Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 880 766
  • 8 574

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kummatkin tahot nimenomaan toimivat hyvin samoin, ovathan nuo porukat oikeastaan yhtä ja samaa. Kummallakin on tosiaan myös omia urkinta- ja ilmianto-kanaviaan vastapuolen toiminnasta, jota olen aina pitänyt kovin huvittavana, koska samaan aikaan puhutaan pahoista poliisin urkkijoista ja ohranasta.

Kyseessä on tosiaan eräänlainen symbioosi, elävät toisistaan. Jos olisivat avoimempia ja loogisempia kävelisivät marssimassa käsi kädessä - päättäen toki senkin yhteiseen joukkotappeluun.

Jos uhkaa ei ole, se pitää luoda. Tästä yksinkertaisesta syystä anarkistit aina provosoivat poliisiakin "osana vastapuolta" vaikka he ovat heidänkin turvakseen siellä. Samalla selittyy sekin mikseivät he osaa ilmoittaa mielenosoituksistaan poliisille etukäteen, eikä se kovin anarkistista olisikaan. Aika moni muukin tietysti tykkää elää pitkitettyä nuoruutta.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertauksena - nyt on arvioitavana TosiFanin väitteet

1)"Soihtukulkue edustaa nationalismia ja maahanmuuttokriittisyyttä, tämä on tullut mediassa monesti esille. Jos kulkueessa mukana ollut ei tätä ymmärtänyt, hän ei seuraa mediaa aktiivisesti tai ei ymmärrä lukemaansa. Kulkueesta kirjoitettiin monta viikkoa ennen tapahtumaa ja taustojakin kerrottiin moneen kertaan. Kun järjestäjien joukossa on Vastarintaliike ja sitä mainostetaan mm. Suomen Sisun sivuilla, pitäisi olla selvä että tapahtuma edustaa näiden yhteisöiden hyväksymiä arvoja."

2) " 612 mielenosoituksesta on uutisoitu mm. Ylen, MTV3:n uutisten ja keskusteluohjelmien yhteydessä sekä mm. iltapäivälehtien toimesta. Näissä uutissa mielenosoitusta on sanottu kansallismieliseksi ja kerrottu mm. Hännikäisen roolista organisaattorina, myös Suomen Sisuun on viitattu. Selailin myös Homman ja Ylilaudan keskusteluja, joiden perusteella järjestäjinä on maahanmuuttokriittisiä ja nationalistisia tahoja"
Nähdäkseni väitteet pitävät paikkansa. Pikaisella googletuksella löysin monta lähdettä, jotka ennen marssia kertoivat juuri nuo asiat, mistä @TosiFani kirjoittaa.

Käytin hakusanana "soihtukulkue" ja laitoin hakutyökaluista päivämäärärajoitukseksi 1.12-5.12, jotta sain pois suurimman osan kulkueen jälkeisistä jutuista. Heti ensimmäisessä osumassa ylen juttuun sanotaan näin:
"Yksi soihtukulkueen järjestäjistä on kirjailijanakin tunnettu Timo Hännikäinen. Hänet tunnetaan myös yhteyksistä Suomen Sisuun, joka on kansallismielinen järjestö."

Noissa aiemmin linkkamissanikin mainittiin SVL yms.

Google haulla "soihtukulkue site:iltalehti.fi", voi rajoittaa hakutulokset pelkästään iltalehden sivuille, jos jostain syystä haluaa etsiä vain iltalehden juttuja. Kun kerran tuolla iltapäivälehdet mainittiin, niin kokeilinpa tuotakin. Iltalehdestä löytyi mm seuraavaa:
"Viime vuonna 612-kulkueeseen osallistui äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä. 612-kulkuetta mainosti etukäteen myös muun muassa kansallismielinen Suomen Sisu ry. 612.fi-verkkosivusto on rekisteröity "kansallisen ja traditionalistisen" Sarastus-lehden päätoimittajan Timo Hännikäisen nimiin."
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyseessä on tosiaan eräänlainen symbioosi, elävät toisistaan. Jos olisivat avoimempia ja loogisempia kävelisivät marssimassa käsi kädessä - päättäen toki senkin yhteiseen joukkotappeluun...

Tämä on tietysti totta. Lienemme kuitenkin onnekkaassa asemassa, kun Suomessa ei löydy näitä aikamiespoikien ja kettutyttöjen kähinää pahempia yhteentörmäyksiä.

Venäjän suunnalta tuli joskus joku mielenkiintoinen dokkari, jossa kuvattiin heidän oikeisto-vasemmisto-kähinöintiään ja tuo oli raflaavaa katsottavaa. Tuolla on täysin normaalia sekin, että vaihdat natsista (oikeisto) antifasistiksi (vasemmisto), tilanteen mukaan. Joukkojen johdossa on kummallakin puolella ammattirikollisia ja murhamiehiä ja yhteenotot voivat päättyä hyvinkin verisesti.

Voisi suomalaisilla osapuolilla mennä kakka housuun.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
YLE:n juttu johon viittaat on tämä (jostain syystä suorien linkkien laittaminen tuntuu olevan niin saatanan vaikeata):

Salamyhkäinen ryhmä aikoo pysäyttää soihtukulkueen itsenäisyyspäivänä – "ritsat valmiina" | Yle Uutiset | yle.fi

Minusta kun tuota linkitettyä uutisvirtaa lukee niin ensimmäinen ajatus ei ole "ei saatana minä natsien kanssa marssi" vaan että oma turvallisuus on vaarassa koska kaikkien linkattujen juttujen otsikko ja ingrenssi on täynnä anarkistien uhoa ja tätä Angry Birds-ritsauhkailua. Toki tuossa pitää tajuta uutisvirrasta, että Angry Birds anarkistien kohde on nimenomaan tämä soihtukulkue eikä esim Narikkatorin Rajat kiinni!, mielenosoitus tai Kansalaistorin Itsenäinen Suomi 2015 mielenosoitus.

Kun YLE:n hakukonetta tuli testattua niin mitä se mediaaseuraava perheenisä ajattelisi tästä YLE:n jutusta? Siinä muuten löytyi se kaivattu poliisin varoituskin:

"Myöhemmin illalla kansallismielinen 612.fi-yhdistys järjestää aikaisimpien vuosien tapaan soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle. Tapahtuman kotisivujen mukaan yhdistys sanoutuu irti poliittisista aatteista ja kaikenlaisten merkkien ja tunnusten esillä pitäminen kulkueessa on kielletty.

Yhdistyksen mukaan kulkueen tarkoituksena on kunnioittaa aikaisimpien sukupolvien uhrauksia ja itsenäistä Suomea.....

Poliisi pitää mahdollisena, että jännitteet mielenosoitusen välillä voivat kasvaa jopa väkivaltaisuuksiksi.

– Siltähän se retoriikka tuolla netissä näyttää. Väkivaltaisuuksiin kyllä varaudutaan ja pyritään tietenkin myös estämään, sanoo Kujala.

Poliisi kehottaa ihmisiä arvioimaan tarkoin millaisiin mielenosoituksiin itsenäisyyspäivänä ottaa osaa.

– Kannattaa miettiä haluaako sellaisissa mielenosoituksissa olla mukana, missä tarkoituksena on rajoittaa toisten perusoikeuksia saatikka uhata henkeä ja terveyttä.

Poliisilta viesti itsenäisyyspäivän viettäjille: Kannattaa harkita millaisiin mielenosoituksiin osallistuu | Yle Uutiset | yle.fi

@TosiFani tätäkö tarkoitit poliisin varoituksella?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyseessä on tosiaan eräänlainen symbioosi, elävät toisistaan. Jos olisivat avoimempia ja loogisempia kävelisivät marssimassa käsi kädessä - päättäen toki senkin yhteiseen joukkotappeluun.

Näin on, ja aika syvällä puolen tai toisen riveissä pitää olla, ettei asetelmaa näe. Argumentitkin ovat puolin ja toisin samat (en ota kantaa siihen, ovatko ne tosia vai epätosia):

"Vastamielenosoittajat olivat anarkisteja"
"Soihtukulkue koostui natseista"

Ja nämä tietysti kiistetään puolin ja toisin.

"Suurin osa on rasismia vastaan"
"Suurin osa haluaa rajat kiinni"

... ja taas mennään...


Käymme yhdessä ain
käymme aina rinnakkain
vaikka esteitä on
joskus tiellä kohtalon
voimme kaikki ne voittaa
kun kuljemme vain
tiemme yhdessä näin rinnakkain
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tätäkö tarkoitit poliisin varoituksella?
En tiedä lasketko varoitukseksi vain sen, jos poliisi sanoo, että "Täten minä poliisi XXX teitä poliisin ominaisuudessa ja täydellä virkavastuulla juhlallisesti ja virallisesti varoitan, että älkööt...."

Mä kyllä pidän käytännössä ihan varoittamisena, tai vastaavana jos poliisi sanoo noita juttuja, mitä siinä aiemmassa viestissä linkkasin. Esim nämä:
Potentiaalisimmaksi ruutitynnyriksi voi muodostua 612.fi-yhdistyksen järjestämän ”isänmaallisen soihtukulkueen” ja anarkistisen Vapaus pelissä -mielenosoituksen kohtaaminen. Poliisi pyrkii pitämään äärioikeiston ja -vasemmiston erillään toisistaan.
Poliisi varautuu raskaalla kalustolla mielenosoittajien mahdollisiin yhteenottoihin itsenäisyyspäivänä Helsingin keskustassa...
Mellakoita varten poliisi on varustautunut muun muassa paineilma-aseilla...
...kymmenen uutta iskunkestävää Mörkö-ajoneuvoa...
Poliisilla on käytössä perinteiseen tapaan myös poliisiratsukot...

Itsenäisyyspäivänä poliisin päähuomio on Linnan juhlien lisäksi 612-soihtukulkueessa, johon osallistui viime vuonna muun muassa äärioikeistolaisen Kansallisen vastarinnan jäseniä.
Tähän asiaan mulla ei ole tämän enempää kiinnostusta. Kiitos ja anteeksi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Lasken varoituksesi sellaiset uutiset jotka on otsikoitu "Poliisilta viesti XX:lle...".

Niissä on usein pihvinä että poliisilla on joku viesti jollekin.

Sitäpaitsi - sinä et ole linkannut yhtään mitään. Sanan linkata etymologia tarkoittaa, että tarjoat linkin

Hain hakuehdoilla marraskuun alku - 5.12 en löytänyt tuota copy-pastettua kohtaasi:

soihtukulkue site:iltalehti.fi - Google-haku

Sinä sentään annat jotkut epämääräiset ohjeet minkä avulla saatan noin vartissa löytää ne uutisjutut johon viittaat. Kauhean työlästä vastaanargumentointi mutta onneksi olen keskustelijana samanlainen kuin kiekonpelaajana - tyhmä, mutta periksiantamaton.

Mikä siinä on ettei voi antaa suoria urlejä? Onko se sama kuin tietyissä uskonnoissa valokuvaan joutuminen? Jokainen suora linkki vie osan @Anssi#5:n ja @TosiFani n sielua? Ei jumalauta jos olette oikeassa! Mikä kohtalo Sergeita odottaakaan tuonpuoleisessa kun olen Jatkoaikaan jakanut paloja sielustani jo 14 vuoden ja pian seitsemäntuhannen viestin ajan....
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jos itse osallistun tuohon kulkueeseen niin en siltikään hyväksy mahdollisten natsien aatteita ja mielipiteitä, mutta sotiemme veteraaneja kyllä kunnioitan. Ja tämä ei tee minusta natsia vaikka takkutukka sitä yrittäisikin vängätä ja heidän uhittelut lähinnä naurattaisivat, mutta osallistumista se ei estäisi.
 

cornix

Jäsen
Tästä yksinkertaisesta syystä anarkistit aina provosoivat poliisiakin "osana vastapuolta" vaikka he ovat heidänkin turvakseen siellä..

Anarkistien turvaksi? Tiellähän nuo poliisit siellä ovat jos tarkoitus kerran on vastapuolen kimppuun hyökätä. Vähän niinkuin vesittämässä koko kahakkaa siis.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Anarkistien turvaksi? Tiellähän nuo poliisit siellä ovat jos tarkoitus kerran on vastapuolen kimppuun hyökätä. Vähän niinkuin vesittämässä koko kahakkaa siis.

Josko poliisi totesi että riisikepit (Joku vasemmistolainen itki että poliisi sumputti 200 langanlaihaa vegaania tms.) ois saannut nekkuunsa joten suojelivat niitä lievemmillä keinoilla kuten ampumalla ilma-aseella? Sieltähä ois saattanu toiselta puolelta tulla vaikka oikeasta luodista feissiin eikä vain ilmakuulista.
 

cornix

Jäsen
Josko poliisi totesi että riisikepit (Joku vasemmistolainen itki että poliisi sumputti 200 langanlaihaa vegaania tms.) ois saannut nekkuunsa joten suojelivat niitä lievemmillä keinoilla kuten ampumalla ilma-aseella? Sieltähä ois saattanu toiselta puolelta tulla vaikka oikeasta luodista feissiin eikä vain ilmakuulista.

Ai tässä oli joku tälläinen ajatuskulku mukana. No onhan näiden porukoiden kaikki aikaisemmatkin yhteenotot ilman mellakkopoliisia välissä päättyneet nasseporukan kannalta vähän heikommin...

Jos siitä nyt mitään johtopäätöksiä voi vetää, ja toki siitä voi.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Ai tässä oli joku tälläinen ajatuskulku mukana. No onhan näiden porukoiden kaikki aikaisemmatkin yhteenotot ilman mellakkopoliisia välissä päättyneet nasseporukan kannalta vähän heikommin...

Jos siitä nyt mitään johtopäätöksiä voi vetää, ja toki siitä voi.

Löytyy varmaan jotain faktaa tähän?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos siitä nyt mitään johtopäätöksiä voi vetää, ja toki siitä voi.

Juu voi vetää ja näyttäsi, että olet perillä näistä mulkkumaisista jutuista, joten olet osaltasi vastuussa anarkistien teoista. Ihan täällä Jatkoajassakin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Juu voi vetää ja näyttäsi, että olet perillä näistä mulkkumaisista jutuista, joten olet osaltasi vastuussa anarkistien teoista. Ihan täällä Jatkoajassakin.

Melko pehmoista juttua tulee sieltä suunnalta.
 

cornix

Jäsen
Asiatonta sanoisinko.
No onhan tämä vähän nurinkurista, pukki moraalikaalimaan vartijana jopa.

Mä olen kertonut jo aikaisemmin että käyn videokuvaamassa paljon kaikenlaisia tapahtumia, heilun yleensä linssin takana mielenosoituksissa ja missä sitten ikinä jotain tapahtuukin. En oo anarkisti, Vasemmistoliittoa äänestän enkä usko anarkiaan. Vastarinta on luvallista, jopa suotavaa on vanha slogan jonka allekirjoitan, en mitään palavia autoja.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mä olen kertonut jo aikaisemmin että käyn videokuvaamassa paljon kaikenlaisia tapahtumia, heilun yleensä linssin takana mielenosoituksissa ja missä sitten ikinä jotain tapahtuukin. En oo anarkisti, Vasemmistoliittoa äänestän enkä usko anarkiaan. Vastarinta on luvallista, jopa suotavaa on vanha slogan jonka allekirjoitan, en mitään palavia autoja.

Juuri tätä mä kutsun selittämiseksi. Ei sun kuitenkaan tarvitse, koska me ihmiset teemme ja näemme kyllä asioita. Kunhan on sitä...miksi kutsutaankaan...elämmän kokemukseksi. Tai tähän jokin pilkkaava muu nimitys. Tälläst tää on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös