Sanna Marin

  • 956 850
  • 8 479

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ja rehellisyyden nimissä voisi mainita, että mitä Marinin lukuisiin toilailuihin tulee, niin ei tämä taida ylittää asteikossa edes keskitasoa. Tapahtumapaikka ärsytti minua ehkä eniten, koska ukrainalaisten tilanne oikeasti koskettaa.
Vahvasti tämä. Että pari leidiä lavalla Suomesta menee nykytilanteessa Ukrainaan patsastelemaan irtopisteitä, on melko hävytöntä.

Toivottavasti Ohisalo ymmärsi edes olla laulamatta ilmastohumppaansa vuoteen 2025 mennessä, Ukrainassa saattaa olla jotain akuutimpaa meneillään. Paitsi, että tuskin mikään on.

Mutta ihme, että tällä kerralla rakas pääministerimme löysi syyllisen hölmöihin lausumiinsa muualta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vahvasti tämä. Että pari leidiä lavalla Suomesta menee nykytilanteessa Ukrainaan patsastelemaan irtopisteitä, on melko hävytöntä.

Toivottavasti Ohisalo ymmärsi edes olla laulamatta ilmastohumppaansa vuoteen 2025 mennessä, Ukrainassa saattaa olla jotain akuutimpaa meneillään. Paitsi, että tuskin mikään on.

Mutta ihme, että tällä kerralla rakas pääministerimme löysi syyllisen hölmöihin lausumiinsa muualta.
Minua lähinnä huvitti, että tämä pääministerin irvikuva, josta tulee ensimmäisenä mieleen tämä Kummelista tuttu pääministeri Jermu, oli suuresti hämmästynyt eikä ymmärtänyt ollenkaan, miksi hänen lausuntonsa aiheuttivat kohun Suomessa. Tokihan syy löytyi, taas kerran, tietenkin muualta kuin itsestä.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

rpeez

Jäsen
Minua lähinnä huvitti, että tämä pääministerin irvikuva, yllättäen, oli suuresti hämmästynyt eikä ymmärtänyt ollenkaan, miksi hänen lausuntonsa aiheuttivat kohun Suomessa. Tokihan syy löytyi, taas kerran, tietenkin muualta kuin itsestä.

Joo, olen tuosta hieman pettynyt ettei hän ymmärrä tätä. Siinä viimeisimmässä CNN:n haastattelussa hän kuitenkin osasi aika hyvin analysoida, miksi ne tanssivideot aiheutti kohun (=kirjoittamattomat säännöt mikä on sopivaa tuollaisessa asemassa olevalle ihmiselle).
Tosin lopuksi siitäkin totesi "I don't care about those rules" ja muutenkin dissasi ne epäinhimillisinä.

Kyllähän Marinissa nyt kohtaa sellainen perinteinen suomalainen toppuutteleva suutari pysyköön lestissään lapset hiljaa kun aikuiset puhuu kulttuuri luonnostaan rohkean ihmisen jolle tuskin kukaan on lapsuudessa sanonut, että rajoitapas hieman.
Enkä nyt tarkoita varsinaisesti huonoa kasvatusta, vaan luultavasti pikemminkin yksilöä korostavaa ääri kannustavaa.

Tuo on toiminut hyvin, koska on päässyt noin nuorena nousemaan tuollaiseen asemaan, mutta nyt ihan huipulla alkaa niitä rajoja sitten löytymään eikä se suju kitkatta jos niistä ei juuri välitä eikä mieti seurauksia loppuun asti.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen vain tällainen turvallispolitiikan harrastelija. Suomen kallein turvallisuuspoliittinen hankinta tehtiin Sanna Marini pääministerikaudella, aikana jolloin Suomen talous on kuralla ja jokainen näkee otsallaankin tulevat hyvinvointivaltion säilymisen uhkakuvat. Päätöstä tehdessä Venäjä ei ollut vielä "riisunut maskeja", mutta silti Sanna Marinin hallitus runnoi läpi hävittäjähankinnan.

Erityisesti vasemmistolle päätös rahan käytöstä aseisiin on hankala, puhummattakaan kun sitä rahaa ei oikein ole. Jokaisessa mediassa todettiin asiantunijoiden ja poliitikkojen suulla, että Hornetteja käytetään loppuun saakka, ne on PAKKO korvata koska käyttöikä tulee täyteen. Nyt Sanna Marin vihjaisee Suomen Hornettien luovuttamista Ukrainalle, tai siitä alkavaa keskustelua, tai muuta sellaista, mutta siis nostaa keskusteluun nämä kyseiset loppuun käytetyt Hornetit. Onko Marinin demarit olleet vahvistamassa Suomen varustautumista jo ennen Ukrainan sotaa hankkimalla armeijalle uusia leluja, vaikka vanhoillakin olisi voinut operoida? Eikö Marin ole lukenut/kuunnellut perusteluja hallituskautensa kalleinta päätöstä tehtäessä, vai eikö hän ymmärrä, vai onko niin perhanan huomionkipeä, että näillä edellämainituilla asioilla ei ole oikeasti väliä?
Kalliita on F35:t, mutta kalliimpaa olisi jälleenrakennus senkaltaisen hyökkäyksen jälkeen mitä Venäjä Ukrainaan suorittaa. Hyvä ja välttämätön ostos hinnasta huolimatta. Tuota hankintaa on pohjustettu pitkään jo ennen Mariinin hallitusta, ja ei kai se mitenkään erityisen kiistanalainen tai yllättävä päätös ollut että tähän päädytiin. Pisteet kyllä siitä että prosessi saatiin noinkin helposti maaliin.

Hornetien "tarjoaminen" Ukrainaan, tai mikä keskustelunavaus nyt olikaan, oli kyllä huono liikku, koska kuten sanoitkin hornetit tulevat elinkaarensa päähän. Teoriassa varmaan sitten kun ne Suomelta joutaa, niin niillä voisi jokusen vuoden jossain hätätilanteessa vielä lennellä. Mutta tuohan on vuosien päässä eivätkä ehtisi Ukrainan nykyiseen hätään, joten aika turha lähteä spekuloimaan edes moisella.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni Marinin Hornet-kommenttien suurin ongelma on näin perustasolle viety asiantuntemattomuus asiassa, ei mikään muu.

Eli että ei ole sen vertaa tutustunut koko asiaan tai esim. puolustusvoimien näkemykseen asiassa.

1. Hornet ei ole konetyyppinä hyvä ratkaisu Ukrainalle.

2. Muutaman hornetin lähettäminen olisi sellaisenaan Ukrainalle puhdasta tyhmyyttä, koska tällaisen uuden asejärjestelmän käyttöönotto tilanteessa, jossa pitää kategorisesti päättää ’tämä tai tämä ansaitsee investoinnit koulutukseen, järjestelmien käyttöönottoon, ylläpitoon ja huoltoon kannattaa, koska valinta skaalaa’. Nyt ei skaalaa. Suomi voisi vielä jopa luopua muutamasta, mutta koska ko. järjestelmän käyttöönotto ei skaalaa = ei mitään järkeä.

3. Hornetit ovat käyttöikänsä puolesta tiensä päässä: rungon väsymisen paikkaaaminen ja päivitys riittävälle tekniselle tasolle on suunnilleen yhtä kallista kuin kokonaan uusien hävittäjien hankinta.

Tällaiset tiedot ovat saatavilla ihan amatööritasolla. Ei tarvitse olla pääministeri ymmärtääkseen tämän (jo ennen kohua). Tällainen toiminta antaa kuvan siitä, että pääministerimme vetelee hihasta oman ajattelunsa sen sijaan, että häntä kiinnostaisi edes tällaisen perusamatöörin verran itse asia. Tämä se on tässä surullisinta.

Populismilla ei näytä olevan rajoja. Kaikki hölmöimmätkin tapahtumat saavat siksi omat puolustajansa.

Pitäiskö Ukrainalle antaa hävittäjiä? Kyllä. Voisiko Suomi auttaa tässä? Ei Horneteilla. Voisimmeko tehdä muuta auttaaksemme lisää? Kyllä. Ja tähän Niinistö otti jo hyvin kantaa.

PS. Ja yleisesti pakko todeta, että hienosti Marin on muuten ollut eturintamassa tukemassa Ukrainaa, pakko tunnustaa tämä.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

YLE.n politiikan toimittaja Ari Hakahuhdan analyysi Marinin Hornet kommenteista.
Ihan paska analyysi. Eihän siinä ole yhtään mainintaa Marinin sukupuolesta, eikä siitä, että Marinin Ukrainan-matkan tarkoitus oli demarien vaalikampanja.

Olen aina pitänyt Hakahuhdan tyylistä, jonka tarkoitus on korostaa asioita, eikä haeta huomiota niin kuin jollain Jari Korkilla.

Mielestäni Marinin Hornet-kommenttien suurin ongelma on näin perustasolle viety asiantuntemattomuus asiassa, ei mikään muu.
Tyypillistä politiikkaahan tämä on. Oli kyseessä hävittäjähankinnat, koronarokotukset, huumeiden käyttöhuoneet tai sähkön hintatuet, poliitikko luulee tietävänsä asiasta aina paremmin. Ei tämä politiikassa jokapäiväinen asia ollut suurin ongelma, vaan juuri tuo, mistä Hakahuhta kirjoittaa.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Marinin kommentti vaikutti motiiveiltaan kaikin puolin populistiselta, eikä edes täysin totuudenmukaiselta. Marinkin on osoittanut, että hän pystyy vastauksissaan luistelemaan yhtä hyvin kuin kokeneemmatkin poliitikot, mutta jostain syystä hän päätti epämääräisen vastauksen sijaan viljellä valheellista toivoa ukrainalaisille. Tosin, kyllä Marin silloin Reutersillekin mainitsi, ettei Natoon oltaisi matkalla hänen vahtivuorollaan, jonka olisi myös voinut jättää diplomaattisista syistä sanomatta, joten.. vaikea sanoa mistä nämä anteliaat lausunnot hänelle syntyvät.

Ja rehellisyyden nimissä voisi mainita, että mitä Marinin lukuisiin toilailuihin tulee, niin ei tämä taida ylittää asteikossa edes keskitasoa. Tapahtumapaikka ärsytti minua ehkä eniten, koska ukrainalaisten tilanne oikeasti koskettaa.
Jos tässä on tarkoitus tarkastella ulkopoliittista päätöksentekoa prosessina, eli tässä tapauksessa saako pääministeri avata keskustelua, on hedelmätöntä pohtia yksittäisten tahojen motiivia sekä mielummin ilman omia ennakkoasenteita. Motiivi lienee myös niillä jotka ovat ehdotusta vastaan ja ensi vaalien jälkeen on uudet ministerit uusine motiiveineen. Ja toiseksi, en pysty arvioimaan poliitikkojen motiiveja enkä heidän välistä luottamusta pelkän julkisen kuvan perusteella. Toisten motiivien ymmärtäminen jo omassa työympäristössä on vaikeaa ja joskus mahdotonta.
Tämä on mielestäni lillukanvarsien vääntelyä. Keskustelu Natoon matkustamisesta ilman Ruotsia kansalaisten mielipidettä apuna käyttäen on ihan eri asia, kuin keskustelu Hornettien lähettämisestä Ukrainaan kansalaisten mielipidettä apuna käyttäen - mikäli siihen viittaat julkisella keskustelun avauksella? Kansalaisilla ei ole minkään tason kompetenssia päättää voitaisiinko me lähettää Hornettimme Ukrainaan, joten alustava keskustelu tulisi ehdottomasti käydä asiantuntijoiden ja päättävien tahojen kesken - ilman, että kansa ja media painostaa mielipiteineen taustalla. Toki, kaikilla on "demokraattisessa" yhteiskunnassa vapaus kannattaa tätäkin, mutta tuntuu kyllä aika typerältä jos me annetaan kansan päättää/painostaa mitkä asiat omasta puolustuksestamme joutaa lahjoittaa pois.

Eli tarkoitatko sitä että Haaviston avaus aiheena on tarpeeksi "universaali" että kansalaisten kokonaisymmärrys aiheesta ja sen seurauksista on riittävän kattava ja siksi sen voi ottaa vapaassa demokratiassa keskustelun alle ilman ulkopoliittista etukäteisvalmistelua? Ja janan toisessa päässä on Marinin Hornet -kommentit, joihin ei tarvita kansalaisten mielipidettä, koska asia itsessään on monimutkainen, ehkä hiukan arka Suomen puolustuksen näkökulmasta. Lopulta se on veteen piirretty viiva, milloin pääministeri tai jokin muu korkea ulkopolitiikan taho saa avata keskustelun tärkeäksi näkemästään aiheesta.

Marinin ollessa pääministerinä, väittäisin että Suomen ulkopolitiikka on terävöitynyt jos vertailuna käytetään Sipilän hallitusta. Se on ollut ihan hyvä suuntaus ja ensi vuonna tulevat presidentinvaalit tulevat olemaan mielenkiintoiset kun Niinistö astuu syrjään. Muuttuuko ulkopolitiikka vähemmän konservatiivisesta enemmän dynaamisemmaksi, nopeammin reagoivaksi prosessiksi. Sille voisi olla tarvetta.

Ei. Ei hän tarkenna. Vetoja tästä? @Kimmo_Ahteri @mjr
En muistaakseni odota häneltä mitään tarkennusta mihinkään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sinänsähän Marin ei tosiaan mitään luvannut, vaan heitti ilmoille aiheita pohdittavaksi. Varmasti kaikkia vaihtoehtoja Ukrainan avustamisessa pohditaan ja täysin varmasti myös Horneteilla ajettaisiin Suomessa sotatilan ollessa päällä "parasta ennen" päiväyksen ylikin vähintään liikkuvina ohjuslavetteina vaikka rauhan ajan käyttöön (ja rankempiin manöövereihin sota-aikanakaan) olisivat osien puolesta riskirajoilla.

Sinänsä arvostan tuota Ylen analyysissäkin mainittua "balttilaista" suorempaa tyyliä verrattuna aiempaan ylianalyyttiseen hyminään, vaikka luonnollisesti realismi tuleekin olla mukana jutuissa. Olen myös pitänyt suuresta osasta Halla-ahon ulostuloja, vaikka ovatkin ennennäkemättömän suorapuheisia ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajalta kuulluiksi. On siellä toki ollut myös ylilyöntejä joita ei välttämättä tuon aseman henkilöltä soisi kuulevansa vaikka itse henkilökohtaisena mielipiteenä komppasinkin täysin esim. viimekeväistä (?) toivetta naapurin pikkutsaarin lopullisesta rauhoittamisesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinänsähän Marin ei tosiaan mitään luvannut, vaan heitti ilmoille aiheita pohdittavaksi. Varmasti kaikkia vaihtoehtoja Ukrainan avustamisessa pohditaan ja täysin varmasti myös Horneteilla ajettaisiin Suomessa sotatilan ollessa päällä "parasta ennen" päiväyksen ylikin vähintään liikkuvina ohjuslavetteina vaikka rauhan ajan käyttöön (ja rankempiin manöövereihin sota-aikanakaan) olisivat osien puolesta riskirajoilla.

Marin toikin painokkaasti esille eilen infossaan, että hän ei ole Horneteja Ukrainaan luvannut. Presidentti, puolustusvoimien ja ilmavoimien komentajat, hallituspuolueen puheenjohtaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja moni muu ei tosin tällaista Marinin suuhun laittanutkaan.

Kyse oli siitä, että Marinin mainitsemia "aivan alustavia keskusteluja" ei ollut todellisuudessa käyty, mitä jokainen heistä alleviivasi. Ja tämän takia reagointi Suomessa oli poikkeuksellisen voimakas. Syystäkin.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eli tarkoitatko sitä että Haaviston avaus aiheena on tarpeeksi "universaali" että kansalaisten kokonaisymmärrys aiheesta ja sen seurauksista on riittävän kattava ja siksi sen voi ottaa vapaassa demokratiassa keskustelun alle ilman ulkopoliittista etukäteisvalmistelua? Ja janan toisessa päässä on Marinin Hornet -kommentit, joihin ei tarvita kansalaisten mielipidettä, koska asia itsessään on monimutkainen, ehkä hiukan arka Suomen puolustuksen näkökulmasta. Lopulta se on veteen piirretty viiva, milloin pääministeri tai jokin muu korkea ulkopolitiikan taho saa avata keskustelun tärkeäksi näkemästään aiheesta.
Itse en kannata lainkaan sitä, että eri instituutioiden vastuulla olevia keskusteluja aletaan avaamaan median kautta, vaan sitä, että ne valmistellaan asiantuntijoiden toimesta. Minulle jäi sellainen käsitys, että sinä olet tällaisen median kautta käytävien keskustelunavausten kannattaja. Mutta en silti vain näe sitä, että Haaviston tarkoitus olisi ollut avata tällaista keskustelua. Hän käsittääkseni kommentoi asiaa yhdellä lauseella liikaa, todeten muistaakseni, että "jos Ruotsin tie Natoon mutkittuu, meidän tarvitsee arvioida oma tilanteemme yhteisen etenemisen suhteen uudelleen", joka on täysin totta. Se kuitenkin herätti keskustelua, jota Haavisto riensi myöhemmin korjailemaan. Se teki siitä Haaviston näkökulmasta lipsahduksen. Marin ei lipsauttanut lausetta vaan lähti puhumaan isosti siitä kuinka Suomi voisi olla hyvässä asemassa lahjoitella hävittäjiään Ukrainalle. Mutta jos näistä kahdesta asiasta haluttaisiin käydään jotain kansalaiskeskustelua, niin onhan Natoon liittyminen enemmän koko kansaa heilauttava mielipideasia, kuin se, että pohditaan minkälainen ilmapuolustus on Suomelle riittävä ja mikä ylipäätään on vanhojen Hornettien luovutusmahdollisuus. Tämä ei taida olla mielipidekysymys.

Tämä keskustelu ajautui Haaviston myötä täysin sivuraiteille. Voidaan sopia, että Haavisto oli yhtä arvelluttava kuin Marin ja annetaan tämän aiheen olla. Ketju keskittyy Mariniin. Haaviston toilailut liittynee Vihreisiin tai hallitusketjuun.

Mitä muihin keskusteluihimme tulee, niin ymmärsin kyllä pointtisi. Rakensit argumenttejasi ihan hyvin, vaikka Haavisto-argumentointi veikin keskustelua jatkuvasti pois olennaisesta. Kyse oli siitä toimiko pääministeri väärin nostaessaan omapäisesti keskustelun mahdollisiin hävittäjälahjoituksiin ohi muiden päättävien elinten. Jos muut ministerit ovat harjoittaneet sitä, se on heidän häpeänsä, mutta pääministeri on pääministeri. Sinä näytät kaipaavan impulsiivisempaa nopeammin reagoivaa ulkopolitiikkaa (joka on populistijohtajille ja diktaattoreille hyvin yleistä ja kieltämättä viihdyttävää), itse kaipaan maltillisempaa demokratiaan pohjautuvaa linjaa, joka on toki hitaampaa ja jähmeämpää, mutta samalla myös harkitumpaa, vähemmän tunnevetoista ja pohjautuu paremmalle kokonaiskäsitykselle. En usko, että lähennymme tästä syystä mielipiteinemme. Minusta ongelma reaktiivisessa yksinapaisessa ulkopolitiikassa on yleensä se, että niiden harjoittajilla on harvemmin kovin kattavaa kokonaiskäsitystä asioista ja reagoidessaan impulsiivisesti, lopputulos on usein harkitsematonta ja jättää sotkun jälkeensä. Trump ja Marin on tässäkin suhteessa kuin kaksi marjaa. Molemmat laukoo aika olemattomalla filtterillä ulos ajatuksiaan, jotka harvemmin ovat kovin päteviä ajatuksia ensinkään, mutta pitävät huolen siitä somehuomio pysyy jatkuvasti heissä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyse oli siitä, että Marinin mainitsemia "aivan alustavia keskusteluja" ei ollut todellisuudessa käyty, mitä jokainen heistä alleviivasi. Ja tämän takia reagointi Suomessa oli poikkeuksellisen voimakas. Syystäkin.
Marin ei missään vaiheessa väittänyt että Suomessa olisi Horneteista mitään alustavia keskusteluja käyty.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Marin ei missään vaiheessa väittänyt että Suomessa olisi Horneteista mitään alustavia keskusteluja käyty.

Marin:

1. Marin pohdiskeli medialle, että Suomi voisi harkita Ilmavoimien käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien antamista Ukrainalle.
2. Marinin mukaan kyllä me mielestämme voimme käydä keskustelua myös Hornetien osalta.
3. Marin totesi lisäksi, että sellainen keskustelu olisi jo käynnistetty: ”Mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa.”

Reaktiot:

1. Yhdysvalloissa vieraillut presidentti Sauli Niinistö kertoi STT:n mukaan näin: ”Asiasta ei ole ollut kenenkään kanssa mitään puhetta.”
2. Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen totesi, että puolustusvoimissa emme ole keskustellet asiasta eikä tiedossani ole tähän liittyvää puolustusministeriön tehtävänantoa.”
3. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Häkkänen totesi, että hävittäjäkysymys on ulkopoliittisesti erittäin herkkä asia valtioiden välisissä keskusteluissa, joten keskustelut olisi vähintäänkin käytävä kotimaassa ensin.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

YLEllä käynyt pieni moka ja toimittajien turhautuminen pääsi eetteriin. Onneksi vastuullinen mediatoimija on poistanut kiusalliset loppupuheet tallenteesta. Marinin toiminta ei tässä yllätä yhtään. Tahallista väärinymmärrystä, kiihtymistä ja alkuperäiseen kysymykseen vastaamatta jättäminen. Ei tällaista toimintatapaa oikein pysty ymmärtämään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
YLEllä käynyt pieni moka ja toimittajien turhautuminen pääsi eetteriin. Onneksi vastuullinen mediatoimija on poistanut kiusalliset loppupuheet tallenteesta. Marinin toiminta ei tässä yllätä yhtään. Tahallista väärinymmärrystä, kiihtymistä ja alkuperäiseen kysymykseen vastaamatta jättäminen. Ei tällaista toimintatapaa oikein pysty ymmärtämään.

Hyvä ja ikävällä tavalla jopa loistava esimerkki, miten Marin rakentaa olkiukon ja kaataa sen.

1. Ylen toimittaja kysyi pääministeri Marinilta Suomen Hornet-hävittäjien Ukrainalle lahjoittamiseen liittyen, että ”olitteko käyneet tästä asiasta minkäänlaista keskustelua kenenkään muun kanssa täällä Suomessa”.

2. Marin kiersi kysymyksen määrittelemällä sen ihan itse uudestaan. Keskustelua siitä, että tapaan presidentti Zelenskyin ja menen Ukrainaan? kysyi pääministeri Marin.

3. Ei, vaan asiaa Horneteista, täsmensi Ylen toimittaja.

4. Toimittajien epätoivoisista välihuudoista huolimatta pääministeri Marin jatkoi itse määrittelemäänsä kysymykseen vastaamista ja sanoi, että tasavallan presidentti ja hallituksen ”viisikko” ovat olleet täysin tietoisia siitä, että hän ja ministeri Maria Ohisalo aikovat vierailla Ukrainassa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Hyvä ja ikävällä tavalla jopa loistava esimerkki, miten Marin rakentaa olkiukon ja kaataa sen.

1. Ylen toimittaja kysyi pääministeri Marinilta Suomen Hornet-hävittäjien Ukrainalle lahjoittamiseen liittyen, että ”olitteko käyneet tästä asiasta minkäänlaista keskustelua kenenkään muun kanssa täällä Suomessa”.

2. Marin kiersi kysymyksen määrittelemällä sen ihan itse uudestaan. Keskustelua siitä, että tapaan presidentti Zelenskyin ja menen Ukrainaan? kysyi pääministeri Marin.

3. Ei, vaan asiaa Horneteista, täsmensi Ylen toimittaja.

4. Toimittajien epätoivoisista välihuudoista huolimatta pääministeri Marin jatkoi itse määrittelemäänsä kysymykseen vastaamista ja sanoi, että tasavallan presidentti ja hallituksen ”viisikko” ovat olleet täysin tietoisia siitä, että hän ja ministeri Maria Ohisalo aikovat vierailla Ukrainassa.
Täysin käsittämätöntä toimintaa kaikenkaikkiaan. En voi ymmärtää. Ylimielinen käytös ei sovi pääministerin toimenkuvaan laisinkaan.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä keskustelu ajautui Haaviston myötä täysin sivuraiteille. Voidaan sopia, että Haavisto oli yhtä arvelluttava kuin Marin ja annetaan tämän aiheen olla. Ketju keskittyy Mariniin. Haaviston toilailut liittynee Vihreisiin tai hallitusketjuun.

Huomasin hiukan myöhässä että tätä keskustelua olisi pitänyt lähteä aluperin viemään eteenpäin enemmän tittelien tai aseman kautta, ei henkilöiden kautta. Ehkä olisi vältytty henkilöön menevästä arvostelusta sekä motiivien ja luottamuksen spekuloimiselta, ja keskitytty itse prosessiin ilman edellä mainittuja elementtejä. Mutta vaikea olisi ollut nostaa esimerkkien kautta asioita esille ilman henkilöitä.

En usko, että lähennymme tästä syystä mielipiteinemme. Minusta ongelma reaktiivisessa yksinapaisessa ulkopolitiikassa on yleensä se, että niiden harjoittajilla on harvemmin kovin kattavaa kokonaiskäsitystä asioista ja reagoidessaan impulsiivisesti, lopputulos on usein harkitsematonta ja jättää sotkun jälkeensä. Trump ja Marin on tässäkin suhteessa kuin kaksi marjaa. Molemmat laukoo aika olemattomalla filtterillä ulos ajatuksiaan, jotka harvemmin ovat kovin päteviä ajatuksia ensinkään, mutta pitävät huolen siitä somehuomio pysyy jatkuvasti heissä.

En ehkä vertaisi Marinia Trumpiin, ainakaan suodattamattomissa kommenteissa ja millä nopeudella asioihin reagoidaan. Trump on moottoriturpa ja mielipideautomaatti jolla laineet lyö yli joka päivä. Olisiko tämä enemmän sukupolvikysymys? Olemme viime vuoden helmikuuhun saakka olleet "ei kovin Venäjä -kriittinen maa" ja nyt pääministerimme on hyvin ponnekkaasti tuominnut Venäjän ja aikaisemmin myös Kiinan ihmisoikeudet. Ei meillä ole ollut tälläistä aikaisemmin ja itselleni tämä on varsin raikas tuulahdus Suomen ulkopoliittisesta toimintatavasta. Marinin kaudella on ollut epäselvyyttä ajojärjestyksestä, pitääkö presidentin ensimmäisena antaa lausuntonsa ja sitten pääministerin, ja Marin onkin tässä astunut uudelle tontille aikaisempiin pääministereihin verrattuna. Onko tämä sitten populismia? Kai sen voi niinkin nähdä, mutta voi sen myös nähdä muutoksena.

Ja noin yleensä, onko tässä keskustelussa edes tarkoitus löytää yhteistä kantaa? Näillä palstoilla on jo ennestään paljon jees-jees -miehiä jotka komppaavat toisiansa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Marin:

1. Marin pohdiskeli medialle, että Suomi voisi harkita Ilmavoimien käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien antamista Ukrainalle.
2. Marinin mukaan kyllä me mielestämme voimme käydä keskustelua myös Hornetien osalta.
3. Marin totesi lisäksi, että sellainen keskustelu olisi jo käynnistetty: ”Mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa.”
Jos tätä lukee järjen kanssa, ymmärtää ettei ole mitään tolkkua ensin sanoa että "voimme käydä" ja seuraavassa hegenvedossa kertoa että olisi jo käyty... En nyt tiedä oletko pelkästään typerä vai haetko järjettömillä tulkinnoillasi jotain
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Täysin käsittämätöntä toimintaa kaikenkaikkiaan. En voi ymmärtää. Ylimielinen käytös ei sovi pääministerin toimenkuvaan laisinkaan.

Valitettavasti Marin ei ole poikkeus. Outoja lausuntoja tuli niin Rinteeltä, Sipilältä kuin Stubbilta aivan viimeisen pääministerit käsitellen.

Marinin osalta itselleni vahvistuu kuva johtajasta, joka tarvitsee taustaryhmäänsä, jotta ei päästele sammakoita suustaan. Sama pätee moneen muuhunkin pääministeriimme.

Marin sai Ukrainassa vieraillessaan pyynnön. Ukrainan rautatieyhtiö on pyytänyt Suomea luovuttamaan sille neljä Allegro-junaa. Maan rautatieyhtiön, Ukrainan rautatiet (Ukrzaliznytsja), toimitusjohtaja Oleksandr Kamyšin tapasi pääministeri Sanna Marinin (sd) henkilökohtaisesti tämän vieraillessa perjantaina Kiovassa. VR sai tiedon luovutuspyynnöstä valtion omistajaohjausyksikön kautta eli valtioneuvoston kansliasta tänään aamupäivällä.

”Ne olisivat todella hyödyllisiä ihmisten kuljettamiseen miehityksestä vapautetuilla alueille ja sieltä pois”, kertoo STT:lle Ukrainan rautatieyhtiön matkustajayhtiön varajohtaja Oleksandr Ševtšenko.

Venäjä omistaa puolet junayhtiöstä, joten seurataan miten käy.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tätä lukee järjen kanssa, ymmärtää ettei ole mitään tolkkua ensin sanoa että "voimme käydä" ja seuraavassa hegenvedossa kertoa että olisi jo käyty... En nyt tiedä oletko pelkästään typerä vai haetko järjettömillä tulkinnoillasi jotain
No mitä tämä "keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa" pitäisi tulkita? Siten että Marin juuri keksi asian ja on käynyt keskusteluja itsensä kanssa vai jotan muuta? No Sanna sen siinä keksi ihan viime metreillä, veti ässän hihasta ja sano että on käyty alkuvaiheen keskusteluja Horneteista.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Noissa yksilötenteissä Marin voi taitavasti päästä höpöttämään kaikkea omaansa ja vastaamaan mihin lystää mutta odotan mielenkiinnolla Ylen ja MTV:n puheenjohtajien yhteisiä vaalitenttejä.

Minusta tuntuu, että niissä Marin jää kiinni vajavaisesta osaamisestaan oikein kunnolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös