Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 880 955
  • 8 574

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Anarkistit nimenomaan yrittävät tuhota yhteiskunnan hyökkäämällä järjestystäylläpitävän tahon kimppuun näen sen paljon pahempana kuin natsien ja anarkistien keskinäisen välien selvittelyn koska poliisi suojelee myös muita kansalaisia.
Suomessa on laki jossa rasistisin motiivein tehtyä rikosta pidetään raskautetuna. Olisi ihan paikallaan että virkavaltaan kohdistuvien rikoksien kanssa olisi samoin. Toki nytkin kaikki viranomaisen henkeen kohdistuvat teot tuomitaan raskautetusti murhina.
Varikko ei ollut tyhjä vaan bussikatoksen vieressä oli kuljettajienlepotila jossa oli kuljettajia nukkumassa.
Erittäin hyvällä tuurilla se säilyi ilman tuhoutumista tällä kertaa ja aiheutetut vahingot ovat anarkisteilla monta kertaa suuremmat jo nyt kuin natseilla.
Erittäin ajattelematonta ja tuomittavaa, mutta toisessa tapauksessa siis poltettiin omaisuutta josta tulisi olisi voinut levitä lepotilaan. Toisessa heitettiin useita polttopulloja suoraan rakennukseen jossa oli 80 ihmistä.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Seisomalla toisen vastenmielisen ja iljettävän aatteen kannattajien rinnalla en näe mitään hyvää saavutettavan. Suomessa natsit on niin pieni porukka, ettei minusta tavallisella kansalaisella ole mitään tarvetta välittää heistä yhtään. Pienelle osalle toimettomia nuoria miehiä tuohon porukkaan kuuluminen tuntuu olevan yksi vaihe heidän elämässään ja pääosin he aikuistuvat ennemmin tai myöhemmin. Yhtä vähän koen tarvetta alkaa aktiivisemmin vastustaa anarkisteja tai muita yhteiskunnassa häiriöitä aiheuttavia porukoita. Jätän viranomaisille rikoksiin puuttumisen, enkä ylipäänsäkään ole osallistunut mielenosoituksiin minkään asian puolesta/vastaan..

Ensimmäisellä lauseellasi alleviivaat kaiken kirjoittamani ja viimeisessä naulaat sen teesin, että Hirmuhallinnot mahdollistavat strutsit, joilla ei ole valveutuneisuutta, rohkeutta ja ymmärrystä olla minkään asian puolesta/vastaan. Kiinnostava ajatus on että kun sanot natsien olevan pelkästään joukko nuoria miehiä, jotka kasvaa siitä yli, niin eikös ihan samanlaisia ole ne anarkistitkin. Tuossa joukossa en ole onnistunut (toki en sen kummemmin ole seurannutkaan) bongaamaan keski - ikäistä, tai seniori anarkistia, kun taas lippujensa alla marssivissa käsien kohottajissa sellaisia löytyy useita, niin kuva, kuin videotallenteista, joita media on välittänyt, että mitenkäs se asia nyt oikein onkaan?

Syy, miksi en näe suomen anarkisteja järinkään huolestuttavana sakkina, on sen aatteellinen hajanaisuus ja päämäärättömyys, eli sisäinen heikkous. Verrokki on päinvastoin organisoitunut johdettu ja päämääriin pyrkivä liike, jonka päämäärä on vallankaappaus ja naapurimaan pellehermannien kanssa myös rakentaa koko pohjolasta kansallissosialistinen eli natsivaltio. En myöskään ole kuullut, että edes ne anarkistit olisi joukossaan esiin nostaneet ja palkinneet kuolemantuottaneen pahoinpitelyn suorittajaa, tämä kertoo kyllä kiistatta, millaisen aatteen ja arvot kyseinen poliittinen liike allekirjoittaa ja miksi se on niin vaarallinen, että se on aina tavattaessa nitistettävä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Suomessa on laki jossa rasistisin motiivein tehtyä rikosta pidetään raskautetuna. Olisi ihan paikallaan että virkavaltaan kohdistuvien rikoksien kanssa olisi samoin. Toki nytkin kaikki viranomaisen henkeen kohdistuvat teot tuomitaan raskautetusti murhina.

