Kiitos tästä, laitetaan testiin.
Mitä tulee juustoihin, mistä täällä on jo väännetty peistä, niin onhan noi edamit ja rasvalle maistuvat kermajuustot perseestä, mutta kyllä suomalainen Emmental (mustaleima) on juustojen aatelia.
Emmental kuuluukin tähän ketjuun. Maistuu samalta, kuin miltä oletan hikisen, kuivahtaneen miesten sukan maistuvan. Ja kaiken sortin laineet näemmä syövät sitä kuin suurtakin herkkua.
En ole koskaan maistanut kaviaaria, mutta viime jouluna eräs naikkonen about pakkosyötti minulle tuota kirjolohen mätiä sellaisessa valkoisessa lillussa. Järkytyksekseni oli aivan käsittämättömän hyvää ja olisin voinut syödä sitä litra tolkulla.
Mätiä, smetanaa, sipulia ja mustapippuria. Oi kyllä. Henkilökohtainen ennätys on puoli kiloa muikunmätiä yhden viikonlopun aikana, plus tietysti lisukkeet.