Kuten totesin, en ollut asiasta varma. Myönnän jo näillä perusteluilla olleeni esittämässäni väärässä.tekstiä
Kuten totesin, en ollut asiasta varma. Myönnän jo näillä perusteluilla olleeni esittämässäni väärässä.tekstiä
Oletan, että yksikään työntekijä ei työajalla soittele omia puheluita, lue omia sähköpostejaan, käytä facea/instaa/twitteriä, lue ilta-sanomia yms. Jos näin on, ymmärrän tuohtumuksen minuutin kaksi kestävästä työvuoron alkamisajan tarkistamisesta.Ei kai tuossa hattu kourassa mitään pyydellä vaan kyse on siitä, että työaikalaki ja TES määräävät, miten toimitaan. Se sitoo kumpaakin osapuolta ja toinen osapuoli on päättänyt kyselemättä toimia toisin. Erikoista, jos ammatissa, jossa sillä älypuhelimella ei ole mitään tekoa ja jossa ei myöskään puhelinetua tai työnantajan kustantamaa laitetta ole pitää alkaa erikseen asennella työnantajan ohjelmistoa puhelimeen/itse selvittää työvuoroja, kun se on laissa selvästi työnantajan tehtävä.
Ymmärrän erittäin hyvin sen, että tästä ei haluta joustaa, sillä sittenhän on helppo joustella vaikka palkkauksesta, kun työnantaja vähän toisin ajattelee asioita. Se on toinen asia, onko se lakon arvoinen, mutta työnseisauksen uhka taisi olla tässä tehokas väylä neuvotteluihin. Saneleminen tuppaa yleensä työmarkkinoilla vituttamaan ihan aiheesta.
Nämä heittovuorolaiset eivät kai hirveästi tiedä vuorojaan etukäteen vaan tulevat töihin kutsusta. Epäilen myös, että tuohon on erikseen tarvinnut viestien naputtelijaa palkata kun niitä kai lähetetään vajaa kymmenen päivässä.Silloin kun työvuoro on alkamassa tietyn ajan päästä. Ei lomilla, ei viikonloppuina, jos on la-su vapaat. En tiedä VR:n taustaa tässä asiassa, mutta yleisellä tasolla muualla kyse on siitä, että työt, tuuraukset, muutokset, hädät, päivystykset jne tulevat softasta. Sillä voi aina ja helposti myös tarkistaa tilanteensa. Tekstiviestien kytkeminen softaan alkaa olla jo historiaa ja epäilen, että kaikissa uusissa ratkaisuissa se ei onnistuisi. Koska ei ole järkevää palkata erillistä viestien naputtelijaa (turha työ, virheitä tulee manuaalisesti jne), ilmoitukset on syytä lähettää suoraan softasta. Ilmeisesti ne lähtisivätkin edelleen (työnantajan tiedotteen mukaan), mutta varsin myöhään syistä, joita en tiedä.
Nämä heittovuorolaiset eivät kai hirveästi tiedä vuorojaan etukäteen vaan tulevat töihin kutsusta. Epäilen myös, että tuohon on erikseen tarvinnut viestien naputtelijaa palkata kun niitä kai lähetetään vajaa kymmenen päivässä.
Tuskin paperintekijä enää työajalla saunoo, mutta aiemmin näin varmaan on ollut. Saavutetusta edusta on ilmeisesti pidetty rahallisesti kiinni, kun paperiliiton tessistä löytyy sivulta 56 vielä tänä päivänäkin saunalisä. Ehkä täältä löytyy joku pitkän linjan paperityöläinen, joka kertoo meille, kuinka asiat alan kultavuosina oli järjestetty.
Eihän se lakon väärtti ole ja taisivat itsekin sen tajuta. Mutta ei heidän sitä silti tarvitse hyväksyä.Sittenhän asia on lakon väärtti kun on muutamasta viestistä kyse.
Oletan, että yksikään työntekijä ei työajalla soittele omia puheluita, lue omia sähköpostejaan, käytä facea/instaa/twitteriä, lue ilta-sanomia yms. Jos näin on, ymmärrän tuohtumuksen minuutin kaksi kestävästä työvuoron alkamisajan tarkistamisesta.
Lehtitiedot väittävät että sopimuksessa ei ole otettu millään tavalla kantaa millä medialla työvuoroista ilmoittaminen tapahtuu. Sen perusteella uusi menettely ei mitään sopimusta riko. Jos rikkoisi niin työnantajapuoli saisi asiasta varmasti oikeusasteista sanktioita.Tässä tapauksessa toinen kollektiivi eli työnantaja pyrki toimimaan voimassaolevan sopimuksen ja lainsäädännön vastaisesti yksipuolisesti. Mutta mitäpäs väliä sillä nykypöhinässä on, aina voi vähän kollektiivisopimusta ilmeisesti rikkoa.
Heillä on vipuvartta. Jos vaikka opettajat tai sairaanhoitajat uhkaavat lakolla, niin ei se haittaa poliitikkoja. Eihän sivistys- ja terveys nyt niin tätkeitä asioita ole.Nykyään aina kun joku lakkoilee, niin kyse on kuljetusalan eri haarakkeista. Alkaa heillä mennä pikkusen överiksi toi lakoilla uhkailu ja toteutus jatkuvasti.
Heillä on vipuvartta. Jos vaikka opettajat tai sairaanhoitajat uhkaavat lakolla, niin ei se haittaa poliitikkoja. Eihän sivistys- ja terveys nyt niin tätkeitä asioita ole.
Tosiasiassa yksi ala joka melko hyvin saisi yhteiskunnan pysäytettyä ovat päivähoitajat/opet. Jos kaikki päiväkodit ovat kiinni niin aika moni vanhempi joutuu jäämään kokonaan kotiin.Heillä on vipuvartta. Jos vaikka opettajat tai sairaanhoitajat uhkaavat lakolla, niin ei se haittaa poliitikkoja. Eihän sivistys- ja terveys nyt niin tätkeitä asioita ole.
Tätä lakkoasetta pitäisi vaan alkaa käyttää jos sillä haluaa jotain saada aikaan. Etätyömahdollisuuksien parantuessa tämänkin lakkoaseen teho pienenee.Jos opettajat joskus haluavat lakkoilemalla korotuksen niin tuo on se tie.
Kun näitä vastauksia mm. minunkin viesteihin luki, niin nopea gallup: Työntekijällä, joka siis tilanteessa on suostunut näin ennakko-odotuksella, lisätöihin, ei ole mitään velvollisuutta tarkastaa työvuorojaan (tekstaripalvelu myös olemassa, joka ilmoittaa asiasta ellei kaadu hetkellisesti niinkuin nuo tuppaa tekemään). Vaan siis siitä pitää maksaa palkka, että tarkastat onko työvuoroa tullut? Ihan kotoa käsin.
Ei jumalauta ihan oikeesti. Mä en vaan ymmärrä, en todellakaan. Vähimmäisvaatimus nyt pitäisi olla, että tarkastat kerran vuorokaudessa onko lisävuoroja tullut, jos olet lupautunut lisätöihin tai tiedät, että olet päivystysvuorossa tms. mitä tuo heittovuoro nyt voisi tarkoittaa. Jos kerran vielä tekstarikin pitäisi vuorosta tulla puhelimeen...
Oikein mitoitettu ”protesti” = Koko Helsingin aamuliikenteen terrorisointi? Onneksi ymmärsivät luopua touhusta. Vaikutti jo ennakkoon niin urpolta...
Kyseessä ei ilmeisesti ole lisätyöt vaan nuo henkilöt ovat aina "heittovuorolaisia" ja kutsutaan aina vuoroihin tarpeen mukaan. Noin yleisesti päivystyksistä / varallaoloista, niin niistähän maksetaan joku korvaus koko siltä päivystykseltä / varallaololta vaikka ei edes joutuisi töihin. Ja käsittääkseni yleensä silloinkin työnantaja kutsuu töihin puhelimitse, tai joku asiakas soittaa päivystyspuhelimeen yms.Kun näitä vastauksia mm. minunkin viesteihin luki, niin nopea gallup: Työntekijällä, joka siis tilanteessa on suostunut näin ennakko-odotuksella, lisätöihin, ei ole mitään velvollisuutta tarkastaa työvuorojaan (tekstaripalvelu myös olemassa, joka ilmoittaa asiasta ellei kaadu hetkellisesti niinkuin nuo tuppaa tekemään). Vaan siis siitä pitää maksaa palkka, että tarkastat onko työvuoroa tullut? Ihan kotoa käsin.
Ei jumalauta ihan oikeesti. Mä en vaan ymmärrä, en todellakaan. Vähimmäisvaatimus nyt pitäisi olla, että tarkastat kerran vuorokaudessa onko lisävuoroja tullut, jos olet lupautunut lisätöihin tai tiedät, että olet päivystysvuorossa tms. mitä tuo heittovuoro nyt voisi tarkoittaa. Jos kerran vielä tekstarikin pitäisi vuorosta tulla puhelimeen...
Oikein mitoitettu ”protesti” = Koko Helsingin aamuliikenteen terrorisointi? Onneksi ymmärsivät luopua touhusta. Vaikutti jo ennakkoon niin urpolta...
Tämä mielenkiintoista kyllä. Miksi työnantaja lähtee kierrokselle tällaisen listan kanssa, joka saa heti vastapuolen varpailleen. Tuskinpa joustavuus, joka kai olisi tavoitteena, näillä edistyy.Jaahas. Ilmeisesti alkaa taas tulla vähän kalsaa syksyä. Ilmeisesti samaa trendiä on myös duunreiden puolella ehdoteltu kautta linjan. Mutta joo, lakkoilijat on paskaa ja yhteiskunnan pohjasakkaa, koska ajattelevat vaan omaa etuaan. Tässä linkki Ylen uutiseen aiheen tiimoilta.
Tämä mielenkiintoista kyllä. Miksi työnantaja lähtee kierrokselle tällaisen listan kanssa, joka saa heti vastapuolen varpailleen. Tuskinpa joustavuus, joka kai olisi tavoitteena, näillä edistyy.
Voihan se olla, että työnantajilla on noille sitten jotain vaihtoehtoja joustavuuden puolella. Nythän vain liiton versio vaatimuksista esillä. Ei Suomessa tällä hetkellä kuitenkaan ole tarvetta työehtojen heikennyksille, oleellista on se, ettei kustannukset karkaa kauheasti ylös. Jos jotain heikennyslinjaa lähdetään yhtenäisesti hakemaan, niin se on sitten lakkosyksy ja kevät edessä, ja pelkästään työntekijäpuolta on silloin turha osoitella.Joo, eihän toi kauheen lupaavalta näytä. Eikä kyllä lisää sitä joustavuuttakaan. Itseltä ainakin tulee loppumaan mikään ylimääräinen tekeminen, jos tuolle linjalle mennään. En nytkään saa pidettyä sisään tehtyjä tunteja pois, saldo paukkuu jossain +90 tunnin kieppeillä, eikä talolla "ole tapana maksaa tunteja pois".
Voihan se olla, että työnantajilla on noille sitten jotain vaihtoehtoja joustavuuden puolella. Nythän vain liiton versio vaatimuksista esillä. Ei Suomessa tällä hetkellä kuitenkaan ole tarvetta työehtojen heikennyksille, oleellista on se, ettei kustannukset karkaa kauheasti ylös. Jos jotain heikennyslinjaa lähdetään yhtenäisesti hakemaan, niin se on sitten lakkosyksy ja kevät edessä, ja pelkästään työntekijäpuolta on silloin turha osoitella.
On varsin pienet saldorajat teillä. meillä on -80 - +160hSen verran iteki noissa ollut mukana, että ei siellä kyllä koskaan ole mitään joustoja tarjottimella ihan pyytämättä. Tätä nämä listat on ollut jo vuosia. Mulle ei makseta ylitöistä edes korvauksia, vaan menee suoraan saldoihin. Ainoastaan viikonloput voi saada rahana. Tosta mun saldosta on jo vähennetty kikyt ja kaks viikkoa lomaa. Ja rajat meillä on saldoissa -20 h -- +40h. "Ettei kukaan ala kerryttää saldoja liikaa".