Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 250 866
  • 62 225
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kiitos tarkennuksesta. Ei noi ohjushommat ole niin tuttuja, että siksi menin ihan päättelyn ja luulon varassa.

Itse kun aikanaan kävin armeijan Rovaniemellä tykkipuolella, niin ihmetyttänyt kuinka sodasta en muista nähneeni ensimmäistäkään kuvaa vanhasta kunnon Sergei-tykistä. Luulisi, että siitä olisi ollut helpohkon siirreltävyyden ja yksinkertaisen toimintamekanismin ansiosta todella paljon höytyä etenkin Ukrainan armeijan hallussa.

Ilmeisesti niitä ei Ukrainan armeijalla ole?
Luulisin kyllä, että sergei löytyy tuolla vähän joka kulman takaa, sen verran paljon niitä on tuolla seudulla käytössä / varastoissa. Toki käyttöhyöty nykysodankäynnissä on rajallinen, mutta silti käyttökelpoinen peli. Sanoisin siis, että sergeit ovat varmasti olleet käytössä molemmilla puolilla, mutta jääneet nyt vain sattuman kautta mediapimentoon.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Eli maahan tulee suuri määrä materiaaliapua, niin humanitääriselle puolelle kuin myös aseelliselle puolelle,
lisäksi maa on saanut kaapattua Venäjältä enemmän kalustoa kuin on itse menettänyt.

Nämä yhdistettynä hiljalleen rintamalle saataviin reserveihin, Venäjän epäonnistumisiin sekä Venäjän haastavaan/epäonnistuneeseen huoltoon, johtavat siihen, että suhteellinen etu ja vaaka kääntyy koko ajan vahvemmin Ukrainan puolelle.

Jos vielä Startstreakilla sekä mahdollisilla saatavilla järeämmillä ilmatorjuntaohjuksilla (S-300, S-400) saavat Venäjän ilma-aseen hillittyä aiempaa vahvemmin, niin käänne tulee vielä nopeammin.

Trendi on ollut jo toista viikkoa selvä ja käänne on viime päivinä alkanut näkymään jo kentällä asti.
Vuorokauden sisällähän Zelenskyi on taas anellut lisää aseistusta, joka tukisi hyökkäystä. Hän mainitsi samassa yhteydessä, että vastahyökkäys alkaa, tulee aseita tai ei.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo

Morgoth

Jäsen
Ukrainalle ja näistä ei pidä tinkiä lainkaan. Vaikea kuitenkaan nähdä Putinin vapaaehtoisesti mihinkään noista suostuvan, mutta aika pelaa koko ajan Venäjää vastaan ja onhan sitä maailmassa suurempiakin ihmeitä nähty.
Suomikin aikanaan taisteli hienosti, mutta joutui siltikin myöntymään todella karvaisiin myönnytyksiin. Lisäksi myös Ukrainan sisällä epäilemättä on erilaisia näkemyksiä millä ehdoilla rauhaan suostutaan. Zelensky on väläytellyt kansanäänestystä. Venäjällä toki vielä paljon mutkikkaampaa, kun johdossa on sekopäinen sotarikollinen. Tosin voihan olla ettei rauhaa ikinä tule tämän rikollisen alaisuudessa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Niin mitä tässä tapahtuu? Joku kävelee kameran edestä ja..? Laittaa Shoigun kuvan kameran eteen? Lieköhän Shoigusta materiaalia, missä silmät edes liikkuisi.
Tässä lisää tästä aiheesta:


"Ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa väitteistä, joiden mukaan torstaina julkaistu video on identtinen 11. maaliskuuta näytettyjen kuvien kanssa, jotka oli kuvattu Venäjän turvallisuusneuvoston kokouksessa. 11. maaliskuuta oli juurikin se päivä, jonka jälkeen Šoigu on kadonnut julkisuudesta täysin.

– Ministerin tausta on sama, hän on pukeutunut samalla tavalla, solmio liikkuu samaan suuntaan. Sattumaa? Salaliittoteorioita? Arvioikaa itse, kirjoittaa riippumaton Moscow Times -lehti Telegramissa julkaisemiensa videoiden yhteydessä."
 

Morgoth

Jäsen
UA saa nopeammin täydennettyä joukkojaan ja jopa vahvistuu, kun LKP edistyy. Venäjä ei näytä pystyvän korvaamaan kaikkia tappioita.
Todellakin toivoin näin, mutta hieman pelkään ilmassa olevan myös hieman liiallista optimismia. Videoista sun muista voi ehkä mahdollista välittyä vähän parempi kuva kuin mikä se todellisuudessa onkaan. Meistä kaikki toivovat sotarikollisten kaatuvan heti ja ukrainan onnistuvan, mutta välttämättä se ei ole paras lähtötilanne yrittää hahmottaa objektiivista totuutta tilanteesta. Tälläistä se on, kun olemme vain julkisuudessa olevien tietojen varassa. Epäilemättä punaleimaisissa tiedusteluraporteissa ollaan paljon lähempänä totuutta kuin me täällä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Suomikin aikanaan taisteli hienosti, mutta joutui siltikin myöntymään todella karvaisiin myönnytyksiin. Lisäksi myös Ukrainan sisällä epäilemättä on erilaisia näkemyksiä millä ehdoilla rauhaan suostutaan. Zelensky on väläytellyt kansanäänestystä. Venäjällä toki vielä paljon mutkikkaampaa, kun johdossa on sekopäinen sotarikollinen. Tosin voihan olla ettei rauhaa ikinä tule tämän rikollisen alaisuudessa.

Nyt on ainut paikka saada Krimin menetetty alue takaisin tai muuten se jää lopullisesti sotarikollisille. Vaatii toki sotarikollisten ajamista pois ja sitten keskittyä Krimin valtaukseen. Pakotien on venäläiset rakentaneet siltana maatuskan omille maille. Kun Krim on vallattu takaisin, niin silta paskaks
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pieni juttu/spekulaatio myös näistä FSB kotiarestiin määrätyistä janttereista. Juttuhan oli The Timesissa parisen viikkoa sitten, mutta en nyt muista olisiko spekuloitu enempää.

Eli Ukrainaan suunnatut lahjukset syynä miksi länkkäreillä on ollut hyvin kirkas tilannekuva alusta asti.

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
@Thusberg
Mikä idea on lainailla parin viikon takaisia postauksia, joihin parhaimmillaan vastataan pelkästään "Näinpä"? Tänne tulee uuttakin asiaa tämän hetken tilanteista. Tuskin ketään kauheasti kiinnostaa lukea vanhoja viestejä uudestaan ja uudestaan?

Eikö kertaus kuitenkin ole järkevää?

Etenkin kun joissakin sanotuissa viesteissä tiedot ovat olleet vääriä ja niihin ei ole vastattu myöhemminkään?

On täällä varmasti muutkin (Muissakin yhteyksissä kun vain tässä yhteydessä vastannut joskus todella suppeasti ja joskus myös todella räikeinkin/törkein kielikuvin.) vastanneet tai kerranneet asioita tavalla jotka eivät muita miellytä.

Pitänee varmaan viesteistä tehdä pidempiä ja jättää joihinkin juttuihin kokonaan vastaamatta.

Pelkään vain joidenkin viestien korjaamatta jättämisen jättävän mahdollisesti väärät tiedot elämään omiaan.

Se taas kertautuu omiaan kuten joskus näkee ja välillä kerrotutkin asiat unohtuvat ilman kertausta.

Pitänee kuitenkin kai keskittyä olemaan sitten kertaamatta mitään ja mikäli aivan välttämättä jotain tiivistystä tulee tehtyä niin vastaan vain rajoitetusti niihin viesteihin joiden pelkään menevän aivan täysin hakoteille.

Varmaankin se sallitaan kunhan se ei ylitä sanotaanko sen 1-3 viestiä tai vähän enemmän mikäli se tosiaan sisältää riittävästi tekstiä?

Odotin itse tosin sen olevan enemmän ongelma vasta kenties vähän myöhemmin eli vaikka tämän päivän päätteeksi tai huomiseksi mikäli olisi ollut liikaa 'näinpä'-tason viestejä ja en nyt kyllä arvellut enempää juuri laittaa ennen kuin tästäkin nähtävästi tuli jotakin ongelmaa.

Tosin hieman täytyy täsmentää tässä yhteydessä nyt moderaattoreillekin, että mitään vaihetta minulla ei ole menossa päällä vaikka paljon tähänkin aiheeseen vastaan/laitan viestejä.

Etenkin kun välillä tuli oltua pitkään vastaamattakin ja tuolloin oltua kokonaan poissa tai laitettua MM-kiekon pienempien sarjojen juttuja kuten myös jääkiekon kääpiömaiksi sanottavien tahojen kuulumisiakin.

Ihan vain tämänkin hyvin vakavan aiheen irtiotoksi.

Ajattelematonta se varmaankin on kerrata kenties liikaa, mutta onko se sopimatonta?

Sitä en oikein ymmärrä ellei se nyt tietenkin sitten ennen pitkää ryöpsähtäisi käsistä tai menisi ihan törkeyksiin asti.

PS. Rikepistekin sitten tuli ensi kerran näin mitättömästä asiasta kaikkiaan. Ymmärtäisin kyllä mikäli olisin jatkanut edes vaikka sen 1-3 viestin verran mahdollisesti täysin tarpeetonta kertausta.

Nyt en sitten ymmärrä kyllä enää mitään ja taidan jättää tämän aiheen seuraamisen tai jopa vastaamisenkin kokonaan tähän jälkipuheeseen.

Keskityn sitten muihin juttuihin ja etenkin mikäli en voi varmuudella tietää, että mikä on sopivaa ja mikä on sopimatonta kun se ei edes ole ketään loukkaavaa.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Yksikin lähde sille, että Kiina on myynyt plutoniumia?

Ei taida löytyä. Eli ihan täyttä soopaa.

Kun ei Kiinalla itselläänkään ole plutoniumia. Ai miksi? No voin vastata faktoilla tarvittaessa.
En mä usko että olisi myynyt mihinkään, mutta siihen uskon kyllä että Kiinalla itsellä jonkinlainen määrä on plutoniumiakin. Tuskin edes niin paljoa että riittäisi myytäväksi asti (eikä haluakaan varmaan ole).

Toisaalta Kiinan tavat tuntien esimerkiksi nikkelin valmistuksessa tuokin heidän plutoniuminsa lienee jotain 35%.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Minä tiedän sen, mutta tietäisikö joku palstalle satunnaisesti osuva, joka lukisi tuon viestin ensimmäisenä? Median kuuluu tuoda esiin myös vastakkaisia maltillisia mielipiteitä eri asioista, enkä pitäisi hyvänä sitä, että esimerkiksi puolustuskaluston hankitoja koskeva perusteltu kritiikki vaiennettaisiin. Ja "perusteltu" ei tässä tapauksessa tarkoita sitä, että perustelija olisi oikeassa.
En puhunut maltillisista mielipiteistä vaan äärimielipiteistä tai mielipiteistä, jotka eivät perustu faktaan. Esimerkkinä henkilöt, jotka politikoivat hävittäjähankintaan liittyen, niin sellainen pitäisi jättää ulos kokonaan luotettavasta uutisoinnista. Se ei perustunut mihinkään perusteltuun faktiseen mielipiteeseen vaan Venäjän etuun. Käytännössä sama asia kertoa, että Suomi ei tarvitse hävittäjiä kuin se, että Pfizerin piikistä saa 5g:n.
 

BelajaSmert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Epäilemättä punaleimaisissa tiedusteluraporteissa ollaan paljon lähempänä totuutta kuin me täällä.
Luenko mä oikein?
Että esim venäjän ilmoittama 500 kaatunutta
Ja Putinin ilmoittama "operaatio etenee suunnitelmien mukaan" on lähempänä totuutta kuin Ukrainan/lännen median välittämät tiedot?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Kun ei Kiinalla itselläänkään ole plutoniumia. Ai miksi? No voin vastata faktoilla tarvittaessa.

Ei oo?


Ovatko edellä olevien linkkien tiedot vääriä tai vanhentuneita?

Että silleen...
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF



Katsokaas tuota pienemmän näytön Windowsia, ei taida ihan uusinta järjestelmää olla kehissä? :D


Ehkä kyseessä ei olekaan Windows, vaan Venäjän omaa tuotantoa?

 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ehkä kyseessä ei olekaan Windows, vaan Venäjän omaa tuotantoa?

Todennäköisesti riisuttu versio windowsista ja tätä mainostetaan omana huipputurvallisena käyttiksenä. Nää on niin nähty.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kyseisellä nimimerkillä on vielä suuria ongelmia faktantarkistuksen kanssa, mikä tekee tästä spämmistä todella raskasta luettavaa. Ignoresta on myös aika vähän apua, jos ketjun joka toinen viesti on yhdeltä ja samalta kirjoittajalta.

Nyt on kyllä ihan pakko vastata tähän sen verran, että minulla on ollut enintään ehkä 1-2 viestiä tässä aihealueessa missä olen kenties ollut väärässä tai mihin en ollut esimerkiksi ehtinyt täydentää viestiin tarkentavia seikkoja niiden kenties sisältävän sarkasmia tai niiden olemisesta jossakin määrin epävarmoja.

Spämmänyt en ole tai se ei ole ollut tarkoitukseni ainakaan.

Ilman muuta jotkut viestit ovat olleet liian lyhyitä, osin seurauksia kun tauon jälkeen on tullut viestejä katsottua ja niihin sitten reagoitua omalla tavallaan mikä tietysti on osoittautunut osin vähän vääräksi tavaksi.

Armata-viestiin näin esimerkiksi olisi kai pitänyt lisätä ylämäärien olevan Venäjän hyvin todennäköistä propagandaa, mutta luulin kyllä nimimerkkien ymmärtävän sen ilman sitäkin.

Kunhan vain merkitsin, että sellaisia Venäjä väittää olleen.

Olennaisesti niitä voi olla ihan vain ne määrät mitä Punaisen Torin Paraatissa esitetään tai on esitetty.

PS. Itse olen vastannut tähän aiheeseen liittyen 115 kertaa yhteensä ja kuusi viestiä alemmas vastaten lyhyemmin tulee 116 kertaa yhteensä kun taas kärkinimimerkki on vastannut vertailuksi 606 kertaa. Viestivastauksia on tullut 22 001 kertaa ja aiheosioita on 881 kappaletta ja mikäli uusimman viestini laskee niin silloin tulee 22 007 viestivastausta yhteensä tähän alueeseen.

Ennen kertausta olin vastannut enintään luokkaa 71 kertaa mikäli sitäkään välillä riittävänkin harvoin mielestäni koko ajan päivittyvässä seurannassa.

Eli ihan joka toinen viesti ei ole kyllä minulta vaikka nyt kertauksen yhteydessä vastausvauhti kiihtyi.

Näitä on ollut minulta ennenkin joskus hyvin harvoin, mutta koskaan niistä ei ole valitettu tätä ennen.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsä Ukraina on käytännössä tällä viikolla saanut organisoitua omat joukkonsa siihen tasoon, että vastahyökkäyksiä on saatu aikaan ja jo nyt ovat saaneet vallattua pienempiä kaupunkeja takaisin.

Pitäisin melko ennenaikaisina spekulaatioita umpikujasta, koska tähän asti Ukraina on käytännössä vain ottanut hyökkääjiä vastaan ja alle viikon lähtenyt työntämään hyökkääjiä takaisinpäin.
Ukrainan vastahyökkäykset ovat valitettavan pieniä ja rajoittuneita, vaikka toki ukrainalaiset saavat niillä painettua ryssiä hieman kauemmas Kiovasta ja mahdollisesti otettua kaupungille edullisempia puolustusasemia. Tarkoitus ei ole missään määrin väheksyä Ukrainan sitkeää vastarintaa. Ovat viemässä suomalaisilta talvisodan "kovin, ikinä, missään" torjuntataistelun ykköspaikan, mutta valitettavasti hekin joutuvat nyt elämään samojen realiteettien kanssa, mitä Suomi talvisodassa, eli kun vastassa on riittävän materiaaliltaan ylivoimainen ja häikäilemätön vihollinen, niin jossain vaiheessa joutuu taipumaan katkeraan rauhaan, vaikka kuinka taistelisi kunniakkaasti.

Isossa kuvassa Ukrainan tilanne ei ole mikään kovin hyvä ja nyt, kun Mariupol on viittä vaille kaatunut ja kaupunki maan tasalla, niin seuraavana "mariupolointivuorossa" näyttäisi olevan Tshernihivin kaupunki, joka on jäänyt ryssien eristämäksi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Nyt on kyllä ihan pakko vastata tähän sen verran, että minulla on ollut enintään ehkä 1-2 viestiä tässä aihealueessa missä olen kenties ollut väärässä tai mihin en ollut esimerkiksi ehtinyt täydentää viestiin tarkentavia seikkoja niiden kenties sisältävän sarkasmia tai niiden olemisesta jossakin määrin epävarmoja.

Spämmänyt en ole tai se ei ole ollut tarkoitukseni ainakaan.

Ilman muuta jotkut viestit ovat olleet liian lyhyitä, osin seurauksia kun tauon jälkeen on tullut viestejä katsottua ja niihin sitten reagoitua omalla tavallaan mikä tietysti on osoittautunut osin vähän vääräksi tavaksi.

Armata-viestiin näin esimerkiksi olisi kai pitänyt lisätä ylämäärien olevan Venäjän hyvin todennäköistä propagandaa, mutta luulin kyllä nimimerkkien ymmärtävän sen ilman sitäkin.

Kunhan vain merkitsin, että sellaisia Venäjä väittää olleen.

Olennaisesti niitä voi olla ihan vain ne määrät mitä Punaisen Torin Paraatissa esitetään tai on esitetty.
En valitettavasti pysty ottamaan tosissani sellaista kirjoittajaa, joka väitti Venäjän taistelleen Krimin sodassa "Krimiä" vastaan + kaikki muut kymmenkunta asiavirhettä samassa viestissä.
 

Tuamas

Jäsen
Ukrainan vastahyökkäykset ovat valitettavan pieniä ja rajoittuneita, vaikka toki ukrainalaiset saavat niillä painettua ryssiä hieman kauemmas Kiovasta ja mahdollisesti otettua kaupungille edullisempia puolustusasemia.

Isossa kuvassa Ukrainan tilanne ei kuitenkaan ole mikään kovin hyvä ja nyt, kun Mariupol on viittä vaille kaatunut ja kaupunki maan tasalla, niin seuraavana "mariupolointivuorossa" näyttäisi olevan Tshernihivin kaupunki, joka on jäänyt ryssien eristämäksi.

Katsotaan nyt kun hyökkäykset etenevät, kuinka käy.
Parhaassa tapauksessa Ukraina pääsee lähipäivinä motittamaan Irpinin seudulla ja muualla Kiovan lähimaastossa venäläisjoukkoja parhaimmillaan tuhansittain, huonoimmassa tapauksessa jäädään vaatimattomiin etenemisiin.

Isossa kuvassa Ukrainan tilanne on toki hankala, mutta ennakkoasetelmiin nähden erittäin hyvä, Venäjä ei ole käytännössä edennyt ja Mariupol jää hyvin mahdollisesti ainoaksi isommaksi kaupungiksi, jonka Venäjä saa hyökkäyksellä haltuunsa.

Tässä on sinänsä hyvä stemmata asetelmia lähtöodotuksiin, eli siihen että vastassa on huomattavasti isompi ja voimakkaampi vastustaja, jonka pitäisi voimasuhteet huomioon ottaen kävellä Ukrainan yli.

Nyt Venäjän hyökkäys on ollut käytännössä yli viikon lähes pysäytetty paikoilleen, joka on paljon enemmän kuin mihin kuukausi sitten kukaan olisi uskonut.

Ts. hyvä tiedostaa, että Ukrainaa vastassa on massiivinen hyökkäysarmeija, Ukraina on alivoimainen ja sodan aiheuttama inhimillinen kärsimys on ollut ja tulee vielä olemaan valtavaa.
Mutta samaan aikaan on hyvä huomata se, että Ukraina on käytännössä pysäyttänyt Venäjän hyökkäyksen, aiheuttanut todella huomattavia tappioita hyökkääjälle ja kaikki saatavissa oleva tieto indikoi siihen suuntaan, että Ukraina tulee vahvistumaan lähiviikkoina, samalla kun Venäjän hyökkäysvoima heikkenee entisestään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
En valitettavasti pysty ottamaan tosissani sellaista kirjoittajaa, joka väitti Venäjän taistelleen Krimin sodassa "Krimiä" vastaan + kaikki muut kymmenkunta asiavirhettä samassa viestissä.

Pahoittelen ja pyydän anteeksi, mutta siihenkään en ehtinyt koskaan täydentää sen viestin sisältäneen osin myös sarkasmia.

Se oli muutenkin aina tarkoitettu kevennykseksi, ei täysin sellaisenaan todeksi otettavaksi ja loppuun olisi ilman muuta tietenkin pitänyt täsmentää juurikin kohdat missä sarkasmit muuttuu todeksi.

PS. Kuusi viestiä yllä onkin pidempi viesti joten en lisää tähän mitään sen enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös