Suomen poliisi kriisissä?

  • 643 306
  • 5 563

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Yhden maakunnan sulkeminen muusta maasta valmiuslain nojalla = mielenosoitus?

Ok.

Keskustele näiden kanssa demokratiasta, ministereiden toimintavallasta, poliisien vallan rajoista ja mielenosoitusten tarkoituksesta. Tätä se on, kun pullamössösukupolvesta on tullut ”aikuisia”.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sisäministerille kuluu sisäinen turvallisuus ja poliisitoimi on sisäministeriön alaisuudessa. Poliittista valtaa olisi nyt käytettävä. Eihän voi olla niin, että parin sadan hengen porukka voi tukkia milloin minkäkin tärkeän väylän eikä poliisi voi resurssien tai sallittujen keinojen puutteessa tehdä asialle mitään. Huomautan nyt tässä, että kun tämä nyt sallitaan, seuraava samanlainen ei välttämättä ole "parempien ihmisten" järjestämä vaan voi olla vaikka maahanmuuttovastainen. Tämä on nimenomaan asia, joka kuuluu Sisäministeri/oikeusministeri akselille

Mielenkiinnolla odotan, missä vaiheessa Ohisalo ja korkein poliisijohto nostaa esille Elokapinaan kohdistuvat toimet. Näitä voisivat olla esimerkiksi lakkauttaminen ja toiminnan kieltäminen. Perusteet löytyvät Suomen laista.

Esimerkiksi äärioikeistolaisten yhdistysten (rekisteröityjä, mutta ei kaikki) lakkauttamista perusteltiin mm. lainvastaisen toiminnan jatkuvuudella ja piittaamattomuudella laista. Elokapina on ilmoittanut mediassa useaan kertaan rikkovansa lakia tarkoituksella, ja hyväksyvänsä sen, että jatkuvasta lain rikkomisesta tulee tuomioita, kuten sakkoja.

Jesuiittamainen lähtökohta "tarkoitus pyhittää keinot" on ongelmallinen juuri siksi, että hyvän tarkoituksen suunnitelmallinen edistäminen lakeja rikkomalla syö oikeusvaltiota. Eihän lain jatkuvasta, systemaattisesta rikkomisesta tulisi palkita ja luoda siten ilmapiiriä, jossa lakia voidaan rikkoa, kunhan rikkojan mielestä sen tekee hyvää tarkoittaen.
 
Viimeksi muokattu:

chubster

Jäsen
Jos suomen poliisi ei näille tyypeille mitään saa tehtyä niin sitten on kriisi.

nyt ilmoitus istuville, että maisema vaihtuu tai alkaa tapahtua ja jos ei mitään tapahdu nii sitten vaikka kaasum avulla vittuun sieltä. Sitten voivat keskittyä itkemään iltalehtiin kuinka mitään ei tehty ja poliisi hyökkäs kimppuun yhyy.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Elokapinalle kaikki tuki ilmastomielenosoituksiin, mutta eivät hekään voi asettua sääntöjen ulkopuolelle. Varsinkaan kuvitellen etteivät sitä tällaisen mennessä läpi ennen pitkää tekisi myös heidän kanssaan eri mieltä olevat. Keltaliivejä en Suomeen kaipailisi...

Raumalla poliisi ei puuttunut kokoontumisrajoituksista huolimatta ihmisten juhlintaan, joten ehkä tässäkin on kyse siitä, miten asia hoidetaan käytännössä parhaalla mahdollisimmalla tavalla. Viimeksi kun poliisi oli se, jonka toiminta ylitti rajat.

Eivät ne enää pitkään mieltään osoita, ja kohta voidaan taas jatkaa planeettaa ja ihmiskuntaa tuhoavaa kulutuskulttuuria niin kuin tähänkin asti.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Naurettavaa, ettei poliisi uskalla puuttua, kun pelkäävät niin sitä reaktiota somessa, jos joku kannetaan jalkakäytävän puolelle.

Jos minä tukkisin tien, kun vastustaisin vaikkapa maakuntaveroa, niin muutamassa minuutissa vietäisiin pois niska-perse-otteella.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Huomautan nyt tässä, että kun tämä nyt sallitaan, seuraava samanlainen ei välttämättä ole "parempien ihmisten" järjestämä vaan voi olla vaikka maahanmuuttovastainen. Tämä on nimenomaan asia, joka kuuluu Sisäministeri/oikeusministeri akselille.
Erittäin tärkeä nosto. Viranomaisten ja hallintovallan tehtävänä ei ole luokitella mielenosoituksen aiheita kiellettyihin ja sallittuihin, mikäli näiden tiimoilta ei rikota lakia ja poliisin määräyksiä. Jos esimerkiksi liikenteen vakava häiritseminen yleistyy minkä tahansa hyvän tai vielä paremman asian puolesta, niin olemme täysin väärällä tiellä. Ei voi lähteä oikein siitäkään, että ilmastoasioiden nimissä voi laittaa aina liikenteen sekaisin, mutta ei oikein muuten. Kyllä voi, joku laittaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä se perustui myös siihen, minkä kirjoitin. Päätöksessä todetaan sanatarkasti "Lainvastaiset toimintatavat olivat oikeuden mukaan merkittävä osa yhdistyksen toimintaa".

Perustui myös siihen joo mutta nyt kun tarkistin, PVL:n toiminta tulkittiin mm. perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaiseksi ja päälle vielä väkivaltaiseksi ja väkivaltaan yllyttäväksi.

On varmaan hyödytön halkoa hiuksia siitä mikä lainvastainen toiminta on ok ja mikä ei mutta käsittääkseni väkivallaton kansalaistottelemattomuus on kuitenkin vielä eri asia kuin väkivaltainen retoriikka ja toiminta.

Myös @T1971
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Perustui myös siihen joo mutta nyt kun tarkistin, PVL:n toiminta tulkittiin mm. perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaiseksi ja päälle vielä väkivaltaiseksi ja väkivaltaan yllyttäväksi.

On varmaan hyödytön halkoa hiuksia siitä mikä lainvastainen toiminta on ok ja mikä ei mutta käsittääkseni väkivallaton kansalaistottelemattomuus on kuitenkin vielä eri asia kuin väkivaltainen retoriikka ja toiminta.

Juuri näin. Siksi kirjoitin, että toiminnan sisältöä (kursivoiden) ei kannata vertailla [Vastarinta vs Elokapina] näissä tapauksissa. Kieltoperusteet eivät erilaisen sisällön osalta olisi kokonaisuudessaan yhteneväiset.

Itse en näe kansalaistottelemattomuutta sellaisena, etteikö siitä tulisi rangaista, kun lakeja rikotaan. On parempi muuttaa lait, kuin hyväksyä se, että mikä tahansa porukka pistää esimerkiksi viikoksi Manskun poikki jotain hyvää höpisten. Jos tämä on eduskunnan mielestä OK, sitten muutetaan lait.

Ellei ole, kuten toivon, sitten poliisin on reagoitava.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Naurettavaa, ettei poliisi uskalla puuttua, kun pelkäävät niin sitä reaktiota somessa, jos joku kannetaan jalkakäytävän puolelle.

Jos minä tukkisin tien, kun vastustaisin vaikkapa maakuntaveroa, niin muutamassa minuutissa vietäisiin pois niska-perse-otteella.
Kapinallisia vituttaa kun poliisit eivät viekään putkaan niskaperseotteella. Nyt siellä kokeillaan kellä kärsivällisyys kestää.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Poliisi laatii merkittävissä tehtävissään pää-, vara-, ja hätäsuunnitelman, joiden mukaan tehtävä hoidetaan. Lähtökohtaisesti tehtävä yritetään hoitaa pääsuunnitelman kautta, mutta jos se ei toimi, turvaudutaan varasuunnitelmaan. Hätäsuunnitelmaan mennään siinä vaiheessa, kun ns. paska osuu tuulettimeen ja esim. vaaralliseksi tiedetty etsintäkuulutettu henkilö avaa tulen häntä kiinniotettaessa.

Jos leikitään, että elokapinalliset käyttäisivät samaa kolmiportaista suunnittelua, veikkaisin heidän suunnitelleen tilanteen seuraavasti:

- Pääsuunnitelma: tukitaan torstaina Mansku, saadaan näkyvyyttä ja mediahuomiota. Saadaan provosoitua paikalle tullut poliisi saman päivän aikana käyttämään voimakeinoja ja uhriudutaan sen jälkeen. Päästään perjantaiaamuna kisiksestä pois.
  • Hyödyt: Saadaan lyhyessä ajassa paljon näkyvyyttä, ja homma olisi kiinniotetuillakin ohi perjantaiaamupäivään mennessä. Lisäksi mediahuomiota tulisi vielä tulevinakin päivinä ja ehkä jopa viikkoina. Kerättäisiin myös sympatiapisteitä.
  • Haitat: Osa saisi ehkä sumutetta kasvoille ja osa joutuisi kiinniotetuiksi, mikä tosin näyttäisi CV:ssä mahdollisen niskoittelu-/haitantekosakon lisäksi vain hyvältä. Hyvän asian puolesta voi uhrata yhden yön kisiksessä.
- Varasuunnitelma: ei saada poliiseja provosoitua, joten yövytään Manskulla yön yli. Jatketaan samaa hommaa perjantaina, ja saadaan silloin poliisi provosoitua voimankäyttöön tai edes kiinniottoihin, joiden yhteydessä tehdään passiivista vastarintaa ja möykätään.
  • Hyödyt: Saadaan hieman enemmän näkyvyyttä ja huomiota kuin pääsuunnitelmalla.
  • Haitat: Sympatiapisteet laskevat ja touhuun kuluu enemmän aikaa. Hyödyt eivät ole ihan yhtä hyvässä suhteessa haittoihin kuin pääsuunnitelmassa, mutta ei ihan huonostikaan.
- Hätäsuunnitelma: jatketaan mielenilmausta ilman tietoa sen päättymisestä. Ennakkoon on uhottu, ettei poistuta ennen kuin hallituspuolueiden edustajat tulevat keskustelemaan elokapinallisten kanssa, joten ennen sitä ei poistuta.
  • Hyödyt: saadaan eniten lyhytaikaista huomiota mielenilmauksen keston ja poikkeuksellisuuden myötä.
  • Haitat: epätietoisuus tulevasta jakaa porukkaa. Mitä viikonloppuna? Liikenne vähenee ja ihmiset ovat tietoisia tilanteesta, joten jengi osaa kiertää kyseisen kohdan Manskulla. Jos homma venyy alkuviikolle, kuinka pitkään jatketaan? Olisi karmea imagotappio luovuttaa kesken. Paikan vaihtaminenkin lisähuomion saamiseksi on tekemätön paikka. Sympatiapisteitä ei saada, mikä ei välttämättä ollut tarkoituskaan, mutta ei niistä haittaakaan olisi toiminnan jatkamista ja mahdollisesti myös liikkeen kasvamista ajatellen.
Tällä hetkellä mentäisiin siis koko ajan vauhdilla "hätäsuunnitelmaa" kohti, ja vaikka tuo olikin minulta puhtaasti hassuttelua, en usko että tässä tilanteessa hirveästi voittajia on. Sisäministerin tviittien perusteella uskon hänenkin toivoneen "pääsuunnitelman" toteutumista, jolloin hänen olisi ollut helpointa antaa ympäripyöreä haastattelu, jossa hän yhtäältä ymmärtäisi hyvin huolen ilmastonmuutosta kohtaan, mutta toisaalta toteaisi poliisin hoitavan operatiivisen toiminnan, ja että tapahtumienkulku tullaan selvittämään perinpohjaisesti. Tällä hetkellä sisäministeri yrittää twitterissä epätoivoisesti pakoilla vastuutaan. Eiköhän siellä joka tapauksessa ole puhelinlinja kuumana poliisiylijohtaja Kolehmaisen kanssa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jonkinlaisena ennakkotapauksenahan tätä mielenilmausta voinee kohta pitää. Aktivistiryhmä toista vuorokautta leiriytyneenä kaupungin ydinkeskustan pääkadulle, katkaisten autojen ja raitiovaunujen etenemisen, mutta poliisi vain seuraa tilannetta "voimattomana" vierestä. Saa nähdä innostaako tämä elokapinalaisia ja muita ääriryhmiä vastaavan toimintaan jatkossa enemmänkin, kun toimintaa katsotaan läpi sormien.
 
Sanokoon Ohisalo mitä tahansa, mutta kyllä ne toimintaohjeet sisäministeriöltä ja varsinkin sisäministeriltä tulevat, miten milloinkin toimitaan ja miten mihinkin mielenosoitukseen suhtaudutaan.

Poliisit kyllä saattoivat avata pandoran lippaan koska eiköhän suomi ensin tms. pakkaile jo telttojaan ihan vain todistaakseen tämän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Poliisit kyllä saattoivat avata pandoran lippaan koska eiköhän suomi ensin tms. pakkaile jo telttojaan ihan vain todistaakseen tämän.
Eivät poliisit sitä avanneet vaan esim syyttäjälaitos, joka katsoi että poliisin toiminta viimekerralla ei ollut sopivaa. Nyt ei sitten tehdä mitään kun ei paria sataa henkeä kannata oikein putkaankaan kantaa: resurssit ei riitä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Sisäministerimme Maria Ohisalo:



Ihan mielenkiintoinen näkemys sisäministeriltä, kun mielenosoittajat ovat tukkineet Manskun vuorokauden verran.

Li Andersson siirtää sitten katseet lakia rikkovista mielenosoittajista turpeeseen:



Jostain syystä tämä ministereiksi päässyt kaksikko on siis sitä mieltä, että Manskun katkaiseminen vuorokaudeksi (vähintään) ei ole käsittelemisen arvoinen asia, ja jos onkin, poliisin ohjeistusta noudattanut turverekkamielenosoitus sopii verrokiksi poliisin ohjeistusta noudattamattomalle mielenosoitukselle.

Sanoisin, että ministereiltä ääriajattelua.

Tämähän ei nyt pitäisi yllättää enää edes Kurikassa, että vihervasemmisto ei sano vahingossakaan mitään moitteen sanaa näistä mielenosoittajista. Jäi itsellä formuloiden jälkeen MTV uutiset live päälle, siellä toimittaja yritti tivata Ohisalolta, että meinataanko asiaan puuttua millään tavalla. Vähemmän yllättäen Ohisalo vain kierteli ja kaarteli ja jankkasi, ettei asialle nyt vaan voi tehdä mitään, kun mielenosoittajat ovat rauhallisia. Ja selvästi alkoi hermostumaan, kun toimittaja jaksoi jatkaa grillaamista.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
On kyllä hämmästyttävää, kuinka ohuella on monien poliitikkojenkin tuntemus kokoontumisvapauden periaatteista. Kokoontumisvapaus on perustuslaillisesti ehdoton, kunhan se ei estä muiden perusoikeuksien toteutumista. Kokoontumiseen ei vaadita lupaa eikä sen estämiseksi sinällään riitä yhteiskunnalle aiheutvat negatiiviset vaikutukset ja häiriöt.

Lainsäädännössä mainitaan seuraavasti:

"Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan"

Koska tuo on perustuslaillista oikeutta rajoittava pykälä, vaaditaan erittäin huolellista arviota siitä, mitä tarkoittaa "häiritä sivullisia tai liikennettä kohtuuttomasti". Mikä on tässä tapauksessa kohtuuton? Tuo mielenosoitus ei estä kenenkään perusoikeutta tehdä töitä tai harjoittaa elinkeinoa eikä se - niin kauan kun mielenilmaus on rauhanomainen - uhkaa kenenkään terveyttä tai turvallisuutta. Se ei myöskään estä perusoikeutta vapaasta liikkumisesta. Demokraattisen valtion viranomaiset analysoivat tilanteen jotakuinkin tältä pohjalta.

Olen hyvin tyytyväinen poliisin toimintaan, etteivät lähde tuon kanssa hätäilemään. Edellisessä Elokapina-mielenosoituksessa tekivät pahan virheen puuttumalla perustuslaillisiin oikeuksiin ilman selvää ristiriitaa sivullisten perustuslaillisten oikeuksien kanssa. On todella hyvä nähdä, että siitä on opittu.

Lukashenkalla, Putinilla ja muilla diktaattoreilla nuo kokoontumisvapauden perustuslainvastaiset rajoittamiset.

***

Ei siinä, ymmärrän kyllä hyvin, että vituttaahan tuo eikä se mielenosoitus minunkaan henkilökohtaisen kansalaismielipiteen mukaan siinä kovin kauaa saisi olla. Kohtuuttomaksikin minun mielestäni tilanne käy, jos siinä pidemmän ajan estetään julkisten liikennevälineiden, tavarakuljetusten ja henkilöautojen kulku. Se ei kuitenkaan riitä vielä kohtuuttomuuden määritelmäksi, jos minä tai jotkut muut nimimerkit jatkoajassa sanovat niin, joku toimittaja kirjoittaa niin, paikalla oleva poliisihenkilö päättää niin tai joku poliitikko twiittaa niin. Arvio siitä pitää tehdä huolellisen juridisen pohdinnan kautta ja aika varmasti voi kyllä sanoa, että perustuslailliselta kantilta heikoilla jäillä ollaan, jos "kohtuuttomuus" todettaisiin muutamassa tunnissa tai edes 1-2 vuorokaudessa, ja sillä oikeutettaisiin perusoikeuksien rajoittaminen - puhumattakaan, että se tehtäisiin voimatoimin.

Ja kyllä - ei tässä mitään jeesuksia itsekään olla. Ei ole kauaakaan, kun kirosin täkäläisten covidioottien mielenosoituksen alimpaan helvettiin, koska se haittasi liikkumistani ja oli kiire. Vitutuspäissään myös mielenosoitusta suojaavat poliisit menivät kovasti tunteisiin. Vasta kuohujen laannuttua sitä vasta ymmärsi todeta itselleen, että "tämä on liberaalia demokratiaa - deal with it".
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Eiköhän tässä ole nyt Ohisalon oma juttu kyseessä. Muija on sisäministeri ja vastaa poliisista ja oma joukko on mieltään osoittamassa. Tässä näkee miksi tuo sakki joutaisi pois päätöksenteosta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuo mielenosoitus ei estä kenenkään perusoikeutta tehdä töitä tai harjoittaa elinkeinoa eikä se - niin kauan kun mielenilmaus on rauhanomainen - uhkaa kenenkään terveyttä tai turvallisuutta. Se ei myöskään estä perusoikeutta vapaasta liikkumisesta.

Ei tässä olekaan kysymys mistään haitasta tai uhasta, vaan kaikki mulle heti ja autot kuuluvat teille -kansakuntaa vituttaa kaikki ihmiset, jotka ovat vähän erilaisia kuin itse ananastukissaan ja pikkutakeissaan ollaan. Ainoa asia, joka meikäläistä tässä ärsyttää on se, että surkean äänestysprosentin perusteella mielenosoittajissa on sellaisia, jotka eivät äänestäneet kuntavaaleissa. Mutta siitä huolimatta ovat oikealla asialla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei tässä olekaan kysymys mistään haitasta tai uhasta, vaan kaikki mulle heti ja autot kuuluvat teille -kansakuntaa vituttaa kaikki ihmiset, jotka ovat vähän erilaisia kuin itse ananastukissaan ja pikkutakeissaan ollaan. Ainoa asia, joka meikäläistä tässä ärsyttää on se, että surkean äänestysprosentin perusteella mielenosoittajissa on sellaisia, jotka eivät äänestäneet kuntavaaleissa. Mutta siitä huolimatta ovat oikealla asialla.

Varmaan kyse osin myös siitä, että suomalaisten näkemykset poliittisesta aktivismista ovat hyvin kapeita. Ei meillä oikein ole totuttu siihen, että jotkut menevät kaduille vaatimaan jotakin.

Ja oikealla asiallahan nuo ovat minunkin mielestäni päinvastoin kuin covidiootit (en tosiaankaan halunnut edellisessä tekstissäni verrata itse asioita) - hallitukselta sietääkin vaatia tuhnuksi jääneitä ilmastotoimia. Vertailun tarkoitus oli korostaa sitä, että myös oman mielipiteen vastaiset mielenosoitukset pitää yhtä lailla hyväksyä, vaikka se ei siinä itse tilanteessa välttämättä helppoa olekaan.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ehkä meillä ei poliisi ole kriisissä, mutta Ohisalo on. Eihän kyseisestä asiasta vastuuministeri voi sanoa, että poliisin tehtävä on turvata mielenosoitus. Kun se ei ole laillinen eli ei ole saanut lupaa toimintaan Manskulla, niin jo se tekee tästä laittoman mielenosoituksen. Ohisalon pitäisi silloin tuomita tämä ja ohjeistaa myös poliisia, jos se ei toimi.

Nyt tämä ministerimme luo ennakkotapauksen, joka tarkoittaa sitä, että lähes mikä tahansa mielenosoitus voidaan suorittaa lähes missä tahansa ja poliisin tehtävä on aina valvoa mielenosoittajien turvallisuutta.

Ja korostan vielä, etten tuomitse asiaa, minkä puolesta osoitetaan mieltä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
On olemassa laillisia mielenosoituksia, sekä laittomia mielenosoituksia. Ihmeellinen konsepti, eikö vain?
Miten laillinen ja laiton mielenosoitus eroavat toisistaan?

Jos Elokapina on ilmoittanut miekkarista 24 h aikaisemmin poliisille, niin ei hommassa ole mitään laitonta. Edes mielenosoituksen pituutta ei tarvitse etukäteen määritellä: Kokoontumislaki ei määrittele mielenilmauksen takarajaa tai kestoa. Poliisin täytyy siis lain mukaan antaa mielenosoittajien jatkaa mielenosoitustaan, ellei tule syytä hajottaa sitä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Koska tuo on perustuslaillista oikeutta rajoittava pykälä, vaaditaan erittäin huolellista arviota siitä, mitä tarkoittaa "häiritä sivullisia tai liikennettä kohtuuttomasti". Mikä on tässä tapauksessa kohtuuton? Tuo mielenosoitus ei estä kenenkään perusoikeutta tehdä töitä tai harjoittaa elinkeinoa eikä se - niin kauan kun mielenilmaus on rauhanomainen - uhkaa kenenkään terveyttä tai turvallisuutta. Se ei myöskään estä perusoikeutta vapaasta liikkumisesta. Demokraattisen valtion viranomaiset analysoivat tilanteen jotakuinkin tältä pohjalta.

Kohtuuttomuus on poliisin arvioitavissa. Jos asuisin mielenosoitusalueen vieressä edelleen, en näkisi itselläni olevan ongelmia siinä, että auto pitäisi viedä toista kautta talliin ja kulkea parissa tapauksessa toisia reittejä. Joku muu ehkä näkee asian toisin. Varsinkin, jos liikuntakyky ei ole normaali.

En kuitenkaan kasaisi mielenosoitusta niin, että se haittaisi 24 tuntia ja yli muiden liikkumista. Näkisin sen itsekkääksi tavaksi ja varsinkin ilmastomielenosoituksessa. Reitin tukkiminen lisää mm. yksityisautoilun saasteita kiertoteiden vuoksi. Mutta kuten usein, itse aiheutettuja vahinkoja, haittoja ja lisäsaasteita ei edes lasketa mukaan, vaan syleillään puhtain, kirkkain silmin maailmaa. Kuuluu nuoruuteen, myös omaani.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
On olemassa laillisia mielenosoituksia, sekä laittomia mielenosoituksia. Ihmeellinen konsepti, eikö vain?
Koskeeko tämä kaikkia mielenosoituksia kaikkialla? Eli jos mielenosoitukset määrättäisiin laittomiksi niin puolustaisit valtion oikeutta pamputtaa mielenosoittajia? Jos nuo mielenosoittajat eivät kenenkään kimppuun käy tai muuten häiritse ihmisten toimintaa merkittävästi niin mikä siitä tekee laitonta? Tai miksi sen pitäisi olla laitonta?

Tuli muuten mieleen Suomi Maidan ja se miten suotuisasti poliisi tuota katsoi.
"Leiri purettiin suurella poliisioperaatiolla 26. kesäkuuta 2017. Purkuratkaisuun päädyttiin, koska poliisi katsoi leirin olevan välitön vaara yleiselle turvallisuudelle. Poliisi oli kymmenen päivää aiemmin antanut Suomi Maidan -ryhmälle poistumismääräyksen turvallisuuden ylläpitämiseksi. Mielenosoituksen järjestäjä ei kuitenkaan pystynyt noudattamaan määräystä, sillä muutamaa leirin mielenosoittajaa epäiltiin kaikkiaan kolmesta erillisestä ohikulkijoiden pahoinpitelystä purkua edeltäneen viikonlopun aikana. Pahoinpitelyt tapahtuivat leirin läheisyydessä, ja niissä oli kyse käsiksi käymisestä ja kuristamisesta, joista ei tullut vakavia vammoja. Purkutilanteessa yksi henkilö otettiin kiinni poliisin vastustamisesta ja kaksi niskoittelusta" -Wikipedia

Eli poliisi ilmoittaa, että purkakaa tuo leiri, se on yleisen turvallisuuden vastainen. Sitten odotettiin 10 päivää tapahtuuko mitään ja lopulta tuli iso poliisioperaatio tyhjentämään leirin. Tämä siitä huolimatta että leirin jäsenet olivat ilmeisesti pahoinpidelleet ihmisiä. Tähän mennessä nuo Elokapinan tyypit eivät ole tehneet mitään tuohon verrattavaa.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nyt on uutinen, että anarkistit ja poliisi olisivat sopineet leirin siirtymisestä Unioninkadulle. En vaan ymmärrä, miksi kadulle? Miksei voi olla kadun vieressä?
 

A Siente

Jäsen
Koskeeko tämä kaikkia mielenosoituksia kaikkialla? Eli jos mielenosoitukset määrättäisiin laittomiksi niin puolustaisit valtion oikeutta pamputtaa mielenosoittajia? Jos nuo mielenosoittajat eivät kenenkään kimppuun käy tai muuten häiritse ihmisten toimintaa merkittävästi niin mikä siitä tekee laitonta? Tai miksi sen pitäisi olla laitonta?

Tuli muuten mieleen Suomi Maidan ja se miten suotuisasti poliisi tuota katsoi.
"Leiri purettiin suurella poliisioperaatiolla 26. kesäkuuta 2017. Purkuratkaisuun päädyttiin, koska poliisi katsoi leirin olevan välitön vaara yleiselle turvallisuudelle. Poliisi oli kymmenen päivää aiemmin antanut Suomi Maidan -ryhmälle poistumismääräyksen turvallisuuden ylläpitämiseksi. Mielenosoituksen järjestäjä ei kuitenkaan pystynyt noudattamaan määräystä, sillä muutamaa leirin mielenosoittajaa epäiltiin kaikkiaan kolmesta erillisestä ohikulkijoiden pahoinpitelystä purkua edeltäneen viikonlopun aikana. Pahoinpitelyt tapahtuivat leirin läheisyydessä, ja niissä oli kyse käsiksi käymisestä ja kuristamisesta, joista ei tullut vakavia vammoja. Purkutilanteessa yksi henkilö otettiin kiinni poliisin vastustamisesta ja kaksi niskoittelusta" -Wikipedia

Eli poliisi ilmoittaa, että purkakaa tuo leiri, se on yleisen turvallisuuden vastainen. Sitten odotettiin 10 päivää tapahtuuko mitään ja lopulta tuli iso poliisioperaatio tyhjentämään leirin. Tämä siitä huolimatta että leirin jäsenet olivat ilmeisesti pahoinpidelleet ihmisiä. Tähän mennessä nuo Elokapinan tyypit eivät ole tehneet mitään tuohon verrattavaa.

Minkä takia elokapina ei voi mennä samalle paikalle? Tai muualle kuin vilkkaalle kadulle. Aiheuttavat ihan turhaa vastakkainasettelua tällä pelleilyllä. Tämä menee kohta siihen, että minäkin voin kerätä parikymmentä kaveria ja tehdä leirin autotielle. Siihen kyltti pystyyn, että ollaan ympäristön puolesta.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Minkä takia elokapina ei voi mennä samalle paikalle? Tai muualle kuin vilkkaalle kadulle. Aiheuttavat ihan turhaa vastakkainasettelua tällä pelleilyllä. Tämä menee kohta siihen, että minäkin voin kerätä parikymmentä kaveria ja tehdä leirin autotielle. Siihen kyltti pystyyn, että ollaan ympäristön puolesta.

Onko se vaan ympäristö, jonka puolesta saa tukkia teitä vai saako tien tukkia vaikkapa maakuntaveroa vastustaessaan. Tämän ekokapinan salliminen avaa Pandoran lippaan, samalla logiikalla tien saa tukkia melkein mitä tahansa vastustaessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös