Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Aleksi Valavuori – urheilupersoona

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Barnes, 12.03.2015 klo 15.30.

 1. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  "- Olisi ilmeisesti pitänyt ottaa lento ulkomaille, näpytellä sieltä sama englanninkielinen teksti GoFundMe-sivustolle ja lentää takaisin Suomeen"

  Ei vain yllättäisi, jos tuo toimisi, mutta siitä vakituisesta asuinpaikastahan se kaiketi on kiinni. Ja siitä, että vastaanottajalla on suomalainen pankkitili. Ulkomailta kirjoitettu teksti ja Paypalille maksu, niin pitäisi ainakin toimia, vaikka eihän sekään onnistuisi.
   
 2. Noh, eiköhän Valavuorelle jäänyt sakkojenkin jälkeen kohtuullinen osa rahoista omiin taskuihin. On kyllä vastenmielinen kusettaja.
   
 3. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Tuossa ilmeisesti ei tutkittu mihin ne kerätyt varat loppujen lopuksi menivät, vaan ainoastaan keräyksen laillisuutta. Aikoinaan noita kyseltiin ja hiihtoliitto ei ainakaan silloin ollut saanut euroakaan. Ei myöskään ainakaan Hakola.
   
 4. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kerättiinkö suomalaisten rahaa?

  Rahankeräyslaki on pahasti vanhentunut netin myötä.
   
 5. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Yksi suurimmista huijareista toimii ihan viranomaisten luvilla tälläkin hetkellä, eikä loppua näy. SPR on kusettanut suomalaisia jo kymmeniä vuosia ja meno senkuin yltyy. Anna euro SPRlle, niin tarvitsija saa 10 senttiä.
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Noinhan se on ja se perustellaan esimerkiksi nelivetoautoilla, aseistetuilla turvamiehillä ja ylipäänsä hankalilla olosuhteilla.

  Tuonne, kun menisi joku muutosjohtaja tutkimaan voiko jostain karsia, niin hieman luulen kylläpäs voisikin.
   
 7. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni pääasiassa ja keräys käytännössä toteutettiin Suomessa.

  Toki laki on vanhentunut sekä typerä ja se pitäisi muuttaa.
   
 8. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Miltä osin laki tulisi muuttaa?

  Selvää Valavuoren keräyksessä on, että se oli kohdistettu suomalaisille ja transaktiot olivat Suomesta väliyhteisön kautta takaisin Suomeen. GoFundMe on tässä tapauksessa vain alusta rahankeräykseen, eikä merkitystä pitäisi olla sen rekisteröintimaalla.
   
 9. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Rahankeräyslupa ilmoitusmuotoiseksi ainakin ajallisesti rajattuihin pienkeräyksiin.
   
 10. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Valavuori nyt puhuu mitä puhuu, mutta ilmeisesti rahasta iso osa (ellei suurin osa) tuli ulkomailta ja varoja kerättiin ulkomaisella nettisivuilla ja oliko peräti englanniksi?

  Lainaus:
  Samaa mieltä tästä. Näinhän on jo esimerkiksi vaalikeräysten osalta.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Varmaan ilmiselvimmissä tapauksissa tulee sanktiota vaikka olisi osannut jonkun englanninkielisen sanan siihen kerjäyssaitilleen laittaa ja kohderyhmä on silti selkeästi suomalaiset.

  Paljon mielenkiintoisempaa (ja suurempisanktioista) olisi ollut selvitys siitä minne varainkeruumiehen keräämät varat lopulta päätyivät, mutta ilmeisesti hiihtoliitto ja vastaavat tahot haluavat ainoastaan unohtaa koko farssin mahdollisimman nopeasti ja näin ollen ovat päätelleet että halvimmaksi tulee unohtaa ne muutamat tonnit mitä nyt teille tietymättömille on tainnut jäädä.
   
 12. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Joskus tätä loossin saunassa mietittiikin.

  Miltä kuulostaisi järjestelmä, jossa yksityishenkilön rahankeräystä lupakäytäntöä lievennetään pienkäräyksien osalta, siltä osin kun kyse on pelkästään hyväntekeväisyydestä ilman kiinteää vastiketta. Suurimpiin rahankeräyksiin tarvittaisiin lupa, joka myönnettäisiin jos keräyksen kohteena on rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö. Tällöin lahjoittaja saisi luonnollisesti siltä osin verovähennyksiä. Argessiivinen verosuunnitelu kun koskee myös yksityishenkilöitä. (Käytin argessiivista termiä, syystä että erään määritelmän tuntomerkit täyttyy, jos agressiivisen verosuunnittelun välitön tai välillinen toiminta saattaa aiheuttaa veronvälttelyn.) Lahjoittaja, rikas henkilö tällöin pystyisi kohentamaan imagoa ja statusta. Tyytymätön kansalainen kun haluaa vaikuttaa omien verovarojen käyttöön.

  Hyötynä arvioidaan olevan, että kansantaloudellisesti hyväntekeväisyyden kokonaispotti kasvaisi. Nykyisin hyväntekeväisyyttä kun rahoitetaan valtion toimesta, niin miksei kansalaisen kannustimia ei voisi kehittää markkinataloudellisempaan suuntaan. Esimerkiksi NHL -pelureiden järjestämisistä hyväntekeväisyyden kesäotteluista kyettäisiin rakentamaan amerikkalaisia karnevaalitapahtumia isolla rahalla. Mikä olisikaan parempi tapa saada näkyvyyttä esimerkiksi lastensairaalalle.

  Anyway...järjestelmässä piilee riski. Perinteisesti on yhteiskuntavastuu ulkoistettu hallinnollisess mielessä yhteiskunnan vastuulle. Toisaalta valtion rahoitukseen saattaisi kohdistua uusia kiristyspaineita. Jollain valtion toiminta on rahoitettava, niin politikoiden ajattelussa he saattaisivat leikata valtion osuuksia hyväntekeväisyydestä, koska sitä rahaa tulee yksityisiltä henkilöiltä. Muutenkin rahoituksen ennakoittavuus olisi epävarmempaa.

  Monia muitakin näkökulmiakin olisi, niin että mikä se sopiva balanssi sitten on. Keskustelu jatkukoon.
   
 13. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Mitenkäs tämä Lahden kisojen pelleily liittyy minkäänlaiseen hyväntekeväisyyteen?
   
 14. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Siten, että Valavuori markkinoi rahankeräystä hyväntekeväisyyden mielikuvalla, vaikkei sitä suoraan ole sanottukkaan.
   
 15. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Rahankeräyslupaa ei tarvitse kukaan mihinkään. Jos joku haluaa kerätä itselleen rahaa vaikka internetissä, niin miksi sen pitäisi olla luvanvaraista? Ainoa ongelma, mihin nykyinenkään laki ei tuo ratkaisua, on valehtelu kerääjän toimesta, mutta sehän voi olla kriminalisoitua edelleen.

  Suomessa, tälläkin palstalla, on ihmeellinen perusoletus, että lupia ja rajoituksia tarvitaan kaikkeen. Perusoletuksen pitää olla, että kaikki on sallittua, ellei siihen ole joku erityisen painava syy. Mummojen huijaaminen on huijaamista ja sillä ei ole mitään tekemistä rahankeräysluvan kanssa.
   
 16. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Perusajatuksena olen samaa mieltä liiallisesta säätelystä. Käsittääkseni itsellesi/yksittäiselle henkilölle saat kerätä rahaa esim. taloudellisen ahdingon nojalla ilman keräyslupaa. Jännää sinänsä, että olisiko rahan kerääminen Solanolle mennyt tähän kategoriaan, mutta sitten mukaan astui kaiken maailman 'tuetaan urheilijoita' -kuvioita, kun hommalle ei laitettu stoppia. Asia erikseen on toiminta, jossa kerätään rahaa jonkin yleishyödyllisen tarkoituksen nojalla.
   
 17. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  Lainaus:
  Ei kai pelkkä Solanokaan olisi mennyt kun kuitenkin oli kyse siitä että tavoitteena oli kustantaa henkilö Suomeen kaatuilemaan suksilla MM-kisoihin, että mistään persutarpeista ei kuitenkaan ollut kyse.
   
 18. heki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Vaikka olen melko liberaali, niin en vaan voi olla tästä samaa mieltä. Jos rahankeräys olisi täysin vapaata (vaikkakin ns. huijaaminen kiellettyä), johtaisi se sellaiseen villiin länteen, että siitä aiheutuvat haitat olisi taatusti hyötyjä suuremmat. Ensinnäkin, huijaukset ovat parhaimmillaan nerokkaita, niitä on vaikea havaita. Toiseksi, maailma on täynnä nokkelia kirjoittajia, jotka osaavat luoda kuvan todellisesta tarpeesta, johon sitten hyväuskoiset laittaisivat rahaa.

  Uskoisin, että vapaa rahankeräysoikeus haittaisi nimenomaan yhteiskunnan heikoimpia, iäkkäitä ja niitä ei kaikkein terävimpiä. Rahankerääminen on yksi kerjäämisen muoto, enkä kannata minkään kerjäämisen laillistamista.
   
 19. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  En minäkään näe että rahan kerääminen pitäisi täysin vapaata olla, tai onko tuo luvan hakeminen nyt niin suuri ongelma muutenkaan että legimiittejä rahankeräyksiä ei esimerkiksi sen vuoksi saisi järjestettyä että lupa on niin vaikea hankkia? Haitat kyllä voisivat lisääntyä jos olisi täysi vapaus kerätä miten tahansa rahaa.
   
 20. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei se ole niinkään vaikea, mutta käsittelyaika on ~puoli vuotta.

  Kyse on lähinnä siitä, että pienempiä keräyksiä tulisi voida tehdä siten, että lupaa ei joko vaadita tai sen saa käytännössä ilmoittamalla.
   
 21. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Käsittelyajat on toki liian pitkiä. En lähtisi kuitenkaan vapauttamaan, koska se edesauttaisi juuri tällaisia Valavuoren kaltaisten ketkujen kusetuksia. Akuutteihin tarpeisiin voi keräyksiä suorittaa esim. seurakuntien kautta. Näin mm. meidän perällä kun eräällä sahurilla paloi vakuuttamaton saha maan tasalle.
   
 22. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Total bull shit. Juontaa juurensa juuri tuohon mainitsemaani käsittämättömään oletukseen, että kaikki menee vituiksi jos viranomainen ei valvo. No kun ei mene. En tiedä, mutta veikkaan, että mitään lupia ei tarvita missään muualla maailmassa ja jos tarvitaan, niin uskontofundalismin takia tai ruotsissa. Suomalaiset pärjäävät ihan hyvin ilman peli- ja alkoholimonopolia tai rahankeräyslupaa. Ihan yllättäen poliittiset puolueet ovat tässäkin asiassa erityisasemassa.

  Kerrotko vielä, että miten tuo lupa estää noita rahankeräyshuijareita toimimasta? Mikä muuttuisi huijarin osalta jos lupaa ei enää tarvita? Aivan, ei mikään, lupa häiritsee vain niitä jotka noudattavat sääntöjä.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Sanoin sen jo aikaisemmin, että muualla maailmassa, jos joku on selkeästi avun tarpeessa jonkun vaikkapa yllättävän onnettomuuden takia, niin GoFundMe:ssa (toki niitä on muitakin tunnetuja) on muutamassa tunnissa kasassa esimerkiksi 50000 euroa ja vielä tsemppitoivotusten ja osanottojen kera.

  Samaan aikaan Suomessa käydään oikeutta veronmaksajien rahoilla.
   
 24. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Edelleenkin Suomessa taloudellisessa hädässä olevan yksittäisen henkilön avustaminen keräämällä rahaa ei vaadi lupaa.
   
 25. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa.
  Naapuriapu on sallittua, rahan kerääminen ilman lupaa ei.

  " Naapuriapuna ei ole sallittua toteuttaa rahankeräystä, toisin sanoen yleisöön ei voida vedota rahalahjoitusten antamiseksi esimerkiksi internetissä. Rahana annettavan naapuriavun tulee perustua oma-aloitteisuuteen."

  Poliisi - Milloin rahankeräyslupaa ei tarvita?