fiftyeight
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Lorautus päälle, dippaus, sively... vai kannattaako leipä paahtaa?
- - -
Noista vaihtoehdoista sively on lähinnä. Itse käytän sellaista suihkutuspulloa, joka on tarkoitettu juuri öljyn levitykseen. Löytynee hyvin varustetuista keittiöalan liikkeistä. En tarkkaan enää muista mistä se on meille siunaantunut.
Syksyllä Pohjois-Espanjan kierroksella tuli tarkkaan katseltua, miten tapaksiaan tekevät. Pohjana on vaalea leipä, johon päälle suihkutetaan öljyä ja sitten leipää hierotetaan tuoreella tomaatilla. Sitten siihen päälle mitä vain maun mukaan, kinkkua, anjovista, you name it.
Kokeiltu ollaan kotonakin ja toimii, eikä niiden tekeminen kauaa kestä kun on kerran harjoitellut. Leipäsien päällä toimii tietysti parhaiten espanjalainen aito ilmakuivattu kinkku ja juustot, mutta käytännössä vain mielikuvitus on rajana. Leipäset sellaisia suupalan kokoisia tai max. kahden.