Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Armotontoa kohellusta ja tyhmien jäähyjen sumapäivä tuotti sitten selkeän tappion nuotteja vastaan. Aseeton esitys. Ykköspakkipari otti jykevät -4 lukemat. Mitähän Seabs on tehnyt kesällä tai jättänyt tekemättä, ei kyllä näytä olevan ihan parhaassa terässään. Vai voi täällä saada bannia hymiöistäkin, aika huvittavaa tohua.
   
 2. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Crawford on kyllä pelannut alkukauden hyvin mutta tänään ei mennyt varsinkaan toisessa maalissa ihan täysin putkeen. Toinen maali kuvastaa ehkä myös hyvin joukkueen tän hetken kokonaistilannetta.
   
 3. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Ottelun positiivisin asia oli Eddie Olczukin paluu selostuskoppiin. Vanhaa, tuttua asiantuntemusta ja teki jälleen hyviä havaintoja pelistä. Toivottavasti on pian taas täydessä työkunnossa, jotta saadaan Eddie joka peliin kommentoimaan.

  Itse pelistä, niin melkoista sähläämistä, kuten @reme jo sanoikin. Crawfordilta, tuota yhtä maalia lukuunottamatta, todella hyvä peli taas ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Kane jostain syystä ihan ulkona pelistä, toivottavasti Schmaltzin paluu auttaa tässä.

  Ensi yönä mennään taas!
   
 4. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Sellainen peli sitten tällä kerralla. Ei tullut maali-iloittelua niin kuin arvelin - tuli tehotonta nysväystä ja samaa sekoilua kuin aiemmissa peleissä. Duncan Keith ei taida löytää kovin äkkiä ulos hallista, sen verran kovaa McDavid poikaa vei tasoitusmaalissa.

  Forsberg pelasi kelpo pelin tolppien välissä. Sääli, ettei muu joukkue pelannut samalla tasolla.

  Tulee lyhyt kausi, jos ei muutosta ala näkymään...
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Joo, nyt eletään lokakuuta ja Hawks on kerännyt pisteitä 1,25/ottelu ja PatKane on painanut kymmenen pinnaa jo ja mitä vielä, tulee lyhyt kausi jos ei muutosta ala näkymään? Viikon sisään? Kuukauden? Onhan tässä aikaa peliä parantaa vaikka kuinka ja kauan Chicagolla, tällä hetkellä pitää vain kerätä riittävästi pisteitä ja näin Hawks on myös tehnyt.

  Ei kausi ratkea lokakuussa tai marraskuussa vielä ellei nyt häviä tyyliin kaikkia matseja.

  Ja Forsberg näytti hyvältä maalilla, teillä on jälleen hyvä kakkosmaalivahti Crawfordin takana.
   
 6. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Pelien voittaminen on perustunut siihen, että joku (Kane/Saad) ottaa joukkueen reppuselkäänsä ja hoitaa voiton joukkueelle. Sillä pelitavalla saadaan todennäköisesti tarpeeksi pisteitä pudotuspeleihin pääsemiseksi, mutta kun vastaan tulee joukkue, jolla on pelikirja kunnossa, niin tulee seinä vastaan niin kuin viime kaudella.

  Tiivis viisikkopelaaminen ja kiekkokontrolli pitää saada kuntoon. Ei suosikkijoukkueesi Pittsburgikaan mestaruuksiaan ole voittanut Crosbyn yksilösuorituksilla vaan joukkuepelaamisella.
   
 7. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  4-2 rimaa hipoen voitto liigan viimeisestä jengistä Kojooteista. Eipä se nytkään mitenkään vakuuttava esitys ollut, mutta sitäkin tärkeämmät pojot jäivät vieraista matkaan. Peli oli kokonaisuudessaan aika tasainen ja Crawford oli jälleen ensimmäisen helpohkon osuman jälkeen mies paikallaan. Kauden ensimmäiset maalit nelosketjulta, tämä oli oikeastaan ainoa kohokohta tuosta pelistä. Vaikuttaa vahvasti siltä että Kero pureskelee tuppea jonkin aikaa ellei loukkaantumisia tule. Wingels on tuolla tontilla fyysisempi vaikkakin hän onkin Keroakin heikompi aloittaja.

  Seuraavaksi kohtaamme uuden Las Vegasin tiimin vieraissa ja tuosta ottelusta on helppo veikata Blackhawkseille vaikeeaa ottelua. Chicagon startti kauteen on ollut pisteiden valossa onnistunut vaikkei peliesitykset useampaan viime peliin olekaan silmiä hivelleet.
   
