• 271 006
  • 1 069

Ben Marco

Blackhawks
Hieno matsi mestareiden kesken. Maalivahtipeli varsinkin upeaa katseltavaa. Muutamassa tilanteessa molempien jengien puolustus myös jeesasi kassareita ihailtavalla tavalla. Pari yv-uunia tänään, mutta tuon Remen mainitseman coren tylsyyden ohella selkeä osa-alue mihin olisi suotavaa saada parannusta. Tänään kaksi tosiaan sisään, mutta aivan liigan häntäpäässä ollaan Power Playn osalta. Täytyy nyt kuitenkin todeta tähän että ei tuo joukkueen kemia ole mitenkään huonossa jamassa. yksikään jengi ei ota helppoja pisteitä, poislukien jotkut totaaaliset off-nighterit koko joukkueelta. Anisimov näyttää nyt maalintekemisen nälkää ja toivottavasti muut seuraavat perässä. Puolustukselta hyvä matsi tänään. Pinkkujen ainokainen sisään meidän ylivoiman aikana kun muuten harmittoman näköinen rysty muutti suuntaa Keithin lavan kärjestä. Jopa Seabs pärjäsi tänään mallikkaasti. Murphyltä kivulias blokki selkeässä maalipaikassa. Voittoputki!

reme

-Chicago Blackhawks-
Hieno peli ja voitto, saatiin hyviä paikkoja ja ainakin kolme kutia meni tolppiinkin. Pittis kaatui kahdeksannen kerran putkeen. Puolustus osoitti taistelutahtoa ja hienoja blokkeja nähtiin pitkin peliä. Kauden paras pelaajamme oli jälleen huikeassa iskussa Corey Crawford.

Anisimovin nälkäinen ote pitäisi saada tartutettua nyt muihinkin pelaajiimme, nälkäisin hyökkääjä jo useissa peleissä peräkkäin. Anisimov on tehnyt yhdeksän kaappia viimeiseen kymmeneen peliin ja hänellä on myös neljä voittomaalia. DeBrincat nousi syöttönsä avulla joukkueemme pistepörssin kakkoseksi heti Kanen jälkeen kolmellatoista pisteellään. Nyt olisi muutama päivä vapaata ja sitten Tampa vastassa vieraissa.

Ramchester

TPS
Pitkästä aikaa peli, jota pystyi katsomaan ilman vitutusta. Core edelleen tehotonta, mutta jos muut tekee voittoihin tarvittavat maalit, niin mennään näillä.

Malkin pääsi kyllä tahallisesta Cindyn päälle ajosta liian helpolla. Ryssältä olisi pitänyt ruuvata pää irti, mutta ei ole Tootoota tai muutakaan sopivaa enää rosterissa, niin ei voi mitään.

Duncanilta vahva peli. Oman maalin edessäkin ihan mies paikallaan. Ei enää pelkällä katseella seuraamista ja pujottelukeilana toimimista, mitä alkukausi on tarjonnut. Olisiko ollut jotain loukkaantumista taustalla...

Toivottavasti homma jatkuu samanlaisena ja nimimiehetkin alkaisi saada paikoista sisään. Ryhtiliike otettu!

reme

Ensi yönä vastassa olisi Tampa Bay. Tampan ykkösketju on väsännyt tällä kaudella 27 maalia ja 68 pistettä. Chicagon vastaavat numerot ovat 17 maalia ja 36 pojoa. Katsotaan miten tuossa haasteessa käy.

repe_joke

Anaheim

Kait siinä Tampan ykkösketjussa kolmaskin lenkki on? 27 maalia ja 68 pistettä kun on Stamkosin ja Kucherovin lukemat.

reme

Hyvä havainto, haaste on sitten entistäkin suurempi pitää tuo kenttä poissa pahanteosta.

vetoo

Slovakia, Bolts
NY Islanders sai oikeastaan ensimmäisenä joukkueena varjostettua Tampa Bayn ykkösketjun kunnolla viime viikonlopun pelissä. Etenkään Kutsherov ei saanut lainkaan ylimääräistä tilaa, kun Islanders-pelaajat olivat jatkuvasti iholla. Tässä on mielestäni yksi kulminaatiopisteistä. Jos Kutsherov menettää pelihuumorinsa (väkinäistä puskemista kiekon kanssa, huonoja ratkaisuja pelivälineen kanssa etc.) tuon takiaistoiminnan takia, Chicago saa tylsytettyä merkittävän syömähampaan Boltsilta. Mutta se siitä, jätän tähän ketjun täyttämisen turhalta offtopicilta.

Lico

Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ensimmäinen erä loistava, toinen erä meh ja kolmannen erän alkajaisiksi seonnut läppärini päätti suoraan siirtää aivan loppuun, jossa Foley kertoo ottelun päättyneen Tampan voittoon. Piste kuitenkin kotiin.

Anisimov erinomainen, Kanelle kaksi rysää. Schmaltz hyvä, Forsling kaksi erää ainakin hyvä ja sillain. Ykkösketju edelleen hyvä, mutta tarttis nyt pari onnistumista.

Positiivista paljon.

Largo

Kolmas erä oli ihan hyvää Hawksilta. Jatkoajalla Kane sai läpiajon, mutta ei hattu maistunut. Vähän myöhemmin sitten Scmaltz huitoo itsensä boksiin ja näyttävän syöttökuvion päätteksi Point niittaa voittomaalin.

Hawk #22

Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Tuollaisen ensimmäisen erän jälkeen olin todella pettynyt tappioon, vaikka piste Tampalta onkin hyvä suoritus. Ylivoima oli aivan loistavaa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä kiekko ei enää liikkunut ihan samaan malliin, mikä näkyi tehoissa. Ykkösketju saatiin onneksi pidettyä hyvin pimennossa tasakentin, joten tästä puhtaat paperit puolustukselle.

Anisimovin ketjulta hyvä peli, DeBrincat ja Forsling oli todella hyviä. Toewsin ketjulla tosiaan pari paikkaa, mutta ei maistunut. Ongelma on tällä hetkellä hyökkäyksessä Sharpin ja Hartmanin tekeminen. Ihan hyvää työntekoa, mutta käytännössä kaikki maalipaikat tulevat DeBrincatin oivalluksista, joista tosin kumpikaan ei pysty ratkomaan. Mitenhän saisi nämä miehet pelaamaan vähän tehokkaammin..

Loppukaneettina vielä, että Keithiltä ja Murphylta vihdoinkin ihan ok pelit. Toivottavasti parantavat entisestään kun kausi etenee.

Artturenos

Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Katselin pelin ja minusta näytti myös hyvälle. DeBrincat ja etenkin Schmaltz ovat todella hyviä pelimiehiä mistä todella pidän paljon. Sitten tullaan negatiivisiin havaintoihin, Saad ei ole kyllä oppinut Columbuksessa ainakaan yhtään paremmaksi syöttäjäksi. Hartman on yhä edelleen sama turhakkeen oloinen pelaaja, joka offensiivisesti on aika meh. Hartman kyllä on profiililtaan minusta aika puhdas nelosen jyrä, mutta toivotaan että olen väärässä.

Tässä joukkueessa kuitenkin on ihan näyttävään vauhdikkaaseen peliin kykenevä runko kun taitoa ja luisteluvoimaa on paljon.

reme

Hyvä matsi Chicagolta, vaikka kahden maalin johto jälleen sulikin yhteen pisteeseen. Hyviä paikkoja saatiin luotua jälleen. Forsling on nousussa ja Franson on hyvä etenkin ylivoimassa. Peli on parantunut ja se on hyvän merkki.
Sharp on ihmeän aneeminen, olisiko Hinostrozan aika koittaa vaikka hänen paikallaan. 88 ja 15 olivat joukkueen parhaimmistoa yhdessä Crawfordin kanssa. Saad on kirjattava 21 ottelun jälkeen ehdottomasti myös pettymysten joukkoon kymmenellä pisteellään, eikä kapteenimmekaan saa puhtaita papereita alkukaudesta.
Jossakin vaiheessa kuviteltiin että Krugerin ja Hjalmarssonin jättämiä aukkoja on vaikea paikata etenkin alivoimassamme. Mutta yllättäen alivoimammehan porskuttaa ilman heitä paremmalla tasolla kuin vuosiin.

Artturenos

Tuli kyllä kirjoitettua Hartmanista hieman turhan ankaraan sävyyn. Hyvä pelaaja mutta välillä hieman sellainen mennään 100 lasissa ilman sen kummempaa ajatusta. Saadissa taas on paljon hyvää pelaajana, mutta ärsyttää välillä kun nuo hänen syötöt näkee 2 sekunttia ennen kun ne irtoavat lavasta, ja tällä aikaa vastustaja on jo monesti lukenut tuon siirron. Kaverit kun tätä palstaa google translatella lukevat, niin ensi yönä Saad syöttelee 0+5 ja Hartman mättää 5+0 Saadin syötöistä.

Edit- ja niinhän se Saad lähetti viestiä, että mitä ihmeen syöttöjä kun laukauksia ja maaleja.

Lico

Ihan kohtalainen esitys, yksi parhaimpia avauseriä koko kauteen. Isoille pampuille maaleja sekä tietysti Haydenille, joka vain jatkaa vastustajien rankomista. Nelosketjun tekeminen on jatkuvasti hyvää, en tiedä onko optimaalisinta, mutta ainakin suurella sydämellä.

Schmaltzilta kamala peli. Pelottavaa kuinka selkäytimestä tuo jatkuva syötön hakeminen tulee, Rockfordiin pariksi matsiksi laukomaan.

reme

Ehdottomasti ensimmäinen erä oli kauden parasta, nähtiin suorastaan dominoiva Blackhawks. Hyvä peli kokonaisuutenakin ja pisteet kotiin. Toewsilta nähtiin erikoinen yhden käden maali. Kyllä peli on mennyt eteenpäin kokonaisuutenakin kun katsoo vaikka useampiakin viime pelejä.

Lico

Kyllä peli on mennyt eteenpäin kokonaisuutenakin kun katsoo vaikka useampiakin viime pelejä.

Nimenomaan näin. Tuntuu, että peli on huomattavasti simppelimpää ja varsinkin laukauksia satelee jatkuvasti. Peli on enemmän ja enemmän dump & chase-tyylistä, voiko sillä menestyä? Ei ehkä, mutta mielummin mä katson tämmöistä kuin sitä, että hakemalla haetaan syöttöä syötön perään, joka ei tällä materiaalilla ehkä ole se optimaalisin tapa pelata ainakaan tällä itseluottamuksella. Toki Blackhawks edelleen keskialueen ylittää kiekolla jos tilaa on, mutta ei se huono päätös ole mennä Edzon sanoin töihin päätyviivan taakse.

Artturenos

Näyttäähän tuo hyvältä. Joukkue on erittäin jalkava pystyy sillä kyllä viemään vastustajalta tilan ja ajan pois. Panthers kyllä oli vastustajana aikalailla surkea. Huonosti menee Floridassa, aivan liian kapea materiaali. Floridan valmentaja kyllä myös munasi tuon homman lähtemällä peluuttamaan sitä yhtä ainutta kunnollista kenttää Anisimovin kenttää vastaan. Tuloksena tuosta Toewsin kentän jäätävä dominointi heti ensimmäiseen erään, ja peli oli aikalailla siinä sitten. Siellä muutettiin sitten Floridan puolelta peluutusta toiseen erään, jonka jälkeen peli olikin tasaisempaa.

Lico

Kova viikko tulossa, seitsemään päivään viisi ottelua. Tästä kun kundit suoriutuvat hyvin eli ottavat neljä voittoa, alkaa omakin usko hieman herätä, vaikka otteet ovat olleet hyviä viime aikoina. Sen verran kovia vastustajia luvassa.

KimpisenKaner

Chicago Blackhawks, Jokerit
Neljä voittoa olis aika optimaalinen mutta itselle riittäis jos voitettais noi kolme centralin sisäistä matsia. Taas "yllättäen" todella tiukassa on nuo centralin pleijaripaikat, joten back to back voitot Dallasista maistuis tähän kohtaan. Huomasko kukaan muu tuossa Florida pelissä kun Sharp keihästi itsensä maalin takana avaus erän lopussa? Jotenkin surkuhupaisesti kuvasti Sharpin formia tällä hetkellä...

Artturenos

Ehkä nähnyt Hartmanilta liian vähän tuoreita pelejä, mutta ainakin nyt teki monta hyvää peliä. DeBrincant on oiva esimerkki pelaajasta, että pelaajan pituus ei tarkoita välttämättä pelaajan olevan kääpiö fyysisesti. Aika turhaa puhua pienestä pelaajasta vain sen pituuden takia, johan naisetkin sanovat, ei se pituus vaan paksuus. Viime pelin jälkeen uskalsin lyödä 300€ kiinni voitolle rampautunutta Ducksia vastaan, eikä tämä joukkue tällä kertaa pettänyt esityksellään.

Lico

Catille hattu, Schmaltzille, Sharpille, Saadille sekä Anisimoville ainokaiset. Hyvä matsi, joskin laadukkaista paikoista iskettiin kovalla prosentilla sisään. Mukava nähdä Sharpilla lentokeliä sekä Saad on jälleen keskellä tyypillistä striikkiään.

Ducks siipirikkoisella rosterilla aika vastaantulija ja tämä olikin viikolta se ns. selkeä pakollinen voitto.

Tänään Predators, Forsberg ilmeisesti maalilla.

Lico

Predatorsille 3-2 voitto, Wingelsille sekä Boumalle maalit.

Ensimmäinen erä erinomainen, hieman harmittaa #88:n erittäin huono tuuri sekä tietysti osaamattomuus avopaikoissa. Toinen erä alkoi Keithin tyhmällä jäähyllä, momentum kotijoukkueelle ja sitä kautta vielä kolmannessa erässä Josi vei kantrijoukkueen 3-1 johtoon. Kiri jäi vajaaksi valitettavasti, vaikka ihan hyviä tontteja saivatkin Blackhawks luotua. Parempaa tekemistä tuo oli kuin kertaakaan viime kevään sweepissä esimerkiksi.

Tekisi mieli kyseenalaistaa se toinen maali, mutta eipä se mitään muuta. Pöytäkirjassa tilanne on mikä on ja sillä mennään.

Dallasia vastaan sitten torstaina ja lauantaina.

reme

Pieni mörköhän noista predaattoreista meille on tainut tulla kun ei pystytty nytkään voittamaan. Mutta ei meidän peliesitystä muuten tarvitse hävetä. Kyllä Q vaikuttaa nyt löytäneen aika tasapainoiset pakkiparit. Yksi hassu seikka toki löytyy pakistossamme, meillä on varmaan liigan kallein kolmospari:) Seabrook cap hit 6,875 milliä ja Murphy 3,850 milliä.
DeBrincat nakuttelee kolmosesta ja yv:stä kovia lukemia ja on jo pistepörssimme kakkonen heti Kanen jälkeen 10+8 tehoillaan. Ja peräti yhdeksän hänen maaleistaan on syntynyt tasakentällisin. Kyllähän tuossa on hyvä heräte kärkiketjujen nimimiehille jotka eivät pysy suuremmilla minuuteilla mukana tuon junnun pistetahdissa.
Ja hienoa että nelosen raatajille on alkanut napsua tehojakin.

Lico

Starsille 4-3 voitto jatkoajalla hiukan epäselvän kotiesityksen myötä, maalit Anisimoville, DeBrincatille sekä Kanelle.

Epäselväksi tituleeraan ottelun siksi, että yllätyin täysin tuosta laukauksien määrästä. Olisin melkein voinut lyödä vetoa, että Blackhawks voitti laukaukset, koska näin puoleellisin silmin ottelu oli vähintään näennäistä kotijoukkueen hallintaa. Editoidaan tähän sen verran, että ilmeisesti ainakin amerikkalaisten kollegoiden mukaan olen tästä hallinnasta väärässä. No mutta, mielestäni ihan hyvä esitys joskin voitto oli napattavissa. Ehkä mun odotukset on sitten sen verran alhaalla, että olin tyytyväinen suurimmaksi osaksi illan suoritukseen. Vähän kyseenalaista tuomarityöskentelyä, josta harvemmin tulee edes mitään mainittua, mutta esimerkiksi Faksan rankkari oli mielestäni vähintään väärin tuomittu. Eniten tuossa kuitenkin harmitti se miten Crawford tuntui nukkuneen kyseisen rankkarin aikana ja tuo Elien osumakin oli vähän ylipelattu yleensä niin maagiselta läpiajojen handlaajalta.

Näitä oman divisioonan matseja pitäisi alkaa voittaa, vaikka ero kärkeen ei ole edes iso. Esimerkiksi viime kaudella ero Wildiin taisi olla parhaimmillaan päälle kymmenen pistettä, ohi mentiin ja reilusti, kunnes säästöliekki alkoi palaa. Urheiluromantikkona pidän myös ajatuksesta, että oltais pitkästä aikaa takaa-ajajina keväällä, sillä tässä joukkueessa on semmoista potentiaalia, jolle voisi sopia vastoinkäymisten kautta nousu voittoon alá Penguins toissa kaudella. Toki mielelläni katson Blackhawksin nimeä divarin kärjessäkin, mutta saitte varmaan pointin kiinni.

Muutama kommentti pelistä henkilökohtaisella tasolla, osittain myös mainintoja viime aikaisista otteista. Aivan pakko todeta, että on se kyllä aika helvetin erikoista, että ennen tätä kautta yhteensä 38 NHL-ottelua pelannut kaksikko Gustav Forsling - Jan Rutta pelaavat kuin mitkäkin kokeneet konnat ja vieläpä shutdown-roolissa. Aivan käsittämätöntä. Tuli kritisoitua Forslingia aiheesta viime kaudella eikä harjoituskaudellakaan näyttänyt sen erikoisemmalta, mutta ihan kuin olisi jonkun itseluottamusnapin vetänyt ja sitä kautta pelaa todellisessa hurmoksessa. Jatkuvasti maila oikeassa paikassa katkaisten syöttöjä sekä vastustajan hyökkäyksiä. Pelirohkea, tekee pieniä asioita oikein ja kiekon saadessaan näyttää jopa offensiiviselta dynamolta. Tuli aikanaan ylioptimistisesti ennustettua Gustavin olevan Keithin manttelinperijä aikanaan, nyt se ei ole enää edes niin kaukaa haettu ajatus. Ja kaveri on 21-vuotias. 26 minuuttia tänään peliaikaa, vau.

Jan Ruttalla tuli se heikko hetki tuossa kymmenen peliä takaperin ja vaikutti jo vähän siltä, josko alun hurmoksessa vaan veti mahtavaa alkukautta. No, kyllähän tsekki on NHL-puolustaja ja ihan kakkosparin kalibeeria. Tekee asiat oikein, liikkuu erinomaisesti ja hänelläkin on se kiekollinen taito olla offensiivinen uhka. Kyllähän tää kaveri kannattaa signata pitkään diiliin ja pitää sitä kautta vuosittainen rasite palkkakattoon maltillisena. Forsling sekä Rutta ovat suurin syy miksi koen Blackhawksin potentiaalisena "yllättäjänä" mahdollisissa pudotuspeleissä.

Brent Seabrookin peliaika oli taas karvan päälle 14 minuuttia ja se on ainut oikea tapa häntä peluuttaa. Mahtavaa, että valmennusjohto vihdoinkin sen ymmärtää, sillä Seabrook on nykyisessä roolissaan ihan kohtalainen, vaikka ne puutteet siellä edelleen on. Myös Franson pelasi vain 12 minuuttia, josta vähän yllätyin. Toivottavasti tämä nykyinen peluutus säilyy, tai no, tässä ketjussa turhaa rapaa saaneen Connor Murphyn minuutit tulee saada ylös pikimmiten. Edelleenkään en ymmärrä mitä hänestä odotettiin osan kohdalla, mutta haluaisin kyllä perustelut miksi Murphy on ollut pettymys. Mun mielestä pelaa oikein hyvin jatkuvasti ja viimeisen stretchin aikana on ollut suorastaan erinomainen, vaikka pelaa väärällä puolella suurimman osan ajasta. Voi olla, että pienempi rooli on tässä isossa osassa eikä koskaan tule olemaan huipputekijä tai paikkaamaan Hammeria, mutta kyllä Murphy on parempi kuin Franson tai Seabrook. Ja vieläpä kevyesti ja potentiaalia on edelleen parempaan, kun nuorikin vielä on.

Sharp on alkanut löytämään kemiaa DeBrincatin kanssa ja olisi kiva nähdä mitä oikea sentteri noiden kahden välillä saisi aikaiseksi, koska Hartman ei sitä ole. Toki haluaisin saada Catin ylemmäs hierarkiassa, mielellään kakkosketjuun ja Schmaltzin Saadin sekä Toewsin viereen tai kolmosen keskelle, miten vaan. Kakkosketju sinänsä toimii, mutta vihaan tuota #8:a, kun ei suostu laukomaan. Siis kaveri pistää pari pelaajaa vipuun ja pääsee läpiajoon, mutta tekee nuhamattiaaltoset. Oikeasti, ammu jo. Tuo nopeus, peliäly sekä syöttötaito on jo niin kovaa talenttia, mutta jos et NHL:ssä uskalla ampua, sut pelataan äkkiä pois.

DeBrincatille taas maali. Siis ihan järjetöntä mitä tuo poika tekee.

Saad ja Toews kärsivät Panikin slumpista, nostakaa Hayden ylemmäs (tai Schmaltz ykkösen laitaan) ja antakaa Panikille helpommat minuutit itseluottamuksen korjaamiseksi. Eli about näin: