Löytyykö kokkeja?

  • 579 643
  • 2 902

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hmm, kuulosti sen verran hyvältä, että pitänee ajaa seuraavan kerran sukulaisiin Tampereen kautta.

Aiheeseen liittyvä kysymys: kuinka öljyjä olisi käytännöllisintä käyttää leivän kanssa? Lorautus päälle, dippaus, sively... vai kannattaako leipä paahtaa? Nuo varmasti on ihan käyttäjäkohtaisiakin, mutta ajattelin nyt vain kysäistä vinkkiä. Itse olen lähinnä dipannut tuoretta vaaleaa leipää öljyyn.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aiheeseen liittyvä kysymys: kuinka öljyjä olisi käytännöllisintä käyttää leivän kanssa? Lorautus päälle, dippaus, sively...

Itse olen lorautellut eli peukalo pullon suun suuttimeksi ja siitä ohut noro alas leivälle. Vaimo käyttää näköjään tuollaista sumutepulloa jolla saa "terveellisen ohuen" silauksen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Lorautus päälle, dippaus, sively... vai kannattaako leipä paahtaa?
- - -

Noista vaihtoehdoista sively on lähinnä. Itse käytän sellaista suihkutuspulloa, joka on tarkoitettu juuri öljyn levitykseen. Löytynee hyvin varustetuista keittiöalan liikkeistä. En tarkkaan enää muista mistä se on meille siunaantunut.

Syksyllä Pohjois-Espanjan kierroksella tuli tarkkaan katseltua, miten tapaksiaan tekevät. Pohjana on vaalea leipä, johon päälle suihkutetaan öljyä ja sitten leipää hierotetaan tuoreella tomaatilla. Sitten siihen päälle mitä vain maun mukaan, kinkkua, anjovista, you name it.

Kokeiltu ollaan kotonakin ja toimii, eikä niiden tekeminen kauaa kestä kun on kerran harjoitellut. Leipäsien päällä toimii tietysti parhaiten espanjalainen aito ilmakuivattu kinkku ja juustot, mutta käytännössä vain mielikuvitus on rajana. Leipäset sellaisia suupalan kokoisia tai max. kahden.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pizzakives on hakusessa, mutta en ole löytänyt kuin halkaisijaltaan 28,5 cm suuruisen netistä. Onko kellään tietoa, saisiko jostain tilattua isompaa uunikiveä tai löytyykö perusmarketeista? Ensi lauantaiksi haluan sen koeajoon.

Kuohkean ja sitkoisan pohjan tekemiseen voi antaa myös neuvoja. Lähinnä olen funtsinut hiivan määrää ja kohotusaikaa. Durumvehnät sun muut ovat hanskassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Käy kysäisemässä vuolukiviuuneja myyvästä liikkeestä. Ei luultavasti maksa mitään.
Mietin tuota jo aikaisemmin, mutta ajattelin, ettei niitä kiinnosta yksittäisten kivien kyselijät. Viestisi rohkaisemana päätin tänään kuitenkin kysäistä rautakaupasta, ja katso, heillä lojui yksi 1,5x30x30 cm kivi tyhjän panttina varastossa. Kolmen euron nimellinen hinta piti pulittaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No niin, nyt on koekäytetty neljän kiekon verran tuota kiveä. Täytyy kyllä varauksetta suositella kaikille, ainakin minun lättyni kipusivat aivan uudelle tasolle. On ne maistuneet vieraillekin ennen, mutta omasta mielestäni tuolla kivella saa aivan omaa luokkaansa olevia pizzoja. Kebabpaikoista en ole parempaa vielä saanut.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nopea kysymys tankoparsasta, kun ei kuulu omiin bravuureihini..

Yksinkertaisesti miten saat parhaan lopputuloksen vihreästä tankoparsasta, aivan loistavaaha tuo on, ihan vaikka nopeasti keitettynä hollandaise-kastikkeen kera, tai vaikkapa uunissa parmesanin ja parmankinkun kanssa.

Löytyykö jotain muita käyttötapoja?
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Nopea kysymys tankoparsasta, kun ei kuulu omiin bravuureihini..

Yksinkertaisesti miten saat parhaan lopputuloksen vihreästä tankoparsasta, aivan loistavaaha tuo on, ihan vaikka nopeasti keitettynä hollandaise-kastikkeen kera, tai vaikkapa uunissa parmesanin ja parmankinkun kanssa.

Löytyykö jotain muita käyttötapoja?

Tankoparsahan on maultaan niin hieno, ettei sille oikein kannata mitään jippoja tehdä. Joskus olen keitinliemeen laittanut valkosipulia ja/tai sitten ihan näön vuoksi nopeasti parilapannulla paistanut niihin kauniit raidat.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tankoparsahan on maultaan niin hieno, ettei sille oikein kannata mitään jippoja tehdä. Joskus olen keitinliemeen laittanut valkosipulia ja/tai sitten ihan näön vuoksi nopeasti parilapannulla paistanut niihin kauniit raidat.

Näinhän se menee, kannattaa myös kokeilla grillata, varsinkin jos omistaa kaasu tai hiiligrillin. Oliiviöljystä ja yrteistä ja sitruunasta voi tehdä kastikkeen jota sivelee kevyesti tankojen päälle, ja grillaa nopeasti loppuhiilloksella n. minuutti/puoli.

Ja mähän en tiedä mistään mitään, kunhan kyselen uusia reseptejä. :(
 

scholl

Jäsen
Kebabpaikoista en ole parempaa vielä saanut.

Perverssiä edes liittää kebab-paikka ja pizza sanat samaan aiheeseen.

Huom. tarvitset mukaan oman pullon!


Tuo on aivan älytöntä. Mikä se oma pullo sitten on? Kyllähän jopa yhden miehen pajat tekevät kaiken mahdollisen niin, että ne on pullotettu. Jonkun kannattaisi kertoa kyllä tuolle cosa nostra-jannulle tästä. Eikai kukaan nyt ala ottaa selvää, millainen pullo pitää hankkia ja mistä.
Halpaa se ei ole, mutta 10 prossan alennus tulee jos ennen maksua osuu tikkatauluun liimattua Silvio Berlusconin kuvaa silmien väliin.

Saako siitä, jos on naureskellut kansalaisille hyppien samanaikaisesti Berlusconi-hyppelyä. Tosin Suomessa, eikä Italiassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Perverssiä edes liittää kebab-paikka ja pizza sanat samaan aiheeseen.
Ehkä joo, mutta yleensä pizzapaikat ovat Suomessa myös näitä kebabmestoja. Sanotaan nyt näin, että joskus niistä saa ihan hyviä lättyjä, mutta varsinainen pizzan idea on yleensä haudattu meetvurstin, kebablihan ja kinkkusuikaleiden alle. Omissa kiekoissani pidän juuri siitä, että niillä voi hienostella täytteiden kanssa juuri kuten haluaa. Sen pikakiekon tai leffapizzan voi hakea sitten omasta vakiomestasta tarpeen vaatiessa.
 

Aatos

Jäsen
Helppo ja nopea laitettava Mättö

En löytänyt sopivaa ketjua, joten pannaan tälläten tänne uusi.

Eli vinkkejä kuinka tehdä nopeasti hyvää sapuskaa, ja mieluusti helpolla.
Nettihän on pullollaan erilaisia reseptejä, ne eivät nyt kiinnosta.

Aloitan itse pastaruualla.

500 g ruskistettua jauhelihaa, jonne sipulia ja valkopippuria sekaan. Lisäksi lopuksi lisätään n. 1 dl soijaa sekä kevyt kermaa (15%)1-2 tetraa
Keitä spagetti, ja siinä se.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Makkarahärdelli

Yksi HK:n sininen paloiksi. Paistetaan sipulin kanssa. Tehdään suurustepohjainen kastike. Eli Maizenan ohjeen mukaan. Joukkoon tomaattipyrettä tarpeeksi ja vitusti mausteita. "Nautitaan" makaronin kanssa. Hyvin menee darrassa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Munahärdelli:

aseta hieman voita tahi muuta sopivaista rasvaa paistinpannuun

riko nelisen kananmunaa johonkin kippoon

sotke lusikalla kananmunat keskenään

kaada pannuun

paista aikasi

lisää suolaa tai muita mausteita

syö
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Talonpojan spaghetti (1-2 hlöä):

Laita spagettia kattilaan kiehumaan, aloita hieman myöhemmin ruskistamaan pekonia (1 paketti esim. HK:n pekonia), jonka olet paloitellut n. 4-5 osaan per slaissi. Kun pekonit ja pastat ovat sopivan kypsät, laita pekonipannua pienemmälle lämmölle ja nakkaa spagetit sekaan pannulle. Lisää tämän jälkeen 2dl ruokakermaa ja niin monta kananmunaa kuin on syöjää. Sekoittele kermat ja kananmunat pastan ja pekonin ja anna hautua muutama minuutti pienellä lämmöllä. Mausteeksi riittää mustapippuri, mutta esim. yrtit sopivat mukavasti lisukkeeksi.

Pystyy tekemään myös ilman kermaa tai kananmunaa. Kerma antaa mukavasti makua ja kananmuna sitoo ruoan yhteen, mutta onnistuu myös ilman jompaa kumpaa.

Sangen maukas eväs, joka valmistuu nopeasti ja soveltuu omien empiiristen tutkimusteni tulosten perusteella myös krapulapäivän ateriaksi.

Kevyttä kuin mikä. Eikä ihan heti kannata lähteä lenkille tämän jälkeen. Varmista ainakin lähimmän päivystyksen sijainti.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Purkki tomaattimurskaa kattilaan, mausteeksi basilikaa, valkosipulia, lihaliemikuutio, (suolaa), pippuria. Antaa porista about puolisen tuntia. Sitten keittää pastan lähes kypsäksi ja heittää pastan tomaattikastikkeen sekaan ja antaa kiehahtaa minuutin tai pari. Lisukkeeksi voi paistaa esim. pekonia. Tomaattipastasekamelska lautaselle ja pekonit päälle. Nam.

Halpa, helppo, hyvä.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Kavereiden käyttämä resepti, lähtöisin heikot kokkaustaidot omaavalta isukilta. Eli täältä tulee sörsseli:

-Paista jauhelihaa ja paloiteltua makkaraa (HK:n sininen) pilkotun sipulin kanssa paistinpannulla riittävä määrä. Annostelu voi olla esim yksi makkara ja puoli pakettia jauhelihaa, joiden kanssa pari keskikokoista sipulia.

-Keitä sopiva määrä makaronia isossa kattilassa, ja lopuksi kaada vedet pois.

-Sekoita lihapaistos ja makaronit samassa isossa kattilassa. Tarjoile ketsupin kanssa.
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Pyttis

eli pyttipannu.
Valmis lihapyöryköitä tai makkaraa kuutioina esim. hk-sininen
Peruna - sipuli sekoitepussi
Suolakurkkuja
Jalopenoja
Kananmunaa
Laita rasvaa pannulle, ensin peruna-sipuli pussi paistumaan kun perunat on hieman pehmentyneet lisää sitten lihapulla/makkara kuutiot, jalopeno, suolakurkku. Paista vähänaikaa ja lisää 2-3 kananmunaa sekoittaen. Mausta jauhelihamausteella, paprikajauheella, suolalla ja valkosipulilla.
Valmistusaika alle 10 min.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Tunapasta

Ruskista pannulla hieman tonnikalaa. Heitä sekaan pastakastikepurkki esim. Barilla Napoletana. Keitä ohessa tuorepasta.

Ateria valmistaminen vie 3-4 minuuttia. Tuorepastaa suosin sen takia, että normaali pastan keittäminen vie aivan liikaa aikaa ja aikahan on tunnetusti rahaa.

Erittäin herkullinen ja terveellinen Mättö(suosi tummaa tuorepastaa).
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kavereiden käyttämä resepti, lähtöisin heikot kokkaustaidot omaavalta isukilta. Eli täältä tulee sörsseli:

-Paista jauhelihaa ja paloiteltua makkaraa (HK:n sininen) pilkotun sipulin kanssa paistinpannulla riittävä määrä. Annostelu voi olla esim yksi makkara ja puoli pakettia jauhelihaa, joiden kanssa pari keskikokoista sipulia.

-Keitä sopiva määrä makaronia isossa kattilassa, ja lopuksi kaada vedet pois.

-Sekoita lihapaistos ja makaronit samassa isossa kattilassa. Tarjoile ketsupin kanssa.

Siis kyseessähän on ihan perus arkiruoka eli makaronimuhennos mihin on lisätty myös makkaraa. Erittäin hyvää ja nopeasti valmistettavaa ruokaa, suosittelen. Muhennokseenhan kannattaa jo tekovaiheessa lisätä hieman ketsuppia tai vaikka jonkin pastakastikkeen tai tomaattimurskaa.
 

Fordél

Jäsen
Pasta Carbonara - maailman paras ja helpoin ruoka

-Keitä nauhapastaa tarvitsemasi määrä
-Ruskista samalla suikaloitu pekoni ja kuulota pieneksi silputtu sipali
-Kun pasta on kiehutut, kaada vesi pois ja lisää kattilaan pekoni, sipali sekä juustoraastetta & kanamuna ja vatkaile hieman seosta niin, että juustoraaste sulaa. Mausteeksi vaikka mustapippuria.

Aivan helevetin hyvää!
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kebab ranskalaisilla

- Laita ranskalaiset uuniin
- Pilko yksi iso sipuli ja pari-kolme valkosipulin kynttä
- Kuullota sipulit
- Heitä Korv Görän pakaste kebabit pannulle (täytyy sulattaa ensi, mutta ei ole niin väliä. On pakastettunakin paistettu).
- Paista n.5-10 min. Riippuen kuinka kärvähtäneestä tykkää.
- Heitä sekaan tomaattikastiketta hieman alle puoli purkkia (Lidlin perus tomaattikastike lasipurkissa on ollut parasta tässä tapauksessa).
- Lisää puoli purkkia kermaa.
- Heitä valkosipulit sekaan.
- Mausta mielesi mukaan ja sekoita. Itse maustan aromisuolalla, mustapippurilla, paprikamausteella ja tabascolla.
- Anna porista hiljakseen n.10 min.

- Laita setit lautaselle ja salaattia vierelle. Salaatin päälle valkosipulikastiketta ja kebabin päälle Korv Göranin tulista tai kebab- kastiketta.
- Pilko jalapenoja sekaan, jos tykkäät tulisesta.
- Avaa kylmä olut, ja nautiskele hyvästä ruoasta ja juomasta.

Aikaa kuluu n.15 min.

Helvetin hyvä setti, kun tekee mieli mättöä. Tomaattkikastikkeen ja kerman määrää voi säädellä sen mukaan, haluaako millaisen koostumuksen kastikkeeseen. Välillä teen ihan ilman tomaattikastiketta ja kermaa, ja lisään vain lopuksi noita kebabkastikkeita päälle. Toimii niinkin ihan hyvin.

Setistä syö kaksi henkilöä vatsansa täyteen.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Pizza-leipä

Tavalliselle paahtoleivälle sivellään tomaatti pyre. Tämän jälkeen esim. tonnikala (paloina, öljyssä tietenkin), sipuli. Päälle vielä valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa ja Emmental juustoa (valmiit viipaleet ovat varsin käteviä tässä). 225 asteiseen uuniin 10 min. ja se on siinä. On muuten huomattavasti parempaa, kuin mitä ensiarvaamalla luulisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös