Löytyykö kokkeja?

  • 589 366
  • 2 913

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Guacamole kannattaa valmistaa itse.
Allekirjoitan. Antamasi ohjeeseen lisäisin kuitenkin muutaman tipan sitruuna- tai lime-mehua, pitää guacamolen freesin vihreänä pidempään ja antaa myös pikantin makulisäyksen.

Tekaisin tuossa itse juuri kebab-munakkaan eli normaaleja kebablastuja pannulle kera nokareen voita ja yhden pilkotun sipulin. Perään kolmen munan, tilkkasen veden ja suola+pippurimausteyhdistelmän satsi ja hyvää tuli. Yllättäen tipahti alas oikein jouhevasti oluen kanssa.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Allekirjoitan. Antamasi ohjeeseen lisäisin kuitenkin muutaman tipan sitruuna- tai lime-mehua, pitää guacamolen freesin vihreänä pidempään ja antaa myös pikantin makulisäyksen.

Totta, koitin pitää tuon vain mahdollisimman simppelinä, omaan suuhun maistuvimmanhan saa, kun jättää sen mausteseoksenkin kaupan hyllylle ja maustaa alusta asti itse, netistä löytyy variaatioita vaikka kuinka paljon. Itse tosin olen sen verran laiska, että useimmiten tulee heitettyä se valmismausteseos, vähän limen mehua ja tujaus cayennepippuria.
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Ite olen pistäny Guacamoleen Sitruunamehun lisäksi suolaa ja pippuria, persiljaa sekä kuutioitua tomaattia ja sipulia, silputtuna tietenkin. Tomaatti ja sipuli varsinkin on aivan loistavaa, saatan syödä tuota kulhollisen yksin Tortillan/Tacon täytteenä.

Luin muuten jostain aikoinaan sellaisen jutun, että kun laittaa Guacamolen jääkaappiin, niin pistää sen kiven siihen, sen pitäisi kuulemma estää sitä mustumasta. Pitääköhän paikkansa? En ole koskaan viitsinyt testata tuota kun siitä tulisi vaan vittuuntunut mieli ku "vaivalla" valmistettu menee pilalle...
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Ken tahtoo joulupöytäänsä maailman parasta herkkua, ostakoon muikun mätiä.

Tässähän on ihan koulukuntia, sillä tunnetusti oikea tapa on yhdistää mäti, sipuli ja smetana vasta tumman (happaman) leivän päällä. No, totta puhuen, kukin tehköön kuten haluaa, mutta näin opetettiin muikuista tunnetun pitäjän omalle pojalle nuoruudessa, ja ne tavathan eivät koskaan kuole.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Luin otsikosta että "löytyykö kokkelia" ja meinasin tulla vinkkaamaan pari ostopaikkaa mutta täällähän vaan vaihdetaan reseptejä
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja mäti-sipuli-smetana -kolmiyhteys on kaukana Joulusta. Ja tietenkin kaikki erillään. Palataan asiaan blinien yhteydessä sitten joskus, kun on sen ortodoksisen ruokaperinteen aika.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Niin ja mäti-sipuli-smetana -kolmiyhteys on kaukana Joulusta. Ja tietenkin kaikki erillään. Palataan asiaan blinien yhteydessä sitten joskus, kun on sen ortodoksisen ruokaperinteen aika.

Äläs ala ortodoksia neuvomaan näissä asioissa.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Alamummon ja Evilin linjoilla mädin lisäkkeiden suhteen. Setin kasaan itse mieluiten lämpimän paahtoleivän päälle; mätiä(muikku/siika), smetanaa ja sipulia muodossa karkeaa pilkottua. Päälle aavistus mustapippuria, makunautinto taattu.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olisikohan mahdollisesti jollakin jokin hyvä ja herkullinen resepti täytettyihin patonkeihin?
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisikohan mahdollisesti jollakin jokin hyvä ja herkullinen resepti täytettyihin patonkeihin?

Forssan savulohisalaatilla saa helposti hyvää. Se on sellaista perunasalaatin näköistä ja erittäin herkullista. Sitten siihen kylkeen näitä perustäytteitä: Salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoa jne. Vaikeapa se on mitään tarkkaa reseptiä sanoa kun jokaisella on omat mieltymyksensä. Vähän niinkuin pizzoissakin.

edit: Jos tarkoitus on tarjota vieraille pöperöä, niin ainahan sitä voi laittaa kaikkia mahdollisia täytteitä tarjolle ja antaa vieraiden täyttää omat patonkinsa. Keittelee kananmunia ja siivuttaa ne, vaaleaa tonnikalaa, paprikaa jne. Ylijääneistä aineksista pyöräyttää helposti salaatin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ite olen pistäny Guacamoleen Sitruunamehun lisäksi suolaa ja pippuria, persiljaa sekä kuutioitua tomaattia ja sipulia, silputtuna tietenkin. Tomaatti ja sipuli varsinkin on aivan loistavaa, saatan syödä tuota kulhollisen yksin Tortillan/Tacon täytteenä.

Luin muuten jostain aikoinaan sellaisen jutun, että kun laittaa Guacamolen jääkaappiin, niin pistää sen kiven siihen, sen pitäisi kuulemma estää sitä mustumasta. Pitääköhän paikkansa? En ole koskaan viitsinyt testata tuota kun siitä tulisi vaan vittuuntunut mieli ku "vaivalla" valmistettu menee pilalle...
Tämä resepti on sellainen, jota minäkin suosin, tosin persiljaa en laittaisi vaan korvaisin sen pienellä määrällä tuoretta korianteria. Lisäksi vain ripsaus chiliä. Kermaviili ei mielestäni kuulu guacamoleen ollenkaan. Kivi tosiaan pitää mössön paremmin vihreänä, eikä pilaa sitä millään tavalla. Siitä ei irtoa makua ja sehän heitetään pois, kun syöminki alkaa. Yksi vinkki tunnistaa kypsä avocado on se, että kanta irtoaa helposti. Kivikovakin hedelmä kypsyy parissa päivässä huoneenlämmössä ja pikaisempi kypsennys tapahtuu päivässä muovipussissa omenan kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kysytään vaikka tässä ketjussa, missä te säilytätte niinkin ongelmallista tuotetta kuin oliiviöljy? Suositukset huitelevat jossain 8-12 asteen paikkeilla, mutta jääkaappia ei suositella. Normaalisti pidän öljyjä ihan karkeasti vain keittiön työpöydällä, mutta tuli mieleeni tällainen asia, kun uuden tuotteen tekstejä huvikseni suomensin.

Lisäksi täytyy kehua, kuinka mielettömän hyviä voileipiä saa, kun voitelee vaalean leivän tuorejuustolla, laittaa päälle mozzarellaa, pieniä paloja aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Vaikka pidän salaateista sun muista rehuista, on hyvään voileipään tarvinnut tähän saakka aina maukkaan leikkeleen. Vaan eipä tarvitse enää.
 
Kysytään vaikka tässä ketjussa, missä te säilytätte niinkin ongelmallista tuotetta kuin oliiviöljy? Suositukset huitelevat jossain 8-12 asteen paikkeilla, mutta jääkaappia ei suositella. Normaalisti pidän öljyjä ihan karkeasti vain keittiön työpöydällä, mutta tuli mieleeni tällainen asia, kun uuden tuotteen tekstejä huvikseni suomensin.

Meillä keittiökaapissa. Valo ei kai tee hyvää, joten siksi työpöytä ei liene hyvä paikka. Rypsiöljy sitten jääkaapissa, oliiviöjy menee siellä ällöttävän hyhmäiseksi.

On muuten noissakin tuotteisa eroa. Ostin Joulun kunniaksi Stockalta sellaisen parinkympin putelin ja on pojjaat hyvää tavaraa! Jokainen tippa on nautinto.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kysytään vaikka tässä ketjussa, missä te säilytätte niinkin ongelmallista tuotetta kuin oliiviöljy? Suositukset huitelevat jossain 8-12 asteen paikkeilla, mutta jääkaappia ei suositella. Normaalisti pidän öljyjä ihan karkeasti vain keittiön työpöydällä, mutta tuli mieleeni tällainen asia, kun uuden tuotteen tekstejä huvikseni suomensin.

Viinikaapissa, jonka lämpötila on juuri tuo.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
On muuten noissakin tuotteisa eroa. Ostin Joulun kunniaksi Stockalta sellaisen parinkympin putelin ja on pojjaat hyvää tavaraa! Jokainen tippa on nautinto.

Vaikka en viettänyt tipatonta, niin jokainen tippa säästetään Stockan sitruunalla maustetusta oliiviöljystä. Todella hyvää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Taidan kuitenkin valita säilytykseen keittiökaapin tuon viinikaapin sijaan, vaikka varmasti optimaalisin ratkaisu se olisikin. En viitsi satsata viittäsataa yhden öljypurkin vuoksi.

Perusöljynä mulla on kympin hintaluokan neitsytoliiviöljyt. Niitä uppoaakin sitten liki kaikkeen salaateista sämpylöihin ja liharuokiin. Tuollainen sitruunalla maustettu voisi olla hyvää salaateissa, ostoslistalle.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Tuollainen sitruunalla maustettu voisi olla hyvää salaateissa, ostoslistalle.

Nimenomaan salaateissa tämä toimii kuin junan vessa. Hintaa en osaa sanoa, koska sain tämän jumalaisen tisleen lahjaksi, mutta kun pullo on lopussa, on pakko mennä Stockan herkkuun väijymään mistä hyllystä pullo löytyy.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tein hyvää jauhelihakeittoa, vaikka itse sanonkin. Pidän keitoissa sellaisista simppeleistä ja selkeistä yhdistelmistä, ja iskinkin kattilaan vain perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia ja jauhelihaa, ja maustoin satsin mustapippurilla, lihaliemikuutiolla, laakerinlehdillä ja mintulla. Jauhelihaan laitoin paistamisen jälkeen toki oman suolan ja kaavin kaikki rasvat pannun pohjalta keittoon. Lisäksi iskin basilikan jämät kestoteepussiin ja annoin sen hautua mukana hetken, mutta taisi jäädä torsoksi. Sen sijaan ripaus kuivattua minttua maistuu todella kivasti keitossa, suosittelen kokeilemaan joskus. Ei mikään pikaruoka, kun annoin sen hautua miedolla lämmöllä liki pari tuntia, mutta onpa vain hyvää --> toiselle kierrokselle.
 
Sitruunalla maustettu öljy toimii hemmetin hyvin myös marinadeissa. Ja ihan leivänkin päällä: hyvää maalaisleipää, tujaus öljyä ja hyppysellinen sormisuolaa. Toimii.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taidan kuitenkin valita säilytykseen keittiökaapin tuon viinikaapin sijaan, vaikka varmasti optimaalisin ratkaisu se olisikin. En viitsi satsata viittäsataa yhden öljypurkin vuoksi.

Hui, tuolla rahallahan saa alun kolmatta kaappia! Kyllä noita on jo edullisiakin peruskaappeja joiden ulkonäkö ei ole niin vimpan päälle. Netraudasta esimerkiksi 155. Ja kyllähän se pääasiassa on tietenkin viinille...

https://www.netrauta.fi/portal/keittio__sailytys/kylmalaitteet/viinikaapit/viinikaappi_ksw_346
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Guacamoleen heitän cajunmaustetta sekaan, käytän sitä myös jauheliharuoissa eikä suolaa tarvitse.

Patonkeihin kannattaa käyttää pohjana vaikka curry- tai chilitonnikalaa, etenkin viikonloppuna tuo chilitonnikala uppoaa ja olut maistuu senjälkeen.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oliiviöljyn ystäville pikkuvinkki ja tätä ei sitten kerrota kaikille :)

Piipahtakaapa Tampereella Tammelan puistokadulla sijaitsevassa Rino -nimisen mukavan sisilialaiskaiffarin omistamassa italialaisten elintarvikkeiden liikkeessä (puhuu pakon edessä englantia ellette hallitse sivistyskieliä). Sieltä tietenkin saa yhtä jos toista "kivaa", mutta aivan erityisesti Rinon vanhemien maatilalta Sisiliasta suoraan tuleva oliiviöljy pesee mennen tullen Stockan parhaatkin merkit. Huom. tarvitset mukaan oman pullon! Halpaa se ei ole, mutta 10 prossan alennus tulee jos ennen maksua osuu tikkatauluun liimattua Silvio Berlusconin kuvaa silmien väliin.

Sitä kun laapaiseen esim. Stockan alakerrasta hankitulle durum-vehnästä leivotulle leivälle, ymmärtää mitä tarkoittaa ruuasta nauttiminen ja miksi Välimeren maissa väki elää pidempään. Nimenomaan leipä on oliiviöljyn paras kaveri, se irroittaa öljystä erityisen raikkaan makuvivahteen, joka ei nouse esille esimerkiksi salaatissa. Tiedän ettette usko, mutta kokeilkaa ja tulkaa sitten kertomaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hmm, kuulosti sen verran hyvältä, että pitänee ajaa seuraavan kerran sukulaisiin Tampereen kautta.

Aiheeseen liittyvä kysymys: kuinka öljyjä olisi käytännöllisintä käyttää leivän kanssa? Lorautus päälle, dippaus, sively... vai kannattaako leipä paahtaa? Nuo varmasti on ihan käyttäjäkohtaisiakin, mutta ajattelin nyt vain kysäistä vinkkiä. Itse olen lähinnä dipannut tuoretta vaaleaa leipää öljyyn.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aiheeseen liittyvä kysymys: kuinka öljyjä olisi käytännöllisintä käyttää leivän kanssa? Lorautus päälle, dippaus, sively...

Itse olen lorautellut eli peukalo pullon suun suuttimeksi ja siitä ohut noro alas leivälle. Vaimo käyttää näköjään tuollaista sumutepulloa jolla saa "terveellisen ohuen" silauksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös