Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Alkaa kyllä olla jo ihmeellistä Pokan kohtelu? Käsittääkseni alkukausi on mennyt ihan hyvin AHL:n puolella ja edes näyttöpaikkaa ei tunnu irtoavan? Viime kausiahan oli toki heikko. Ilmeisesti on aikamoisessa koirankopissa Quennevillen taholta ja luottamus nollatasoa? Kannattaisi alkaa katsastamaan muita vaihtoehtoja uralle. Onko kyseessä klassinen väiinputoaja, ei tarpeeksi hyvä offensiiviseen peliin, muttei myöskään tarpeeksi hyvä puolustuspäässä, ainakaan Chicacon kaltaisessa organisaatiossa? itselläni riittää vielä uskoa, että Pokka pystyy vielä shown puolelle murtautumaan, mutta Chicaco ei kyllä taida olla se organisaatio, jossa läpimurto vihdoinkin tapahtuu. Toivottavasti saisivat kaupatuksi jo tämän kauden aikana, jotta mies saisi edes näyttömahdollisuuden.
   
 2. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Jets jäi tällä kertaa Blackhawksien jalkoihin, olipa Jets yllättävän tahmainen sakki. Neljäs kerta viimeiseen viiteen peliin kun nelosketjumme tarjoilee maalin. Nykyisen nelosen miehet ovat tehneet tällä kaudella mukavat tehot 11+19.

  Pokan pelaaminen vaatisi vielä yhden pakin loukkaantumisen. Joissakin huhuissa puheltiin Chicagon keskustelleen Ottawan kanssa vaihtokaupoista ja Pokka saattaisi olla yksi liikkuva palanen siinä kaupassa, mutta netin huhut ovat huhuja.

  EDIT:
  Unohtui mainita että Blackhawks ylivoima on vastustajalle turvallisinta aikaa. Kyllä minä alkaisin pelätä jokaista puhelua jos olisin Chicagon ylivoimasta vastaava valmentaja.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2017 klo 20.38
 3. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Jep, ylivoimalle pääsy aiheuttaa lähinnä huokailua. tuo entry tai sen mielikuvituksettomuus on liian helppo pelata pois. Dumppaaminenkin toisi varmasti enemmän aikaa hyökkäyspäädyssä. PK sitten vastapainoksi toimii hyvin. Jets tosiaan jäi jyrän alle mukavasti ja tuo lämmitti näin joulun alla mieltä erityisesti. Peli oli timanttia ja hyvin synkronoitua alusta saakka. Hino tuo jalkaa jengiin ja peli näyttää maistuvan siihen malliin ettei halua pois kokoonpanosta. Panik saa nyt ainakin tovin puolestani istua ja miettiä. Kempnyn koirankoppia en ihan ymmärrä ja toivonkin pientä rotaatiota tuohon puolustukseen. Nyt sitä taitaa siunaantua peliaikaa myös Kempnylle. Rutta sai osumaa ilkeästi torniin, ja vissiin huilaa tovin. mikäs Fransonille tuli? Forsling pelaa muuten ihan eri levelillä kuin viime kaudella, hyvä niin.
   
 4. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Prof. Puckin viestin jälkeen tuli taas mieleen kuinka hienoa on kannattaa joukkuetta, jossa ei ole yhtään suomalaista pelaavassa kokoonpanossa. Ei ole fanipojat jatkuvasti itkemässä, miten juuri suomalaista pelaajaa peluutetaan väärässä ketjussa tai antamalla liian vähän peliaikaa tai miten Kanen voisi myydä pois, kun meidän Teuvo hoitaisi helposti saman homman(hymiöitä tarpeen mukaan).

  Mutta itse aiheeseen eli joukkueen esityksiin, niin pikku hiljaa edistystä havaittavissa. Edelleen on kuitenkin sellainen olo, että corea säästellään ja jopa reenataan kevättä silmällä pitäen nykyisten pelien kustannuksellakin.

  Ainoa tavoite on päästä pudotuspeleihin, mutta jos sinne päästään, niin voi tapahtua ihmeitä. Enkä tarkoita nyt viime kauden ihmettä(hymiö).
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Couldn't agree more. Eikä sinänsä mulla mitään suomalaisia vastaan ole. Olen todella mielissäni siitä, että Jokiharju on systeemissä ja odotan häneltä isoja tekoja, mutta luojan kiitos poika ei nauti mitään lainepuljuteuvoilmaveivi-mainetta Suomessa. Toivotaan tietysti median tunnustamista Jokerin taidoista, se on sitten vain hyvä juttu organisaation kannalta.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Voittoputkessa vedetään! Suomalaisten kultamussukat kävivät vierailemassa United Centerissä, 4-1 lukemat taululle ja alkukauden huono kotirecord parantui entisestään: viimeiset kahdeksan kotiottelua 6-1-1. Maalit Kanelle kahdesti, Hartmanille ensimmäinen since lokakuun 28 ja tietysti yhdeksi suosikikseni nousseelle Tommy Wingelsille se pakollinen osuma tyhjään rysään alivoimalla.

  Crawfordilta vahva matsi jälleen kerran, tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet saivat väännettyä monia hyviä tontteja lisämaaleille, mutta erona oli maalivahti sekä viimeistelytehokkuus eli nimet selässä. Keithiltä ehkä kauden paras matsi, Seabrook on näyttänyt ihan kohtalaiselta viime matsit, Oesterlelta vahva tulo mukaan ja Forsling sekä Murphy hoitivat leiviskänsä shutdown-roolissa erinomaisesti.

  Vaikka en liiemmin pidä Seabrookista näinä päivinä ja Franson istuu samaan muottiin, niin on silti kiva asia, kun joukkueessa on kahdeksan NHL-kelpoista puolustajaa. Harmittaa tietysti etteivät parhaat aina pelaa ja mm. potentiaalinen Oesterle joutuu istumaan katsomossa jatkuvasti kunnes joku loukkaantuu edestä, mutta pointsit valmennusjohdolle hyvästä koutsaamisesta, sillä valmiilta hän saman tien näytti askiin hypätessään.

  Cat ei toimi ykkösketjussa. Puolustaa kyllä tunnollisesti ja noin, mutta hyökkäyspelaaminen kärsii suuresti. Vaikka kasien kemia alkaa näyttää erittäin kivalta, niin nuorempaa haluaisin nähdä siinä Saadin ja Toewsin kanssa tuomassa lisää nopeutta ketjuun.

  Joulupukille toive eli Stan Bowmanille, kun vähän partaakin alkanut kasvattaan: hommaa Pageau Senatorsista jotenkin jengiin. Sinne vaan takasippäi vaikka pickejä, Kempny, Hinostroza, mitä vaan. Epärealistista, mutta on tykkään kovasti ja Pageau olisi erinomainen lisä Q:n omaan peluutussysteemiin.

  Yksi nopea kommentti ensi kaudesta. Forsling sekä Murphy ottavat viimestään ensi syksynä shutdown-roolin itselleen daily basis. Jokiharju nousee rosteriin ja pelaa Keithin kanssa, Rutta ottaa Snuggerudin suojiinsa ja Seabrook istuu katsomossa. Oesterlesta tavallaan ei haluaisi luopua, mutta mulla on isot odotukset Snuggerudia kohtaan.

  Dallasissa ensi viikolla. Torstaina.
   
 7. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
 8. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  En ole pahemmin pelejä ehtinyt katselemaan, mutta viimeisen kuukauden aikana Murphy näyttäisi ainakin tehotilaston valossa löytäneen paikkansa kokoonpanosta. Kuluneen 30 päivän osalta edellä puolustajista vain Doughty ja Niskanen. Eihän tuo tilasto tunnetusti juuri mitään kerro ja kovan nostelun ovat ilmeisesti hoitaneet jotkut muut, mutta ainakin tällä palstalla oli vielä joku aika sitten lähes konsensus siitä, että Murphy oli sysipaska hankinta jne. Miltä silmätestillä on meno näyttänyt?
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Konsensuksesta en tiedä, mutta ainakin itse lukeuduin siihen kategoriaan, joka näki tuossa kaupassa aikanaan potentiaalia.

  Alku oli todellakin Connorilla vaikea, mutta mielestäni kertaakaan hän ei ole ollut niin huono mitä tässä ketjussa on kirjoitettu. Ongelmana oli uusi systeemi, se ettei luottoa löytynyt ja vähäinen peliaika. Tietysti kun menetät Hammerin, jolla viime kaudella oli jo otteissa sitä laskusuhdannetta ja saat tilalle Murphyn, niin odotukset ovat saman tien korkealla. Ai niin, Hjalmarsson on kuulemma ollut kaikkea muuta kuin erinomainen Arizonassa, toki tämä raportti tulee Blackhawksia seuraavilta amerikkalaisilta.

  Nyt viimeiset 10-15 matsia Murphy on ollut joukkueen tasaisin puolustaja, ei tee juuri yhtään näkyviä virheitä ja nousee myös mukavasti kiekolla ja ilman mukaan hyökkäyksiin. @reme toistuvasti korostaa sitä, että Murphy pelaa minuuttien muodossa vitos-kutospakin roolia, mutta uskallan väittää, että kiitos Jan Ruttan sekä Gustav Forslingin Quenneville pystyy peluuttamaan puolustajia tasaisesti. Se on näkynyt myös Seabrookin otteissa, kun pelaa paljon vähemmän keskimäärin. Jos Ruttaa ei olisi, Forsling ei olisi kehittynyt kohtalaiseksi shutdown-puolustajaksi, Murphy pelaisi enemmän.

  Hjalmarsson pelaisi myös vähemmän nykyisessä tilanteessa, kun NHL-tason puolustajia on vihdoinkin enemmän kuin pari kappaletta, joihin Quenneville luottaa.

  Murphy on täyttämässä Hjalmarssonin saappaat.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Semmonen tylytys. Vähän kyllä kyrsii ettei Blackhawks saanut viimeisteltyä ensimmäisen erän parista tontista, Catilla ja Kanella oli tyhjät rysät edessään. Tyhmä, erittäin tyhmä jäähy Wingelsille erän loppuun ja ylivoiman jälkeen Benn iski kotijoukkueen johtoon. Seabrookilla tolppa, Schmaltzilla tyhjä rysä, mutta Bishop torjui. 2-0, 3-0 ja 4-0. Loppu olikin sitten pelailua.

  Forsling tarvitsee lihasta ja vähän munaa kaksinkamppailuihin, sillä hänet kierretään välillä vähän helposti.

  Jäi vähän piippuun niin sanotusti. No lauantaina uutta matoa koukkuun ennen pyhiä. Catin ja Schmaltzin voisi valmennusjohto viimeinkin swapata. Kiitos, jonkun pitää kantaa Toewsia, kun Saad ei siihen nyt pysty.
   
 11. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  No jaa.., olen kannattanut Blackhawksia 80-luvun puolestavälistä saakka (vanha pieru kun jo olen ja toki alkuun NHL:n tyylikkäimpien pelipaitojen vuoksi - tottakai) ja sen vähän mitä silloin aikanaan (ennen internettiä) pystyi NHL:ää ylipäätään seuraamaan. Myönnettävä on, että kiinnostus nousi entisestään Christian Ruuttun pelatessa siellä 90-luvun alussa. Niistä ajoista on kuitenkin hetki jo kulunut. Sitten oli aika monta synkkää vuotta 2000-luvun vaihteen molemminpuolin ja vasta uuden menestyksen myötä on tällekin palstalle alkanut uusia faneja ilmestyä, joku voisi kutsua heitäkin glory-huntereiksi, mutta minua ei vaivaa miksi kukin valitsemaansa seuraa kannattaa... pelipaidat, suomalaispelaajat, menestys.. ja sata muuta yhtä relevanttia syytä.

  En vaan ymmärrä miksi Pokkaa roikotetaan farmissa, jos hänessä ei nähdä potentiaalia? Tai jos potentiaalia nähdään, luulisi edes joskus näyttöpaikkoja annettavan? Kirjoitin myös, että viime kausi meni sen verran perseelleen, etten edes ihmetellyt tuolloin, ettei kutsua ylös tullut.. Aika monta puolustajaa siellä on kuitenkin käynyt kääntymässä. Minun puolestani se on pelkästään hyvä asia, jos Pokan edellä on niin paljon lahjakkuutta, ettei miestä tarvita. Pokalle itselle toki soisin edes mahdollisuuden jossain toisessa organisaatiossa, koska Chicacossa en usko sen enää tapahtuvan.

  Kai se kauppaaminenkin - osana pakettia - olisi helpompi jos miehellä olisi edes muutama peli ylhäällä pelattuna ja niissä edes jollain tavalla onnistuisi? Mahdollinen "palkkio" ei tämä suhteen ole toki suuren suuri, mutta eipä ole riskikään.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Joopajoo. Elämäni ensimmäinen joulukinkkuvahti kera NHL:n, loistava aloitus joululle tuumasin minä. Kinkku sentään onnistui, ylikypsää mureata lihaa, jota vanhemmatkin heräsivät maistamaan.

  Matsi sitten menikin taas kategoriaan ainaeijaksaraportoida, sen verran pahaa teki katsella. Toki toisessa erässä oli paikkoja kunnolliseen kiriin ja mr. #88 sai sen maalin numero 300 väännettyä, mutta ensimmäinen erä oli kaamea ja kolmas sitten vain haluton, kuten oikeastaan se ensimmäinenkin erä.

  Aivan järkyttävä matsi Toewsilta. Usko alkaa loppumaan paluusta eliittiin. Mahtavat muistot jää, mutta kyllä harmittaa, että yksi chicagolaisen urheilun legendoista handcuffasi organisaation täydellisesti. No sille ei voi mitään, mutta Toews ei ole tällä hetkellä ykkössentteri NHL:ssä.

  Mutta hei. Mahtavaa joulua kaikille lukijoille ja palstaveljille sekä erityisesti Blackhawksin kannattajille. Aion varmasti raportoida tiistaina alkavista junnukisoista, sillä lukuisia prospecteja on mukana. Menestystä heille.
   
 13. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Hyvät joulut Licolle ja muille Hawks-faneille!

  Vaikea syksyä takana, katsotaan mitä kevät tuo tullessaan, vai tuoko mitään. Paljon pitää parantaa, että päästään tällä kaudella edes häviämään ne neljä ensimmäistä pudotuspeliä. Mutta uskotaan vahvasti, että syksy on reenattu jalat jumissa kevätkauden pelejä varten ja core painaa ensi vuoden peleissä mustaa pömpeliin sellaisella tahdilla, että lopussa kannetaan Stanleya!
   
 14. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE !
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Crawford IR:lle taas eli siellä on edelleen jotain ongelmaa, jota on yritetty "play through". Varmaan myös sarjasijoitus tuohon on vaikuttanut.

  Kampf nostettu ylös.
   
 16. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  En vain yksinkertaisesti ymmärrä mikä tuossa YV:ssä ei toimi. Jäällä on melkonen määrä taitoa ja kokemusta, mutta aina vaan se menee siihen zone entry -> seisoskellaan -> katkaistu poikkikentän syöttö tai onetimer huonosta kulmasta tai viivalta mikä ei ikinä ole menossa sisään ilman jotain jumalapomppua. Jotain uutta ideaa tarttis. Lähtiskö Kevin Dineen? Tuskin.
   
 17. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Sieltä puuttuu Panarin.
   
 18. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Olipa oksettavaa peliä. Kohta voi alkaa miettimään pelaajakauppoja ja isoja sellaisia. Kane pidetään, muut voi pistää lihoiksi...
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ennen Panariniakin ylivoima oli jo paskaa ja myös Panarinin aikana. Yksi one-timer uhka ei siitä parempaa tee, kun se on semmosta seisoskelua.

  Schmaltzille ja Hartmanille maalit, Vancouver teki kolme enemmän. Ei siitä sen enempää kerrottavaa.
   
 20. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Toki kakkonen oli ilman YV:täkin viime kaudella tehokas. Kokonaisvaltainen jumi on taas vaihteeksi päällä, eikä Forsberg pysty kannattelemaan.

  Kyllä Vancouverin tasoiset vastustajat pitää pystyä vaan lyömään laudalta. Jordan Oesterle on ollut positiivinen yllätys myös puolustuksessa, sopii hyvin vauhdikkaaseen kiekkoon.
  Nyt heti perään Edmonton, ilmeen on muututtava rajusti lyhyessä ajassa jos siitä voittoa halutaan kairata.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Täähän alkaa mennää jännäksi. Ainoa pitkäaikaisveto NHL-kaudelle on "Blackhawks ei pleijareihin" 5.5 -kertoimella ja kolminumeroisella paukulla.

  Taputtelin tuon jo 2 matsin jälkeen hävityksi, kun maaliero oli 15-2, mutta taitaa se oikea taso sieltä kuitenkin realisoitua.

  Meikäläisen tuumailuissa Hjalmarsson+Darling+Hossa oli liikaa kerralla lähtijöiksi. Panarin menee päikseen Saadin kanssa, tuskin ongelma siinä on.

  Mutta joo, tämä nyky-Chicago alkaa muistuttaa Detroitia 2010-11 kaudella. Rosterireikiä tilkitään entisillä sankareilla, kuten Sharp ja junnut näyttää hetken lupaavilta, mutteivät kuitenkaan ole mitään Kanen ja Toewsin huippuajan tasoa.

  Sillainhan tämä on harmittavaa, että Hawksin pelityyli on kuitenkin viihdyttävyydeltään NHL:n parasta, mutta sillä ei enää menestytä. Toivottavasti tyylien aikakierto palauttaa tuon vielä jossain toimivaksi.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vielä on aikaista sanoa onko junnuista täyttämään aukkoja kokoonpanossa pidemmässä juoksussa, todennäköistä on toki se ettei kenestäkään kasva uutta Toewsia, Kanea tai Keithiä. Kane on superkolmikosta lähimpänä omaa tasoa, mutta ei yksin pysty Blackhawksia viemään pudotuspeleihin. Toews nyt on tippunut sinne Mikko Koivun tasolle eli ihan kohtalainen, mutta ei menestykseen riittävä ykkössentteri. Ja kun ehkä se tärkein palanen eli Keith on kaukana kevään 2015 tasosta, alkaa väistämättä ajatus tuosta malliesimerkistäsi hiipiä mieleen.

  Ja kun otetaan vielä huomioon minkälaiseksi bisnekseksi Blackhawks on kehittynyt Chicagossa, suuria muutoksia ei tulla näkemään. Urheilullisuus tulee nyt rahan jälkeen.

  Pieni optimisti minussa edelleen asuu, mutta se dead weight täytyy kokoonpanosta saada äkkiä pois, jotenkin. Jos oikein tuuri käy (Philadelphia) ja päästään varaamaan alkupäässä tulevaa draftia sekä jotenkin päästään mukaan vaikkapa Ekman-Larssonin metsästykseen, niin kaikki on taas auki. Mutta koska niin ei käy, niin kyllä se valtikka on siirtynyt nyt muille.
   
 23. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Anisimov on sivussa myös jonkin aikaa. Nyt koetellaan meidän leveää sentteriosastoamme:)
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tappioputki poikki, Oilersin kustannuksella. Ketjuja laiteltiin taas uuteen uskoon ja mm. Rutta sekä Forsling istuivat molemmat katsomossa, kun Franson sekä Kempny palasivat kokoonpanoon. Panik oli jälleen ykkösketjussa, Schmaltz sentteröi Hartmania ja Kanea. DeBrincat sekä Vinnie pelasivat Kampfin kanssa ja nelonen muuttumattomana. Jeff Glass maalilla, uran avausottelussa voitto.

  Väärän otsikon alle menee, mutta Oilers marssii pudotuspeleihin tuolla pelillä. McDavid on vain liian hyvä ja pystyy noita matseja yksin kääntämään, paremmalla tuurilla/viimeistelyllä kaverin scoresheetissa lukisi kolme maalia. Uskomaton pelaaja.

  Blackhawksin osumat DeBrincatille, Hartmanille, Oesterlelle sekä Kanelle. Jatkoaikaosuma Kanelle, ihan kevyt yksilösuoritus taas ja Talbot aivan kassalla edelleen. Schmaltzille kolme syöttöpistettä ja muutenkin vahva matsi, tuo ketju pelasi yhtä hyvin kuin kauden avauksessa. Kampf näyttäisi kahden ottelun otannalla kuuluvansa NHL:ään, ensi kaudella nelosketjua sitten hänen ympärilleen.

  Viihdyttävä matsi ja pisteet tuli kirjaimellisesti ryöstettyä. Huomenna sitten Calgary. Aamu neljältä.
   
 25. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Hieno voitto, vaikkakin turha sulaminen lopussa ja pisteen lahjoitus Edmontonille. Keith ja Oesterle kaksikolle hyvä matsi. Oesterlelle maali ja peräti seitsemän blokkia, kaveri toimii mielestäni erinomaisesti Keithin (0+2) kanssa. Kakkoselta ja kolmoselta myös ajoittain hyvää menoa. Glass yksi ottelu ja saman verran voittoja kuin kakkosellamme Forsbergilla.