Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 942 537
  • 81 126

Rauta85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Valtion ja kuntien työntekijät jatkavat töissä oli homma mikä tahansa, yt-ilmoituksia ei näy.
Suomen suurimman hotelliketjun Scandicin pomot tekivät näkyvän eleen leikkasivat palkkojaan 20%, pistivät itsensä lomalle ja sen jälkeen lomautukselle kun ketjussa pidetään YT:t.
MIlloin tätä nähdää julkisella puolella?
Yksityinen puoli on jo nyt ihan polvillaan ja vaikutukset ovat hirveitä, niin iso ettei siinä muutama sata tai edes tuhat säästettyä yli 80v ihmishenkeä korvaa noita menetyksiä ikinä.

Työn määrä vähenee koronaviruksen takia – Vihdin kunta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut
Kyllä näitä näkyy jo ja koskee siis ihan yhtälailla julkista puoltakin.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on kyllä sellaista pseudodadaa, että huhhuh. Ei kerta kaikkiaan päätä eikä häntää.

Ei tämä ole riskiryhmien tauti, vaan nykytietämyksen mukaan kenellekään meistä maailmassa ei ole valmista suojaa tautia vastaan. Vain sairastamalla viruksen elimistö löytää ja keksii tavan suojautua.

Suurimmalle osalle meistä näin myös tapahtuu. Niin myös riskiryhmäläisille: yli satavuotiaille, syöpää sairastaville ja diabetespotilaille.

Kaikista sairastuneille pienelle osalle kehittyy keuhkokuume. Myös aivan perusterveille. Tämä tekee Koronasta niin vaarallisen, sillä molemminpuolinen keuhkojen tulehdus estää tehokkaasti hengittämisen. Hyvässä taoauksessa tässä vaiheessa keho löytää tavan taistella virusta vastaan ja parantuminen voi alkaa.
Pahimmassa tapauksessa keho kamppailee siihen vaiheeseen, että keuhkohuokoset tulevat täyteen vettä ja ilman tehohoidossa käytettävää hengityskonetta ihminen menehtyy.
Edellenkin kaikki nämä oireet voivat osua perusterveelle 30-vuotiaalle himourheilijalle tai niiltä voi välttyä vaikka olisi 85-vuotias 200-kiloinen diabeetikko-ketjupolttaja.

Tällainen puheet, mitä täällä lukee on jo sellaisia, että sata vuotta sitten eläneet eugeniikkatutkijat olisivat ylpeitä. Nyt kysytään ihmisten arvomaailman perään - pelastetaanko talous vai terveys? Molempia ei voida.

Siis eikö edelleenkin tuo esimerkkisi 85-vuotias ole selviytymisessä eri viivalla tuon kolmekympisen kanssa? Sen pystyn ostamaan, että taudin vakavaan versioon sairastuu ihmisiä kaikista ikäryhmistä, mutta kai sillä yleiskunnolla edelleen jotain tekee. Eli nuorempien kohdalla nuo taloudelliset kustannukset (jos joudutaan pidemmille tehohoitojaksoille, sekin voidaan jossain vaiheessa todeta tilastoista, paljonko siellä nuorempia ikäluokkia oli) on se isoin juttu, jonka takia tässä on toimenpiteisiin ryhdyttykin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt kun täällä mennään välillä korkealta ja kovaa niin heitellään ilmaan taas tyhmiä itseltä... niihin väki onkin jo tottunut =).

Nyt kun sairaaloissamme tulee päivittäin kuolleita, niin miten helposti voidaan ns. määritellä että kuoliko potilas juuri tuohon Koronaan vai johonkin perus sairauteen?
Oletetaan tietenkin, että hänellä on ollut "niitä oireita"?

Saadaanko ruumiin avauksella muka selvitettyä että joo sä nyt kuolitkin just Koronaan, etkä siihen että sun maksas ei vaan kestänyt 30 vuoden päivittäin harjoiteltua juomista tai keuhkos petti kun vedit Colt:ia 2 askia päivässä?


Noita Korona kuolemia varmasti tulee, mutta mun mielestä olisi hyvä, jos mahdollisimman paljon kuolemista voitaisiin oikeasti tilastoida juuri tuohon Koronaan? Lisäksi olisi hyvä sitten tilastoida ns yksityiskohtaisesti juuri nuo mahdolliset perussairaudet ?


Itsekkin ihmettelen edelleen sitä, että miksi baarit saavat olla auki? Pitämällä noita baareja yöllä auki, altistetaan suurehko määrä ihmisiä mahdolliselle tartunnalle. Tietenkin se on jokaisen oma valinta meneekö sinne vai ei, mutta joku menee kuitenkin.

Nyt kun yrityksillä tulee olemaan vaikeaa, niin ois testin paikka vaikka ruokaravintolalle... 500 ensimmäiselle takeway -annoksen ostajalle kaupan päälle ämpäri....
Sulla ois varmaan jono ovella jo ennen avaamista...
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tämä on kyllä nyt ihan helvetisti kiinni siitä, että miten me ihmiset itse noudatamme näitä määräyksiä. Määräyksinä minä ne ainakin otan tässä tilanteessa. Tietenkään viruksen käyttäytymistä ei voi ennakoida, ja jos tämä pystyy mutatoitumaan tai sieltä tulee joku toinen ja kolmas aalto, niin sitten... no sitten me ollaan kusessa.

Mutta se, mitä tässä nyt voi tehdä on se, että jokainen omalta kohdaltaan noudattaa noita määräyksiä ja ihan oikeasti ottaa ne tosissaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aika vauhdikkaasti olisi ihmiskunta kadonnut, jos naisen maksimi lapsimäärä olisi 2.

Noh, evoluutio on ihmeellinen. Jotkut eläimet ovat pysyneet pusertamaan itselleen kokonaan uuden suojavärin vain muutamassa sadassa vuodessa. Miksi ihminen ei voisi kymmenissä tuhansissa vuosissa muuttua lajina niin, ettei ylikansoittuminen ole yksinkertaisesti mahdollista.

Samalla vähenisi naisten sortaminen/pakottaminen köyhissä maissa, jos "luontoäiti" puuttuisi peliin. Ehkäisyä ei ole siellä ns.keksitty, kun ei ole haluttu keksiä.

Täällä paremmin menevissä maissa sitten taas voidaan rykäistä 3,4,5,6,7,8 (ja vielä enemmänkin joissain tapauksissa) lasta perheeseen, jossa ei monessa tapauksessa pystytä edes niistä 1-2 huolehtimaan täysillä. Enkä nyt puhu rahasta, vaan ihan ajasta ja asenteesta. Täysin järjetöntä se, että lapsia pystyy saamaan niin paljon kaikkialla.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Edellenkin kaikki nämä oireet voivat osua perusterveelle 30-vuotiaalle himourheilijalle tai niiltä voi välttyä vaikka olisi 85-vuotias 200-kiloinen diabeetikko-ketjupolttaja.

Tällainen puheet, mitä täällä lukee on jo sellaisia, että sata vuotta sitten eläneet eugeniikkatutkijat olisivat ylpeitä. Nyt kysytään ihmisten arvomaailman perään - pelastetaanko talous vai terveys? Molempia ei voida.
Voivat toki mutta mikään tämän hetken tilasto ei tue, että näistä tulisi merkittävästi vakavia tartuntoja perusterveelle alle 50v ihmisille.
Tässä kysytään sitä mitä priorisoidaan tätä joudutaan jo nyt tekemään kaikkialla niin miksi tämä tilanne olisi erillainen?
Onko se muutama sata tai pahimmassa tapauksessa joku tuhat yli 80v ihmisen eliniän jatkaminen muutamalla vuodella niin iso juttu, että sen takia on varaa laittaa yli puolet Suomen taloudesta siihen jamaan ettei tämän jälkeen ole enää varaa pitää tämän tasoista hoitoa?
Vaikka on täysin poikkeuksellinen tilanne niin silti jokaisella ihmishengellä on oltava se kriittinen hinta jonka yli siihen ei enää kannata panostaa enempää vaan suojata niitä muita.

Jos nimittäin talous romahtaa täysin kuten nyt vakavasti näyttää niin seuraavan aallon tullessa tämä ei ole enää ihmisille ykkösjuttu kun oman elämän kannalta merkittävät asiat elinkeino, tulot, mahdollisesti asunto yms. ovat menneet.
Silloin ei riitä enää ymmärrystä sille, että suojellaan kovasti ihmisiä joiden "tuotto" on miinuksella.
Se, että yli 80v kuolee on luonnollinen juttu jos tämä tauti nyt vie heitä merkittävästi enemmän kuin normaalina vuotena kuolisi niin ei sen estämiseen kannata tiettyä pistettä enempää tuhota muuta elämää.

Kyllä näitä näkyy jo ja koskee siis ihan yhtälailla julkista puoltakin.
Hyvä, että näkyy nämä vaan pitäisi tehdä nyt ympäri Suomea ellei tätä henkilöstöä pistetä kuljettamaan ruokaa vanhuksille yms.

Mutta silti hallituksella ei näytä olevan halua poistaa lomautuksista ja irtisanomisista karenssia tällä hetkellä se poistaisi monta tragediaa, samoin ottamalla Ruotsista mallia näiden karenssi yms. tapausten osalta, että valtio maksaa merkittävän osan palkoista.
Nyt tuhotaan työtä tekevän väestön elinkeino mutta heille ei tarjota mitään.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vau, hienoa tiedettä tämän tiimoilta kyllä tehdään. Tutkimus, jossa Helsingin yliopiston Vapalahtikin mukana, ilmeisesti keksinyt tavan päästä käsiksi todellisiin tartuntamääriin testaamalla ihmisiä "jälkikäteen". Kuolleisuus voidaan siis selvittää mikäli testaus on käytännössä mahdollista ja sitä aletaan toteuttaa. Kannattaa lukea tieto ao. twiittiketjusta suoraan hevosen sijasta minun tai jonkun journalistin tiivistelmän sijaan.

Esitetäänpä että immuniteetin omaavien verta voitaisiin hyödyntää hoidoissa.



 

Zale

Jäsen
E-Koreassa oli vissiin tyyliin viime vuonna käyty tällaista skenaariota läpi ja valmistauduttu, eli ihan tuoreet suunnitelmat sattumalta. Ja valmius.

2 vuotta sitten who myös ennusti jotain tällaista.

 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
2 vuotta sitten who myös ennusti jotain tällaista.


Tuli bongattua toi jo viikonloppuna. Ihan hyvä kirjoitus. Kannattaa kyllä lukea
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
No siellä on taustalla tasan yhtä realistiset arviot ja laskelmat kun toisella palstaveljellä joka laskeskeli 36 000 massakuolemia meidän vanhuksille. Tunteisiin tuollainen höpöhöpö ei mene, enemmän aiheuttaa naamapalmua. Kun heitellään jotain 100+miljoonan kuolleisuuksia varmana tietona ei voi kuin ihmetellä tätä parin kirjoittajan totaalista putkinäköä.

Ilmeisesti viittaat tällä minun tekstiini. Huomaan ettet ymmärtänyt edes vähää alusta.

Laskelmani olivat ennen Suomen tekemiä toimia, jos Suomi lähtisi tavoittelemaan laumaimmuniteettiä eikä testaisi eikä sulkisi kouluja, katkaisisi lentoyhteyksiä ja muuta liikkumista. Varsinkin siihen, että piikki olisi ollut niin jyrkkä, että tehohoitopaikat ja hengitystä avustavat laitteistot olisivat loppuneet kesken pahimmillaan päivissä kun se piikki olisi osunut kohdille.

Nyt vielä puuttuu testaus, jolla pystytään aktiivisiin paikallisiin koviin toimiin tilanteen vallitessa.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomessa eletään jotenkin ihan eri maailmaa tämän kanssa kuin muualla jopa Ruotsissa ollaan askeleita edellä. Italia kun antoin 11 miljardia euroa elvytykseen yrityksille ja yksityisille henkiköille muun muassa lainanlyhennyksiin, lämmityksen ja sähkön ilmaisiin jaksoihin, niin Suomen päättäjät jähmettyivät täysin. Täällä kun kansalta kerätään kaikki rahat veroina eikä juuri mitään ylimääräistä saa takaisin. Terveystalokin ilmoitti että koronatesti maksaa 195 euroa, tietääkseni se ei missään muualla maapallolla maksa mitään. Suomi on yksi pahimmista kansalaistensa kiskureista. Suomessa ei haluta tunnustaa asiaa koska siinähän kävisi että valtion pitäisi jopa antaa kansalaisille takaisin.

Ei helvetti mitä settiä. Aivan varmasti korona-testi maksaa muuallakin yksityisellä tehtynä. Eri asia sitten kuka sen maksaa.

Koronan leviäminen on myös pikkuisen edellä meitä Italiassa, siellä on oikeasti aivan helvetin huono tilanne ja käytännössä kaikki jouduttu vetämään kiinni. Totta helvetissä siinä joutuu elvyttämään. Täällä ei ole vielä suljettu yhtään mitään ja jo kitistään elvytystä. Ruotsi myös Suomea edellä ja epidemia-vaiheessa, luonnnollisesti toimet erilaisia.

Mene jonnekin vitun persuketjuun inisemään veroista.


Suomi antoi 5 miljardia elvytykseen josta osa jopa epäsuorasti. Ruotsi antoi 28 miljardia euroa. Tästä juuri puhuin, kuulemma jotain helvetin settiä. No tässä sama suomeksi tänään aamulla:

 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vau, hienoa tiedettä tämän tiimoilta kyllä tehdään.
Itse lasken optimismini koronan osalta tämän varaan, eli sen verran isolla panostuksella tiedeyhteisö globaalisti on tämän asian kimpussa, että uskon helpotusta koronatilanteeseen olevan luvassa jo ennen kesää ja se tulee varmasti vaiheittain ja eri muodoissa. Eli saadaan pikatestejä, erilaisia lääkeyhdistelmiä, jolla voidaan suojella keuhkoja ja rajoittaa täten tehohoitoa vaativien määrää ja lopulta varmasti löytyy myös rokote.

Toinen asia on sitten globaalista lamasta selviäminen ja se kulkee omaa polkuaan. Osa selviää hyvin ja jopa menestyy lama-aikana, osaan iskee kovaa. Paljon näkee virheellistä kommentointia sen suhteen, että hallitus radikaaleilla toimillaan ajoi Suomen lamaan, mutta kyllähän asia valitettavasti on niin, että vaikkei Suomi itse olisi tehnyt mitään rajoituksia koronaan liittyen, niin talous olisi pysähtynyt silti melkolailla totaalisesti, jonka lisäksi käsissä olisi ollut terveydenhuollon kestokykyä koetellut tautiepidemia. Tokihan nämä liikkumisrajoitukset yms. osuu kovaa tietyille toimialoille - kuten vaikkapa SM-liigaan, mutta kyllähän esim. valmistavan teollisuuden yt-neuvottelut ja varautuminen lamaan johtuu ihan muusta kuin kotimaan koronatoimista.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Laitan tähän kirjoituksen, johon törmäsin facessa. Tekstissä käydään läpi viruksen testaamiseen liittyviä haasteita. Tekstin on korostanut Jaana Wessman. Tässä linkki alkuperäiseen tekstiin.
Teksti on kohtuu pitkä, enkä viitsinyt sitä tänne jakaa sellaisenaan. Mutta suosittelen vilaisemaan.
Erittäin hyvä kirjoitus tuolla linkkisi takana. Piti oikein nostaa vielä kerran ylös ennenkuin se hukkuu viestitulvaan. Suosittelen tuon jutun lukemista etenkin niille, jotka vaativat lisää testejä.

Jotain positiivistakin, ilmeisesti Kiinassa ei ole vuorokauteen todettu yhtään uutta koronatapausta.
 

Jeffrey

Jäsen
Jotain positiivistakin, ilmeisesti Kiinassa ei ole vuorokauteen todettu yhtään uutta koronatapausta.

Korjataan, että Kiinassa ei ole todettu yhtään uutta koronatapausta, jossa tartunta olisi saatu Kiinassa. Uusia tautitapauksia on löydetty reilu kolmisenkymmentä. Joiden uskotaan tulleen Kiinan rajojen ulkopuolelta.

Näin siis mikäli kiinalaisia on luottaminen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotain positiivistakin, ilmeisesti Kiinassa ei ole vuorokauteen todettu yhtään uutta koronatapausta.

Nyt Kiinan täytyy vain pitää tarkkaan huolta että uutta aaltoa ei pääse tunkeutumaan maahan ulkopuolelta. Eli matkustusliikenne pidetään poikki pandemian loppuun. Muutoin homma alkaa sielläkin jossain kohtaa alusta.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Jotain positiivistakin, ilmeisesti Kiinassa ei ole vuorokauteen todettu yhtään uutta koronatapausta.
Kiinassa eilen 34 uutta tapausta, mutta tosiaan tuolla pahiten kärsineessä Wuhanissa on tullut eilen 0 uutta tapausta.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Nyksäni eksä, joka on THLssä tutkimusanalyytikkona, oli määrätty täältä maakunnasta Helsinkiin hommiin määrittelemättömäksi ajaksi, just noihin koronatestaus/tutkimushommiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Korjataan, että Kiinassa ei ole todettu yhtään uutta koronatapausta, jossa tartunta olisi saatu Kiinassa. Uusia tautitapauksia on löydetty reilu kolmisenkymmentä. Joiden uskotaan tulleen Kiinan rajojen ulkopuolelta.

Näin siis mikäli kiinalaisia on luottaminen.
Joo, näin näyttää olevan. Lukaisin jutun liian hätäisesti. Kiitti korjauksesta.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Korjataan, että Kiinassa ei ole todettu yhtään uutta koronatapausta, jossa tartunta olisi saatu Kiinassa. Uusia tautitapauksia on löydetty reilu kolmisenkymmentä. Joiden uskotaan tulleen Kiinan rajojen ulkopuolelta.

Näin siis mikäli kiinalaisia on luottaminen.
Viimeisin lauseesi on se tärkein. Myös luotto venäläisiin on tällä(kin) hetkellä aika nollissa.
 

Uncle Leo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat altavastaajille
Itsekkin ihmettelen edelleen sitä, että miksi baarit saavat olla auki? Pitämällä noita baareja yöllä auki, altistetaan suurehko määrä ihmisiä mahdolliselle tartunnalle. Tietenkin se on jokaisen oma valinta meneekö sinne vai ei, mutta joku menee kuitenkin.

Nyt kun yrityksillä tulee olemaan vaikeaa, niin ois testin paikka vaikka ruokaravintolalle... 500 ensimmäiselle takeway -annoksen ostajalle kaupan päälle ämpäri....
Sulla ois varmaan jono ovella jo ennen avaamista...

Itselle tulee mieleen kaksi syytä. Ensimmäisenä tällainen inhimillisyyteen vetoavampi eli annetaan ihmisille mahdollisuus ruokailuun kaiken tämän keskellä, mutta lähempi tarkastelu tekee tuon syyn kestämättömäksi, juurikin tartuntamahdollisuuksien takia. Toinen syy taas puolestaan on, että jos valtio määrää ravintolat (ja kuntosalit) kiinni, niin tällöin yritysten on mahdollista saada korvausta vakuutusyhtiöiltä. Mutta niin kauan kun sulkeminen on vain suositus eikä määräys, niin yrittäjillä on kaikki kustannukset kontollaan. Ja vakuutusyhtiöt kiittävät.

Tai näin olen ainakin muutamasta haastattelusta ymmärtänyt että yrittäjät saisivat edes jotain korvauksia jos valtio määräisi liikkeet kiinni, nyt he joutuvat vain kituuttamaan takeaway-tuloilla.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Vahvasta kuolemapelosta kärsineenä, ensimmäisen kerran elämässäni alan jo kohta päätyä itsemurhan kannalle. En vain halua todistaa, että perheenjäsenilleni tapahtuisi mitään ikävää, etenkään tällä tavalla (epidemia). Olen ollut huono käsittelemään pieniäkin asioita elämässäni, jotka aiheuttaneet jo kovaa stressiä. Psyyke on romahtamaisillaan, puolet päivistä menee jo itkiessä hysteerisesti, yritän välttää tosin tätä porukoiden läsnäollessa.
Joko apua on haettu ja sitä toivottavasti saatu?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Korjataan, että Kiinassa ei ole todettu yhtään uutta koronatapausta, jossa tartunta olisi saatu Kiinassa. Uusia tautitapauksia on löydetty reilu kolmisenkymmentä. Joiden uskotaan tulleen Kiinan rajojen ulkopuolelta.

Näin siis mikäli kiinalaisia on luottaminen.

No eipä tässä kai muuta voi kun luottaa. Tuntuisi hassulta jos he ns. juksaisivat.
Eiköhän tässä nyt haeta kaikkien yhteistä etua että homma saataisiin kuriin
 

Baldrick

Jäsen
Kiinassa eilen 34 uutta tapausta, mutta tosiaan tuolla pahiten kärsineessä Wuhanissa on tullut eilen 0 uutta tapausta.

Kiinalaisia on ympäri maailmaa miljoonia ja nyt he sairastuessaan laskevat, että lompakkoystävällisempää vetää burana ja tulla Kiinaan ilmaisen hoidon perässä. Toki moni myös tulee muutenkin turvaan Kiinaan nyt, kun täällä tartunnat on saatu haltuun. Näiden joukossa sitten mahdollisesti tietämättään taudinkantajia myös. Nythän Peking ja Shanghai käsittääkseni kattavat valtaosan näistä tartunnoista ja juuri siksi, kun niihin lennetään eniten.
 

Jeffrey

Jäsen
No eipä tässä kai muuta voi kun luottaa. Tuntuisi hassulta jos he ns. juksaisivat.
Eiköhän tässä nyt haeta kaikkien yhteistä etua että homma saataisiin kuriin

Kyllähän he yrittävät esimerkiksi kieltää, että tauti olisi lähtenyt leviämään Wuhanista. Toki, ymmärrän senkin näkökannan, että ilman todellisia todisteita ei saisi syytellä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
No eipä tässä kai muuta voi kun luottaa. Tuntuisi hassulta jos he ns. juksaisivat.
Eiköhän tässä nyt haeta kaikkien yhteistä etua että homma saataisiin kuriin
Kiinan lukemat ovat varmasti laskussa mutta nuo nykyisetkään lukemat eivät todellakaan ole paikkansa pitäviä kun siellä kiistettiin ongelmat niin pitkään kun oli mahdollista.
Lisäksi yritetään kovasti kiistää se, että tauti olisi ylipäätään sieltä edes lähtöisin vaikka kaikki hyvin vahvasti siihen viittaa.

Kiinaa ei kiinnosta kuin oma etu se selvä ja sen takia siellä ollaan kovasti jo kilpeä kiillottamassa sen suhteen saavatko lääkityksen kehitettyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös