Löytyykö kokkeja?

  • 579 608
  • 2 902

Aatos

Jäsen
Pasta Carbonara - maailman paras ja helpoin ruoka

-Keitä nauhapastaa tarvitsemasi määrä
-Ruskista samalla suikaloitu pekoni ja kuulota pieneksi silputtu sipali
-Kun pasta on kiehutut, kaada vesi pois ja lisää kattilaan pekoni, sipali sekä juustoraastetta & kanamuna ja vatkaile hieman seosta niin, että juustoraaste sulaa. Mausteeksi vaikka mustapippuria.

Aivan helevetin hyvää!

Tämä oli jo päässyt unholaan, joten kiitos.. Kauppaan lähdössä, juuri puntilta tulleena. Tämä tulee reilun tunnin kuluttua maistumaan. Aivan helevetin hyvää!
Jeee..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Halkaistu Oululaisen jälkiuunileipä, (margariinia?), tomaattipyrétä, meetwurstia, tomaattisiivuja, jalopenoja ja ihan mitä tahansa juustoa. Uuniin ja jonkun aikaa, kunnes juusto on sulanut ja kypsyys oman maun mukainen.

Köyhän ja kiireisen miehen versio, joskin erittäin maukas: jälkiuunileipä, meetwursti, tomaatti, juusto ja mikroon hetkeksi.

Köyhän miehen tai naisen "mäti-smetana-uuniperunan täytejäljitelmä":
Rosamunda/ jauhoisia perunoita, smetanaa, sipulisilppua, herkkukurkku-kuutioita ja Kallen mätitahnaa (tosi köyhälle kelpaa jäljitelmätkin). Potut mikroon kera haarukan pistojen about 5-8 min/puoli. Aika voi vaihdella riippuen perunan koosta ja mikron tehokkuudesta paljonkin, joten suosittelen varovaista ensikokeilua. Käännä peruna ja toista lämmitys. Kaada smetana purkkiin ja lisää muut ainekset. Laita jääkaappiin vetäytymään hetkeksi. Mitä pidempään annat vetäytyä, sen maukkaampaa sörsselistä tulee. Toimii erinomaisesti myös seuraavana päivänä ja leivän päällä. Tee lopuksi veitsellä halkio perunan päälle ja lataa erittäin runsaasti täytettä. Sekoita. Lisää täytettä ja myös pelkän täytteen syöminen suoraan kulhosta on sallittua ja jopa suositeltavaa.
 

Rocco

Jäsen
- Paistinpannuun puoli pussillista peruna-sipulisuikaleita. Ruskista kevyesti.
- Sekaan pilkottua makkaraa, lihapullia tms.
- 2dl ruokakermaa. Anna hetki hautua.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
450 gramman pussi wokkivihanneksia (pakaste esim. Findusin Thai on hyvä setti)
n. 450 grammaa marinoituja broilerinsuikaileita
2 pussia nuudeleita (esim. Mama's, puhutaan siis niistä noin 60-70 gramman pusseista)
kiehuvaa vettä

Broilerit ruskeiksi wokkipannulla, sitten jäiset vihannekset sekaan. Annetaan muhia kunnes vihannekset lämpimiä. Sitten lopussa nuudelit ja niiden kaipaama vesi sekaan. Valmista heti kun nuudelit ovat valmiita.

Toimii myös kastikkeena pastalle tai riisille, kunhan vaihtaa nuudelit+veden ruokakermaan. Kerman voi tietysti heittää samaan aikaan vihannesten kanssa.

Mausteeksi sopii esimerkiksi soijakastike.

On ainakin helppoa, nopeutta vähän verottaa se, että vihannekset ovat jäässä ja kana pitää ruskistaa.

Ja vielä broilerikastike, joka on todennäköisesti maailman helpoin, mutta myös ainakin itselle maistuva:

450 g broilerisuikaletta
purkki ruokakermaa
puolikas Musta Pekka -sulatejuusto
mausteet oman maun mukaan

Broilerisuikaleet ruskeiksi, ruokakerma ja sulatejuusto perään. Ja sitten vartoillaan lämpiämistä ja maustellaan.

Ja ruokakermahan on loistava kastike myös jauhelihalle. Ruokakerma+jauheliha+jalopenoviipaleet+mausteet toimii aina.
 

Erik Loka

Jäsen
Ruokakerma ja tomaattimurska ovat tosiaan aivan Must, kun tehdään jauheliha- / kinkkukastiketta. Lihat pannulle, ruskistetaan ja sen jälkeen yksi purnukka tomaattia ja kaksi kermaa. Sekaan runsaasti mausteita, eli Tabascoa, mustapippuria, aromisuolaa, paprikajauhetta ja jotain muuta kivaa. Samalla voidaan lisätä Koskenlaskijaa sekä Creme Bonjouria ja odotellaan kunnes juustot ovat sulaneet. Myös Feta-juusto toimii.

Kinkkukastikkeissa on hyvä käyttää myös paria erilaista kinkkua, esimerkiksi normaalia ja savustettua. Myös pekoni on erinomaista, ja viimeistään sillä saadaan verisuonet tukkoon - Helppo ja vaivaton sydänkohtaus kiireiseen arkeen!
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos puhutaan nopeasti laitettavasta ruoasta, niin tässä ketjussa on kyllä muutama ohje aivan väärässä paikassa, vaikka maistuvilta kuulostavatkin. Vai onko tunnin häsäys ruoanlaitossa monenkin mielestä nopeasti laitettu "mättö", kuten täällä muutama ohje puolen tunnin porisemisineen?

0-10 min tai ihan maksimissaan 15 minuuttia on minun mielestäni nopeasti laitettu. Tuolla taitaa kuitenkin olla yleinen ruoanlaittoketjukin olemassa.


Oma ohjeeni:

Pakastepizzan päälle höylätään lisäjuustopaloja, n. 10 minuuttia uunissa. Pakastepizza ulos uunista, hieman mausteita oman maun mukaan päälle.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Köyhän miehen tai naisen "mäti-smetana-uuniperunan täytejäljitelmä": Rosamunda/ jauhoisia perunoita, smetanaa, sipulisilppua, herkkukurkku-kuutioita ja Kallen mätitahnaa (tosi köyhälle kelpaa jäljitelmätkin).
Jalostaisin tätä vielä tuoreella (tai pakastetulla) tillillä, jos sattuu olemaan.

Näille jauhelihasoosin tekijöille antaisin vinkin, että loraus (vaikka puoli desiä tai pullonpohjat) punaviiniä antaa hienon säväyksen soosille kuin soosille. Tosin vaatii hieman haudutusta, joten ei ehkä täytä pikamätön vaatimuksia.
 

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Tämä nyt ei ole nopea mutta helppo ainakin.
Jauheliha paistinpannulla kypsäksi, sotketaan vuokassa pakastevalkosipuliperunoiden ja juustoraasteen kanssa sekaisin "tasalaatuiseksi", valkkariperunoiden ohjeen mukaisesti kermaa ja uuniin. Nautitaan chiliketsupin ja vaalean leivän kera, bon appetit!
 
Makaronisalaattihärdelli

Laita läjä makaronia kiehumaan ja odotellessa tee seuraavat valmistelut:

- sekoita isoon kulhoon hernemaissipaprika-sekoitus, pieniksi suikaleiksi leikattua kinkkua/kalkkunaleikettä ja purjoa silputtuna

- duunaa kermaviilipohjainen soosi, johon voi maun mukaan laittaa valkosipulia, tilliä, mustapippuria, suolaa, sokeria jne

Heitä valmis soosi hernemaissipaprikakinkkupurjo-sekoituksen joukkoon. Ja makaronien ollessa valmiita voidaan lopulta sekoittaa kunnolla koko setti. Salaatti on valmis! Maistuu parhaimmalta parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen, mutta ei huono hetikään. Kerralla kannattaa tehdä iso satsi. Tarjoile kuuman grillimakkaran kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lämmitä tilkka öljyä tai nokare voita paistinpannulla. Avaa Saarioisen maksalaatikon kansi ja kaapaise koko paukku kuumalle pannulle. Paista siten, että maksaloora ruskistuu ja rapeutuu pohjastansa. Kippaa lautaselle ja lapio naamaan puolukkahillon kera.

Oliko riittävän omaperäistä?

No, tässä poikamiesvuosien vakiomeininki:

Paista paketillinen valmiiksi marinoituja broilerinfilesuikaleita, kippaa loppuvaiheessa sekaan purkki ruokakermaa ja anna muhia. Tarjoa makaronin, riisin tai perunan kanssa. Jos opiskelijataloudesta löytyy sipulia, tuunaa sillä tai vaikka suolapähkinöillä.

Nykyään, jos kauppareissun jälkeen tarvitsee pikaista sapuskaa, tulee mukaan yleensä otettua jokunen kasvis, kuten parsaa, kukkakaalia ja porkkanoita. Mukaan joku savu- tai loimulohi ja pari hyvää juustoa sekä oliiveja. Kylkeen vielä tuore patonki ja simppelit salaattiaineet, ja kasassa on helppo, nopea ja omaan makuuni osuva pikaruoka. Kasvikset höyrystymään, salaatti, sipuli ja basilika sekaisin kulhoon ja loraus öljyä, kala ja juustot yms. tarjolle. Aikaa menee noin vartti, riippuen tietysti monelle joutuu kasvikset esivalmistelemaan.

Ja sitten odottelemaan Kaivannon lempimättöä.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Eli vinkkejä kuinka tehdä nopeasti hyvää sapuskaa, ja mieluusti helpolla.

Ostaa valmiita kokkien suunnittelemia juttuja. Kuten mausteseospusseja tai valmiita sooseja lasipurkissa ja toimii ohjeiden mukaan. Maggi Fix, Santa Maria Easy Cooking, Santa Maria India jne. Ei kenelläkään tarvitse olla sataa maustepurkkia himassa tai tietää miten niitä käytetään, kun joku on ajatellut sen jo valmiiksi ja annostellut mausteet. Siihen lisäksi sitten vain jauhelihaa, perunoita tai mitä lienee lisukkeita tarvitaan. Sitten voi improvisoida, jos tarvitsee vahvistaa esim. tuotteiden makua. Ja hätävaraksi käy tyyliin chilijauhe ja tabasco habanero.

Jos säveltämään pitää mennä niin yksi melko helppo homma on ostaa loimulohta fileinä ja laittaa ne pannuun hetkeksi per puoli. Sen jälkeen kaataa sekaan purkillisen cocomilkiä. Tulee melko perusfastfoodia helposti, jos osaa tehdä perunamuusin esimerkiksi siihen lisukkeeksi. Itse en aiemmin osannut, mutta senkin voi oppia, jos oikein tahtoo. Toki tähän aikaan vuodesta on saatavilla esim. uusiakin perunoita.

edit. ja jos oikein vähän aikaa on eli puhutaan sekunneista niin sitten vain reissumies-leipää leivänpaahtimeen ja kun se pomppaa ylös niin laita cheddar-viipale leivän päälle niin pysyt hengissä kunnes hitaampi, nopea ruoka on valmis
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mun satsi.

Hommaa
- 300g Paketti tavallisia kuorettomia nakkeja (ei kevyt!)
- 1 iso sipuli (ei luomu, eikä makea!)
- 1 rkl voita (ei margariinia tai kevytlevitettä!)
- 4 munaa (ei vapaan kanan, vaan rehellisiä valkoisia stressikananmunia!)
- kuivattua tilliä (ei tuoretta!)
- suolaa (ei jodi!)

Ota närästyslääke.

Riko munat kuppiin, laita sekaan tilkka (1-2rkl) vettä ja riko rakenne haarukalla. Laita paistinpannu lämpiämään hellalle ja aloita pilkkomaan nakkeja. Tee mahdollisimman nopeasti mahdollisimman ohuita "nakkikolikoita". Iske voi pannulle ja nakit perään. Aloita sipulin käsittely. Tee sipulista jotain renkaan tapaisia. Kääntele ja heiluttele nakkeja. Kun nakit ovat saaneet kauttaaltaan sopivasti mustaa pintaa, niin iske sekaan sipulirenkaat. Kääntele satsia varovasti max 20 sekuntia ja kaada päälle munaseos. Ripottele vielä hyytymättömän satsin päälle reippaasti kuivattua tilliä ja tasaisesti ripaus suolaa. Kun pohja on mielestäsi sopivasti paistunut, niin yritä kääntää satsi. Todennäköisesti et onnistu, mutta käännä sitten monessa osassa. Paista vain hetki toiselta puolelta ja iske satsi lautaselle.

Naamasi edessä pitäisi nyt olla nopeasti valmistunut nakkimunakas, jossa pikanttina hienoutena puoliraa'at sipulirenkaat ja tilli, joka sopii käsittämättömän hyvin ehkä juuri tuon sipulin ansiosta.

Näin keskiviikkona tuo nautitaan uuden Aku Ankan ja runsaan veden kanssa. Ruuan päälle torkut ja viimeistään sen jälkeen hella pois päältä.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pizza-leipä

Tavalliselle paahtoleivälle sivellään tomaatti pyre. Tämän jälkeen esim. tonnikala (paloina, öljyssä tietenkin), sipuli. Päälle vielä valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa ja Emmental juustoa (valmiit viipaleet ovat varsin käteviä tässä). 225 asteiseen uuniin 10 min. ja se on siinä. On muuten huomattavasti parempaa, kuin mitä ensiarvaamalla luulisi.

Helpompi: Ruispalan puolikkaita pellille, päälle ketsuppia, VAALEAA tonnikalaa paloina öljyssä ja juustoa (Oltermanni toimii ihan hyvin). Uuniin muutamaksi minuutiksi että juusto sulaa.

Tarvittava aika: Uunin lämpiämisen verran (leivät voi laittaa uuniin jo kun uunissa on 150-astetta lämmintä)
Maku: Täydellinen

Toinen leipäresepti eli fisuburgeri:

- Lidlin kalapuikkoja (fileestä tehtyjä, ei mistään jätteestä)
- Tuoreita ruispaloja
- Ketsuppia ja/tai majoneesia
- Salaatinlehti, kurkkua, tomaattia yms täytettä maun mukaan

Lapa paistetut kalapuikot leivälle muiden täytteiden kanssa. Aikaa menee kalapuikkojen paistamisen verran eli about puoli tuntia.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Helpompi: Ruispalan puolikkaita pellille, päälle ketsuppia, VAALEAA tonnikalaa paloina öljyssä ja juustoa (Oltermanni toimii ihan hyvin).

Toi on hyvä, mutta täydellisen siitä saa lisäämällä vielä tonnikalan alle Saarioisen pepperoni makkaraa... : )
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Helpompi: Ruispalan puolikkaita pellille, päälle ketsuppia, VAALEAA tonnikalaa paloina öljyssä ja juustoa (Oltermanni toimii ihan hyvin). Uuniin muutamaksi minuutiksi että juusto sulaa.
Vastaavaa tulee joskus väkerrettyä, jos kaipaan hiukan tukevampaa väli- tai iltapalaa. Tosin vielä nopeamman tuosta saa, kun näyttää leiville minuutin verran mikroa. Myös Vaasan moniviljapaahtikset sopii tuohon hyvin. Lisäksi ketsupin korvaan joskus salaatinkastikkeella tai Oivariinilla ja juustona on yleensä joku kovempi, kuin Oltermanni, mutta idea on siis sama. Pääasia on kuitenkin, että tuna on paloina öljyssä, ja nimenomaan vaaleaa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kaksi nopeaa ja helppoa (jopa Scholl osaa halutessaan valmistaa) reseptiä:

Pienen hiukoon haarukkanakki: Tökätään nakki haarukkaan ja lämmitetään se kuumavesihanan alla. Valmistusaika riippuu halutusta syötävän tuotteen lämpötilasta. Nautitaan sellaisenaan tai sinappiin dipattuna.

Isompaan nälkään allasnakit: Paketti nakkeja lillimään mielellään puhtaaseen tiskialtaaseen hanasta laskettuun kuumaan veteen. Valmistusaika riippuu pitkälti ajasta, joka käytetään altaan puhdistukseen.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
- 400 grammaa paistijauhelihaa
- täysjyvävehnä-tortilloja
- jäävuorisalaattia
- kurkkua
- suolakurkkua
- ketsuppia

Jauheliha yllättäen paistetaan, ilman mitään vitun sipulia.
Sen jälkeen lautaselle tortilla auki, sekaan jauhelihaa, salaattia, kurkkua, suolakurkkua ja ketsuppia salaatinkastikkeeksi.
Rulla kiinni ja mikroon hetkeksi. Syödään haarukalla ja veitsellä, ei käsin.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Eilen testettu ensimmäisen kerran:

Kaurapaloja(tai mitä vaan paloja) hetkeksi uuniin. Paista munia molemmilta puolilta ala grilli. Wilhelmin piccolo-balkan pihvejä, kaks per leipäpari. Paistuu samalla.

Pilko sipuli vaikka renkaiksi ja tee muutama juustosiivu, juuri siitä juustosta mitä löytyy kaapista.

Ota leivät uunista. Sipase kansipalaan sweet chili soossia. Piccolot, sipulit, munat, juustot yms. mitä vain haluaa väliin laittaa, nam. Ten minits.
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Kavereiden käyttämä resepti, lähtöisin heikot kokkaustaidot omaavalta isukilta. Eli täältä tulee sörsseli:

-Paista jauhelihaa ja paloiteltua makkaraa (HK:n sininen) pilkotun sipulin kanssa paistinpannulla riittävä määrä. Annostelu voi olla esim yksi makkara ja puoli pakettia jauhelihaa, joiden kanssa pari keskikokoista sipulia.

-Keitä sopiva määrä makaronia isossa kattilassa, ja lopuksi kaada vedet pois.

-Sekoita lihapaistos ja makaronit samassa isossa kattilassa. Tarjoile ketsupin kanssa.

Tunnettu myös pulimössönä. nam! :P
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Blues
Keitä pussillinen curryn makuisia nuudeleita ja kun nuudelit on valmiita, niin sekoita purkillinen tonnikalaa(halvinta) sekaan ja nauti runsaan ketsupin kera. Hyvää, nopeaa ja edullista. Tota tuli joskus opiskeluaikoina tehtyä suht usein.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Opiskeluaikojen makaroninakkipöperö ketsupilla sai aikanaan väistyä maukkaamman version tieltä. Joka onkin papuja tomaattikastikkeessa nakeilla höystettynä. Eli nakinpalat ruskistetaan kevyesti, sitten paiskataan yksi paputölkki sekaan. Random-mausteet (yleensä chili ja paprika), valmis viidessä minuutissa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
edit. ja jos oikein vähän aikaa on eli puhutaan sekunneista niin sitten vain reissumies-leipää leivänpaahtimeen ja kun se pomppaa ylös niin laita cheddar-viipale leivän päälle niin pysyt hengissä kunnes hitaampi, nopea ruoka on valmis

Aika hauskaa, että sinunkaltaisesti ihminen syö cheddarin kaltaista roskajuustoa.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nakkisoppa

- 500 g pussi suikaleperunaa
- 200-250 pussi keittojuureksia
- paketti nakkeja, vaikka 300g kuorettomia
- pari lihaliemikuutiota

1) Pistä litra vettä kiehumaan riittävän isoon kattilaan
2) Liemikuutiot samaan paikkaan
3) Kun kiehuu, nakkaa pussitavara sekaan
4) Paloittele nakit haluamaasi kokoon ja heitä porisemaan. Jotain pippuria mukaan jos haluaa.
5) Odottele 10-15 min ja syö soppa. Riittää yleensä useammalle.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Lämppärit, eli lämpimät voileivät. Näitä reseptejähän on tullutkin jo nokko, mutta pistetään nyt vielä tämäkin versio:

- Ranskanleipäviipaleita riittävästi
- Gotler siivu per leipä
- Edamia tai Emmentalia siivut päälle
- Valitsemaasi sinihomejuustoa päällimmäiseksi (Auraa voi ainakin levittää, ettei kärtsähdä)

Nämä 225°C uuniin noin 5 minuutiksi (tarkkaile uunia, jotta riittävä juuston paahtoaste saavutetaan) ja eikun syömään.

Sitten "riittävän munakas aamiainen".

Voita pannulle, pannu kuumaksi, 4 munaa pannulle. Kun käännät munat, juustoa päälle sulamaan ja samanaikaisesti paahtoleivät paahtimeen. Kun paahtikset ovat valmiit, kananmunat (juustopuoli alaspäin) paahtoleipien päälle ja eikun syömään.

Tuossa voi toki hifistellä, ja leikat paahtiksista reunat pois ja paistaa pannulla. Samaten tuohon voi lisätä mitä tahansa lihaa tai muuta sörsseliä. Jauhelihapihvit (ei kaupan "pihvejä") paistettujen sipulirenkaiden kanssa on oiva lisä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös