Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Barnes, 19.04.2015 klo 11.57.

 1. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Päivän HS: "Poliisi otti ”ennaltaehkäisevästi” kiinni miehen, jonka epäillään suunnitelleen äärioikeiston mielenosoitusten häirintää – ”Hän on kertonut kannattavansa suoraa toimintaa”

  Kiinniotettu oli keski-ikäinen mies, joka on kahtena edellisenä itsenäisyyspäivänä pyrkinyt häiritsemään äärioikeiston mielenosoituksia
  ."

  Poliisi otti ”ennaltaehkäisevästi” kiinni miehen, jonka epäillään suunnitelleen äärioikeiston mielenosoitusten häirintää – ”Hän on kertonut kannattavansa suoraa toimintaa” - Kaupunki - Helsingin Sanomat

  Saamieni tietojen mukaan kiinniotettu on vuosi sitten ruotsalaista uusnatsia poliisin "maijassa" turpaan mätkinyt "Laku".

  Turvallisuusnäkökohdat huomioiden, kiinniotto on mielestäni perusteltu, koska tämä "Laku" on jo useamman vuoden aikana ollut osallisena konfliktitilanteissa itsenäisyyspäivänä. Pari vuotta sitten hän sai (omien sanojensa mukaan "viattomana miehenä") poliisin projektiiliaseen ammuksen silmäänsä.
   
 2. Saxon-747 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals,Venäjä
  Olipas surkea anti tämän vuoden kinkereissä. Ennakko antoi odottaa enemmän... Jarpin piti pysäyttää natsit ja venäjältäkin piti tulla fsb:een kouluttamia ammattinatseja kiusaamaan viattomia ohikulkijoita... Tulikin jokin alpakka kohu.


  Tainnut FN303 ajaa tarkoituksensa kun nykyään ei maltilliset enää edes lähde kivitys hippasille natsien kätyreiden kanssa.

  Poliisilta jälleen kerran hienoa työtä!
   
 3. -Jonne- Jäsen

  Mie arvasin jo eilen, että Laine ei ole kokoonpanossa ollenkaan, vaan jätetty koppiin. Eipä taas yllättänyt yhtään että syynä kurinpidolliset toimenpiteet.

  Mutta se on totta, että poliisi näyttää näissä kinkereissä isoa habaa. Loistotyötä vuodesta toiseen!
   
 4. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Julkinen ryhmä RASMUS-valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto | Facebook

  Ihan Kafkaa..

  Eli Rasmuksessa ei olla kovin tyytyväisiä poliisin toimintaan Jaria kohtaan. Ensimmäisessä linkissä Eskoliinin Jorkkeli pistää parastaan kommenttiosiossa. Tuo valehtelusta huutaminen on Jorin taholta kyllä melkoisen hupaisaa. No, selkeästi Jori on päässyt taas arkeen kiinni Pähkinärinteen verilöylyn jälkeen. Jokohan ne natsien uhrit ovat heränneet koomasta?

  Poliisi oli selkeästi opetellut Seppo Mäkelän pelikirjan, eli esim. Jari Levosen kohdalla ajattelukin riitti käytöskymppiin. Olisivat kyllä voineet sen Tyrviäisen nakata kongiin, niin vähemmällä ulinalla oltaisiin päästy.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017 klo 15.03
 5. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  612 soihtumarssi oli tunnukseton ja ei ollut tuon lippuja heiluttelevan vastarintaliikkeen järjestämä. Osa noista toki jatkoi soihtumarssille tuon performanssinsa jälkeen, mutta olivat vähemmistönä. Videon perusteella väki levittäytyi tuon tapahtumaan päälle kuka mihinkin suuntaan ja vain osa noin neljästä sadasta tyypistä suuntasi Töölön torille soihtumarssiin, jossa oli poliisin arvioiden mukaan 2800 osallistujaa. Netistä seurattuna marssilla ei näykynyt minkään aatteelisen porukan tunnuksia, toisin kuin Helsinki ilman natseja-mielenosoitus jonka keulalla kulki tämän päivän Koskelan Aleksi.
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Natsit otettiin mukaan marssille, eli heitä ei millään lailla pyritty sulkemaan ulos marssilta. Näin olisi ollut varsin helppo tehdä esim. pyytämällä poliisilta tarvittavaa apua tai edes lausumalla julki, että natsit eivät ole tervetulleita. Näin ei kuitenkaan tehty. Tällainen toiminta antaa hyväksynnän näiden ääripoppoiden olemassaololle ja vaikutsvallalle, mikä ainakin minulle viestii siitä, että heidän toimintansa katsotaan olevan hyväksyttävä osa kulkuetta.
   
 7. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Poliisille voi antaa aivan huoletta tunnustusta tilanteen hallinnasta. Viimeiset itsenäisyyspäivanjuhlat ja kesäiset leirijupakat ovat sujuneet jämäkästi ammattitaidolla. Ihmisiä ovat poliisitkin ja mokana voi pitää Laineen Jarin laittamista koppiautoon pieksämään raudoitettua ruotsalaista nassea. Ilmeisesti joku maalaispoliisi luuli kaljupäistä mustahupparista Lainetta samaan leiriin kuuluvaksi. Tänä vuonna kopittivat Laineen ennaltaehkäisevästi ja keräsivät Junes Lokka-nimisen roskaläjän kadulta pois agiteeraamasta. Hyvin toimittu sen osalta, vaikka taitaa mennä aika rajoilla oliko kumpaankaan kiinniottoon varsinaista perustetta.
   
 8. Lainaus:
  Toisaalta jännää, että Laine ei tällä hetkellä ole mistään rikoksesta syytettynä tai muutenkaan kai törttöillyt tuon viimevuotisen ruotsalaisnatsin kanssa hanskaamisen jälkeen. Silti tällainen hyvin poikkeuksellinen vapaudenriisto kohdistetaan pelkästään Laineeseen, mutta ei esimerkiksi tällä hetkellä oikeusjutun keskellä olevaan, suoraan toimintaan ja väkivaltaan vuosia vannoneeseen Jesse Torniaiseen.
   
 9. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Marssi oli avoin kaikille ilman aattellisia tunnuksia liikkuville, samoin oli kielletty aatteelliset iskulauseet marssin aikana. Millä olisit osannut perata seasta pois tunnuksettomat nasset? Ei niillä ole hakaristiä tatuoituna otsaan tai muutakaan ulkoista tunnusta.

  Samaa linjaa ei osannut noudattaa Helsinki ilman natseja-mielenosoituksen järjestäjät. Marssia veti punakaartilainen ja mukaan otettiin äärivasemmistolainen ja anarkistinen roskajoukko mölyämään aatteitaan. Heti keulalla näkyi myös plakaatteja, jotka eivät liittyneet natsien vastustamiseen millään lailla.
   
 10. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Laine myönsi itsekin olleensa aktiivinen ja kehoittaneensa aateveljiään häiriköimään. Oli menossa itsekin, mutta poliisi torppasi aikeet. Torniainen ilmeisesti pitänyt matalampaa profiilia. Junes Lokan nappasivat aivan aiheellisesti pois agiteeraamasta, vaikka ei vielä ehtinyt kunnolla päästä vauhtiin.
   
 11. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Marssille liittyi omaa messuaan aiemmin pitänyt SVL:n tunnustuksellinen porukka. Heidät olisi ollut helppo estää pääsemästä mukaan esim. pyytämällä poliisia apuun tai edes kehottamalla heitä pysymään poissa. Ihmeellistä tekosyiden keksimistä.

  En ottanut kantaa natsienvastaiseen mielenosoitukseen, eikä minua oikestaan tässä yhteydessä edes kiinnosta, oliko siellä tunnustuksellista menoa. Itse en noille marsseille osallistu juuri siksi, että pidän niitä enimmäkseen marginaalisten laitaryhmien tapahtumina.
   
 12. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Ja ilmeisesti toisella keskustelupalstalla pohtinut iskua vantaalaiseen baariin. Tuon jälkeen paloi omistajan autot, mutta tapaus on kesken ja syyllinen ei tiedossa eikä laine välttämättä edes epäilty vaikka omistaja niin huutelee. Harkitsemattomia kirjoituksia, joilla voi saattaa itsensä liriin.

  Kuitenkin potentiaalinen häirikköuhka, joten jotain perustetta kenties ennaltaehkäisyyn löytyy.
   
 13. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Helvetin vaikeaa niitä on tunnistaa, kun soihtumarssille mennessään niillä ei ollut mitään tunnuksia. Ilmeisen vaikeaa ymmärtää siellä. Töölön torille valui eri suunnista vajaa kolme tuhatta ihmista ilman mitään aatteellisia tunnuksia. Millä nämä tyypit olisi siitä massasta tunnistettu ja olisiko siihen ollut laillisia perusteitakaan.

  Lainaus:
  Helppo uskoa että et halua ottaa kantaa kun meno oli väljempää ja villimpää kuin tuossa hiljaisessa käytännössä äänettömässä soihtukulkueessa.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eero Mäntymaa Twitterissä: "Laskeskelen uusnatsistisen vastarintaliikkeen huiveja 612-kulkueessa. 30 rikki. #612kulkue #alpakat https://t.co/ATx67VkTyJ"

  Myös Odinin solttujen takkeja näkyi videolla aika monta.

  Lainaus:
  Ilman muuta saavat. Ja sinäkin saat marssia yhdessä odinistien ja Vastarintaliikkeen jannujen kanssa isäm maan puollustuksen hengessä. Mutta ei kannata ihan hirveästi uhriutua siitä, että jos haluat tuollaisessa porukassa marssia, se kertoo aatemaailmastasi aika paljon. Eikä mitään kovin kauniita asioita.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017 klo 17.28
 15. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ihmettelen kyllä hieman Laineen Jarin ennaltaehkäisevää kiinniottoa. Kaipa tuo on ihan laillista, vaikka vähän hämärältä vaikuttaakin. Jos on esitetty uhkauksia, on ihan ok ottaa henkilö ennaltaehkäisevästi säilöön, mutta pelkästään naaman perusteella tai historian perusteella näin ei pitäisi tehdä ilman oikeuden päätöstä.
   
 16. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Minä en ole osallistunut tuolle marssille, joten aika hukkaan nyt menevät sinun huutosi. Minä tiedän mikä kulkue tuo on ja mitä sillä ajetaan, niin en minä oikein näe sitä aatemailma asiaa. Mitäs jos noi SVL tyypit osallistuisi vihreiden vappumarssille, tai johonkin halailumarssille, niin kertoisiko se niiden kaikkien muiden aatemaailmasta sinulle jotain, vai sen marssin syy?
   
 17. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Niille sanottaisiin siellä aika selkeästi, että painukaa helvettiin täältä. 612-marssilla näin ei tietenkään tehdä, sillä kukapa sitä nyt aatetovereilleen haluaisi räyhätä.
   
 18. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Kuvassa näkyvä huivipää rikkoi annettuja ohjeita. Sitä en osaa sanoa miksi ei poistettu huivia tai juippia, kun ei ole mitään tekemistä ko. tapahtuman kanssa.

  Miksi Odonin solttujen takkeja ei olisi saanut näkyä? Onko kyseessä joku aatteellinen yhdistys?

  Lainaus:
  Noille kaksilla rattailla ajelijoille riippuu kummilla rattailla kulloinkin ajelevat. Kaikki 2800 soihdunkantajaa on luonnollisesti natseja, koska sinne on osallistunut myös äärioikeistolaisia. Sen sijaan vassarien ja anarkistien mellakat ovat pelkästään rauhanomaisia, koska mellakoitsijoiden sekaan sattuu joku rauhallisempikin yksilö, joilla ei pakottavaa tarvetta mellakoida ja hajoittaa paikkoja.
   
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Et tietenkään osaa. Miksiköhän Vastarintaliikkeen tunnuksia ei poisteta marssilta, jonka koko olemassaolosta saadaan kiittää Vastarintaliikettä. Siinä riittää Kurikassakin pähkäiltävää.

  Lainaus:
  Eipä niillä juuri muita aatteita taida olla kuin "väärän väriset pois Suomen kaduilta".
   
 20. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Anarkistit ottivat vastuun äärioikeistolaisten juhlat järjestäneen yrittäjän autojen polttamisesta
  Iltalehti kertoo takkujen ottaneen nimettömästi vastuun tuhotyöstä. Harmi, että vaikka henkilöt saataisiin selvitettyä ja oikeuden eteen, niin yhteiskunta joutuu tässäkin korvaukset maksamaan. Tämä nyt tietysti on sitä parempaa ja kantaaottavaa tuhoamista, mutta voitaisiin näitten vahinkojen maksamiset sälyttää vaikka tekijöiden sukulaisten maksettaviksi, niin kiinnostaisi vanhempia ehkä hieman enemmän antaa kunnollinen kotikasvastus ja estää nuorison takkuuntuminen.
   
 21. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Lainaus:
  Tämä on kyllä hienoa. Ehkä jopa vihreä "jääkaappipakastin" penkkaisi pari markkaa näytiksi ja vihjaisi mahdollisella tappelupelotteella. Kirjoittamattomat koodit, tykkään, ihan timangia jes!
   
 22. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Tapasi mukaan olet väärässä ja tiedät sen toki itsekin. Mä en koe, että tuosta kulkueesta täytyy kiittää ketään, mutta jos jotain kiitetään niin mielummin 612.fi-yhdistystä, joka tuon hiljaisen epäpoliittisen ja rauhanomaisen marssin järjestää.

  Lainaus:
  Tavoillesi uskollisena jatkat puhtaan disinformaation jakamista. Tavoitteena on vähentää rikollisuutta kaduilla, ei estää ketään liikkumasta kaduilla.

  Enempää ei kanssasi jaksa. Ei olisi viitsinyt tätäkään vähää, mutta tännekin tulee aina uusia käyttäjiä, jotka saattavat mennä asettamaasi vipuun.
   
 23. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ylivoimainen enemmistö vihreistähän on naisia. Sikäli asetelma olisi odinisteille tuollaisella marssilla ihan otollinen, että naisten hakkaamisesta heillä on kokemusta, kuten oikeuden pöytäkirjoistakin näkee.

  AL: Tampereen Soldiers of Odinin joukossa naisia hakanneita
   
 24. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä on upeaa, kun tuomitut väkivaltarikolliset valvovat Tampereen katujen turvallisuutta.
   
 25. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olisipa kovin ikävästi sanottu. Parempi olisi suhtautua natseihinkin avoimin mielin, kuten soihtukulkueen järjestäjät osaavat tehdä. Onhan se kovan luokan suvaitsevaisuutta, että heillä on unelma kaikille avoimesta soihtukulkueesta. Soihtukulkueesta, joka ei sulje ketään pois.

  Lainaus:
  Jaa, ovatko kulkueen järjestäjät sittenkin ahdasmielistä porukkaa. Melkoista niuhotusta puuttua johonkin kaulahuiviin. Tai onneksi siis ei puututtu, niin pääsivät kansallissosialistitkin kunnioittamaan sankarivainajia. On varmasti erityisen koskettava hetki, kun natsi laskee kynttilän talvisodassa tai Lapin sodassa kaatuneen haudalle muistellen tämän ponnistuksia silloisia natseja tai näiden liittolaisia vastaan.

  Jos muuten joku mukana ollut ei ole huomannut hankkia osallistujapinssiä, niin niitä on näemmä myynnissä tapahtuman sivuilla. Linkki siellä johdattaa Sarastus-lehteen ja Kiuas Kustannuksen sivuille. Kannattaa vilkaista, millaista materiaalia siellä on tarjolla, mutta myös muistaa, ettei soihtukulkuetta tietenkään saa leimata järjestävän tahon perusteella.