Entäs poliitikot, ketkä kiihoittavat ja kehottavat kansaa käymään poliisin kimppuun ja estää heidän työnsä? Niinistö, Arhinmäki, Aalto ym.. #kansalaistottelemattomuus-osasto...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos nyt seuraa, mistä lopulta keskustellaan, voinee helposti havaita, että natsisympparit kaikin tavoin pyrkivät liudentamaan asiasta debatointia siten, että tuolla tampereella olisi ollut joku vastakkain pelkästään huonosti käyttäytyvät anarkistit ja siistit ja salonkikelpoiset natsit sivistyneine ruotsalaisystävineen, mikä on helposti havaittavissa paskan jauhamiseksi

Aate sokaisee sinut jälleen. Täysin, ja saa jauhamaan paskaa. Kritiikki - ainakin minun osaltani ja varmaan muidenkin - koski vastamielenosoituksen joukossa olleita ryhmiä tai ryhmää. Tässä lainaus poliisin tiedotteesta ja tiedote alla:

Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään ns. varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan mm. Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti. Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana

Poliisi - Tiedotteet

Valtaosa suomalaisista tuomitsee kaiken väkivallan. Jos toinen osapuoli on aloitteellinen, se tuomitaan. Ja syystä.

Miten helvetin yksinkertaista väkeä tähänkin ketjuun kirjoittaa, kun perusasiat ovat täysin hukassa ja vastamielenosoituksen väkivallan tuomitsevista tehdään natsisymppareita?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Lainasit @Cobol tuossa poliisin tiedotetta ja ilmeisesti oletat sen olevan kaiken tyhjentävä argumentti. Unohdat, tai oman aatteesi sokaisemana jätät kuitenkin huomiotta sen tosiasian, että kaikkialla maailmassa tuo asetelma on sama ja siihen on syy. Vai osaatko kertoa missä natsimarssi ei nosta kansanjoukkoa sitä vastustamaan? Tai onko niissä ainoassakaan oltu ilman vähemmistöä, joka ei pykisi väkivaltaiseen konfrontaatioon natsien kanssa? Mikä kumma saa sinut edes kuvittelemaan, että se voisi, tai sen pitäisi olla suomessa toisin kuin muussa maailmassa? Ei moisista todellisuuden vastaisista hörhöilyistä voi tulla kuin päätelmään, että siinä natsisymppaaja puolustelee asiaansa aatteensa nimissä.
 

Undrafted

Jäsen
Kiinnostava ajatus on että kun sanot natsien olevan pelkästään joukko nuoria miehiä, jotka kasvaa siitä yli, niin eikös ihan samanlaisia ole ne anarkistitkin..
Minusta kumpikin porukka on hyvin samankaltainen porukka, joka löytänyt natsismista/anarkiasta syyn riehumiselleen. Osa vastaavasti käyttäytyvistä päätyy ultriin riehumaan ja varmaan osa löytää tiensä todellisiin rikollisjengeihinkin.

Yhteistyö ruotsalaisten kanssa ei ole mitään uuttta. 90-luvulla oli intissä pari skiniä samassa joukkueessa ja joskus kertoivat menevänsä ruotsalaisten skinien kanssa hakkaamaan mustia viikonloppuna.

