Hyvä veli
Lapanen kirjoitti:
Niin, tästä asiasta on aivan yliopistotasoistakin tutkimusta tehty - ja eri johtopäätökseen tultu. Toisaalta, koskapa tiedeyhteisön päinvastaista osoittavat tutkimustulokset olisivat hurjimpia salaliittoteoreetikkoja hillinneet?
Olisiko sinulla linkkiä tähän tutkimukseen? (google-fu/tietokanta pettää minut, mutta muistan kyllä lukeneeni uutisen asiasta)
Jos muistan tutkimusharjoitelman uutisoinnin oikein, tutkimuksessa laskettiin lehden koko sisällöstä a) kaikki jutut, artikkelit ja kuva-arvoitukset subjektiiviseen plus/miinus tyyliin tahi sitten b) pelkät pääkirjoitukset.
Jos ensiksi mainittu (a), niin summaus ao. tavalla johtanee mielenkiintoisiin tuloksiin. Esimerkiksi viime vuonna oli kymmeniä paperiliiton käynnistämiä lakkoja ja vain yksi työnantajapuolen työsulku. Kumpi osapuoli teki enemmän? Niin...
Jos jälkimmäinen (b), niin tuloksella olisi luonnollisesti enemmän relevanssia oman taustaoletukseni pätevyyden kannalta. On näet muistettava, että kyllä HS:ssa "saa julkaistua"/"julkaistaan" myös muuta kuin ortodoksista sisältöä, esimerkiksi kirja-arvostelujen ja kolumnien muodossa, esimerkiksi sellaisten ei-ortodoksisten kirjoittajien kuin Jukka Tarkka, Juhani Suomi, Alpo Rusi tahi Esko Aho toimesta (vain muutamia esimerkkejä mainitakseni).
Näköjään ketjussa kuin ketjussa, jossa sivutaan politiikkaa, kääntyy puhe demareihin.
Demarit hallitsevat tätä maata, vaikka eivät olisi hallituksessa (viime kädessä SAK:n yleislakkouhan kautta). Poliitiikkaa ei voi käsitellä ilman demareita.
(snips) Joku totesi jossain, että Aatos Erkko on Suomen rikkain demari. Tämä pitänee paikkansa. Samoin se, että Niinistö on Halosen jälkeen maan toiseksi suosituin demu. Annelikin kykkii varmaan jo aivan kärkiviisikossa.
Niin Erkkohan sai palkinnoksi pitkäaikaisesta demarien tukemisesta varallisuusveroonsa melkoisen alennuksen, vai mitä?
Kyllä itsekin myönnän omaavani tiettyjä demaripiirteitä, kirjoitusteni sävystä huolimatta. Kuitenkin Halonen/Tuomioja-akseli sekä Lipposen "takinkääntö" olivat/ovat siinä määrin liikaa, että "aseveliakselin" synnyttäminen jälleen vaatii sulattelemista.
Sitä paitsi vihreät viime kädessä ratkaisi Tampereella Paavolan valinnan, eli moraalinen paheksunta sinne, minne se oikeasti kuuluu... ;) (no joo...)
Jäätteenmäessä on ainesta. Tuosta kun hieman viisastuu ja rauhoittuu, niin hyvä tulee. Maalaisliittolaisten äänestäjien keskuudessa salaliittopuheet uponnevat ihan hyvin. Tehokasta vaalityötä siis, vaikka näin ulkopuolisen korvaan hieman myötähäpeää herättävää.
Ihmeellistä koko jupakassa oli alunperin se, että Anneli antoi vaalikamppanjaassaan kuvan itsestään "transatlantisen suhteiden" uudelleenarvioijana Halosen ja Tuomiojan tyyliin. Kuitenkin todellisuus hänen kannastaan oli/on (vaalitaktiikasta huolimatta) siellä samalla puolella "Lipposen todellisten mietteiden" ja kokoomuksen kanssa.
On tuo outoa tuo taktikointi.
Kaukalon laidalla kirjoitti:
(snips) Näin juuri. Hyvä että muistutit tästä pienestä, mutta merkittävästä yksityiskohdasta.
Korporatismi maassamme toimii niin, että työmarkkinaprosessiin kuulumaton "ylimääräinen" osa lainvalmistelua ja vaikuttamista - parlamentaarista demomokratiaa ja kansanvaltaa heikentäen - on yleensä pelkästään SAK:n aloitteesta lähtevää. Muut osapuolet ja liitot pysyisivät kyllä lestissään.
Sinänsä yhteistoimintalain uudistus kuului kyllä työmarkkinaosapuolten käsiteltäväksi. Mutta ei yksin SAK:n tahi muiden työmarkkinaosapuolten päätettäväksi, ainakaan Suomen perustuslain mukaan.