Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 079 330
  • 61 733

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Huvittavaa tuo ryysyjen jatkuva jenkkien syytteleminen japanin atomipommeista. Ihan niinku siellä johdossa olis tosta vastuussa olevia ihmisiä.
Venäjä haluaa pitää katseita ydinuhassaan. Kyse on strategisista sotatoiminnoista. Kun Venäjä pitää puheita ydinaseista esillä, muistamme Venäjällä sellaisia olevan. Ja keskustelu somessa ja uutisointi ydinaseista peittää mm. Mariupolin hirvittävää tilannetta. Siellä on arviolta 250 000 ihmistä humanitaarisessa kriisissä. Euroopassa. Punaisen ristin mukaan erittäin suurissa ongelmissa, katastrofaalisessa tilanteessa.

Venäjä seuraa arvatakseni läntistä keskustelua ja niin kauan kun puhutaan ydinaseista, Venäjä kokee olevansa vahva. Sekin käy, että puhutaan USA:n ydinaseista Venäjän valitsemalla, väärennetyllä tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65

Mun mielestä tämä oli hyvä tapa lähestyä asiaa. En tiedä millaisia mahdollisuuksia Arskan videolla on levitä kovin laajalti tavallisten venäläisten tai sotilaiden keskuudessa, mutta jos se sinne asti sattuisi pääsemään niin tuollainen sovitteleva asenne on oikea. Hänen ei tarvinnut ryssitellä, toivoa syyttömille venäläisille mitään pahaa eikä lähteä asiattomalle linjalle niiden syyllisienkään kanssa. Höysteenä oli vielä kritiikkiä USA:takin kohtaan ja henkilökohtainen tarina Arskan omasta venäläisestä sankarista ja ystävästä.

Tuollaisella videolla on mahdollisuus resonoida niiden parissa, joilla siitä voisi kaikista eniten olla opittavaa. Tarpeeton vittuilu ja syyllistäminen on helppoa ja tässä tilanteessa valitettavan luontainenkin reaktio, mutta toisella puolella se nostaa vaan defenssit pystyyn ja saa vastaanottajan tulkitsemaan koko viestin sanoman tulleen saman vihamielisen filtterin läpi.

Jatkoaikaa kovin moni pietarilainen kotiäiti ei lue, joten täällä se ei ole niin justiinsa, mutta poliittisella kentällä tavallisille kansalaisille puhuessa on paljon parempi esiintyä ikäänkuin huolestuneena ystävänä sen sijaan että toivoisi julkisesti kenellekään nappeja otsaan. On aika käsittämätöntä, että kielitaidottomasta itävaltalaisesta painonnostajasta on tullut uskottavasti ulkopolitiikkaankin kantaa ottava jenkkipoliitikko.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisen maailmansodan yksi legendaarisimmista kenraaleista, USA:n panssarijoukkojen komentaja Patton, oli Berliiniin menon jälkeen sitä mieltä, että samantien Moskovaan kun kerta ollaan täällä jo valmiiksi.

Silloin oli ollut se hetki ja ikkuna tehdä loppu Bolsevikeista, mutta jäi hyödyntämättä. Tuosta inhimillisestä päätöksestä kärsimme nyt kaikki kun tuo N-liitto kehitti ydinaseen ja ovat sen myötä ikuisesti koskemattomia.
No, tätä lienee turha harmitella. Emme tiedä, olisiko historia mennyt paremmin vai huonommin kokonaisuutta arvioiden. Kai jostain olisi ilmaantunut joku uusi vastavoima ydinaseineen vapaalle lännelle, kenties pahempi kuin bolshevikit.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmetytti tuossa tuo kohta, että Ukrainalaisia olisi vähemmän. Eikö LKP:n seurauksena pitäisi olla ukkoja ns. tolkuton määrä?

Vai oliko tämä nyt länsipropagandaa..

Länsimediassa on, ainakin minun silmiini osuneissa jutuissa, pääosin painotettu venäläisten määrällisesti ja materiaalisesti ylivoimaista asemaa verrattuna Ukrainan joukkoihin. Kys. britti mainitsee ukrainalaistaistelijoita olevan vähemmän, mutta että he olisivat venäläisiä taitavampia, mikä viitannee siihen, että kaveri puhuu kokeneista taistelijoista ja ammattisotilaista. Vaikea uskoa, että joku juuri kadulta poimittu ja "osoita ja vedä liipasimesta" -meiningillä koulutettu ukrainalainen sentään olisi "taitavampi" taistelija kuin venäläinen ammattisotilas.

Kaiken järjen mukaan Ukrainassa on "tolkuton määrä" taisteluikäisiä miehiä, mutta "taisteluikäisten miesten" muuttaminen ihan oikeiksi taistelijoiksi taitaa olla todellisuudessa aika haastava prosessi Ukrainan vallitsevissa olosuhteissa. Ihan hyvä muistaa, että jokainen venäläinen on ainakin oletettavasti tuolla nimen omaan sotilasoperaatioon osallistuva henkilö ts. sotilas.
 
Viimeksi muokattu:

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE




Tuossa on esillä sitä siviilien kärsimystä sekä kaupunkien tuhoamista. Kovaa hintaa maksaa myös Ukraina, kun ilmapuolustus ei ole riittävää. Ohjuksilla ei sota ratkea, mutta kauhua ja tuhoa saadaan aikaan.

Toivottavasti esimerkiksi Jussi Saramo on nähnyt tämän videon ja osaa suhteuttaa, että mitä tuon toiveen merkitys olisi jos tuossa olisi suomalaisia kaupunkeja. Sen jälkeen voikin pohtia, että miten tuohon vastattaisiin, niissä kahdessa skenaariossa, jotka tässä on keskustelussa eli ollaan liittoumassa tai ei olla liittoumassa.

Ukraina voi puolustaa itseään maataisteluissa, mutta ilmaherruuden takia Venäjä voi harrastaa tuota terroripommitusta. Eikä millään maailman instanssilla ole siihen mitään sanottavaa paitsi NATOlla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta kai. Mutta ikävä kyllä pelkään että jos ja kun Ukrainan sotilaallinen voima ei riitä ajamaan venäläisiä pois maasta, niin sopimus tulee olemaan joku sellainen missä osa Ukrainasta jää Venäjän haltuun. Jolloin venäläiset olisivat tavallaan voittaneet. Tai ainakaan sen jälkeen ei esimerkiksi Krimistä puhuttaisi sitäkään vähää mitä tähän asti, koska keskustelun alla olisivat uudet Venäjän miehittämät alueet. Samalla tietenkin Ukrainan minkäänlainen liittyminen NATO:n tai EU:n jäseneksi olisi käytännössä poissuljettu koska eihän sotaa käyvää maata voida ottaa jäseneksi. Tosin eipä ne kriteerit muutenkaan täyttyisi vielä vuosikausiin vaikka sota loppuisi tänään.

Eli onko Ukrainan kannalta järkevämpää saada jonkinlainen sopimus tehtyä ja sotatoimet loppumaan vai mahdollisesti päätyä tilanteeseen missä maassa on jonkinlainen sotatila tulevatkin vuodet. Sinänsä ei tietenkään muuta tilannetta siitä mitä on ollut vuoden 2014 jälkeen, mutta tilanteen jäätyminen pitkäksi aikaa estää mielestäni Ukrainan kaikenlaisen kehittymisen.
Venäjän kannalta taas talouspakotteet ovat ongelma joten voisi luulla että ovat valmiita joustamaan joistain osista Ukrainaa jos vastineeksi sitten saavat helpotusta pakotteisiin.

Tietenkin paras ratkaisu olisi jos Venäjä vetäytyisi koko Ukrainasta. Mutta Putinin aikana se tuskin tulee tapahtumaan. Ja jos Putinista pääsee eroon, niin kuka sitten mahtaa tulla tilalle ja onko samat ajatukset Ukrainasta kuin Putinilla.
Jos aavistelut siitä, että LKP ei ole mahdollinen, koska ressuille ei ole antaa kalustoa ja koulutus on surkea, niin Ukrainalla on hyvä mahdollisuus ottaa selkävoitto. Esim on kerrottu suurista sotaharjoituksista, että reserviläisiä ei ole haluttu mukaan tötöilemään ja niille on ollut hankaluukisa löytää kuteita ja aseita. Eli Venäjällä on heittää tuleen vain ammattiarmeijansa. Sen kanssa UA pärjää, jos ovat valmiita maksamaan hinnan myös siviileissä. Korostan, että LKP:n mahdottomuuden tieto on niukoista todisteista päätelty.
Kommentoin nyt omalta osaltani, valtionjohto ei ole herättänyt luottamusta sinä aikana jolloin olen mitään asiasta ymmärtänyt. putinin tullessa valtaan olin 11-vuotias joten paljoa en Jeltsinin ajasta muista.

Oma luottamus liittyi siihen että tässä voidaan elellä naapurivaltiona hyvissä väleissä, vailla huolta huomisesta. Siihen olin luottanut vaikka leikillään sitä on aina puhuttu, että vihollinen tulee idästä. Oon kuitenkin ehkä sen verran nuorta sukupolvea että en ryssävihaa ole kantanut sisälläni samalla tavalla kuin mun vanhempien ikäisistä moni on.
Jos tykkäät lukea, niin historiassa on paljon mielenkiintoista tavaraa. Eikä se oleellisilta osiltaan eroa Ukrainan tapahtumista. Paljon pitää venäläisten muuttua, että naapurista tulee asiallinen valtio. Moskovan ja Pietarin pintakiillon ei pidä antaa hämätä, ne ovat vain pieni osa Venäjää.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Todella vaikuttava ja hyvä puhe! Arska voisi mennä Puten paikalle, niin johan saataisiin maailma paremmaksi.
Ehdottomasti! ”Hei sellainen ajatus, että jos me korvattaisiin toi uralilaisessa bunkkerissa oleva kalsarimyrkyttäjätyyppi tällä itävaltalaisella Kalifornian ex-kuvernöörillä?” Disruptiolla nämä ratkenneet ennenkin!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Täyttä ryssän hevonpaskaa tuokin. Toinen maailmansota oli vielä käynnissä, kun Yhdysvallat pudotti atomipommit Japaniin.
Ei näitä edelleenkään vihelletä sääntökirjan mukaan. On hyvin mahdollista, että venäläisen ajanlaskun mukaan Suuri Isänmaallinen sota, joka myös toisen maailmansodan nimellä tunnetaan, loppui siinä vaiheessa, kun vuoden 1945 denazifikaatio-operaatio huipentui puna-armeijan marssiessa Berliiniin. Ei väliä, vaikka vielä kuukausi sitten olisi opetettu jotain muuta. Silloin oli silloin ja nyt on nyt. Joka muuta väittää, on fasisti itsekin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko niin, että sopimus olisi allekirjoittamista vaille valmis ja tämä pitäisi hoitaa sotarikollisen ja Zelenskyin toimesta kasvokkain ? Montako viikkoa Putin kerää sisäisiä voimia murhaamalla lisää siviilejä että on valmis tuohon..
Vain Venäjän lista on ollut julkisuudessa ja Ukraina sanoo hyväksyvänsä niistä 3. Veikkaan, että tulkinta näsitä kolmestakin kohdasta poikkeaa suuresti toisistaan...

Sodan kesto taitaa olla enemmin kuukausia kuin viikkoja, jos Venäjän armeija ei romahda.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Puhdistus lienee alkanut, useammat lähteet raportoivat, että yksi Zolotovin johtaman kansalliskaartin varajohtajista on FSB:n toimesta viety säilöön.
Homma etenee projektin vaihekartan mukaan. Innostus -> hämminki -> mahalasku -> havahtuminen -> syyllisten etsintä -> syyttömien rankaisu. Pajaristo sotki taas tsaarin täydelliset suunnitelmat, Martti J. Kari toteaisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Puolustusvoimien opintomateriaalia vuosien varrelta.
Käytettiinkö muille palstalaisille patrioottihengen nostattamiseksi palvelusaikojen ensimmäisinä päivinä tuota alkuperäistä taistelukenttä videota? Lähtemättömästi on jäänyt se eräs hetki Vekaranjärven IT-yksikön auditoriossa, kun tuota meille näytettiin.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puhdistus lienee alkanut, useammat lähteet raportoivat, että yksi Zolotovin johtaman kansalliskaartin varajohtajista on FSB:n toimesta viety säilöön.



Nyt vasta tuli luettua Viktor Zolotovista. Ei ihme että Venäjällä menee kaikki päin vittua kun tällaisia kavereita nostetaan johtaville paikoille. Vitut pätevyydestä, riittää että on lojaali. Kuvaa kun katsoo niin tulee mieleen ajatus että 1000 palan palapeli olisi liian kova haaste tälle kaverille.
 

Liitteet

  • 92C826B9-6AB8-4B2B-9F43-A8DDFCDED4ED.jpeg
    92C826B9-6AB8-4B2B-9F43-A8DDFCDED4ED.jpeg
    211,1 KB · kertaa luettu: 355
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös