Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Arabimaailmassa kuohuu

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana tomageeni, 29.01.2011 klo 23.30.

 1. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Onhan tuollainen lennokkien pudottelu aika lailla eri mittakaavan juttu kuin tankkerien kaappaaminen miehistöineen.
  Ja sopimukset on paperia, ei sopimusten rikkomisesta mitään seurauksia ole juuri ollut. Sotia on aina voinut aloittaa ilman kunnon syytä.
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Muistaakseni mainitsin jossain ketjussa Irania koskien vähän aikaa sitten, että mulla on tuttavia töissä maassa parhaillaan. Palasivat tällä viikolla Suomeen. Ennen lähtöä Iranista, Iran ilmoitti harkitsevansa, päästääkö lainkaan pois, koska Trump ja USA on niin aggressiivinen. Pääsivät kuitenkin ihan normaalisti pois. Jos joku on menossa duuniin sinne, kannattaa tuokin huomioida. Että ei välttämättä pääse pois, jos tilanne kiristyy.
   
 3. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Video tankkerin haluuntosta julki (IS)

  Mielenkiintoista, että miehistössä on 18 intialaista, 3 venäläistä ja yksi latvialainen sekä yksi flippiini. Toki ei varmaan Putinin arvovaltaa vielä hetkautua.

  Iranissa selvästi on jonkinlainen paniikki. Toisaalta eikö Iran uhannut, että se häiritsee öljykuljetuksia, joten toimivat toki johdonmukaisesti. Kyllähän tätä kai jo sodaksi tai hybridisodankäynniksi voi ihan hyvällä syyllä sanoa. Eihän sen sodan nykyään tarvitse olla miljoona miestä rynkyn kanssa ja 10000 tankkia takana vaan sotia voi monella tavalla. Vaarallista mikäli Iran innostuu menemään vähän pitkälle ja sen kenraalit&papit kokevat olevansa voittamattomia niin kokiessaan itsensä nöyryytetyksi Trumphan voi olla ihan täysin arvaamaton. Britit taas melko harmittomia tällä hetkellä ja sekaisin kuin seinäkello brexitinsä kanssa.
   
 4. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Iranin alasampuma jenkkien RQ-4n yksikköhinta on noin 130 miljoonaa, joten ei se nyt ihan pieni juttukaan ole. Olettavasti paljon enemmän kuin tuollaisen öljytankkerin arvo ilman öljylastia.

  Toki Iranilla ei varmaan noin hienoja lennokkeja ole, eivätkä varmaan niin tyhmiä, että lentävät sellaisen alasammuttavaksi USS Boxerin päälle.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mielestäni Iran toimii kaikkea muuta kuin paniikinomaisesti. Tietty määrä uhittelua ja samaan aikaan erilaisia esityksiä tilanteen laukaisemiseksi. Sanoisin Iranin lukeneen Trumpin kortit, jotka olivat levällään pöydällä: Trump ei halua sotaa ennen vaaleja. Perumalla iskun Trump kuunteli Foxin juontajaa ja kenties jopa asiantuntijoita. Kun tähän päädyttiin, uutta iskua ei hevin tule. Se antaa Iranille liikkumatilaa, ja Iran sen myös käyttää. Iranin tavoite on yhdessä Venäjän - liittolaisensa - kanssa lyödä kiilaa USA:n ja Euroopan väliin. Ja hyvin ovat onnistuneet. Oljyn ja energian hinta on lisåksi kohtuullinen vrt 2017 ja mitä enemmän tulee alueella kriisiä, sitä korkeammalla hinta nousee. Tämä palvelee myös Venäjän tavoitteita paremmin kuin hyvin.
   
 6. Jobeto Jäsen

  Samaa mieltä Iran ei panikoi vaan katsoo miten muut maat reagoivat.