Minusta on yhteiskuntamme vahvuus, että voin perustaa järjestön minkä tavoitteena olisi keisarivallan palauttaminen Suomeen. Voin osoittaa mieltä tämän tavoitteen puolesta ja koittaa kerätä kannatusta. Perustuslaissa on määritelty millä edellytyksin perustuslakia voisi muuttaa ja palauttaa vaikka keisarivallan. Vaikka suurin osa kansalaisista ei tätä tavoitetta jakaisikaan, niin ei kenelläkään tule olla oikeutta käydä väkivalloin ajamaan omaa asiaansa tai toisen asiaa vastustamaan. Kaikenlaisia ryhmiä löytyy ja miksi lähteä erityisemmin kaikkia hörhöjä vastustamaan edes? Oma uskoni kotimaiseen poliittiseen järjestelmään on sen verran vahva, etten näe muutaman sadan hengen ryhmiä minään riskinä yhteiskunnalle. Paikallisia häiriöitä ja tuhoja ryhmät toki voivat aiheuttaa ja sitä varten poliisit tekevät työtään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lainasit @Cobol tuossa poliisin tiedotetta ja ilmeisesti oletat sen olevan kaiken tyhjentävä argumentti. Unohdat, tai oman aatteesi sokaisemana jätät kuitenkin huomiotta sen tosiasian, että kaikkialla maailmassa tuo asetelma on sama ja siihen on syy. Vai osaatko kertoa missä natsimarssi ei nosta kansanjoukkoa sitä vastustamaan?

En tiedä millainen rautalanka riittää, mutta lue huolella alla oleva lyhyt kappale:

Eihän kyse ole siitä, etteikö kansanjoukko saisi vastustaa natsien marssia vastamielenosoituksella. Päinvastoin. Saa. Mutta ei se taas tarkoita, että tällä kansajoukolla olisi oikeus käyttäytyä väkivaltaisesti poliisia tai ketään muutakaan vastaan.

Asia on demokratiassa näin. Onneksi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän kyse ole siitä, etteikö kansanjoukko saisi vastustaa natsien marssia vastamielenosoituksella. Päinvastoin. Saa. Mutta ei se taas tarkoita, että tällä kansajoukolla olisi oikeus käyttäytyä väkivaltaisesti poliisia tai ketään muutakaan vastaan.


Tässä se on koko keskustelun ydin. Tämä kohta nakertaa niin montaa mieltä ja on suorastaan käsittämätöntä, miten jotkut käyttää tätä selityksenä, vertauksena tms.

Jos yhteiskunta antaa muiden kuin valtioiden harjoittaa väkivaltaa jotain ryhmittymää tms vastaan, niin kusessa ollaan. Tänään natsit, huomenna nallewahlroosit, ens viikolla kaikki jotka ei tunnusta 'aatetta'.

Sanotaan sama käänteisesti niin ei tule natsisymppauspisteitä: tänään pakolaiset, huomenna eriväriset ja ens viikolla kaikki vasuri-viher-kommunisti-juutalaiset.

Rauhanomaista mielenosoitusta saa ja pitää harrastaa. Vaaleilla sitten ilmaistaa syvempien aatteiden kannatusta.
Väkivaltaa 'koska se on xxxx' ei missään olosuhteissa.

Tampereen touhuista tutkinta valmistunee ja sitten syyttäjä syyttää tai ei. Sitä ennen PVL:n voisi kieltää(kun olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Entäs poliitikot, ketkä kiihoittavat ja kehottavat kansaa käymään poliisin kimppuun ja estää heidän työnsä? Niinistö, Arhinmäki, Aalto ym.. #kansalaistottelemattomuus-osasto...
Yllätys pyllätys, tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa.
Aalto on yksiselitteisesti linjannut, että "Väkivaltainen virkavallan vastustaminen ei ole missään nimessä hyväksyttävää"
Touko Aalto puolustaa väkivallatonta virkavallan vastustamista – ”Oikeusvaltioon kuuluu mahdollisuus omaan harkintaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Eikö Arhinmäki tai Niinistökään ole ketään kehottanut käymään poliisien kimppuun. Niinkuin äärioikeistossa usein muistetaan mainita, niin kiihottaminen on tulkinnallinen termi, joten jätän siitä tulkinnan tuomioistuimillle.

Joka tapauksessa politiikoilla ei tule olla erityisvapauksia.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta ei se taas tarkoita, että tällä kansajoukolla olisi oikeus käyttäytyä väkivaltaisesti poliisia tai ketään muutakaan vastaan.

Vaan se on pysyvä normaali kaikkialla maailmassa, ei mikään suomalainen erityispiirre. Poliisi on sijaiskärsijänä virkavelvollisuutensa vuoksi, mutta täytyy asiaan kyetä suhtautumaan asiana. Meillä on hyvä poliisi, joka on nämä ryhmät kyennyt eristämään, noin ei kuitenkaan kaikkialla ole. Lienet sinäkin havaitse, että on valtava ero heitteleekö muutama risuparta koiranpommeja sen suurempaa vahinkoa aiheittamatta, siihen millä arsenaalilla ja raivolla muualla maailmassa siihen yhteenottoon pyritään. Minä oletan, että myös suomalainen anarkisti jollain tasolla tunnustaa ja luottaa poliisin arvovaltaan. Se, että tämä kyseinen ryhmittymä saa tuon reaktion aikaan, pohjaa taas siihen, mitä historiassa on tapahtunut ja mitä se on opettanut. Se ei lässyttämällä muutu, eikä se muutu loppuviimein edes voimakeinoilla.

Tavallaan se on taas kerran asian mitätöimistä määrittää koko asia rettelointiin halukkaiden larppaamiseksi, kun ainakin toisella osallisella on selkeä organisaatio, poliittiset päämäärät ja niihin keinovalikoimia soluttautua valtakoneistoon sammutetuin lyhdyin, kunnes voima riittää vallan anastukseen, vai kuvitteletko sinä että kansallissosialistinen aate kunnioittaa perustuslakia ja noudattaa miltään osin demokratiaa ohjenuoranaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Lainasit @Cobol tuossa poliisin tiedotetta ja ilmeisesti oletat sen olevan kaiken tyhjentävä argumentti. Unohdat, tai oman aatteesi sokaisemana jätät kuitenkin huomiotta sen tosiasian, että kaikkialla maailmassa tuo asetelma on sama ja siihen on syy. Vai osaatko kertoa missä natsimarssi ei nosta kansanjoukkoa sitä vastustamaan? Tai onko niissä ainoassakaan oltu ilman vähemmistöä, joka ei pykisi väkivaltaiseen konfrontaatioon natsien kanssa? Mikä kumma saa sinut edes kuvittelemaan, että se voisi, tai sen pitäisi olla suomessa toisin kuin muussa maailmassa? Ei moisista todellisuuden vastaisista hörhöilyistä voi tulla kuin päätelmään, että siinä natsisymppaaja puolustelee asiaansa aatteensa nimissä.

Myös se on täysin globaali ilmiö, että miehet nyt vaan tienaavat naisia enemmän. Tämä pitäisi hyväksyä myös Suomessa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Myös se on täysin globaali ilmiö, että miehet nyt vaan tienaavat naisia enemmän. Tämä pitäisi hyväksyä myös Suomessa.

Kivaa, että asiaan tiukasti liittyviä kommentteja täällä vaalitaan, kertoohan se asiaan vihkiytymisestä. Jos se kerran on vallitseva käytäntö ollut iät ja ajat täälläkin, niin eikös tämän voi katsoa olevan hyväksytty myös suomessa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaan se on pysyvä normaali kaikkialla maailmassa, ei mikään suomalainen erityispiirre.

Nyt tulee jo paksua. Ehkä sinun ja kenties Jatkoajan vihervassarien maailmassa on pysyvä, normaali piirre, että anarkistivassarit ja muut huligaanit käyvät rauhallisten kansalaisten kimppuun. Minun maailmassani se ei todellakaan ole. Sanoisin, että sairasta ajattelua.

Lienet sinäkin havaitse, että on valtava ero heitteleekö muutama risuparta koiranpommeja sen suurempaa vahinkoa aiheittamatta, siihen millä arsenaalilla ja raivolla muualla maailmassa siihen yhteenottoon pyritään.

Kuten lainaamani poliisin tiedote kertoi, poliisi esti anarkistivassareiden hyökkäykset. Yritykseksi jäi pääosin, mutta se oli järjestäytyneen yhteiskunnan ansioita, ei anarkistivassarien ansiota. Muualla maailmassa välivaltaiset hyökkäykset laillisia mielenosoittajia tai muita ryhmiä tai ihmisiä vastaan on yhtä tuomittavia kuin Suomessa.

Tavallaan se on taas kerran asian mitätöimistä määrittää koko asia rettelointiin halukkaiden larppaamiseksi, kun ainakin toisella osallisella on selkeä organisaatio, poliittiset päämäärät ja niihin keinovalikoimia soluttautua valtakoneistoon sammutetuin lyhdyin, kunnes voima riittää vallan anastukseen, vai kuvitteletko sinä että kansallissosialistinen aate kunnioittaa perustuslakia ja noudattaa miltään osin demokratiaa ohjenuoranaan.

Esität kysymyksen, johon vastaat itse. Tosin vastaus käsittämätön. Ajattelusi on kaukana länsimaisesta demokratiasta ja oikeusvaltion periaatteista.

Otan esimerkin: vasemmisto ja kommarit ja anarkistit ovat kautta historiansa pyrkineet anastamaan vallan, ja korvaamaan laillisen yhteiskunnan omalla diktatuurillaan. He ovat murhanneet vähintäänkin kymmeniä miljoonia ihmisiä. Emme silti ole kieltämässä kommareita ja vassareita, vaan annamme heidän pitää puolueensa, mielenosoituksensa, lippunsa ja järjestönsä.

Koska olemme oikeusvaltio ja länsimainen demokratia.

Totta kai voidaan lähteä kieltämään kaikki se, mistä joku ei pidä. Mutta entäs kun tulee seuraava, joka ei pidä jostain ja taas seuraava, joka vaatii jonkin kieltämistä? Tällaisia yhteiskuntia on olemassa. Lähin tuossa naapurissa, itärajan takana. Siellä kielletään, tapetaan ja vainotaan aina sen mukaan, kuka on vallassa. Yhteistä on vain se, että aina kielletään, ja aina tapetaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikö Arhinmäki tai Niinistökään ole ketään kehottanut käymään poliisien kimppuun.

Niinistöstä paha sanoa kun en ole nähnyt toiminnassa, mutta Arhinmäestä on helppo sanoa. Arhinmäki oli todellinen rettelöitsijä ja varsinainen huligaani, jolla on väkivaltainen historia Suomesta (Helsinki ja muu Suomi) ja ainakin Ruotsista, kun hän oli 116 Hellsinki Boysin joukoissa.

Asiasta tietää pakosti muutkin kuin minä Jatkoajassa. Voi toki olla, että tiedän enemmän, koska olin joissakin vierasmatseissa itse mukana. Arhinmäen väkivaltainen toiminta ei ole saanut palstatilaa oikeastaan lainkaan. Kenties media ei sitä tiedä. Tai kenties se ei ole niin kiinnostava, koska kyseessä ei ole natsi.

Vasemmistolainen väkivalta on todellakin erilaista.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
sinun ja kenties Jatkoajan vihervassarien maailmassa on pysyvä, normaali piirre

Tarkoitin siis, että missä tahansa maailmassa käsien kohottajat lähtee marssille siellä on aina vastustajat eli tervejärkiset vastassa. En tarkoittanut, että he kaikki olisivat anarkisteja tai hulinoitsijoita, vaan että mukaan tulevat nekin, vaikkeivät enemmistö useimmissa, niinkuin tampereella olekaan.

Mikäli sinun maailmassa löytyy todiste, että jossain saa nasset marssia ilman, että vastustajat ilmaantuvat paikalle vastustamaan, niin jaa ihmeessä todisteesi, olisi maailman helpoin kiistettävä.

Loppu suoltamisesi on niin luokatonta paskaa, ettei se mitään kommentointia edes ansaitse, joten jätän silleen. Ihminen joka kuvittelee olevansa kartalla puhumalla yhtä aikaa natseista, oikeusvaltiosta ja demokratiasta ei ole oikeustoimikelpoinen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tarkoitin siis, että missä tahansa maailmassa käsien kohottajat lähtee marssille siellä on aina vastustajat eli tervejärkiset vastassa. En tarkoittanut, että he kaikki olisivat anarkisteja tai hulinoitsijoita, vaan että mukaan tulevat nekin, vaikkeivät enemmistö useimmissa, niinkuin tampereella olekaan..

Useiden viestien jälkeenkään et edes ymmärrä perusasiaa: ei kyse ole siitä, etteikö jotain ilmiötä saisi vastustaa. Saa, mielellään. Mutta väkivallan ottaminen järjestäytyneen anarkistivassarijoukon käsiin on tuomittava.

Miten helvetissä tuosta voi edes olla eri mieltä?

Mikäli sinun maailmassa löytyy todiste, että jossain saa nasset marssia ilman, että vastustajat ilmaantuvat paikalle vastustamaan, niin jaa ihmeessä todisteesi, olisi maailman helpoin kiistettävä.

Levotonta. Miksiköhän minun pitäisi esittää todiste siitä, että jossain maassa nasset voivat marssia ilman, että anarkistivassarit on paikalla?

Loppu suoltamisesi on niin luokatonta paskaa, ettei se mitään kommentointia edes ansaitse, joten jätän silleen. Ihminen joka kuvittelee olevansa kartalla puhumalla yhtä aikaa natseista, oikeusvaltiosta ja demokratiasta ei ole oikeustoimikelpoinen.

Valtaosa Euroopan maista - kuten vaikkapa naapurimme Ruotsi - sallii natsien toiminnan. Pidän Ruotsia demokratiana ja oikeusvaltiona. Se, että sinä et tuosta syystä pidä ja näet asiasta kirjoittavan oikeustoimikelvottomana, on oma asiasi, mutta koita jossain vaiheessa vähän pohtia, olisiko syytä hakeutua esimerkiksi vihanhallinnan kurssille. Noin äärimmäiset kannat voivat purkautua väkivaltaisesti - varsinkin, kun se väkivalta nasseja kohtaan on mielestäsi normaalia.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksiköhän minun pitäisi esittää todiste siitä, että jossain maassa nasset voivat marssia ilman, että anarkistivassarit on paikalla?

Koska oletin sinun kykenevän ymmärtävän sen minkä kirjoitin, että missään maailmassa ei nasset voi marssia ilman vastamielenosoittajia. Se että niissä sukeutuu väkivaltatilanteita johtuu osin siitä, että historian painolasti tuolla joukkiolla on liian suuri, sekä siitä, että vastustajien joukkoon liittyy yleensä aina myös se joukko, jolle ratkaisuvaihtoehtona on väkivalta väkivaltaa vastaan. Oletan sinun tuskin kiistävän, etteikö kansallissosialismi valtarakenteeltaan ja perimmäiseltä pohjaltaan olisi väkivaltainen liike.

Toki kaikki oikeusvaltiot kaikenlaisen mielenilmaisun sallivat, mutta kainalontuulettajat saa aina kylkiäisensä, myös siellä ruotsissa, joka on demokraattinen oikeusvaltio. Tätä tarkoitin toteamisen tasolla, että näin on, koska näin on. Ei minun arvoillani tai niiden arvailulla mikään siitä toiseksi muutu, olivatpa ne minkälaiset tahansa.

Muutoin en koe juurikaan debatoitavaa asiaan, mutta kerrohan, miksi katsot tampereella toimineen natseja vastaan vain joukon anarkisteja? Mikäli näin väität, määrität suurimman osan valheellisesti kuuluvan johonkin joukkioon, johon eivät kuulu, enkä voi ymmärtää siihen olevan muuta selitystä, kuin natsien hyysääminen, koska kenekään muun agendalla tuosta ei ole mitään hyötyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Koska oletin sinun kykenevän ymmärtävän sen minkä kirjoitin, että missään maailmassa ei nasset voi marssia ilman vastamielenosoittajia.

Mutta eihän tästä ole ollut kysymys. Olen asian ilmaissut suomeksi, lyhyesti ja vielä kaiken varalta selkokiellisenä jo useamman kerran.

Se että niissä sukeutuu väkivaltatilanteita johtuu osin siitä, että historian painolasti tuolla joukkiolla on liian suuri, sekä siitä, että vastustajien joukkoon liittyy yleensä aina myös se joukko, jolle ratkaisuvaihtoehtona on väkivalta väkivaltaa vastaan.

Osin varmaan mainitsemistasi syistä, mutta pääosin aivan muusta. Siitä, että väkivaltaiset anarkistivassarit haluavat väkivaltaa ja sitä on Euroopassa haettavissa mm. futishuligaaneina tai iskemällä oikeistoa tai natseja vastaan. Monissa maissa nämä firmat tai ryhmät harrastavat näitä kaikkia ja myös siten toisiaan vastaan.

Oletan sinun tuskin kiistävän, etteikö kansallissosialismi valtarakenteeltaan ja perimmäiseltä pohjaltaan olisi väkivaltainen liike.

En ole missään yhteydessä kiistänyt. Olen tosin todennut, että punainen fasismi ja väkivalta nauttii jonkinlaista suojaa Suomessa, ja aivan erityisesti somessa. Jatkoaika on hyvä esimerkki.

Muutoin en koe juurikaan debatoitavaa asiaan, mutta kerrohan, miksi katsot tampereella toimineen natseja vastaan vain joukon anarkisteja? Mikäli näin väität, määrität suurimman osan valheellisesti kuuluvan johonkin joukkioon, johon eivät kuulu, enkä voi ymmärtää siihen olevan muuta selitystä, kuin natsien hyysääminen, koska kenekään muun agendalla tuosta ei ole mitään hyötyä.

No, ihan hyvä sun lopettaa, kun taaskin perusasiat levällään. En ole missään yhteydessä todennut, että Tampereella vastamielenosoittajat olivat vain vassareita, anarkisteja tms.

Enkä usko, että vääristelet vahingossa tekstiäni.

Sen sijaan poliisin mukaan väkivaltaan pyrkineet ryhmittymät koen anarkistivassareiksi. Jos siellä oli muitakin, häpeä heille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niinistöstä paha sanoa kun en ole nähnyt toiminnassa, mutta Arhinmäestä on helppo sanoa. Arhinmäki oli todellinen rettelöitsijä ja varsinainen huligaani, jolla on väkivaltainen historia Suomesta (Helsinki ja muu Suomi) ja ainakin Ruotsista, kun hän oli 116 Hellsinki Boysin joukoissa.
Tämä toki on totta muttei liity millään tavalla käytyyn poliittiseen keskusteluun.

Ami Asikainenkin on nykyään valtuustossa mutta sillä ei ole mitään sen kanssa että urallaan löi useita kertoja toisia ihmisiä, usein jopa eri värisiä nyrkillä päähän.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ami Asikainenkin on nykyään valtuustossa mutta sillä ei ole mitään sen kanssa että urallaan löi useita kertoja toisia ihmisiä, usein jopa eri värisiä nyrkillä päähän.

Vähissä on argumentit, jos nyrkkeily kehässä ja laillisessa ottelussa vertautuu huliganismiin jalkapallokatsomoissa ja niiden liepeillä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vähissä on argumentit, jos nyrkkeily kehässä ja laillisessa ottelussa vertautuu huliganismiin jalkapallokatsomoissa ja niiden liepeillä.
Vähissä on argumentit jos jalkapallokatsomonahinat tuodaan argumenteiksi poliittiseen keskusteluun

Mitä seuraavaksi? JalkapalloMaajoukkueen huutosakin vetäjälle tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?
Lepistö,Piisinen, Kurri, siihen kaatuu hurri?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähissä on argumentit jos jalkapallokatsomonahinat tuodaan argumenteiksi poliittiseen keskusteluun

Millähän tavalla siirrät äärioikeiston ja vasemmiston ketjusta ulos molemmille ääripäille tyypilllisen jalkapallohulinoinnin, jossa asialla on samoja tyypit, jotka ovat vasta- ja vastavasta mielenosoituksissa? Äärivasemmisto esimerkiksi FC Jokerien ja äärioikeistoa nyt HIFK:n futishuligaaneissa. Monet tunnetaan nimeltä, osa jopa hyvinkin. Futiskannattaminen on näille ryhmille laillinen verho väkivaltaan, samoin ovat erilaiset mielenosoitukset. Sen takia ne pyrkivät joko sisään faniryhmiin tai luovat oman faniryhmänsä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Millähän tavalla siirrät äärioikeiston ja vasemmiston ketjusta ulos molemmille ääripäille tyypilllisen jalkapallohulinoinnin, jossa asialla on samoja tyypit, jotka ovat vasta- ja vastavasta mielenosoituksissa? Äärivasemmisto esimerkiksi FC Jokerien ja äärioikeistoa nyt HIFK:n futishuligaaneissa. Monet tunnetaan nimeltä, osa jopa hyvinkin. Futiskannattaminen on näille ryhmille laillinen verho väkivaltaan, samoin ovat erilaiset mielenosoitukset. Sen takia ne pyrkivät joko sisään faniryhmiin tai luovat oman faniryhmänsä.
Jos tästä nyt järkevää argumenttia haluaisit yrittää niin voisit todeta, että löytyy joukko isänmaantoivoja joille rähinöinti on se pääasia eikä mikään poliittinen agenda. Käy niin poliittinen tapahtuma kuin ei-poliittisen potkupallon kannattaminen. Kokoomuspoliitikko-Harkimon vasemmistopotkupallojoukkue...

Ihan lonkalta tekisi mieli arvata että Jokereiden ja HIFK:n faneina löytyy ainakin osittain samoja sankareita
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitä minä mietin, että kun nämä poliittiset rettelöijät ovat usein alta 30-vuotiaita, niin miten näillä voi olla harteilla "poliittinen painolasti", kun näistä viitekehyksessä olevista tapahtumista on aikaa useita vuosikymmeniä?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos tästä nyt järkevää argumenttia haluaisit yrittää niin voisit todeta, että löytyy joukko isänmaantoivoja joille rähinöinti on se pääasia eikä mikään poliittinen agenda. Käy niin poliittinen tapahtuma kuin ei-poliittisen potkupallon kannattaminen. Kokoomuspoliitikko-Harkimon vasemmistopotkupallojoukkue...

Ihan lonkalta tekisi mieli arvata että Jokereiden ja HIFK:n faneina löytyy ainakin osittain samoja sankareita

No, rähinöintihän se pääasia onkin, ja tähän asti olen elänyt kuvitelmissa, että noin 10 kertaa olen asian tänään esille tuonut. Futis on kautta koko maailman erityisalue. Suomessakin hyvin tyypillinen kasvualusta ääritoiminnoille. Ehkä kovimmat yhteenotot on viime vuosina olleet HIFK:n Stadin Kingien käsialaa, jotka riehuivat mm. Tampereella futiskatsomossa Jesse Torniaisen kanssa tai johdolla.

Tietenkään kaikki Stadin Kingit eivät tätä hyväksy. Mutta eivät uskalla tai halua tehdä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös