Jos asiaa lähestyy siitä näkökulmasta, kuinka neuvostotasavaltojen tuotantoa ja luonnonvaroja siirrettiin nettomääräisesti enemmän federaatioon päin verrattuna siihen, kuinka paljon tai vähän siirtymää tapahtui toiseen suuntaan, niin joitakin hyvin karkeita arvioita olen nähnyt. Virallisiin neuvostoaikaisiin lukuihin ei voi kuitenkaan luottaa, etenkään tuotantomääriä sisältäviin lukemiin, jotka olivat useimmiten täysin hatusta vedettyjä. Joka tapauksessa oli hyvin tavanomaista, että tasavallat joutuivat luopumaan tuotantonsa suurimmasta ja varsinkin laadukkaimmasta osasta keskushallinnon hyväksi. Luonnonvarojen sumeilematon käyttö kehittyneeseen tuotantoon panostamisen sijaan oli olemassa oleva tendenssi jo Neuvostoliitossa. Putinin Venäjällä tämä on ollut ihan normitouhua, jolla paisutetaan Volodjan ja kaverien rahapussit, sekä rahoitetaan armeijan pöhöttäminen ynnä muu uhoilu.
Tuo operatiivisen tuotannon todellinen määrä ja arvo Neuvostoliitossa on siis vaikeasti osoitettavissa, mutta tuotanto oli joka tapauksessa hyvin tehotonta. Tämä on luonnollinen seuraus yhteiskunnassa, jossa valtio on maksavinaan ihmisille palkkaa, jotka puolestaan ovat tekevinään töitä. Jotain osviittaa mittasuhteista antaa nimimerkin
@finnjewel viittaama kotitarveviljelyn kolmanneksen osuus maan elintarvikkeiden kokonaistuotosta, vaikka finnjewelin mukaan tämän ala oli vain noin prosentin verran kaikesta viljelymaasta. Vastaavan tyyppistä tehottomuutta esiintyi tietysti kaikilla tuotannonaloilla.