Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Barnes, 19.04.2015 klo 11.57.

 1. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Hahah, ei varmasti tarvitsekaan enää vääntää, mutta turha tällaisten viestien jälkeen on myöskään sanoa ettei sympatiaa löydy. Mutta tämä tästä, sympataan ketä sympataan.
   
 2. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Totta. Kyllä tuosta kovimmasta siivestä (PVL) on selkeää näyttöä, että vaaraa on.
   
 3. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Höpsis. Liberalistina minulla on vastuu uskoa meidän yhteiskuntajärjestelmään ja etenkin tieteelliseen näyttöön.

  Toki puolestani kaikki saa uskoa kuka mihinkin. Salaliittoteorioihin, äiti Venäjään tai vaikka marsilaisiin.

  Totta siis on, että kovasti symppaan meidän yhteiskuntajärjestelmää ja tieteellistä näyttöä. Jos se minusta tekee sinun silmissäsi minkä tahansa ennakkoluulon kukkasen niin tehköön. Silloin minun on se risti kannettava.
   
 4. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Natsismi on aivan eri asia kuin haitallisen maahanmuuton kriittisyys. Monet vaan jostain käsittämättömästä syystä vetävät näiden välille yhtäläisyysmerkin. Isänmaallisuuskaan ei ole natsismia. Tänään jopa juhlitaan isänmaallisuuden merkeissä.
   
 5. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Tänään on siis vasureiden kauan odotettu natsilarpit jossa taistellaan pahoja natseja(autot, liikkeiden ikkunat yms.)vastaan paremmalla väkivallalla. Tietenkin jännityksellä odotetaan ajaako joku Markon päälle hevosella vai ampuuko fasistipoliisi kumiluodilla silmään.
   
 6. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Antasivat vaa niiden idioottien tapattaa toisensa. Tehtäis tästäki maasta parempi paikka.
  Ääriwhatever on yhteiskunnan suurin syöpä
   
 7. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei tarvitse kummoisia värilaseja todetaakseen, että SVL on tässä viimeisen 10 vuoden aikana ollut osana lukuisia väkivallantekoja. Muutamia mainitakseni: Jyväskylän kirjastopuukotus, Pride-kulkuen kaasuisku ja nyt tämä vuodentakainen asema-aukion puukotus. Saa kyllä olla aika urvelo vähätelläkseen tämän varsin pienen ryhmän aikaansaamaa tuhoa. Samat tyypit myös lietsovat pelkoa, masinoivat erilaisia vihapostikampanjoita yms. Kohteena yleensä yleisesti vasurit, vaikka nämä eivät olisi millään lailla osana minkäänlaista anarkistista toimintaa.

  Mikä sitten on varsinaisesti huolestuttavaa, on tämä kaikenlainen puolustelu ja "tavallisista ihmisistä" puhuminen. SVL:n ja muiden natsimielisten tietoinen strategia on ollut ja tulee olemaan nimenomaan legimitoida omaa aatettaan houkuttelemalla rinnalleen "tavallisia ihmisiä", joihin sitten puolustelijat voivat vedota. Tämä taktiikka tuntuu varsin hyvin toimivan.

  Onneksi Suomessa on - ainakin vielä - taloudellisesti suht vakaat ja hyvät olot, sillä muutoin tämä natsilarppiporukka saisi houkuteltua selkeästi enemmän kannatusta ja siten vaikutusvaltaa. Demokraattiset perinteet, kehittynyt talous ja koulujärjestelmä ovat onneksi estäneet maatamme suistumasta ikäville raiteille. Euroopassa on lukuisia esimerkkejä tilanteista, joissa nämä jengit saavat todellista poliittista valtaa ja silloin alkaa välittömästi mm. vähemmistöjen potkiminen, tiedostuvälineiden propagandistinen muokkaus, opposition rajoittaminen ja uskonnollisten arvojen korostaminen.
   
 8. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Itsekkin olen kuulemma äärioikeistolainen natsi, koska äänestin vaaleissa Perussuomalaisia. Mutta toisaalta, olen enemmän natsi, kuin kommunisti. Ja tuli muuten kaljuksikin taas leikattua pää, joka tietenkin rinnastetaan natsismiin, rasismiin ja äärioikeistolaisuuteen.
   
 9. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Useampi ihminen on joutunut tapetuksi, raiskatuksi, pahoinpidellyksi allahu-ukkojen toimesta, vaikka suvaitsevaiset väittävät, ettei mitään vaaraa heistä ole kenellekään.
   
 10. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Uskoako sinua vai esimerkiksi Esa Henrik Holappaa.
   
 11. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Minusta osoittaa suurinta viisautta kapinoida rauhanomaisesti läpeensä väkivaltaista ja tuhoavaa ideologiaa (kuten natsismi) vastaan. Ja on typerää silitellä sitä.
   
 12. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Tähän vahva sama. Voi kun Suomessa ymmärrettäisiin kapinoida samalla tarmolla myös anarkismia, kommunismia ja islamismia vastaan. Näitäkään ideologioita ei olisi kenenkään syytä silitellä edes täällä jatkoajassa.
   
 13. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Lainaus:
  Pride-isku pitääkin tuomita kovin sanoin ja ilmeisesti sen verran kuitenkin järjissään ovat, etteivät uusia iskuja ole enää toteuttaneet.


  Eihän kukaan noista muista puhuisi, jossei asialla olisi "iso" paha äärioikeisto. Narkkarin kenkiminen sairaalaan ja äärioikeisto vs vasurit-kähinä jossain Jyväskylän kirjastossa aiheuttavat lähinnä myötähäpeää niiden puolesta, jotka näitä elämänkoululaisia ovat alkaneet noiden takia pelkäämään. Toki jos on äärivasuri tai jutkuja uuniin huuteleva narkkari, niin onhan siellä kai jonkun promillen mahdollisuus joutua hoidattamaan haavoja terveyskeskukseen.


  Lainaus:
  Tämä tässä näin. Kunnon vasurien tapaan onkin sopivaa leimata kaikki natseiksi varmuuden vuoksi.

  Soihtukulkue = natseja
  Soihtukulkueen sallivat poliisit ja päättäjät = natseja.
  Lainaus:
  Mistä voin lukea Holapan kommentit tämän vuoden soihtukulkueen järjestäjistä?
   
 14. Tuamas Jäsen

  Pieni perussuomalainen jäniskevennys tähän väliin.
   

  Liitetyt tiedostot:

 15. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  No mikä estää esimerkiksi sinua järjestämästä tapahtumia missä näitä ismejä vastaan kapinoidaan. Ei kai nyt voida olettaa että näiden natseja vastaan rauhallisesti kapinoivien pitäisi tehdä kaikki?
   
 16. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi kommunismia vastaan Suomessa on jo yritetty rauhanomaisesti kapinoida. Silloin vasemmistoliiton johdolla kapinaan puututtiin valtiollisella tasolla.

  Islamisaatiota vastaan Suomessa on yritetty rauhanomaisesti kapinoida. Tämän seurauksena esimerkiksi islamintutkijoita on leimattu natseiksi yms.

  Anarkismia vastaan parhaiten kapinoin jakamalla liberaaleja arvojani joka päivä. Lisäksi en usko, että anarkismi on lähelläkään sitä uhkaa minkä kommunismi ja islamismi Suomelle tuo. Toki anarkismi ainakin voi olla yksi kommunismin muoto, ja siten kommunismin vastustaminen edesauttaa tässäkin taistelussa.
   
 17. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Jahas ja jatkoajan vasemmistosiipi taas aktivoitunut kertomaan miten tunnukseton ja poliittisista aatteista irtisanoutuva marssi on natsimarssi, kun siellä on joskus ollut joku uusnatsi järjestämässä ja ehkä jopa joku uusnatsi marssinut. 3000 ihmistä osoittanut kiitollisuuttaan sotiemme veteraaneille, natseja kaikki!
   
 18. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Ei tää nyt ole pelkän jatkoajan ongelma, valitettavasti. Kyllähän myös media rummuttaa tuota marssia äärijärjestöjen marssina. Ja valitettavasti em. syystä itse en ole tuolle osallistunut.

  Ajatus sinällään on hyvin kaunis. Kynttilä/soihtumarssi sotiemme sankarien kunniaksi.

  Valitettavasti vihervasemmiston johtama vastakkainasettelun populismi jakaa meidän kansaamme.
   
 19. El Lude Jäsen

  On se jännä juttu, että ihmiskunnan kannalta pidempi ja uhriluvulla mitattuna pahempi vitsaus nimeltänsä kommunismi elää ja voi hyvin tässä maassa ja jopa tällä palstalla.

  Lainaus:
  Omalla kohdalla geneettiset syyt ja lääkehoito tekivät minulle saman. Oletan, että sain "natsisytostaatteja"?!
   
 20. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Tämä uhriutuminen on kyllä hellyyttävää. Vihervasemmiston ja kommareiden vikaa kaikki. Kyllä taas suoraselkäistä Suomalaista sorretaan!
   
 21. Tuamas Jäsen

  Lainataan SVL:n entistä johtajaa Esa Holappaa:

  ”Järjestö kuitenkin työskentelee määrätietoisesti yhdistääkseen Suomen äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Yksi esimerkki tästä on itsenäisyyspäivänä pidettävä kansallismielinen soihtukulkue 612. Holapan mukaan SVL oli aloitteellinen soihtukulkueen järjestämisessä ja ensimmäisessä kulkueessa SVL:n aktivistit toimivat järjestysmiehinä.

  SVL-aktivistit myös loivat ja ylläpitivät tapahtuman nettisivua. Lähes kaikki jäsenet ja tukijäsenet osallistuivat kulkueeseen, mutta matalalla profiililla. Pitkän tähtäimen suunnitelmana oli, että SVL:stä tulisi koko suomalaisen äärioikeiston näkymätön kattojärjestö. Holappa sanoo, ettei liike halunnut karkottaa mahdollisia osallistujia sillä, että Suomen Vastarintaliike toimisi avoimesti järjestäjänä. Siksi virallinen versio oli, että soihtukulkue on epäpoliittinen tapahtuma.”

  Ja nämä samat janarit kehtaavat vinkua kuinka alpakkatapahtuman motiiveja ei nähdä.
   
 22. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Siis median vuoksi et osallistu marssiin, jonka miellät ajatukseltaan kauniiksi. Aikamoista.
   
 23. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kuka suvaitsevainen on väittänyt, etteikö mikä tahansa poliittinen ideologia tai uskonto voisi toimia välineenä väkivallanteolle? Jään odottamaan mielenkiinnolla vastausta.

  Lainaus:
  No hei, tarjoan kätevän vinkin: potkitkaa ne natsit helvettiin sieltä kulkueesta. Ai ei onnistu? miksei onnistu?

  Entinen liikkeen johtaja, Esa Holappa, on selkeästi lausunut julki, että tuon kulkueen tavoitteena on nimenomaan legitimoida äärioikeistolaista aatemaailmaa "kansan keskuudessa". Välineenä toimivat juurikin tällaiset marssit, joihin pyritään houkuttelemaan ns. tavallista kansaa.
   
 24. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Niin ja jos se on epäpoliittinen tapahtuma mihin osallistuu tuhansittain ei natseja, niin sen merkityskö ei voi olla vuosien varrella muuttunut? Jos natsit on varastaneet leijonariipuksen yms. niin mitäpäs jos tavan suomalaiset varasti tämän hienon kulkueen? Niin kauan kuin siellä ei kanneta imtään tunnuksia, niin vaikea on minun nähdä sen olevan kovin natsihenkinen tai poliittinen, sanokoon Holappa mitä vain sen alkuperäisistä lähtökohdista.

  Eikös ne sieltä ole tähän asti kävelleet hautausmaalle kunnioittamaan tämän maan puolesta kaatuneita? Onko sotasankareita kunnioittava natsi vähemmän isänmaallinen kuin joku muu?
   
 25. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Näin on ,pitää täysin paikkansa.

  Eli pitääkö tässä nyt siis valita jihadistien ja työttömien uusnatsien välillä? Mitäs jos on koulutus, käy töissä ja äänestää Kokoomusta? Kenen kanssa pitää liittoutua?