 8. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Viihdyttävä matsi Arizonassa. Tänään pystyttiin pelaamaan viisikkopeliä jo kohtuudella ja saatiin hieman kaunisteltua tuota shots-allowed-game tilastoa. Toivottavasti suunta jatkuu, sillä 36 vetoa omaa maalia kohti ei lupaa hyvää pitkässä juoksussa. Alivoima toimii jokseenkin hyvin.
   
 9. KimpisenKaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Jokerit
  Kyllä jotain tuolle pelille pitäisi tapahtua että tässä uskaltaisi toiveita pitkästä keväästä herätellä. Eniten tuskastuttaa tuo ylivoima (17.1%). Vaikka ihan hyvin saadaan paikkoja luotua niin mun mielestä tuon tasoisilla ukoilla pitäisi pystyä vaan saamaan se limppu useemmin verkkoon. Forsberg ja Rutta ollut kyllä tosi positiivisia yllätyksiä. Rutasta nyt on jo paljon puhuttukkin mutta jotenkin tuo Forsbergin rauhallisuus noissa parissa pelissä mitä on pelannut on ihastuttanut omaan silmään.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Feels good man.

  Pelikielto lusittu, oma syy sillä säännöt ovat sääntöjä, vaikka hieman kyseenalaistan sen silti kontekstiin nojaten. No mutta, se siitä.

  Matsit tuli tietysti katsottua ja aika kaksijakoisesti se viime viikko menikin. Blues tuli ja otti, puolustivat hienosti keskialueen, hyökkäsivät monipuolisesti ja ottivat pisteet. Kaksi maalia eivät sinänsä lohduta kuin ehkä kannattajia, jotka eivät ottelua nähneet, niin alakynnessä Blackhawks oli ennen aivan loppua, jolloin käytännössä aina kiekko annetaan takaa-ajajalle.

  Oilersia vastaan käyty ottelu oli jo huomattavasti parempi, varsinkin Toews oli liekeissä. Rutkasti epäonnea maalipaikoissa, Talbotilta hyvä matsi ja no, jatkoaika on lottoa. Kokonaisuudessaan kotijoukkue oli parempi, vaikka laukaukset Oilersille menivätkin.

  Arizonassa sitten lauantaina, hyvä matsi vierailta. Ykkösketju oli aivan kurko, Kane vähän jo löysi itseään ja nelosketjulle propsit energisestä suorittamisesta. Alan jo hieman lämpenemään Lance Boumaan, mutta pidemmässä juoksussa olisi kiva nähdä häntä enemmän katsomossa. Samapa tuo, kunhan ensin tuo middle-6 sekoitettaisiin ja saadaan se toimimaan, niin mietitään nelosketjua sitten uudestaan. Esimerkiksi Hartman on aivan pihalla ja kuvittelee olevansa joku artemipanarin, Schmaltz ei uskalla laukoa ja Kane kärsii tästä älyttömästi.

  Mutta sekä Oilersia että Arizonaa vastaan kiinnitin todella paljon huomiota Gustav Forslingiin sekä Jan Ruttaan. Toivottavasti en ole yksin mielipiteeni kanssa, mutta pelaavatpahan hyvin yhteen ja puolustavat erinomaisesti. Hyökkäyspelaamiseen molemmilta vaistot löytyvät jo ennestään eikä se siitä ole kiinni ollutkaan, mutta tuo miten molemmat ottavat tilan ja ajan pois vastustajan hyökkääjiltä on aivan loistavaa. Varsinkin Rutta, lukee peliä erinomaisesti ja on jatkuvasti jo puolustussinisellä lavan kanssa nappaamassa kiekkoa pois tai vähintään pakottamassa dumppaukseen. Forsling on tässä myös parantanut ja muutenkin alkaa potentiaali näkymään, Rundblad-fibat ovat ainakin hetkeksi jääneet pois.

  Toews on pelannut jokaisessa ottelussa vähintään hyvin, annetaan oma kappale hänelle.

  Huh, paljon jäi sanottavaa viime viikolta, mutta mennään näillä. Tulevana aamuna Vegasissa, ainakaan treenien perusteella ei kenellekään ollut "Vegas flu" tullut tutuksi. Hyökkäysketjut samat kuin lauantaina, itse haluaisin nähdä joko Catin tuossa kakkosessa tai sitten Haydenin, jotta Hartman saadaan sopivampaan rooliin.

  Mutta kuten @reme totesi, pistesaalis on ollut alkukauden osalta hyvä ja kuten tiedämme, kausi on pitkä ja tässä ehtii vielä tapahtua vaikka ja mitenkä. Jos trade deadlinen aikoihin näyttää hyvältä tekeminen, niin arvioidaan sitten paremmin mitä kaudesta voi jäädä käteen.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ei se nyt vain lähde. Vegasille ansaittu voitto, energistä ja vauhdikasta peliä kotijoukkueelta, pelasivat simppelisti ja kun piti, kiekko osui omien lapaan. Blackhawks lähtee numeroin 4-2 tappio niskassaan kohti kantrikaupunkia. Maalit Haydenille sekä Kanelle.

  Ongelmat ovat kiekollisessa pelissä, puolustaminen on pääasiassa hyvää. Paras tapa puolustaa nykyisessä NHL:ssä sattuu vain olemaan kiekonhallinta ja se on tällä hetkellä olematonta. Puolustajat eivät saa kiekkoa hyökkääjien lapaan, näkisin syyn olevan hieman molempien eli hyökkääjät joko hakevat huonosti tai puolustajien syötöt ovat vähän sinnepäin. Ja kun vastustaja puolustaa noin tiiviisti eikä keskialuetta ylitetä vauhdilla, hyökkäyspelaaminen on todellakin puuroa. Siihen vielä päälle nuo kahdeksan jätkän läpi laitetut poikkisyötöt, niin ei se ihmekään ole, kun toinen joukkue näyttää nopealta kiekon kanssa.

  Näitä heikkoja zone exittejä olemme nähneet vuosien aikana Blackhawksilta paljon, kun Q:n sapluuna kieltää kiekon tuomisen ylös jalalla. Olemme myös nähneet toistojen määrän tuovan tuohon aspektiin kehitystä, joten siinä mielessä haluaisin olla levollisin mielin kyllä, kun edelleen lokakuuta eletään. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

  Lähtisin sekoittamaan ketjuja ihan rankalla kädellä. Nelosketju on ollut tuossa koostumuksessa hyvä, mutta John Hayden ansaitsee palkinnon otteistaan: ainut jätkä, joka ilmestyy jäälle jokaisessa vaihdossa. Ja kun oikeasti näyttää kiekon kanssa paremmalta kuin Panik, joka taas voisi hyötyä enemmän pelatessaan heikompia vastaan. Hayden sekä Panik muutenkin muistuttavat hieman toisiaan, näen vain Haydenin parempana pelaajana.

  Saad - Toews - Hayden
  DeBrincat - Anisimov - Kane
  Sharp - Schmaltz - Panik
  Harman - Kero - Wingels

  Kakkosketjusta köyhän miehen Party-line, Schmaltz pois Kanen luota, kun näköjään panarinsyndroomaa nähtävissä eli etsi Kane ja toimita. Hartman ei tällä hetkellä ole tulosyksikön pelaaja.

  Joku toimittaja kysyi Bowmanilta Seabrookin diilistä. Ei Seabrookia junan alle tietenkään heitetä, mutta ei se myöskään nostattanut toiveita kaverin ulostamisesta. Jos Blackhawks haluaa menestyä ensi kaudella ja ehkä vielä senkin jälkeen, tuo sopimus pitää ulostaa. Tavalla tai toisella.

  Aivan järkyttävää pelaamista, kehtasinkin kuvitella Brentin vielä jaksavan pyristellä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 08.00
 12. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Vegas show - Eipä päästy kunnolla peliin mukaan oikein missään vaiheessa. Ensimmäinen erä näytti lähinnä siltä että ollaan pahasti purjeissa ja koitetaan minimoida vahingot. Hayden lirutteli kauden ensimmäisen alivoimamaalin. Jotenkin näyttää siltä, että Schmaltz ja DeBrincat saavat turhan usein rookiemaisia kunnon mällejä ja keräilevät sitten tavaroitaan. Seabsin osalta peliaikaa voisi vähentää, eikä Seabs kuulu missään nimessä yhden pakin ylivoimaan. YV:llä on vanha pulma, leivotaan leivotaan, maalille ei saada kunnon hässäkkää eikä riittävästi vetojakaan.
  Mutta ketjukoostumuksiin on tulossa odotetusti muutoksia...
   
 13. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Harkkojen uudet ketjut:

  Saad-Toews-DeBrincat
  Panik-Schmaltz-Kane
  Sharp-Anisimov-Hayden
  Bouma-Wingels-Hartman

  Keith - Rutta
  Forsling - Seabrook
  Kempny - Murphy

  Oesterle - Franson


  Ei huonot.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017 klo 20.18
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei ihan sitä mitä itse olisin tehnyt, mutta positiivista Haydenin palkitseminen, Hartmanin paikka nelosketjussa sekä Catin mahdollisuus ykkösketjussa. Panik on Hartmanin kaltainen turnover machine, mutta upgrade muilta osin.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Dylan Sikura pelaa Karjala-turnauksessa Kanadan paidassa. Iso syy katsella pelit.
   
 16. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Mielenkiintoista nähdä miten hyvin pelittää pakkipari Keith - Rutta.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Noin pelillisesti ehkä hieman parempi esitys, mutta turpaanhan siitä tuli. Viimeiset viisi ottelua 1-3-1, voittokin vain edelleen voitotonta Arizonaa vastaan. Jälleen yksi tehty maali, ainokaisen tekijänä Anisimov alivoimalla.

  Laukausmäärät mairittelevat Blackhawksia, ihan joo sinänsä kivaa kiekonhallintaa ja laukauksia joka puolelta, mutta todelliset huippupaikat olivat laskettavissa yhden käden sormin ainakin silmämääräisesti. Predatorsin pelityyli on edelleen myrkkyä Hawksille: träppäävät nätisti keskialueen ja oman sinisen eikä haukkalaumalla ole mitään asiaa päästä organisoidusti hyökkäysalueelle vauhdilla ja kun vahingossa onnistuvatkin ylittämään hyökkäyssinisen, on joko Josi, Subban tai Ekholm heti perässä blokkaamassa laukausta tai tekevässä muuten pelaamisesta hankalaa. Mulla ei oo mitään toimivaa pelityyliä vastaan, päinvastoin, mutta kaksi neljästä parhaasta viime kauden joukkueesta nojaa samanlaiseen pelityyliin. Kaksi maailman top-3 sentteriä riitti sen kaatamiseen, toki yhdessä erinomaisen transition gamen myötä. Blackhawksilla ei ole paperilla samanlaisia kavereita eikä yhtä nopeita pelaajia ja puolustajilta on kielletty kiekon tuominen ylös jalalla. Olisiko siihen toisaalta edes eväitä? Kempnyllä kyllä, Forslingilla silloin tällöin.

  Katsellaan mitä sieltä tulee jatkossa, huomenna jo heti Denverissä.
   
 18. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Ihan höpöjä Lico kirjoittelee. Pekka Rinne pysäytti Hawksin niin kuin Jatkoajan uutisessa Matti-Jussi Mattila kertoo. Asia varmistettu teksti-tv:n ilmoittamista torjuntamääristä - tähän teksti-tv:n kokoinen naamapalmu.

  Joukkueen omistajat ottivat viime kauden jälkeen tiukan linjan siihen, että viime kauden katastrofi ei saa toistua. Joukkueeseen otettiin takaisin pari entistä pudotuspeleissä loistanutta kaveria, joista varmasti on hyötyä, mutta se ei nyt vaan riitä. Pelikirja on pakko päivittää nykypäivään, koska vanha kaava ei enää toimi. Träpin aukaisuun tarvitaan uudet lääkkeet, sillä se ei nykyisellä pelitavalla aukea kuin virheitä ja vastahyökkäyksiä aiheuttavalla tavalla.

  Toisaalta, viime kauden katastrofi voidaan välttää nykyiselläkin menolla, koska pudotuspelit voivat jäädä kokonaan haaveeksi.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vaikka tämmöistä skenaariota ei toivo missään nimessä, niin pieni optimisti sisälläni kertoo, että kunnon sukellus herättäisi johdon tosissaan tsekkaamaan minkälaista jääkiekkoa Blackhawksin tulisi pelata. Ja ehkä, ehkä jollain keinolla Bowman myöntäisi virheensä ja poistaisi ongelmasopimukset tavalla tai toisella, oli ne miljoonat sitten palkintoja mestaruuksista tai ei.

  Kyllähän yksi Dahlin tekisi aika kivaa tulevaisuutta ajatellen.. Sanonpahan vaan.

  Matsikin on käynnissä tossa taustalla, eipä mitään kerrottavaa. Älkää katsoko. Avalanche vei ensimmäisen erän ja toisen erän alun, ai että on kiva katsella nopeaa jääkiekkoa ja toimivaa ylivoimaa.

  Maaleja Blackhawksille on tehnyt Schmaltz, Anisimov sekä äsken Hartman. Mulle edelleen suurin positiivinen on Hayden, jaksaa ilmestyä matsiin kuin matsiin ja näyttäs edelleen pelaavan Schmaltzin ja Kanen kanssa, jossa pelin myös alotti. Olispa muillakin tuommoinen nälkä.

  Muutaman päivän breikille.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  DeBrincat - Toews - Panik
  Saad - Schmaltz - Kero (Kane)
  Sharp - Anisimov - Hayden
  Bouma - Wingels - Hartman

  Ihan miten päin vain ketjuja sekoittelee, niin top-9 näyttää paperilla hyvältä. Vielä kun se pääsisi kentällekin asti niin.

  Forslingilla upper-body eli todennäköisesti poissa pidempään. Q:n tuntien "doubtful" kaksi päivää ennen matsia kielii pidemmästä poissaolosta. Valitettavaa.
   
 21. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Anisimov ja Schmaltz ovat näyttäneet omaan silmään viime peleissä touhukkaammilta. Ehkäpä sitä taas näinä heikkoina hetkinä odottaisi näiltä suurilta nimiltä reppuselkää. Ylivoimamme taitaakin olla jo liigan sijalla 28, ei vaan voi ymmärtää miten tuo on taas mahdollista. Ja peli muutenkin hiukan liian ennalta-arvattavaa. Ehkäpä se kaikki peliin asenne puuttuu muilta kentiltä kuin neloselta joka jaksaa kyllä rymistellä ja taistella.
   
 22. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Tommosilla riveillä on harkoissa nyt vedelty.

  Brandon Saad – Nick Schmaltz – Patrick Kane
  Alex DeBrincat – Jonathan Toews – Richard Panik
  Patrick Sharp – Artem Anisimov – John Hayden
  Lance Bouma – Tommy Wingels – Ryan Hartman

  Duncan Keith – Cody Franson
  Jan Rutta – Brent Seabrook
  Michal Kempny – Connor Murphy
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ja pojat laitettiin vetämään kierroksia, koska ei Q ollut tyytyväinen intensiteettiin. Jopas jopas.
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tappioputki putki ja voitto kotiin 3-0 lukemin Flyersista. Maalit Anisimoville, Toewsille sekä DeBrincatille. Crawfordilta jumalainen esitys, 35 torjuntaa ja ansaittu ykköstahti. Ei kahta sanaa parhaasta Haukasta.

  Mielestäni ottelun pystyy tiivistämään kahteen asiaan: hyökkäyspeli oli varsin energistä sekä monipuolista, uusitut ketjut olivat hyviä. Mutta kylläpä oli taas sitten uskomattoman löysää puolustamista sekä hyökkääjiltä että puolustajilta, kavereita unohdettiin selän taakse jatkuvasti, avopaikkoja solkenaan ilman sen suurempaa efforttia ja Flyers sai abauttiarallaa kymmenisen odd-man rushia. Flyersin zone-exitit olivat kadehdittavan hyviä ja kun hidas Seabrook päättää pienentää gappia, niin siitä ei hyvä juuri koskaan heilu. Ainakin kaksi aivan amatöörimäistä henkilökohtaista virhettä tuolle riippakivelle ja silti pelaa uskomattoman paljon. Mulle positiivisin puolustaja oli Murphy, joka alkaa saada paremmin ja paremmin juonesta kiinni. Ruttalla vaikea peli, mutta pelasi todellakin Seabrookin kanssa ja vieläpä väärälle puolella, kuulemma ensimmäistä kertaa urallaan.

  Kyllähän tommonen Provorov kelpais tännekin eikä se Sanheimikaan eye-testin perusteella huono ollut. Moderni puolustus ja nykykiekko sopii vierasjoukkueen puolustajien ominaisuuksiin.

  Lauantaina sitten Wild. Voisivat niistää niitä pisteitä Centralin joukkueilta kyllä. Kaksi pistettä tähän mennessä kymmenestä mahdollisesta.
   
 25. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Hieno voitto tuli, mutta ei voi sanoa että peli olisi kunnossa. Ehkä hyökkäys oli vaarallisempaa, mutta niin oli puolustuskin. Tosiaan vain yksi nimi jäi tuosta pelistä mieleen, Crawford !