeo valehteli Iranin olevan syyllinen Afganistanin autopommi-iskuun toukokuussa vaikka taleban on ottanut siitä kunnian itselleen. Go figure. Kannattaisi tutustua faktoihin fiktion sijaan.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos Trump sanoo Iranin olevan syyllinen niin sitten se ei mitä todennäköisimmin ole.
 
Sinettiseuravalmentaja Sihvonen: Päätoimittaja Antti Wennströmin pitää terästäytyä ja laittaa pihalle moderaattoreista kaiken maailman nörttipojat ja ottaa tilalle tormakoita lätkäjätkiä ja medialogiikan vastavuoroisuuden ymmärtäjiä

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Joka tapauksessa en usko Iranin nykyjohdon olevan tämän taustalla.
Aika vahvasti kaikki kuitenkin viittaa Iranin suuntaan. Saudi + UAE johtoinen liittouma vs. iran ja sen Houthi proxyt kisailussa motiivi ainakin löytyisi. Oma veikkaus tekijästä olisi Houthi ryhmitymä vahvasti Iranin tukemana.
 
"Tappaa eivät uskalla ja tiineeksi eivät saa." -UKK

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Japanilaisen varustamon edustaja sanoi videoidussa haastattelussa että laivan filippiiniläinen miehistö kertoi laivaan osuneen lentävän objektin, a flying projectile. Kiistatonta tässä keississä ei ole mikään kun vastapuolella on käärmeöljykauppiaan hallinto joka ei tee muuta kuin valehtelee päivät päästään. Pompeo valehteli Iranin olevan syyllinen Afganistanin autopommi-iskuun toukokuussa vaikka taleban on ottanut siitä kunnian itselleen. Go figure. Kannattaisi tutustua faktoihin fiktion sijaan.
Niin... meillä on videoitu haastattelu (jossa itse tilanne ei varmaan näy mitenkään) vs. USAn julkaisema video jossa näkyy ainakin jotain. Lisäksi pitäisi olettaa, että USAn julkaisema video on jonkinlainen väärennös ja tekotapa olisi kai siinä tapauksesa joku meritorjuntaohjus, joka kai jää jäljelle realistisista vaihtoehdoista, jos torpedo/kylkimiina suljetaan pois laskuista. Sopiiko se meritorjuntaohjuskaan ihan niihin melko pienen näköisiin reikiin joita tankkerin kyljessä on? Silmännäkijähavoinnitkin tuppaa joskus olemaan melko epäluotettavia tai ainakin havannoitsijan itse tekemä johtopäätös, että se mitenkään uskottavuudessa automaattisesti olisi suurempi kuin tuo videopätkä. Se lentävä objekti saattaa olla, vaikka joku tankkerin kyljen osa joka lentänyt miinan räjähtäessä ilmaan. Lisäksi ainakaan uutisoinnissa ei ole mitään kiistatonta todistusta ollut toistaiseksi, että tekotapa olisi joku muu tai uutisia että video on väärennös. Etkä nyt itseasiassa pystynyt tuomaan mitään uutta kuin käärmeöljykauppiaan, Afganistanin autopommit höystettynä sekä pienessä tunnemyrskyssä kirjoitetun lopun.

Uskottavampaa olisi väittää, että Iran kävi urheasti pelastamassa miehistön turvaan sekä samassa huomasivat, että kyljessä on vielä räjähtämätön miina ja henkeään uhmaten kävivät vielä senkin irroittamassa. Kenties syyllinen onkin Juhan Af Grann, joka rakasteli kolmen alienin kanssa yhtäaikaa ja Juhanin mällit lensivät tankkerin kylkeen jostakin korkeammasta ulottuvuudesta.

Tekijästä en jaksa lähteä kiistelemään. Se kenties selviää joskus tai sitten ei.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Minuunkiin onnistui uppoamaan tuo alkuhässäkän mediatorpedo. Nyt hieman funtsittuna, sukeltajan asentamilta jonkin sortin kylkimiinoilta, räjähdepanoksilta nuo tulokset näyttävät. Eli tuohon kai pystyisi jokin radikaaliryhmäkin, ei ole ohjus- tai torpedotieteilyä tuollainen.
Jenkkien julkaisema videopätkä on mielestäni kiistaton, iranilaiset ovat säätämässä, mutta voisivatko olla vilpittömästi purkamassa oman tiedustelunsa tulosta eli jonkun kapinaporukan väsäämää pommiasetusta?

Minun on vaikea hahmottaa, mitä hyötyä Iran saisi näillä operaatioilla. Toki hetkellistä öljyhinnan korotuksia, mutta pitkällä tähtäimellä härdelliriski on melkoinen. Outo kuvio on tämä.
 
and hey, let's be carefull out there!

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Jos Trump sanoo Iranin olevan syyllinen niin sitten se ei mitä todennäköisimmin ole.
Odotetaan vielä, kenet Putin nimeää syylliseksi. Sieltähän se totuus tulee.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli tuohon kai pystyisi jokin radikaaliryhmäkin, ei ole ohjus- tai torpedotieteilyä tuollainen.
Videopätkässä näkyvä vene on todennäköisesti tasavaltalaiskaartin käyttämä Gashti-luokan partiovene, joten vaikea kuvitella että se ainakaan Iranin tietämättä olisi päätynyt muille. Terroristien luulisi yrittävän saavan kaiken mahdollisen hyödyn ja huomion jolloin tankkerin upottaminen kuulostaisi loogisemmalta ratkaisulta kuin vain lähteä tekemään pari reikää tankkerin kylkeen. Lisäksi mikään ryhmä ei ole ilmoittanut olevansa tuon takana ainakaan vielä. Voiko sitten jotkut Huthit sooloilla (miksi? sen jälkeen Iranin tuki voisi loppua ja tuskin olisivat kovinkaan vahvoilla sisällissodassa enää sen jälkeen) tai Iranin armeijan sisällä joku jolloin homma ei olisikaan keskusjohdon hallinnassa täysin. Mistäpä sitä tietää.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Odotetaan vielä, kenet Putin nimeää syylliseksi. Sieltähän se totuus tulee.
Eikös se ole sama asia kun käärmeöljykauppias on Puten taskussa. Minä en ole nähnyt yhtään uskottavaa tiedusteluelinten ulostuloa asiassa, Pompeon lehdistötilaisuus ei ollut sellainen. Kummallista että samaan aikaan kun Japanin pääministeri on valtiovierailulla Iranissa iranilaiset iskevät japanilaisvarustamon laivaan.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Eikös se ole sama asia kun käärmeöljykauppias on Puten taskussa. Minä en ole nähnyt yhtään uskottavaa tiedusteluelinten ulostuloa asiassa, Pompeon lehdistötilaisuus ei ollut sellainen. Kummallista että samaan aikaan kun Japanin pääministeri on valtiovierailulla Iranissa iranilaiset iskevät japanilaisvarustamon laivaan.
Jos näin on, niin sittenhän Putte & co on mukana juonessa eli tahtoo yllyttää USA:n sotaan Iranin kanssa.
Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mikäli USA tekee jotain, mkä ei ole venäläisten mieleen, niin kertovat siitä kyllä koko maailmalle.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
The Iran Files Part 1: Historical Context to Iran–United States Relations & the Nuclear Deal

@opelix , @Tifosi ja kumppanit, jatketaan täällä sopivammassa ketjussa. Se mitä tuolla alueella on tapahtunut toisen maailmansodan jälkeen johtuu öljystä, ei mistään muusta. Englanti ja Yhdysvallat käytännössä jakovat Lähi-Idän öljyvarat sulle mulle periaatteella ja nostelivat valtaan itselleen sopivia hallitsijoita. Linkki vie Youtube-videopalveluun, kannattaa katsoa tuo pätkä joka on julkaistu eilen. Sivilisaatio ja sivistys on vanhaa tuolla alueella, vanhempaa kuin jeesukset ja koraanit.
 
Viimeksi muokattu:
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
The Iran Files Part 1: Historical Context to Iran–United States Relations & the Nuclear Deal

@opelix , @Tifosi ja kumppanit, jatketaan täällä sopivammassa ketjussa. Se mitä tuolla alueella on tapahtunut toisen maailmansodan jälkeen johtuu öljystä, ei mistään muusta. Englanti ja Yhdysvallat käytännössä jakovat Lähi-Idän öljyvarat sulle mulle periaatteella ja nostelivat valtaan itselleen sopivia hallitsijoita. Linkki vie Youtube-videopalveluun, kannattaa katsoa tuo pätkä joka on julkaistu eilen. Sivililaatio ja sivistys on vanhaa tuolla alueella, vanhempaa kuin jeesukset ja koraanit.
Isossa kuvassa varmaan onkin näin ja nuo tuetttujen hallitsijoiden peli on vain monimutkaisuudessaan mennyt lopulta vituiksi.
 
JYP on jatkoaikojen Huuhkajat. Muistakaa vastustajat se, että jos olette saaneet pisteen se on oikeasti kaksi.

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
The Iran Files Part 1: Historical Context to Iran–United States Relations & the Nuclear Deal

@opelix , @Tifosi ja kumppanit, jatketaan täällä sopivammassa ketjussa. Se mitä tuolla alueella on tapahtunut toisen maailmansodan jälkeen johtuu öljystä, ei mistään muusta. Englanti ja Yhdysvallat käytännössä jakovat Lähi-Idän öljyvarat sulle mulle periaatteella ja nostelivat valtaan itselleen sopivia hallitsijoita. Linkki vie Youtube-videopalveluun, kannattaa katsoa tuo pätkä joka on julkaistu eilen. Sivililaatio ja sivistys on vanhaa tuolla alueella, vanhempaa kuin jeesukset ja koraanit.
Ei poista sitä faktaa, että alueen maat ovat paria poikkeusta lukuunottamatta tällä hetkellä täysiä persläpimaita. Näin se vain on, että ajat muuttuu.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Ei poista sitä faktaa, että alueen maat ovat paria poikkeusta lukuunottamatta tällä hetkellä täysiä persläpimaita.
Olisiko Iranin islamilaista vallankumousta vuonna 1979 tapahtunut ilman että britittien ja jenkkien toteuttamaa vallankaappausta vuonna 1953? Persläpisyyttä nykyisellään en kiistä, mutta ei se missään nimessä täysin sisäsyntyistäkään ole.
 
Viimeksi muokattu:
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Iranilaiset olisivat hyvin vihaisia jos heidät sotkettaisiin arabeihin.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy