Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Aleksi Valavuori – urheilupersoona

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Barnes, 12.03.2015 klo 15.30.

 1. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Tämä on toki totta ja lähden siis siitä oletuksesta, että rahat menivät siihen tarkoitukseen, joka oli ilmoitettu (totta tai ei). Mutta Valavuori olisi ilmeisesti voinut välttää koko sopan, jos kyseinen sivu olisi tehty englanniksi? Ongelmahan oli käsittääkseni se, että tuo setti oli kohdistettu "vain" suomalaisille.
   
 2. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Jep, jos rahankeräys olisi kohdistettu kansainväliseksi, olisi Suomen lainsäädännön ollut vaikeampi puuttua siihen. Mutta Valavuori hätäpäissääm kohdisti keräyksen vain Suomeen koska täällä asia oli saanut julkisuutta joka tekee asiasta lain kannalta ongelmallisen Valavuoren kannalta. Laki on puutteellinen näiden KV-asioiden osalta kuten esim. Marko "Nettikyttä" Forss on todennut, mutta tässä tapauksessa keräys selkeästi kohdennettiin kotimaahan, ei mielestäni tulkinnanvaraa ole, vaikka Valavuoren "puolustus" siihen nojaakin.Koska tutkinnassa ei kajottu siihen mihin kerättyjä rahoja käytettiin, uskon valitettavasti Valavuoren kävelevän oikeussalista jonkinasteisena voittajana hävitessäänkin, koska medialla ei ole intressejä tai resursseja purkaa asiaa tarkemmin jotta ymmärrettäsiin mistä pohjimmiltaan on kyse
   
 3. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Lakien muuttamiselle on keinonsa ja se ei ole niistä piittaamattomuus. Jos ei välitä laeista, jotka ovat kaikille samat, tulee sanktioita kuten nyt doerille. Niin se peli toimii.

  Valtion ja yrityksen aseman sotkeminen toisiinsa on jo jotain ihan muuta. Valtiolla on oikeus tehdä asioita, joita yrityksillä ei ole. Näin on aina ollut ja tulee luultavasti olemaankin.
   
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Mättää mielestäni se, että nämä rahankeräyssivustot voi karkeasti jakaa kahteen kategoriaan - hyväntekeväisyyssivustot sekä joukkorahoitussivustot. Jälkimmäisessä keräys on selkeästi vastikkeellinen, eli saat esim. valmiin tuotteen käsiisi aikoinaan antamaasi rahaa vastaan. Ensimmäisessä et saa takaisin mitään, vaan kyse on puhtaasti rahan lahjoittamisesta ja tähän tarvitset luvan.

  Valavuori heittelee somessa, että ilmeisesti olisi pitänyt antaa tarra kaikille, niin keräys olisi ollut laillinen. En usko, että oikeuslaitos tällaiseen sumutukseen uskoisi, kun vastike ei vastaa annettua rahaa millään tavalla. Toisaalta Valavuori yrittää uskotella, että saatu urheiluelämys olisi vastike annetusta rahasta. Kun tämä ei selkeästi kohdistu lahjoittajiin, niin en usko tämän menevän läpi.

  En näe miksi suomalaiset eivät voisi kyseisiä palveluita käyttää. Luvan kanssa, jos on tarvetta.
   
 5. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Kyllähän tuossa laki on melko tulkinnallinen. Tähän nyt vitsi siitä miten paikallinen jääkiekkojoukkue ei ole aina vastinetta rahalle tarjonnut joten pitäisikö niidenkin hankkia kerjäyslupa.
   
 6. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Yrittäjä saa kerätä rahaa yleisöltä monellakin tavalla lain puitteissa. Kuitenkin esim. valtio saa kerätä veroja pohjimmiltaan juurikin aseella uhaten, mutta yrittäjä ei näin saa toimia. Onko tuo todella jollekin outoa että valtio saa tehdä asioita joita yksittäinen yrittäjä ei saa?

  Ei se valtiokaan laittomasti saa rahaa kerätä ja jos näin tapahtuu, joutuvat kerääjät yleensä vastuuseen.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sehän nimenomaan oli englanniksi tehty ja tämä on yksi Valavuoren vahvimpia argumentteja miksi tuomiota ei pitäisi tulla. Siis sen lisäksi, että hän teki sen vilpittömästi ja avoimesti.

  Täytyy kuitenkin muistaa, että Valavuori on itse myöntänyt olevansa huono pienissä asioissa kuten vaikkapa asianmukaisten lupien hakemisessa. Tai veroilmoituksen jättämisessä.
   
 8. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Jos siis rahat ovat menneet sinne mihin on tarkoitettukin (tähän en usko), niin eihän tuosta kai voi tuomiota tulla? Vai puututaanko tulevaisuudessa kaikkiin suomalaisille avoinna oleviin keräyksiin? Isoja viivoja vedeltäis.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Maailma on täynnä aidoiksi vahvistettuja keräyksiä missä kaivataan apua johonkin ihan järkevään ja koskettavaan asiaan. Tulee hieno maailma, jos niissä alkaa sitten lukea, että suomalaisella luottokortilla tai pankkitunnuksilla ei voi osallistua.

  En ole noihin osallistunut, mutta pitäähän sen olla minun oma valinta eikä sen mukaan mikä passi sattuu olemaan.

  Samaan aikaan en saa pelata Veikkaukselle, koska kirjani ei ole Suomessa. Lottoveroa voi halutessaan maksaa vähän mihin tahansa, mutta Vakioveikkaus ja ravit kiinnostaisi. Mutta kun ei.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Yleensä valitetaan Veikkauksen monopolista, mutta tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun kuulen jonkun valittavan siitä, että ei voi pelata Veikkaukselle vaikka haluaisi.
   
 11. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Surullisinta tässä Valeksin tapauksessa on se, että on ihmisiä jotka oikeasti kuvittelevat Aleksi olevan väärinymmärretty ja sorrettu tapaus. Ainakin jos Twitter- ja IP-lehtien kommentointiin on uskominen.
   
 12. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Tämä taas kertoo kaiken oleellisen niistä ihmisistä, jotka tuon kävelevän katastrofin juttuihin uskovat.
   
 13. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  En pitäisi suurenakaan ihmeenä sitä, että mm. Facebookissa Doerin toimintaa tukevat henkilöt ovat suurimmaksi osaksi Doerin luomia feikkiprofiileja, joista sitten näpyttelee itseänsä tukevia kannanottoja. Jos jaksaisi kiinnostaa niin paljon, niin klikkaisin noita profiileja auki ja tutkisin enemmän.
   
 14. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Hehe, siellä on voinut syyttäjäkin pyöräytellä silmiään pari kertaa kun AV ilmoittaa ettei tiennyt asiasta ja se ei häntä siis koske. Eikös sama juttu ollut korismatkan kanssa kun oltiin talkoopohjalta liikkeellä kaveriporukalla ja valmismatkalait ei sitä sitten koske AV:n mukaan.

  Toisaalta tuo ilmiö on aika yleinen nykyään. Porukka pakoilee vastuuta tai yrittää saada asiat muiden syyksi/maksettavaksi jne tuolla verukkeella, että "en tiennyt asiasta, asia ei voi täten koskea minua".
   
 15. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Tässähän ei ole kyse siitä, ettetkö voisi lähettää rahaa ihan sinne minne haluat, mutta niin kauan kuin Valavuori on suomalainen ja toimii Suomessa, koskee häntä Suomen lait, ja lain mukaan rahankeräykseen Suomessa tarvitaan lupa.
   
 16. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  280 euron sakot tuli lievästä rahankeräysrikoksesta.

  Hanhinaamat oikeudessa eivät siis ymmärtäneet Doerin hassuja leiskautuksia ja kuittailuita.
   
 17. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Ja sä tuskin ymmärrät Valavuoren puolta tuossa? Oudot sako mielestäni. Blokataanko esim. ulkomailta tehdyt hyväntekeväisyyskohteet tulevaisuudessa suomalaisten ulottumattomiin?
   
 18. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Mikä se Valavuoren puoli on, ei ole avautunut? Tämä keräys ainakin taidettiin tulkita Suomessa järjestetyksi.
   
 19. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Se, että keräys oli kansainvälinen hänen omasta mielestään. Jos keräykseen on vielä tullut iso osa rahaa ulkomailta, niin onhan tuo nyt aika kyseenalainen tuomio. Jos linjaus on se, että kerätäkseen suomalaisten rahaa, joutuu sihen hankkimaan luvan, on monta vastaavaa sivua ja keräystä kiellettävä ja syyllisiä rangaistava.
   
 20. Tuamas Jäsen

  Jos kerätään vastikkeetta suomalaisten rahaa Suomessa käytettäväksi, tulee siihen hakea lupa ja noudattaa rahankeräyslakia.

  Ei tää o vaikeet hei.
   
 21. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Itse en ole tuota tuomiota nähnyt ja että liittyykö siihen rahojen käyttö Suomessa. Toki osa rahoista käytettiin näille suomalaisille hiihtäjille (jos he joskus nuo saivat). Tuon itse keräyskohteen lentolippuja tuskin voi laskea Suomessa käytetyksi rahaksi.
   
 22. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Suomessa järjestetään paljon keräyksiä, jossa käyttökohde on ulkomailla. Olettaisin, että tämä ei ole ratkaiseva tekijä.
   
 23. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Ratkaiseva tekijä edelleen oli tuo minkä Tuomas totesi ja tässäkin ketjussa on aiemmin otettu esille, Suomessa tuontyyliseen rahankeräykseen tarvitaan se viranomaislupa ja tämä on tarpeellista ihan jo sen vuoksi että hyväntekeväisyyskeräykset olisivat ilman oiva kohde huijareille, kuten Syöpäsairaiden Tuki ry:n case osoitti(2 jannua huijasi noin 2,5 miljoonaa). Valavuori oletti että ulkomaalaista alustaa käyttämällä hän pystyy kiertämään lupabyrokratian, mutta luonnollisestihan oikeus ei tuollaista voinut hyväksyä, sillä se olisi avannut ovia uusille keräyshuijareille.
   
 24. J.Petke Jäsen

  Mitä ilmeisimmin tuo keräys tuomittiin laittomaksi, koska se oli pistetty aluille Turussa ja sitä oli mainostettu suomeksi suomalaisille. Se käy itselleni enemmän järkeen kuin tuo alkuperäinen Tuomaksen tarjoama selitys. Uskon silti, että Valavuorella olisi ollut hyväkin mahdollisuus välttyä tuomiolta, jos hän olisi palkannut pätevän lakimiehen, joka tuntee digitaalisen maailman ja siellä toimivat lainalaisuudet.
   
 25. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Voiko keräystä järjestää Internetissä? Olettaisin, että rahan kerääminen on jollain tasolla säädeltyä jokaisessa maassa, ja nettipalvelu ei tee poikkeusta tälle. Jos rahat toimitettiin Suomeen, niin on loogista, että tässä sovelletaan suomalaista lainsäädäntöä.

  Can I use GoFundMe in my country or territory? – GoFundMe Help Center
  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017 klo 07.24