Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 065 794
  • 61 687

hege

Jäsen
Töiden kautta on yksi saksalainen tuttu joka on kanssa sitä mieltä että Venäjä voittaisi sodan heti, jos vain laittaisi ne parhaat joukot peliin ja kaveri on ollu tätä mieltä jo jostain toukokuusta eteenpäin. Ja kun haastat kysymällä miksei niitä sitten ole laitettu vielä peliin, niin vastaus on että nyt normaalijoukoilla kulututetaan ja uuvutetaan ensin Ukrainan puolustus. Onneksi kaveri on muuten ihan täysipäinen.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
”Siellä ne natsit tappavat meidän poikia”. Ja sodan kannatus paskastanissa kasvaa.
On myös mahdollista, että paskastanissa eivät edes saa tietää "meidän poikien" kohtalosta, koska kuolleet jätetään niille sijoilleen lojumaan, eikä toisaalta ole edes keinoa kellekään ilmoittaa, koska lankapuhelinverkon kaapelit on myyty romukauppiaille, ja kylänvanhimman piraattinokian päivitykset menneet vanhaksi.
 

Tuamas

Jäsen
Norja teki öljy-ja kaasunmyynnillään viime vuonna moninkertaisen voiton tavalliseen kauppavuoteen verrattuna. Näinkö jossain tässä, että yli seitsemänkertainen tuotto oli ollut. Tuommoinen reilu miljardi vuodessa on yks hyttysenpaska siinä rahasummassa, mikä Venäjän toilailujen takia tipahti valtion lapaseen yhtäkkiä. Siellä oli ilmeisesti jo ollut mielenilmauksia sen suhteen, että näitä massiivisia öljytuottoja pitäisi käyttää enemmän Ukrainan hyväksi.

Tuossa yksi juttu syksyltä, mikä tuli ensimmäisten joukossa haussa vastaan. Saa vähän suuntaa euromääristä.

No ei se voitto nyt niin älytön aikaisempaan verrattuna ollut, eli muistin väärin. Mutta joka tapauksessa suuria summia.

Niin, tuo on käytännössä windfall-tuloa, Ukrainan sodan ansiosta.

Tällöin on ihan moraalisesti kestävää, että pieni osa tuotoista allokoidaan myös sinne missä tästä eniten kärsitään.

Nousuhan näissä tuloissa on ollut aivan huikea, vuonna 2021 Norjan valtionvarainministeriö ilmoitti, että öljy- ja kaasutulot olivat pyöreästi 288 miljardia kruunua (noin 25 miljardia euroa) ja 2022 toteuma oli 1 170 miljardia kruunua (noin 110 miljardia euroa), tulot siis moninkertaistuivat ja niitä tuli siis pyöreästi 85 miljardia lisää vuodessa ja tälle vuodelle odotetaan vielä noin 10-20 prosentin kasvua.

Ohessa ihan hyvä yhteenveto aiheen tiimoilta:


ja tuosta vielä Norjan valtionvarainministeriön budjetti:
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille

ruoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panelian Raikas
En nyt jaksa enää linkittää Musta Kyyn pätkää, mutta toisteisuus on ollut kova trendi. Ja oikeastaan puhutaan WW1:n menetelmistä.
Mutta jos ne tosiaan meinaa että:

Doing precisely what we've done eighteen times before is exactly the last thing they'll expect us to do this time!

Ja hymiö
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onko tuo nyt ihme, jos siellä soditaan ww2 metodeilla. Mahtaa olla aikamoista touhua nykyaikaisessa sodankäynnissä?




Kyllä tässä käy mielessä että ihmismassoja vaan lahdataan sen isomman hyökyilyn pohjaksi väsyttämään vastapuolta ja vähentämään niiden ammusmääriä.
Tämä on ihan mutu eikä perustu mihinkään, kunhan vaan tuli mieleen että voisiko jopa joku ryssä ajatella jotain.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Shoigu uhkaili länttä ”arvaamattomalla eskaloitumisen tasolla”

Hitto ku alkoi taas pelottaa.

"Shoigu syytti Yhdysvaltoja ja sen kumppaneita sodan pitkittämisestä."

Niin, parempi olisi ollut, jos Venäjä olisi miehittänyt Ukrainan kolmessa päivässä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä lännen on noustava yhteiseen taistoon Venäjää vastaan. Tälle venäläiselle hulluudelle on saatava loppu hinnalla millä hyvänsä. Ukrainalle on annettava kaikki tarvittava apu, jotta se kykenee avaamaan käytävän Azovan merelle kohti Mariupolia ja jotta se kykenee siten antamaan painetta Venäjän zombiesotilaille niin Krimillä kuin Donbasin alueella.

Nyt vaan aseteollisuus täysille.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kyllä tässä käy mielessä että ihmismassoja vaan lahdataan sen isomman hyökyilyn pohjaksi väsyttämään vastapuolta ja vähentämään niiden ammusmääriä.
Tämä on ihan mutu eikä perustu mihinkään, kunhan vaan tuli mieleen että voisiko jopa joku ryssä ajatella jotain.
Neuvostomarsalkka Zhukovin väitetty sitaatti:

 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kastehelmeltä hyvä katsaus. Vaikea on Ukrainan tilanne Bakhmutissa. Perääntyminen taitaa alkaa pian kun vielä onnistuu.
Ukraina varmasti toivoo pystyvänsä pitämään kiinni Bakhmutista rospuuttokauden loppuun asti, jolloin hyökkäys millä tahansa sektorilla olisi huomattavasti helpompi suorittaa. Tarjoaisi esimerkiksi Bakhmutin suunnalla mahdollisuuden siihen, että päästetään Venäjä "liikkeelle" ja isketään sitten sopivassa kohdassa vastapalloon. Tosin Venäjä ei nykytilanteessa todennäköisesti edes lähtisi yrittämään mitään salamasotaoperaatioita, vaikka Ukraina antaisikin tietä johonkin suuntaan. Osaaminen ja resurssit eivät yksinkertaisesti riitä. Isossa kuvassa Venäjä on edelleen aikalailla purjeessa, mistä kertovat ennen kaikkea miehitettyjen alueiden mittavat linnoitusoperaatiot. Naapurin sodanjohto on laskenut, että näitä linnoitteita tullaan vielä tarvitsemaan. Kertoo omaa kieltään siitä, mikä Venäjän operaatiokyky tällä hetkellä on.

Mikäli perääntyminen voidaan tehdä siviiliväestöä sekä elintärkeitä huoltolinjoja vaarantamatta, Ukrainan kannattaisi nykytilanteessa vetäytyä pahimman paineen alta pois ja antaa Venäjän ottaa haltuunsa tiettyjä alueita. Samalla hyödynnettäisiin "alakynteen jäämisen" tuoma myötätuntoarvo lännessä. Noita alueita Venäjä ei kuitenkaan ehdi kunnolla linnoittamaan ja keväällä takaksinvaltaus tuskin tuottaa suurempia ongelmia, mikäli oma offensiivi suoritetaan kyseisellä seudulla. Tällä hetkellä olisi mielenkiintoista tietää, kuinka syviin ryhmityksiin Venäjä kykenee joukkonsa asettamaan. Todennäköisesti mennään mallilla äärivarmistava, eli kovin vastus odottaa vasta kymmeniä kilometrejä etulinjan takana. Keväällä tullaan näkemään mielenkiintoinen koelaboratorio sen suhteen, miten länsimaalainen aselajiyhteistyö ja liikuntasodankäynti puree kiinteisiin linnoitteisiin, tiheisiin massoihin sekä mittavaan, joskin vanhanaikaiseen tulivoimaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Valko-Venäjästä ja Ukrainan sodasta juttua
Sviatlana Tsikhanouskaya, Katia Gold, Mark Hetrling ja Leon Hartwell.
Tshikhanouskaya ei ole kuin vajaa puol tuntia mukana.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jep. Venäläiset ovat tavallaan gloryhunttereita. He kumartavat valtaapitäville ja nielevät kärsimykset niin kauan kunnes joku muu on tuonut heille uudet valtaapitävät kumarreltavaksi. Bolsevikeilläkin oli aikoinaan aika vähäinen kannatus, mutta koska he olivat vallan tavoittelijoista yhtenäisimpiä ja heillä oli selkein suunnitelma, saivat yksi kerrallaan nujerrettua vastustajansa. Sitten Siperian peräkylissä todettiin että jaaha, nyt on sitten näiden vuoro komentaa meitä, ei muuta kuin kyykkyyn.
Sillä laillahan ne vallankumoukset ja kaappaukset toimii ihan missä maassa hyvänsä. Voiton lopulta vievä porukka on aluksi pieni ja vähäinen suosioltaan. Ja syrjäseuduilla & takamailla on maasta riippumatta alistuttava siihen mitä kulloinenkin pääkaupungin hallitsija määrää. En ehkä hoksaa, miten sekä yli 100 vuoden takainen kuohunta että nykyinen kuohunnan puute kertoisivat ikuisesta muuttumattomana kansanluonteesta jotain.

Oli maa mikä hyvänsä niin vallankumoukseen vaaditaan laaja tyytymättömyys oloihin, ja hallitsevan järjestelmän pitää osoittaa riittävästi heikkouden merkkejä. Nyt ei taida Venäjällä tyytymättömyyttä olla vielä riittävästi, eikä toisaalta Putinin ote vallasta ole osoittanut lipsumisen merkkejä tähän mennessä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
POHJOISMAIDEN olympiakomiteat haluavat jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän sulkua kansainvälisestä urheilutoiminnasta niin kauan kuin sota Ukrainassa jatkuu.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin olympiakomiteat vahvistivat kantansa yhteisessä lausunnossaan tiistaina.

– Pysymme lujasti kannassamme, ettei Venäjän eikä Valko-Venäjän urheilijoita pidä hyväksyä kansainväliseen urheilutoimintaan, Pohjoismaiden johtavat urheilujärjestöt ilmoittivat kannanotossaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös